Elokuu 2016 - puutarhan antimet! 3.-28.8.2016

Lisää
03.08.2016 13:52 #20468 : Tanja
Tanja loi aiheen: Elokuu 2016 - puutarhan antimet! 3.-28.8.2016
Elokuun leivontahaasteen aiheena on puutarhan antimet!

Osallistumisaika päättyy sunnuntaina 28.8.2016 klo 24:00. Kaikki Leivontafoorumin aktiivijäsenet voivat osallistua haasteeseen.

Ohjeistus haasteosallistumiseen:
    Leivo makea leivonnainen käyttäen puutarhan antimia seuraavalta listalta: viinimarjat, karviaiset, raparperit, mansikat ja vadelmat.

  • ole kekseliäs ja pyri leipomaan muuta kuin perinteinen mansikkakakku :)
  • puutarhan antimia saa olla samassa leipomuksessa useampaa lajia
  • osallistu haasteeseen omalla nimimerkillä, postaa osallistumisviestisi sunnuntaina 28.8.2016 klo 24 mennessä
  • osallistumisviestiin reseptin lisäksi 2-3 kuvaa leipomuksesta seuraavasti:
  1. koko leipomus
  2. kuva siten, että myös leipomuksen sisältöä on näkyvissä
  3. vapaavalintainen lähikuva yksityiskohdasta

Haasteen sponsorit elokuussa:


http://www.valio.fi


http://www.dansukker.fi/


Fazer Suklainen Keittiö


Osallistumisajan päätyttyä aktiivijäsenet äänestävät parhaat leipomukset. Äänestystapa ilmoitetaan myöhemmin.

Yleisiä ohjeita leivontahaasteiden postauksiin:
  • Viesti kannattaa aina esikatsella ennen lähettämistä. Voit myös testata koodien toimivuutta ja kuvien lisäämistä Testipalstalla . Vältä ylisuuria ja vastaavasti turhan pieniä kuvia.
  • Päivänvalo on kuvien paras kaveri!
  • Voit keskustella haasteeta höpinäketjussa .
Yleistä asiaa sponsoripalkinnoista:
  • Tuotepalkinnot lähetetään, Sponsori & Lf -sopimuksia noudattaen, ainoastaan Suomen osoitteisiin.
  • Toivomme, että palkinnon kuva laitetaan aina esille Lf höpinöihin ko. kuukauden osioon - ja mielellään linkillä omaan blogiin.
  • Muistathan, jos haluat lahjoittaa saamasi palkinnon, se on oma asiasi, mutta kuvaathan sen ensin ja laitat ko. kuukauden höpinöihin esille, kiitos!

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
08.08.2016 06:16 #20470 : Henna73
Henna73 vastasi aiheeseen: Elokuu 2016 - puutarhan antimet! 3.-28.8.2016
Punaviinimarja-suklaatorttu



Taikina:
250 g vehnäjauhoja
60 g kaakaojauhetta
60 g tomusokeria
150 g kylmää voita paloina
1 muna (L-koko)

Punaviinimarjahyytelö:
500 g punaviinimarjoja
1 rkl vettä
80 g sokeria
5 liivatelehteä

Suklaaganache:
250 g tummaa suklaata
2½ dl kuohukermaa



Taikina: Laita tehosekoittimen kulhoon jauhot, sokeria, kaakaojauhe ja voi ja sekoita terällä murumaiseksi. Lisää muna ja jatka sekoitusta, kunnes seos muuttuu taikinaksi. Kääri taikina muoviin ja laita lepäämään jääkaappiin puoleksi tunniksi.

Lämmitä uuni 180 asteeseen. Kauli taikina ja aseta se vuokaan (pohja ja reunat, irtopohjavuoka halk. 20 cm). Peitä taikina leivinpaperilla ja täytä kuivilla herneillä, jotka toimivat painona. Paista pohjaa 15-20 minuuttia, poista herneet ja paista vielä 5 minuuttia.

Hyytelö: Laita marjat ja vesi kattilaan. Kiehauta marjoja samalla murskaten niitä. Paseeraa marjat ja laita takaisin kattilaan sokerin kera. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen viideksi minuutiksi. Lämmitä marjaseos uudelleen ja lisää liivatteet. Kaada lähes jäähtynyt hyytelö lähes jäähtyneen pohjan päälle. Laita jääkaappiin hyytymään.

Suklaaganache: Paloittele suklaa kulhoon. Lämmitä kerma liedellä kiehumispisteeseen ja kaada nopeasti kulhoon suklaiden päälle. Anna seistä viitisen minuuttia. Sekoita sitten varoen, kunnes massa on tasaista ja kiiltävää. Kaada massa vuokaan hyytelön päälle ja anna kakun seistä jääkaapissa yön yli.

Tarjoa kakku huoneenlämpöisenä.


Henna73/ruokaunelmia

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
16.08.2016 15:45 - 16.08.2016 17:33 #20472 : MinttuMaaria
MinttuMaaria vastasi aiheeseen: Elokuu 2016 - puutarhan antimet! 3.-28.8.2016
KARVIAISMARJA-HYYTELÖKAKKU



Pohja:
Elovena puolukkakeksi
50g margariinia / voi

Täyte:
2,5dl flora vispi
2dl turkkilainen jogurtti
200g vaniljatuorejuusto
200g vaniljarahka
1,5-2dl karviaisia soseutettuna
1dl karviaishilloa
0,5-3/4dl sokeria
3tl aito vaniljasokeri
5 liivatelehteä

Kiille:
1dl soseutettuja karviaisia
1dl karviaishilloa
1 liivatelehti



1. Kiehauta karviaiset pienessä vesitilkassa ja keitä kunnes soseutuvat. Jäähdytä.
2. Hienonna keksit yleiskoneessa. Lisää sulatettu margariini / voi joukkoon. Painele keksit irtopohjavuoan pohjalle.
3. Laita liivatelehdet likoamaan.
4. Vatkaa kerma vaahdoksi.
5. Sekoita turkkilainen jogurtti, tuorejuusto ja rahka sekaisin. Lisää soseutetut karviaiset ja karviaishillo joukkoon.
6. Kuumenna tilkka soseutettua karviaista ja sulata liivatelehdet joukkoon. Lisää seos jogurtti-tuorejuusto-rahkaseokseen. Lisää viimeiseksi vatkattu kerma varovasti sekoittaen. Mausta sokereilla.
7. Laita kakku hyytymään jääkaappiin muutamaksi tunniksi.
8. Valmista kiille. Laita liivatelehti likoamaan. Kuumenna pieni osa karviaissoseesta ja sulata liivatelehti joukkoon. Lisää loppu soseutettu karviainen ja karviaishillo joukkoon. Sekoita sekaisin ja lisää kakun päälle. Huom! Tarkista ettei kiille on jäähtynyt.
9. Anna hyytyä seuraavaan päivään.
10. Koristele haluamallasi tavalla :)


.

MinttuMaarian leipomukset :-)
Viimeksi muokattu: 16.08.2016 17:33 : nami-hiiri. Syy: kuvien koodi lisäykset

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
21.08.2016 22:45 - 22.08.2016 06:38 #20474 : nami-hiiri
nami-hiiri vastasi aiheeseen: Elokuu 2016 - puutarhan antimet! 3.-28.8.2016
.
RAIKAS PUNAHERUKKAcurd MARENKIPIIRAKKA





Mukavan makea vaniljainen piiras pienellä punaisen viinimarjan hapokkuudella. Aiemmin nami-hiiri ei ole tehnyt punaherukoista 'curd' -herkkua, mutta tykästyi siihen niin, että piirakan teko oli unohtua. - ’Lemon Curd’ on ollut vuosia suosiossa lähellä ja kaukana - ja sille on annettu suomen kieleen parit vastikkeet: sitruunavoi tai sitruunalevite. Hiiri käyttää tässä reseptissä jälkimmäistä eli punaherukkalevite -nimitystä. Kuvissa on kaksi eri ulkoasua ihan samalle piirakalle. Se oli niin kaunis väriltään ilman hunnutusta! Marenki ei ihan onnistunut ja määrällisestikin se jäi vajaaksi, vaikkei hiiri sitä syönyt.....

Piirakkataikina:

150 g voita
1 - 1,5 dl sokeria
1 kananmunamuna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

TEE NÄIN:
° Laita uuni lämpenemään, 200 asteeseen.
° Vaahdota rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna hyvin vatkaten.
° Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää sokeri-voi vaahtoon. Sekoita massa tasaiseksi taikinaksi.
° Voitele ja jauhota valitsemasi vuoka……hiiri käytti kookosraspelia jauhojen asemesta.
° Kaulaa taikina ohueksi ja malliltaan vuokaan sopivaksi, muotoile tarpeen mukaan, pistele pohja haarukalla ja laita jääkaappiin joksikin aikaa ennen paistoa.
— Tarvittaessa käytä herne tai riisi jippoa alufolion kanssa, jotta reunat pysyvät paikoillaan kuumassa uunissa.
° Paista n. 10 min, hieman vuoasta ja piirakan koosta riippuen…..hiiri paistoi nyt 20 minuuttia, joka riitti kokonaisuudessaan ohuelle pohjalle ja täytti hieman jäähtyneen pohjan korkeussuunnassa, alimmaiseksi vaniljakiisseliä puoliväliin korkeudesta ja sen päälle punaherukkalevitettä tuoreista marjoista piripintaan.

PUNAHERUKKA CURD/levite

3 dl paseerattua punherukkaa + muutamat tertut koristeluun
1 dl vettä
3 keltuaista
1½ dl sokeria
3 rkl maissitärkkelystä
40 g voita palasina

TEE NÄIN:
° Pese ja irrota tuoreet marjat tertuista suoraan siivilään ja paseeraa marjat siivilän läpi kylmään kattilaan…..
° Lisää kattilaan puristetun marjamehun joukkoon kaikki ainekset voita lukuunottamatta ja kuumenna seosta koko ajan huolellisesti sekoittaen, ettei synny klimppejä.
° Anna seoksen kiehua hiljalleen pari minuuttia. Sekoita joukkoon pienet voipalat. Siirrä seos jäähtymään. - Säilytä viinimarjalevite jääkaapissa suljetussa purkissa, ellet tee piirakkaa tai leipomusta heti.

Tällä ohjeella saa 4-5 dl valmista curdia. Siitä riittää määrällisesti reilusti 24 cm kokoisen täytekakun kahteen väliin. Kakun väliin punaherukkalevite kannattaa levittää jääkaappikylmänä, jolloin koostumus on jämäkämpi. Levite säilyy jääkaapissa 2 viikkoa. - Voit käyttää myös valmista viinimarjamehua, vähennä silloin ohjeesta sokerin määrää.

VANILJAKIISSELI

3,5 dl maitoa
1 kananmuna
1 rkl perunajauhoja
vajaa 1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria (puolikkaan tvaniljatangon sisus tai 1/4 tl uutetta)
° Mittaa kaikki aineet kattilaan, sekoita tasaiseksi ja kuumenna hiljalleen sekoittaen, kunnes kiisseli sakenee haluttuun koostumukseen, hieman leipomuksesta riippuen.

Piirakan kokoaminen ja koristelu:

° Levitä jäähtynyt vaniljakiisseli paistetun piirakkapohjan päälle tasaisesti puoliväliin.
° Levitä sen päälle kerros viinimarjalevitettä reunan korkeuteen asti. Tasoita pinta varovasti, ettei paistoksen reunat murru.
—— Tässä kohtaa voit myös laittaa viinimarjalevitteen päälle muutamia marjoja ja jäädä tähän, siirtää piirakan jääkaappiin tunniksi ja aloittaa herkuttelun.
—— tai jatkaa marengin tekoon…



Marenkinen huntu

4 kananmunan valkuaista
1 dl sokeria
1/2 dl kämmenessä hennosti murskattuja mantelilastuja

° Vaahdota valkuaiset ja lisää vatkaamisen aikana sokeri kolmessa erässä. Marenkivaahto on tarpeeksi kovaa, kun vaahto on sileää sekä kiiltävää ja kulhon voi kääntää ylösalaisin.
° Levitä vaahto lusikkaa, haarukkaa tai spatulaa käyttäen viinimarjalevitteen ja marjojen päälle. Ripottele marengin pintaan mantelilastuja.
° Paista torttua marengin vuoksi n. 8-10 minuuttia/ 200°C, kunnes marenki on kauniin vaaleanruskea. Varo ruskistamasta pintaa liikaa.
° Jäähdytä marenkitorttu ja tarjoa kahvipöydässä tai jälkiruoaksi mielellään samana päivänä.

...ja ei kun herkuttelemaan !
.

Voisin lopettaa suklaan syömisen, jos haluaisin, mutta en ole luovuttajatyyppiä.
Viimeksi muokattu: 22.08.2016 06:38 : nami-hiiri.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
22.08.2016 06:53 - 22.08.2016 06:54 #20475 : amanda
amanda vastasi aiheeseen: Elokuu 2016 - puutarhan antimet! 3.-28.8.2016
Perheessäni juhlittiin kahden ihanan ja räväkän naisen syntymäpäivää samoilla juhlilla ja samalla kakulla. Halusin päästä käyttämään pakastimeni ylitsepursuavia vadelma- ja mustikkavarastoja, joten makumaailma oli selvillä alusta asti. Halusin myös testata peilikiillettä ensimmäistä kertaa, mutta jotta kakku olisi ollut kaikkien ruokavalioon sopiva minun oli tehtävä se tietenkin vegaanisena! Pienen tutkimisen jälkeen löysin luotettavan oloisen reseptin oikein videolla varustettuna ! Peilikiille itsessään oli varsin helppo tehdä, mutta vegaaninen kondensoitu maito keittelyineen tuotti hieman työtä. Kakun sydämen eli vadelmamoussen (johon lisäsin hieman mustikoita) reseptin lainasin luotettavalta taholta eli tietenkin Paha kakku -blogista! . Herkullista :eat:



Vadelmamoussekakku peilikiilteellä (vegaaninen)

Pohja
1,5 rkl kuumaa vettä + 1 rkl pellavansiemeniä
95 g vehnäjauhoja
1/8 tl ruokasoodaa
30 g kaakaojauhetta
68 g suklaata (70% kaakaopitoisuus)
ripaus suolaa
2 rkl kiehuvaa vettä
40 g sokeria
1 tl vaniljasokeria
40 g vegaanista margariinia

Mousse
400 g vadelmia
100 g mustikoita
5 g agar agar -hiutaleita
125 g soijamaitoa
125 g sokeria
625 g soijavispiä

Mustikkahyytelö
5 dl mustikoita
3 dl hyytelösokeria

Vegaaninen kondensoitu maito
325 ml kasvimaitoa (ei vähärasvaista tai rasvatonta! Itse käytin riisimaitoa)
26 g sokeria
ripaus suolaa

Peilikiille
140 g vegaanista kondensoitua maitoa
220 g vegaanista valkosuklaata (käytin Plamilin valkosuklaata)
200 g sokeria
245 g vaaleaa siirappia tai agavesiirappia
100 ml kylmää vettä
16 g agar agar -jauhetta + 120 ml kuumaa vettä
Punaista ja mustaa pastaväriä

Koristeluun
Vadelmia
Kultaista tomuväriä



Käytin kakkuun kahta irtopohjakakkuvuokaa: 24 senttistä ja 20 senttistä.

Valmista ensimmäisenä vegaaninen kondensoitu maito. Voit valmistaa sen jo vaikka muutama päivä etukäteen. Yhdistä kaikki ainesosat kattilassa ja keitä seosta, kunnes sitä on jäljellä reilu 1 dl. Anna jäähtyä, peitä ja siirrä jääkaappiin säilytystä varten. Kakusta ylijäänyt kondensoitu maito säilyy jääkaapissa n. 2 viikon verran.

Valmista seuraavaksi kakkuun browniepohja. Ensimmäisenä yhdistä kuuma vesi ja pellavansiemenrouhe ja anna seoksen seistä viitisen minuuttia. Sekoita keskenään vehnäjauho ja ruokasooda. Sekoita sitten tahnaksi keskenään hienoksi rouhittu suklaa, kaakao, suola ja kiehuva vesi. Lisää joukkoon sokerit, sulatettu margariini sekä pellavansiemenseos ja sekoita tasaiseksi. Paista kakku 20 senttisessä vuoassa 177 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä ja irrota vuoastaan.

Valmista seuraavaksi mustikkahyytelö. Keitin ensin mustikat pehmeiksi ja siivilöin niistä sitten kuoret pois. Halutessasi voit käyttää ne kuorineen, mutta sitten sinun kannattaa blendata seos sileäksi. Kiehauta mustikkaseos ja lisää hyytelösokeri joukkoon koko ajan sekoittaen. Keitä 3 minuuttia tai sokerin pakkauksen mukaan. Jos haluat hyytelöstä vähemmän sokerisen, voit korvata osan sokerista pelkällä pektiinillä. Vuoraa 20 senttinen irtopohjavuoka kelmulla tai leivinpaperilla ja kaada valmis, kuuma mustikkahyytelö vuokaan. Anna jäähtyä huoneenlämmössä ja siirrä sitten jääkaappiin jäähtymään kunnolla. Kun mustikkahyytelö on jähmettynyt, voit irrottaa sen vuoasta ja siirtää pakkaseen kovettumaan kunnolla. Varmista että hyytelö kovettuu tasaisella alustalla.

Valmistele 24-senttinen irtopohjavuoka tai kakkurengas vuoraamalla sen reunat reunakalvolla ja pohja leivinpaperilla. Leikkaa paistamasi brownie-pohjan pinta tasaiseksi ja asettele se sitten mahdollisimman keskelle 24-senttisen vuoan pohjaa.

Valmista seuraavaksi vadelmamoussetäyte. Kiehauta vadelmat ja mustikat ja anna niiden kiehua vähintään 3 minuuttia. Halutessasi voit siivilöidä marjapyreen tiheän siivilän läpi. Itse käytin marjat kuorineen ja siemenineen tällä kertaa. Lisää pyreen joukkoon kasvimaito ja agar agar ja anna liota 5 minuutin ajan. Vatkaa soijavispi ja sokeri jämäkäksi vaahdoksi. Kiehauta seos ja anna kiehua hiljalleen 4 minuutin ajan. Jos käytät agar agar -hiutaleita jauheen sijaan, kiehumisaika on noin 5-10 minuuttia tai kunnes hiutaleet ovat kokonaan liuenneet. Kaada sitten kuuma agar-seos soijavispivaahdon joukkoon ja vatkaa tasaiseksi. Kaada 1/3-osa marjamoussesta kakkuvuokaan browniepohjan päälle ja tasoita esimerkiksi paletilla. Asettele sitten jähmettynyt mustikkahyytelökerros vadelmamoussen päälle mahdollisimman keskelle vuokaa. Jos vadelmamousse on mielestäsi tähän liian pehmeää, voit siirtää kakun pakastimeen jähmettymään hetkeksi ennen mustikkahyytelökerroksen lisäämistä. Kaada mustikkahyytelön pinnalle loput vadelmamoussetäytteestä ja tasoita pinta mahdollisimman tasaiseksi. Siirrä kakku sitten jääkaappiin jämäköitymään vähintään muutamaksi tunniksi tai vaikka seuraavaan päivään.

Kun kakku on jämäköitynyt, voit valmistaa peilikiilteen. Rouhi valkosuklaa kuumuutta kestävään kulhoon. Yhdistä kattilassa sokeri, siirappi sekä kylmä vesi. Lämmitä seos 65 asteeseen ja lisää agar agar -jauhe. Kiehauta seos ja keitä noin minuutin verran. Siirrä seos pois liedeltä ja lisää joukkoon 140 g keittämääsi kondensoitua maitoa. Sekoita seos tasaiseksi ja kaada se sitten valkosuklaan päälle. Sekoita kunnes suklaa on sulanut ja kaada kiille sitten tiheän siivilän läpi toiseen kulhoon. Näin mahdolliset kokkareet ja ilmakuplat jäävät kiilteestä pois. Värjää kiille haluamallasi tavalla. Itse erotin muutaman kauhallisen kiilteestä toiseen kulhoon ja värjäsin sen mustaksi pastavärillä. Loput värjäsin punaisella pastavärillä. Anna kiilteen jäähtyä kunnes se on noin 34 asteista. Mustaksi värjätty osuus jäähtyi nopeammin, joten lämmitin sitä hieman uudelleen kun punainen osuus oli saavuttanut 34 asteen lämpötilan.

Sillä aikaa kun kiille/kiilteet jäähtyvät, voit irrottaa kakun vuoastaan. Kuorruttamista varten vuoraa esimerkiksi reunallinen pelti leivinpaperilla tai kelmulla ja asettele sen päälle ritilä. Sitten ylimääräinen kiille valuu pellille eikä jää kakun reunoille roikkumaan. Kun kiille on jäähtynyt oikeaan lämpötilaan, kaada se kakun pinnalle. Jos käytät kahta väriä, voit tehdä korostevärillä haluamasi kuvion kakun pintaan. Jos kakun pinta jää epätasaiseksi, vedä se suoraksi paletilla jolloin ylimääräinen kuorrute valuu reunoja pitkin alas. Varmista että kaikki reunat ovat kuorrutteen peitossa ja tarvittaessa peitä aukot palettia apuna käyttäen. Vedä kakun alareuna siistiksi paletilla ja siirrä kakku sitten kakkupahville tai tarjoilualustalle koristelua varten. Koristelin kakun minimalistisesti vadelmilla, joiden pintaan huiskaistiin hieman kultaista tomuväriä.

Viimeksi muokattu: 22.08.2016 06:54 : amanda.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
27.08.2016 14:14 - 27.08.2016 14:15 #20487 : Sokerivaltakunta
Sokerivaltakunta vastasi aiheeseen: Elokuu 2016 - puutarhan antimet! 3.-28.8.2016
Kultaherukka ja Creme Brulée huijauspiirakka



Tämä piirakka ei ole sitä aitoa creme bruléetä, vaan siitä puuttuu hirveä määrä kolesterolia, sillä jätin pakolliset keltuaiset kokonaan pois ja sain paahtovanukkaan hyydytettyä maissitärkkelyksellä, mausta tinkimättä. Lopputuloksena on tämän kesän paras piirakka, mikä hävisi pöydältä hetkessä. Eikä kukaan huomaa, että Creme Brulée ei ole oikea. 100% huijaus!!!

Kultaherukka ja Creme Brulée huijauspiirakka (Gluteeniton)

Pohja:

200 g gluteenittomia kaurajauhoja
(voit myös käyttää 200 g vehnäjauhoja, mutta tiedäthän, ettei piirakka silloin ole enää gluteeniton)
1 kananmuna
125 g voita
½ tl leivinjauhetta
½ tl suolaa

Sekoita jauhot, suola ja leivinjauhe. Nypi kylmä voi jauhoihin niin, että saat hiekkamaisen seoksen. Lisää kananmuna ja sekoita nopeasti taikinaksi.
Levitä taikina vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin.

Punaherukkatäyte:

1 l punaherukka
5 rkl hillo-marmeladisokeria

Sekoita herukat sokerin kanssa ja laita pohjan päälle. Paista unissa 225 asteessa 25 minuuttia.

Creme Brulée:

250g mascarponejuustoa
0,5l kuohukermaa
100g sokeria
60g maissitärkkelystä
1rkl vaniljasokeria

Sekoita kaikki ainekset yhteen ja laita varovasti punaherukoiden päälle. Varo etteivät seokset sekoitu keskenään, niin että valkoinen seos säilyy kauniina valkoisena. Laita takaisin uuniin, pienennä lämpötilaa 180 asteeseen ja paista 30 minuuttia. Älä säikähdä, jos seos näyttää liian löysältä. Se hyytyy hyvin jääkaapissa.

Päälle:


5-6 rkl ruokosokeria

Kun piirakka on jäähtynyt täysin, ripottele pinnalle reilusti ruokosokeria ja sulata sokeri uunissa grillivastuksen alla kauniiksi ruskeaksi. Jos omistat kaasupolttimen, voit sulattaa kakun pinnan sillä.

Koristele punaherukan marjoilla ja lehdillä ja ripottele päälle kultaista tähtipölyä.



Viimeksi muokattu: 27.08.2016 14:15 : Sokerivaltakunta.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
27.08.2016 21:22 - 27.08.2016 21:24 #20488 : Leivontanurkka
Leivontanurkka vastasi aiheeseen: Elokuu 2016 - puutarhan antimet! 3.-28.8.2016
Marjaisa tuulihattukakku

Tuulihatun päälle koottu kakku, miltä kuulostaa? Mahtavalta ! Ideaan törmäsin myös Porvoossa, ihanassa kahvilassa :)
Tässä maistuu kesän maukkaat marjat ja vaniljaisen ilmava vaahto. Olisin voinut lusikoida tätä monen monta palaa!


Tuulihattupohja

100 g voita
3 dl vettä
2 dl vehnäjauhoja
3 munaa
½ tl leivinjauhetta

- Mittaa voi ja vesi kattilaan. Valitse teräskattila, jotta voit käyttää samaa astiaa vatkausvaiheessa. Kuumenna kiehuvaksi ja sekoittele, kunnes voi on sulanut. Anna vesi-voiseoksen kiehahtaa kunnolla, muutoin taikina voi jäädä löysäksi
- Ota kattila liedeltä ja lisää voi-vesiseokseen kerralla jauhot. Sekoita lastalla tai kauhalla, kunnes neste on imeytynyt jauhoihin ja tuloksena on paksu taikina
- Lisää munat yksitellen. Vatkaa taikinaa huolellisesti joka välissä. Lisää lopuksi leivinjauhe. Jatka vatkaamista hetken aikaa
- Vuoraa leivinpaperilla 26 cm irtopohjavuoka
- Siirrä taikina pursotinpussiin ja pursota vuokaan spiraalin mallisesti. Jätä väleihin tilaa, koska taikina paisuu kaksinkertaiseksi
- Pursota lopusta taikinasta pieniä tuulihattuja
- Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 25 minuuttia (vähennä/lisää paistoaikaa koon mukaan). Vältä avaamasta uunia paistamisen aikana, sillä tuulihatut/ tuulihattu lässähtävät helposti
- Anna jäähtyä

- Levitä tuulihattukakun päälle varovasti mustikkacurdia vajaa dl. Ripottele päälle vielä tuoreita mustikoita ja vadelmia

Mustikkacurd

2 dl mustikkasosetta
1 ½ dl hillosokeria
3 keltuaista
75 g voita

-Survo mustikat sileäksi soseeksi sauvasekoittimella
- Laita kattilaan mustikkasose, hillosokeri ja keltuaiset. Kuumenna, kunnes seos pulpahtaa. Alenna lieden lämpötilaa ja jatka keittämistä, kunnes hilloke sakenee (5-10 minuuttia). Jäähdytä kylmässä vesihauteessa
- Kaada mustikkahilloke kulhoon ja lisää voi nokareina. Vatkaa seos vaahtomaiseksi. Laita kannelliseen lasipurkkiin ja anna olla jääkaapissa pari tuntia jähmettymässä

(* Tällä tulee n. 2-3 dl valmista curdia )


Valmista vaniljainen vaahto

3 dl kermaa
2½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
2/3 prk mascarponea
2 rkl velvet vanilja tomusokeria / tomusokeria

Päälle : Tuoreita marjoja ja kiillesokerista keitetty kiille

- Vaahdota kerma ja vaniljakastike vaahdoksi
- Vaahdota mascarpone ja tomusokeri keskenään . Lisää vanilja-kerma ja sekoita tasaiseksi
- Ota hieman vaahtoa syrjään ja sekoita joukkoon ½ dl mustikkacurdia. Laita pursotuspussiin
- Levitä pohjan päälle puolet vaahdosta, pursota spiraalimaisesti / sinne tänne mustikkacurd vaahto. Lisää loput vaniljavaahdosta
- Lisää tuoreet marjat ja keitä päälle kiillesokerista kiille paketin ohjeen mukaan
- Anna jähmettyä hetki jääkaapissa



Heidi / Leivontanurkka
Viimeksi muokattu: 27.08.2016 21:24 : Leivontanurkka.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
28.08.2016 18:50 #20490 : sitruunahiiri
sitruunahiiri vastasi aiheeseen: Elokuu 2016 - puutarhan antimet! 3.-28.8.2016
Punaistenmarjojenkakku
[/size]



Mansikkasiirappi


200g mansikkaa
40g sokeria

Keitä mansikoita ja sokeria kunnes mansikat alkavat hajota ( noin 20min). Purista mansikat siivilän läpi ja Jatka keittämistä, kunnes seos on siirappimaista.

Pohja

3 kananmunaa
40g sokeria
240g vehnäjauhoja
5g soodaa
5g vanilijasokeria
1.5 dl piimää
mansikka siirappi
1/2 dl öljyö
1 rkl etikkaa

Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Sekoita jauhoseos taikinaan. Sekoita mansikka siirapin joukkoon piimä ja lisää se sekä öljy ja etikka taikinaan. Sekoita ainekset juuri ja juuri sekaisin, ettei taikina sitkisty. Paista pohjaa 175 asteessa uunin alatasolla noin tunnin ajan.

punaherukkahillo

litra punaherukoita ( oksineen)
60g hillosokeria
1rkl vettä

Irrota punaherukat oksistaan. Laita n.1.5dl punaherukoita sivuun. Laita loput punaherukat ja vesi sekä sokeri kattilaan. Keitä n. 20 min. Soseuta ja siivilöi hillo. Anna jäähtyä

vadelmatäyte
200g vadelmia
2.5dl flora vispi
250g maitorahkaa
1/2 dl vanilija kreemijauhetta

Keitä vadelmia kattilassa 5 min. ( tuoreita vadelmia käyttäessä, voit vain soseuttaa marjat.) Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää siihen rahka, vanilijakreemijauhe ja jäähtynyt vadelma seos. Vatkaa täyte tasaiseksi.



kokoaminen

kostutukseen vanilija sokerilla maustettua maitoa

Leikka kakkupohja kolmeen osaan. kostuta ensimmäinen pohja ja lisää puolet punaherukka hillosta ja vadelma täyutteestä. Ripoittele mukaan myös puolet sivuun otetuista punaherukoista. täyta kakun toinen kerros samalla tavalla

Mansikka kastike

300g mansikoita
40g hillosokeria
2 rkl vettä

Laita kakki ainekset kattilaan ja anna seoksen kiehua kunnes mansikat alkavat hajota ( n.20min). Purista mansikat siivilän läpi ja Jatka keittämistä, kunnes kastike on sopivan paksua. Anna kastikkeen jäähtyä hieman ja kaada se sitten tasaisesti kakun päälle.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
28.08.2016 20:01 - 28.08.2016 20:03 #20491 : MiaMarika
MiaMarika vastasi aiheeseen: Elokuu 2016 - puutarhan antimet! 3.-28.8.2016
Punaherukka-vadelmamuffinit

kuuluvat alkavaa syksyyn ja tuovat mieleen makumuistoja pian jo menneestä kesästä.



Nämä muffinit koostuvat kuohkeasta muffinitaikinasta joka on paistettu hyväksi suutuntumaksi ja jonka
sydämeksi ovat liittoutuneet loistavat makuparit, kirpeä punaherukka ja vadelma.
Tämän kaiken kruunaa vaniljainen kermavaahto sekä punaherukalla maustettu kreemi.

Täydellinen paketti jossa ei ole mitään liikaa, eikä liian vähän.




Punaherukka-vadelmamuffinit
(n. 12 kpl)
3 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
150 g voita (laktoositon)
2 kananmunaa
1 dl maitoa (laktoositon)
2 dl vadelmia
1 dl punaherukkaa

Sekoita keskenään vehnäjauhot, sokeri, vaniljasokeri ja leivinjauhe.
Sulata voi.
Sekoita keskenään kananmunat, maito ja sulatettu voi.
Lisää kuivat aineet nesteisiin ja sekoita tasaiseksi.
Kääntele joukkoon vadelmat ja punaherukat.
Jaa taikina muffinivuokiin.

Paista uunissa 175 asteessa, n. 20 minuuttia.

Jäähdytä muffinit ja kuorruta haluamallasi tavalla.
Omani kuorrutin tuplakuorrutuksella.

Kuorrute 1;

2 dl kermaa (laktoositon)
1 rkl vaniljakreemiä

Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää joukkoon vatkaten vaniljakreemi.

Kuorrute 2;

150 g voita (laktoositon)
n. 4 - 4.5 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
4 rkl paseerattuja punaherukoita

Pehmennä voi vatkaamalla.
Lisää joukkoon vatkaten tomusokeri.
Vatkaa, kunnes vaahto on vaaleaa ja ilmavaa.
Lisää lopuksi joukkoon paseeratut punaherukat ja vaniljasokeri.
Vatkaa sekaisin.

HUOM! Omat muffinit leivoin laktoosittomaksi mutta muffinit voi yhtä hyvin tehdä myös laktoosipitoisilla ainesosilla.



Viimeksi muokattu: 28.08.2016 20:03 : MiaMarika.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Sivu luotiin ajassa: 0.106 sekuntia
Toteutus: Kunena foorumi

Sponsorit 2017