Leivontahaaste lokakuu 2016: vegaanileipomus 4.-31.10.2016

Lisää
04.10.2016 18:05 - 04.10.2016 18:29 #20528 : Tanja
Tanja loi aiheen: Leivontahaaste lokakuu 2016: vegaanileipomus 4.-31.10.2016
Nyt kumotaan myyttejä vegaanileivonnaisista!

Kannatetaan ilmiöksi muodostunutta "lihatonta lokakuuta" leipomalla leivonnainen täysin vegaanisti, eli ilman eläinperäisiä tuotteita. Pannassa ovat siis esimerkiksi niin munat, maidot, voit kuin suklaatkin (jos sisältävät maidon ainesosia).

Kaikki aktiivijäsenet voivat osallistua haasteeseen leipomalla herkullisia vegaanileivonnaisia. Leivonnaisen koolla, valmistustavalla tai ulkonäöllä ei ole rajoituksia. Ainut ohje on: reseptin on oltava täysin vegaani.

Osallistu haasteeseen leipomalla vegaanileivonnainen, postaa omalla nimimerkilläsi resepti ja 2-3 kuvaa leipomuksesta tämän ketjun jatkeeksi. Osallistumisaika päättyy maanantaina 31.10.2016 klo 24.

Haasteen sponsorit elokuussa:


http://www.valio.fi


http://www.dansukker.fi/


Fazer Suklainen Keittiö

Osallistumisajan päätyttyä aktiivijäsenet äänestävät parhaat leipomukset. Äänestystapa ilmoitetaan myöhemmin.

Yleisiä ohjeita leivontahaasteiden postauksiin:
  • Viesti kannattaa aina esikatsella ennen lähettämistä. Voit myös testata koodien toimivuutta ja kuvien lisäämistä Testipalstalla . Vältä ylisuuria ja vastaavasti turhan pieniä kuvia.
  • Päivänvalo on kuvien paras kaveri!
  • Voit keskustella tai kysyä haasteesta höpinäketjussa .
Yleistä asiaa sponsoripalkinnoista:
  • Tuotepalkinnot lähetetään, Sponsori & Lf -sopimuksia noudattaen, ainoastaan Suomen osoitteisiin.
  • Toivomme, että palkinnon kuva laitetaan aina esille Lf höpinöihin ko. kuukauden osioon - ja mielellään linkillä omaan blogiin.
  • Muistathan, jos haluat lahjoittaa saamasi palkinnon, se on oma asiasi, mutta kuvaathan sen ensin ja laitat ko. kuukauden höpinöihin esille, kiitos!
Viimeksi muokattu: 04.10.2016 18:29 : Tanja.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
11.10.2016 05:52 - 06.11.2016 22:58 #20536 : MinttuMaaria
MinttuMaaria vastasi aiheeseen: Leivontahaaste lokakuu 2016: vegaanileipomus 4.-31.10.2016
OMENA-MARENKITORTTU



Nyt tuli oiva tilaisuus kokeilla kananmunatonta marenkia :) Paistoajan kanssa joutui hieman kikkailemaan koska marenki ei meinannut kypsyä muun piirakan tahdissa :lol: Marengista tuli loistavaa ja hyvän makuista ilman kananmunaa.

Pohja:
1,5dl ruokosokeria
1dl rypsiöljyä
0,5tl suolaa
2,5tl leivinjauhetta
2,5tl aitoa vaniljasokeria
4dl vehnäjauhoja
2,5dl puolukkamehua (Lapin marjan valmis juotava mehu)

Sekoita pohjan aineet keskenään. Levitä öljyllä voidellun piirakkavuoan pohjalle.
Paista 175 ºC:ssa 10 min.

Omenatäyte:
4-5 isoa omenaa kuutioina
2dl vettä
1dl ruokosokeria
1rkl perunajauhoja
2rkl kylmää vettä

Keitä omenakuutiot sokeriliemessä kypsäksi.
Sekoita perunajauho ja vesi. Kaada omenaseoksen joukkoon, anna kiehahtaa.
Kaada omenaseos esipaistetun pohjan päälle

Marenki:
1,5dl säilyke kikherneen lientä
1,5dl siro erikoishienoa sokeria
2tl aitoa vaniljasokeria
1tl omenaviinietikkaa

Vatkaa kikherneen liemi vaahdoksi.
Lisää sokerit pienissä erissä rauhallisesti vatkaten.
Vaahdota kunnes vaahto on jämäkkää
Pursota marenki omenatäytteen päälle ja jatka paistamista 30-45min.


________________________________________________________________________

PALKINTOSIJA III
OMENA - MARENKITORTTU / MinttuMaaria / pisteet: 3+3+3 +3 = 12

° Omenätäyte niin herkullinen! Kickherneliemen marenki on ollut pitkä to do listalla. Leipomus vaikuttaa niin hyvältä. 3p,
° Wau, herneistä marenkia ! 3 pist.
° Raaka-aineet ovat mukavan helppoja, ei mitään speciaalia. Kaikki löytyy varmasti lähikaupasta. Tuo munaton marenki on
kyllä äärimmäisen jännittävä asia, en ole vielä itse kokeillut! Näyttää niin aidolta.
° Hieno marenki! Kauniisti pysynyt tuo pursotusjälki paistossakin! Kannatti kokeilla siis marenkia, plussaa rohkeudesta!
Olisin toivonut kuvaa jossa olisi näkynyt kunnolla pohja ja täyte.
° OMENA - MARENKITORTTU 3 pistettä
° 3p Hienoa, että marengin tekoa kikherneliemestä uskalletaan kokeilla, näyttää hyvältä. Haluaisin maistaa palasen!
.

MinttuMaarian leipomukset :-)
Viimeksi muokattu: 06.11.2016 22:58 : nami-hiiri.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
11.10.2016 16:12 - 06.11.2016 22:36 #20537 : Kakkumonsteri
Kakkumonsteri vastasi aiheeseen: Leivontahaaste lokakuu 2016: vegaanileipomus 4.-31.10.2016
.
MAAPÄHKINÄVOIUNELMA





Moni ei ehkä ole huomannutkaan että Oreot ovat vegaanisia. Lisäksi soijatuotteita vältellään paljon, koska soija on usein hyvin voimakkaan makuista. Mutta soijakerma on yhtä mietoa kuin kaurakermakin. Vegaanileipomukset ovat yhtä herkullisia ja helppoja valmistaa kuin muutkin. Tällä kertaa loihdin täysin vegaanisen juustokakun. Maapähkinävoi on monen makuun vähän outo, mutta leivonnassa se toimii erittäin hyvin!

15cm vuoka

Pohja:
160g Oreoita
50g maidotonta rasvaa/margariinia

Täyte:
2dl soijakermaa (tai kaurakermaa)
200g vegaanista tuorejuustoa (esim. Violife)
1dl sileää maapähkinävoita
½dl tomusokeria
2tl agar agar jauhetta
½dl vettä

Pinnalle:
50g vegaanista suklaata
oreoita
nonparelleja

Pohja:
Hienonna keksit tehosekoittimessa tai pussissa. Sulata rasva ja lisää seokseen. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja kaada keksiseos vuokaan. Painele tiiviiksi.

Täyte:
Vaahdota kerma. Lisää tuorejuusto, tomusokeri ja maapähkinävoi. Sekoita tasaiseksi. Kiehauta vesi ja lisää agar agar jauhe. Sekoita tasaiseksi ja lisää täytteen joukkoon koko ajan tehosekoittimella sekoittaen. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa 5-6h. Voit säästää pienen määrän täytettä koristelua varten.



Koristelu:
Sulata suklaa ja valuta kakun pinnalle. Koristele keksinmuruilla ja nonparelleilla.
______________________________________________________________
MAAPÄHKINÄVOIUNELMA / Kakkumonsteri / pisteet: 1+3 = 4

° Hyvän näköinen leivonnainen. Muistuttaa jäätelökakkua.
° 1 piste Soijatuotteita todentotta karsastetaan sen ominaistuoksun takia. Olen itse muutaman kerran tehnyt soijatuotteilla,
eikä ne enää mitenkään yli soijamaisisen tuoksuja ole. Tarpeeksi kun muita makuja laittaa joukkoon, ei eroa huomaa ollenkaan.
Ihana tuo valuva suklaa, herkullisen näköinen. Mulla on blogissa maidoton ganache resepti, vaan ideaksi jos on olet joskus
tekemässä toistekkin vegaanista herkkua
° Tässä kakussa on tuulahdus Amerikkaa! Plussaa maapähkinävoin käytöstä, se on Namia missä vain! Silti tähän toivoisi kenties jonkun lisävivahteen, jotain raikasta tai vielä enemmän suklaista/pähkinäistä.
° 3 p. Näyttää herkulliselta !
° Agar-agarin käyttöä turhaan pelätään. Tässä oiva esimerkki onnistuneesta vegaanihyydykekakusta.
.
Viimeksi muokattu: 06.11.2016 22:36 : nami-hiiri.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
18.10.2016 19:06 - 21.10.2016 11:36 #20550 : Haasteosallistuja
Haasteosallistuja vastasi aiheeseen: Leivontahaaste lokakuu 2016: vegaanileipomus 4.-31.10.2016
...
Viimeksi muokattu: 21.10.2016 11:36 : Haasteosallistuja.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
21.10.2016 11:32 - 06.11.2016 22:43 #20552 : amanda
amanda vastasi aiheeseen: Leivontahaaste lokakuu 2016: vegaanileipomus 4.-31.10.2016
Mitenköhän multa meni totaalisesti ohi että tämä julkaistaan omalla nikillä :cheer:

Haasteosallistuja kirjoitti: Vegaanileivonta on ollut jo pitkään lähellä sydäntäni. En edes osaa kuvitella sitä päivää kun tämä sara leivonnasta ei enää kiinnostaisi minua! Jo pelkästään aquafaban eli kikherneliemen kaikkien mahdollisuuksien tutkiminen on todella jännittävää! Olen kerran aiemmin valmistanut nougaata mutta valkuaisia käyttäen. Nougaan kuuluu olla sitkoisaa ja tämä aquafaba-versio on juuri sitä! Nyt tiedän mitä valmistan tänä jouluna pukinkonttiin....



Hasselpähkinä-nougatpalat (40-50 kpl)

Nougat
500 g glukoosisiirappia
560 g sokeria
80 ml vettä
80 g kikhernetölkin lientä (suolatonta!)
70 g tummaa suklaata (käytin Callebautin)
ripaus suolaa
vaniljaa

Lisäksi
150 g paahdettuja hasselpähkinöitä
Dippaukseen tummaa suklaata (käytin Callebautia) (n. 400g riippuen kuinka hyvä dippaaja olet)
raakakaakaonibsejä



Paahda hasselpähkinät 225 asteisessa uunissa 10-15 minuuttia tai kunnes niiden kuori alkaa halkeilla ja irrota helposti ja pähkinäinen tuoksu voimistuu. Kuori ja siirrä sivuun odottamaan. Rouhi karkeaksi 70 g suklaata ja siirrä sivuun odottamaan. Vuoraa pelti öljytyllä leivinpaperilla tai riisipaperilla.

Mittaa vatkauskulhoon 80 ml kikhernetölkin lientä. Mittaa kattilaan siirappi, sokeri ja vesi. Lämmitä seosta keskilämmöllä kunnes sokeri liukenee. Lisää lämpöä ja kuumenna seosta kunnes se on 140-150 asteista riippuen siitä millaisen koostumuksen haluat nougaaseen. 140 asteisesta tulee sitkeämpi ja 150 asteisesta kovempi. Keitin omaa seostani demokraattisesti 145 asteeseen asti, ja lopputulos oli mukavan sitkeä JA kova. Aloita kikherneliemen vatkaaminen suunnilleen silloin kun siirappi on 110-asteista. Kikhernevaahdon tulisi olla kovaa siinä vaiheessa kun sokeriliemi kaadetaan sen sekaan. Kun siirappi saavuttaa halutun lämpötilan, kaada se ohuena norona kikhernevaahdon joukkoon keskinopeudella vatkaten. Kun olet saanut kuuman siirapin kaadettua vaahtoon voit nopeuttaa vatkaamista. Kun vaahto on vielä selvästi lämmintä muttei kuitenkaan kuumaa, lisää joukkoon suklaarouhe, vanilja ja ripaus suolaa. Vatkaa vaahtoa kunnes se on tasaista ja kiiltävää. Kääntele joukkoon paahdetut hasselpähkinät ja kaavi sitkeä nougat-massa öljytylle paperille. Paina massan päälle toinen öljytty paperi ja kaulitse massa tasaisen litteäksi. Omani kaulasin noin 1,5 cm paksuiseksi. Ota ylempi paperi pois ja jätä nougat kiinteytymään vähintään muutamaksi tunniksi tai vaikka yön yli. Kun nougat on jähmettynyt sen verran että sitä on mukava käsitellä, leikkaa se neliön muotoisiksi paloiksi. Jätä palat erilleen toisistaan, koska ne luultavasti liimaantuvat toisiinsa jos ne ovat kosketuksissa.

Kuorrutusta varten temperoi tumma suklaa. Itse temperoin suklaan rouhimalla sen ensin todella pieneksi. Laita suklaa sitten isoon mikronkestävään kulhoon (jos käytät mikroa sulatuksessa) ja sulata suklaa mikrossa täydellä teholla 10 sekuntia kerrallaan. Sekoita jokaisen lämmityksen välissä suklaa kauttaaltaan ja loppua kohden kuumenna vain 5 sekuntia kerrallaan. Kaikenkaikkiaan tumma suklaa lämmitetään 50 asteeseen. Käytin itse suklaan jäähdyttämiseen tableeraamis-tekniikkaa, joten kaadoin 3/4 suklaasta marmorialustalle. Paletin ja metalliraapan avulla liikuttelin suklaamassaa marmorilla kunnes sen lämpötila oli 27 astetta. Sitten kaavin sen takaisin kulhoon ja sekoitin. Suklaan lämpötilan tulisi tällöin olla noin 30-33 astetta, mutta jos se on paljon alhaisempi voi sitä varovaisesti lämmittää vaikka mikrossa.

Kun suklaa on temperoitu, ota hollille dippaushaarukka, kaakaonibsit ja leivinpaperi. Dippaa nougat-neliöt yksitellen suklaaseen, nosta ne haarukalla pois ja kopistele ylimääräinen suklaa pois. Pyyhkäise nougat-palan alareunassa oleva ylimääräinen suklaa kulhon reunaan. Laita kuorrutetut nougat-palat leivinpaperille ja ripottele pinnalle kaakaonibsejä ennen kuin suklaa ehtii jähmettyä. Säilytä huoneenlämmössä.

____________________________________________

PALKINTOSIJA II
HASSELPÄHKINÄ - NOUGATPALAT / Amanda /pisteet: 3+5+5+5 +5 = 23

° Aivan ihastuttavat konvehtit. Vaikka haasteessa ei vaadittu, itse kaipaan leivonnaista.
° 3 pistettä Ihanan tarkat ja selkäet ohjeet! Tuo kikherneliemi on vain ihmeellinen asia! Taipuu konvehdin sisällekkin nougatiksi.
° 5 p. Herkullisen näköisiä pikkuherkkuja. Sopisivat lahjaksi hyvin
° HASSELPÄHKINÄ - NOUGATPALAT 5 pistettä
° HASSELPÄHKINÄ - NOUGATPALAT 5pistettä.
° 5p Vau mikä resepti, tämä menee ehdottomasti kokeiluun! Upean näköisiä, haluaisin heti maistaa!
.
Viimeksi muokattu: 06.11.2016 22:43 : nami-hiiri. Syy: pisteet & arvostelua /n-h

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
25.10.2016 18:57 - 06.11.2016 22:46 #20554 : Sokerivaltakunta
Sokerivaltakunta vastasi aiheeseen: Leivontahaaste lokakuu 2016: vegaanileipomus 4.-31.10.2016
Bataattimutakakku vadelmatäytteellä (V, G, L)



Leivoin tämän kakun itselleni. Mitä se tarkoittaa? Sitä että halusin syödä jotain makeaa, hyvää, terveellistä, suklaista ja jotain ihan uutta...
Idea tämän kakun pohjaan sain blogista MieliRuoka , mutta muutoksia on tehty sen verrän, että alkuperäisestä ohjeesta jäivät melkein vain jauhojen määrät :) Vadelmatäyte on minun oma ja lempi ja se taipuu moneen kakuun.



Pohja:

300 g bataattia soseutettuna
11/4 dl muscovadosokeria
11/4 dl raakaa kaakaojauhetta
1/4 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaovoita

Kuori ja paloittele 1 iso bataatti ja laita kattilaan. Peitä vedellä ja keitä pehmeäksi. Siivilöi vesi pois. Mittaa 300 sosetta ja sekoita kaakaovoi kuumaan soseeseen ja sekoita, että kaakaovoi sulaa täysin. Lisää muscovadosokeri ja vatkaa hyvin. Siivilöi kaakao ja lisää sooda ja leivinjauhe bataattisoseeseen ja vatkaa hyvin. Laita paperilla vuoratulle pienelle vuoalle (16 cm) ja paistaa 175 asteessa noin 40 minuuttia. Jäähdytä hyvin.

Täyte:

300 g vadelmia
100 g hedelmäsokeria
1,5 dl vettä
35 g maissitärkkelystä

Laita kattilaan vadelmat, hedelmäsokeri ja 1 dl vettä. Anna kiehua. Sekoita kulhossa maissitärkkelys ja 0,5 dl vettä. Suurusta vadelmaseosta ja kaada kakun päälle.


______________________________________________________
BATAATTIMUTAKAKKU VADELMATÄYTTEELLÄ / Sokerivaltakunta /pisteet: 1+3+3+1 = 7

° Hyvä idea, 1 piste
° IHanan runsaan oloinen kakku, mukavat kuvat. Helppo resepti. Harvoin sitä muistaa, että bataattiakin voi käyttää hyvin makean leivonnassa.
° Rinomainen oivallus, upea toteutus, 3 pistettä
° Pohja vaikuttaa mehevältä ja menee ehdottomasti testiin! Hillopäällinen on hiukan outo, kerros näyttää liian paksulta, vaikka on varmasti raikas. Olisiko se voinut olla esimerkiksi täytteenä eikä päällisenä? 3 piste
° Tosi mielenkiintoinen idea käyttää bataattia suklaakakussa. Vadelmakerros näyttää melko tuhdilta, mutta sopinee suklaan kanssa.
.
Viimeksi muokattu: 06.11.2016 22:46 : nami-hiiri. Syy: pisteet & arvostelua /n-h

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
30.10.2016 19:40 - 06.11.2016 22:49 #20562 : Tekila
Tekila vastasi aiheeseen: Leivontahaaste lokakuu 2016: vegaanileipomus 4.-31.10.2016
Pitkästä aikaa mukana haasteessa! Ideoin lokakuun leivontahaasteen Tanjan kanssa, joten näin velvollisuudekseni osallistua haasteeseen. Blogit ovat olleet viime aikoina täynnä Daim, Twix, Snickers yms. kakkuja, joten ajattelin tehdä raakakakun Snickersistä.



Snicker raakakakku

Pohja
* 4 rkl raakakaakaojauhoa
* 12 tuoretta taatelia
* 1/2 tl suolaa
* 200g pähkinöitä (Cashew / manteli / joku muu)
* 2 rkl kookosrasvaa
* 1 tl vaniljaextraa
Kinuskikerros
* 10 taatelia, jos käytät kuivattuja liota niitä 10 minuuttia ennen käyttöä.
* 3 rkl kookosöljyä
* 2 tl vaniljaextraa
* 3 rkl mantelivoita
Pähkinävoikerros
* 2 kookosmaitotölkin kermat
* 180 g mantelivoita
* 2 rkl vaahterasiirappia
* 1/2 tl vaniljaextraa
* suolaa
Koristelu
* sulatettua raakasuklaata / pähkinöitä

Pohja
* Laita 20-22 cm irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille leivinpaperi. Leivinpaperia pitää olla reunoilla, muuten et saa kakkua nätisti irti vuoasta.
* Sekoita kaikki pohjan aineet blenderiin ja sekoita kunnes ovat sekaisin ja yhdessä. Paina pohja vuoan pohjalle ja nosta jääkaappiin jäähtymään täytteen teon ajaksi.
Kinuski
* Laita aineet blenderiin ja sekoita tasaiseksi. Kaada kinuskikerros pohjan päälle ja nosta jäähtymään.
Pähkinävoikerros
* Avaa kookosmaitopurkit ja ota valkoinen osa, eli kerma talteen. Säästä nesteet esimerkiksi smoothieta varten. Sekoita kookoskerma ja muut aineet blenderissä sekaisin niin että kaikki on tasaista. Kaada pähkinävoikerros kinuskikerroksen päälle.
* Nosta snicker kakku pakkaseen jähtymään.
* Koristele kakku ennen tarjoilua. Anna kakun pehmentyä noin 10 minuuttia huoneenlämmössä ennen tarjoilua.


_____________________________________________________
SNICKER RAAKAKAKKU / Tekila / pisteet: 5+1+1+1+1 +1 = 10

° Minun suosikki 5p.
° Herkulliselta vaikuttava kakku! Mukavan huoleton lookki! Ei kyllä ole täysin raaka, sillä tässä käytetään vaahterasiirappia. Olisi kiva tietää tarkalleen mitä vaniljauutetta käytettiin, sillä sitä on niin paljon ja vaikuttaa varmasti makumaailmaan. 1 piste
° 1 p. Makean nälkä taittuu varmaan kivasti pienellä palalla. Maistuvan näköistä
° SNICKER RAAKAKAKKU 1 piste
° SNICKER RAAKAKAKKU 1piste
° 1p Reseptin ainesosalista näyttää monimutkaiselta, mutta itse toteutus onkin yllättävän helppo. Kivaa ja varmasti maistuvaa!
.
Viimeksi muokattu: 06.11.2016 22:49 : nami-hiiri. Syy: pisteet & arvostelua /n-h

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
30.10.2016 20:22 - 06.11.2016 22:55 #20563 : Leivontanurkka
Leivontanurkka vastasi aiheeseen: Leivontahaaste lokakuu 2016: vegaanileipomus 4.-31.10.2016
En ole mikään kovin vegaanisten ainesten ystävä, mutta päätin napata haasteesta kiinni :silly:
Ja maku olikin yllätys :woohoo:

Suklaa-pähkinäkakku



Pohja

200 g gluteenittomia suklaakeksejä ( esim. Gullon suklaakeksit )
50 g tummansinistä Keijua sulatettuna

- Murskaa keksit pieneksi ja lisää sulatettu rasva. Sekoita tasaiseksi ja levitä 22 cm irtopohjavuoan pohjalle. Pingota sitä ennen reunojen ja pohjan väliin leivinpaperi ja rasvaa ja tomusokerilla tomuta reunat sisäpuolelta ( näin saat kakun irti siististi reunoista )
- Laita jääkaappiin täytteen teon ajaksi

Täyte

100 g vegaanista suklaata ( esim. Brumberg tummasuklaa )
2 prk kauravispiä ( Planti )
400 g Tofutti -tuorejuustoa
1 dl tomusokeria ( voit käyttää maustettuja tomusokereita, esim Velvet vanilla tomusokeria )
1/4 tl vaniljajauhetta
1-2 rkl kahviuutetta ( halutessasi )
1½ dl herkkumysliä tai hasselpähkinämurska
( mysli kannattaa tehdä sitten aikasemmin , kts. ohje alla)

- Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa varovasti
- Vatkaa jääkaappikylmä kauravispi. Lisää Tofutti ja sekoita sekaisin ja sileäksi. Lisää loput aineet ja sekoita tasaiseksi
- Kaada vuokaan pohjan päälle ja tasoita
- Paahda hasselpähkinämurska kuivalla pannulla koko ajan sekoitellen. Kun pähkinät alkaa tuoksumaan paahtuneelta ( ei palaneelta!), siirrä syrjään ja jäähdytä
- Painele mysliseos/ hasselpähkinät kakun päälle tasaisesti. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai yön yli


Herkkumysli

4 dl erilaisia siemeniä ( Itse käytin seesamin-, kurpitsan- ja pellavansiemeniä )
1 dl pekaanipähkinöitä/ muita pähkinöitä hieman pilkottuna
2 rkl vettä
½ dl ruokosokerisiirappia /hunajaa
1 rkl ruokaöljyä

- Yhdistä siemenet ja pähkinät . Sekoita haalea vesi, ruokosokerisiirappi/ hunaja ja öljy. Kaada neste siementen joukkoon ja sekoita hyvin
- Kaada seos leivinpaperin päälle uunipellille. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Sekoita siemenseosta kerran paahtamisen keskivaiheilla
__________________________________________________________

PALKINTOSIJA I
SUKLAA - PÄHKINÄKAKKU / Leivontanurkka / pisteet: 1+5+1+5+5+5+3 = 25

° Tällaista juhliin! Yksi kakku, mikä sopii kaikille. 1p,
° 5 pistettä Kuvissa näkyy, että kakussa on ihanan pehmeä rakenne. Mukava idea tehdä herkkumysli itse. Helppo resepti ja raaka-aineet helposti saatavilla.
° Vetoaa makuhermoihin, aion testata, 1 piste
° Näyttää herkulta, kokeiluun menee, 5 pist.
° Hieno toteutus, täydet pisteet, koska hunaja oli ’ainoastaan ’ehdotus’, 5 pietettä
° Vaikuttaa herkulliselta! Myslireseptistä plussaa. Hunaja mainittiin vain vaihtoehtona ja hyvä niin koska sehän ei ole vegaanista! Siementen käyttäminen oli hauska idea! 5 pistettä
° SUKLAA - PÄHKINÄKAKKU 3pistettä
° Oikein herkullisen näköinen kakku ja mukavasti uskallettu kokeilla vegaani"tuorejuustoa". Jättäisin hunajan pois myslin makeutusaineista, sillä se on eläinperäinen tuote (mehiläisten tuottama).
.

Heidi / Leivontanurkka
Viimeksi muokattu: 06.11.2016 22:55 : nami-hiiri.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
02.11.2016 23:03 - 02.11.2016 23:06 #20566 : nami-hiiri
nami-hiiri vastasi aiheeseen: Leivontahaaste lokakuu 2016: vegaanileipomus 4.-31.10.2016
LOKAKUUN LEIPOMUSTEN ÄÄNESTYS !

Lokakuun vegaanileipostenten äänestys ja arvostelu. Kolme parasta palkitaan saatujen pisteiden perusteella!

Kaikki Lf aktiivijäsenet voivat osallistua pisteytykseen valitsemalla joukosta kolme mielestään parasta:

5-3-1 eli 5 pistettä parhaimmalle, 3 pistettä toiseksi parhaimmalle ja yksi piste kolmannelle.

Jos aikasi sallii kerro mielipiteitäsi eri leipomuksista, sanallinen arvostelu on aina tervetullutta.

Palauta arvostelu viimeistään sunnuntaina ennen klo 24.00 YV:llä nami-hiirelle.

Tässä pisteitä odottelevat kisaajat:

1. OMENA - MARENKITORTTU

2. MAAPÄHKINÄVOI UNELMA

3. HASSELPÄHKINÄ - NOUGATPALAT

4. BATAATTIMUTAKAKKU VADELMATÄYTTEELLÄ

5. SNICKER RAAKAKAKKU

6. SUKLAA - PÄHKINÄKAKKU
.

Voisin lopettaa suklaan syömisen, jos haluaisin, mutta en ole luovuttajatyyppiä.
Viimeksi muokattu: 02.11.2016 23:06 : nami-hiiri.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Sivu luotiin ajassa: 0.121 sekuntia
Toteutus: Kunena foorumi

Sponsorit 2017