Tammikuun 2017 leivontahaaste: leivo erikoishedelmästä! 6.-22.1.2017

Lisää
06.01.2017 19:10 - 08.01.2017 15:46 #20618 : Tanja
Tanja loi aiheen: Tammikuun 2017 leivontahaaste: leivo erikoishedelmästä! 6.-22.1.2017
Erikoishedelmät!

Kaikki aktiivijäsenet voivat osallistua haasteeseen leipomalla erikoishedelmiä käyttäen.


Kuvassa rambutan-hedelmä.

Leivo makea leipomus, joka sisältää sekä täytteessä, että koristeena jotakin seuraavista erikoishedelmistä: persimon, granaattiomena, viikuna, taateli, mango, passionhedelmä, karambola, papaija, kookospähkinä, ananaskirsikka, pitahaya, mango, kumkvatti, granadilla, rambutan, kiwano, tamarillo, pepino. Voit käyttää useita erikoishedelmiä, tai vain yhtä erikoishedelmää. Täytteen hedelmä saa olla eri kuin koristeena oleva, mutta käytetään leipomukseen vain ja ainoastaan erikoishedelmiä (ei esim. mansikkaa tai appelsiinia).

Osallistu haasteeseen leipomalla erikoishedelmäleipomus, postaa omalla nimimerkilläsi resepti ja 2-3 kuvaa leipomuksista tämän ketjun jatkeeksi. Osallistumisaika päättyy sunnuntaina 22.1.2017 klo 24.

Haasteen sponsorit tammikuussa:


http://www.valio.fi


http://www.dansukker.fi/

Osallistumisajan päätyttyä aktiivijäsenet äänestävät parhaat leipomukset ja kaksi eniten ääniä saanutta palkitaan. Äänestystapa ilmoitetaan myöhemmin.

Yleisiä ohjeita leivontahaasteiden postauksiin:
  • Viesti kannattaa aina esikatsella ennen lähettämistä. Voit myös testata koodien toimivuutta ja kuvien lisäämistä Testipalstalla . Vältä ylisuuria ja vastaavasti turhan pieniä kuvia.
  • Päivänvalo on kuvien paras kaveri!
  • Voit keskustella tai kysyä haasteesta höpinäketjussa .
Yleistä asiaa sponsoripalkinnoista:
  • Tuotepalkinnot lähetetään, Sponsori & Lf -sopimuksia noudattaen, ainoastaan Suomen osoitteisiin.
  • Toivomme, että palkinnon kuva laitetaan aina esille Lf höpinöihin ko. kuukauden osioon - ja mielellään linkillä omaan blogiin.
  • Muistathan, jos haluat lahjoittaa saamasi palkinnon, se on oma asiasi, mutta kuvaathan sen ensin ja laitat ko. kuukauden höpinöihin esille, kiitos!
Viimeksi muokattu: 08.01.2017 15:46 : Tanja. Syy: Tarkennus sääntöihin.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
14.01.2017 18:56 - 14.01.2017 19:12 #20632 : Henna73
Henna73 vastasi aiheeseen: Tammikuun 2017 leivontahaaste: leivo erikoishedelmästä! 6.-22.1.2017
Hedelmäinen jogurttikakku



Kakkupohja (jauhoton):
315 g sokeria
120 g huoneenlämpöistä voita
6 kananmunaa
100 g kaakaojauhetta

Lämmitä uuni 180 asteeseen. Vaahdota sokeri ja voi. Lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen. Siivilöi kaakaojauhe joukkoon useammassa erässä ja sekoita varoen (varmista, ettei kulhon reunoille jää kaakaojauhetta). Kaada taikina vuokaan (20x30 cm), joka on paperoitu. Paista pohjaa n. 15-20 minuuttia ja anna sen jäähtyä hyvin ennen leikkaamista.

Jogurttimassa:
4 liivatelehteä
2 kumkvatin mehu
1½ dl kuohukermaa
1½ dl maustamatonta luonnonjogurttia
1½ rkl sokeria
1 dl mangoraastetta (puolikas mango)

Liota liivatelehdet kylmässä vedessä. Purista ne kuiviksi ja liuota kiehuvaan kumkvattimehuun. Anna jäähtyä hieman. Kuori ja raasta mango hienoksi raasteeksi. Vaahdota kerma. Lisää joukkoon jogurtti, mangoraaste ja sokeri sekä liivateseos. Sekoita tasaiseksi.



Kostutus:
1 rkl amarettoa
1 passionhedelmä

Kakun reunoille:
2 kumkvattia
½ karambola

Koristeeksi:
½ papaija
½ karambola
2 kumkvattia
½ passionhedelmä
3 ananaskirsikkaa

Kakun kokoaminen: kakkupohjasta leikataan irtopohjavuokaan (Ø18 cm) sopiva palanen. Irtopohjavuoka paperitetaan ja kakkupalanen asetetaan sen pohjalle. Passionhedelmän sisus sekoitetaan amarettoon ja tällä kostutetaan kakkupohja. Siivuta kumkvatit ja karambola ja asettele siivut vuoan reunoille. Kaada jogurttimassa vuokaan ja anna kakun hyytyä jääkaapissa yön yli. Irrota kakku vuoasta ja koristele se hedelmillä.


Henna73/ruokaunelmia
Viimeksi muokattu: 14.01.2017 19:12 : Henna73. Syy: kuvan lisäys

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
17.01.2017 09:13 #20634 : Sokerivaltakunta
Sokerivaltakunta vastasi aiheeseen: Tammikuun 2017 leivontahaaste: leivo erikoishedelmästä! 6.-22.1.2017
Panna Cotta granaattiomenaleivos



Rakastan pannacottaa…. Siksi haluaisin tehdä oikein ison pannacotta kakun ja syödä sitä niin paljon, että maha tulee kipeäksi. Pannacottan seuraksi monesti syön granaattiomenaa, joten oli ihan luonnollista tehdä yksi kirpeä kerros juuri granaattiomenasta. Mmmmm. Tuli ihan täydellistä.

Pohja:

4 kananmunaa
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja

Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi ja lisää jauhot sihdaten seokseen. Sekoita varovasti lastalla ja kaada leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 200 asteessa noin 12 minuuttia. Jäähdytä.
Leivoksen kokoamista varteen tarvitset syvän vuoan, mikä on suunnilleen puolet pienempi kuin uunipeltisi. Pohja leikataan puoleksi pituus suunnassa ja laitetaan yksi puolisko vuoan pohjalle.

Granaattiomena täyte:

2 granaattiomenaa
2 rkl sokeria
1 dl vettä
5 liivatelehteä

Ensimmäiseksi on tehtävä granaattiomena täyte, koska sen hyytyminen on hieman hitaampaa kuin pannacottan.
Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Käytä isoa kulhoa.
Halkaise granaattiomenat ja poista siemenet kolmesta puoliskosta. Helpommin se onnistuu niin, että pidät puoliskon kädessä ja lyöt sitä puukauhalla. Muista laittaa alle kulho minne siemenet tippuvat, muuten saat kamalan sotkun keittiöön! Jos joukkoon tippuu valkoisia osia, poista ne, sillä ne ovat todella kitkeriä. Yhdestä puoliskosta purista mehu. Lisää sokeri ja vesi. Sekoita lusikalla niin, että sokeri sulaa.
Kaada vesi pois liivatteesta. Pieni tilkka saa jäädä. Sulata liivatteet mikrossa (30 sekuntia) ja lisää seokseen pieni määrä granaattiomenaseosta. Lisä loput seoksesta pienissä erissä koko ajan lusikalla sekoittaen. Laita jääkaappiin hyytymään.

HUOM! Ole varovainen. Jos lisäät liikaa kylmää seosta liivatteeseen kerralla, se hyytyy saman tien, eikä sula ja sekoitu joukkoon! Älä missään nimessä kaada sulatettuja liivatteita kylmään massaan, vaan aina toisin päin: lisää kylmä massa liivatteeseen pienissä erissä niin, että liivate ehtii sulamaan!!!

Pannacotta täyte:

1,5 l kermaa
15 liivatelehteä
9 rkl sokeria
3 rkl vaniljatahnaa

Tätä täytettä tulee kolmeen kerrokseen ja se kannattaa tehdä kolmessa erässä, sillä tämä kerros hyytyy hetkessä.
Laita 5 liivatelehteä isoon kulhoon ja kaada päälle kylmää vettä. Anna seisoa pari minuuttia. Kaada vesi pois (pieni tilkka saa jäädä) ja sulata liivatteet mikrossa (30 sekuntia). Lisää 0,5 dl kermaa ja sekoita hyvin. Lisää 3 rkl sokeria ja 1 rkl vaniljatahnaa ja sekoita. Lisää 0,5 dl kermaa ja sekoita. Lisää 4 dl kermaa, sekoita nopeasti ja kaada pohjaan päälle nopeasti, sillä seos hyytyy melko saman tien. Laita hetkeksi jääkaappiin, että hyytyy oikein kovaksi.
Kaada päälle granaattiomena-täyte ja anna seisoa jääkaapissa niin kauan, että tämäkin seos hyytyy kunnolla.
Sitten tee toinen erä pannacotta täytettä, samalla tavalla kuten edellä. Kun se on valmis, kaada se granaattiomenatäytteen päälle ja laita toisen pohjan puolisko.
Tee kolmaskin erä pannacotta täytettä ja kaada päälle.

Koristeeksi:

granaattiomenan siemeniä
valkosuklaata

Leikkaa leivokset 5,5x5,5 cm ruuduiksi ja koristele valkosuklaalla ja granaattiomenan siemenillä.



Liitetiedostot:

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
20.01.2017 18:09 - 20.01.2017 18:14 #20635 : MinttuMaaria
MinttuMaaria vastasi aiheeseen: Tammikuun 2017 leivontahaaste: leivo erikoishedelmästä! 6.-22.1.2017
Monen hedelmän juustokakku



Pohja:
150g vaniljatäytekeksejä
noin 0,5 dl juoksevaa margariinia

Täyte1: Viikuna

1,3dl vispikermaa
100g vaniljatuorejuustoa
100g maitorahkaa
150g viikunasosetta
1/4dl sokeria
1tl vaniljasokeria
3 liivatelehteä

Täyte2: Trooppinen

1,3dl vispikermaa
100g vaniljatuorejuustoa
100g maitorahkaa
150g trooppinen hedelmäsose (mango, banaani, kuava)
1/4dl sokeria
1tl vaniljasokeria
3 liivatelehteä

Täyte3: Kookos

2dl kookoskermaa
1dl vettä
2rkl maissitärkkelystä
3rkl sokeria
1,3dl vispikermaa
200g vaniljatuorejuustoa
1/4dl sokeria
1tl vaniljasokeria
2 liivatelehteä

Pinnalle:
2dl trooppinen hedelmäsose
2 liivatelehteä

Koristeluun:

Kookoslastu
Viikuna
Ananaskirsikka
Kumkvatti
Persimon
Mangoruusukkeet
Vaniljatäytekeksi

1. Valmista ensin kookoskiisseli. Laita kattilaan kookoskerma, vesi, maissitärkkelys ja sokeri. Kuumenna koko ajan sekoittaen. Keitä muutama minuutti. Laita liivatelehdet pehmenemään ja sulata ne kuumaan kiisseliin. Anna kiisselin jäähtyä.

2. Hienonna täytekeksit hienoksi. Lisää juokseva margariini joukkoon. Taputtele keksiseos 24cm vuoan pohjalle.

3. Vatkaa kaikki kermat kerralla vaahdoksi. Jaa kolmeen osaan.

4. Valmista viikunatäyte. Laita liivatelehdet pehmenemään. Sekoita tuorejuusto, maitorahka, viikunasose ja sokerit. Kuumenna tilkka vettä ja sulata liivatelehdet. Lisää viikunaseoksen joukkoon. Sekoita hyvin. Lisää lopuksi kermavaahto. Laita seos keksipohjan päälle ja laita vuoka hyytymään jääkaappiin noin tunniksi. Vähempikin saattaa riittää, mutta katso että täyte on hyytynyt ennen seuraavan kerroksen lisäämistä.

5. Valmista trooppinen täyte. Laita liivatelehdet pehmenemään. Sekoita tuorejuusto, maitorahka, trooppinen sose ja sokerit. Kuumenna tilkka vettä ja sulata liivatelehdet. Lisää seoksen joukkoon. Sekoita hyvin. Lisää lopuksi kermavaahto. Laita seos viikunakerroksen päälle ja laita vuoka jälleen hyytymään jääkaappiin noin tunniksi tai kunnes trooppinen seos on hyytynyt.

6. Valmista kookostäyte. Laita liivatelehdet pehmenemään. Sekoita tuorejuusto, kookoskiisseli ja sokerit keskenään. Lisää viimeiseksi kermavaahto. Sekoita hyvin sekaisin. Kaada täyte vuokaan trooppisen kerroksen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa.

7. Valmista hedelmäkiille. Laita liivatelehdet pehmenemään. Kuumenna tilkka hedelmäsosetta ja sulata liivatelehdet soseeseen. Sekoita loppusose joukkoon. Kaada kiilleseos hyytynee kakun päälle. Anna kakun hyytyä seuraavaan päivään.

8. Koristele kakku tuoreilla hedelmillä, kookoslastuilla ja vaniljakekseillä.



Mangoruusuke:

Siivuta mangot ohuiksi viipaleiksi. Laita pieneen lasikulhoon ja tilkka vettä pohjalle. Kypsennä mikroaaltouunissa noin 30-60 sekuntia, tai kunnes ovat pehmenneet. Viipaleet rullautuvat paremmin, kun ovat hieman pehmeitä. Kuivaa viipaleet talouspaperin päällä. Rullaa yksi siivu rullalle ja ala rullaamaan toisia siivuja ympärille kunnes saat haluamasi kokoisen ruusun.


MinttuMaarian leipomukset :-)
Viimeksi muokattu: 20.01.2017 18:14 : MinttuMaaria. Syy: Trooppisen hedelmäsoseen sisältämät hedelmät lisätty ohjeeseen

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
22.01.2017 16:54 - 24.01.2017 17:43 #20637 : nami-hiiri
nami-hiiri vastasi aiheeseen: Tammikuun 2017 leivontahaaste: leivo erikoishedelmästä! 6.-22.1.2017
.
PIENI HEDELMÄKAKKU



Haaste oli erittäin mielenkiintoisa ja hyvin haastava. Tammikuu on hieman huono valikoimiltaan, muta mangoa papayaa, ananaskirsikoita löytyy miltei aina. Jotain ihan uutta ja ihmeellistä hiiri löysi: mm. Chirimoyan, Feujaon ja pienen ryppykuorisen limetin….Parista Feujaosta ei riittänyt kuin makoisaan maisteluun ! Kakku syntyi ananaksen ja mangon avulla. - Nyt hiiri vasta huomasi, että ananas ei kuulunut joukkoon….ananaskirsikka vain. Jänskättää miten käy.


SOKERIKAKKUPOHJA / ohje mm. Onnelin blogissa
Tämä ohje on muunneltavissa oman tarpeen mukaan

1 kananmuna
30 g (1/4 dl ) sokeria
30 g (1/2 dl ) vehnäjauhoja ( tai vehnäjauhoja + perunajauhoja )

TÄYTE:
Soseuta valitsemasi hedelmä esim. ananas, mango, papaya….
Tarvitaessa käytä livatelehtiä tai -jauhetta pakkauksen ohjeen mukaan.

KAKKUPOHJA::

Vatkaa munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Vaahto on tarpeeksi kuohkeaa, kun pintaan tekee kuvion ja se jää siihen hetkeksi. Jos haluat voit osan jauhoista korvata perunajauhoilla ja sekoita ne jauhojen joukkoon. Siivilöi jauhot varovasti käännellen vaahdon sekaan. Voitele vuoka ja jauhota. (Hiiren Silverwoodit ei kaipaa jauhotusta.) Kaada taikina vuokaan. Vältä vuoan heiluttamista.

Paista 160-175-asteisessa uunissa alatasolla 30-45 minuuttia. Vältä uuniluukun availuja paiston aikana, jotta kakkupohja saa rauhassa nousta, eikä se lässähdä. Kumoa valmis kakkupohja ritilälle tai muulle alustalle pian uunista ottamisen jälkeen.

Anna kakkupohjan jäähtyä ja leikkaa se sitten kahteen tai kolmeen osaan pohjan korkeudesta riippuen. Yhden kerroksen korkeus voi olla noin 1-1 1/2 cm. Leikkaa ensin ylin kerros. Hiiri leikkaan kerrokset sahalaitaisella, terävällä isolla veitsellä, työntää veitsen kakun keskiosaan ja lähtee leikkaamaan kakun ympäri.



KORISTELUSTA:
Haastekakussa on muotilla otettuja papaya kukkia, ananaskirsikoita, mango hedelmänahkaa.
Tarkista tarvittavien tuotteiden tilanne kaapissasi. Hiiri ei tarkistanut ja siksi jäi kakun pinta hyvinkin kotikutoiseksi….kiille jäi papayasta tekemättä.
Mango nahkaan sensijaan nami-hiiri uhrasi aikaa. Oli ensimmäinen kokeilu.
- Tarvittavasta määrästä riippuen 1-2 mangoa soseutettuna.
- Sose levitetään millin parin paksuisiksi raidoiksi leivinpaperille, laitetaan esilämmitettyyn 50°C uuniin kuivumaan 2-3 tunniksi raitojen /vedosten paksuudesta riippuen.
- ’Hedelmänahka’ on valmis, kun pinta ei tartu sormiin., irrotetaan varovasti leivinpaperista ja rullataa n, annetaan levätä ja syödään sellaisenaan.
- Tapansa mukaan hiiri kokeili epäsymmetrisiä ohuita vetoja ajatellen koristelua.
.

Voisin lopettaa suklaan syömisen, jos haluaisin, mutta en ole luovuttajatyyppiä.
Liitetiedostot:
Viimeksi muokattu: 24.01.2017 17:43 : nami-hiiri. Syy: tuplakuvien poisto/n-h

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
22.01.2017 18:04 #20638 : sitruunahiiri
sitruunahiiri vastasi aiheeseen: Tammikuun 2017 leivontahaaste: leivo erikoishedelmästä! 6.-22.1.2017
Mango uuniijäätelö lakukastikkeella



Mangojäätelö


Jäätelöpohja

200g maitoa
100gkermaa
3 keltuaista
40g sokeria
5g vanilijasokeria

Lämmitä maito ja kerma kattilassa kiehuamispisteeseen. Vatkaa keltuaiset ja sokeri käsin sekaisin. Lisää kuuma maitokerma seos vähitellen, kokoajajn sekoittaen, keltuaisten joukkoon. Laita seos takaisin kattilaan ja kuumenna kokoajan sekoittaen, kunnes seos paksunee. Älä anna seoksen kiehua. Siivilöi seos ja lisää vanilijasokeri. Anna seoksen jäähtyä ja laita se jääkappiin tekeytymään. Jäätelöpohja kannattaa tehdä päivää aikaisemmin.

Lisää seuraavana päivänä pohjaan

100g vaahdotettua kermaa
2 mangoa soseutettuna

Laita valmis jäätelöseos jäätelökoneeseen, kunnes siitä tulee pehmismäistä

Kakku pohja
2 kananmunaa
20g sokeri
40g vehnäjauho

Vatkaa kananmunat ja sokeri kestäväksi vaahdoksi. Lisää jauhot, siivilänläpi varovasti nostellen, joukkoon. Paista pohjaa 175c noin 20min.


Lakukastike
100g pehmeää lakua
100g vettä
keitä lakuja vedessä kunnes ne pehmenevät ja soseuta seos.

Kakun kokoaminen

Laita ympyrän muiotoiseen kelmutettuun kulhoon kerroksittain pehmeää jäätelöä ja lakukastiketta ja laita kakku pohja jäätelökakun pohjaksi. Laita pakastimeen jäätymään, mielellään seuraavan päivään

Marenki
3 valkuaista
40g sokeria

vatkaa sokeri ja valkuaiset vaahdoksi kuuman vesihauteen yläpuolella.

Ota jäätelökakku pakastimesta ja pursuta marenki sen ympärille, paahda kakun marenki 225 asteisessa uunissa kunnes se on kauniin ruskeaa. Tarjoa kakku heti.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
23.01.2017 20:48 #20639 : Tanja
Tanja vastasi aiheeseen: Tammikuun 2017 leivontahaaste: leivo erikoishedelmästä! 6.-22.1.2017
Nam, mitä herkkuja haasteeseen osallistui! :eat:

On aika aktiivikäyttäjien haasteäänestyksen. Äänestä kolmea parasta leipomusta seuraavasti pisteyttäen:
- parhaalle 5p
- toiseksi parhaalle 3p
- kolmannelle 1p

Äänestä lähettämällä yksityisviesti miulle eli Tanjalle. Kätevimmin kopioit osallistujalistan tästä alta, pisteet on helppo lisätä leipomuksen perään. Halutessasi voit myös kommentoida leipomuksia, kommentit julkaistaan nimettöminä ääntenlaskun yhteydessä.

Äänestysaika päättyy sunnuntaina 29.1.2017 klo 24.

Osallistujat:

1. Hedelmäinen jogurttikakku / Henna73
2. Panna Cotta granaattiomenaleivos / Sokerivaltakunta
3. Monen hedelmän juustokakku / MinttuMaaria
4. Pieni hedelmäkakku / nami-hiiri
5. Mango uunijäätelö lakukastikkeella / sitruunahiiri

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
03.02.2017 18:52 #20644 : Tanja
Tanja vastasi aiheeseen: Tammikuun 2017 leivontahaaste: leivo erikoishedelmästä! 6.-22.1.2017
Pisteet jakautuivat melko tasaisesti. Mukana myös kommentteja muutama. :)

1. Hedelmäinen jogurttikakku / Henna73 --- 5p
- Hyvä resepti, hyvä toteutus, hm... ananaskirsikoista olisin ottanut suojuslehdet pois... ulkoasu muuttuu rauhallisemmaksi, kauniimmaksi!
- Mielestäni erityisen runsas ja kaunis kakku!

2. Panna Cotta granaattiomenaleivos / Sokerivaltakunta --- 14p / palkintosija
- Tässä leivoksessa on jyllännyt mahtava mielikuvitus, lopputulos on erikoinen, houkutteleva!
- Mieleeni tuli heti, että tästä saisi loistavan "Suomi-leivoksen" vaihtamalla granaattiomenan mustikkaan! :D

3. Monen hedelmän juustokakku / MinttuMaaria --- 11p / palkintosija
- Tämäkin kauniin runsas kakku, olisipa mielenkiintoista maistaa palanen.

4. Pieni hedelmäkakku / nami-hiiri --- 6p
- Kiva pieni "naked cake"-tyyppinen herkku. Hedelmänahka vaikuttaa mielenkiintoiselta!

5. Mango uunijäätelö lakukastikkeella / sitruunahiiri --- 9p
- Talven keskelle hedelmäinen jäätelökakku on positiivisesti yllättävä! Lakritsikastikkeen vaihtaisin vaikka mangokastikkeeksi tai muuksi hedelmäiseksi... ihan vain hedelmäteeman vuoksi.
- Rohkea veto osallistua jäätelöllä, jossa kakkupohjaa. Varmaan herkullista! :)

Ja sitten helmikuun haasteen kimppuun, tehtailemaan karjalanpiirakalle "pikkuserkkua"!

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Sivu luotiin ajassa: 0.096 sekuntia
Toteutus: Kunena foorumi

Sponsorit 2017