Kakkujen täytteet

Lisää
22.07.2009 18:07 - 22.07.2009 18:07 #565 : Sirkku
Vastaus käyttäjältä Sirkku aiheessa Re: Kakkujen täytteet
Hieman off topic, mutta toi italialainen marenki on miusta hyvä kakun päällä kermavaadon korvikkeena

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
23.07.2009 05:01 - 23.07.2009 05:01 #577 : Rouva V
Vastaus käyttäjältä Rouva V aiheessa Re: Kakkujen täytteet
Kettu kiittää ja kuittaa

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
18.08.2009 20:38 - 18.08.2009 20:38 #896 : Anonymous
Vastaus käyttäjältä Anonymous aiheessa Re: Kakkujen täytteet
Kaulinpas vielä tänne oman suosikkitäytteeni reseptin sekaan: Appelsiini- suklaakakku. Appelsiinikerrokseen laitan purkillisen appelsiinimarmeladia, 1 prk maitorahkaa ja 1,5 dl vispikermaa. Maustaa voi lisäksi halutessaan vanilliinisokerilla. Suklaakerrokseen tulee tuo kerma ja rahka sekä 200 g joko rouhittua tai sulatettua suklaata. Suklaan kanssa on oikeastaan makukysymys, toiset tykkää että maistuu paremmalta jos on rouheena, toiset sulatettuna. Mutta yhdistelmänä appelsiini ja suklaa toimii aina

Ja tuohon mousse asiaan vielä mielipidettä: Itse teen mousset siten, että ne koostuvat ainakin kermasta ja rahkasta sekä liivatteista. Oikean liivatemäärän kanssa täytteestä tulee suht kuohkeaa ja sen lasken mousseksi.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
24.08.2009 06:21 - 24.08.2009 06:21 #961 : stuidu
Vastaus käyttäjältä stuidu aiheessa Re: Kakkujen täytteet
Mansikkarahka on yksi omista suosikeista. Samoin suklaamousset.

Hilloista halusisin tässä yhteydessä kysyä niiltä jotka käyttävät: mitä hilloja käytätte - kaupan valmiita vai omatekemiä?

Omasta mielestä kaupan hillot on äklömakeita, vaikka makeasta tykkäänkin. Omia hilloja en ole vielä opetellut tekemään. Mansikka- tai vadelmasurvosta sitten käytän ememmän. Mutta jotenkin tuo hillon käyttö kiinnostais, kun monet sitä blogeissaan käyttävät...

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
24.08.2009 10:10 - 24.08.2009 10:10 #968 : Rouva V
Vastaus käyttäjältä Rouva V aiheessa Re: Kakkujen täytteet
Mä sekotan kaupan valmishillojen sekaan joko tuoreita tai pakastemarjoja, suhteella fifty-fifty... ja sitä sitten jonkun moussen kera ohuenohut sipasu kakun väleihin

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
24.08.2009 11:39 - 24.08.2009 11:39 #969 : Anonymous
Vastaus käyttäjältä Anonymous aiheessa Re: Kakkujen täytteet
Kaupan hilloja käytän, mutta pääosin teen hedelmistä survosta, jota laitan enemmän kuin hilloa. Hillot on tosiaan ylimakeita kaupasta ostettuna. Tuoreet hedelmät tappaa pahimman makeuden.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
24.08.2009 17:13 - 24.08.2009 17:13 #975 : Pricilla
Vastaus käyttäjältä Pricilla aiheessa Re: Kakkujen täytteet
Mä laitan myös kaupan hilloihin marjasurvosta sekaan, mutta pääosin käytän kyllä omatekosia hilloja. Viimeksi tein mustikkahilloa sellasesta vähäsokerisemmasta hillo-marmeladisokerista ja siitä tuli kyllä toi hyvää, ei läheskään niin makeaa kuin perinteisestä hillosokerista.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
28.08.2009 04:47 - 28.08.2009 04:47 #1078 : Kati
Vastaus käyttäjältä Kati aiheessa Re: Kakkujen täytteet
Tein pojan rippijuhliin vadelma-suklaakakun ja väliin tietty vadelma-suklaamoussea ja lemon curdia
Moussessa oli tuorejuustoa, kermaa, maitosuklaata runsaasti, tietty liivatetta ja tosi paljon vadelmia. Sokeria ei laittanut, makeus tuli suklaasta ja vadelmista.
Tein 10 munan kakun ja se kyllä hävisi aika nopeasti

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
15.09.2009 08:27 - 15.09.2009 08:27 #1331 : Anonymous
Vastaus käyttäjältä Anonymous aiheessa maidotonta mangomoussea
Minun pitäisi tehdä täytekakku, johon toivottiin täytteeksi "jotain mangotäytettä". Millaisen tekisin - maidottomana? Itse ajattelin, että jos vaahdottaisin esim. Sunnuntain maidottoman vispin ja sekoittaisin siihen jonkun maidottoman jugurtin, mangososetta ja liivatteita tarpeeksi, niin tulisiko hyvä? Olisiko jollain kenties kokemusta, ideoita tähän?

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
15.09.2009 08:40 - 15.09.2009 08:40 #1333 : Tanja
Vastaus käyttäjältä Tanja aiheessa Re: maidotonta mangomoussea

Minun pitäisi tehdä täytekakku, johon toivottiin täytteeksi "jotain mangotäytettä". Millaisen tekisin - maidottomana? Itse ajattelin, että jos vaahdottaisin esim. Sunnuntain maidottoman vispin ja sekoittaisin siihen jonkun maidottoman jugurtin, mangososetta ja liivatteita tarpeeksi, niin tulisiko hyvä? Olisiko jollain kenties kokemusta, ideoita tähän?

Mie teen mangorahkaa useesti. Mutta rahkan sijaan voisi käyttää vaikka tuota mainitsemaasi Sunnuntain maidotonta vispiä ja sekoittaa siihen mangososetta ja liivatetta. Tai tehdä kreemi kasvirasvapohjaisesta margariinista ja sekoittaa siihen mangososetta?

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
25.09.2009 07:13 - 25.09.2009 07:13 #1449 : Anonymous
Vastaus käyttäjältä Anonymous aiheessa Re: Kakkujen täytteet
Tein juuri mangotäytteen kakkuun. Vaahdotin GoGreen Vanillan (2dl), lisäsin siihen soijajugurttia desin verran, säilykemangoa soseena (ilman lientä!) purkillisen eli n. 4dl, ja viisi liivatelehteä. Onko liivatemäärä tähän liian pieni?? Vai miksi minusta tuntuu, ettei tuo täyte hyydy ollenkaan??!?

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
25.09.2009 09:30 - 25.09.2009 09:30 #1450 : Tanja
Vastaus käyttäjältä Tanja aiheessa Re: Kakkujen täytteet

Tein juuri mangotäytteen kakkuun. Vaahdotin GoGreen Vanillan (2dl), lisäsin siihen soijajugurttia desin verran, säilykemangoa soseena (ilman lientä!) purkillisen eli n. 4dl, ja viisi liivatelehteä. Onko liivatemäärä tähän liian pieni?? Vai miksi minusta tuntuu, ettei tuo täyte hyydy ollenkaan??!?


Liivatepakkauksessa on ohje jossa sanotaan 1,5 liivatelehteä per desi nestettä = leikattava hyytelö. Tuon laskukaavan mukaan pitäisi olla liivatetta kaksinkertainen määrä kuin mitä laitoit. Kauanko olet hyydyttänyt kakkua? Sen kannattaa antaa rauhassa hyytyä ainakin muutaman tunnin jääkaapissa, tai jos on aikaa niin yön yli. Tai pakkaseen pariksi tunniksi?

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
25.09.2009 11:46 - 25.09.2009 11:46 #1452 : Anonymous
Vastaus käyttäjältä Anonymous aiheessa Re: Kakkujen täytteet
Joo, lisäsin siihen täytteeseen vielä kolme liivatelehteä, eli nyt siinä on siis kahdeksan... En tiedä miten tuo täyte reagoi siihen, että myöhemmin niitä liivatteita siihen lisätään, mutta ainakin se nyt näyttää hyytyneen! Miten on, osaako viisaammat ja kokeneemmat kertoa, voiko liivatteita tolleen enää hetken päästä lisätä?

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
25.09.2009 12:17 - 25.09.2009 12:17 #1455 : Tanja
Vastaus käyttäjältä Tanja aiheessa Re: Kakkujen täytteet

Joo, lisäsin siihen täytteeseen vielä kolme liivatelehteä, eli nyt siinä on siis kahdeksan... En tiedä miten tuo täyte reagoi siihen, että myöhemmin niitä liivatteita siihen lisätään, mutta ainakin se nyt näyttää hyytyneen!

Miten on, osaako viisaammat ja kokeneemmat kertoa, voiko liivatteita tolleen enää hetken päästä lisätä?

Sanoisin että kyllä voi, jos sen vaan saa sekoitettua tasaisesti mössöön.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
25.09.2009 21:55 - 25.09.2009 21:55 #1469 : tuh
Vastaus käyttäjältä tuh aiheessa Re: Kakkujen täytteet
Ja mä sanon että paniikkiin ei välttämättä ole aihetta (en kuiteskaan lupaa mitään). Leikattavalla hyytelöllä siinä liivatelehtipaketissa useinkin tarkoitetaan nimenomaan sellaista tutisevaa hyytelömöykkyä, jonka joutuu pureksimaan hajalle --> ei välttämättä se mitä moussekakulta toivoo. Plus että jugurtti ja varsinkin vaahdotettu soijahomma ovat jo valmiiksi paksumpia kuin vaikkapa marjamehut, mitä liivatepakkauksessa saatetaan käyttää esimerkkinä. Ja vielä sekin, että jos olisit soseuttanut mangon niin sitä olisikin ehkä sen neljän desin sijaan pari desiä, eli mä olisin ehkä alunperinkin kokeillut jollain viidellä lehdellä niinkuin sä teit.

Parasta ainakin mun mielestä on sellainen moussekakku, jossa liivatteen käytön tuskin huomaa, eli mousse pysyy kasassa juuri ja juuri kakun muodossa, ja sulaa suuhun helposti. Harva kuitenkaan tykkää ajatuksesta syödä possun selkäydintä jälkkärissään, joten mitäpä sitä turhaa korostamaan .

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
26.09.2009 12:31 - 26.09.2009 12:31 #1472 : Anonymous
Vastaus käyttäjältä Anonymous aiheessa Re: Kakkujen täytteet
Juu, siis ehdottomasti minustakin täytekakussa se täyte ei saa olla liian hyytynyttä, jos näin voi sanoa. Ihanaahan sellainen pehmoinen vaahto on! Soseutin tosiaan mangot, ja laitoin yhteensä kahdeksan liivatelehteä. Ja se osoittautui hyväksi määräksi tässä tilanteessa. Täyte oli ollut kuulemma tosi pehmoista ja hyvän makuista. Aluksi kun tein viidellä liivatteella, täyte näytti siltä että heti kun irrotan vuoan reunat, koko kakku valuu lautaselle silmieni edessä...

Ehkä sitä liivatetta tulee laitettua monesti "varmuuden vuoksi" enemmän kuin tarvisikaan, varsinkin jos kakkua pitää kuljettaa pitempi matka...?! Harjoittelupaikassani hyydykekakkuun laitettiin vain kolme liivatetta sellaiseen määrään massaa, johon itse olisin kotona laittanutkin ainakin kuusi, ja hyvän makuista ja myyvää siitä tuli sillä kolmella Joten pitäisi vaan uskaltaa rohkeemmin vähentää liivatteen määrää täällä kotonakin! (Tuo mangotäytekakku oli siis tilauskakku, siksi siitä vähän enemmän hermoilin...)

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
26.09.2009 12:33 - 26.09.2009 12:33 #1473 : tuh
Vastaus käyttäjältä tuh aiheessa Re: Kakkujen täytteet
Ammattipuolen liivatteet on muuten välillä vähän erilaisia, voi olla myös tehokkaampaa tavaraa. Ja varsinkin jos tekee suklaamousseja niin liivatetta ei aina tarvita ollenkaan, koska suklaan kaakaovoi voi parhaimmillaan riittää ainoaksi jähmettäjäksi .

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
26.09.2009 13:43 - 26.09.2009 13:43 #1474 : Anonymous
Vastaus käyttäjältä Anonymous aiheessa Re: Kakkujen täytteet
Niin varmaan onkin erilaisia. Mutta tuolla mun harjoittelupaikassa käytettiin kyllä ihan tavallisia Santa Marian liivatteita, joita itsekin kotona toisinaan käytän. Ja itse oon huomannut myös saman, että varsinkin suklaisissa kakuissa liivatetta tarvii monesti vähemmän.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
06.08.2010 17:17 - 06.08.2010 17:17 #6890 : Anonymous
Vastaus käyttäjältä Anonymous aiheessa Re: Kakkujen täytteet
Hiphei!

Nostan hieman tätä aihetta. Minulla on jo kovaa kyytiä ristiäis suunnittelut käynnissä ja sehän on kakun paikka. Jostain kumman syystä lyö vain tyhjää nyt näiden täytteiden kanssa. Tekisi mieli käyttää valkosuklaata mutta se ei taida onnistua, koska ajattelin tehdä kakun laktoosittomana, jotta mahdollisimman moni vieras pystyy syömään kakkua. Olen paljon käyttänyt rahkatäytteitä mutta tekisi mieli kokeilla jotain uutta. Vinkkejä?

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
06.08.2010 21:41 - 06.08.2010 21:41 #6891 : Miia
Vastaus käyttäjältä Miia aiheessa Re: Kakkujen täytteet
Mun yksi suosikki on sellainen täyte, jossa laitan ensin pohjan päälle ananasmurskaa ja sitten väliin appelsiinikiisselin, jonka sekaan on sekoitettu kermavaahtoa (joku mousse kai sitten tämäkin ). Ja mousse ilman liivatteita, pysyy hyvin silti kasassa! Kakun päälle sitten reipas kerros kinuskia! Mmmm, nam nam

Jostain olen joskus reseptin ottanut, mutta siitä on niin monta vuotta etten muista. En ole moneen vuoteen tehnyt kakkua, tuli joskus mittari täyteen sitä lajia, mutta nyt löysin reseptin kirjani välistä uudelleen ja taas maistuu!

Edit: jooh, tämä ei ollut kyllä sitä laktoositonta vaihtoehtoa..

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
07.08.2010 07:55 - 07.08.2010 07:55 #6892 : Tanja
Vastaus käyttäjältä Tanja aiheessa Re: Kakkujen täytteet
Voihan tuon Miiankin ehdottaman täytteen tehdä laktoosittomaksi käyttämällä laktoositonta vispikermaa.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
08.08.2010 20:13 - 08.08.2010 20:13 #6903 : Miia
Vastaus käyttäjältä Miia aiheessa Re: Kakkujen täytteet

Voihan tuon Miiankin ehdottaman täytteen tehdä laktoosittomaksi käyttämällä laktoositonta vispikermaa.


Totta! Mulla on taas meneillään joku järkihalvaus.. Tulee niin harvoin tarvetta tehdä laktoositonta, ettei sitä tule ajatelleeksikaan miten nykyään jo kaikkea mahdollista löytyy laktoosittomana (seli seli )

Niin ja tuosta ananaksesta vielä sen verran, että surautan sen sauvasekoittimella pyreeksi ennen kakkupohjalle levittämistä. Mun mielestä sitä on miellyttävämpi syödä sillai. Ananas on joskus niin "tikkusta", että pakkaa tunkemaan jopa hampaiden väliin.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
16.08.2010 10:54 - 16.08.2010 10:54 #6936 : Anonymous
Vastaus käyttäjältä Anonymous aiheessa Re: Kakkujen täytteet
Minun suosikkini ovat kaikenlaiset marjatäytteet. Viimeksi tein mustaherusta täytteen (kermaavaahtoa, sokeria ja reilusti survottua mustaherukkaa), oli tosi hyvää (kylläkin voimakasta, ei ihan lasten mieleen, mutta aikuiset tykkäs). Kaverina mustaherukalla oli valkosuklaakermaa toisessa välissä.

Ja usein teen vadelma-kerma-rahkaseoksen. Sekaan rouhittuja aveceja tai mariannecrushia.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
16.08.2010 19:01 - 16.08.2010 19:01 #6944 : Mariza
Taas asiasta kolmanteen, suostuisitko paljastamaan suklaamoussen ohjetta?

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
17.08.2010 09:39 - 17.08.2010 09:39 #6949 : Tanja
Mariza, siirsin viestisi tähän täyteketjuun. (siirretty siis täältä .)[/size]

Taas asiasta kolmanteen, suostuisitko paljastamaan suklaamoussen ohjetta?

Heh, ei tuossa mitään erikoista ollut, en edes tiedä voiko sitä mousseksi kutsua... Mutta moista voisi kokeilla vaikka seuraavalla ohjeella:
  • 2dl vispikermaa /flora vispiä tms
  • 50g suklaata
  • 25g suklaarouhetta

(suklaan grammamäärät saa helposti kun laskee suklaalevyn palarivit, muistaakseni 200g levyssä on 8 riviä paloja joten 1 rivi on 25g)

Vatkaa kerma hieman löysäksi vaahdoksi (jätä vähän löysemmäksi kuin pursotusjäykkä kerma). Sulata 50g suklaata ja kaada kermavaahdon joukkoon koko ajan sekoittaen. Raasta 25g suklaata ja sekoita joukkoon.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Sivu luotiin ajassa: 0.270 sekuntia
Toteutus: Kunena foorumi

Sponsorit 2017