Onko tavallista, että kakkupohja kutistuu?

Lisää
12.11.2011 09:51 - 12.11.2011 09:51 #19856 : Anonymous
Anonymous loi aiheen:
Leivoin seuravaanlaisen kakun (Pirkan uusimmassa reseptilehdessä):

4 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl Pirkka perunajauhoja
1/2 dl Pirkka vehnäjauhoja
1/2 dl Pirkka kaakaojauhetta (tummaa)
1 1/2 tl leivinjauhetta

Kutistui aikalailla. Onko tavallista? Ja on tosi höttösen tuntuinen ja näköinen. Miten ihmeessä saan sen leikattua kolmeen osaan?!

Linkki kakkuun:
http://iframe.pirkka.fi/ruoka/reseptit/ ... taytekakku

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
13.11.2011 08:36 - 13.11.2011 08:36 #11409 : Tanja
Tanja vastasi aiheeseen: Re: Onko tavallista, että kakkupohja kutistuu?
Pohja kutistuu yleensä jonkin verran jos sitä paistaa liian kuumassa tai liian pitkään. Pitääkö uunisi termostaatti kutinsa?
Ohjeessa on sen oloisesti jauhoja että hötö pohjasta tuleekin. Jäähdytä vaikka jääkaappikylmäksi niin leikkaaminen helpottuu.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
18.01.2012 21:02 - 18.01.2012 21:02 #12093 : Kakkumonsteri
Kakkumonsteri vastasi aiheeseen: Re: Onko tavallista, että kakkupohja kutistuu?
Usein jos kakun jäähdyttää liian nopeaan, se kutistuu. Eli ei välttämättä kannata nakata sitä pakkaseen. Ja sammuttaa uunin vähän aikaa ennen kuin ottaa kakun uunista. Tai näin olen huomannut... Yleensä annan kakkupohjan seistä pöydällä seuraavaan päivään ja sit leikkaan terävällä sahalaitaiselle veitsellä.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Sivu luotiin ajassa: 0.070 sekuntia
Toteutus: Kunena foorumi

Sponsorit 2017