- Viestejä: 109
- Vastaanotettu kiitos 0
Kakun riittävyys ja täytemäärät
Ja noi munamäärät on kyllä niin hämääviä ja varsinkin kun teen eri pohjalla.. et jos sais semmosen tutoriaalin missä on laskettu riittosuus vuokien perusteella ni se ois tooooosi iso apu
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kananmunia 5. Vuoan halkaisija 20 cm. Henkilöitä 15.
Kananmunia 7. Vuoan halkaisija 24 cm. Henkilöitä 21.
Kananmunia 8. Vuoan halkaisija 26 cm. Henkilöitä 24.
Kananmunia 9. Vuoan halkaisija 28 cm. Henkilöitä 27.
Ja kirjassa on hyödynnetty 1muna/3 hlö laskentaa. Lapset olisi 1muna 2 1/2 hlö.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Sokerikakkupohja on varmaankin sitte paljon tiiviimpää tavaraa ko sienikakku ni siks noi menee niin erilailla.
mä laitan näin..
3munaa 20cm
4munaa 24cm
6munaa 26cm
8munaa 28cm
Ja kaikkiin pitää laittaa aina jatkopala leivinpaperista kun muuten tulee yli..
Mun ylesikonekin taitaa sanoo ittesä kohta irti..vähän liian pieni tämmösiin kakkumääriin ja isoihin taikinoihin.. ei meinaa jaksaa ees 6 munan pohjaa vaahdottaa tarpeeks paksuks.. uuden hankinta siis edessä.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Pitää tosiaan noita tutoriaalin vuokakokoja vähän säätää. Ja tuossahan on vuokien litramääriä vertailtu:
viewtopic.php?f=62&t=187
Muutin pari senttiä isommiksi noita, ja nimenomaan niin että M-koon munilla pienemmät mitat ja L-koon munilla isompi mitta. Ja normi "muna+sokeri+jauhot" -ohjeille nuo on tarkoitettu. Sienikakkupohjista ei ole kokemusta.
muoks. ja siis silläkin on oikeasti eroa ja väliä että lämmittääkö munia ennen vatkausta. Jos ei lämmitä ja käyttää jopa jääkaappikylmiä munia niin takuulla tulee pieni massa ja tiiviit pohjat. Jos lämmittää reilusti kättä lämpöisemmäksi niin vaahtoa tulee niin että riittää.
Mutta siis niin, onnea serenah kakku-urakkaan, laitoinkin asian tiimoilta siulle yksäriä! Kuvia toivomme sitten valmiista kaakuista. Ja vaikka matkan varreltakin.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Sunnuntain rippijuhlille tilattiin 2x 20hlön kakkua ja tein nyt sit kuitenki 6munan kakut eli 26cm ja kun jokainen vieras olil kakkua ottanut, toiset jo toiseen kertaan ni ekaa kakkua oli vielä muutaman ihmisen verran syömättä ja toinen siis koskematta
Perjantain synttärikakusta meni 1 neljännes roskiin kun ei enää syöjiä sunnuntaina riittäny.. se oli 24cm 4 munan kakku ja syöjiä tais olla 12.
Tarvinnee varmaan vähän tosiaan tarkistella noita mitotuksia mutta toisaalta taas syöjissäkin eroja paljon.. Mut kakut oli ainakin hyviä, kun pääsin itekki ekaa kertaa maistamaan tolla täytteellä kakkua ja kovasti kehuja saivat
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
mutta luulen et aina sama pähkäily tulee eteen vaikka ois kuinka montakertaa tehny nää oli kuitenki jo kolmannet häät ja taas kävi näin
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Miun tekemät 75 hengen kakut riitti ja kuulemma pikkuisen jäi yli. Ja laskin ne tuolla 3hlö per muna. Varmasti paljon riippuu tosiaan myös siitä, että miten lähekkäin ruokailu ja kahvi on. Normaalistihan siinä välissä on ohjelmaa, joskus tuntejakin, jonka jälkeen jo varmasti kakut maistuu. Pitäisikö tämäkin siis osata varmistaa hääkakkujen tilaajalta etukäteen? Hassua.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
http://serenan.vuodatus.net/blog/2964545/haakakut/
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Merikakku (kokosydän) tulee tuhdista suklaakakkupohjasta, sydänreunusvuoka on korkeintaan 26 senttiä niin kaippa siitä tulee sit sen kokonen, haluaisin sen kuitenkin vuokaan koota vaikka pohja halkeaakin ihan varmasti siirrettäessä (on niin haurasta tavaraa mutta sikahyvää). Biitsipuoli tulee tavallisesta sokerikakusta, en vielä oo päättäny teenkö 26 cm vuoassa ja leikkaan siitä vai erillisistä käärispohjista. Tämähän pitää sitten koota ilman vuokaa kun on tämmönen muotopuoli, viime vkoloppuna tein testin enkä tietenkään malttanu hyydyttää täytettyä tarpeeks tanakaksi ennen pohjille laittoa niin sotkuksihan se meni... Pitää tehdä siis vielä lisää testejä että uskaltaa hyvillä mielin lähtä sitten hääkakkuilemaan.
Laitan sitten blogiin kuvia jahka on valmista, lokakuun lopussa (onneksi) vasta nämä häät niin on vielä aikaa harjotella, panikoida ja muuttaa suunnitelmia
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
93 henkilön häät, en tiedä vielä monta lasta. Tasona oli muistaakseni 4:n, ehkä viiden tason spiraali. Se pitänee tarkistaa ja koot.
Tilauksessa olisi suklaakakkuja ja juustokakkuja.
Suklaakakun teen sacherin tapaan. (Tai ainakin testikakun...tiedä sitten kelpaako) Tarkoitus on tehdä kahteen väliin kerma+suklaa täytettä, joten tuhtia tavaraa tulossa. Päälle suklaata.
Monta kakkua 93 hengelle? Laskenko tämänkin munien mukaan? Eli 30,1 munaa. (lasken vielä koko määrälle samaa kakkua, kun en tiedä monta on tarkoitus tehdä mitäkin sorttia.) (Nyt tein testikakun johon laitoin 4 munaa 18-19cm vuokaan. Kakusta tuli näillä näkymin tarpeeksi korkea, joten saan sen kolmeen osaan)
Entäpä juustokakku? Miten mä sen lasken? Jotenkin halkasijan mukaan 3-4 cm per nenä? Korkeutta tulee varmaankin 4-5 cm kakulle.
Määrä asiasta kun selviää niin pääsen ahdistumaan hinnasta Tosin tää menee lähes tarvikkeiden hinnalla, joten se tuskin on hankalaa.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
22, 24, 26, 29 ja 33
Ajattelin 2cm pienempiä tehdä.
Riittääkö teidän mielestä, jos teen:
suklaakakkuja
20, 22, 24, 24 kokoiset. L munia arvioisin: 23
69 henkeä
Juustokakkuja]Henkilömääräksi: 54 + gluteeniton[/b]
Näiden syöntimäärän arvioin vain munien mukaan, kun en parempaa tapaa keksinyt?
Häihin on tulossa 93 henkeä, joten tää 125 mitä tällä laskukaavalla tulee on hyvin pyöristetty ylöspäin.
Onko jollain vinkkejä? Näillä mennään?
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
20cm ja 2x24 cm. On helpompi pitää ne kasassa. Ja tein testikakun 20 cm, josta syö varmasti 16 henkeä. Kakun korkeus oli irtopohjavuoan reunaan asti.
Rahaksi otin tarvikkeet + 10 euroa kakku. Tää on eka kierros, että teen niin en uskaltanut paljoa ottaa.
EDIT: on muuten ihan tajutonta, miten voi ryssiä testikakuissa lähes kaiken vaikka pitäisi kerrankin oikeasti onnistua. Normaalisti en unohda esim. peittää kakkua kun laitan sen jääkaappiin -> mangososepinta oli aika eksoottinen näky. Vatkaan taikinan kunnolla -> nyt en, kun pelkäsin että lässsähtää -> taikina on tiikerikakusta seuraava.
Puuh...ehkä tää helpottaa. Kolmannet kakut tulille.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
- Pippurinen
- Poissa
- Kakkumaakari
-
- Viestejä: 122
- Vastaanotettu kiitos 0
Minun pitäisi tehdä juusto kakku 15 hengelle. Riittääkö 20cm vuoka? vaiko pitääkö olla isompi?
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
- Jozzupozzu
- Poissa
- Taikinanmaistelija
-
- Viestejä: 1
- Vastaanotettu kiitos 0
Sit on ilmeisesti olemassa jotain neliskanttisia irtopohjavuokia. Ajatuksena se tuntuisi järkevältä säilytyksenkin kannalta. Pyöreä kakku kun vie aina jääkaapissa ns. hukkatilaa.
Olisiko teillä jokin vinkki millaisen vuoan mä ostan, pyöreän, neliskanttisen vai jtn muuta? Halpakin sen mieluusti tarttis olla Ja iso! Sellanen mistä söis 40-50 henkee ja mahtuu just ja just jääkaappiin.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Confetissa tuollainen kurkkaa: http://www.confetti.fi/Reunavuoka-nelioe
Onnea kakkujen teossa =)
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
- nami-hiiri
-
- Poissa
- Foorumin emo
-
Edellinen ehdotus, pelkkä reunavuoka kakun tekoon on hyvä. Reuna on säädettävä.
Esim. valkoiselle tarjottimelle/alustalle tehtynä kakku olisi juhlakelpoinenkin.
MUTTA kakku ei ole oikein ehkä syöjistä kakku ilman 'kakkupohjaa'...
..Saksassa ladotaan neliökeksejä tai murustetaan grahamkeksejä pohjaksi normaaliin tapaan reunavuoan sisään.
..Ohut kääretorttupohja on myös paljon käytetty. Sitä on helppo 'leikellä' ja koota pohja
tarvittavan kokoisiksi paloiksi kehikkoon. Vieraat eivät näe miten pohja on koottu.
Jos tilaisuus sallii, niin kakusta voisi leikata yhden neliön malliksi kakun viereen leivoslautaselle, jotta kakku pysyy siistinä tai jotenkin koristelulla ilmoittaa palan ajateltu suuruus.
Voisin lopettaa suklaan syömisen, jos haluaisin, mutta en ole luovuttajatyyppiä.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
- puukilainen
-
- Poissa
- Foorumin emo
-
Jos teet moussekakkuja tai hyydytettäviä juustokakkuja noin isolle määrälle, suosittelen seuraavanlaista järjestystä:
Ensin aseta renkaat liikuteltaville alustoille leivinpaperin päälle ja vuoraa ne reunakalvolla.
Sitten tee digestivemurupohja tai aseta muu käyttämäsi pohja paikoilleen. Koveta jääkaapissa.
Seuraavaksi tee juustokakku-/hyydykekakkumassa renkaisiin ja kakut muutenkin täysin valmiiksi asti ja aseta renkaat massoineen pakkaseen. Anna jäätyä täysin.
Kun kakut ovat täysin jäässä, nosta ne pakkasesta hetkeksi irroittaaksesi kakkurenkaat irti. Ei pitäisi olla ongelmaa, jos reunakalvoa on käytetty. Kääri edelleen jäiset kakut huolellisesti tuorekelmuun ja nosta pakkaseen takaisin.
Toista samaa, kunnes pakastin on täynnä kakkuja, jotka riittävät yhteensä aiotulle vierasmäärälle.
Lopuksi tarjoilupäivänä nosta kakut pakkasesta ja aseta ne jäisinä kakkupahveille huoneenlämpöön sulamaan. Ota reunakalvot irti edelleen jäisistä kakuista siisteimmän lopputuloksen saavuttamiseksi. Koristele jäiset kakut. Kun olet saanut kaikki kakut koristeltua, kakut ovatkin ehtineet sulaa riittävästi laatikoihin pakkausta ja jääkaappiin nostamista varten.
Meillä töissä (olen kondiittorina) toimitaan noin, paitsi suuremmalla skaalalla.
Väitän, että pakastamalla kakut välivaiheena, selviät urakasta kaikkein helpoimmalla ja saat myös lisää työpäiviä, joiden aikana valmistaa kakkuja. Lisäksi kakut pysyvät varmasti tuoreina, kun niitä ei ole tarvinnut aikataulutuksen vuoksi säilyttää jääkaapissa muhittumassa neljää päivää.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kyseessä erään suvun juhla, vanhan äidin synttärit. Väkeä noin 100 henkeä. Neljä allergista, joille oma kakkunsa. Montako n.6 munan kakkua tekisitte tuolle määrälle?
Niin, ja tarjolla on kuulemma ruoka ja sitten muutakin makeaa kahvipöydässä. Kakkua voisi olla kuulemma mieluummin liikaa kuin liian vähän, ovat kovia kakunsyöjiä.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Nasu kirjoitti: Hei!
Kyseessä erään suvun juhla, vanhan äidin synttärit. Väkeä noin 100 henkeä. Neljä allergista, joille oma kakkunsa. Montako n.6 munan kakkua tekisitte tuolle määrälle?
Niin, ja tarjolla on kuulemma ruoka ja sitten muutakin makeaa kahvipöydässä. Kakkua voisi olla kuulemma mieluummin liikaa kuin liian vähän, ovat kovia kakunsyöjiä.
Aloittaisin laskut henkilömäärästä laskukaavalla: 1 munasta riittää kolmelle syöjälle. Kakkuihin tarvitsisi siis karkeasti arvioituna yhteensä 100/3= n. 33 munaa. Ja kuuden munan kakkuja 33/6=5,5. Tekisin varmuudeksi 6 kpl kuuden munan kakkuja. Tietysti riippuu paljon myös täytteiden määrästä ja kuinka korkeaksi kakut tekee.
Tässä ketjussa on myös pohdintaa kakkujen määristä ja vuokien riittävyyksistä: Tutoriaali - kakkuvuokien riittävyys
Minkälaisia kakkuja olet suunnitellut?

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.