- Keskustelu
- Leivontafoorumilla tapahtuu
- Tutoriaalit
- Leivontatarvikkeet
- tutoriaali - aloittelijan välineet kakun koristeluun
tutoriaali - aloittelijan välineet kakun koristeluun
- pyörivä kakkualusta (kuvassa näkyvä pyöreä puinen alusta)
- pitkä paletti ("palettiveitsi" tai "kulmapaletti", mieluiten väh. 23cm teräosalla, kuvassa suora malli)
- pitkä sahalaitainen kakkuveitsi (tavan leipäveitselläkin toki pärjää, mutta kunnon veitsi helpottaa huomattavasti isompienkin kakkupohjien halkaisua)
- leipurin raappa (kuvassa vaalea raappa)
- kuvioraappa (kuvassa punainen raappa)
- iso pursotinpussi (kuvassa muovinen kertakäyttöinen)
- muutama teräksinen tylla (kuvassa 3kpl erilaisia)
Tässä lähikuvaa tyllista. Pyöreä tylla, 10mm tähtitylla sekä iso ruusutylla. Näillä pääsee jo hyvin alkuun.
Palettia voi käyttää moneen muuhunkin tarkoitukseen kuin kakun koristeluun, se on kätevä apuväline kakun (ja muiden leipomusten) nostossa, marsipaaniruusujen teossa, täytteiden levittämisessä yms.
Leipurin raappaa voi myös käyttää muuhunkin kuin kakun koristeluun kermalla, esim. marsipaaniruusujen ja -koristeiden valmistukseen, massan mättämisessä pursotuspussiin, täytteiden levittämiseen, pöydän puhdistukseen taikinajämistä yms.
Katso myös aiheeseen liittyviä muita tutoriaaleja]
tutoriaali - kermareunaisen kakun teko
Kakkupohjan leikkaaminen kakkuveitsellä, kerman levittäminen paletilla ja leipurin raapalla, apuna pyörivä kakkualusta.
tutoriaali - kuvioraapan käyttö
Kakun koristeleminen kermalla kuvioraapan avulla, käytössä myös paletti ja apuna pyörivä kakkualusta.
tutoriaali - yksi- ja kaksiväriset marsipaaniruusut
Marsipaaniruusujen teossa voi käyttää apuna leipurin raappaa tai vaikka palettia.
Katso myös muut tutoriaalit foorumilla
Tulen lisäämään tätä tarvikelistaa ns. koko ajan laajentaen. Myös toivomuksia tarvikkeiden esittelystä tai käyttötarkoituksista saa esittää.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
pistä listaan kulmapaletti, harvemmin sitä tarvii mutta kun tarvii sillon se on paikallaan.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Jep!raappa on ihan ykkös vehje leipienkin teossa.. sillä on hyvä palotella, kaapion taikinat kulhosta, tosiaan siivota ja yrittää saada kuriton löysä ruistaikina tottelemaan.
Lisäsin vaihtoehdon tuonne suoran paletin perään, itse en ole koskaan käyttänyt kulmapalettia, aina tuota suoraa mallia vain. Missä sen käyttö on paikallaan?pistä listaan kulmapaletti, harvemmin sitä tarvii mutta kun tarvii sillon se on paikallaan.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kun taas noissa muissa mitä mainitsit, aleksanterin täytteissä ja levykakuissa olen käyttänyt levittämiseen suoran paletin lisäksi leipurin raappaa (ei puolikuupuolta vaan juuri sitä toista).
Ollappa rahaa ostaa iso kivi, joskus "isona" olisi haaveena saada keittiön pöytätasot kivisiksi, siinähän olisi sitten tilaa temperoida!
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
- TaikinaTaivas
- Poissa
- Leivänpaistaja
-
- Viestejä: 368
- Vastaanotettu kiitos 0
Minä en kovin usein pursotinpusseja käydä, enemminkin tärkeitä ovat pienet muoviset työkalut, joilla sokerimassaa ja marsipaania voi muovata =)
Kakkukoristeiden tekemiseen tarvittavat välineet ovat sit aivan oma juttunsa .
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Mie en oo vielä hokassut noita pussinsulkijoita ollenkaan, tuntuu työläältä ajatus käydä näpertämään jotain pussinsulkijaa pussiin kun saman homman voi hoitaa parilla ranteen liikkeellä. Mutta tyylinsä kullakin, miusta on hauskaa miten monella eri tavalla ihmiset tekee näitä hommia!Muoviset pussinsulkijat ovat mulla kans nykyään ihan must juttuja, niillä saa kertaköyttöpursotuspussin mukavasti suljettua - ennen aina pyöräytin päästä rullalle.
Pitäiskö tähän listaan lisätä joku kaulin koska se on aikalailla välttämätön marsipaania kaulitessa?Minä en kovin usein pursotinpusseja käydä, enemminkin tärkeitä ovat pienet muoviset työkalut, joilla sokerimassaa ja marsipaania voi muovata =)
Kakkukoristeiden tekemiseen tarvittavat välineet ovat sit aivan oma juttunsa .
Ei vaan, yleensä ihmiset alottelee kakkujen teot kermakakuista, ja nuo marsipaanikoristeiden näpräämiset tulee perästäpäin. Ja niiden tekoon tarkoitettuja välineitä on melkoinen kirjo. Tietysti pärjää pelkällä muoviraapallakin jo pitkälle.
Tätä tutoriaalia ei ole tullut jatkettua pidemmälle, mitähän listaan pitäisi seuraavaksi lisätä?
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
- TaikinaTaivas
- Poissa
- Leivänpaistaja
-
- Viestejä: 368
- Vastaanotettu kiitos 0
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Monessa blogissa näkee esim. marsipaaniruusujen teko-ohjeita ja niiden tekemiseen tarvittavia työkaluja on suorastaan lista. Vaikka oikesti ei välttämättä tarvitse mitään muuta kuin raapan tai paletin.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
- Lalluskainen
- Poissa
- Pullanpyörittäjä
-
- Viestejä: 74
- Vastaanotettu kiitos 0
Tai pelkät omat sormet Mä ite en oikein oo oppinu käyttämään työvälineitä ruusuja tehdessä, ellen sitten vähän isompia tee. Mutta miniruusut onkin asia erikseen Jos tommosia pieniä teen, ni sormien välissä mä pyörittelen ja painelen ne lehdet ja nakkailen kiinni toisiinsaMonessa blogissa näkee esim. marsipaaniruusujen teko-ohjeita ja niiden tekemiseen tarvittavia työkaluja on suorastaan lista. Vaikka oikesti ei välttämättä tarvitse mitään muuta kuin raapan tai paletin.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
- TaikinaTaivas
- Poissa
- Leivänpaistaja
-
- Viestejä: 368
- Vastaanotettu kiitos 0
Miten työ käytätte noita pussinsulkijoita? Eikös sitä pidä aina siirtää pussia pitkin kohti pussin suuta kun pursotettava massa vähenee? Toisaalta sillähän saa varmasti vedettyä pussista kaikki kermat tarkemmin ulos?
Mie sitä sulkijaa vedän kohti tyllaa aina ko on tarvis kiristää pussia.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
- Keskustelu
- Leivontafoorumilla tapahtuu
- Tutoriaalit
- Leivontatarvikkeet
- tutoriaali - aloittelijan välineet kakun koristeluun