Helmikuun 2017 leivontahaaste: Karjalanpiirakan 'pikkuserkku'

Lisää
02.02.2017 20:59 - 16.02.2017 07:55 #20643 : nami-hiiri
nami-hiiri loi aiheen: Helmikuun 2017 leivontahaaste: Karjalanpiirakan 'pikkuserkku'
Helmikuu pitää sisällään monta perinteistä leipomusta. Valitsimme niistä KARJALANPIIRAKALLE ’pikkuserkun’ eli nyt niin muodissa olevaa pientä huijausta !
Leivo yksi tai muutama pieni piiras, jotka muistuttavat karjalanpiirakoita, mutta joiden täyte on ihan jotain muuta kuin perinteistä riisiä!

Kaikki aktiivijäsenet voivat osallistua haasteeseen.
Olisi tosi hienoa, jos saisimmme pisteiden keruun aloittaneita myös mukaan jatkamalla ensin kommentointeja, kunnes 20 tulee täyteen. Vastattavia kysymyksiä on joka lähtöön!

Osallistuminen haasteeseen:
° Postaa omalla nimimerkilläsi piirakoiden resepti, sekä 2-3 kuvaa leipomuksista tämän ketjun jatkeeksi.
° Osallistumisaika päättyy sunnuntaina 26. helmikuuta 2017 klo 24.

Haasteen sponsorit helmikuussa:


http://www.valio.fi


http://www.dansukker.fi/

Jos osallistujia haasteeseen kertyy vähintään kymmenen * (10 kpl).
jaetaan lisäksi yksi silikooninen, italialainen 'professional -kakkuvuoka *) kolmanneksi palkinnoksi.

Osallistumisajan päätyttyä aktiivijäsenet äänestävät parhaat leipomukset ja kaksi - tai kolme *) eniten ääniä saanutta palkitaan.
Äänestystapa ilmoitetaan myöhemmin.

Yleisiä ohjeita leivontahaasteiden postauksiin:
• Viesti kannattaa aina esikatsella ennen lähettämistä. Voit myös testata koodien toimivuutta ja kuvien lisäämistä Testipalstalla . Vältä ylisuuria ja vastaavasti turhan pieniä kuvia.
• Päivänvalo on kuvien paras kaveri!
• Voit keskustella tai kysyä haasteesta höpinäketjussa .

Yleistä asiaa sponsoripalkinnoista:
• Tuotepalkinnot lähetetään, Sponsori & Lf -sopimuksia noudattaen, ainoastaan Suomen osoitteisiin.
• Toivomme, että palkinnon kuva laitetaan aina esille Lf höpinöihin ko. kuukauden osioon - ja mielellään linkillä omaan blogiin.
• Muistathan, jos haluat lahjoittaa saamasi palkinnon, se on oma asiasi, mutta kuvaathan sen ensin ja laitat ko. kuukauden höpinöihin esille, kiitos!

Voisin lopettaa suklaan syömisen, jos haluaisin, mutta en ole luovuttajatyyppiä.
Viimeksi muokattu: 16.02.2017 07:55 : nami-hiiri. Syy: linkit

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
16.02.2017 20:06 #20650 : MinttuMaaria
MinttuMaaria vastasi aiheeseen: Helmikuun 2017 leivontahaaste: Karjalanpiirakan 'pikkuserkku'
PUNAJUURI-VUOHENJUUSTOPIIRAKAT



14kpl

Pohjat:
1dl vettä
0,5tl suolaa
2dl ruisjauhoja
1dl vehnäjauhoja

Täyte:
500g punajuuri-perunasosetta tai 350g punajuuria ja 150g perunoita
140g yrtti-vuohenjuustolevitettä
1dl perunahiutaleita
1tl sipulijauhetta
0,5tl suolaa
n. 1/4tl mustapippuria myllystä

Voiteluun:
50g voita

Sekoita täytteen ainekset keskenään. Mikäli käytät tuoreita punajuuria ja perunoita, keitä ne kypsäksi, soseuta ja anna jäähtyä.

Valmista pohjat. Sekoita kylmään veteen suola ja jauhot. Sekoita tasaiseksi kiinteäksi taikinaksi.
Leivo taikinasta tanko ja jaa se 14 osaan.
Pyörittele palat palloiksi ja ajele piirakkapulikalla soikeiksi kuoriksi.
Täytä piirakat täytteellä, noin 0,5dl/piirakka.
Rypytä kuoret ja nosta piirakat pellille.



Paista 250 asteessa 10-15min. tai kunnes ovat kauniin värisiä.
Voitele uunista oton jälkeen voisulalla.


MinttuMaarian leipomukset :-)

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
23.02.2017 22:34 - 24.02.2017 18:17 #20653 : nami-hiiri
nami-hiiri vastasi aiheeseen: Helmikuun 2017 leivontahaaste: Karjalanpiirakan 'pikkuserkku'
.
Polentalla täytetyt 'pikkuserkut':



Keltainen polenta on luontaisesti gluteeniton suosittu lisäke lautasella. Vuosisatojen ajan siitä on tehty Italiassa ruokaa. Suomalaisten perinne ruokapiirakka on edellenkin tuntematon italialaisessa keittiössä. Polenta tekee hiljakseen tuttavuutta  suomalaisten kanssa. Se on maissimannaryyniä, jota saadaan kypsistä maissinjyvistä jauhamalla ne karkeaksi. Sitä voi käyttää puuroihin ja vanukkaisiin, (lämpimiin) salaatteihin, leivonnaisiin sekä leivitykseen ja kakkuvuokiin korppujauhon sijaan. on kokeilemisen arvoinen tuttavuus. Se yllättää helppoudellaan ja herkullisuudellaan! 

perusohje polentan keittämiseen:
2 dl polentaa
3 dl vettä
2 rkl oliiviöljyä
mausteita esim. suola pippuri





Pikkupiirakoiden polenttatäyte:
4 rkl polenttaa
öljyä pieni loraus ryynien pannulla kuullottamiseen ’läpinäkyviksi’ (vertaa mm. sipuli)
reilu 1 dl vahvaa kasvislientä + 1, 5 dl vettä
5-10 g tuoretta timjamirouhetta
20 g aurinkokuivattuja kirsikkatomaatteja silputtuna
Parmesano- tai Gryarerouhetta maun mukaan

Pikkupiirakoiden voiteluun:
vajaa 1 dl vettä
30-40 g voita

TEE NÄIN:

° Kuullota polenttaa isossa paistinpannussa tilkassa öljyä.

° Lisää sitten joukkoon pienissä erissä (tärkeää) vahvaa kasvislientä sekoittaen, anna kiehua hiljakseen, mutta älä polta. Jatka liemen lisäämistä pikkuerissä sekoittaen.

° Alenna hieman lämpöä (esim. 9 -> 6 ja jatka veden lisäystä samoin vähän kerrallaan..., maista kypsyys ja ..lisää vettä pikkuerissä tarvittaessa.

° Lisää joukkoon tomaattileike ja timjamisilppu kevyesti sekoittaen.....ja juustoa karkeana raasteena tuomaan lisämakua ja hieman sitomaan täytettä.

° Laita ruispohjalle (koosta riipuen ) 1/2 rkl tai 1 rkl täytettä. Levitä kostutetun veitsen avulla ylhäältä alas asti ja sivuilla melkein reunoihin. Täytä kolme pohjaa kerrallaan, ettei pohjat ehdi kuivua. Taivuta piirakan reunat osittain täytteen päälle ja rypytä tasaisesti etusormien avulla - pitkulaiseksi tai pyöreäksi !

° Ripottele pellille hieman ruisjauhoja ja lado piirakat pellille vieriviereen. (Älä käytä leivinpaperia.)

° Paista 250 -asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Pieni piiras valmistui 9 min.

° Kiehauta voitelua varten kattilassa vesi ja sulata siihen voi. Sivele piirakat kauttaaltaan vesi-voiseoksella. - Se käy helposti laakeammassa kattilassa esim. reikäkauhaa apuna käyttäen ja upottamalla piiras kerrallaan.

VINK-VINK:
Sveitsiläinen ruisjauho on liian karkeaa ilman sihdin läpi juoksemista.
K-ruoka reseptiK-ruoka ohje perinteisille Karjalanpiirakoille on hyväksi havaittu. Ohjeella valmistetulle pohjalle oli hyvä kokeilla polenttaa!

Yksi pieni juttu vielä - on hyvä pitää mielessä, että polentta, kuten riisikään ei odottele ruokailijaa, vaan ruokailija odottaa polenttaa! :vilkuti:
.

Voisin lopettaa suklaan syömisen, jos haluaisin, mutta en ole luovuttajatyyppiä.
Liitetiedostot:
Viimeksi muokattu: 24.02.2017 18:17 : nami-hiiri. Syy: tuplakuvat /n-h

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
24.02.2017 21:08 #20655 : Sokerivaltakunta
Sokerivaltakunta vastasi aiheeseen: Helmikuun 2017 leivontahaaste: Karjalanpiirakan 'pikkuserkku'
Suomi 100 v. – ruispiirakka



Suomi 100 v. inspiroi minua mustikalla ja niin minä yhdistin riisipiirakan pohjan ja mustikkakukon täytteet. Tuli todella hyvää.

Ettei olisi tylsä, tein omalla tavalla niin kuin aina teen. Kerran vahingossa tehty muuttui tavaksi ja (tykkäätkö vai et) nyt minä paljastan, että minun riisipiirakat ovat aina rapeita ja melko kovia, enemmän keksimäisiä juuri siksi, koska tykkään niistä sellaisina. Se menetelmä ja oma ohje on kehitetty siksi, että ostin karkeaa täysjyväruisjauhoa, nappaamalla sen kauppahyllystä lukematta mitään. Piirakoista tuli jotain ihan muuta, mutta juuri siitä tykkäsinkin. Ja mustikoiden kanssa nyt löysin täydellisen parin.

Suomi 100 v. – ruispiirakka

Täyte:
4 dl mustikoita
3 rkl sokeria
2 rkl perunajauhoja
Taikina:
2 ½ dl karkeaa täysjyväruisjauhoja
1 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 ½ dl vettä
1 rkl öljyä
Voiteluun:
50 g sulatettua voita
Sekoita kulhossa jäiset mustikat, perunajauho ja sokeri.
Sekoita toisessa kulhossa ruisjauhot, vehnäjauhot ja suola. Lisää vesi ja öljy ja vaivaa tasaiseksi. Jaa taikina 12 osaan. Peitä kelmulla etteivät ne kuivu. Tee pieniä palloja ja kauli jokainen ohueksi soikioksi. Levitä täytettä piirakan keskelle. Nosta taikinareunat täytteen päälle piirakan keskiosasta. Rypytä reuna etusormilla kevyesti painaen ja siirrä pellille.

Paista piirakoita 275 asteessa noin 12-15 minuuttia. Sivele päälle saman tien reilusti voisulaa. Älä säästä.



Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
27.02.2017 15:32 - 27.02.2017 16:44 #20662 : nami-hiiri
nami-hiiri vastasi aiheeseen: Helmikuun 2017 leivontahaaste: Karjalanpiirakan 'pikkuserkku'
.
Lf tiimi on täysin sanaton :blush:
Onko näin, ettei Karjalanpiirakoiden uus'ilmeinen leivonta kiinnostanut vai veikö Laskiaispullan paistot ja mahtavat ideoinnit kaikilta voimat?

No oli miten oli, arvostellaan kuitenkin makoisat ideat vanhaan tyyliin asteikolla: 3-2-1 tämän viikon aikana YV/ nami-hiiri.

HUOM!
Helmikuun haasteen äänestykseen eivät osallistu itse kisaan osallistuneet - poikkeuksellisesti !!

Äänestäneiden aktiivijäsenien kesken arvotaan pieni silikoninen Pääsiäiseen soveltuva 'professional' formu.

:vilkuti:

Voisin lopettaa suklaan syömisen, jos haluaisin, mutta en ole luovuttajatyyppiä.
Viimeksi muokattu: 27.02.2017 16:44 : nami-hiiri.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Sivu luotiin ajassa: 0.082 sekuntia
Toteutus: Kunena foorumi

Sponsorit 2017