- Keskustelu
- Leivontafoorumilla tapahtuu
- Leivontafoorumin haasteet
- Marraskuun leivontahaaste: juures 6.-30.11.2016
Marraskuun leivontahaaste: juures 6.-30.11.2016
06.11.2016 20:22 - 06.11.2016 20:24 #20568
: Tanja
Marraskuun leivontahaaste: juures 6.-30.11.2016 kirjoittanut Tanja
Leivotaan juureksista!
Kaikki aktiivijäsenet voivat osallistua haasteeseen leipomalla juureksista. Leivonnaisen koolla tai ulkonäöllä ei ole rajoituksia. Makeat sekä suolaiset leipomukset sopivat tähän haasteeseen. Reseptin on sisällettävä juuresta/juureksia ja leipomus tulee kypsentää kuumentamalla. Juuresten oltava pääosassa, ei vain mausteena.
Osallistu haasteeseen leipomalla juuresleipomus, postaa omalla nimimerkilläsi resepti ja 2-3 kuvaa leipomuksesta tämän ketjun jatkeeksi. Osallistumisaika päättyy keskiviikkona 30.11.2016 klo 24.
Haasteen sponsorit marraskuussa:
http://www.valio.fi
http://www.dansukker.fi/
Osallistumisajan päätyttyä aktiivijäsenet äänestävät parhaat leipomukset. Äänestystapa ilmoitetaan myöhemmin.
Yleisiä ohjeita leivontahaasteiden postauksiin:
Kaikki aktiivijäsenet voivat osallistua haasteeseen leipomalla juureksista. Leivonnaisen koolla tai ulkonäöllä ei ole rajoituksia. Makeat sekä suolaiset leipomukset sopivat tähän haasteeseen. Reseptin on sisällettävä juuresta/juureksia ja leipomus tulee kypsentää kuumentamalla. Juuresten oltava pääosassa, ei vain mausteena.

Osallistu haasteeseen leipomalla juuresleipomus, postaa omalla nimimerkilläsi resepti ja 2-3 kuvaa leipomuksesta tämän ketjun jatkeeksi. Osallistumisaika päättyy keskiviikkona 30.11.2016 klo 24.
Haasteen sponsorit marraskuussa:
http://www.valio.fi
http://www.dansukker.fi/
Osallistumisajan päätyttyä aktiivijäsenet äänestävät parhaat leipomukset. Äänestystapa ilmoitetaan myöhemmin.
Yleisiä ohjeita leivontahaasteiden postauksiin:
- Viesti kannattaa aina esikatsella ennen lähettämistä. Voit myös testata koodien toimivuutta ja kuvien lisäämistä Testipalstalla . Vältä ylisuuria ja vastaavasti turhan pieniä kuvia.
- Päivänvalo on kuvien paras kaveri!
- Voit keskustella tai kysyä haasteesta höpinäketjussa .
- Tuotepalkinnot lähetetään, Sponsori & Lf -sopimuksia noudattaen, ainoastaan Suomen osoitteisiin.
- Toivomme, että palkinnon kuva laitetaan aina esille Lf höpinöihin ko. kuukauden osioon - ja mielellään linkillä omaan blogiin.
- Muistathan, jos haluat lahjoittaa saamasi palkinnon, se on oma asiasi, mutta kuvaathan sen ensin ja laitat ko. kuukauden höpinöihin esille, kiitos!
Viimeksi muokattu: 06.11.2016 20:24 Tanja.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
13.11.2016 19:24 #20576
: Henna73
Henna73/ruokaunelmia
Vastaus käyttäjältä Henna73 aiheessa Marraskuun leivontahaaste: juures 6.-30.11.2016
Juures-suklaakakku
Porkkanahilloke:
150 g porkkanaa
2 dl vettä
0,75 dl hillosokeria
1 rkl glukoosisiirappia
Kakkupohja:
75 g tummaa suklaata
3 kananmunaa
3 dl sokeria
4 dl punajuuriraastetta
150 g voita
3 dl vehnäjauhoja
1 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
Kuorrutus:
½ dl kuohukermaa
1 rkl porkkanahilloketta
15 g voita
125 g tummaa suklaata
Raasta porkkanat. Laita raaste ja vesi kattilaan. Keitä kunnes raaste on pehmeää. Lisää hillosokeri ja glukoosisiirappi ja jatka keittämistä vielä 10 minuuttia. Jäähdytä.
Voitele ja korppujauhota ø 18 cm:n irtopohjavuoka.
Sulata suklaa mikrouunissa tai liedellä miedolla lämmöllä. Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää muna-sokerivaahtoon varovasti vuorotellen jauhoseosta, hienoksi raastettua punajuurta ja sulatettua rasvaa ja suklaata. Sekoita tasaiseksi. Paista uunissa 175 asteessa noin 50 minuuttia. Kokeile kypsyys ennen uunista poisottoa. Jäähdytä 10 minuuttia ja kumoa kakku.
Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeksi levyksi. Vuoraa irtopohjavuoka kelmulla. Siirrä kansilevy vuokaan ja levitä porkkanahilloketta levylle, siirrä keskilevy vuokaan ja levitä hilloketta. Aseta pohjalevy vuokaan. Peitä kakku ja anna makujen tasaantua seuraavaan päivään jääkaapissa. Kumoa kakku ja poista kelmu.
Kuumenna kerma kiehuvaksi. Siirrä kattila liedeltä ja lisää voi, hilloke ja suklaapalat. Sekoita hyvin kunnes kuorrutus on sileää ja kiiltävää. Kaada kuorrutus kakun päälle, levitä lastalla ja anna kuorrutuksen valua peittämään reuna. Laita kakku jääkaappiin ja anna kuorrutteen kovettua muutamia tunteja.
Porkkanahilloke:
150 g porkkanaa
2 dl vettä
0,75 dl hillosokeria
1 rkl glukoosisiirappia
Kakkupohja:
75 g tummaa suklaata
3 kananmunaa
3 dl sokeria
4 dl punajuuriraastetta
150 g voita
3 dl vehnäjauhoja
1 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
Kuorrutus:
½ dl kuohukermaa
1 rkl porkkanahilloketta
15 g voita
125 g tummaa suklaata
Raasta porkkanat. Laita raaste ja vesi kattilaan. Keitä kunnes raaste on pehmeää. Lisää hillosokeri ja glukoosisiirappi ja jatka keittämistä vielä 10 minuuttia. Jäähdytä.
Voitele ja korppujauhota ø 18 cm:n irtopohjavuoka.
Sulata suklaa mikrouunissa tai liedellä miedolla lämmöllä. Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää muna-sokerivaahtoon varovasti vuorotellen jauhoseosta, hienoksi raastettua punajuurta ja sulatettua rasvaa ja suklaata. Sekoita tasaiseksi. Paista uunissa 175 asteessa noin 50 minuuttia. Kokeile kypsyys ennen uunista poisottoa. Jäähdytä 10 minuuttia ja kumoa kakku.
Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeksi levyksi. Vuoraa irtopohjavuoka kelmulla. Siirrä kansilevy vuokaan ja levitä porkkanahilloketta levylle, siirrä keskilevy vuokaan ja levitä hilloketta. Aseta pohjalevy vuokaan. Peitä kakku ja anna makujen tasaantua seuraavaan päivään jääkaapissa. Kumoa kakku ja poista kelmu.
Kuumenna kerma kiehuvaksi. Siirrä kattila liedeltä ja lisää voi, hilloke ja suklaapalat. Sekoita hyvin kunnes kuorrutus on sileää ja kiiltävää. Kaada kuorrutus kakun päälle, levitä lastalla ja anna kuorrutuksen valua peittämään reuna. Laita kakku jääkaappiin ja anna kuorrutteen kovettua muutamia tunteja.
Henna73/ruokaunelmia
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
- MinttuMaaria
-
- Poissa
- Pullanpyörittäjä
-
17.11.2016 17:16 #20578
: MinttuMaaria
MinttuMaarian leipomukset
Vastaus käyttäjältä MinttuMaaria aiheessa Marraskuun leivontahaaste: juures 6.-30.11.2016
PORKKANAKAKKU-MUFFINSSIT
Gluteeniton, laktoositon noin 10kpl
Muffinssitaikina:
2 kananmunaa
1 1/4dl sokeria
2dl kaurajauhoja
0,5dl maissijauhoja
1tl leivinjauhetta
1tl aitoa vaniljasokeria
1tl kanelia
200g (4kpl) liloja porkkanoita
100g margariinia
Kuori ja raasta porkkanat
Sulata margariini ja anna sen jäähtyä
Sekoita kuivat aineet keskenään
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi
Sekoita kuivat aineet porkkanaraasteen ja margariinin kanssa taikinaan
Jaa taikina muffinssivuokiin noin puoleen väliin
Valmista rahka-tuorejuustoseos
Tuorejuusto-rahkaseos:
175g maustamaton tuorejuusto
250g maitorahka
2dl tomusokeria
2tl aitoa vaniljasokeria
1 kananmuna
Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään
Laita vuokiin taikinan päälle niin että muffinssivuoasta täyttyy 3/4
Paista 200ºC:ssa noin 20min.
Anna hieman jäähtyä. Ripottele pinnalle kanelia.
Gluteeniton, laktoositon noin 10kpl
Muffinssitaikina:
2 kananmunaa
1 1/4dl sokeria
2dl kaurajauhoja
0,5dl maissijauhoja
1tl leivinjauhetta
1tl aitoa vaniljasokeria
1tl kanelia
200g (4kpl) liloja porkkanoita
100g margariinia
Kuori ja raasta porkkanat
Sulata margariini ja anna sen jäähtyä
Sekoita kuivat aineet keskenään
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi
Sekoita kuivat aineet porkkanaraasteen ja margariinin kanssa taikinaan
Jaa taikina muffinssivuokiin noin puoleen väliin
Valmista rahka-tuorejuustoseos
Tuorejuusto-rahkaseos:
175g maustamaton tuorejuusto
250g maitorahka
2dl tomusokeria
2tl aitoa vaniljasokeria
1 kananmuna
Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään
Laita vuokiin taikinan päälle niin että muffinssivuoasta täyttyy 3/4
Paista 200ºC:ssa noin 20min.
Anna hieman jäähtyä. Ripottele pinnalle kanelia.
MinttuMaarian leipomukset

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
- Leivontanurkka
-
- Poissa
- Kakkumaakari
-
25.11.2016 17:16 - 25.11.2016 17:42 #20582
: Leivontanurkka
Heidi / Leivontanurkka
Vastaus käyttäjältä Leivontanurkka aiheessa Marraskuun leivontahaaste: juures 6.-30.11.2016
b]]Punajuuri-vuohenjuustopiirakka[/b]
Punajuuri ei ole ollut se ensimmäinen juures mielessä oikein koskaan ,ajatellen jotain herkkua ( suolainen tai makea ). Onneksi on tullut kokeiltua, koska varsinkin vuohenjuuston tai aurajuuston kanssa se sopii täydellisesti! Se vain on todella sottaisaa puuhaa raastaa punajuuria
28 cm vuokaan
Pohja
120 g voita
1 dl tattarijauhoja
2 dl gluteiinitota jauhoseosta
2 rkl hienoksi raastettua parmesanjuustoa
½ tl suolaa
1 munankeltuainen
n.½ dl kylmää vettä
- Sekoita jauhot ja nypi voin kanssa ryynimäiseksi. Lisää juustoraaste ja suola. Sekoita mukaan keltuainen ja kylmä vesi. Sekoita sileäksi taikinaksi. Kääri kelmuun ja laita jääkaappiin 20 minuutiksi
Täyte
5 punajuurta
kourallinen tmjamin lehtiä
2 rkl öljyä
ripaus suolaa
1 sipuli/ punasipuli
200 g kermaviiliä
2 munaa
150 g emmental juustoraastetta
1 tl hunajaa
mustapippuria
100 g vuohenjuustoa
- Laita vuokaan punajuuret, timjamin lehdet ja suola. Paahda uunissa 15 min ajan 225 asteessa
- Kuori jäähtyneet punajuuret ja raasta karkeaksi raasteeksi
- Pilko sipuli pieneksi ja kypsennä pannulla miedolla lämmöllä muutaman min ajan
- Sekoita kulhossa kermaviili, munat, hunaja ja mausteet. Lisää seokseen juustoraaste. Jätä hieman juustoa myös pinnalle
- Taputtele piirakkataikina voideltuun ja jauhoitettuun vuokaan
- Lado pohjalle punajuuret ja päälle sipulisilppu. Pilko vuohenjuusto pieneksi ja ripottele päälle
- Kaada muna-kermaviiliseos tasaisesti päälle ja ripottele loppu juustoraaste vielä. Paista 200 asteessa n. 25 min
- Koristele esim timjamin lehdillä tai rucolalla[/center][/center]
Punajuuri ei ole ollut se ensimmäinen juures mielessä oikein koskaan ,ajatellen jotain herkkua ( suolainen tai makea ). Onneksi on tullut kokeiltua, koska varsinkin vuohenjuuston tai aurajuuston kanssa se sopii täydellisesti! Se vain on todella sottaisaa puuhaa raastaa punajuuria

28 cm vuokaan
Pohja
120 g voita
1 dl tattarijauhoja
2 dl gluteiinitota jauhoseosta
2 rkl hienoksi raastettua parmesanjuustoa
½ tl suolaa
1 munankeltuainen
n.½ dl kylmää vettä
- Sekoita jauhot ja nypi voin kanssa ryynimäiseksi. Lisää juustoraaste ja suola. Sekoita mukaan keltuainen ja kylmä vesi. Sekoita sileäksi taikinaksi. Kääri kelmuun ja laita jääkaappiin 20 minuutiksi
Täyte
5 punajuurta
kourallinen tmjamin lehtiä
2 rkl öljyä
ripaus suolaa
1 sipuli/ punasipuli
200 g kermaviiliä
2 munaa
150 g emmental juustoraastetta
1 tl hunajaa
mustapippuria
100 g vuohenjuustoa
- Laita vuokaan punajuuret, timjamin lehdet ja suola. Paahda uunissa 15 min ajan 225 asteessa
- Kuori jäähtyneet punajuuret ja raasta karkeaksi raasteeksi
- Pilko sipuli pieneksi ja kypsennä pannulla miedolla lämmöllä muutaman min ajan
- Sekoita kulhossa kermaviili, munat, hunaja ja mausteet. Lisää seokseen juustoraaste. Jätä hieman juustoa myös pinnalle
- Taputtele piirakkataikina voideltuun ja jauhoitettuun vuokaan
- Lado pohjalle punajuuret ja päälle sipulisilppu. Pilko vuohenjuusto pieneksi ja ripottele päälle
- Kaada muna-kermaviiliseos tasaisesti päälle ja ripottele loppu juustoraaste vielä. Paista 200 asteessa n. 25 min
- Koristele esim timjamin lehdillä tai rucolalla[/center][/center]
Heidi / Leivontanurkka
Viimeksi muokattu: 25.11.2016 17:42 Leivontanurkka.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
- nami-hiiri
-
- Poissa
- Foorumin emo
-
30.11.2016 13:31 #20585
: nami-hiiri
Voisin lopettaa suklaan syömisen, jos haluaisin, mutta en ole luovuttajatyyppiä.
Vastaus käyttäjältä nami-hiiri aiheessa Marraskuun leivontahaaste: juures 6.-30.11.2016
.
PIENI PUNAJUURIKAKKU
……piparimausteisella kakkupohjalla
Ei mennyt kakun teko suunnitellusti, mutta eniten nami-hiiri iloitsee siitä, että äskettäin pesty keittiön valkoinen matto…..on edelleenkin valkoinen.
Hiiri teki keksimurupohjan ilman uunia ja laittoi lopulta tyytyväisenä punajuurisen kakkunsa jääkaappiin yön yli. Ihaili kaunista punajuurenpunaista väriä, vaikkei pidäkään punaisesta! Aamulla iski paniikki. Uunissa paistettua ei kakussa ollut murusen vertaa.
Pelastus löytyi Emman uudesta kirjasta ….helppo ohje muffineille, jonka hiiri teki pieneen kakkuvuokaan. Se onnistui kaikin puolin mallikkaasti….piti vain leikata pienemmäksi ja matalammaksi, jotta soveltuisi punajuuren alle keksinmurujen tilalle.
Kakkupohja
”Piparkakkumuffini” reseptillä Emman uudesta kirjasta siv. 69 alkuperäinen resepti
150 g pehmeää voita
1 dl sokeria
3/4 dl fariinisokeria
3 kananmunaa
2 1/2 dl kakkujauhoja
1 rkl piparkakkumaustetta
1 1/2 tl leivinjauhetta
TEE NÄIN, hiiren sovellus:
Esilämmitä uuni 175 °C.
Vatkaa pehmeä voi, sokeri ja fariinisokeri vaaleaksi vaahdoksi.
Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan siivilän läpi sekoittaen vain sen verran, että taikina on tasaista.
Nami-hiiri vuorasi pienen kakkuvuoan leivinpaperilla, kaatoi taikinan vuokaan ja paistoi noin 20-25 minuuttia.
Jäähdytti pohjaa ja leikkasi reunoja jääkaapissa olevan vielä pienemmän vuoan mittoihin, sekä halkaisi kahdeksi kiekoksi.
( Voi että hukkapalat maistuivat hyviltä! )
Punajuurikerros:
1-2 punajuurta (kuorittuna ja paloiteltuna, halutessasi keitettynä)
2-3 rkl hunajaa
2 rkl biositruunan mehua, tuorepuristettua
1 rkl neitsytkookosöljyä
1- 2 rkl vettä
ripaus pari ’Hibiskus’ suolamuruja
Sekoita ainekset tasaiseksi massaksi ja levitä irtopohjavuoan pohjalla olevan keksimuru tai kakkukiekon päälle. Laita jähmettymään jääkaappiin mielellään yön yli tai vähintäänkin 3h.
Koristele kakku (tummalla)suklaalla, pähkinämurulla, piparimuruilla …….
VINK-VINK: Hyvä lounaskakku, ei niinkään kahvikakku
.
PIENI PUNAJUURIKAKKU
……piparimausteisella kakkupohjalla
Ei mennyt kakun teko suunnitellusti, mutta eniten nami-hiiri iloitsee siitä, että äskettäin pesty keittiön valkoinen matto…..on edelleenkin valkoinen.
Hiiri teki keksimurupohjan ilman uunia ja laittoi lopulta tyytyväisenä punajuurisen kakkunsa jääkaappiin yön yli. Ihaili kaunista punajuurenpunaista väriä, vaikkei pidäkään punaisesta! Aamulla iski paniikki. Uunissa paistettua ei kakussa ollut murusen vertaa.
Pelastus löytyi Emman uudesta kirjasta ….helppo ohje muffineille, jonka hiiri teki pieneen kakkuvuokaan. Se onnistui kaikin puolin mallikkaasti….piti vain leikata pienemmäksi ja matalammaksi, jotta soveltuisi punajuuren alle keksinmurujen tilalle.
Kakkupohja
”Piparkakkumuffini” reseptillä Emman uudesta kirjasta siv. 69 alkuperäinen resepti
150 g pehmeää voita
1 dl sokeria
3/4 dl fariinisokeria
3 kananmunaa
2 1/2 dl kakkujauhoja
1 rkl piparkakkumaustetta
1 1/2 tl leivinjauhetta
TEE NÄIN, hiiren sovellus:
Esilämmitä uuni 175 °C.
Vatkaa pehmeä voi, sokeri ja fariinisokeri vaaleaksi vaahdoksi.
Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan siivilän läpi sekoittaen vain sen verran, että taikina on tasaista.
Nami-hiiri vuorasi pienen kakkuvuoan leivinpaperilla, kaatoi taikinan vuokaan ja paistoi noin 20-25 minuuttia.
Jäähdytti pohjaa ja leikkasi reunoja jääkaapissa olevan vielä pienemmän vuoan mittoihin, sekä halkaisi kahdeksi kiekoksi.
( Voi että hukkapalat maistuivat hyviltä! )
Punajuurikerros:
1-2 punajuurta (kuorittuna ja paloiteltuna, halutessasi keitettynä)
2-3 rkl hunajaa
2 rkl biositruunan mehua, tuorepuristettua
1 rkl neitsytkookosöljyä
1- 2 rkl vettä
ripaus pari ’Hibiskus’ suolamuruja
Sekoita ainekset tasaiseksi massaksi ja levitä irtopohjavuoan pohjalla olevan keksimuru tai kakkukiekon päälle. Laita jähmettymään jääkaappiin mielellään yön yli tai vähintäänkin 3h.
Koristele kakku (tummalla)suklaalla, pähkinämurulla, piparimuruilla …….
VINK-VINK: Hyvä lounaskakku, ei niinkään kahvikakku

.
Voisin lopettaa suklaan syömisen, jos haluaisin, mutta en ole luovuttajatyyppiä.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
- Sokerivaltakunta
-
- Poissa
- Kakkumaakari
-
30.11.2016 13:54 #20586
: Sokerivaltakunta
Vastaus käyttäjältä Sokerivaltakunta aiheessa Marraskuun leivontahaaste: juures 6.-30.11.2016
Ruusupiirakka
Ruispohja:
100 g margariinia
1 tl suolaa
2 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
1 rkl vettä
Täyte:
2 porkkanaa
2 persiljan juurta
100 g kevytkermaviiliä
1 kananmuna
1 dl juusto raastetta
1 tl yrttisuolaa
Koristeeksi:
1 purjo
1 pieni punajuuri
Nypi huoneenlämpöinen margariini, suola, vehnäjauhot ja ruisjauhot ryynimäiseksi seokseksi. Lisää nopeasti sekoittaen vesi ja painele taikina halkaisijaltaan 18 cm piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Laita pakastimeen siksi ajaksi kun teet täytteen ja koristeet.
Halkaise porkkana pitkittäin ja ota kuorimaveitsen avulla ohuita suikaleita. Paloittele loput ja keitä pehmeäksi yhdessä persiljan juuren kanssa.
Lämmitä uuni 225 asteeseen.
Kääri porkkanan suikaleet ruusuiksi ja laita muovikelmuun. Pistä jääkaappiin odottamaan.
Halkaise punajuuri ja ota suikaleita kuorimaveitsen avulla. Kääri ne ruusuiksi, laita muovikelmuun ja jääkaappiin odottamaan.
Leikkaa purjosta pitkiä suikaleita ja kääri ne ruusuiksi. Kääri ruusut muovikelmuun ja laita jääkaappiin odottamaan.
Kun juuret on keitetty, valuta vesi ja soseuta ne. Lisää joukkoon kermaviili, yrttisuola, juustoraasteet ja kananmuna. Sekoita ja laita piirakan pohjalle. Upota ruusut täytteeseen ja paista piirakka esilämmitetyssä uunissa noin puoli tuntia.
Ruispohja:
100 g margariinia
1 tl suolaa
2 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
1 rkl vettä
Täyte:
2 porkkanaa
2 persiljan juurta
100 g kevytkermaviiliä
1 kananmuna
1 dl juusto raastetta
1 tl yrttisuolaa
Koristeeksi:
1 purjo
1 pieni punajuuri
Nypi huoneenlämpöinen margariini, suola, vehnäjauhot ja ruisjauhot ryynimäiseksi seokseksi. Lisää nopeasti sekoittaen vesi ja painele taikina halkaisijaltaan 18 cm piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Laita pakastimeen siksi ajaksi kun teet täytteen ja koristeet.
Halkaise porkkana pitkittäin ja ota kuorimaveitsen avulla ohuita suikaleita. Paloittele loput ja keitä pehmeäksi yhdessä persiljan juuren kanssa.
Lämmitä uuni 225 asteeseen.
Kääri porkkanan suikaleet ruusuiksi ja laita muovikelmuun. Pistä jääkaappiin odottamaan.
Halkaise punajuuri ja ota suikaleita kuorimaveitsen avulla. Kääri ne ruusuiksi, laita muovikelmuun ja jääkaappiin odottamaan.
Leikkaa purjosta pitkiä suikaleita ja kääri ne ruusuiksi. Kääri ruusut muovikelmuun ja laita jääkaappiin odottamaan.
Kun juuret on keitetty, valuta vesi ja soseuta ne. Lisää joukkoon kermaviili, yrttisuola, juustoraasteet ja kananmuna. Sekoita ja laita piirakan pohjalle. Upota ruusut täytteeseen ja paista piirakka esilämmitetyssä uunissa noin puoli tuntia.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
30.11.2016 21:24 - 30.11.2016 21:34 #20587
: MiaMarika
Vastaus käyttäjältä MiaMarika aiheessa Marraskuun leivontahaaste: juures 6.-30.11.2016
Porkkanamuffinit,
- gluteeniton ja laktoositon
Huomasinkin että kisaan oli jo osallistuttu porkkanamuffinien kera mutta ehkä silti tohdin osallistua hyvinkin samantyyppisillä muffinsseilla marraskuun kisailuun.
Nämä muffinit ovat suussa sulavia, sellaisia pumpulimaisen herkullisia ja näitä voisi syödä yhden, jos toisenkin.
Porkkanamuffinit
(12 kpl)
2 kananmunaa
1.5 dl sokeria
2 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
2 tl kanelia
88 g sulatettua voita (laktoositon)
2 dl porkkanaa, hienoksi raastettuna
Kuori porkkanat. Huuhtele hyvin. Raasta porkkana hienoksi raasteeksi.
Aseta muffinipellin koloihin paperiset muffinivuoat.
Vatkaa kananmunat ja sokeri vaaleaksi, paksuksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne munasokeriseokseen varovasti käännellen, esim.nuolijalla. Lisää joukkoon sula voi. Lisää viimeiseksi porkkanaraaste. Sekoita ainekset varoen sekaisin ja kaada taikina muffinivuokiin, n. 2/3 osaa vuoan tilavuudesta.
Paista uunissa 180 asteessa, n. 15-20 minuuttia. Kokeile cocktail- tai hammastikulla muffinien kypsyyttä. Muffinit ovat kypsiä mikäli tikkuun ei tartu enää taikinaa.
Anna muffinien jäähtyä ennen kuorruttamista.
Kuorrute;
150 g maustamatonta tuorejuustoa
1/2 dl tomusokeria
25 g pehmeää voita (laktoositon)
Vatkaa kaikki ainekset keskenään sekaisin. Lisää tarvittaessa tomusokeria. Itse laitoin tomusokeria reilusti enemmän mutu tuntumalla, ehkä n. 1-1.5 dl. Näin kuorrutteesta tuli jämäkkää ja se pysyi hyvin muodossaan.
Tuplaa kuorrute mikäli haluat muffineille korkean, näyttävän pursotuksen.
Kuorrutteen päälle halusin vielä jotain kivaa, värikästä. Näin päädyin kuorimaan porkkanasta ohuita porkkanasuikaleita kuorimaveitsen avulla. Suikaleiden kaveriksi otin yhden muffinin kokonaan murustettavaksi ja ripottelin muffinimurua jokaiseen muffiniin sen verran että koristeet olivat tasapainossa keskenään.
- gluteeniton ja laktoositon
Huomasinkin että kisaan oli jo osallistuttu porkkanamuffinien kera mutta ehkä silti tohdin osallistua hyvinkin samantyyppisillä muffinsseilla marraskuun kisailuun.
Nämä muffinit ovat suussa sulavia, sellaisia pumpulimaisen herkullisia ja näitä voisi syödä yhden, jos toisenkin.
Porkkanamuffinit
(12 kpl)
2 kananmunaa
1.5 dl sokeria
2 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
2 tl kanelia
88 g sulatettua voita (laktoositon)
2 dl porkkanaa, hienoksi raastettuna
Kuori porkkanat. Huuhtele hyvin. Raasta porkkana hienoksi raasteeksi.
Aseta muffinipellin koloihin paperiset muffinivuoat.
Vatkaa kananmunat ja sokeri vaaleaksi, paksuksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne munasokeriseokseen varovasti käännellen, esim.nuolijalla. Lisää joukkoon sula voi. Lisää viimeiseksi porkkanaraaste. Sekoita ainekset varoen sekaisin ja kaada taikina muffinivuokiin, n. 2/3 osaa vuoan tilavuudesta.
Paista uunissa 180 asteessa, n. 15-20 minuuttia. Kokeile cocktail- tai hammastikulla muffinien kypsyyttä. Muffinit ovat kypsiä mikäli tikkuun ei tartu enää taikinaa.
Anna muffinien jäähtyä ennen kuorruttamista.
Kuorrute;
150 g maustamatonta tuorejuustoa
1/2 dl tomusokeria
25 g pehmeää voita (laktoositon)
Vatkaa kaikki ainekset keskenään sekaisin. Lisää tarvittaessa tomusokeria. Itse laitoin tomusokeria reilusti enemmän mutu tuntumalla, ehkä n. 1-1.5 dl. Näin kuorrutteesta tuli jämäkkää ja se pysyi hyvin muodossaan.
Tuplaa kuorrute mikäli haluat muffineille korkean, näyttävän pursotuksen.
Kuorrutteen päälle halusin vielä jotain kivaa, värikästä. Näin päädyin kuorimaan porkkanasta ohuita porkkanasuikaleita kuorimaveitsen avulla. Suikaleiden kaveriksi otin yhden muffinin kokonaan murustettavaksi ja ripottelin muffinimurua jokaiseen muffiniin sen verran että koristeet olivat tasapainossa keskenään.
Viimeksi muokattu: 30.11.2016 21:34 MiaMarika.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
03.12.2016 19:51 #20588
: Tanja
Vastaus käyttäjältä Tanja aiheessa Marraskuun leivontahaaste: juures 6.-30.11.2016
Äänestä marraskuun herkullisia leipomuksia pistein seuraavasti:
parhaalle 5 p
toiseksi parhaalle 3 p
kolmannelle 1 p
Äänestä lähettämällä yksityisviesti minulle eli Tanjalle. Äänestysaika päättyy sunnuntaina 11.12.2016 klo 24.
Voit samalla myös kommentoida leipomuksia, julkaisen kommentit nimettömänä pisteenlaskun yhteydessä seuraavalla viikolla.
Kätevimmin saat viestin luotua, kun kopioit alta osallistujat ja liität yksityisviestiin:
1. Henna73: Juures-suklaakakku
2. MinttuMaaria: Porkkanakakku-muffinssit
3. Leivontanurkka: Punajuuri-vuohenjuustopiirakka
4. nami-hiiri: Pieni punajuurikakku
5. Sokerivaltakunta: Ruusupiirakka
6. MiaMarika: Porkkanamuffinit
parhaalle 5 p
toiseksi parhaalle 3 p
kolmannelle 1 p
Äänestä lähettämällä yksityisviesti minulle eli Tanjalle. Äänestysaika päättyy sunnuntaina 11.12.2016 klo 24.
Voit samalla myös kommentoida leipomuksia, julkaisen kommentit nimettömänä pisteenlaskun yhteydessä seuraavalla viikolla.
Kätevimmin saat viestin luotua, kun kopioit alta osallistujat ja liität yksityisviestiin:
1. Henna73: Juures-suklaakakku
2. MinttuMaaria: Porkkanakakku-muffinssit
3. Leivontanurkka: Punajuuri-vuohenjuustopiirakka
4. nami-hiiri: Pieni punajuurikakku
5. Sokerivaltakunta: Ruusupiirakka
6. MiaMarika: Porkkanamuffinit
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
16.12.2016 18:44 #20596
: Tanja
Vastaus käyttäjältä Tanja aiheessa Marraskuun leivontahaaste: juures 6.-30.11.2016
Herkullisia juuresleipomuksia pisteytettiin ja kommentoitiin. Palkintosijoille ylsivät MinttuMaaria porkkanakakku-muffinsseilla (12p) ja Sokerivaltakunta ruusupiirakalla (12p). Onnea sijoittuneille! 
Yleistä kommenttia leipomuksista: Erilaisia leivontaan soveltuvia juureksia on kaupat/torit pullollaan, joista saa herkkuja päivään. Yllättävän suppeaksi jäi tällä kertaa käytetty valikoima.
1. Henna73: Juures-suklaakakku / 7p
- Vihannekset toimivat hyvin suklaan kanssa, vaikkei heti uskoisikaan. Porkkanahilloke menee to-do-listalle. Pisteitä olisi tullut, jos vihanneksen/vihannekset näkyisi kakussa itsessään. Tekijän taidoista ei ole mielestäni kiinni....ehkä kiire ja hoppu Ö.
2. MinttuMaaria: Porkkanakakku-muffinssit / 12p
- Muffinit maistuvat aina, etenkin porkkanaversiot. Resepti näyttää helpolta toteuttaa ja makukin on varmasti ihana. Menee kokeiluun.
- Kiva toimiva muunnos/ajatus, porkkanakakusta. Koristelussa olisi voinut olla porkkana paremmin esillä.
3. Leivontanurkka: Punajuuri-vuohenjuustopiirakka / 9p
- Herkullinen piirakka. Punajuuri ja vuohenjuusto sopivat hyvin yhteen.
- Kaikesta päätellen mahtavalle maistuva ruokapiirakka!
4. nami-hiiri: Pieni punajuurikakku / 9p
- Hauska toteutus. Myös herkullisen näköinen.
- Kaunis kakku ja varmasti herkullinen. Voisin maistaa palan ja tuo koriste on kuin piste iin päälle.
5. Sokerivaltakunta: Ruusupiirakka / 12p
- Hauska toteutus. Kaunis ulkonäkö.
- Todella kauniin näköinen toteutus, ihanan värikäs.
- Todella kaunis piirakka
- Haasteen mielenkiintoisin, käytetty useampaa juuresta. Ruispohjasta pisteitä. Olisin kyllä halunnut nähdä piirakasta siivukuvan.
6. MiaMarika: Porkkanamuffinit / 5p
- Ihanan muhevan näköisiä
- Erittäin kauniit kuvat, kuten aina, saavat veden kielelle. Nyt ei vaan oikein innostusta riittänyt pisteiden antamisen..... liian tavallisia reseptin mukaan, odotin jotan suurempaa jujua.
Juuresten jälkeen pääsemmekin ahertamaan joulumakeisten pariin joulukuun makeishaasteeseen !

Yleistä kommenttia leipomuksista: Erilaisia leivontaan soveltuvia juureksia on kaupat/torit pullollaan, joista saa herkkuja päivään. Yllättävän suppeaksi jäi tällä kertaa käytetty valikoima.
1. Henna73: Juures-suklaakakku / 7p
- Vihannekset toimivat hyvin suklaan kanssa, vaikkei heti uskoisikaan. Porkkanahilloke menee to-do-listalle. Pisteitä olisi tullut, jos vihanneksen/vihannekset näkyisi kakussa itsessään. Tekijän taidoista ei ole mielestäni kiinni....ehkä kiire ja hoppu Ö.
2. MinttuMaaria: Porkkanakakku-muffinssit / 12p
- Muffinit maistuvat aina, etenkin porkkanaversiot. Resepti näyttää helpolta toteuttaa ja makukin on varmasti ihana. Menee kokeiluun.
- Kiva toimiva muunnos/ajatus, porkkanakakusta. Koristelussa olisi voinut olla porkkana paremmin esillä.
3. Leivontanurkka: Punajuuri-vuohenjuustopiirakka / 9p
- Herkullinen piirakka. Punajuuri ja vuohenjuusto sopivat hyvin yhteen.
- Kaikesta päätellen mahtavalle maistuva ruokapiirakka!
4. nami-hiiri: Pieni punajuurikakku / 9p
- Hauska toteutus. Myös herkullisen näköinen.
- Kaunis kakku ja varmasti herkullinen. Voisin maistaa palan ja tuo koriste on kuin piste iin päälle.
5. Sokerivaltakunta: Ruusupiirakka / 12p
- Hauska toteutus. Kaunis ulkonäkö.
- Todella kauniin näköinen toteutus, ihanan värikäs.
- Todella kaunis piirakka
- Haasteen mielenkiintoisin, käytetty useampaa juuresta. Ruispohjasta pisteitä. Olisin kyllä halunnut nähdä piirakasta siivukuvan.
6. MiaMarika: Porkkanamuffinit / 5p
- Ihanan muhevan näköisiä
- Erittäin kauniit kuvat, kuten aina, saavat veden kielelle. Nyt ei vaan oikein innostusta riittänyt pisteiden antamisen..... liian tavallisia reseptin mukaan, odotin jotan suurempaa jujua.
Juuresten jälkeen pääsemmekin ahertamaan joulumakeisten pariin joulukuun makeishaasteeseen !

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
- Keskustelu
- Leivontafoorumilla tapahtuu
- Leivontafoorumin haasteet
- Marraskuun leivontahaaste: juures 6.-30.11.2016
Sivu luotiin ajassa: 0.252 sekuntia