Kakkujen täytteet

Lisää
15.07.2009 09:15 - 15.07.2009 09:15 #19559 : Anonymous
Laitetaanko tähän reseptejä ja vinkkejä täytteisiin?

Jotenkin tuntuu että ideat loppuu täytteen kanssa, varsinkin jos sanotaan että saa tehdä ihan mitä haluaa

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
15.07.2009 09:19 - 15.07.2009 09:19 #307 : tuh
Vastaus käyttäjältä tuh aiheessa Laitetaan toki Mutta tehdään niin,
Laitetaan toki

Mutta tehdään niin, että laitetaan vaan omia reseptejä tai sellaisia, joita meidän on lupa kopioida - ei siis suoraan kirjoista mitään. Tietysti on ok sanoa että siinä ja siinä kirjassa se ja se täyte, jotta ihmiset osaa mennä esim. kirjakauppaan tai kirjastoon.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
15.07.2009 09:54 - 15.07.2009 09:54 #313 : Anonymous
Vastaus käyttäjältä Anonymous aiheessa Laitetaan toki Mutta tehdään niin,

Laitetaan toki



Mutta tehdään niin, että laitetaan vaan omia reseptejä tai sellaisia, joita meidän on lupa kopioida - ei siis suoraan kirjoista mitään. Tietysti on ok sanoa että siinä ja siinä kirjassa se ja se täyte, jotta ihmiset osaa mennä esim. kirjakauppaan tai kirjastoon.


Näin juuri, ja nimenomaan haluaisin sellaisia vinkkejä mitä olette testanneet ja todenneet hyviksi!

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
15.07.2009 11:33 - 15.07.2009 11:33 #319 : aleksi
Vastaus käyttäjältä aleksi aiheessa vaniljakreemi ja vadelmahillo
vaniljakreemi ja vadelmahillo

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
15.07.2009 15:27 - 15.07.2009 15:27 #324 : Anonymous
Vastaus käyttäjältä Anonymous aiheessa En tiedä, onko tämä se,
En tiedä, onko tämä se, mitä haetaan, mutta sanon kuitenkin.

Eli ite en oikein oo niin innostunu noista mousseista ja pistän yleensä aina banaanisiivuja ja jotain marja-/hedelmäsurvosta (ei siis hilloa).

No suklaamousse oli kyllä hyvää, kun joskus laitoin ja toimi hyvin mansikan ja banaanin kanssa

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
16.07.2009 05:10 - 16.07.2009 05:10 #328 : Anonymous
Vastaus käyttäjältä Anonymous aiheessa Minun yksi suosikkitäyte syntyi viime
Minun yksi suosikkitäyte syntyi viime kesänä pojan synttärikakkuun. Vispikermaa, maitorahkaa, sulatettua valkosuklaata (reilusti ), raparperia soseena( itse keitettynä) ja tuoretta mansikkaa viipaleina. Kerma vatkataan, lisätään rahka, raparperi ja suklaa, sulatetut liivatteet..ja lopuksi käännellään kevyesti mansikan viipaleet mukaan. Tulee ihanan jämäkkä täyte ja nuo mansikanpalat ns sattumina siellä täytteen seassa kruunaa maun.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
16.07.2009 12:54 - 16.07.2009 12:54 #346 : Jonna
Vastaus käyttäjältä Jonna aiheessa Mulla vakiotäyte vaaleaan kakkupohjaan on
Mulla vakiotäyte vaaleaan kakkupohjaan on rasvatonta maitorahkaa, (kermaa) ja mangososetta (Pilttiä, Bonaa, Semperiä, jotain noista) + vanilliinisokeria oman maun mukaan.

Tummaan pohjaan tykkään laittaa täytteeksi rasvatonta maitorahkaa, kermaa ja suklaarouhetta. Yleensä oon suklaarouheena käyttänyt Maraboun minttukrokanttia tai sitten Fazerin Marianne -maitosuklaata.

Näistä tulee aika helposti kyllä semmosia ällömaikeita, joista en itse pidä...

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
16.07.2009 13:02 - 16.07.2009 13:02 #349 : KaMilla
Vastaus käyttäjältä KaMilla aiheessa Ehdoton suosikkini (ainakin tällä hetkellä)
Ehdoton suosikkini (ainakin tällä hetkellä) on mustikkamousse!!
Mustikan kanssa sitten vaikka vanilja- tai valkosuklaakermaa / moussea!

Mieheni mielestä täytekakun väliin kuuluu mansikkasurvos ja baanaanisurvos... kyllä sitä kuulemma voi siivun moussekakuistakin maistaa mutta mansikka/banaani on kuulemma ehdoton ykkönen!

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
18.07.2009 09:09 - 18.07.2009 09:09 #378 : Anonymous
Vastaus käyttäjältä Anonymous aiheessa Itse laitoin eilen tekemääni suklaakakkuun
Itse laitoin eilen tekemääni suklaakakkuun täytteen näin:

-130 g Pandan valkosuklaata
-100 g Viola appelsiinituorejuusto
-1 dl Luomukermaa
-vähän appelsiininkuorta.

Kakku oli tehty 20 cm vuokaan, ja puolet tuostakin määrästä oli riittänyt, kuorrutin meinaan kakun lopulla. Yhteen väliin siis vaan laitoin. Isompaan kakkuun ja varsinkin useampaan väliin laitettaessa määrä kannattaa tehdä tuollaisena ellei jopa tuplata. Sivelin myös vielä pohjaan kerroksen appelsiinimarmeladia ennen täytettä. Aika nannaa oli!

Noin muuten tykkään tehdä rahkatyyppisiä ratkaisuita, hillot on mun mielestä kakussa jotenkin ällöjä.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
18.07.2009 11:38 - 18.07.2009 11:38 #382 : Anonymous
Vastaus käyttäjältä Anonymous aiheessa Laitetaan toki Mutta tehdään niin,

Laitetaan toki



Mutta tehdään niin, että laitetaan vaan omia reseptejä tai sellaisia, joita meidän on lupa kopioida - ei siis suoraan kirjoista mitään. Tietysti on ok sanoa että siinä ja siinä kirjassa se ja se täyte, jotta ihmiset osaa mennä esim. kirjakauppaan tai kirjastoon.


Näin juuri, ja nimenomaan haluaisin sellaisia vinkkejä mitä olette testanneet ja todenneet hyviksi!


Tähän haluaisin sanoa vain, ettei resepteillä ole tekijänoikeuksia

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
18.07.2009 13:28 - 18.07.2009 13:28 #383 : tuh
Vastaus käyttäjältä tuh aiheessa Oho, kappas vaan, jotain tuollaista
Oho, kappas vaan, jotain tuollaista näyttäisi olevan, aija jännä juttu.

Täällä on ihan mielenkiintoinen postaus noista reseptien copyrighteistä. Siellä sanotaan että reseptit on about suojattomia, mutta loppupuolella sanotaan, että tietysti sanasta sanaan reseptin kopioiminen on moraalisesti vähän niin ja näin.

Eli syön edelliset sanani, laittakaa vaan niitä reseptejä muualta jos haluatte. Mutta silloin on ainakin kilttiä kertoa mistä alkuperäinen resepti on otettu .

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
18.07.2009 16:22 - 18.07.2009 16:22 #388 : Pioni
Vastaus käyttäjältä Pioni aiheessa Minusta ehdottomasti paras kakun täyte
Minusta ehdottomasti paras kakun täyte on valkosuklaakermavaahto mansikoiden ja mansikkahillon kera. Nam!

Ja toinen tosi hyvä on kinuskikermaa, lemon curdia ja vadelmahilloa.

Suklaakakkuun tietysti jotain suklaisempaa...

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
18.07.2009 17:28 - 18.07.2009 17:28 #389 : Sirkku
Vastaus käyttäjältä Sirkku aiheessa Juu, jos pidetään tapana merkitä,
Juu, jos pidetään tapana merkitä, mistä ohje on peräisin jo ihan yleisen kohteliaisuuden vuoksi Tietysti jos ei muista niin sitten ei voi mitään. Ruokaohjeilla ei tosiaan ole minkäänlaisia tekijänoikeuksia, mikä on toisaalta aika erikoista, mutta toisaalta ihan ymmärrettävääkin.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
18.07.2009 18:46 - 18.07.2009 18:46 #391 : Anonymous
Vastaus käyttäjältä Anonymous aiheessa Muistan tätini joskus laittaneen kakun
Muistan tätini joskus laittaneen kakun sisään sellasta, missä on rahkaa, vaniljakastiketta ja vaahdotettua kinuskikermaa sekasin. Se oli aika ihanaa

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
19.07.2009 10:54 - 19.07.2009 10:54 #406 : Katalook
Vastaus käyttäjältä Katalook aiheessa Mun miehen suosikki (jota aina
Mun miehen suosikki (jota aina haluaa jossaa päättää täytteen) on boysenmarjahillo, kerma ja reilusti pilkottuja pätkiksiä.

Nyt tulee aika usein käytettyä tuota diplomaattikreemiä+hilloa. Myös suklaakerma on aika hyvää.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
19.07.2009 15:42 - 19.07.2009 15:42 #424 : Prog
Vastaus käyttäjältä Prog aiheessa - Maitorahka, vispikerma ja pätkiksiä.
- Maitorahka, vispikerma ja pätkiksiä. (Joskus toiseen kerrokseen banaania lisäksi)

- Vispikerma + salmiakkipätkisrouhe

Valkosuklaa-mustikkatäyte]
- 200g Valkosuklaata
- 150 g Philadelpia tuorejuustoa
- 2 dl Vispikermaa
- Mustikoita sopivasti
- 4-5 Liivatelehteä

Kuten huomaatte aika suurinpiirten leivoskelen..

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
20.07.2009 11:49 - 20.07.2009 11:49 #463 : Pricilla
Vastaus käyttäjältä Pricilla aiheessa Re: Kakkujen täytteet
Miehelläni pysyy aina mansikkahillo-mansikkaviipaleet ja kermavaahto ykkösenä, mut itelläni vaihtelee mieltymykset. Mustikkamousse hellapoliisin ohjeella tehtynä on yksi ehdottomasti parhaista. Viimeksi ihastuin minttusuklaamousseen, johon laitoin kermavaahtoa, munia, rahkaa, minttusuklaata, sokeria ja liivatetta. Todella ihanaa

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
22.07.2009 06:58 - 22.07.2009 06:58 #509 : Rouva V
Vastaus käyttäjältä Rouva V aiheessa Re: Kakkujen täytteet
Kertokaapas mulle, mikä tekee moussesta moussen ?
Mä teen meinaan aina mousseja, tietämättä mitä ees koko pirun mousse on...
Mulle se on sellanen sötkötys, mihin tulee melkeempä aina kermaa (tai korviketta) ja tuorejuustoa, kera hedujen, marjojen tai suklaiden =) Föliin yleensä viel liivatetta ja tätä "moussea" sitte paksu kerros kakun väleihin
Suhteet on tätänykyä aika hatusta temmattuja ja näin ollen en todellakaan ala ettimään onks joku muu sattunu samalla kaavalla ennen muo noita tuotteita yhteen liittämään
Omat salaset reseptit kannattaa siis pitää ihan omassa hyvässä jemmassa ja kaik mitä näytille laittaa on mun mielestä vapaata riistaa...

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
22.07.2009 09:22 - 22.07.2009 09:22 #526 : Anonymous
Vastaus käyttäjältä Anonymous aiheessa Re: Kakkujen täytteet
Mulla on sellanen hytinä, että moussesta tekee moussen valkuaisvaahto. Saatan toki olla väärässäkin

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
22.07.2009 10:28 - 22.07.2009 10:28 #533 : Prog
Vastaus käyttäjältä Prog aiheessa Re: Kakkujen täytteet
Mulla ei ole taaskaan mitään oikeaa asiaa, mutta mulle on tullut joku kauhistus raakaan munaan. JOS sattuisi munassa olemaan salmonella, olisiko se myös valkuaisessa?

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
22.07.2009 10:54 - 22.07.2009 10:54 #537 : Anonymous
Vastaus käyttäjältä Anonymous aiheessa Re: Kakkujen täytteet

Mulla ei ole taaskaan mitään oikeaa asiaa, mutta mulle on tullut joku kauhistus raakaan munaan. JOS sattuisi munassa olemaan salmonella, olisiko se myös valkuaisessa?


Juu olisihan se koko munassa varmaan mokoma salmonella, muttei suomalaisissa munissa ole salmonellaa todettu joten ihan hyvillä mielin pelotta voi syödä raakana

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
22.07.2009 11:51 - 22.07.2009 11:51 #541 : Sirkku
Vastaus käyttäjältä Sirkku aiheessa Re: Kakkujen täytteet
Jep, suomalaista kananmunaa voi syödä aika huoleti raakanakin. Varovaisimpienkin arvioiden mukaan 99,9% munista on varmuudella salmonellattomia

Ulkomailla onkin sitten eri juttu. Kannattaa ottaa selville maan salmonellatilanne. Joissain maissa esim. vain noin 40% munista on salmonellattomia, joten eipä siellä sitten paljon auta pelehtiä raa'an kananmunan kanssa...

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
22.07.2009 13:47 - 22.07.2009 13:47 #547 : Prog
Vastaus käyttäjältä Prog aiheessa Re: Kakkujen täytteet
Juurihan suomalaisissa munissa oli salmonellaa, tosin aikas vähän ja vain yhdellä tilalla kuoren läpi menevää, mutta mä nyt olen hiukan skitsahtanut kaikenlaisiin bakteereihin

Yle 4.3.2009

Kahdella tilalla on todettu Salmonella Tennesseetä ja yhdellä tilalla todettiin Salmonella Typhimuriumia. Vain jälkimmäinen voi mennä kuoren läpi munaan.

Salmonellaulostetta löytyi yhdeltä pieneltä, yhdeltä keskikokoiselta ja yhdeltä suurelta tilalta.

Vaikka munia olisikin päätynyt kauppoihin, on viraston mukaan niiden käyttö on vaaratonta, kun huolehtii käsihygieniasta ja kypsentää munat hyvin.


Yle 7.3.2009

Rehuraision valmistamasta siipikarjanrehusta todettiin lauantaina salmonellaa. Saastuneessa rehussa epäillään olevan sama Salmonella Tennessee -kanta kuin kahdella munintakanatilalla aikaisemmin tällä viikolla.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
22.07.2009 13:55 - 22.07.2009 13:55 #548 : Anonymous
Vastaus käyttäjältä Anonymous aiheessa Re: Kakkujen täytteet
Ruokatieto: Tiedotteet 2009

Toisin kuin julkisuudessa on kerrottu, Suomessa tuotetuissa kananmunissa ei ole todettu salmonellaa. Kananmunat ovat edelleen turvallisia ja niitä voi syödä myös raakana.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
22.07.2009 17:41 - 22.07.2009 17:41 #562 : tuh
Vastaus käyttäjältä tuh aiheessa Re: Kakkujen täytteet
Mousseista:

Veikkaan että mousselle ei ainakaan Suomessa oo mitään virallista määritelmää. Moussehan ei ees oo suomea, vaan ranskaa (käännettynä vaahto). Olettaisin että kaikilla on siis oma vapaus päättää mitä kutsuu mousseksi ja mitä vaan täytteeksi. Valkuaisvaahto ei ole aina ainoa vaihtoehto, sillä usein (varsinkin suklaamousset) tehdään keltuaisvaahtoon. Ja ite teen usein mousseja, jotka eivät sisällä munaa ja silti sanon niitä mousseiksi, omilta vaahdoiltani odotan lähinnä tiettyä ilmavuutta että ne saa mousse-statuksen .

Ammattipuolella tehdään usein nk. italialainen marenki tai kuumamarenki, tai vaihtoehtoisesti keltuaisista samanlainen kuuma vaahto (tälle on hieno nimi jota en muista). Silloin muna kypsyy osittain ja rakenne on usein pehmeämpi ja samettisempi. Valkuaisvaahto menee yleensä hedelmä- ja marjamousseihin ja keltuaisvaahto siis suklaamousseihin.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Sivu luotiin ajassa: 0.258 sekuntia
Toteutus: Kunena foorumi

Sponsorit 2017