- Viestejä: 14
- Vastaanotettu kiitos 0
Brita-kakku
02.08.2011 15:27 - 02.08.2011 15:27 #19813
: AnuH
Brita-kakku kirjoittanut AnuH
En ole koskaan aikaisemmin tehnyt Brita-kakkua, joten kysynkin, kuinka paljon ennen tarjoilua kakku kannattaa valmistaa?
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
03.08.2011 11:07 - 03.08.2011 11:07 #10543
: Tanja
Vastaus käyttäjältä Tanja aiheessa Re: Brita-kakku
Tähän täytyy tunnustaa että en ole kyseistä kakkua koskaan tehnyt. Mutta näin mututuntumalla voisin sanoa että koska pohjana on marengintapaista ja sehän vetää kosteutta itseensä kuin sieni, joten mahdollisimman lähellä h-hetkeä täytteet väliin ja sitten pöytään. Itse pohjathan voi tehdä varmasti aiemminkin jo.
Tähän kuulisin myös itse mielelläni muiden kokemuksia.
Tähän kuulisin myös itse mielelläni muiden kokemuksia.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
03.08.2011 14:53 - 03.08.2011 14:53 #10550
: Pricilla
Vastaus käyttäjältä Pricilla aiheessa Re: Brita-kakku
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
11.08.2011 08:59 - 11.08.2011 08:59 #10606
: Anonymous
Vastaus käyttäjältä Anonymous aiheessa Re: Brita-kakku
Pari kertaa on tullut Britakakku tehtyä. Aika samantien se on tullut herkuteltua. Kermavaahto ja muut täytteet kostuttavat marenkipintaa siellä kakkukerrosten välissä, mutta jos päällimmäistä kerrosta ei peitä vaahdolla tms kosteutta antavilla kuorrutteilla, niin säilyy marengin rapeus mukavasti.
Tulipa vaan tässä mieleeni, että jos sen marenkipinnan päällystäisi ohuelti suklaalla, niin kuin marenkikakuissa, niin voisihan tuo toimia aika hyvin kosteussulkuna. Pitänee kokeilla joskus. Toisaalta voi olla, ettei Britakakun ohut marenki enää erotu tarpeeksi, jos sitä suklaalla suojaa.
Tulipa vaan tässä mieleeni, että jos sen marenkipinnan päällystäisi ohuelti suklaalla, niin kuin marenkikakuissa, niin voisihan tuo toimia aika hyvin kosteussulkuna. Pitänee kokeilla joskus. Toisaalta voi olla, ettei Britakakun ohut marenki enää erotu tarpeeksi, jos sitä suklaalla suojaa.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
- pikkumurunen
- Poissa
- Kakkumaakari
-
Vähemmän
Lisää
- Viestejä: 138
- Vastaanotettu kiitos 0
01.07.2012 17:58 - 01.07.2012 17:58 #14160
: pikkumurunen
Vastaus käyttäjältä pikkumurunen aiheessa Re: Brita-kakku
Minulla on tapana kääntää pohja siten, että marenkipuoli jää tarjoilulautasta vasten ja taikinapuoli täytettä vasten ja samaten päälimmäinen kerros marenkipuoli ylöspäin ja taikinapuoli täytettä vasten. Näin marenki ei myöskään kostu niin nopeasti
Mahdollisimman tuoreena silti parasta, mutta näin tehtynä hyvää vielä parin päivän päästäkin (jos kakkua jostain syystä on vielä silloin jäljellä
)
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
01.07.2012 18:14 - 01.07.2012 18:14 #14161
: Markka
Vastaus käyttäjältä Markka aiheessa Re: Brita-kakku
Tosi hyvä vinkki kääntää alemman kerroksen marenki alaspäin. Näin täytyy kokeilla itsekkin!
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Sivu luotiin ajassa: 0.143 sekuntia