- Viestejä: 2740
- Vastaanotettu kiitos 0
kuvan maalaaminen kakun pintaan
Eli itse asiaan, millä väreillä ja työvälineillä maalaatte itse kuvia kakun pintaan? Marsipaanin/sokerikuorrutteen päälle, vai mihin? Päällystättekö kakun ensin, ja teette kuvan vasta kakun päällä, vaiko esim. marsipaanille jo siinä vaiheessa, kun tuote on vielä pöydällä?
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Jos taas teen esim. pikeerillä marsipaanikakun pintaan koristuksia, teen ne kuorruttamisen jälkeen suoraan kakun pintaan.
muoks: kermareunaisen kakun tutoriaalissa olen havainnollistanut kuvallisen marsipaanilaatan käyttöä.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
- TaikinaTaivas
- Poissa
- Leivänpaistaja
-
- Viestejä: 368
- Vastaanotettu kiitos 0
- Märkämaalaus ]http://mediaserver-2.vuodatus.net/g/6/62904/1244461541_img-d41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e.jpg[/img]
- Kuivamaalaus]
Kuivamaalaus on nykyään mun lempparia ja siinä maalaan tomuväreillä ja kristallipulvereilla, värien mukaan sekoitan hiukan tomusokeria (väri leviää paremmin). Reunustukset teen yleensä nestemäisellä mustalla. Olen tehnyt yhdet vaihekuvat tästä hommasta ( tässä )
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
tarkoitus olisi maalata kuva ensi viikonlopun kakkua varten (joo, vähän myöhässä ollaan liikkeellä). Kuva olisi melko iso, lähes A4-kokoinen, mitenköhän sen saa siirrettyä kakun päälle nätisti? Pitääkö olla ihan kuiva?
Entä maalaavatko kaikki kuivalle marsipaanille? En tiedä, ehtiikö kuivatella alustaa, kun sitä kuvaakin pitää kuivattaa?
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
En suosittele että kokonaan kuivattaa mitään massaa, siinähän menee viikkoja ja ei täysin kova marsipaani- tai sokerimassalevy ota kosteutta enää helposti itseensä, ja näin ollen jää kovaksi kalikaksi kakun päälle.Heippa,
tarkoitus olisi maalata kuva ensi viikonlopun kakkua varten (joo, vähän myöhässä ollaan liikkeellä). Kuva olisi melko iso, lähes A4-kokoinen, mitenköhän sen saa siirrettyä kakun päälle nätisti? Pitääkö olla ihan kuiva?
Entä maalaavatko kaikki kuivalle marsipaanille? En tiedä, ehtiikö kuivatella alustaa, kun sitä kuvaakin pitää kuivattaa?
Nämä edellä puhutut "kuivattelut" tarkoittanevat muutamien päivien kuivattamista, jolloin marsipaanilevyn pinta kuivahtaa sen verran että siihen on helppo maalata. Itse annan levyn olla 3-4 päivää "kuivamassa" ennen maalailua. Jos maalaat kuten TaikinaTaivas edellä kuvasi, "märkämaalauksena", kannattaa maalaus tehdä parissa eri osassa jotta värit eivät sekoitu keskenään. Eli maalaa ensin esim. mustat ääriviivat, sitten muutaman tunnin kuivatus, ja sitten vasta väritys.
Suosittelen kuivattamaan levyä vaikka ison leikkuulaudan päällä, jonka avulla se on sitten helppo siirtää kakun päälle.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Huomasin siis varsinkin ääriviivoja piirtäessäni että tussi raapi pinnan hyvin rumaksi, pitäisikö massan antaa ensin kuivua rauhassa pöydällä ennen kuin edes yrittää piirtää?
Ja maalauksesta sen verran että ohennatteko pastavärejä ennen sutimista? Itse ohensin hieman mutta jotenkin jälki oli silti hyvin "klimppistä".
Ja kauanko valmiiksi maalattua kuvaa voi säilyttää kaapissa esim. muovirasiassa leivinpaprin päällä tms.? Nimittäin olisi tammikuussa tyttären syntymäpäivät mutta tarvitsisi hieman kokeilla ajoissa tällä kertaa että saako onnistumaan.
Siirsin tämän viestin tänne aiempaan maalausta käsittelevään ketjuun. t. Tanja
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
- Lalluskainen
- Poissa
- Pullanpyörittäjä
-
- Viestejä: 74
- Vastaanotettu kiitos 0
Tähän pitää kyllä puuttua sen verran, että sokerimassalevy kyllä kuivahtaa ihan yhdessä yössä jos ei ihan täysin kokonaan, niin kyllä se kahdessa päivässä kokonaan viimeistään kuivahtaa.En suosittele että kokonaan kuivattaa mitään massaa, siinähän menee viikkoja
Marsipaani nyt ei kauheen helposti kuivahda kovaksi.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Vielä vastausta tähän "Ja kauanko valmiiksi maalattua kuvaa voi säilyttää kaapissa esim. muovirasiassa leivinpaperin päällä tms.? " kaipailisin, vai onko fiksumpi nostaa leikkuulaudalle, vetää iso pakastepussi päälle ja johonkin kaapin peränurkkaan odottamaan? Tuo säilyvyysaika enimmäkseen kiinnostaa.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Siirsin viestisi tänne samaa aihetta käsittelevään ketjuun. Lukaise ketju läpi, sieltä voi löytyä vastaus kysymyksiisi. t. Tanja[/size]
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Ja millaisia eroja näillä on?
Itse omistan tällä hetkellä ainoastaan Wiltonin valkoisen joka on nestemäistä ja jostain olen joskus lukenut että maalaamiseen suositellaan ennemmin Squiresia kun Wiltonia.
Olen tuota Wiltonia kyllä käyttänyt sen vähän mitä olen tarvinnut, mutta se ei tunnu kuivuvan koskaan. Pitää varoa ettei maalattuun kohtaan koske pitkänkään aikaa maalaamisen jälkeen tai väri leviää.
Nyt sitten piti maalata Salama McQueen-koristeeseen joka on punainen.
Eli keltaista punaisen päälle.
Keltainen pastavärihän ei millään toimi punaisen päällä, joten laitoin tipan valkoista pohjaksi ja sekoitin siitä keltaista, mikä toimikin loistavasti ja peitti hyvin.
Mutta ei kuivu
Toimiiko tuo Squiresin valkoinen siis tällaisissa paremmin, kannattaako se hankkia?
Miten ylipäätään teette tuon värin päälle maalaamisen?
Mä olen ihan aloittelija tuon maalaamisen kanssa, yksi ainoa kakkukuva tullut tehtyä ja sekin valkoiselle marsipaanille.
Vai olisiko sitä valkoista pitänyt ohentaa?
Mitenkäs muuten ohennatte värejä, ihan vedellä?
Mä olen maalannut niin että kastan välillä pensseliä ihan pikkuisen vedessä ja otan sitten väriä, en siis itse värejä ole ohentanut ollenkaan.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Miten muutenkin värjäätte, kun siihen värjäämiseen tulee "kuplia" kun sutii, pitää tehdä monta kerrosta ja sitten on ihan vahvana väriä. Onko tää normaalia vai teenkö jotain väärin?
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Teen maalauksen yleensä edellisenä päivänä, säilytän leikkuulaudalla kuivassa ja viileässä paikassa ja asennan kakun päälle ensi töiksi seuraavana päivänä, kun alan pintakoristelun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Painelen kuvan ääriviivat massan pintaan ehjällä viivalla ja ryhdyn sitten vaan sutimaan. Käytän yhteen maalaukseen usein sekä kuivaa tomuväriä että vahvalla alkoholilla nesteytetyllä tomuvärillä. Käytän myös wiltonin geelivärejä.
En maalaa värejä päällekäin vaan pohja on aina jokaisen värin alla valkoinen. Jos pitäisi punaisen päälle laittaa keltaista, tekisin sen sitten ihan omaan ohueen massapalaan, jonka painaisin kiinni paikalleen esim veden avulla. Mutta ensisijaisesti siis punaisessa olisi maalaamaton paikka sille keltaiselle, että värit eivät sekoitu.
Tässä koristeessa on sekä kuivia että geelivärejä maalattu vielä pehmeälle sokerimassalle: http://www.pulla-akka.com/blog/3026967/tormentor-martti-kakku-tormentor-mater-cake/
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
- MinttuMaaria
-
- Poissa
- Pullanpyörittäjä
-
Olen muutaman kuvan harjoitellut ja maalannut kuvan marsipaanille, on mukavaa puuhaa, koukuttaa ihan kivasti Sain sellaisen vinkin, että kaulii luonnonvalkoisen marsipaanin ihan ohueksi ja laittaa sen kuvan päälle, marsipaanin alle voi laittaa esim. piirtoheitinkalvon ja maalaa kuvan suoraan marsipaanille. Kokeilin yhden kuvan näin, oli aika kätevä. Saa kyllä tarkkaan katsoa, että näkee kaikki viivat
MinttuMaarian leipomukset

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
- Kakkumonsteri
-
- Poissa
- Keksimestari
-
- Viestejä: 42
- Vastaanotettu kiitos 0
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
- Jauhopeukaloinen
- Poissa
- Taikinanmaistelija
-
- Viestejä: 17
- Vastaanotettu kiitos 0
a) laitan kuvan kakun päälle vasta tarjoilupäivänä ohuen kermakerroksen päälle, vaiko
b) laitan kuvan jo tarjoilua edeltävänä päivänä ohuen sokerikreemikerroksen (kenties kermakin käy?) päälle ja säilytän viileässä ?
Miten suosittelette tekemään jotta kuva pysyy hyvänä, leikkautuu hyvin jne.?
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
- MinttuMaaria
-
- Poissa
- Pullanpyörittäjä
-
Jos kuva on "tuore" laittaisin sen vasta samana päivänä. Itselläni on muutamien kakkujen kohdalla kuvat olleet jonkun aikaa valmiina ennen käyttöä ja olen ne laittanut edellisenä iltana kakun päälle ja kakku ilman kupua jääkaappiin. Kuva on pysynyt hyvänä, mutta marsipaani kyllä pehmenee, mutta on ollut silti hyvänmakuinen.
En tiedä oliko tästä apua, mutta tässä minun kokemukseni
MinttuMaarian leipomukset

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Tosiaankin. Minulla olisi aikeena tehdä marsipaanista ”kakkukuva” kakun päälle. Olen tähän mennessä tehnyt kaikki marsipaanista tehdyt kakkukuvat aina edeltävä päivänä ennen tarjoilua suoraan kakun päälle, mutta tällä kertaa minulla olisi suunnitteilla tehdä todella yksityiskohtainen kuva, johon haluaisin käyttää enemmän aikaa ja vaivaa.
Eli. kuinka kauan tällainen valmiiksi tehty kakkukuva säilyy? Kuinka säilytän sen? Ei kai valmiiksi tehty kakkukuva jää esim. leikkuulaudan päälle kiinni, jos säilytän tekemäni kuvan siinä? Pehmeneekö valmiiksi tehty kuva kakun päällä vai jääkö se ”koppavaksi”?
Toivottavasti kysymykseni eivät tuota liikaa päänvaivaa teille!
Kiitos kaunis kaikille kysymyksille vastanneille! [/b]
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
- puukilainen
-
- Poissa
- Foorumin emo
-
Ehkä voisit aloittaa sen työn nelisen päivää ennen tarvetta ja annat sen päivän ensin kuivahtaa, sitten maalaat kuvan ja annat levyn (ja ennen kaikkea niiden värien) kuivahtaa sen pari kolme päivää siinä vielä. Vaikka maalaisit tuoreellekin marsipaanille, se ei mielestäni olisi haitta (kunhan et käytä tussia ja et paina kovasti sudilla), mutta niiden värien kuivumiseen tarvitsee kyllä sitä aikaa.
Sokerimassalle ei toimi tuo sama, sillä se kuivuu nopeasti kovaksi asti.
Jos meinaat tusseja käyttää, niin sitten pitää antaa pinnankin kovettua riittävästi ennen niillä piirtämistä.
Säilytykseen sellaista, että laita se hyvin tomusokeroidulle leivinpaperille, muuten se ottaa kiinni joka paikkaan. Maissitärkkelys olisi vielä parempi, mutta isosta laatasta sitä on melko mahdotonta putsata pois ennen kakun päälle laittoa ja raakaa tärkkelystä on ikävä syödä. Siksi mieluummin se sokeri.
Esim paljaaseen leikkuulautaan jää taatusti kiinni niin, ettet saa sitä ehjänä enää irti. Laita se pohjasta tomusokeroitu levy leivinpaperille ja sit leikkulaudalle niin pystyt siirtelemään sitä ongelmitta. Sit säilytät sen pölyltä suojattuna niin, että ilma pääsee kuitenkin kiertämään hyvin.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.