tutoriaali - marenkivoikreemit
Itse olen tehnyt marenkikreemiä vähäsuolaisesta ja suolattomasta voista sekä kookosrasvasta. Kaikilla onnistuu hyvin, ja jopa kookosrasvasta tehty kreemi on hyvän makuista ja kaunista pursottaa.
Tässä kaksi erilaista marenkivoikreemin ohjetta, molemmat perustuvat kuumamarenkeihin, sveitsiläiseen ja italialaiseen .
Sveitsinmarenkivoikreemiin tarvitset
- yhden annoksen sveitsiläistä marenkia
- 300g voita (tai muuta vaahtoutuvaa rasvaa)
Italianmarenkivoikreemiin tarvitset
- yhden annoksen italialaista marenkia
- 340g voita (tai muuta vaahtoutuvaa rasvaa)
Molemmat marenkivoikreemit valmistetaan marengin valmistuksen jälkeen muuten samalla tavoin:
Pilko huoneenlämpöinen rasva paloiksi.
Huomioi että koneessasi on lapavatkain tässä vaiheessa. Ala lisätä rasvaa pikkuhiljaa huoneenlämpöiseen marenkiin koko ajan vatkaten.
Kun kaikki voipalaset on lisätty vaahtoon, jatka vatkaamista keskinopeudella. Jossain vaiheessa vaahto tulee luultavasti näyttämään tällaiselta, ikäänkuin kokkareiselta. Sitä ei kannata säikähtää, vaan vatkaamista tulee jatkaa vielä muutama minuutti.
Kun massa on valmista, on se sileän pehmeää ja tasaista. Kreemi on heti käyttövalmis.
Jos kreemi juoksettuu siinä vaiheessa kun siihen lisätään voita, on valkuaisvaahto ollut vielä liian kuumaa. Valkuaisvaahdon tulee olla huoneenlämpöistä jotta voi ei sula sinne joukkoon.
Vielä vertailun vuoksi kuva kreemistä johon käytin voin sijaan kookosrasvaa, kreemi on täysin valkoista siinä missä voista tehty kreemi on aavistuksen kellertävää.
(kuva?)
Marenkikreemit kestävät pakastuksen. Voit siis tehdä kerralla reilun satsin ja pussittaa ne myöhempää käyttöä varten, kätevää. Kun otat kreemiä pakkasesta käyttöön, sulata kreemi joko jääkaapissa tai huoneenlämmössä ja vatkaa ennen käyttöä. (Käyttötarkoituksesta riippuen -> pursottamiseen riittää jääkaappilämpötila ja marsipaanin alle levitykseen huoneenlämpöinen.)
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Eikö siitä tule tavallista "rasvaisempi"... Onko kookosrasvassa muuten laktoosia?
Pitäisi tehdä täysin laktoositon hääkakku...tai siis sarja niitä, ja olen vähän lirissä tuon kreemin kanssa kun suolatonta voita ei taida saada täysin laktoosittomana.
Tanja siirsi tämän kreemiaiheen alle. [/size]
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Voin kyllä suositella kookosrasvaa kreemin tekoon jos tavoitteena on täysin laktoositon, kauniisti pursottuva kreemi.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Käsivatkaimella jos tämän tekee niin voisin kyllä kuvitella että vatkaamiseen menee ihan hirmu pitkä aika! Ja kokeilitte varmaankin, että marenkimassa oli pohjasta asti huoneenlämpöistä?
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Teen aina isomman satsin jonka sitten pakastan ja käytän tarpeen mukaan.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
- Kakuttaako
- Poissa
- Keksimestari
-
- Viestejä: 35
- Vastaanotettu kiitos 0
Johanna (Kakun paikka)
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Jos kreemin pakastaa, täytyy se sulatuksen jälkeen vaahdottaa uudelleen ennen käyttöä.Muuttuuko kreemin rakenne pakastuksen jälkeen vai säilyykö se yhtä kuohkeana?
Johanna (Kakun paikka)
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Ei oikein kannata. Eihän mitään mikä on kerran sulatettu, saisi pakastaa enää uudelleen... siis ihan säilymisen varmistamiseksi. Kannattaakin pakata kreemi vaikka pieniin, puolen litran minigrip-pusseihin jotta saa aina sopivan määrän otettua sitä kerralla sulamaan.Voiko sitä sitten laittaa enään takasin pakkaseen, kun on kerran jo ottanut pakkasesta ja sulattanut?
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Voiko sitä sitten laittaa enään takasin pakkaseen, kun on kerran jo ottanut pakkasesta ja sulattanut?
Tuolla jossain toisessa ketjussa oli puhetta siitä, että toi marenkivoikreemi on hyvää pursotusharjotuksiin. Sellaista tarkoitusta vartenhan tavaran varmasti voi pakastaa uudelleenkin. Tai siis se ei ole sen jälkeen enää syötävä, mutta muuhun käyttöön (kuten siihen harjotteluun) sitä varmasti voi käyttää vielä sen jälkeenkin, kun se on uudelleen pakastettu.
Mutta kuten Tanja tossa yllä suosittelee, niin varmaan kannattaa ennemmin pakastaa pieniin satseihin. Niitähän saa kuitenkin otettua kerralla useamman, jos tarvii enemmän.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
kreemin koostumus vaikutti ihan oikeanlaiselta että josko se nyt sit kuitenkin onnistui vaikka ei sokeri täysin sulanutkaan..
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
- sitrusperhonen
- Poissa
- Pullanpyörittäjä
-
- Viestejä: 63
- Vastaanotettu kiitos 0
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Senkus vatkaat vispilällä, lavassa on vaan se hyvä puoli ettei rasita konetta niin kovaa kun mömmöstä tulee aika tanakkaa loppua kohden.Mulla ei oo koneessa tuota lapavatkainta. Joten onko sillä suurta merkitystä, jos vatkaa sellasella vispilällä, jossa on isot välit?
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
- sitrusperhonen
- Poissa
- Pullanpyörittäjä
-
- Viestejä: 63
- Vastaanotettu kiitos 0
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kuukauden-pari ite oon säilytelly ja sit heittäny pois jos ei tuu käyttöä. Löysin myös pakkasesta vuoden vanhan kreemin joka haisi sellaiselta hieman "vanhalta rasvalta", joten kyllä aistit aika hyvin kertoo voipiko vielä käyttää.Testattua tuli. Ja hyvin onnistu. Pakastimeen laitoin parissa pussissa oottelee viikonloppua, ku tartten. Säilyyköhän tuo kuinka kauan pakkasessa?? Vaikka saattaa olla ettei kauheesti kerkee sielä oottelee.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
- Rottinkiweileri
- Poissa
- Pullanpyörittäjä
-
- Viestejä: 90
- Vastaanotettu kiitos 0
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Riippuu ihan paljonko aikoo kakun pintaan laittaa. Jos laittaa ohuelti eikä ole paljon kuoppia korjattavana, riittää hyvin kahteenkin kakkuun.Minkäkokoiseen kakkuun riittää yksi annos? Riittääkö 6 ja 4 munan kakkuun?
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
- Rottinkiweileri
- Poissa
- Pullanpyörittäjä
-
- Viestejä: 90
- Vastaanotettu kiitos 0
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
- Pippurinen
- Poissa
- Kakkumaakari
-
- Viestejä: 122
- Vastaanotettu kiitos 0
Jäin sitten miettimään että kumpikohan oli vikana, vatkaimen lämpeäminen vai vispilöiden mallia? Onko kenelläkään ajatusta kumpi voisi olla?
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.