tutoriaali - ruusut pursottaen

Lisää
02.03.2011 09:30 - 02.03.2011 09:30 #19740 : Tanja
Tanja loi aiheen:


Ruusuja voi tehdä paitsi muotoiltavista massoista, myös pursottamalla. Pursotetuissa ruusuissa on se etu, että näitä syö mielellään myös monet jotka eivät marsipaanista niin välitä.

Tässä oma tapani tehdä ruusuja. Yksi kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Tai jotain. Toivottavasti näistä saa jotain selvää ja apuja.
Käytän kuvan ruusuissa marenkivoikreemiä. Ruusuihin saa enemmän näköä tekemällä niistä kaksivärisiä. Myös jämäkällä kermavaahdolla homma onnistuu hyvin, tosin silloin kannattaa käyttää isoa ruusutyllaa. Näissä käytän pientä, kaarevaa ruusutyllaa.


Jos mielii kaksivärisiä ruusuja, värjää pieni osa kreemistä esim. oranssiksi. Spritsaa värillinen kreemi pursotuspussiin siten että väri tulee tyllan terävää päätä kohti.


Täytä pussi värjäämättömällä kreemillä varoen värjättyä kreeminauhaa.


Kas näin.


Käytän ruusuissa apuna kukkanaulaa. Homma onnistuu varsin hyvin myös hammastikun ja leivinpaperipalan avulla (tökkää tällöin leivinpaperi tikusta läpi ja tee tikun päähän pisaranmuotoinen pallukka marsipaania ja tee ruusu pisaran ympärille).
Pläjäytä pieni kökö kreemiä kukkanaulaan ja sen päälle leivinpaperipala (kreemi pitää paperin paikoillaan naulassa).


Aloita pursottaminen sisimmistä lehdistä niin jotta tyllan terävä pää on ylös ja sisäänpäin. Pursota ensin pieni "keko" kukan keskelle.


Kieritä kukkanaulaa kädessäsi samalla kun pursotat lehtiä sisimmän keon ympärille.


Tylla on edelleen terävä kärki ylös- ja sisäänpäin.


Kun olet saanut pari nupuinta lehteä pursotettua, rupea pursottamaan lehtiä alhaalta ylös. Nosta tyllaa reilusti ilmaan joka lehden keskivaiheilla ja palaa takaisin alas.


Nyt käännä tylla niinpäin että terävä reuna on edelleen ylös, mutta kaarre ulospäin. Pursota jälleen alhaalta ylös.


Ja ylhäältä alas.


Pursota välillä pitkiä lehtiä jotta ruususta tulee isompi.


Pari viimoista lehteä kannattaa pursottaa ruusun alareunaan ylös nostamatta, jotta kukasta tulee kaunis.


Ruusut kannattaa laittaa muutamaksi minuutiksi kovettumaan jääkaappiin ennen kakkuun siirtoa. Kermasta tehdyt ruusut voi tyrkätä pakkaseen ja laittaa kohmeisina kakun päälle.


Lopuksi asetelman voi viimeistellä lehdillä, tässä käytän pientä lehtityllaa ja vihreäksi värjättyä marenkivoikreemiä.


Aiheeseen liittyvä tutoriaali]marenkivoikreemit[/url]
Katso myös muut tutoriaalit foorumilla.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
07.03.2011 19:17 - 07.03.2011 19:17 #8924 : Anonymous
Anonymous vastasi aiheeseen: Re: tutoriaali - ruusut pursottaen
Paljon kiitoksia näistä kuvallisista ohjeista!!

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Sivu luotiin ajassa: 0.067 sekuntia
Toteutus: Kunena foorumi

Sponsorit 2017