Marsipaanikoristeiden käyttö

Lisää
14.05.2010 20:23 - 14.05.2010 20:23 #19568 : Anonymous
Anonymous loi aiheen:
Heippa. Olen alkanut innostua näistä marsipaani koristeista (pitää kokoeilla myös marsipaani-sokerimassa sekoitusta) ja kovasti kiinnostaa saada vinkkejä teiltä kokeneemmilta:

Jos kakun tekee jo edellisenä iltana, niin voiko koristeet laittaa jo silloin kakun pinnalle? Jos, niin onko väliä, onko esim. pursotukset kermaa tai kreemiä? Miten kakku tulee säilyttää seuraavaan päivään, että koristeetkin säilyy parhaiten?

Jos haluan tehdä jotain köynnöstä, esim. murattia...niin teenkö lehdet ensin ja sitten itse köynnösosan vasta suoraan kakun päälle, jos haluan siis saada köynnöksen kiipeilemään ympäri kakkua. Ja miten lehdet sitten kiinnitetään köynnökseen?

Tässä alkuun, mutta eiköhän näitä mieltä askarrutavia asioita tule vastaan jatkossakin

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
15.05.2010 18:27 - 15.05.2010 18:27 #5941 : Tanja
Tanja vastasi aiheeseen: Re: Marsipaanikoristeiden käyttö
Hei Buttercat ja tervetuloa foorumille!

Jos marsipaanikoristeet kuivattaa kokonaan, kestävät ne yön yli kermankin päällä. Jos ei malta kuivatella niitä, kannattaa heittää koristeet kerman päälle vasta hetkeä ennen tarjoilua. Jos kakun kuorruttaa rasvapohjaisella kreemillä, voi sen päälle laittaa huoletta marsipaanikoristeet vaikka heti koska kreemistä eivät ota kosteutta itseensä.

Jos kakun päälle laittaa koristeet jo illalla, kannattaa kakku säilyttää ilman kupua jääkaapissa.

Jos haluan tehdä jotain köynnöstä, esim. murattia...niin teenkö lehdet ensin ja sitten itse köynnösosan vasta suoraan kakun päälle, jos haluan siis saada köynnöksen kiipeilemään ympäri kakkua. Ja miten lehdet sitten kiinnitetään köynnökseen?

Riippuu millä päällystät kakun: kermalla, kreemillä, marsipaanilla? Jos kermalla, köynnöstä kakku vasta hetkeä ennen tarjoilua. Jos päällysenä on rasvapohjainen kreemi tai marsipaani, voit köynnöstää kakun jo tarjoilua edeltävänä iltana.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
16.05.2010 08:22 - 16.05.2010 08:22 #5949 : Kermaruusu
Kermaruusu vastasi aiheeseen: Re: Marsipaanikoristeiden käyttö
Pieni vinkki jos haluat laittaa kakun päälle esim. laatan. Sivele laatan pohja suklaalla, anna pohjan kuivua ja laita sitten vasta kakun päälle. Näin kosteus ei imeydy laattaan ja laatta säilyy pitemmän aikaa parempana.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
16.05.2010 17:53 - 16.05.2010 17:53 #5955 : Tanja
Tanja vastasi aiheeseen: Re: Marsipaanikoristeiden käyttö

Pieni vinkki jos haluat laittaa kakun päälle esim. laatan. Sivele laatan pohja suklaalla, anna pohjan kuivua ja laita sitten vasta kakun päälle. Näin kosteus ei imeydy laattaan ja laatta säilyy pitemmän aikaa parempana.

Tota suklaajuttua voi myös käyttää esim. kukkasissa ja lehdissä, kakkuun koskettavat kukkien ja lehtien alapinnat kun kastaa suklaassa ensin niin säilyvät kerman päällä pidempään.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
13.02.2012 17:21 - 13.02.2012 17:21 #12495 : Tilli85
Tilli85 vastasi aiheeseen: Re: Marsipaanikoristeiden käyttö
Tää vois aikansa kuluksi hakata päätään seinään... Huomaa että en oo Lappeenranna ammattikoulusta eroamisen jälkeen marsipaani ruusuja tehnyt. Tuli aika kamalan näköisiä =) No Onhan tässä aikaa harjoitella kun tarvitsen niitä vasta parin kk päästä =)

05/15 syntyneen prissessan leipova äiskä. Kynnen aluset useasti myös mullassa puutarhassa vietetyn ajan takia :)

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
13.02.2012 20:14 - 13.02.2012 20:14 #12541 : sitrusperhonen
sitrusperhonen vastasi aiheeseen: Re: Marsipaanikoristeiden käyttö
Toi suklaan siveleminen marsipaanikoristeiden alle oli hyvä vinkki. Mietinki et miten ite teen ku pitäs kakku antaa jo perjantaina matkaan ja lauantaina menee vasta tarjolle. Ja toiveena oli kermavaahto päällynen. Ja siihen pitäs saada marsipaani koristeet. Joten täytyy pistää testiin toi suklaa juttu.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Sivu luotiin ajassa: 0.177 sekuntia
Toteutus: Kunena foorumi

Sponsorit 2017