Almondy Daimkakun pohja?

Lisää
09.12.2011 14:48 - 09.12.2011 14:48 #19878 : Anonymous
Anonymous loi aiheen:
Osaako kukaan sanoa mikä pohja almondyn daimkakussa on? En löytänyt kaikkitietävällä googlellakaan vastausta. Mieli tekisi leipoa kopio tästä ihanasta kakusta mutta pohja on mysteeri. Mantelia taitaa löytyä ainakin..?

Kiitos valmiiksi!

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
14.12.2011 19:41 - 14.12.2011 19:41 #11790 : Pricilla
Pricilla vastasi aiheeseen: Re: Almondy Daimkakun pohja?
Kurkkaapas Ullanunelmia blogi. Sieltä löytyy suklaapitsa nimellä hyvin samankaltainen kakku, kuin tuo etsimäsi. Itsekin ohjeen testasin ja vastasi hyvin esikuvaansa:P

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
14.12.2011 21:32 - 14.12.2011 21:32 #11793 : Anonymous
Anonymous vastasi aiheeseen: Re: Almondy Daimkakun pohja?
Tein itsekin tuon Ullan unelman suklaapizzan jokin aika sitten ja kakku oli taivaallinen lukuunottamatta pohjaa, joka ei siis ollut semmoista "muruista" kuten almondyn kakussa. Siksi ajattelinkin että miten pohjaa voisi muuttaa jotta se muistuttaisi vielä enemmän sitä kaupan kakun pohjaa? Ilmeisesti ne murut on mantelin paloja. Pohja on myös kiinteämpi kaupan versiossa. Tämäkin resepti on kyllä hyvä, mutta vielä viimeinen arvoitus on ratkeamatta.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
14.12.2011 21:37 - 14.12.2011 21:37 #11794 : Anonymous
Anonymous vastasi aiheeseen: Re: Almondy Daimkakun pohja?
Tai itseasiassa kysytään näin päin: Onnistuukohan tuo sokerikakkupohja jos sekaan laittaa esim. mantelirouhetta tai jauhetta..? (Huom korvaa osan vehnäjauhosta.) Veikkaan että sitten se lähentelisi jo kopiota, tai eroa ei ainakaan huomaisi..

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
09.01.2012 18:07 - 09.01.2012 18:07 #11966 : Emmi
Emmi vastasi aiheeseen: Re: Almondy Daimkakun pohja?
Olen ainakin itse tehnyt monta kertaa Daim-kakkua hieman itse muokatulla Hellapoliisin ohjeella. Tässä on oma ohjeeni Daim-kakkuun. http://crumblesforeveryone.blogspot.com/2011/04/daim-kakku.html

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
10.01.2012 18:34 - 10.01.2012 18:34 #11977 : Tanja
Tanja vastasi aiheeseen: Re: Almondy Daimkakun pohja?
Kyseinen Daim-kakkuhan on gluteeniton eli ainakaan vehnäjauhoja siihen ei tule. Ainesosaluettelo kopsattu Almondyn sivuilta:

Sugar, egg white, cream, vegetable fat, egg yolk, almonds (7%), apricot kernels, buttermilk powder, cocoa butter, skimmed milk powder, cocoa mass, milk fat, whey powder, butter, sweetened condensed skimmed milk, salt, invert sugar syrup, brown sugar, emulsifier (soya lecithin), glazing agents (maltodextrin, gum arabic), flavouring. Contains milk, egg, soya lecithin, almonds. May contain traces of peanuts.


Jollain varmaan suomenkielinen versio tästä? Siitä vain soveltamaan, itse en tykkää daimista mutta luulisi että pohja on jonkinnäköinen sekoitus mantelijauhetta, munankeltuasta, sokeria, rasvaa, ... ?
Kukaan päässyt lähelle ilman vehnäjauhoja?

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
03.03.2012 19:58 - 03.03.2012 19:58 #12744 : Anonymous
Anonymous vastasi aiheeseen: Re: Almondy Daimkakun pohja?
Kiitos vastauksista! Namm herkullinen ohje ylempänä! Kokeiltava on! Juu on se kyllä aikas mahroton tehtävä löytää täydellinen kopio mutta ehkei tarvikkaan.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
25.03.2012 16:10 - 25.03.2012 16:10 #12926 : NaMiNaMi
NaMiNaMi vastasi aiheeseen: Re: Almondy Daimkakun pohja?
Voi kökkö, mä kerran googletin joltain UK-blogista melkein identtisen version tästä kakusta. Siihen tuli mantelimassaa pohjaan. Katon jos vielä sen löydän, niin linkitän tänne... Kokeilinkin sitä meinaan muttei ihan onnistunut, niin en blogiinkaan sitä silloin tainnut laittaa.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
25.03.2012 16:14 - 25.03.2012 16:14 #12927 : NaMiNaMi
NaMiNaMi vastasi aiheeseen: Re: Almondy Daimkakun pohja?

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
01.04.2012 17:28 - 01.04.2012 17:28 #13031 : laaranen
laaranen vastasi aiheeseen: Re: Almondy Daimkakun pohja?
Olen itsekkin kokeillut vaikka ja mitä variaatioita tästä kakusta. Maultaan tekemäni pähkinätaikinat ei ollut kovin hyviä, mutta oma (ja viereiden) suosikki on ehdottomasti tiikerikakusta leikattu pohja!

Te jotka teette daimkakkuja, miten teette valkoisen kreemin? Kerran itse koitin keitellä jonkinmoista vaniljakiisseliä, huonolla tuloksella. Itse olen laittanut vaniljakreemijauheesta tehdyn kreemin, se ei ole ihan sama, mutta melkein yhtä hyvä.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
16.04.2012 09:42 - 16.04.2012 09:42 #13238 : Anonymous
Anonymous vastasi aiheeseen: Re: Almondy Daimkakun pohja?
Kiiitoooos nyt alkaa näyttää juuri siltä kuin pitääkin! =)

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
23.06.2012 12:13 - 23.06.2012 12:13 #14065 : pikkumurunen
pikkumurunen vastasi aiheeseen: Re: Almondy Daimkakun pohja?
Juuri yksi päivä tein oman version kakusta, tässä ohje On paljon mehevämpi kuin alkuperäinen, mutta itse pidän sitä vain hyvänä asiana. Ja on myös gluteeniton.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
04.11.2012 08:24 - 04.11.2012 08:24 #15197 : kakkuilija
kakkuilija vastasi aiheeseen: Re: Almondy Daimkakun pohja?

Juuri yksi päivä tein oman version kakusta, tässä ohje

On paljon mehevämpi kuin alkuperäinen, mutta itse pidän sitä vain hyvänä asiana. Ja on myös gluteeniton.

Tota pitää kokeilla:) näyttää hyvältä!

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
05.11.2012 06:31 - 05.11.2012 06:31 #15201 : Petra
Petra vastasi aiheeseen: Re: Almondy Daimkakun pohja?
Mä tein aikaisemmin syksyllä pari kertaa Daimkakkua. Pohjaksi paistoin pienen, tiiviihkön mahtelikakkupohjan (munia, mantelijauhoa ja -rouhetta, sokeria). Kaadoin taikinan isoon irtopohjavuokaan melko ohueksi kerrokseksi. Paistoin taikinan vähän yli, eli hieman kuivaksi. Ennen täyttämistä kostutin maidolla.

Täytteenä käytin tuolta löytyvää http://leivontafoorumi.org/viewtopic.php?f=24&t=183 tuhin vaniljakreemin reseptiä. (Tuskin tulen enää koskaan käyttämään kreemijauheita kun on saanut jotain noin hyvää.) Päälle runsaalla kädellä (n. 1,5-2 pss) daim-rakeita, ja päällimmäiseksi ganache Maraboun maitosuklaasta.

Olin tulokseen tosi tyytyväinen, oli mun suuhun aika autenttinen makuelämys.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
08.11.2012 14:35 - 08.11.2012 14:35 #15217 : Tanja
Tanja vastasi aiheeseen: Re: Almondy Daimkakun pohja?
Tein keväällä varmaan 5-6 kertaa putkeen tuota daim-kakkua kun se oli niiiiin hyvää, sitten se tuli korvista kuitenkin lopulta. Nyt saattaisi taas maistuakin!

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Sivu luotiin ajassa: 0.108 sekuntia
Toteutus: Kunena foorumi

Sponsorit 2017