Mikä avuksi täytekakun kokoamiseen? Reuna liian matala!

Lisää
07.10.2011 04:48 - 07.10.2011 04:48 #19845 : Anonymous
Olen kokoamassa täytekakkua, jonka väliin tulee moussea. Kakku kootaan irtopohjavuokaan. En löydä millään reunakalvoja, joilla jatkaa vuoan korkeutta. http://www.ullanunelma.fi/product_details.php?p=1130

Miten ihmeessä kokoan kakun, mousset kun ovat alussa aivan löysiä, ennen kuin liivatteen vaikutuksesta hyytyvät? Ilman täytteitäkin vuoka on jo piripintaan!

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
07.10.2011 05:34 - 07.10.2011 05:34 #11035 : mare78
Tulipa mieleen löytyiikö sinulta toista saman kokoista irtopohjavuokaa. Yhden kerroksen voisi hyydyttää siihen ja yhdistää sitten kakkuun. kaksinkertainen tai kolminkertainen voipaperi voisi myös toimia reunakalvojen tapaan. Entäs jäykemmät muovitaskut. kerran olen itse käyttänyt sellaisia kun tein kahden maun hyydykekakulle pintaa

Onnea kakun tekoon !

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
07.10.2011 11:27 - 07.10.2011 11:27 #11042 : wadelmatassu
Mulla on aina ihan vaan leivinpaperisuikale välissä

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
07.10.2011 11:59 - 07.10.2011 11:59 #11043 : PullaAkka
Leivinpaperin minäkin kiepautan kakun ja reunavuoan väliin korottamaan reunaa. Jos tuntuu huteralta, tee vaikka muropaketin ohuesta pahvista suikaleet ja kietaise niihin kelmu päälle On jäykempi kuin leivinpaperi.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
07.10.2011 15:21 - 07.10.2011 15:21 #11048 : Emmi
Minäkin teen aina kolminkertaisesta leivinpaperista, yhteensä menee 2,5 leivinpaperi n. 24-26 cm kakkuun.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
07.10.2011 21:18 - 07.10.2011 21:18 #11054 : Nanun
Voit myös odottaa tunnin verran niin että annat moussen ensin jähmettyä sen verran että se pysyy kasassa ja sitten varovasti lusikoit sen kakun väleihin. Ite en käytä tuota vuokaan täyttämistä ollenkaan.. vaikka joskus tuntuu että ehkä pitäis käyttää! En kyllä muutenkaan käytä liivatteita paljoa.. niitä kun yleensä käytetään mielestäni ihan liikaa.. tuorejuusto ja vaniljakreemijauhe hoitaa kuitenkin suuren osan jähmettämisestä ja varsinkin suklaa ja jos liivatetta tarvitsee niin se on esim mansikka/vadelmamousseen ja sen voi sulattaa suoraan keitettyyn marjasoseeseen ja antaa sen rauhassa jäähtyä ennen kun lisää loppuun mousseen.. Ei tuu niin löysää alunalkaenkaan kun liivatteen mukana yleensä joutuu lisäämään ihan turhaan nestettäkin..
Niin ja jos haluaa reunakalvoja ja sulla on jo muutenkin ne reunat korkeat niin noissa ullanunelman kalvoissakin korkeutta on vain sen 6 cm, mutta oletko harkinnut ihan tuommoista sablonikalvoa hakevasi jostain maalaustarvike tms liikkeestä? sais kerralla sitten kunnon korkeat (eli vähintään A4 levyistä piirtoheitinkalvoa mutta vaan pidempää) reunat?

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
24.10.2011 06:45 - 24.10.2011 06:45 #11170 : tonttoli
Olen ostanut reunakalvoiksi ihan paperitavarakaupasta (esim Suomalainen kirjakauppa) piirtoheitinkalvoa

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
09.11.2011 06:31 - 09.11.2011 06:31 #11291 : Mimosa
Tiimarista saa piirtoheittimille tarkoitettuja kalvoja Yhden kalvon voi leikata pituussuunnassa puoliksi tai kolmeen osaan, riippuen siitä kuinka korkeat reunat haluaa. Ostin joskus ison pinon noita kalvoja, maksoi silloin muistaakseni 0,05e/kpl. Eli paljon halvemmaksi tulee, kuin oikeasti tuohon tarkoitukseen käytettävät reunakalvot.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
09.11.2011 07:53 - 09.11.2011 07:53 #11309 : Anonymous
Piirtoheitikalvot yms eivät kyllä ole elintarvikemuovia eli minä en ainakaan haluaisi niitä käyttää...MIstä sitä tietää mitä niistä irtoaa...Sen tähden minäkin suosittelisin reunakalvojen puuttuessa leivinpaperi tai pahvi & kelmu "väkerrystä" Iloa leivontaan

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
09.11.2011 09:17 - 09.11.2011 09:17 #11315 : Mimosa
Meillä kyllä käytettiin ihan tavallisia piirtoheitinkalvoja konditoria-koulussakin Joten en usko niistä irtoavan mitään kakkuihin, ainakaan toivottavasti. Opettajan mukaan tuota kalvoa voi hyvin käyttää sen nauhan sijaan, kun kuitenkin satoja kakkuja tehtiin päivittäin - niin aika kalliiksikin olisi tullut sen reunakalvon käyttö niissä. Tosiaan nyt jäi kyllä vähän kaivertamaan, että ei kai meitä olisi neuvottu niitä käyttämään jos ne voisivat olla jollakin tavalla haitallisia.. hmm Toivottavasti meitä ei ole säästösyistä neuvottu väärin..

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
11.11.2011 18:46 - 11.11.2011 18:46 #11395 : Anonymous
Mä oon käyttänyt leivinpaperia ihan yksinkertaisena ja hyvin on pysynyt kakkku kasassa ja täyte välissä. Tämän vinkin sain kun kävin yhdellä kakkukurssilla.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Sivu luotiin ajassa: 0.178 sekuntia
Toteutus: Kunena foorumi

Sponsorit 2017