Marsipaanin ja sokerimassa kauliminen

Lisää
13.07.2009 11:28 - 13.07.2009 11:28 #19482 : Anonymous
Kertokaa millä välineillä te suoritatte moisen?? Jotkut käyttää marmorialustaa ja marmorikaulinta, jotkut muovista pötkylää, silikonialustaa, leivinpaperia, puista kaulinta?

Entä käytättekö tomusokeria tai perunajauhoa apuna?

Mulla on tähän asti ollut puinen (todella surkea!) kaulin, joka kaikesta jauhotuksesta huolimatta tarttuu marsipaaniin/sokerimassaan
Tarkoituksena olis nyt hankkia kunnon välineet (johan se oli aikakin....) Ja kaipaisin vinkkejä!

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
13.07.2009 12:15 - 13.07.2009 12:15 #233 : Anonymous
Vastaus käyttäjältä Anonymous aiheessa Mulla käytössä silikonikaulin ja tupperin
Mulla käytössä silikonikaulin ja tupperin leivonta-alusta, mutta yleensä käytän vaan tomusokeria ja kaulinta. Kun vaan malttaa laittaa tomusokeria joka kerta kun nostaa kaulittavaa levyä niin hyvä tulee. Olihan se kaulin tyyris, mutta hyvin on kestäny jo vuoden

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
13.07.2009 14:34 - 13.07.2009 14:34 #238 : Pricilla
Vastaus käyttäjältä Pricilla aiheessa Mä oon himoinnut jo pitkään
Mä oon himoinnut jo pitkään silikonikaulinta, mutta vielä ei ole tullut hankittua.
Kaulitsen yleensä marsipaanit tupperwaren muovisella kaulimella. Se tarttuu vähän vähemmän marsipaaniin, kuin peruspuukaulin ja samoin tuo on isompi, joten on helpompi kaulia suuria levyjä.
Alla käytän yleensä saman merkin leivonta-alustaa (sitä suuren suurta muovista) tai koristeiden tai pikkujuttujen tekoon tw:n silikonista alustaa. Pakko sen verran mainostaa, että tuo tupperin silikonialusta on ihan älyttömän kätevä marsipaanijutuissa. Eikä tartu kiinni mikään!

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
13.07.2009 15:13 - 13.07.2009 15:13 #241 : tuh
Vastaus käyttäjältä tuh aiheessa Mä käytän ihan vaan perus-puukaulinta.
Mä käytän ihan vaan perus-puukaulinta. Vähän enemmän tomusokeria ja muistaa vaan varmistaa että ei tartu mihinkään kiinni, niin kyllä se siitä kaulaantuu. Ja jos jää tomusokerijämiä, ne voi harjata pois pullasudilla sitte jälkeenpäin.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
13.07.2009 19:26 - 13.07.2009 19:26 #257 : Ellen
Vastaus käyttäjältä Ellen aiheessa Puukaulimeen tarttuu vähemmän jos öljyää
Puukaulimeen tarttuu vähemmän jos öljyää sen kunnolla! Samoja öljyjä voi käyttää mitä puisille leikkuulaudoille niin ei härskiinny.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
14.07.2009 09:26 - 14.07.2009 09:26 #284 : Anonymous
Vastaus käyttäjältä Anonymous aiheessa Minä olen kyllä saanut kaulittua
Minä olen kyllä saanut kaulittua sekä marsipaanin että etenkin sokerimassan kiinni myös tupperwaren silikonialustaan. Taitaa olla vika kaulijassa:)

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
14.07.2009 11:04 - 14.07.2009 11:04 #287 : Pricilla
Vastaus käyttäjältä Pricilla aiheessa Hih Tintti, oot sä aika
Hih Tintti, oot sä aika taitava
Ai niin muuten noissa marsipaaneissa on myös melkoista eroa! Sallinen jää kyllä herkästi kiinni, mut mulla on aika pitkään ollut robertsin extra valkoinen käytössä ja sitä on huomattavasti helpompi käsitellä (tosin mun mielestä sen maku on vielä kauheampi ku sallisen!)

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
15.07.2009 09:13 - 15.07.2009 09:13 #305 : Anonymous
Vastaus käyttäjältä Anonymous aiheessa Mä oon himoinnut jo pitkään

Mä oon himoinnut jo pitkään silikonikaulinta, mutta vielä ei ole tullut hankittua.
Kaulitsen yleensä marsipaanit tupperwaren muovisella kaulimella. Se tarttuu vähän vähemmän marsipaaniin, kuin peruspuukaulin ja samoin tuo on isompi, joten on helpompi kaulia suuria levyjä.
Alla käytän yleensä saman merkin leivonta-alustaa (sitä suuren suurta muovista) tai koristeiden tai pikkujuttujen tekoon tw]

Aivan sama kaulin ja iso alusta käytössä, pienempiä juttuja sit puukaulimella ja koristeet LIDL:istä ostetun silikonialustan päällä.

Ja tomusokeria paljon niin ei jää kiinni

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
18.07.2009 14:55 - 18.07.2009 14:55 #385 : Pioni
Vastaus käyttäjältä Pioni aiheessa Minulla on käytössä myös Tupperin
Minulla on käytössä myös Tupperin muovikaulin sekä tyttöni pieni puinen kaulin.

Muovikaulin on toiminut ihan hyvin, eikä kertaakaan ole tarttunut siihen kiinni. Käytän kyllä kaulintaan reilusti tomusokeria.

Lidlistä ostin silikonisen "leivinpaperin" ja sitä käytän koristeiden teossa.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
19.07.2009 10:57 - 19.07.2009 10:57 #407 : Katalook
Vastaus käyttäjältä Katalook aiheessa Mä käytän ihan vaan perus-puukaulinta.

Mä käytän ihan vaan perus-puukaulinta. Vähän enemmän tomusokeria ja muistaa vaan varmistaa että ei tartu mihinkään kiinni, niin kyllä se siitä kaulaantuu. Ja jos jää tomusokerijämiä, ne voi harjata pois pullasudilla sitte jälkeenpäin.


Tää on ihan kun mun vastaus. Lisäksi käytän leivinpaperia alla. Eipä juurikaan kyllä oo kiinni tarttunu mihinkään.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
19.07.2009 19:31 - 19.07.2009 19:31 #444 : Tanja
Vastaus käyttäjältä Tanja aiheessa Oletetaan että nyt on kyseessä
Oletetaan että nyt on kyseessä kakun päälle tulevan marsipaanin kaulaus, silloin käytän puukaulinta kaulimisen alussa kun marsipaani on vielä paksua. Kun olen saanut sen ohuemmaksi niin jatkan valkoisella muovipötkyläkaulimella (mikä liekään sen oikea nimi?). Tomusokeria tai perunajauhoa käytän apuna, pyrin levittämään tomua aina enemmin marsipaanilevyn alle kuin päälle, ja tuo valkoinen muovipötkylä ei juurikaan edes tartu marsipaaniin vaikka siihen ei laittaisi yhtään tomppaa päälle. Alle sen sijaan joutuu lisäämään.

Jos omistaa ison muovisen leikkuulaudan, kannattaa kauliminen suorittaa sen päällä -> ei tartu kiinni (ainakaan omien kokemuksieni mukaan).

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
22.07.2009 06:46 - 22.07.2009 06:46 #508 : Rouva V
Vastaus käyttäjältä Rouva V aiheessa Re: Marsipaanin ja sokerimassa kauliminen
Mulla on sellanen tonnin painonen rosterikaulin, ei tartte sit maata siin alkuvaiheessa paksun marsipaanipallon päällä
Muutama silikonialusta ja silikonikaulin kans ja tomppaa nii pal, ettei tartte repeämii kiroilla !

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
22.07.2009 09:11 - 22.07.2009 09:11 #523 : Insanity
Vastaus käyttäjältä Insanity aiheessa Re: Marsipaanin ja sokerimassa kauliminen
Mie oon parhaiten saanut marsipaanin kaulittua ihan perinteissä puukaulimella tomusokerin avulla.
Suoraan puhdistetulla pöytäpinnalla, en oo koskaan mitään alustaa uskaltanut kokeillakaan.
Rouva V, mistä noita rosterisia kaulimia saa ostettua?
Oon semmonen uuno näiden marsipaanien ja vastaavien kanssa, että kaikki vinkit tulevat tarpeeseen

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
22.07.2009 10:58 - 22.07.2009 10:58 #538 : Rouva V
Vastaus käyttäjältä Rouva V aiheessa Re: Marsipaanin ja sokerimassa kauliminen
Honkkarista oon ton rosterikaulimen ostanu ja hinta oli alle 20 euroo =) Useemmassa muussaki halpiskrääsäkaupassa oon niihin törmänny, eli ei ol ilmesesti hankala löytää ympärs suomen

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
23.07.2009 19:07 - 23.07.2009 19:07 #594 : Tanja
Vastaus käyttäjältä Tanja aiheessa Re: Marsipaanin ja sokerimassa kauliminen

Honkkarista oon ton rosterikaulimen ostanu ja hinta oli alle 20 euroo =) Useemmassa muussaki halpiskrääsäkaupassa oon niihin törmänny, eli ei ol ilmesesti hankala löytää ympärs suomen


Tää onny iha offtopikkii mut miust o hauskaa lukee siu Rouva Veen kommenttei ku sie kirjotat ne tollei siu murteel! Mie ite puhun tällei mie-sie mut en kyl osaa kirjottaa oikei näi. Iha hassuu tää ois. Mut kukin tyylillää!

Erilaisuus kunniaan ja niin kauan kun tekstistä maalaisjärjellä selvää saa ni antaa mennä!

p.s. semmone painava kaulin ois kiva.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
23.07.2009 19:18 - 23.07.2009 19:18 #595 : Anonymous
Vastaus käyttäjältä Anonymous aiheessa Re: Marsipaanin ja sokerimassa kauliminen
Jatketaan off topicilla mut mulla on Tanja vähän sama juttu. Puhun miesie mutta oon ihan opettelemalla opetellut myös kirjoittaa joissain tilanteissa sillä murteella. Oon kyllä muutenkin ihan murrevammainen, mulle tarttuu ihan hetkessä muiden murteet jos oon moisessa seurassa. kirjoituksessa se ei tosin onneksi ole vielä näkynyt

Mutta murteet on kyllä ihania ja niin olis sellanen painava kaulinkin

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
23.07.2009 20:24 - 23.07.2009 20:24 #598 : Rouva V
Vastaus käyttäjältä Rouva V aiheessa Re: Marsipaanin ja sokerimassa kauliminen
Jeps... kait mun o hiukka vaikia piilotella, mist oon kotosin
Ihan ekat postaukset blogissa koitin kirjottaa oikkee kirjakielel, mut eihä siit mittää tullu... viimisii kirjaimii jää ain väkistenki pois ja välistäki välil ja sithä se onki jo iha turkuu =) Piän lukihäiriöki uppoo sinne sekaan, nii ettei kukkaa huamaakkaa

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
23.07.2009 21:33 - 23.07.2009 21:33 #603 : Sirkku
Vastaus käyttäjältä Sirkku aiheessa Re: Marsipaanin ja sokerimassa kauliminen
Miusta murteet on kans ihania - niin kuultuna ku kirjotettunakin

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
28.07.2009 20:13 - 28.07.2009 20:13 #671 : Anonymous
Vastaus käyttäjältä Anonymous aiheessa Re: Marsipaanin ja sokerimassa kauliminen
Miä kaulin yleensä aina puisella puikulalla, Tupperin alustan päällä. Tomusokeria saan laittaa aika reilusti. Puikula on hyvä, kun siitä ei jää reunoista mitään painaumia.

Sitten jos teen koristeita, käytän pientä silikonista kaulinta.

Meikäläinenkin löysi tiensä tänne

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
03.08.2009 11:01 - 03.08.2009 11:01 #748 : Anonymous
Vastaus käyttäjältä Anonymous aiheessa Re: Marsipaanin ja sokerimassa kauliminen
Minä kaulitsen marsipaanin/sokerimassan marmorikaulimella, Tupperwaren silikonisen leivonta-alustan päällä. Tuo marmorinen kaulin on siksi mukava, kun se on itsessään jo sen verran painava, että kaulitsemiseen ei tarvitse käyttää voimaa. Tomusokeria kuitenkin pitää muistaa käyttää, muuten ei onnistu. Eikä marmorikaulimen hintakaan päätä huimannut, Kärkkäisellä maksoi muistaakseni 7 e.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
23.08.2009 11:36 - 23.08.2009 11:36 #937 : Anonymous
Vastaus käyttäjältä Anonymous aiheessa Re: Marsipaanin ja sokerimassa kauliminen
Myös minulla on marmorinen kaulin ja silikonialusta. Tomusokeria joutuu käyttämään varsinkin marsipaanin ja silikonialustan välissä, mutta tarttuu kyllä välillä kaulimeenkin. Olen yrittänyt laittaa tuorekelmua marsipaanin päälle estämään kaulimeen tarttumista, mutta kun nuo tuorekelmut tahtoo olla vähän liian kapeita, jos kakunpäällistä kaulii.

Haaveissa olisi saada sellainen pitkä silikonikaulin. Ainakaan kaulimen reunoista ei enää sen jälkeen jää jälkiä.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
01.09.2009 06:50 - 01.09.2009 06:50 #1154 : Pitkopulla
Vastaus käyttäjältä Pitkopulla aiheessa Re: Marsipaanin ja sokerimassa kauliminen
Minulla on semmoinen muovipötkyläkaulin, jonka päätyihin voi laittaa rinkuloita säätelemään kaulittavan massan lopullista paksuutta. Olen kokenut ihan käteväksi eikä tartu massoihin Alustana on silikoninen leivonta-alusta.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
01.09.2009 07:31 - 01.09.2009 07:31 #1156 : Anonymous
Vastaus käyttäjältä Anonymous aiheessa Re: Marsipaanin ja sokerimassa kauliminen
Mulla on käytössä puinen kaulin (lisäksi lasten puisia kaulimia jotka on oikeesti ihan super käteviä) ja alusena käytän silikonista alustaa. Tässä juuri lueskelin teidän kirjoituksianne ja tajusin, että en juuri ikinä käytä tomusokeria kaulittaessa ja mulla ei kyllä ainakaan jää kiinni kaulimeen taikka alustaan...(koputtaa puuta) Mistähän lie johtuu
Alkuun käytin aina tomusokeria, mutta kun se on mielestäni jotenkin niin hankalaa kun jää aina "möykkyiseksi" ja kun koittaa sudilla sutia niitä möykkyjä pois niin joka kerta marsipaani tai sokerimassa menee rikki, ja eikun uudelleen kaulitsemaan

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
01.09.2009 11:53 - 01.09.2009 11:53 #1165 : Pricilla
Vastaus käyttäjältä Pricilla aiheessa Re: Marsipaanin ja sokerimassa kauliminen
Kakkukimara, mulla ei tomusokeri paakkuunnu, kun ripottelen sitä pienireikäisen siivilän läpi.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Sivu luotiin ajassa: 0.265 sekuntia
Toteutus: Kunena foorumi

Sponsorit 2017