Riittääkö n. 1dl kostuketta per kakkukerros?

Lisää
07.10.2011 16:10 - 07.10.2011 16:10 #19846 : Anonymous
Kostutin täytekakun kerroksia, ohjeen mukaan kakkuun olisi kulunut peräti 7 dl kostuketta (ohje 28cm vuokaan, itse tein 26 cm vuokaan). Tuntui ettei ole mitään järkeä kostuttaa niin paljolla.

Pohjakerrokseen meni ehkä reilu 1 dl, saman verran keskikerrokseen ja päällimmäiseen ehkä vähän enemmän. Onko nyt pelko, että kakusta jää kuiva? Täyte on moussea.

Kiitos

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
07.10.2011 16:19 - 07.10.2011 16:19 #11049 : Paula
Kuulostaa tosi hurjalta määrältä desi per kerros. Riippuu tietysti siitä, kuinka nopeasti tarjoat kakun, ja minkälainen kakkupohja on kyseessä.

Annatko kakun maustua täytettynä ja kostutettuna jääkaapissa seuraavaan päivään? Silloin riittää pienempikin määrä. Lötkö kakkukaan ei ole hyvä juttu.

Henk. koht. olen käyttänyt aina aika nihkeästi kostuketta, koska olen antanut kakun maustua yön yli. Kelmun sisällä kakun kosteus kuitenkin tasaantuu aika hyvin.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
07.10.2011 16:31 - 07.10.2011 16:31 #11050 : Anonymous
Eli meinaat, että desi voisi olla LIIKAA per väli?

En ymmärrä miten kakkuun ohjeen mukaan tulisi SEITSEMÄN desiä kostuketta!! Ajattelin, että tein mokan, kun oman mutu-tuntuman mukaan laitoin paljon vähemmän.

Tänään päivällä kokosin kakun, huomenna iltapäivällä se tarjoillaan. Kakkupohja on viiden munan pohja, yhtä paljon tilavuudeltaan vehnäjauhoja ja sokeria.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
07.10.2011 16:40 - 07.10.2011 16:40 #11051 : PullaAkka
Kuulostaa todella hurjalta määrältä (7 desiä??!!) eli ratkaisusi kostutttaa vähemmn, on varmaankin aivan oikea.

Joskus teen itse sellaisia jämäkämpiä pohjia, joissa on selkeästi kasvatettu jauhojen määrää, mutta niitäkään en kostuta noin paljon. ja periaatteessa sitä alaosaa kannattaa kostutella suhteessa niukemmin, sillä sieltä ylhäältä kostuke kuitenkin hiukan leviää alaspäin.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
07.10.2011 21:08 - 07.10.2011 21:08 #11053 : Nanun
On kyllä harvinaisen hurja määrä kostuketta tuo 7 dl ja desikin! Ite teen pehmoset pohjat (fifty/fifty vehnäjauhoja ja perunajauhetta) ja viiden munan pohjaan saan ehkä just kokonaisuudessaan sen desin menemään vaniljasokerilla maustettua maitoa ja on juuri sopivan kostia.. Sama määrä mehua on yleensä liikaakin (en tiedä miksi, onko maito niin erilaista vai mistä tämä efekti johtuu?) ja seuraavaan päivään annan kostua aina..

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
24.10.2011 06:48 - 24.10.2011 06:48 #11171 : tonttoli
Ei kyllä ole ainakaan liian vähän, koska annat sen seistä seuraavaan päivään. Mutta jos kakku olisi samana päivänmä mennyt tarjolle, niin olisin pohjasta riippuen harkinnut laittavani hiukan enemmän. Jos se taas menisi pakastimen kautta, niin olisin laittanut n 0,5dl/väli.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
30.10.2011 21:35 - 30.10.2011 21:35 #11206 : Tanja
Mie oon käyttäny seuraavaa laskukaavaa kostutuksissa: kakun munamäärä jaettuna kahdella. Eli esim. 4 munan kakkuun laitan n. 2dl kostuketta. Tietysti riippuu myös vähän siitä milloin kakku syödään ja onko kovin vetisiä täytteitä.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
09.11.2011 08:33 - 09.11.2011 08:33 #11313 : Anonymous
Oho, mahtaa olla kyllä tuolla 7dl ohjeella tosi märkä kakku
Mulla menee yhteen kakkuun vajaa 2dl, teen yleensä 28cm vuoalla. Eikä kyllä kukaan oo koskaan kuivaksi sanonut, enkä sitä itekään huomannut...

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Sivu luotiin ajassa: 0.164 sekuntia
Toteutus: Kunena foorumi

Sponsorit 2017