Prinsessakakku?

Lisää
24.03.2011 13:07 - 24.03.2011 13:07 #19752 : Anonymous
Anonymous loi aiheen:
Olen tekemässä prinsessakakkua ensi viikolla ja olen googletellut siihen ohjeita. Netin syövereistä löytyy vaikka minkälaista ohjetta ja hassua sinänsä, että melkein jokainen niistä sanoo olevansa se ainut oikea Mene nyt sitten ja ota niistä selvää. Osassa näistä ainokaisista oikeista sanotaan, että prinsessakakun päällimäinen (kupera) kerros on täytettä, osa taas kehuu, että pintaan tulee ohut viipale kakkupohjaa Just.

Mun kysymys liittyy nyt tuohon päällimäiseen kerrokseen ja marsipaanipintaan. Mun on pakko tehdä kakku edellisenä iltana, joten sen pitäis olla edustuskunnossa tomusokereineen päivineen vielä kahvipöydässä. Oikeastaan mikään noista ohjeista ei kerro, että marsipaanin alle tulis mitään kosteuseristettä! Ja kun mun oppien mukaan sinne sellainen pitää tulla, ettei marsipaani ala helmeillä ja sen seurauksena tomusokeri sitten sula kakun päälle. Ja kakku on todella pakko tehdä edellisenä iltana.

Mun järjen mukaan päällimäiseksi pitäis laittaa se ohut kakkupohjasta leikattu viipale, jotta sen pintaan voi levittää esim. sokerikreemin päälle --> siihen marsipaani. Mutta sitten taas esim. netissä olevista kuvista näkyy myös näitä kakkuja, joihin marsipaani on lätkäisty suoraan päällimäisen kermatäytteen päälle. Onko tästä kokemuksia? En millään haluaisi, että kakusta tulee floppi

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
24.03.2011 17:25 - 24.03.2011 17:25 #9125 : NaMiNaMi
NaMiNaMi vastasi aiheeseen: Re: Prinsessakakku?
Sen tomunhan voi joka tapauksessa heittää päälle juuri ennen tarjoilua, eihän siihen mee kun minuutti, jos sitäkään. Eiks kerma toimi kanssa eristeenä? Muistelisin lukeneeni jostain näin. En tiedä kyllä prinsessakakun valmistuksesta mutta kun muoto on pyöreä niin eikö se kasata silloin johonkin kulhoon jolloin loogisesti päällimäinen kerros (sitten kun kakku on kumottu) on pohjaa.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
24.03.2011 18:47 - 24.03.2011 18:47 #9126 : aleksi
aleksi vastasi aiheeseen: Re: Prinsessakakku?
kerma toimii eristeeenä siinä missä voikreemikin.. aika lailla rasvaa kummatkin mutta ei taida tavallinen tomu kestää minkään päällä seuraavaan päivään.. kaupankakuissahan se on koristejauhetta johon on puhallettu rasvaa eristeeksi.

se että tekeekö sen kupolin leikkaamalla sinne kakusta palan vai vai täytteellä ei tee siitä varmaan yhtään sen "aidompaa" tai väärempää kumpaakin ja montaa muuta tapaa käytetään. helpoin tapa musta on laittaa kerroksien täytteet niin että ne on jo kuperana ja kupolimaisena. sen päälle laittaa seuraavan kakkukerroksen ja vähän muotoilee sitä kuperaksi ja loppu kuvun tekee kermavaahdolla. jos tosta sai mitään selvää.

koko kasaamiseen kuuluu kuulemma mennä 40 sekunttia

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
24.03.2011 19:28 - 24.03.2011 19:28 #9127 : NaMiNaMi
NaMiNaMi vastasi aiheeseen: Re: Prinsessakakku?
Eiks se olis helpompaa vaan kasata suoraan kulhoon kun alkaa joka kerrosta erikseen muotoilla? Vai meinasitko että ensin leikkaa sen pohjan kuperaan muotoon ja sitten siivuttaa sen kerroksiksi? Jos kermaa laittaa päälimmäiseksi ja sillä tekee sen 'kupolin' niin pysyykö se enää siinä kun marsipaani lämästään päälle? Vois kuvitella ettei pysyis muodossaan ja karkaa alta jos kovinkin paksulti on. Ite kyllä tekisin kulhoon ja pohjasta sen päällimäisen palan, sit kreemi tai kerma niin pysyy kuosissa.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
24.03.2011 19:46 - 24.03.2011 19:46 #9128 : aleksi
aleksi vastasi aiheeseen: Re: Prinsessakakku?
eihän se erikseen muotoilu ole kun reunojen vähän littausta käsin eikä sitä kakkua tarvi alkaa mistään kulhosta poista maan kun se on sitte valmiina marssipaanille suoraan pöydällä.

se kermasta tehty kupoli pysyy ihan hyvin kasassa, varsinkin jos kakun muoto on jo vähän sellanen kupolimainen valmiiksi.. onhan niitä kaupatkin täynnä

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
25.03.2011 18:42 - 25.03.2011 18:42 #9136 : Nanun
Nanun vastasi aiheeseen: Re: Prinsessakakku?
Kyllä menisin kans ton NaMiNaMin puoleen täsä eli ottaisin sen pyöreimmän kulhoni ja elmukelmuttaisin ja kakkupohjalla täyttäisin sen pohjan ja sit alkaisin täyttämään, pari kerros väliä sinne ja pohja palat paikalleen. Antaa olla suosiolla siihen seuraavaan päivää. Seuraavana päivänä lautanen kulhon päälle ja humps! nurin ja kakku on alustalla ilman sotkua sun muuta..

Jos nyt sattuu olemaan hilloa/kermaa/vaikka sitä vaniljakastiketta siinä hollilla niin sipasee sinne marsipaanin alle.

Harmi kun ei ole anopin ohjetta antaa, sillä oli todella kätevä ohje. Tuo kun on sopivaa tuo hillo ja kastike, niin kakkua ei tarvitse kostuttaa, se kostuu itsestään kun sen antaa olla sen yön yli (tai esim aamulla täyttää ja illalla kuorruttaa) ja ei ole juurikaan pelkoa sitten ylimääräsestä marsipaanin hikoilusta. Mutta tosiaan kun ohjeita on miljuunia niin vähän huono neuvoa antamatta kunnon ohjetta. Voisin tietty koittaa vilikasta vielä...

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
25.03.2011 18:52 - 25.03.2011 18:52 #9137 : Nanun
Nanun vastasi aiheeseen: Re: Prinsessakakku?
No hei kielen kun vaihto niin tuli aika liki! Princesstårta!

Muoks]http://www.leivontafoorumi.fi/portaali/images/icon_wink_5683e144d0652.gif[/img]

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
25.03.2011 20:55 - 25.03.2011 20:55 #9145 : NaMiNaMi
NaMiNaMi vastasi aiheeseen: Re: Prinsessakakku?
http://www.maku.fi/resepti/prinsessakakku-prinsesstarta

Tossa on yks sopiva leikkauskuva siitä Aleksin vaihtoehdosta, se kermakupoli. Itse vaan en varmaan kyllä sais sitä tasaisen pyöreetä muotoa muuten kun kulhon kanssa.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
25.03.2011 21:20 - 25.03.2011 21:20 #9149 : Nanun
Nanun vastasi aiheeseen: Re: Prinsessakakku?
Muotokakkuja on tehny jokusen ja saahan sen pallon/kupolin heleposti noinkin, mut toikin kuva NaMiNaMilta ei mun mielestä oli pyöreä ei kupoli eikä mikään sinnepäinkään, se vaan on hiukan pyöristetty päältä torttu.. Kai se on ulkonäöllinenkin makuseikka, itte en tykkää prinsessakakusta erityisemmin, mutta jos semmosen tekkee niin kyllä sen pitäis sellanen pyöriähkö olla.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
26.03.2011 15:17 - 26.03.2011 15:17 #9160 : aleksi
aleksi vastasi aiheeseen: Re: Prinsessakakku?
se kupolin tekeminen hienoksi on sinänsä vähän vaikeeta mutta sitte kun se marsipaani on päällä niin sitä voi hyvinmuotoilla aika paljonkin käsin vielä.. suosikaa oikeaa tapaa ilman kulhoja

vähän vaniljakreemijauhetta kermaan niin pysyy paremmin kasassa, mitään kummenpaa ohjettahan toi ei tarvitse, välissähän on vaan vaniljakreemiä, hilloa ja kermavaahtoa

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
26.03.2011 18:37 - 26.03.2011 18:37 #9161 : Nanun
Nanun vastasi aiheeseen: Re: Prinsessakakku?
Ei aleksi pysty suosimaan kun on tottunu tekee helepolla tavalla Vaikka juuri sisustajan tutkintoa suorittavana on tullut käytyä keskusteluja että se päämäärä on melkeen yhtä tärkeä kun se millä tavalla se on saavutettu.

Juuri tässä nimeomaisessa kakussa oman mielipiteeni rakennan taas varmaan väärän kuvan pohjalle, eli mun mielestä prinsessakakku ON semmonen pallo, eikä ollenkaan tuollainen mitä te kupolista höpötätte ja mitä tuo kuvakin tuolla oli eli enemmänkin se pyöristetty torttu..

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
26.03.2011 20:10 - 26.03.2011 20:10 #9162 : NaMiNaMi
NaMiNaMi vastasi aiheeseen: Re: Prinsessakakku?
Menee off-topic, mut missä käyt sitä koulua? Oon ite tilasomistusartesaani ammattinimikkeeltäni eli samoilla linjoilla mennään muutenkin kun vain mielipiteissä

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
26.03.2011 22:02 - 26.03.2011 22:02 #9166 : Tanja
Tanja vastasi aiheeseen: Re: Prinsessakakku?
Mitään kulhoja tartte, käsipelillä homma hoituu eikä tarvii ees seuraavaan päivään ootella.

Pieni puolipyörylä:


Ja lumijauhetta tosiaan laitetaan tonne alle mutta kotikonstein kun tekee ni vanilliinikreemijauhe ajaa saman asian.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
27.03.2011 04:41 - 27.03.2011 04:41 #9168 : Nanun
Nanun vastasi aiheeseen: Re: Prinsessakakku?

Menee off-topic, mut missä käyt sitä koulua? Oon ite tilasomistusartesaani ammattinimikkeeltäni eli samoilla linjoilla mennään muutenkin kun vain mielipiteissä


Turun Ammattiopistosäätiössä käyn tällasta pikasta (100 pvää pitäis olla, kahtoo saako paperit siihen 14.4. mennessä) sisustajan tutkintoa ja tutkintotyö alkaa tällä viikolla! Meni aika nopeesti tää alle 100 päivää. Jatko-opiskelu kannattaa jos on lomautettuna ja samasta opistosta on pintakäsittelijän (rakennusmaalarin/huonekalumaalarin) paperit. Missäs NaMiNaMi on koulutuksen saanut? Ja täysin off-topic, jos kuvaan on uskominen niin blondeilla on aina hauskempaa!

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
27.03.2011 05:02 - 27.03.2011 05:02 #9169 : Nanun
Nanun vastasi aiheeseen: Re: Prinsessakakku?

Mitään kulhoja tartte, käsipelillä homma hoituu eikä tarvii ees seuraavaan päivään ootella.



Pieni puolipyörylä:


Ja lumijauhetta tosiaan laitetaan tonne alle mutta kotikonstein kun tekee ni vanilliinikreemijauhe ajaa saman asian.


Ei tarvii ootella seuraavaan päivään, mut malttamattoman on siis PAKKO antaa sen vetätyä jos se on kulhossa ja parhaimmillaan on kun vetäytyy sen puoli vrk ainakin, niin kulhossa se vie jääkaapissa vähemmän tilaa kun kakkulautasella ja ja joo... Menee vänkäämiseksi, joka tapauksesssa sen saa tehtyä miten vaan, on vaan nähnyt tosi kuhmuraisia käsin koottuja "pyöreitä" prinsessakakkuja ja ajattelin että haluttiin se helpoin/varmin konsti saada se. Tai siitä tässä nyt päädyttiin puhumaan kun kysymys oli oikeasta reseptistä ja kuorrutukseen liittyvstä asioista. Mutta toi jääkaappitila ja pakko vetäytymisaika varmaan ratkasee mulla kun se on niin helppo pitää siinä kulhossa, eli säästän käsin tekemisen ja kokoamisen kaikille muille muodoille, mutta pallo on kulhossa tehty.

Hei mitä tuo lumijauhe on? Olen sitä ennenkin jossain nähnyt ja nyt google osasi kertoa että sitä saa kg paketissa robertsilta, mutta mitä se on?

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
27.03.2011 07:35 - 27.03.2011 07:35 #9171 : NaMiNaMi
NaMiNaMi vastasi aiheeseen: Re: Prinsessakakku?

Menee off-topic, mut missä käyt sitä koulua? Oon ite tilasomistusartesaani ammattinimikkeeltäni eli samoilla linjoilla mennään muutenkin kun vain mielipiteissä


Turun Ammattiopistosäätiössä käyn tällasta pikasta (100 pvää pitäis olla, kahtoo saako paperit siihen 14.4. mennessä) sisustajan tutkintoa ja tutkintotyö alkaa tällä viikolla! Meni aika nopeesti tää alle 100 päivää. Jatko-opiskelu kannattaa jos on lomautettuna ja samasta opistosta on pintakäsittelijän (rakennusmaalarin/huonekalumaalarin) paperit. Missäs NaMiNaMi on koulutuksen saanut? Ja täysin off-topic, jos kuvaan on uskominen niin blondeilla on aina hauskempaa!


Tampereen Ammattiopistossa Ainoa koulu maailmassa joka kouluttaa tolla ammattinimikkeellä.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
28.03.2011 00:59 - 28.03.2011 00:59 #9174 : aleksi
aleksi vastasi aiheeseen: Re: Prinsessakakku?
sanoinki se jo tuolla ylhäällä mutta lumijauhe tai koristejauhe tai mikä millonkin on tomusokeria johon on puhallettu rasvaa sekaan..

ja munkin on pakko pistää kuva kun muutkin:

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
28.03.2011 20:36 - 28.03.2011 20:36 #9194 : Miia
Miia vastasi aiheeseen: Re: Prinsessakakku?
Aidosta ja oikeesta en mittään tiä, mut kun olin joskus buurisodan aikaan kahvilassa töissä, ni sinne leipomosta tulleissa prinsessakakuissa oli marsipaanikuorrutuksen alla kermaa. Ja paaaaljon . Hyvin pitkälti samalla tavalla, kun tossa Aleksin kakussa.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
29.03.2011 06:54 - 29.03.2011 06:54 #9200 : aleksi
aleksi vastasi aiheeseen: Re: Prinsessakakku?
aidossa prinsessakakussa on vielä sellanenkin vähän hassu juttu ettei sellasta sinänsä ole vaan niitä on kolme. kolmelle jollekin ruotsin prinsessalle tehtiin joskus nimikkokakut ja tämä meidän kakku oli yksi niistä. kakku taisi muutenkin olla paljon yksinkertaisempi, pelkkää vaniljakreemia tai jotain.

ei ollut kovin tarkka sepustus nyt

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
24.08.2011 11:54 - 24.08.2011 11:54 #10707 : Anonymous
Anonymous vastasi aiheeseen: Prinsessakakku
Minulta pyydettiin prinsessa kakkua rippijuhliin ja olenkin nyt surffanut netissä ja miettinyt kokoamis ohjetta. Monessa sanotaan että laita päälykerrostoon täytettä jotta saan kakusta " pullamaisen" mutta siis kuorutehan ottaa siitä itseenä??
Vai laitetaanko se ennen kantta. Kakku sii pitää tehdä täysin valmiiksi la ja sit sunnuntaina tarjoilu..

Ja mikäö olis hyvä ohje pakastemansikka täytteelle ja vadelmahillo taäytteelle. kakkuja menee 3 kappaletta ja saa olla mansikkaa ja vadelmatäytettä.. eli kahta erinlaista kakkua..

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
26.08.2011 05:33 - 26.08.2011 05:33 #10719 : cherry
cherry vastasi aiheeseen: Re: Prinsessakakku?
Peinsessakakkuja on juuri niin montaa sorttia, kuin leipureitakin
Aiemmin käydyistä keskusteluista Aleksi on juuri oikeilla jäljillä. - Kakkuja oli kolme ja myöhemmin neljä . Nykyisen Ruotsin Kuninkaan sisarille ( Margaretha, Birgitta, Desiree ja Christina) tehdyt. Kakut oli täytetty kermalla liivatteen avulla ja pohjan päällä vain hieman vadelmahilloa. Päällä sitten se 'kuuluisaksi' tullut vihreä marsipaanikupoli !

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
14.03.2012 18:59 - 14.03.2012 18:59 #12819 : Katjuzqa
Katjuzqa vastasi aiheeseen: Re: Prinsessakakku?
Vanha ketju, mutta olipas hauska lukea. Tein nimittäin prinsessakakun, oikein reilun kokoisen, nuoremman lapsen ristiäisiin muutama kuukausi sitten. Kakkuni oli lopuksi yhdistelmä tuota maku-lehden ohjetta ja jotain hesarin ohjetta. Mun ongelma oli täyte: en oikein osannut päättää, millaisen tekisin. Tekisikö vaniljakreemijauheella vai liivatteella. No, lopputulos oli jokatapauksessa katastrofi - melkein.
Tein päällimmäisen kuperuuden ja jo sitä alempaa vähän myös sillä täytteellä. No, voi vieköön, päällimmäinen kakkukerrokseni repesi ja alko uhkaavasti valua kakun päältä pois. Apua! No sain sitten pidäteltyä sitä joten kuten kasassa kunnes lätkäisin sokerimassakuoren kakun päälle. Ja kun ihmeen kaupalla se pysyi kasassa ja ihan hyvänä seuraavaan päivään. Huh.
päällystin siis sokerimassalla, kun en pidä (tai niin ainakin luulen ü) marsipaanista.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
04.06.2012 19:21 - 04.06.2012 19:21 #13886 : Miia
Miia vastasi aiheeseen: Re: Prinsessakakku?
Siis kyllä ainoa oikea päällyste prinsessakakkuun on marsipaani, ei se muuten prinsessaa ole ollenkaan

Itse asiassa prinsessakakku on syy siihen, miksi nykyään jollain lailla pidän marsipaanista (en isoina annoksina kuitenkaan). Olin nimittäin joskus vuonna miekka ja kilpi kahvilassa töissä, ja siellä myytiin prinsessakakkua kokonaisena ja paloina. Arvannette varmaan minne päätyivät ne kakut ja palat, joita ei parissa päivässä myyty? Jep, henkilökunnan kahvipöytään Siellä sitä prinsessaa sitten marsipaaneineen päivineen tuli syötyä ja lopulta se alkoi maistua ihan hyvälle

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Sivu luotiin ajassa: 0.247 sekuntia
Toteutus: Kunena foorumi

Sponsorit 2017