Joulukuu 2016: makeishaaste! 4.-31.12.2016

Lisää
03.12.2016 22:20 #20590 : Tanja
Tanja loi aiheen: Joulukuu 2016: makeishaaste! 4.-31.12.2016
Makeishaaste!

Kaikki aktiivijäsenet voivat osallistua haasteeseen valmistamalla makeisia. Voit tehdä konvehteja, tryffeleitä, sokerimakeisia, marmeladia, vaahtokarkkeja... kaikkea, mikä lukeutuu makeisiin. :eat:

Osallistu haasteeseen valmistamalla makeisia, postaa omalla nimimerkilläsi resepti ja 2-3 kuvaa makeisista tämän ketjun jatkeeksi. Osallistumisaika päättyy lauantaina 31.12.2016 klo 24.

Haasteen sponsorit joulukuussa:


http://www.valio.fi


http://www.dansukker.fi/

Osallistumisajan päätyttyä aktiivijäsenet äänestävät parhaat leipomukset ja kaksi eniten ääniä saanutta palkitaan. Äänestystapa ilmoitetaan myöhemmin.

Yleisiä ohjeita leivontahaasteiden postauksiin:
  • Viesti kannattaa aina esikatsella ennen lähettämistä. Voit myös testata koodien toimivuutta ja kuvien lisäämistä Testipalstalla . Vältä ylisuuria ja vastaavasti turhan pieniä kuvia.
  • Päivänvalo on kuvien paras kaveri!
  • Voit keskustella tai kysyä haasteesta höpinäketjussa .
Yleistä asiaa sponsoripalkinnoista:
  • Tuotepalkinnot lähetetään, Sponsori & Lf -sopimuksia noudattaen, ainoastaan Suomen osoitteisiin.
  • Toivomme, että palkinnon kuva laitetaan aina esille Lf höpinöihin ko. kuukauden osioon - ja mielellään linkillä omaan blogiin.
  • Muistathan, jos haluat lahjoittaa saamasi palkinnon, se on oma asiasi, mutta kuvaathan sen ensin ja laitat ko. kuukauden höpinöihin esille, kiitos!

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
11.12.2016 20:05 #20593 : MinttuMaaria
MinttuMaaria vastasi aiheeseen: Joulukuu 2016: makeishaaste! 4.-31.12.2016
SUKLAAKONVEHDIT TOFFEETÄYTTEELLÄ



300g hienoa sokeria

0,5dl vettä

vaniljatanko halkaistuna

1 3/4dl kuohukermaa

3rkl glukoosisiirappia

90g pehmitettyä voita

400g temperoitua suklaata (kaakaopitoisuus 70%)

Pinnalle: koristelupuuteria


Sekoita vesi ja sokeri kattilassa. Kuumenna keskilämmöllä hämmentäen, kunnes sokeri on sulanut. Lisää sitten kaavitut vaniljansiemenet ja vaniljatanko seokseen.

Kuumenna seosta edelleen, kunnes sokeriliemi on tumman karamellin väristä, mutta älä anna sen palaa. Nosta pannu liedeltä.


Kaada kerma ja glukoosisiirappi pieneen kattilaan ja kiehauta seos.

Kaada kermaseos hitaasti karamelliseoksen joukkoon. VARO, seos hieman kuohahtaa ja on todella kuumaa.


Vatkaa seosta, jotta siitä poistuu höyryä ja kuplat hajoavat. Sekoita joukkoon voi ja ota vaniljatanko pois. Pane liemeen sokerilämpömittari ja anna seoksen jäähtyä 27ºC:seen. Tämä kestää muutaman tunnin.


Suklaan temperoiminen


Suklaan temperoiminen antaa suklaalle kiiltävän sileän loppusilauksen. Erityyppiset suklaat vaativat eri lämpötilan. Tämä ohje on tummalle suklaalle.


Laita 2/3 paloitellusta suklaasta kuumuutta kestävään astiaan.

Nosta astia juuri ja juuri kuplivan vesikattilan päälle. Varo ettei vettä tai höyryä pääse suklaaseen. Sulata suklaa sokerilämpömittarin avulla 40-45ºC:seen.

Kun suklaa on lähes sulanut, nosta astia keittiöpyyhkeen päälle. Sekoita suklaata varovasti puulastalla. Lisää loput suklaasta vähän kerrallaan, kunnes palaset lakkaavat sulamasta.

Anna suklaan jäähtyä rauhassa 27-28º:seen.

Nosta astia takaisin poreilevan vesikattilan päälle ja kuumenna suklaa 31-32ºC:seen.


Päällystä muotit temperoidulla suklaalla. Valuta ylimääräinen suklaa pois kulhoon. Kopauta muottia hieman pöytätasoon, jotta kuplat poistuvat suklaasta. Vedä leivontalastalla ylimääräinen suklaa pois muotin päältä. Aseta muotti ylösalaisin leivinpaperille. Anna muotin jähmettyä noin tunnin ja lisää täyte koloihin. Kopauta pöytätasoon, jotta mahdolliset ilmakuplat poistuvat. Anna suklaan jähmettyä peittämättä yön yli tai noin 30-40min. jääkaapissa.


Kuumenna loppu suklaa 31-32ºC:seen ja lusikoi se jähmettyneen karamellitäytteen päälle. Vedä leivontalastalla ylimääräinen suklaa pois pinnalta ja anna jähmettyä 1-1,5tunnin ajan.


Kaada muotit ympäri ja irroita suklaat varovasti.

Suihkauta halutessasi koristelupuuteria pinnalle.


MinttuMaarian leipomukset :-)

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
16.12.2016 13:19 - 16.12.2016 16:35 #20595 : nami-hiiri
nami-hiiri vastasi aiheeseen: Joulukuu 2016: makeishaaste! 4.-31.12.2016
.
SUKLAINEN MANTELITIKKU makeinen:





Tarvitaan sulatettua suklaata ja mantelitikkuja 
tai karkeaksi rouhittu saksanpähkinää, myös pinjansiemenet toimii.

Vesihauteessa sulatettava suklaa voi olla tummaa, maitosuklaata, matchasuklaata 
tai ilman kaakaota olevaa valkoista.


TEE NÄIN:
°  Laita työtasolle leivinarkki valmiiksi ja sen päälle suklaaritilä tai muu tiheä ritilä.
° Sulata suklaa vesihauteessa tai isompi määrä esim. Bain-Marien avulla. Suklaan temperointi olisi suotavaa eri suklaille annetuin ohjein.
Nyt määrä joka sitoo mantelitikut jää aika pieneksi, joten hiiri ei temperoinut lainkaan.
° Tavallisella lusikalla pärjää ellei ole suklaatyökaluja. Sopivan kokoinen lusikka - makeisformun koon huomioiden - täytetään mantelitikuilla   
   kastetaan suklaaseen ja nostetaan (suklaa)ritilälle hieman muotoillen valumaan. Tässä vaiheessa olisi hyvä 
  laittaa ne koristeet, jotka on syytä saada pysymään paikoillaan.

° Koristelussa voi käyttää mielikuvitustaan yltäkylläisesti tai laittaa yksinkertaisesti huipuksi pienen suklaahelmen 
  tai Smartin.



VINK-VINK:
Sulan suklaan joukkoon voi sekoittaa piparimaustetta tai hieman piparminttujauhetta.

Lahjaksi paketoitaessa pieni pahvi- tai peltirasia on parempi, kuin pussi.....lakatut rasiat ovat houkuttelevan kauniita, mutta niistä tarttuu aina kaikkiin syötäviin lahjoihin herkästi asiatonta makua.
.

Voisin lopettaa suklaan syömisen, jos haluaisin, mutta en ole luovuttajatyyppiä.
Liitetiedostot:
Viimeksi muokattu: 16.12.2016 16:35 : nami-hiiri. Syy: jotain meni pieleen

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
18.12.2016 19:13 #20600 : Henna73
Henna73 vastasi aiheeseen: Joulukuu 2016: makeishaaste! 4.-31.12.2016
Vadelma-lakritsitoffee



150 g pakastevadelmia
1 rkl vettä
1½ dl kuohukermaa
2½ dl sokeria
1 tl sitruunamehua
1 rkl vaaleaa siirappia
1 tl raakalakritsijauhetta

Päälle:
150 g valkoista suklaata
1 rkl pakastekuivattuja mustikoita



Kiehauta vadelmat vesitilkassa ja paseeraa ne. Laita vuoan (n. 15x20 cm) pohjalle leivinpaperia. Sekoita ainekset (paitsi raakalakritsijauhe) kattilassa ja kiehuttele niitä keskilämmössä välillä sekoittaen ilman kantta, kunnes massa alkaa jähmettymään tiputettaessa kylmään veteen. Ota kattila levyltä ja lisää massaan raakalakritsijauhe hyvin sekoittaen. Kaada massa leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä huoneenlämmössä yön yli. Leikkaa toffeelevy suorakaiteen muotoisiksi palasiksi. Sulata suklaa mikrossa. Dippaa toffeepaloja toisesta päästä suklaaseen ja ripottele päälle mustikat.


Henna73/ruokaunelmia

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
20.12.2016 21:59 #20602 : Leivontanurkka
Leivontanurkka vastasi aiheeseen: Joulukuu 2016: makeishaaste! 4.-31.12.2016
Piparkakkukuulat

35 kpl

150 g piparkakkuja murskattuna

150 g mantelimassaa raastettuna

100 g voita

1 dl mantelijauhetta

Pnnalle

100 g piparkakkuja murskattuina

200 g tummaa suklaata

- Laita murskatut piparkakut, raastettu mantelimassa, kylmä voi ja mantelijauhot monitoimikoneeseen ja surrauta tasaiseksi massaksi

- Pyörittele taikina pieniksi palloiksi ja nosta hetkeksi jääkaappiin

- Jauha pinnalle tulevat piparkakut hienoksi, kaada lautaselle

- Sulata suklaa ja kieritä pallerot suklaassa ja tämän jälkeen piparijauheessa

- Säilytä jääkaapissa tiiviissä rasiassa

Heidi / Leivontanurkka
Liitetiedostot:

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
28.12.2016 06:19 #20606 : tonttoli
tonttoli vastasi aiheeseen: Joulukuu 2016: makeishaaste! 4.-31.12.2016
Sokerittomat herkut -hyvän mielen makeiset



Ainekset

n. 20 kpl

300 g tuoreita taateleita
0,8 dl suolattuja ja paahdettuja cashewpähkinöitä
0,8 dl manteleita
3 rkl kookoshiutaleita
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl vaniljajauhoa (voit käyttää myös vaniljasokeria, mutta silloin makeisiin tulee lisättyä sokeria)
1 rk l vettä

Koristeluun

1 - 2 dl kookoshiutaleita

Tee näin

Avaa taatelit ja poista niistä kivet käsin.
Jauha pähkinät rouheeksi/palasiksi. Mittaa kaikki muut ainekset toiseen kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi mössöksi. Lisää lopuksi pähkinärouhe ja sekoita.
Voit myös kokeilla jauhaa kaikki ainekset kerralla tehosekoittimessa, mutta omalla koneellani se ei onnistunut.

Pyöritä käsin pieniä palloja massasta.
Pyöritä lopuksi pallot kookoshiutaleissa, jos pidät kookoksen mausta. Voit aivan hyvin jättää pallot ilman kookosta ja taateli maku nousee silloinparemmin esiin.

Laita kylmään kovettumaan.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
31.12.2016 17:30 - 31.12.2016 17:30 #20608 : Sokerivaltakunta
Sokerivaltakunta vastasi aiheeseen: Joulukuu 2016: makeishaaste! 4.-31.12.2016
Bosnian perinteiset uuden vuoden makeiset



Vuosi 2016 hyvästellään vanhalla, perinteisellä ohjeella, mikä on koristellut meidän uuden vuoden juhlapöytää vuodesta toiseen. Kyseessä ei ole mikään terveellinen herkku tehty superfoodeista, vaan tässä on käytetty ihan "oikeaa tavaraa". Nam!


Bosnian perinteiset uuden vuoden makeiset
(noin 20 kpl.)

100 g voita (huoneenlämpöisenä)
100 g pähkinöitä (puolet rouhittu, puolet hienoksi jauhettu)
100 g keksejä (puolet rouhittu, puolet hienoksi jauhettu)
100 g tummaa suklaata (sulatettu)

Sekoita kaikki yhteen, jätä hetkeeksi jääkaappiin ja tee pieniä palleroita.

Kuorutteeksi voit käyttää sulatettua suklaata, kaakaojauhetta, tomusokeria, jauhettuja pähkinöitä, kookoshiutaleita...

Minä yritin kuorruttaa siistiksi Mirror glaze valmiskuorrutteella, mutta kärsivällisyys ei riittänyt, joten lopputulos ei ole täydellinen, mutta se ei ole vaikuttanut makuun.

Lapsuuden herkkuni maistuu yhtä hyvältä vuodesta toiseen, eikä jaksa kyllästyä.

Viimeksi muokattu: 31.12.2016 17:30 : Sokerivaltakunta.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
02.01.2017 12:54 #20610 : Tanja
Tanja vastasi aiheeseen: Joulukuu 2016: makeishaaste! 4.-31.12.2016
Äänestä joulukuun herkullisia makeisia pistein seuraavasti:
parhaalle 5 p
toiseksi parhaalle 3 p
kolmannelle 1 p

Äänestä lähettämällä yksityisviestin minulle eli Tanjalle. Äänestysaika päättyy sunnuntaina 8.1.2017 klo 24.
Voit samalla myös kommentoida makeisia, julkaisen kommentit nimettömänä pisteenlaskun yhteydessä seuraavalla viikolla.

Kätevimmin saat viestin luotua, kun kopioit alta osallistujalistan ja liität yksityisviestiin:

1. Suklaakonvehdit toffeetäytteellä - MinttuMaaria
2. Suklainen mantelitikku makeinen - nami-hiiri
3. Vadelma-lakritsitoffee - Henna73
4. Piparkakkukuulat - Leivontanurkka
5. Sokerittomat herkut - hyvän mielen makeiset - tonttoli
6. Bosnian perinteiset uuden vuoden makeiset - Sokerivaltakunta

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
09.01.2017 17:17 #20621 : Tanja
Tanja vastasi aiheeseen: Joulukuu 2016: makeishaaste! 4.-31.12.2016
Makeisia pisteytettiin ja kommentoitiin. Alla pisteet ja kommentit osallistumisjärjestyksessä. Eniten pisteitä keräsi Henna73:n vadelma-lakritsitoffee ja Leivontanurkan piparkakkukuulat. Onnea sijoittumisista!

Tästä saatiinkin mukavasti erilaisia herkkuja tämän vuoden Joulumakeisten tekoon. :eat: Nyt erikoishedelmien pariin tammikuun haasteeseen!


1. Suklaakonvehdit toffeetäytteellä - MinttuMaaria - 9 p
- Mukavankuuloinen toffeeohje.
- Hienot, onnistuneet makeiset, taidanpa kokeilla Ystävänpäiväksi, kun joulun makeus on hiipunut. Täyte voisi olla hieman kiinteämpi.
- Temperointi on hienosti onnistunut, näkee kiillosta!

2. Suklainen mantelitikku makeinen - nami-hiiri - 9 p
- Mantelitikut ihan uusi tuttavuus. Kauniisti laitettu esille
- Mukavan yksinkertainen makeisohje kiireiselle tontulle.

3. Vadelma-lakritsitoffee - Henna73 - 18 p
- Tätä haluaisin maistaa. Näyttävät kyllä ihan marmeladeilta.
- Erilainen makeinen - houkuttelee kokeilemaan! Hyvin mielenkiintoinen makuyhdistelmä ja vaikea kuvitella kokeilematta, miltä se maistuu.
- Makuhermoja kutkuttavia, kokeiluun menee. Paseerattu vadelma on kaunista väriltään.
- Mielenkiintoinen makuyhdistelmä, joka on aika-ajoin putkahdellut leivonnaisissa esiin. Kivaa, että se on päässyt näihin makeisiin mukaan!

4. Piparkakkukuulat - Leivontanurkka - 10 p
- Mantelimassa jakaa mielipiteitä. Miltäköhän maistuu? Näyttää ainakin herkulliselta.
- Hieno idea kuorruttaa piparimuruilla.
- Kiva ja helppo piparkakun uuskäyttö, kokeilin jo! Rakastan piparkakkujen makua. Tästä poiki heti monta uutta ideaa ’piparimakeisille’.
- Namnam, helppo ja yksinkertainen ohje. En malta odottaa mantelimassan ja piparkakun yhdistelmää, ei ole tullut koskaan kokeiltua.

5. Sokerittomat herkut - hyvän mielen makeiset - tonttoli - 4 p
- Mielestäni mainio ja helppo ajatus sokerittomuudesta, kookos maistuu aina.
- Oho, sokeritonta herkkua jouluun, vau! Tätä olisi kiva kokeilla.

6. Bosnian perinteiset uuden vuoden makeiset - Sokerivaltakunta - 4 p
- Houkuttelee uteliaisuutta ja maistamishalua kokeilemaan.
- On aina kiva tutustua eri maiden perinneherkkuihin. Reseptiin voi ilmeisesti käyttää mitä vain keksejä...? Vaikuttaa näppärältä "kaapin jämien" käyttämiseen.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Sivu luotiin ajassa: 0.099 sekuntia
Toteutus: Kunena foorumi

Sponsorit 2017