Syyskuu 2016: omenalle makupari! 2.9.-30.9.2016

Lisää
01.09.2016 21:04 - 03.09.2016 12:15 #20495 : Tanja
Tanja loi aiheen: Syyskuu 2016: omenalle makupari! 2.9.-30.9.2016
Syyskuun leivontahaasteen aiheena on omena + makupari omenalle!
Osallistumisaika päättyy perjantaina 30.9.2016 klo 24:00.


Vaihtelun vuoksi nyt pitkästä aikaa otetaan käyttöön anonyymihaaste, olkaa siis tarkkana! :peukkuy:

Kaikki Leivontafoorumin aktiivijäsenet voivat osallistua haasteeseen.
:arrow: Haasteeseen osallistutaan NIMETTÖMÄNÄ, eli haasteleipomusta ei saa julkaista omassa blogissa tai muualla internetissä ennen kuin haasteäänestys on päättynyt!

Ohjeistus haasteosallistumiseen:
    Leivo makea leivonnainen jonka pääosassa on omena. Omena tarvitsee tässä haasteessa myös makuparin, jonka tulee olla muu kuin mauste. Esimerkiksi jokin marja, hedelmä tai pähkinä kelpaa makupariksi, mutta ei pelkkä kaneli.

  • Haasteeseen osallistutaan Haasteosallistuja-tunnuksilla (tunnukset ja kirjautumisohjeen löydät aktiivijäsenten palstalta ). Jos et ole vielä aktiivijäsen, mutta sinulla on 20 viestiä kasassa, laita viestiä minulle eli Tanjalle niin lisään sinut aktiivijäsenet-käyttäjäryhmään.
  • postaa osallistumisviestisi Haasteosallistuja-tunnuksella perjantaihin 30.9.2016 klo 24 mennessä
  • osallistumisviestiin reseptin lisäksi 2-3 kuvaa leipomuksesta
  • muistathan ilmoittaa Tanjalle tai nami-hiirelle mikä leipomus on sinun!

Haasteen sponsorit syyskuussa:


http://www.valio.fi


http://www.dansukker.fi/

Sekä näiden lisäksi yksi extrapalkinto, jos osallistujia on vähintään 8.

Osallistumisajan päätyttyä aktiivijäsenet äänestävät parhaat leipomukset. Äänestystapa ilmoitetaan myöhemmin.

Yleisiä ohjeita leivontahaasteiden postauksiin:
  • Viesti kannattaa aina esikatsella ennen lähettämistä. Voit myös testata koodien toimivuutta ja kuvien lisäämistä Testipalstalla . Vältä ylisuuria ja vastaavasti turhan pieniä kuvia.
  • Päivänvalo on kuvien paras kaveri!
  • Voit keskustella haasteeta höpinäketjussa .
Yleistä asiaa sponsoripalkinnoista:
  • Tuotepalkinnot lähetetään, Sponsori & Lf -sopimuksia noudattaen, ainoastaan Suomen osoitteisiin.
  • Toivomme, että palkinnon kuva laitetaan aina esille Lf höpinöihin ko. kuukauden osioon - ja mielellään linkillä omaan blogiin.
  • Muistathan, jos haluat lahjoittaa saamasi palkinnon, se on oma asiasi, mutta kuvaathan sen ensin ja laitat ko. kuukauden höpinöihin esille, kiitos!
Viimeksi muokattu: 03.09.2016 12:15 : Tanja. Syy: lisäsin pähkinät makupari-listaan

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
21.09.2016 11:10 - 12.10.2016 07:58 #20503 : Haasteosallistuja
Haasteosallistuja vastasi aiheeseen: Syyskuu 2016: omenalle makupari! 2.9.-30.9.2016
Omenasuklaakakku



Rakastan omenaleivoksia, mutta oikeasti en ole lainkaan omenien ystävä.
Leivonnaisiini, ne ovat kuitenkin aika usein löytäneet tiensä. Etsiessäni omenalle makuparia, päädyin suklaaseen, koska tätä makuparia harvoin tapaa. Rohkeasti kokeilin ja oikein hyvää tuli !!!!



Tästä määrästä riittää yhteen 28–30 cm vuokaan tai kahteen pienempään 18–20 cm vuokaan.

Taikina:
3 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
2 rkl (sokeritonta) kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 tl ruokasoodaa
2 kananmunaa
2 dl maitorahkaa
2,5 dl maitoa
150 g sulatettua voita

Täyte:
4-5 omenaa
2-3 rkl sitruunamehua

( kylmää vettä kulhollinen )

Suklaakuorrute eli Ganache:
1 dl kermaa
200 g tummaa suklaata (vähintään 60%)

Laita isoon kulhoon kylmää vettä ja sitruunamehu. Kuori ja viipaloi omenat (kotimaisia omenoita ei tarvitse kuoria) ja laita ne sitruunaveteen siksi aikaa, kun teet taikinan etteivät tummu.

Sekoita keskenään kuivat aineet.

Sekoita toisessa kulhossa rahka, maito ja kananmunat. Kaada seosta jauhojen päälle, lisää sulatettu voi ja sekoita lusikalla varovasti, vain sen verran, että ainekset yhdistyvät.

Kaada taikina voideltuun vuokaan ja asettele päälle omenan viipaleita. Paista uunissa 220 asteessa noin puoli tuntia.
Sillä aikaa voit tehdä suklaakuorrutteen valmiiksi. Paloitele suklaa pieniksi paloiksi ja laita kulhoon. Kiehauta kermaa ja kaada suklaan päälle. Sekoita varovasti koko ajan, niin että suklaa sulaa kokonaan ja kuorrute on sileää. Älä vatkaa!!! Jäähdytä hyvin ja kaada kakun päälle.


______________________________________________________________
Omenasuklaakakku / Sokerivaltakunta / pisteitä 10 ja III palkintosija

1. Omenasuklaakakku: mehevän ja maukkaan oloinen leivonnainen 5 pistettä
1. Omenasuklaakakku: 5 pistettä, suklaa on aina todella hyvää mutta ei ole tullut mieleen lisäillä suklaaseen omenaa. Mielenkiintoinen yhdistelmä!
1. Omenasuklaakakku: Onnistunut leipomus, mutta tässä voisi toimia valkosuklaa paremmin tai ainakin hapokkaiden omppujen kanssa.
.
Viimeksi muokattu: 12.10.2016 07:58 : nami-hiiri.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
24.09.2016 16:57 - 12.10.2016 07:58 #20504 : Haasteosallistuja
Haasteosallistuja vastasi aiheeseen: Syyskuu 2016: omenalle makupari! 2.9.-30.9.2016
OMENA-MANTELITORTTU

8-10ann.



Omenalle löytyy monia makupareja. Tänä vuonna puut notkuvat pihlajanmarjoja. En ole koskaan aikaisemmin maistanut pihlajanmarjoja ja tein niistä kokeeksi hilloa. Omenan makupariksi valitsin pihlajanmarjahilloa ja mantelin :)

Pihlajanmarja-omenahillo
1l pihlajanmarjoja
2dl vettä
3 omenaa
1l hillosokeria
2tl kardemummaa
2 kanelitankoa

Puhdista marjat ja lohko omenat, lisää vesi. Keitä n.20min. Soseuta sauvasekoittimella.
Lisää hillosokeri ja mausteet ja keitä n. 10min. Kaada hillo kuumana hyvin pestyihin purkkeihin.
Huom! Kardemumman maku on aika voimakas. Puolita ellet pidä voimakkaasta mausta.

Murotaikina:
100g voita
200g vehnäjauhoja
1rkl sokeria
1 kananmuna
2tl aitoa vaniljasokeria
5tl vettä

Erottele kananmunan valkuainen ja keltuainen.
Sekoita jauhot pehmeän voin joukkoon. Sekoita kunnes on muruina. Lisää sokeri, vaniljasokeri, munan keltuainen ja vesi. Sekoita kunnes irtoaa kulhon reunoilta. Kääri tuorekelmuun ja laita kylmään odottamaan 30min.

Täyte:
3 punaista omenaa ohuina siivuina. Käytä isoja omenoita niin saat isoja ruusuja.
1/2 sitruunan mehu
100g marsipaania
100g voita sulatettuna
100g sokeria
2 kananmunaa
140g jauhettua mantelia
75g vehnäjauhoja
1rkl maitoa
6rkl pihlajanmarjahilloa
tomusokeria

1. Laita omenasiivut kulhoon. Lisää sitruunamehu ja vettä kunnes omenat peittyvät. Kuumenna mikrossa 4min. Kuivaa omenasiivut ja kuumenna uuni 170ºC:n. Kuumenna viipaleita uunissa kunnes kuivuvat.
2. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Taikinasta riittää kahteen pieneen suorakaide-vuokaan. Pistele taikinan pohja muutaman kerran haarukalla.
Peitä taikina foliolla ja laita folion päälle herneitä ettei reunat painu. Paista 15min. Poista folio ja herneet. Voitele taikina munanvalkuaisella ja laita uuniin 10-15min. kunnes on saanut väriä.
3. Kauli 75g marsipaania pöydällä tomusokerin kanssa 20x15cm levyksi. Leikkaa levy pidemmältä sivulta kolmeen osaan. Laita omenansiivuja levyn alareunaan pitkälle sivulle. Käännä marsipaanin toinen puoli omenalohkojen päälle ja rullaa lyhyeltä sivulta ruusukkeeksi. Tee kaikki kolme levyä samalla tavalla. Pyörittele loppu marsipaani pieniksi palloiksi. Jos omenanviipaleita jää, voit tehdä niistä pieniä ruusukkeita.
4. Sekoita sulanut voi, sokeri, munat, mantelijauhot, vehnäjauhot ja maito kulhossa. Vatkaa kunnes ovat hyvin sekoittuneet.
5. Ota piirakkavuoka uunista. Levitä pohjalle 2rkl pihlajanmarja-omenahilloa. Kaada täyte päälle. Paina marsipaaniruusut täytteen päälle. Sirottele marsipaanipallot taikinan päälle. Laita torttu uuniin 30-35min. Jäähdytä 10min.
6. Kuumenna 4rkl pihlajanmarja-omenahilloa kattilassa kunnes kiehahtaa. Sivele hillo tortun pintaan kun torttu on vielä lämmin.

Sirottele pinnalle tomusokeria.



Tarjoile torttu hieman lämpimänä :)


.
_________________________________________________________
Omena-mantelitorttu / MinttuMaaria / pisteitä 1

2. Omena-mantelitorttu: toimiva yhdistelmä!
2. Omena-mantelitorttu: mielenkiintoiset maut 1 piste
2. Omena-mantelitorttu: kaunis kuin ruusu, johon ei kyllästy koskaan, hyväksi todettu makupari.

.
Viimeksi muokattu: 12.10.2016 07:58 : nami-hiiri.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
25.09.2016 08:53 - 12.10.2016 08:05 #20505 : Haasteosallistuja2
Haasteosallistuja2 vastasi aiheeseen: Syyskuu 2016: omenalle makupari! 2.9.-30.9.2016
Omena-porkkanakakku



Tämä kakku on oma suosikkini ja mihin tahansa tätä vienkin, kaikki kehuvat että tämä on paras leivonnainen ikinä!
Perus porkkanakakku on ihanaa, mutta kun sitä maustaa vielä paahdetuilla omenilla ja kotitekoisella kinuskilla, on lopputulos täydellinen!

Kakkupohja:
300g (3,3dl) sokeria
3 munaa
3dl öljyä
300g (4,6dl) vehnäjauhoja
3tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
0,5tl inkivääriä
0,5tl suolaa
0,25ml vanilja-aromia
300g porkkanaraastetta/-sosetta

Kaupoista saa etenkin joulun alla porkkanasosetta 1kg pusseissa, jota kannattaa hamstrata pakkaseen juuri tällaista tarkoitusta varten.
Mikäli haluat raastaa porkkanaraasteen itse, tarvitset noin 4 porkkanaa.

-Vaahdota munat ja sokeri.
-Lisää öljy.
-Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seokseen.
-Lisää lopuksi porkkanasose lusikalla sekoittaen tai yleiskoneen/sähkövatkaimen hitaalla moodilla vatkaten.
-Paista taikina kahdessa 20cm vuoassa 175 asteessa n.40min. Kokeile kakun kypsyyttää tikulla.
-Anna pohjien jäähtyä kokonaan. Mikäli käytät pohjat vasta myöhemmin, kääri ne kelmuun etteivät kuiva.

Tuorejuustokuorrute:
250g huoneenlämpöistä voita
6dl tomusokeria
100g vaniljatuorejuustoa
4tl vaniljasokeria

-Vaahdota voita noin 5min.
-Lisää tomusokeri pienissä erissä koko ajan sekoittaen ja jatka vaahdottamista toiset 5min, kunnes seos on vaaleaa ja kuohkeaa.
-Lisää tuorejuusto ja vaniljasokeri.

Lisäksi:
2 omenaa (granny smith)

-Kuori omenat ja pilko ne ohuiksi lohkoiksi.
-Pyri kuorimaan toinen omena niin, ettei kuori katkea. Kääri kuori rullalle ruusuksi ja aseta se matalaan kulhoon. Kaada päälle reilusti sitruunamehua ettei omenaruusu tummu. Jätä koriste odottamaan.
-Paista lohkoja pannulla voissa parin minuutin ajan, kunnes pinta on kullanruskea. Älä pinoa omenia päällekäin. Varo paistamasta liikaa ettei omenat mene lötköiksi. Keskilämpö riittää aivan kuten lettuja paistettaessa. Nosta omenat leivinpaperille odottamaan.

Kinuski:
1,5dl sokeria
0,6dl vettä
0,8dl kermaa
½tl vanilja-aromia
35g voita

Laita sokeri ja vesi korkeaan kattilaan. Keitä seosta, kunnes se muuttuu ruskehtavaksi. Nosta nopeasti kattila liedeltä ja lisää kerma koko ajan sekoittan. Seos kiehuu vimmatusta tässä vaiheessa, mutta sitä ei kannata säikähtää. Lisää vanilja ja voi. Sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä 10min.



Kakun kokoaminen:
-Leikkaa molemmat kakut kahteen osaan. Kakku ei tarvitse kostutusta, sillä porkkanakakku on mielettömän mehevä. Nosta ensimmäinen pohja tarjoilualustalle.
-Laita tuorejuustokuorrutetta pussiin ja leikkaa pussin kulma auki. Pursota täytettä pohjalle ja levitä veitsellä tasaiseksi.
-Nostele omenalohkot täytteen päälle.
-Valuta lusikalla kinuskia omenoiden päälle.
-Nosta toinen pohja päälle ja toista, kunnes kaikki pohjat on pinottu.
-Kuorruta kakku kreemillä.
-Koristele omenaruusulla ja syötävillä kukilla.



Kaada kakun päälle lisää kinuskia ennen kakun leikkaamista. Go wild!
Nauti :inlove:
.
_____________________________________________
Omena-porkkanakakku / Kakkumonsteri / pisteitä 6

3. Omena-porkkanakakku: kaunis luomus
3. Omena-porkkanakakku 1p.
3. Omena-porkkanakakku 1piste.
3. Omena-porkkanakakku 3 p. Porkkanakakku on vaan niin hyvää, ja siihen yhdistettynä omena. Kinuski kruunaa vielä kakun.
3. Omena-porkkanakakku; 1 piste. Rakastan kakkuja joten tämä on varmasti hyvää. Pohjan koostumus, reseptistä päätellen, on onnistunut. Kinuski on yksi suurimmista herkuistani joten plussaa siitä.
3. Omena-porkkanakakku: makupari on hyvä, mutta ulkoasu ei oikein vakuuta…

.
Viimeksi muokattu: 12.10.2016 08:05 : nami-hiiri. Syy: arvostelu & pistet

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
27.09.2016 12:59 - 12.10.2016 08:11 #20509 : Haasteosallistuja2
Haasteosallistuja2 vastasi aiheeseen: Syyskuu 2016: omenalle makupari! 2.9.-30.9.2016
.
UUNIOMENAT PÄHKINÄKAKUSSA



VALITSE tasakokoisia hapokkkaita omenia uunipellin/vuoan tarvitsema määrä
Omenoiden täyte (resepti 9:lle pienehkölle)):

100-150 g hasselpähkinää rouhittuna
1 tl kanelia
60 g juoksevaa hunajaa tai makusiirappia
60 g huoneenlämpöistä voita
raasta jääkaapissa yön yli ollutta marsipaania seokseen

Taikina (huomioi määrissä käyttämäsi paistovuoan koko):

200 g pehmeää voita
100-125 g sokeria
1 rkl vaniljasokeria tai muuta maustettua sokeria
3-4 kananmunaa

150-200 g (tummia)vehnäjauhoja
100g hasselpähkinärouhetta
2-3 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1 hyppysellinen jauhettua neilikkaa
1 ripaus suolaa

Valmistusohje:

Kuumenna uuni 175 asteeseen.
Pese omenat, leikkaa omenille ensin ’hattu’ ja poista sitten omenaporalla tms. siemenkodat ja suurenna koloa halutessasi, mutta älä riko omenan pohjaa tai laitoja ! Sekoita murskatut pähkinät, kaneli, hunaja ja voi seokseksi, lisää marsipaaniraaste ja sekoita.
Täytä omenat seoksella ja laita pystyyn avoimeen rypistettyyn folionyyttiin ja paista noin 20 min. ja anna jäähtyä.

Vuoraa pieni uunipelti/neliö irtopohjavuoka tai muu paistovuoka (huomioi omenien ja taikinan määrä) leivinpaperilla.
Vaahdota voi, sokeri ja mausteinen sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Sekoita joukkoon kananmunat yksi kerrallaan hyvin vatkaten.
Yhdistä toisessa kulhossa kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoseokseen reippaasti käännellen.
Kaada taikinasta 1/3 osa paperoituun vuokaan. Asettele esipaistetut omenat taikinan päälle tasaisin välein. Lusikoi loput taikinasta vuokaan, niin että se peittää omenia, mutta hatut näkyvät.

Paista kakkua 175 asteessa noin 30-40 minuuttia. Tee tikkukoe ja jatka paistamista, peitä paistos tarvittaessa foliolla ettei tummu liikaa tai hatut pala !
Ota vuoka uunista ja anna jäähtyä. Poista paistos leivinpaperin avulla vuoasta ja sirottele tomusokeria halutulla tavalla.





VinkVink:
Paistos muuntautuu hyvinkin juhlavaksi tarjoiltaessa jäätelön, vanilja- tai puolukkakastikkeella.
.
____________________________________________________
Uuniomenat pähkinäkakussa /nami-hiiri

4. Uuniomenat pähkinäkakussa: hauska idea
4. Uuniomenat pähkinäkakussa: erikoinen, aion testata, kakku näyttää mehevältä.
.
Viimeksi muokattu: 12.10.2016 08:11 : nami-hiiri. Syy: arvostelu & pistet

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
30.09.2016 18:01 - 12.10.2016 08:14 #20514 : Haasteosallistuja
Haasteosallistuja vastasi aiheeseen: Syyskuu 2016: omenalle makupari! 2.9.-30.9.2016
Omena-porkkanapuustit


Porkkana korvapuustin täytteenä saattaa kuulostaa erikoiselta, mutta loppu tulos on herkullinen. Jopa pikkuveljeni, joka oli asiasta hyvin epäileväinen, söi, ensin varovaisesti maistettuaan, ainakin kaksi puustia lisää :P

Pullataikina

2dl Maitoa
20g hiivaa
40g tummaa siirappia
n. 300g vehnäjauhoja
5g kardemummaa
1g neilikkaa
30g pehmeää voita
2g suolaa
Lisää maitoon hiiva, siirappi, vehnäjauhot ja mausteet ( paitsi suola). Vaivaa taikinaan hyvä sitko joko käsin tai koneella (n.7min) lisää sitten pehmeä rasva ja viimeisenä suola. Anna taikinan levätä pyödällä peitettynä 10min.

Porkkanasose

250g porkkanaa
12g sokeria (1rkl)
kanelitango
kokonaisia neilikoita
vettä

Keitä porkkanat mausteiden kera kypsiksi ja soseuta tasaiseksi. Anna soseen jäähtyä.

Pullien täyte

35g pehmeää voita
40g siirappia
4g kanelia
porkkanasose.
3-4 pientä omenaa

Vatkaa voi ja siirappi vaahdoksi. Lisää porkkanasose ja kaneli joukkoon ja vatkaa tasaiseksi. Pilko omenat pieniksi kuutioiksi.

Kauli levännyt pullataikina suora kaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä täyte tasaisesti levyn päälle ja ripottele pinnalle omena kuutiot. Ripottele päälle vielä lisää kanelia. kääri levy rullalle ja leikkaa sitä kolmion muotoisia paloja. Muotoile palat korvapuusteiksi ja paista 210`c 10-12 min.


.
______________________________
Omena-porkkanapuustit / Sitruunahiiri

5. Omena-porkkanapuustit: porkkanaa tai omenaa olisin toivonut itse pullataikinaankin
.
Viimeksi muokattu: 12.10.2016 08:14 : nami-hiiri. Syy: arvostelu & pistet

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
30.09.2016 20:39 - 12.10.2016 08:18 #20515 : Haasteosallistuja
Haasteosallistuja vastasi aiheeseen: Syyskuu 2016: omenalle makupari! 2.9.-30.9.2016
.
OMENA ja PUOLUKKA

Tässä kakussa maistuu ihanasti syksyn herkut yhdessä; omena ja puolukka. Rapea murupohja, herkullinen kakku ja suussasulava mousse päällä. Oi nam!



Omenatäyte

1,2 l pieniä omenanpaloja (n. 800 g)
1 dl fariinisokeria
1 tl kanelia
2 rkl maissitärkkelystä
2 rkl sitruunamehua
1 rkl vettä

- Valmista omenatäyte. Pese omenat ja poista siemenkodat. Pilko omenat pieniksi paloiksi. Kaada omenapalat paistinpannulle ja lisää vesi, sitruunamehu, maissitärkkelys, kaneli ja fariinisokeri. Kuumenna keskilämmöllä viitisen minuuttia, kunnes omenat hiukan pehmenevät ja seos sakeutuu. Tarkista makeus.

Taikina

250 g juoksevaa margariinia

3½ dl ruokokidesokeria

3 dl vehnäjauhoja

3 dl vehnäjauhoja

1 dl kookoshiutaleita

3 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

3 munaa

1 dl kermaa

½ omena pieneksi raastettuna

1 dl puolukoita

- Sekoita kulhossa taikinan ainekset keskenään, lisäämällä munat, kerma, puolukat ja omenaraaste viimeisenä. Sekoita tasaiseksi

- Kaada omenatäyte vuokaan. Kaada taikina päälle

Muruseos

75 g voita

1½ dl vehnäjauhoja

0,75 dl sokeria

- Sekoita muruseos . Nypi ainekset sekaisin kulhossa. Ripottele taikinan päälle

- Paista uunin alatasolla 175 astessan. tunti. Kokeile tikulla kypsyyttä

- Anna kakun jäähtyä vuoassa 10 min ja kumoa se nurinkurin tarjoilualuselle

- Valmista puolukkamousse

Puolukkamousse

200 g puolukoita

½ dl sokeria

1½ tl vaniljasokeria

1 tl kanelia

½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

1½ dl kermaa

3 liivatetta

½ prk mascarponea

- Laita puolukat ja sokeri kattilaan. Kuumenna niin kauan kun sokerit on sulanut ja puolukat pehmoisia. Paseeraa seos siivilän läpi

- Laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään 5 minuutiksi. Sekoita ne sitten vielä lämpimään puolukkasoseeseen. Sekoita jäähtynyt seos mascarponen kanssa tasaiseksi

- Vatkaa vaniljakastike ja kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon puolukka-mascarponeseos

- Laita kakun ympärille reunakalvoa

- Kaada mousse kakun päälle ja laita kylmään jähmettymään pariksi tunniksi. Koristele haluamallasi tavalla. Itse laitoin täytettäviä valkosuklaapalloja ( sisälle laitoin samaa moussea ) ja sprayasin ne pronssilla




.
__________________________
Omena ja puolukka / Leivontanurkka / pisteitä 11 / II palkintosija

6. Omena ja puolukka 3p.
6. Omena ja puolukka: puolukka tuo varmasti kivaa kirpeyttä
6. Omena-puolukka 5p.
6. Omena ja puolukka: 3 pistettä. Nämä makuparit sopivat aika varmasti toisiinsa ja voisinkin maistaa palan, jos toisenkin. Ulkonäkö plussaa.
.
Viimeksi muokattu: 12.10.2016 08:18 : nami-hiiri. Syy: arvostelu & pistet

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
02.10.2016 11:54 - 12.10.2016 08:23 #20518 : Haasteosallistuja
Haasteosallistuja vastasi aiheeseen: Syyskuu 2016: omenalle makupari! 2.9.-30.9.2016
Omena-porkkanapiirasmuffinit

Leipomisessa on monta vaihetta, mutta kaikki ovat helppoja tehdä. Leivonnainen koostuu rapeasta pohjasta, pehmeästä omena-porkkanatäytteestä, makeasta muffinihatusta ja vaniljakastikkeesta tai vaahtohunnusta. Tällä reseptillä tulee 6 kpl normaalikokoiseen muffinipeltiin tehtyä leivonnaista.

Kannattaa aloittaa vaniljakastikkeen teolla, jotta kastike ehtii jäähtyä kun leivonnaiset ovat valmiita.

Paksu vaniljakastike
- rasvainen maito (käytin 3% kauramaitoa) 280 g
- sokeri 30 g
- maissitärkkelys 20 g
- vaniljajauhe 0,5 tl

Sekoita kattilassa sokeri, tärkkelys ja vaniljajauhe. Kaada maito joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Laita kattila liedelle ja sekoita koko ajan. Anna kiehua hetken ja nosta pois levyltä. Jäähdytä mielellään jääkaappikylmäksi.

Rapea pohja:
- voi 50 g
- sokeri 5 g
- vehnäjauho 70 g
- vesi 1 rkl

Nypi voi, sokeri ja vehnäjauho tasaiseksi murumassaksi. Lisää lopuksi vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Laita jääkaappiin jähmettymään.

Omena-porkkanatäyte:
- 1 iso omena
- 1 iso porkkana
- perunajauho 1 rkl
- sokeri 40 g
- kaneli 0,5 tl
- vaniljajauhe 0,5 tl
- sitruunamehu 1 rkl

Pese (kuori tarvittaessa ulkomaiset) ja raasta omenat ja porkkanat. Sekoita kaikki täytteen ainekset yhteen.

Muffinihattu:
- vehnäjauho 55 g
- sokeri 50 g
- leivinjauhe 0,5 tl
- voi/öljy 15 g
- maito 50 g
- muna 30 g
- vaniljajauhe 1/4 tl

Sekoita keskenään vehnäjauho, sokeri, leivinjauhe ja rasva. Sekoita toisessa kulhossa maito, muna ja vaniljajauhe. Sekoita sitten kaikki ainekset yhteen, mutta älä vatkaa kuin sen verran, että kaikki ovat sekaisin.

Sitten kasataan leivonnaiset:
Kauli pohja n. 4mm paksuksi levyksi ja ota sopivan kokoisella muotilla (käytin 8cm halkaisijaltaan olevaa lasia) pyöreitä paloja. Aseta muffinipeltiin 6 paperivuokaa ja laita niiden pohjalle pohjapyörylät. Painele taikina vuokaan ja lusikoi päälle omena-porkkanatäytettä. Lusikoi päälle muffinihattumassaa.

Paista uunin alimmalla tasolla 200 asteessa n. 25 min, tai kunnes leivonnaiset ovat kullanruskeita.

Tässä vaihekuva havainnollistamaan leipomista.


Leivonnaiset voi tarjoilla sellaisenaan vaniljakastikkeen kanssa.


Makean ystäville suosittelen vaniljakastiketta kuuman leipomuksen kylkeen, vähemmän makean version saa kun tekee muffinit cupcake-tyyliin ja kuorruttaa pelkällä kermalla. Kuvassa soijakermaa ripauksella kanelia.



Vuoan läpi näkyy hauskasti, että pohjataikina (&täyte) ja muffinihattu ovat suhteessa puolet ja puolet leivonnaisen koosta. Mitoitus meni siis nappiiin vaikka tämä resepti oli testausmielessä tehty. :eat:
.
____________________________________________________
Omena-porkkanapiirasmuffinit / Tanja / pisteitä 1

7. Omena-porkkanapiirasmuffinit: hauska kerrosidea, joka sopisi myös suolaisiin muffineihin
7. Omena-porkkanapiirasmuffinit 1 p. Ompas hauska idea ja varmasti maukasta 
.
Viimeksi muokattu: 12.10.2016 08:23 : nami-hiiri. Syy: arvostelu & pistet

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
02.10.2016 18:41 - 12.10.2016 08:28 #20523 : Haasteosallistuja
Haasteosallistuja vastasi aiheeseen: VANILJA-OMENAMUFFINSSIT KINUSKILLA
ovat maistuva trio jossa yhdistyy täytekakunkin väliin sopivat makumaailmat.

Näiden muffinssien ehdottomasti parasta antia on herkullinen omenapiilo vaniljaisen muffinssin sisällä. Omenapiilon päälle on valmistettu vaniljarahka-kermaseos jonka kruunaa, nimensä mukaisesti omenainen, Apple Crumble makutomusokerilla maustettu kermavaahto. Pisteeksi kaiken päälle on valutettu itsetehty kinuskikastike ja viimeistelyn hoitaa kinuskikastikkeessa uitettu suolainen suklaamaissipallo.






Vaniljamuffinssit[/u][/size][/size]
12 kpl, tai 24 kpl minimuffinsseja

3 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
Ripaus suolaa
2 kananmunaa
1 dl maitoa
1 1/2 dl rypsiöljyä

1. Sekoita keskenään kuivat ainekset.
2. Sekoita toisessa kulhossa kananmunat, maito ja rypsiöljy.
3. Lisää kuivat aineet nesteisiin siivilän läpi ja sekoita taikina tasaiseksi.
4. Jaa taikina muffinssivuokiin.

Paista muffinsseja uunissa 175 asteessa n. 20 minuuttia,
tai kunnes testitikkuun tarttuu enää muutamia meheviä murusia.
Siirrä muffinssit jäähtymään ritilälle.


Omenapiilo
1. Kaiva muffinsseihin kolo teelusikalla.
2.Täytä muffinssit omenahillolla tai omenamarmeladilla, n. 1 iso teelusikallinen/muffinssi.
Halutessasi voit toki lisätä omenaa enemmän tai vastaavasti vähemmän. Oman makumaailmasi mukaan.


Vaniljatäyte

100 g vaniljarahkaa
1 dl vispikermaa
1 rkl vaniljakreemijauhetta

1. Vatkaa kerma ja vaniljakreemijauhe vaahdoksi.
2. Lisää vaniljarahka ja vatkaa hieman, niin että rahka sekoittuu hyvin vaniljakreemijauheella maustettuun kermaan.
3. Lusikoi seos pursotinpussiin, tai minigrip-pussiin, ja pursota täyte hillopiilon päälle.


Kuorrute
2 dl vispikermaa
2 rkl Apple Crumble makutomusokeria

1. Vatkaa kerma ja tomusokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Tarkista maku, lisää vaahtoon tarvittaessa omenan makuista Apple Crumble makutomusokeria.
2. Lusikoi kerma pursotinpussiin ja pursota kerma haluamallasi tavalla muffinssien päälle.



Kinuskikastike
1 dl kuohukermaa
1 dl fariinisokeria

1. Mittaa ainekset teflon-pintaiseen kattilaan. Kuumenna, kunnes seos kiehuu.
2. Alenna lämpöä keskiteholla (esim. asteikolla 1-12, kohtaan 6-7) ja jatka keittämistä välillä sekoitellen. n. 5 minuuttia (HUOM. 5 minuuttia on viitteellinen aika).
3. Kinuskin tulee kiehua koko ajan, -mutta maltillisesti. Kinuskikastike saattaa olla valmista nopeamminkin. Aikaan vaikuttaa kiehumiskuumuus, käytettävä kattila ja kinuskin määrä.
4. Valuta lusikalla, tai pursota, jäähtynyt kinuski kuorrutteen päälle

Itsetehdyn kinuskikastikkeen voit halutessasi korvata myös valmiilla kinuskikastikkeella joita löydät päivittäistavarakaupoista.

.
_______________________________________________
Vanilja-omenamuffinssit kinuskilla / MiaMarika / pisteitä 16 / I palkintosija

8. Vanilja-omenamuffinssit kinuskilla 5 p. Ei todellakaan voi vastustaa tätä yhdistelmää! Ja kermahuippu...Oon kerman ystävä
8. Vanilja-omenamuffinssit 3p.
8. Vanilja-omenamuffinssit kinuskilla: herkullisen ja mehevän oloinen yhdistelmä 3 pistettä
8. Vanilja-omenamuffinssit kinuskilla 5p.
.
Viimeksi muokattu: 12.10.2016 08:28 : nami-hiiri. Syy: arvostelu & pistet

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
04.10.2016 17:27 - 04.10.2016 17:47 #20526 : Tanja
Tanja vastasi aiheeseen: Syyskuun haasteäänestys!
On aika äänestää syyskuun makupari-leipomuksia. :vilkuti:
Äänestäminen tapahtuu yksityisviestitse nami-hiirelle. Kaikki aktiivijäsenet (väh. 20 viestiä kasassa) voivat äänestää. Äänestyksen yhteydessä kerätään myös kommentteja, jotka julkaistaan pisteenlaskun yhteydessä.

Äänestä seuraavasti pisteyttäen:
- parhaalle 5 p
- toiseksi parhaalle 3 p
- kolmannelle 1 p

Helpoiten äänestäminen käy kopioimalla osallistujalista tästä alta yksityisviestiin, ja laittamalla pisteet (ja kommentit) leipomuksen nimen perään.

Osallistujat syyskuun makupari:
1. Omenasuklaakakku
2. Omena-mantelitorttu
3. Omena-porkkanakakku
4. Uuniomenat pähkinäkakussa
5. Omena-porkkanapuustit
6. Omena ja puolukka
7. Omena-porkkanapiirasmuffinit
8. Vanilja-omenamuffinssit kinuskilla

Pisteytysaikaa on sunnuntaihin 9.10. klo 24:00 saakka.
Viimeksi muokattu: 04.10.2016 17:47 : Tanja.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Sivu luotiin ajassa: 0.113 sekuntia
Toteutus: Kunena foorumi

Sponsorit 2017