Mustaherukka+suklaa, maito- vai valko-?

Lisää
29.09.2009 06:53 - 29.09.2009 06:53 #19334 : Anonymous
Teen loppuviikolle hyydykekakun, johon olen kehitellyt omaa reseptiä. Tarkoituksena olisi tehdä mustaherukkamousse ja yhdistää se suklaaseen, mutta en osaa päättää, maitosuklaaseen vaiko valkosuklaaseen. Ensin suunnittelin laittavani molempia, mutta siitä taitaisi tulla aika makea pläjäys.

Mielipiteitä, kumpaa suklaamoussea käyttäisin?

(Tulen sitten kertomaan, miltä maistui )

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
29.09.2009 08:25 - 29.09.2009 08:25 #1384 : Jouhanna
Vastaus käyttäjältä Jouhanna aiheessa Re: Mustaherukka+suklaa, maito- vai valko-?
Laittaisin valkosuklaata Se ehkä paremmin tuo esille mustaherukan marjaisuutta..?

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
29.09.2009 09:02 - 29.09.2009 09:02 #1385 : Tanja
Vastaus käyttäjältä Tanja aiheessa Re: Mustaherukka+suklaa, maito- vai valko-?
Mie laittaisin kanssa valkosuklaata. Mustaherukka sinälläänhän on jo aika voimakkaan makuinen, joten valkosuklaa varmaan korostaisi juuri paremmin marjan omaa makua, kun taas maitosuklaa voisi peittää sitä suklaisuudellaan.

Kerro sitten toki miten teit ja miltä maistui!

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
29.09.2009 09:36 - 29.09.2009 09:36 #1486 : tuh
Vastaus käyttäjältä tuh aiheessa Re: Mustaherukka+suklaa, maito- vai valko-?
Multa löytyis resepti mustaherukka-suklaamousselle valmiina ja kokeiltuna ja mm-kisattuna, jos kiinnostaa. Se on helppo tehdä ja siihen tulee maito- ja tummaa suklaata. Jos haluut niin testaa ihmeessä, tän kanssa voi tehdä vaikka valkosuklaamoussen vielä kaveriksi tai sitten mustaherukkapannacottaa tai jotain muuta jännää:

Mustaherukkasuklaamousse
• 100 g maitoa
• 100 g mustaherukkapyre
• 3,6 g liivatelehtiä (villi arvio 2-3 kaupasta saatavaa lehteä, kannattaa ehkä tarkistaa)
• 167 g maitosuklaa
• 47 g tumma suklaa
• 264 g kermaa vaahdotettuna

20cm halkaisijan kakkua varten tekisin ehkä tupla- tai triplasatsin.

Laita liivatteet likoamaan ja pilko suklaat pieneksi rouheeksi (sen jälkeen ne on hyvä laittaa korkeaan astiaan, esim. sauvasekoittimen mukana tuleva kannu). Lämmitä pyre mikrossa kuumaksi ja kiehauta maito kattilassa. Sulata liivatteet kuuman maidon joukkoon ja kaada sekä kuuma maito että kuuma pyre suklaan päälle. Ravista varovasti astiaa jotta kuuma neste pääsee kaikkialle, tiskaa vaikka välissä likainen kattila jotta maito ei tartu pahasti kiinni ja vasta hetken kuluttua vedä suklaa-maitoseos sauvasekoittimella sileäksi ja kuplattomaksi (eli pidä sekoitinta pohjassa ja odota että kuplat nousee pintaan ja puhkeaa). Anna seoksen jäähtyä vähän kädenlämpöä viileämmäksi, n. 35 astetta, ja sekoita kermavaahto joukkoon nuolijalla. Vala muottiin tai kakkurenkaaseen tai kokoa kakku tai tee mitä olit suunnitellut, mutta pakasta mousse kunnolla tässä kohtaa ja ota sulamaan hyvissä ajoin ennen tarjoilua .


(ja mustaherukan kanssa toimii sekä tumma että vaalea, että itse alkuperäiseen kysymykseen vastaisin ihan fiiliksen mukaan).

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
29.09.2009 10:56 - 29.09.2009 10:56 #1487 : Tanja
Vastaus käyttäjältä Tanja aiheessa Re: Mustaherukka+suklaa, maito- vai valko-?
Kerrassaan mielenkiintoinen resepti, tuh! Itse pienessä päässäni yritin miettiä mustaherukkaa ja maitosuklaata yhdessä, luulen että se maistuisi oudolta. Mutta ei voi tietää ennen kuin kokeilee! Eikä se voi kovin oudolta maistua kerta tuolla reseptillä olet kisaamassakin ollut!

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
29.09.2009 11:13 - 29.09.2009 11:13 #1488 : Anonymous
Vastaus käyttäjältä Anonymous aiheessa Re: Mustaherukka+suklaa, maito- vai valko-?
Kiitoksia vastauksista. Onpa vaikeaa päättää. Alunperin ajatuksena oli laittaa maitosuklaamousse, kun jotenkin ajattelin, että se sopisi hyvin mustaherukan kanssa. Valkosuklaata taas ajattelin sen takia, että kakun koristelu olisi helpompaa (tosi hyvä syy ). Hmm. Menee ihan arpomiseksi, kun ei ole aikaa testata.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
29.09.2009 12:06 - 29.09.2009 12:06 #1489 : Pricilla
Vastaus käyttäjältä Pricilla aiheessa Re: Mustaherukka+suklaa, maito- vai valko-?
Tee valkosuklaa jos haluat pelata varan päälle:) Mun mielestä valkosuklaa sopii melkeen kaikkien marjojen ja hedelmien kanssa! Mut sit taas mä kyllä tykkään ihan hirveestä maitosuklaan ja mustaherukan yhdistelmästä! Ne sopii oikeasti yhteen, vaikka totta kyllä on että maitosuklaa ehkä hieman peittää herukan makua. Mä tein joskus täytekakunkin maitosuklaamoussella ja mustaherukkamoussella ja siitä kyllä tykättiin... (siis muutkin kuin tämä sokerihiiri )

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
29.09.2009 16:40 - 29.09.2009 16:40 #1494 : Sirkku
Vastaus käyttäjältä Sirkku aiheessa Re: Mustaherukka+suklaa, maito- vai valko-?
Miun mielestä toi Tuhin juttu, johon tulee maitosuklaan lisäks tummaa suklaata, kuulostaa hyvältä. Ihan pelkkä maitosuklaa ei sopis ehkä niin hyvin kuin tummalla terästetty. Valkosuklaa sopii tietty myös, nam.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
29.09.2009 17:31 - 29.09.2009 17:31 #1499 : Anonymous
Vastaus käyttäjältä Anonymous aiheessa Re: Mustaherukka+suklaa, maito- vai valko-?
Minä oon ehdottomasti valkosuklaan kannalla!! Testattu on Vaikka kieltämättä tuo tuhin esittelemä resepti tuossa olisi kyllä kokeilemisen arvoinen, uskoisin... Suklaata, slurps!

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
29.09.2009 18:29 - 29.09.2009 18:29 #1501 : Kati
Vastaus käyttäjältä Kati aiheessa Re: Mustaherukka+suklaa, maito- vai valko-?
Valkosuklaan kannalla miekin

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
29.09.2009 20:44 - 29.09.2009 20:44 #1502 : aleksi
Vastaus käyttäjältä aleksi aiheessa Re: Mustaherukka+suklaa, maito- vai valko-?
tummasuklaa on kyllä aika klassikko mustaherukan kanssa, monet tummat suklaat maistuukin mustaherukalta ja vadelmilta.

..mutta itte laittasin valkosta varmaan

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
30.09.2009 05:40 - 30.09.2009 05:40 #1504 : Anonymous
Vastaus käyttäjältä Anonymous aiheessa Re: Mustaherukka+suklaa, maito- vai valko-?
Suurin osa äänestää valkosuklaata, mutta menin kuitenkin ostamaan maitosuklaata Saas nähdä, tuleeko hyvä Raportoin perjantain jälkeen.

Muoks: vai pitäisiköhän laittaa sittenkin molempia suklaita, alin kerros maitosuklaamousse, väliin mustaherukkaa ja päälle valkosuklaamousse? Olisikohan ihan tosi raskas yhdistelmä...?

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
30.09.2009 18:45 - 30.09.2009 18:45 #1518 : Ellen
Vastaus käyttäjältä Ellen aiheessa Re: Mustaherukka+suklaa, maito- vai valko-?
^ Suklaata ei voi laittaa liikaa

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
02.10.2009 11:35 - 02.10.2009 11:35 #1541 : Anonymous
Vastaus käyttäjältä Anonymous aiheessa Re: Mustaherukka+suklaa, maito- vai valko-?
No niin, laitoin molempia suklaita ja kyllä se valkosuklaa oli parempi. Kaikkiaan kakku oli mukavan makuinen, mutta maitosuklaa vähän hukkui mustaherukan makuun. Valkosuklaa oli mukavanmakuinen ja -näköinen.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
02.10.2009 14:15 - 02.10.2009 14:15 #1543 : Tanja
Vastaus käyttäjältä Tanja aiheessa Re: Mustaherukka+suklaa, maito- vai valko-?
Kuulostaa kyllä herkulliselta. Mitä käytit kakun koristeluun? Onko kakku tulossa näytille blogiisi?

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
02.10.2009 15:38 - 02.10.2009 15:38 #1547 : Anonymous
Vastaus käyttäjältä Anonymous aiheessa Re: Mustaherukka+suklaa, maito- vai valko-?
Oli kyllä hyvää, vaikka itse sanon

Tulee näytille. Spritsailin suklaalla ja laitoin muutaman mustaherukkaoksan päälle.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Sivu luotiin ajassa: 0.287 sekuntia
Toteutus: Kunena foorumi

Sponsorit 2017