Toukokuun 2016 täytekakkuhaaste, mukana ammattilaisraati!

Lisää
14.05.2016 12:22 - 19.06.2016 20:58 #20382 : Tanja
Tanja loi aiheen: Toukokuun 2016 täytekakkuhaaste, mukana ammattilaisraati!
Toukokuun leivontahaasteessa jälleen mukana ammattilaisista koottu raati. Nyt on siis oiva tilaisuus saada kakulleen ammattilaisten arviot! :peukkuy:

Osallistumisaika päättyy keskiviikkona 8.6.2016 klo 24:00. Kaikki Leivontafoorumin aktiivijäsenet voivat osallistua haasteeseen.

Ohjeistus haasteosallistumiseen:
  • kakkupohja oltava uunissa paistettu
  • kakusta riitettävä vähintään neljälle hengelle
  • osallistutaan omalla nimimerkillä
  • osallistumisviestiin reseptin lisäksi 3 kuvaa kakusta seuraavasti:
  1. koko kakku
  2. kuva kakkupalasta tai leikkauspinnasta tai täyttövaiheesta siten, että sekä pohja että täyte ovat näkyvissä
  3. lähikuva yksityiskohdasta
Haasteen sponsorit toukokuussa:


http://www.valio.fi


http://www.dansukker.fi/


Fazer Suklainen Keittiö


Haasteen kakut arvioi ammattilaisista koottu raati: Lista päivittyy sitä mukaa kun tuomarit vahvistavat mukaantulonsa.

Osallistumisajan päätyttyä tuomaristo arvioi kakut. Arviointi tapahtuu pisteyttäen sekä sanallisesti. Arvioinnissa kiinnitetään huomiota seuraaviin seikkoihin:
  • kokonaisuus
  • resepti
  • ulkonäkö
  • toteutettavuus

Yleisiä ohjeita leivontahaasteiden postauksiin:
  • Viesti kannattaa aina esikatsella ennen lähettämistä. Voit myös testata koodien toimivuutta ja kuvien lisäämistä Testipalstalla . Vältä ylisuuria ja vastaavasti turhan pieniä kuvia.
  • Päivänvalo on kuvien paras kaveri!
  • Voit keskustella haasteeta höpinäketjussa .
Yleistä asiaa sponsoripalkinnoista:
  • Tuotepalkinnot lähetetään, Sponsori & Lf -sopimuksia noudattaen, ainoastaan Suomen osoitteisiin.
  • Toivomme, että palkinnon kuva laitetaan aina esille Lf höpinöihin ko. kuukauden osioon - ja mielellään linkillä omaan blogiin.
  • Muistathan, jos haluat lahjoittaa saamasi palkinnon, se on oma asiasi, mutta kuvaathan sen ensin ja laitat ko. kuukauden höpinöihin esille, kiitos!
Viimeksi muokattu: 19.06.2016 20:58 : Tanja. Syy: tuomarilistan päivitys

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
29.05.2016 23:18 - 09.07.2016 12:18 #20399 : nami-hiiri
nami-hiiri vastasi aiheeseen: Sitruunatahna & timjami täytekakussa
Sitruunatahna & timjami täytekakussa


kakkupohja:
4 kananmunaa
1½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhe-sooda seosta
1/2 tl sormisuolaa
1 rkl sitruunakuorta sokeriin hierottuna ja hienonnettuna (tomaatin kuorimaveitsi kuorii sitruunan ilman valkoista osaa!
1 tl sitruunauutetta
1 rkl tuoretta sitruunatimjamia tai tavallista timjamia, lehdet huuhdottu, kuivattu, varret poistettu, karkeaksi silputtuna….olisi saanut olla enemmän!
( pohjan kostutukseen tarvittaessa maitoa, vedellä laimennettua sitruunamehua tai sitruunalimonaadia.)

TEE NÄIN:
▪ Laita uuni lämpenemään 175°, voitele/jauhota vuoka - käytin luottovuokaani ’Silverwood’, joka ei voitelu-jauhotusta kaipaa.
▪ Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi valkoiseksi paksuksi vaahdoksi.
▪ Sekoita keskenään jauhot ja leivinjauhe-ruokasoodaseos. Siivilöi ne vaahtoon, sekoita lastalla käännellen. Lisää mausteet sekoita varoen tasaiseksi taikinaksi puuhaarukalla.
▪ Paista kakkupohja 175 asteessa n. 30-35 minuuttia kakun koosta/korkeudesta riippuen - muista tikkukoe!
▪ Anna pohjan jäähtyä vuoassa ritilän päällä.
▪ Hiiren vuoasta jäähtynyt kakku pitää nostaa ulos yläkautta juomalasin avulla.
▪ Leikkaa jäähtynyt pohja kolmeen osaan.
▪ Kokoa kakku takaisin vuokaan kerros kerrokselta täytteen kera niin saat tasaiset reunat. Eli alimmainen kiekko jälleen alimmaiseksi, kostutus tarvittaessa, lisää voikreemiä pursottamalla spiraalimaisesti ja sivele sitruunatahnaa joukkoon hieman epätasaiseti, näin syntyy pehmeämpi maku täytteeseen. Jatka seuraavan kiekon lisäyksellä, kostutus, täyte ja lopuksi kolmas kiekko, kostutus, mutta jätä sen pinta ilman täytettä.
▪ Peitä vuoka (tarttuvalla) kelmulla ja laita jääkaappiin tekeytymään noin 30-60 min.
▪ Kakku nostetaan jälleen juomalasin avulla ylös vuoasta tarjoiluvadille ja kuorrutetaan (värjätyllä) voikreemillä ja koristellaan tuoreella (sitruuna)timjamilla ja muutamalla ohueksi leikatulla sitruunaviipaleella (1 mm).



Itsetehty SITRUUNATAHNA:
3 kananmunan keltuaista
1-1,5 dl sokeria
1 sitruunan raastettu kuori
1/2 dl sitruunanmehua
3 rkl voita

TEE NÄIN:
• Vatkaa keltuaiset, sokeri, sitruunankuoriraaste ja mehu sekaisin kulhossa.
• Nosta kulho vesihauteeseen (tai käytä vaivatonta 'vesisäiliökattilaa') ja kypsennä eli anna seoksen saostua. Tässä kohtaa tarvitaan malttia. Anna veden poreilla kattilassa, mutta muista että sen ei tarvitse koskea kulhon pohjaa.Vispilöi seosta kunnolla koko ajan tasaisesti kulhon pohjaa ja reunoja myöten kunnes se paksuuntuu ja vaahto laskeutuu.
• Nosta kulho vesihauteesta ja lisää voi hyvin vispilöiden. Kaada tasainen seos purkkiin (n. 2,5 dl purkki) ja jäähdytä.

Vinkitystä: Säilyy 1-2 viikkoa jääkaapissa ja pakastimessa kuukausia. Sitruunatahnaa voi käyttää mm. kakun välissä sellaisenaan, kermaan sekoitettuna, kääretortuissa, pikkuleivän täytteenä, macaroneissa ja paahtoleivän päällä.


Sitruuna VOIKREEMI KUORRUTUS:

140 g huoneenlämpöistä suolatonta voita
280 g tomusokeria
1-2 rkl kermaa - tai maitoa
1 tl sitruunauutetta
( muutamat tipat elintarvikeväriä tarvittaessa)

TEE NÄIN:
• Vatkaa voi vaaleaksi vaahdoksi. Lisää puolet tomusokerista, vatkaa kunnes seos on pehmeä ja tasainen. Lisää loput sokerit ja 1 rkl kermaa, vatkaa kunnes seos on kermamaista ja pehmeää. Lisää kermaa, jos seos on liian paksua.
• Mikäli haluat ’värittää’ voikreemiä eriasteisesti, niin laita kreemiä pieniin kulhoihin ja sekoita väriä joukkoon.

.............................................
AMMATTI-IHMISTEN KAKKURAATI:

° Kaunis, luonnollinen ja juuri nyt trendikäs koristelu. Ihana sitruunan ja timjamin yhdistelmä. Kepeä kesäkakku.

° Kiva, hieman erilainen täytekakku. Timjami täytekakussa on minulle uusi ajatus. Kiva kun pohjassakin on käytetty sitruunaa kuten myös kreemissä. Mielnkiintoinen tuttavuus! Koristelu mukailee hienosti makua.

° Reseptitekstissä näkyy selkeä leivonta-osaaminen ja asioiden omakohtainen ymmärtäminen. Tämä on sellainen kakku mitä itsekin innostuisi kokeilemaan jo reseptin ja omaperäisyyden vuoksi. Kivannäköinen toteutus, harvemmin näkee tähän tyyliin koristeltuja kakkuja. Olisi mielenkiintoista testata kakkua itse, jo mielenkiintoisten makuyhdistelmien vuoksi.
.

Voisin lopettaa suklaan syömisen, jos haluaisin, mutta en ole luovuttajatyyppiä.
Viimeksi muokattu: 09.07.2016 12:18 : nami-hiiri. Syy: ammatti-ihmisten arvostelu
Seuraavat käyttäjät sanoivat kiitos: Sokerivaltakunta

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
02.06.2016 05:22 - 09.07.2016 12:38 #20400 : tonttoli
tonttoli vastasi aiheeseen: Ruusutäytekakku
Ruusutäytekakku




Kakkupohja

600g jauhoja
375g fariinisokeria
150g kidesokeria
120g kaakaota
3tl leivinjauhetta
1,5tl soodaa
4 suurta kananmunaa
300g kermaviiliä
300g voita
150g tummaa suklaata
1,5 dl öljyä
4,5 dl kylmää vettä

Mansikkalimonadi /-virvoitusjuoma kostutukseen

Sulata voi vesihauteessa tai mikrossa ja sulata sen jälkeen siihen suklaa.
Lisää kaikki ainekset ja sekoita hyvin keskenään.
Kaada kahteen (16+20cm) voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjavuokaan ja paista pienempää kakkua 160 asteessa uunin alatasolla n. 45-50 minuuttia ja suurempaa 5-10 minuuttia pidempään.

Anna kakkupohjien jäähtyä. Voit antaa kakkupohjien mielellään seistä jääkaapissa seuraavaan päivään, jolloin pohja mehevöityy ja leikkaaminen on helpompaa.


Hillo

200-250 g mansikoita
¼ pkt hillo-marmeladisokeria
muutama tippa sitruunamehua

Sulata pakastemansikat tai käytä tuoreita ja paloiteltuja mansikoita.
Keitä kattilassa mansikoita, sitruunamehua ja sokeria n. 10 minuuttia. Soseuta hillo ja anna jäähtyä.


Mansikkatäyte

50 g mascarponejuustoa
1,5 dl kermaa
1dl rahkaa
2 rkl vaniljakreemijauhetta
vaniljasokeria
sokeria + tomusokeria
puolet hillosta

Vatkaa kerma ja lisää siihen vaniljakreemijauhe vatkaamisen lopussa. Lisää mascarponejuusto ja rahka ja vatkaa. Jos täyte tuntuu löysältä, voit lisätä vaniljakreemijauhetta . Sekoita sekaan puolet jäähtyneestä hillosta. Lisää sokeria oman maun mukaan n. 0,5dl – 1 dl.
Nosta jääkaappiin.


Suklaatäyte

2,5 dl kermaa
150 g mascarponejuustoa
200 g maitosuklaata
100 g tummaasuklaata
tomusokeria

Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa.
Vatkaa kerma ja lisää vatkaten joukkoon mascarponejuusto ja jäähtynyt suklaa. Lisää halutessasi täytteeseen tomusokeria.


Kakun kokoaminen

Leikkaa kakut neljään kakkupohjaan ja nosta ne päällekkäin niin, että suuremmat jäävät alle. Veistä kakkupohjatorni pisaran muotoiseksi (leveä alhaalta ja kapea ylhäältä) ja tarvittaessa ylileikkautuvia osia voi käyttää vielä viimeisiin päällimmäisiin kerroksiin pisaran muotoilussa.

Kostuta kakkupohjia mansikkalimonadilla.

Kokoa kakku levittäen kakkupohjien väliin vuorotellen suklaatäytettä joka toiseen väliin ja joka toiseen mansikkatäytettä. Sipaise mansikkatäytteen alle mansikkahilloa. Suklaatäytettä voit levittää paksummin (1,5-2cm), koska se on jämäkämpää.

Nosta kakku jääkaappiin jähmettymään yön yli. Tarvittaessa voit sitoa kelmua kakun ympärille.





Mansikkavoikreemi

200 g mansikkatomusokeria
200 g voita
1 tl lämmintä vettä

Vatkaa tomusokeria ja voita kolhossa.
Vatkaa sekaan lämmin vesi.
Levitä voikreemiä paletilla kakun pinnalle ensin ohut kerros, joka sitoo muruset ja jonka jäähdytät jääkapissa puoli tuntia ja sen jälkeen paksumpi, jolla saat kakun muodon viimeisteltyä pisaran malliseksi.


Kakun kuorruttaminen

300 g kukkamassaa
1,2 kg sokerimassaa (Wonder Cakes -sokerimassa on tarpeeksi jämäkkää tähän tarkoitukseen)

Vaivaa kukkamassa ja sokerimassa sekaisin ja lisää halutessasi pastaväriä.
Kaulitse massa n. 1-2mm paksuksi ja leikkaa siitä ensin pienempiä ja sitten yhä suurenevia pilven muotoisia paloja 2-3 kpl kerrallaan. Ohenna ne pallotyökalulla yläreunasta.
Aloita ruusun muotoileminen ylhäältä. Ruusun viimeiset terälehdet voivat ulottua pisaran puolivälistä alas asti, eli ne ovat jopa kämmenen kokoiset.


...........................
II palkintosija

AMMATTI-IHMISTEN KAKKURAATI:

° Kaunis liukuvärjäys, taidokas toteutus ulkonäöllisesti. Sisällöltä olisin toivonut selkeämpiä, erottuvampia kerroksia. Koristeiden ja langoitettujen sokerikukkien käyttöön tarkoitetun kukkamassan käyttö kakun kuorrutuksessa ja ns.syötävässä osassa ei ole välttämätöntä eikä suositeltavaa. Vaihtoehtoisesti Tilkka cmc jauhetta sokerimassan joukossa ja pieni terälehtien esikuivatus muotoonsa sekä jo valmiiksi jämäkämmän ja ei niin rasvaisen sokerimassan käyttö valmistuksessa toimii myös.

° Kaunis kakku. Plussaa itsetehty hillo ja muutoinkin herkullisen oloinen täyte. Kahvipöydän ehdoton kaunistus!

° Ulkonäkö priimaa. Resepti selkeä sanainen ja ytimekäs. Kokonaisuutena kaunis ja ammattitaitoinen. Viimeistellyn ja kauniin näköinen kakku. Toteutus ja kaikki kohdillaan.
.
Viimeksi muokattu: 09.07.2016 12:38 : nami-hiiri. Syy: arvostelu

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
02.06.2016 18:11 - 09.07.2016 12:41 #20406 : MinttuMaaria
MinttuMaaria vastasi aiheeseen: Pelimiehen kakku
PELIMIEHEN KAKKU



Pohja:
4 kananmunaa
1,5dl sokeria
1dl vehnäjauhoja
1dl perunajauhoja
2rkl kaakaojauhetta
1,5tl leivinjauhetta

Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi.
Sekoita kuivat aineet sekaisin ja lisää vaahtoon siivilän läpi varovasti sekoittaen.
Levitä leivinpaperin päälle uunipellille.

Paista 200ºC:ssa noin 7min.

Kumoa kypsä pohja leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä mielellään seuraavaan päivään.

Säädä reunavuoka 17x24,5cm kokoiseksi. Vuoan reunat kannattaa suihkuttaa rasvalla tai sivellä öljyllä niin vuoka irtoaa helpommin. Mittaa vuoan kanssa sopivan kokoiset palat. Paina vuoan kanssa "urat" ja leikkaa palat veitsellä. Alimmaisen ja päälimmäisen palat kokonaisena, keskimmäisen levyn voi tehdä paloista niin ei jää hukkapaloja.

Kostuta kakku kermaliköörillä. Ellet halua alkoholia kakkuun, kiehauta 1dl likööriä muutama minuutti. Anna jäähtyä.

Valkosuklaa-kermaliköörimousse:
145g valkosuklaata sulatettuna
200g maustamatonta tuorejuustoa
1dl Mozart- valkosuklaakermalikööriä
3 liivatetta
2dl vispikermaa
1tl aito vaniljasokeri

Sulata valkosuklaa. Sekoita valkosuklaa ja tuorejuusto
Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen
Kiehauta likööri niin että alkoholi haihtuu, sulata liivatteet kuuman liköörin joukkoon.
Vatkaa kerma vaahdoksi
Sekoita likööri-liivateseos tuorejuustoseokseen.
Lisää viimeiseksi kermavaahto.
Sekoita tasaiseksi.

Kirsikkamousse:
2dl vispikermaa
150g maustamaton tuorejuusto
150g maitorahka
200g kirsikkapyre / kirsikoita soseutettuna
3/4-1dl sokeria
2tl aito vaniljasokeri
3 liivatelehteä

Vatkaa kerma vaahdoksi
Laita liivatteet pehmenemään
Sekoita tuorejuusto, rahka, kirsikkapyre/sose ja sokerit.
Kuumenna tilkka vettä ja sulata liivatteet. Sekoita tuorejuusto-rahkaseokseen. Sekoita hyvin.
Lisää viimeiseksi kermavaahto varovasti sekoittaen.

Laita reunavuoka tarjoilualustalle johon olet laittanut kakkupaperin halutessasi. Laita alimmaiseksi kokonainen levy ja kostuta kermaliköörillä. Lisää kermaliköörimousse levyn päälle. Levitä tasaiseksi.

Laita seuraavat levyt paloista. Kostuta levyt kermaliköörillä. Lisää kirsikkamousse, tasoita ja laita kokonainen kakkulevy päälle. Laita esim. leikkuulauta levyn päälle niin pinnasta tulee tasainen. Vie kakku odottamaan jääkaappiin mielellään ainakin muutamaksi tunniksi niin kerrokset hyytyvät.


Pinnalle: Sokerikreemi ja vaahtokarkin makuinen sokerimassa

Sokerikreemi:
50g voi
100g tomusokeri
1/2tl aito vaniljasokeri
1/2rkl vesi

Vatkaa voi, tomusokeri ja vaniljasokeri hyväksi vaaleaksi vaahdoksi. Lisää loppuvaiheessa vesi. Vatkaa vielä hetki.

Irroita vuoka varovasti. Apuna voi käyttää ohutta leivontalastaa tai veistä jonka kanssa käy kakun ja vuoan välissä "irrottamassa" kakun ettei tule ikäviä yllätyksiä.

Levitä sokerikreemi kakun pintaan tasaisesti. Laita kylmään odottamaan.

Kaulitse massa tasaiseksi levyksi. Laita levy kakun päälle.



Koristele kakku sokeripitsillä ja pelikorteilla.

Sokeripitsi: (Confetin ohje)

Valmista pitsimassa purkin ohjeen mukaan. Käytin Confetin pitsiainetta.

Laita uuni lämpiämään 70-80 asteeseen.Laita silikoninen pitsimatto tasaiselle alustalle (pöydälle) ja levitä palettiveitsen avulla pitsimassaa kuvioiden päälle. Levitä massa huolellisesti.

Vedä palettiveitsella tarkasti kaikki ylimääräinen pitsimassa pois. Ei haittaa vaikka kuvioihin jäisi vielä tässä vaiheessa muutamia ilmareikiä. Siirrä pitsimatto uunipellille ja laita uuniin kuivumaan noin 12 minuutiksi.

Ota pelti uunista, siirrä pitsimatto takaisin tasaiselle alustalle ja levitä toinen kerros pitsimassaa kuvioiden päälle. Tälläkin kertaa ole huolellinen levityksessä ja peitä kaikki mahdolliset pienet ilmareiät. Laita matto uudelleen uunipellille ja kuivata uunissa toiset 10-12 minuuttia

Käännä pitsimatto kuviot pöytää vasten ja aloita pitsin irroitus varovasti kulmasta palettiveitsen avulla. Taita pitsimattoa vähitellen ja irroita pitsiä sentti sentiltä. Näin saat sen irtoamaan kokonaan ehjänä. Jos tuntuu, että pitsi ei lähde irti helposti ja se on kostean oloista, voit jättää pitsin kuivumaan mattoonsa muutamaksi tunniksi. Kun pitsimassa on kuivunut kokonaan, se irtoaa helposti matosta.

Pitsi on melko elastista ja muotoutuu helposti kakkujen sekä muiden koristeiden päälle. Se pysyy myös huoneenlämmössä, pöydällä, helposti käsiteltävänä useamman tunnin ajan. Jos kuitenkin haluat säilyttää sitä useita päiviä, laita pitsi ilmatiiviiseen rasiaan.


.....................................
AMMATTI-IHMISTEN ARVOSTELU:

° Kauniit taidolla tehdyt pelikortit, herkullinen ja ns. Tavallisesta poikkeava täytevalinta. Kauniit ja selkeät täytekerrokset. Kreemin ja kakun pinnan siloittaminen kaipaa pientä harjoitusta. Toimiva kokonaisuus.

° Valkosuklaa-kermalikööritäyte kuulostaa todella herkulliselta. Kirsikkamousse täydentää makumaailmaa. Pitsi on kaunis pelikorttien alla. Tätä haluaisin maistaa!

° Sujuva ja selkeä resepti, uusia maistuvia ainesosia. Kokeilemisen arvoinen makuelämys. Pitsin teon selittäminen oli mallikkaasti hoidettu. Pelikorttien (syötäviä?)ja ruusun teko-ohje olisi ollut hyvä lisä. Kakun päällisen tarkempi viimeistely/tasaisuus olisi nostanut arviointia 1-2 numeron verran. Kiitettävä kokonaisuus ja omaperäinen idea. Koristeiden sommittelu yksinkertainen ja kaunis
.

MinttuMaarian leipomukset :-)
Viimeksi muokattu: 09.07.2016 12:41 : nami-hiiri. Syy: arvostelu

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
05.06.2016 09:47 - 09.07.2016 13:05 #20414 : amanda
amanda vastasi aiheeseen: Suklaan ystävän kakku
Rakas pikkusiskoni valmistui juuri ylioppilaaksi ja sain kunnian leipoa ihanalle päivänsankarille kakun! Toiveena olivat mansikka tai suklaa tai mieluiten vaikka molemmat, joten makumaailma oli sillä selvä. Tietenkin kakku piti toteuttaa siskoni ruokavaliota mukaillen, mutta vegaanisia kaakkuja on onneksi tullut jo jonkin verran rustailtua...! Tätä kakkua varten halusin päästä testaamaan Oatlyn kauratuorejuustoa ensimmäistä kertaa. Kakun koristelussa tavoittelin huoletonta mutta herkullista ulkonäköä. Ja herkullista tämä kyllä olikin, varsin suklaisaa :silly:



Suklaan ystävän kakku (n. 15 palaa)

Pohja
400 g vehnäjauhoja
60 g kaakaojauhetta
500 g sokeria
2 tl ruokasoodaa
1 tl suolaa
150 g rypsiöljyä (tai muuta neutraalin makuista öljyä)
2 tl vanilja-aromia
2 tl omenaviinietikkaa
440 g vettä

Täyte ja kuorrute
360 g kauratuorejuustoa
400 g soijavispiä
160 g tomusokeria
24 g vaniljasokeria
160 g suklaata (käytin Pandan Tummaa suklaata)

Väliin
Kostutusvesi (150 g vettä ja 150 g sokeria)

Koristeet
Mansikoita
Suklaaraastetta (käytin 81% prosenttista suklaata)
Suklaamacaroneja (resepti alinna)



Valmista kostutusvesi kiehauttamalla sokeri ja vesi kattilassa. Keitä kunnes sokeri on kokonaan liuennut. Anna jäähtyä huoneenlämmössä ja siirrä jääkaappiin kannelliseen rasiaan jäähtymään kokonaan kunnes kokoat kakun.

Valmista macaronit alinna olevan reseptin mukaan mielellään kakun tarjoilua edeltävänä päivänä. Siten ne ehtivät vetäytyä jääkaapissa tarpeeksi.

Kakkupohjaa varten vuoraa kahden halkaisijaltaan noin 24 cm leveän irtopohjavuoan pohjat leivinpaperilla. Voit myös paistaa kakun kahdessa osassa jos sinulla on vain yksi samankokoinen kakkuvuoka. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Sekoita keskenään vehnäjauho, kaakaojauhe, sokeri, ruokasooda ja suola. Sihtaa kuivat aineet toiseen kulhoon, jottei joukkoon jää paakkuja. Sekoita toisessa kulhossa yhteen rypsiöljy, vanilja, etikka ja vesi. Sekoita kuivat ja märät aineet keskenään varovaisesti yhteen. Kaada massat vuokiin ja paista noin 45-55 minuuttia kunnes kakkujen keskiosaan tökättyyn tikkuun ei tartu taikinaa. Anna kakkupohjien jäähtyä hetki vuoissaan ja kumoa ne sitten ritilälle jäähtymään kokonaan. Jos kokoat kakun seuraavana päivänä, peitä kakkupohjat huolellisesti kelmulla ja säilytä jääkaapissa. Kakkupohjat on helpompi leikata jos leikkaat ne vasta seuraavana päivänä.

Valmista kuorrute vatkaamalla soijavispi kovaksi vaahdoksi. Lisää kauratuorejuusto joukkoon ja vatkaa tasaiseksi. Vatkaa sokerit sekaan kunnes seos on tasaista. Sulata suklaa, anna sen jäähtyä hieman ja vatkaa se sitten lopun seoksen joukkoon. Kaavi reunat ja pohjat ja vatkaa seos aivan tasaiseksi. Voit antaa vaahdon jämähtää jääkaapissa ennen kuin alat täyttää kakkua. Tämä kannattaa tehdä varsinkin jos et täytä kakkua renkaan tai reunakalvon sisään.

Täytä kakku leikkaamalla molemmat kakkupohjat puoliksi. Kostuta alin pohja ja levitä sille ohut kerros mansikkahilloa. Levitä sen päälle n. 1-2 cm kerros suklaavaahtoa. Paina uusi kakkupohjalevy sen päälle ja toista käsittely sille. Tee sama kaikille kakkupohjalevyille paitsi päällimmäiselle. Anna kakun tekeytyä jääkaapissa vähintään muutama tunti ennen kuorrutusta. Kuorruta kakku sitten ja vetele pinta huolettoman näköiseksi paletilla. Koristele kakku puolikkailla mansikoilla, suklaaraasteella ja suklaamacaroneilla.

---

Suklaamacaronit (1 pellillinen)

Kuoret
400 g kikhernetölkin liemi puoliksi (suolatonta!)
50 g hienokiteistä sokeria
45 g mantelijauhetta (käytin itsejauhamaani, joka olisi voinut olla vielä hienojakoisempaa...)
25 g tomusokeria
3 g tummaa kaakaojauhetta
1/2 tl vaniljauutetta

Täyte
50 g tummaa maidotonta suklaata (käytin Pandan Tummaa suklaata)
50 g kookoskermaa

Aloita leipominen valuttamalla pieneen kattilaan puolet kikherneiden liemestä (jos teet kaksi pellillistä macaronseja, käytä koko tölkki ja tuplaa resepti). Kiehauta liemi ja keitä se hiljalleen poreillen niin, että sitä on jäljellä noin 32 grammaa. Siirrä liemi sivuun jäähtymään noin 10 minuutiksi.

Jos käytät kokonaisia manteleita, jauha ne hienoksi jauhoksi. Lisää joukkoon tomusokeri ja kaakaojauhe ja blendaa hienoksi ja tasaiseksi. Vatkaa sitten jäähtynyt kikherneliemi kuohkeaksi ja kuplivaksi. Lisää sitten liemen joukkoon hiljalleen kidesokeri esimerkiksi 1 rkl kerrallaan. Lisää vaniljauute joukkoon.Vatkaa kunnes marenki on paksua. Siivilöi sitten tiheän siivilän läpi puolet kuivista aineista mukaan joukkoon. Sekoita esimerkiksi nuolijalla tasaiseksi ja lisää sitten siivilän läpi myös loput kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi ja jatka sekoittamista, kunnes koostumus on oikeanlainen. Macaronmassan tulee olla paksua, mutta kuitenkin sellaista, että jos nostat pienen keon sitä leivinpaperin päälle, niin sen huippu ei jää nöpöttämään pystyyn vaan tasoittuu.

Siirrä macaronmassa sitten pursotinpussiin, jossa on pyöreäkärkinen tylla. Pursota leivinpaperoiduille pelleille pieniä 1-2 € kolikon kokoisia nappeja. Pursota aivan pystysuunnassa, jotta macaronmassa levittyy pellille kauniisti ja symmetrisesti. Paukauta peltiä sitten pöytää vasten niin, että mahdolliset ilmakuplat poksahtavat macaronkuorista pois. Jätä kuoret sitten kuivumaan huoneenlämpöön 1-2 tunniksi. Itse annoin niiden kuivahtaa yhden tunnin. Lämmitä uuni 100 asteeseen ja paista kuoret pelti kerrallaan uunin keskitasolla 30 minuuttia. Sen jälkeen sulje uuni ja anna kuorien olla jälkilämmössä vielä 15 minuuttia. Tämän jälkeen avaa uunin luukku varovasti raolleen ja anna kuorien kuivahtaa vielä toiset 15 minuuttia. Toista sama paisto toiselle pellilliselle.

Kun kuoret ovat jäähtyneet paiston jälkeen. irrota ne varovasti leivinpaperista. Jos kuoret eivät meinaa irrota, voit sivellä kylmää vettä leivinpaperin pohjapuolelle, kuoret irtoavat leikiten minuutin parin päästä. Valmista suklaatäyte. Vatkaa kookoskerma löysäksi vaahdoksi. Sulata suklaa mikrossa ja vatkaa se sitten kookosvaahdon joukkoon kunnes seos on aivan tasaista. Pursota heti, jottei täyte ehdi jämähtää. Tarvittaessa lämmitä seosta jos se muuttuu liian jämäkäksi. Pursota puolille macaronkuorista suklaaytäytettä. Paina toinen puolisko päälle. Laita täytetyt macaronit ilmatiiviiseen rasiaan jääkaappiin.


.............................
III palkintosija

Ammatti-ihmisten arvostelu:

° Plussaa vegaanisesta toteutuksesta. Mehevä pohja, herkulliset tuoreet mansikat. Kaunis kokonaisuus.

° Sisältä kakkupohja näyttää mehevälle, ihana! Kiva saada vähän erilaisia kakkuja kilpailuun. Kauniit macaronit!

° Kaunis koristelu. Kiitettävä kokonaisuus. Suklaaraaste sopii masikoiden väriin ja muuhun kakun värimaailmaan erinomaisesti. Samoin ratkaisu jättää mansikoiden kauniin vihreät kannat paikoilleen. Selkeä resepti. Macarons ohje oli erinomainen lisä. Vegaaniruokavaliota tuntemattomalle olisi ehkä ollut hyvä selventää hieman erikoisempien ainesten (kuten etikka) merkitys maun ja mahdollisen rakenteen osalta. Kakun pinnan vaahdon raaka-aineiden koostumus näyttää kuvissa aavistuksen sille että massa saattaa olla hieman leikannut kiinni (erottunut, ryyninen). Tämä seikka korjaamalla ulkonäköpisteet olisivat nousseet herkulliseen ja erinomaiseen 5 asti. Toki kyseessä voi olla myös erikoisempien raaka-aineiden normaali koostumuskin. Kokonaisuutena kiitettävä ja kaunis kakku.
.
Viimeksi muokattu: 09.07.2016 13:05 : nami-hiiri. Syy: arvostelu

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
07.06.2016 19:44 - 09.07.2016 12:48 #20419 : Sokerivaltakunta
Sokerivaltakunta vastasi aiheeseen: Growtopia cake
Growtopia cake



Tänä vuonna näytti siltä, että pojalleni käy niin kuin suutarin lapselle: päivää ennen synttäreitä äidillä oli paljon kakkutilauksia ja pojalla ei ollut minkäänlaista toivetta eikä suunnitelmaa.
Viime tipassa poika keksi Growtopia-peli aiheisen kakun ja ennen kuin edes kerkesin avata suuta ettei käy, kun ei oo aikaa, kun koristeet olisi pitänyt tehdä jo viikko sitten, kun ei oo enää hermojakaan..... poikani näytti kännykällä WL- lukon, jonka haluaa kakun päälle. Niin vaatimaton ja helppo koriste! Kyllä käy! On kuitenkin sen verran aikaa ja hermojakin. Ja rakkautta kaikista eniten!
Lopputulokseen olivat tyytyväisiä pojan lisäksi myös kaikki vieraat ja äiti itse. Kakku oli upea ja oikein herkullinen.
Suklaatäyte oli syntynyt puolivahingossa, kun tilauskakusta jäi ylimääräistä marenkivoikreemiä, mikä ei kuitenkaan riittänyt kakun täytteeksi. Olin liian väsynyt ja liian laiska tekemään lisää voikreemiä, eikä maitosuklaata ollut enää kaapissa, niin päätin keittää ganachen ja sekoittaa sen marenkivoikreemin kanssa yhteen. Ja tuli BINGO! Täyte oli niin maukas, hyvä koostumukseltaan, pysy hyvin kasassa ja sitä oli helppo leikata. Tästä tulee uusi lempitäyte tuleviin kakkuihin.



Pohja

(20 cm)
3 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta (sokeritonta)
2 tl vaniljasokeria
1 tl soodaa
Sekoita keskenään kuivat aineet
2 munaa
2 dl maitorahkaa
2,25 dl maitoa
150g rypsiöljyä
Sekoita nämä keskenään
Kaada nesteseos kuivien aineiden päälle. Sekoita keskenään ruokalusikalla varovasti.
Kaada taikina vuokaan. Paista uunin alimmalla tasolla 180 asteessa noin tunnin verran.

Täyte:


Vadelma-mansikka-kirsikka tahna (curd):

1 dl soseutettuja vadelmia
1 dl soseutettuja mansikoita
1 dl soseutettuja kirsikoita
2 dl hillosokeria
4 kananmunan keltuaisia
100 g voita
Laita marjasoset, sokeri ja keltuaiset kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Jäähdytä hyvin. Lisää voi ja vatkaa vaahdoksi.

Ganache :


2 dl kermaa
400 g tummaa suklaata (vähintään 50%)
Lämmitä kerma kiehumispisteeseen. Lisää paloiteltu suklaa ja sekoita tasaiseksi sileäksi massaksi (ganache). Älä vatkaa!
Jäähdytä huoneenlämpöiseksi.

Marenkivoikreemi:

4 valkuaista
1,5 tl viinikiveä (voit jätä pois jos ei löytyy)
200 g sokeria
0,75 dl vettä
300 g voita
200 g maitosuklaata

Laita vesi ja sokeri kiehumaan siihen saakka, että lämpötila on 121 astetta (noin 10 minuuttia). Sillä välillä vatkaa valkuaiset ja viinikivi kovaksi vaahdoksi. Lisää kuuma vesi-sokeriseos, koko ajan vatkaten. Näin kuuma sokerivesi kypsentää valkuaiset ja saat ihanan kiinteän ja kiiltävän marengin.
Vatkaa niin kauan, että marenki on huoneenlämpöinen. Lisää pehmeä voi pienissä erissä, koko ajan vatkaten. Lisää lopuksi sulatettu suklaa.

Vatkaa ganache ilmavaksi ja lisää huoneenlämpöisen marenkivoikreemi, koko ajan vatkaten.

Leikkaa pohja neljän osaan.
Levitä päälle kolmas osa tahnaa ja sen päälle kolmas osa suklaatäytteestä. Laita toinen suklaapohja ja taas päälle kolmas osa tahnaa ja kolmas osa suklaatäytteestä. Toista uudelleen ja peitä suklapohjalla. Päällimmäiselle pohjalle ei levitetä täytettä.
Laita jääkaappiin kovettumaan muutamaksi tunniksi, mieluiten yön yli.

Kuorrute:

250 g mascarponejuustoa
3 dl vispikermaa
2 rkl tomusokeria
(sinistä pastaväriä
kirsikoita
pronssi tomuväriä
keltaisia sokerimassaa ja kulta tomuväriä
pari tippaa votkaa)

Vatkaa kerma, mascarpone-juusto ja tomusokeri kovaksi vaahdoksi.
Peitä koko kakku mascarpone-kermavaahdolla ohuesti.

Jos haluat tehdä liukuvärjätyn reunan levitä kakun yläosaan valkoista kuorrutetta koko kakun ympäri. Anna sen olla keskiosassa epätasaisesti levitettynä. Värjää loput kuorrutteesta siniseksi ja levitä se kakun alareunaa pitkiin. Pyörivä alusta on melko ehdoton tässä tehtävässä. Siisti kuorrute palettiveitsen avulla. Vetämällä palettiveistä suoraa kakun ympäri syntyy tasainen jälki ja ihana liukuvärjätty efekti.

Kauli sokerimassaa ja leikkaa lukonmuoto. Painele keskelle avainmuoto. Sekoita kultatomuväri ja muutaman tippaa votka. Värjää lukko kultaiseksi. Sekoita pronssitomu ja pari tippaa votka ja värjää avaimen kolo. Aseta lukko kakun päälle.

Värjää kirsikat käytämällä pronssitomuväriä ja kuivaa sivelintä. Tomu tarttuu tosi hyvin kirsikan pintaan. Asettele kirsikat lukon ympäri.


..................................
AMMATTI-IHMISTEN ARVOSTELU:

° Herkullinen yhdistelmä marjoja curdissa, kauniisti leikkautuvat palat. Kokonaisuus toimii.

° Kaunis, mutta hieman raskaan oloinen kakku.

° Siististi kuorrutettu ja kasattu kakku. Upeat kirsikat ja hieno idea pronssinkiilto sopii upeasti. Sininen liukuvärjäys oli kiva lisä. Lukon pienempi koko ja viimeistellympi toteutus olisi ehkä tuonut ulkonäköpisteet nappiinsa asti. Myös kokonaisarvosana olisi noussut. Avaimen kuvan maalaaminen esim. pastavärillä olisi saattanut tuoda tarvittavan viimeistellymmän lookin. Jokatapauksessa, suorareunainen ja värimaailmaltaan kaunis kakku. Maku oli varmasti hyvä. Selkeäsanainen resepti. Pirteä värimaailma.
.
Viimeksi muokattu: 09.07.2016 12:48 : nami-hiiri.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
08.06.2016 20:12 - 09.07.2016 12:53 #20420 : MiaMarika
MiaMarika vastasi aiheeseen: Kesäinen mansikka-valkosuklaakakku
KESÄINEN MANSIKKA-VALKOSUKLAAKAKKU



hurmaa hennon pinkin ja puhtaan valkoisen sävyissä. Valkoisessa on aavistus jo tulevaa juhannusta, juhannusruusujen taikaa.
Taikaa, joka värittää ruusujen keskustan lämpimällä vaniljalla. Vaniljalla, joka häipyy askel askeleelta taipuen kullan kimallukseen.
Vähäni samoin kuin ilta-aurinko kultaa taivaanrannan laskeutuessaan länteen, pikkuhiljaa häivyttäen.

Olenkin joskus miettinyt että minkälaisen kakun tekisin, noin ulkonäköä ajatellen, itselleni. Siinä olisi varmasti herkkyyttä ja puhtaita,
ehkä utuisiakin, värejä sävyineen päivineen. Aavistus kullan kimalletta ja sellaista pitsiä jota aikoinaan oli vanhan rintamamiestalomme
vilpolan ikkunaa somistamassa. Vilpola on jo elänyt aikansa ja sitä ei talomme yhteydessä enää ole. Siinä oli kuitenkin jotain vanhaa aikaa
henkivää ja jollain lailla minun on vilpolaa ikävä, sellaisella hyvällä tavalla. Sellainen kakku olisi minun kakkuni ja nyt se on taiottu todeksi.

Kakkupohjan tein vuokaan, halkaisijaltaan 16 cm. Pidän korkeista kakuista joten tämä vuoka valikoitui neljän munan kakkuun.
Kakkupohjan voit tehdä myös halkaisijaltaan 18 cm vuokaan jolloin kakusta tulee hieman matalampi.

Minulla on tapana tehdä leipomisesta hyvinkin helppoa ja yksiselitteistä koska lapsiperheessä arki on välillä hyvinkin hektistä. Perustan siis
täytteidenkin teon suht yksinkertaiseen kaavaan mutta silti herkulliseen. Aikani vie ehkä enemmänkin koristelupuoli joka on todella mielekästä
puuhaa. Voisin viettää tuntikaupalla sokerimassan ja vaahtokarkkimassan parissa tehden kaikkea ihanaa koristetta. Mutta lähdetään
nyt leipomaan kakkupohjaa ja laitetaan uuni 175 asteeseen. Kakku paistetaan uunin alimmalla tasolla, n. 30-40 minuuttia, riippuen uunista.
Kakku kannattaa paistaa vuorokausi ennen täyttöä. Näin kakku on helpompi leikata kerroksiin.

POHJA;
4 munaa
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1/2 tl leivinjauhetta

Anna kakun jäähtyä hetki vuoassaan, n. 5 minuuttia, ja kumoa se jäähdytysritilälle. Kakku saa olla ritilällä, edellen vuoassaan ja jäähtyä.
Kun kakku on kunnolla jäähtynyt se kannattaa asettaa esim. pakastepussiin jossa se saa odottaa (ja tekeentyä) seuraavaan päivään.

KOSTUTUS;
2 dl vaniljasokerilla maustettua maitoa

Täyte on kutakuinkin runsas tämän kokoiseen kakkuun joten tämän määrän voi hyvin puolittaa.
Itse tein koko "annoksen" koska täytin tällä täytteellä myös toisen kakun (toisen välin).

RAIKAS MARJATÄYTE;
4 dl (n. 400 g) marjasosetta, joko pakaste- tai tuoreista marjoista.
4 dl vaahtoutuvaa kevytvispiä tai mansikkakermaa
200 g maustettua rahkaa tai tuorejuustoa
4 rkl sokeria
1 dl vaniljakreemijauhetta (tai 4 liivatelehteä ja 1/2 dl vettä)

Soseuta marjat. Vaahdota kerma. Sekoita kermavaahdon joukkoon marjasose, rahka/tuorejuusto,
sokeri ja vaniljakreemijauhe. Vaniljakreemijauheen voit siis korvata liivatelehdillä, niinkuin itse tein.
Tällöin laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen täytteen valmistamisen ajaksi. Kiehauta viimeisenä
työvaiheena vesitilkka ja sulata siihen liivatteet. Sekoita täytteeseen. Kokoa kakku vuokaan ja hyydytä
jääkaapissa 2-3 tuntia, tai yön yli. Tässä kakussa on kuitenkin vielä toinen täyte, toiseen väliin, joten tee
alla mainittu täyte ja levitä se vielä täytekakun toiseen väliin. Tämän jälkeen voit hyydyttää kakun
jääkaapissa :)

Tässäkin täytteessä sama juttu; Täyte on kutakuinkin runsas tämän kokoiseen kakkuun joten tämän määrän voi hyvin puolittaa.
Itse tein koko "annoksen" koska täytin tällä täytteellä myös toisen kakun (toisen välin).


VALKOSUKLAATÄYTE;
4 dl vispikermaa tai kevytvispiä
200 g vaniljarahkavalmistetta tai maustamatonta tuorejuustoa
250 g valkosuklaata (tai vaihtoehtoisesti tummaa- tai maitosuklaata)

Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon vaniljarahkavalmiste, tai maustamaton tuorejuusto.
Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä. Lisää vaahtoon ja sekoita tasaiseksi.

Suklaatäyte on helppo, takuuvarma täyte, josta voi tehdä pienellä vaivalla erilaisia muunnelmia.
Täytteen valmistaminen on myös siinä mielessä näppärää, sillä suklaa toimii täytteen
jähmettäjänä eikä liivatetta tarvita.

Täytyy muistaa että tällä täyteyhdistelmällä (kts. raikas marjatäyte) kakku pitää kuitenkin koota
vuokaan ja hyydyttää jääkaapissa vähintään 3 tuntia. Itse hyydytin yön yli. Tällöin maut kerkeää tasaantumaan.



Seuraavana aamuna tein kakkuun kreemin seuraavasti

VOIKREEMI;
150 g voita
1,5 dl tomusokeria
1 rkl maitoa

Vatkaa kaikki kreemin ainekset vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahdottamiseen menee aikaa useita minuutteja.
Kuorruta hyytynyt kakku ensin ohuella kerroksella voikreemiä. Siirrä kakku n. puoleksi tunniksi jääkaappiin ja lisää
toinen tasainen kerros kreemiä. Kuorruta kakku sokerimassalla.

Kuorrutin kakun vaahtokarkin makuisella kaulintamassalla. Kaulintamassaa tämän kokoiseen kakkuun menee
n. 1,5-2 pkt:a (250 g/pkt).Massa meni reilusti yli kakun alareunojen mutta näin saa helpommin massan aseteltua kauniisti,
ilman ryppyjä, kakun pintaan. Massan värjäsin pinkillä pastavärillä.

Koristeet tein sokerimassalla/vaahtokarkkimassalla. Ruusut toteutin ruusun terälehtimuoteilla ja vastaavasti hortensiat tein
hortensiamuotilla. Koristeet kannattaa tehdä ajoissa jotta niille jää aikaa kuivua. Eritoten kesällä koristeet on syytä tehdä ajoissa valmiiksi!
Kukkien pintaan sivelin kimallejauheita eri väreissä. Ruusujen terälehdet saivat puolestaan kimalletta pintaansa koristejauheesta.
Kakun ympärille kiedoin pitsiä joka sopii täydellisesti tämän kakun olemukseen. Pitsi kiinnitetään kakkuun elintarvikeliimalla.
Kakun alareunaan sovittelin vielä helminauha.


.................................
I palkintosija

AMMATTI-IHMISTEN ARVOSTELU:

° Upea virheetön viimeistely. Kauniit harmoniset toisiinsa sointuvat värit. Taidolla tehty. Jottei kyse olisi vain kauniista pinnasta, myöskin sisältä kakku on taidolla tehty. Makuvalinnat onnistuneet, kauniit tasaiset täytekerrokset. Sokerimassan paksuus ja alla oleva kreemikerros ihanteelliset. Todella kaunis toimiva kokonisuus.

° Perinteiset maut ja kaunis klassinen ulkonäkö. Kakussa kaunis tasainen pinta. Todella hienot ruusut.

° Juhlava luksuskakku. Ruusujen kultauksen olisi ehkä voinut jättää poiskin, täydellinen jo ilmankin niitä. Taidolla viimeistelty, värimaailma ja osaaminen kohdillaan. Sointuva, siisti ja selkeä ulkonäkö. Kakun reseptin teossa kannattaa ajatella aina reseptin käyttäjää ja mitoittaa reseptissä ilmoitettu täyte suoraan yhteen kakkuun sopivaksi. Muutama kuva ruusujenteosta ja hortensioista olisi ollut upea ekstra. Ulkonäkö ja kokonaisuus kiitettävä. Hieman lyhyempi johdato saattaisi toimia parhaiten. Kannattaa keskittyä itse toteutuksen auki kuvaamiseen ja reseptin selkeyteen. Kakku itse on ulkonäöltään ja viimeistelyn sekä koristelun puolesta täysin priimaa. Makuvalinnoissa jäin pohtimaan reseptissä ilmoitettua vaniljakreemijauhetta, jota ei kuitenkaan kakussa käytetty. Se olisi kannattanut sieltä sen vuoksi myös poistaa. Maininta helminauhan valmistustavasta olisi ollut hyvä lisä. Kaunis ja täydellisyyttä hipova kakku. Upea kokonaisuus ja siisti viimeistely. Voittaja-ainesta.
.
Viimeksi muokattu: 09.07.2016 12:53 : nami-hiiri. Syy: arvostelu

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
12.06.2016 16:50 - 09.07.2016 12:57 #20425 : NeitiLeipuri
NeitiLeipuri vastasi aiheeseen: Kahden maun täytekakku

Ottaisitko mieluummin palan suklaakakkua mangotäytteellä vaiko kinuskikakkua puolukkatäytteellä? Jos valinta on liian vaikea, se on parempi ratkaista maistamalla molempia. Tässä täytekakussa on kaksi puoliskoa ja kaksi eri makua. Ideasta voin kiittää vain ja ainoastaan isääni. Hänellä oli syntymäpäivät pari viikkoa sitten, ja vaikkei kyse pyöreistä ollutkaan halusin leipoa kakun. Meidän perheessämme pienikin (teko)syy tuo kakkua pöytään. Kysyin sitten isältäni automatkalla koulusta kotiin, millaisen leivonnaisen hän haluaisi syntymäpäiväkseen. Vastaus kuului jotakuinkin näin: "No mitä jos olisi sekä kinuski- että suklaakakkua?" Tällä viattomalla lausahduksellaan isä antoi minulle valtavan inspiraation.



Kahden maun täytekakku

•riittävyys: noin 12 palaa
•valmistusaika: aktiivinen 2 h + passiivinen 1-2 h
•säilyvyys: ainakin kolmisen päivää jääkaapissa
•vuoka: 22 cm kakkuvuoka voideltuna ja korppujauhotettuna


kakkupohja:
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria

vaaleaan pohjaan:
0,75 dl vehnäjauhoja
0,25 dl perunajauhoja
0,5 tl leivinjauhetta

tummaan pohjaan:
0,5 dl vehnäjauhoja
0,25 dl perunajauhoja
1 rkl kaakaojauhetta
0,5 tl leivinjauhetta


kostutus:
1 dl maitoa
1 tl vaniljasokeria


vaalea kakku:

puolukkatäyte:
1,25 dl flora vispiä
2 dl puolukkaa
50 g vaniljatuorejuustoa
2-4 rkl sokeria

kuorrute:
1,25 dl flora vispiä
1 tl vaniljasokeria

kinuski:
1 dl kuohukermaa
1 dl fariinisokeria


suklaakakku:

mangotäyte:
1 prk säilykemangoa
1,25 dl flora vispiä
50 g maustamatonta tuorejuustoa

kuorrute:
1,25 dl flora vispiä
50 g maustamatonta tuorejuustoa
50 g tummaa suklaata
2 tl sokeria

suklaaganache:
50 g tummaa suklaata
0,5 dl kuohukermaa


koristeluun:
suklaarouhetta



Aloita leipomalla kakkupohja. Voitele kakkuvuoka ja aseta sen keskelle folioreunus. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita sekä suklaataikinan että vaalean taikinan kuivat aineet keskenään. Jaa taikina kahteen osaan; sekoita molempiin kuivat aineet siivilöiden. Kaada taikinat folioreunuksen eri puolille ja vedä folio lopulta varovasti pois. Paista kakkupohjaa 175 asteessa noin 30-35 minuuttia, kunnes tikkuun ei tartu enää taikinaa. Anna jäähtyä.

Tee täytteet kakkupohjan jäähtyessä. Vaahdota täytteitä varten yhteensä 2,5 dl kermaa. Jaa kermavaahto kahteen kulhoon. Survo puolukkatäytteen puolukat ja sekoita survos kermavaahtoon tuorejuuston kanssa. Mausta täyte sokerilla. Valuta mangotäytteen mangot ja survo ne tasaiseksi. Sekoita toiseen kermavaahtopuoliskoon mango ja tuorejuusto. Maista ja lisää tarvittaessa hieman sokeria.

Täytä kakku. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta kakkupohja ja levitä suklaapuoliskolle mangotäytettä sekä vaalealle puolelle puolukkatäytettä. Täytä kakku näin ja laita jääkaappiin vetäytymään.

Valmistele kakun kuorrutteet.
Vaahdota taas yhteensä 2,5 dl kermaa ja jaa vaahto kahteen kulhoon. Sulata toisen kuorrutteen tumma suklaa ja sekoita se toiseen kermavaahtoon tuorejuuston ja sokerin kanssa. Mausta toinen kermavaahto vaniljasokerilla. Levitä kakun vaalealle puolelle vaniljakermavaahtoa ja suklaapuolelle suklaavaahtoa. Nosta jääkaappiin odottamaan.

Viimeistele kakku kinuskilla ja suklaaganachella. Mittaa kinuskin ainekset kattilaan ja kuumenna seos kiehuvaksi. Keitä viitisen minuuttia välillä sekoitellen. Tee suklaaganache kinuskin keittyessä. Rouhi suklaa ja kuumenna kerma miltei kiehuvaksi. Kaada kerma suklaan päälle ja sekoittele tasaiseksi. Kun sekä kinuski että suklaaganache ovat jäähtyneet aavistuksen, kaada ne kakun päälle. Aloita jähmeämmästä ja levitä se kakun toiselle puoliskolle, levitä sen jälkeen toinen kuorrute. (Itselläni kinuski oli paksumpaa, joten levitin ensin sen vaalealle puolelle ja sen jälkeen suklaaganachen suklaakakkuosuuden päälle.) Kuorrutteet saavat valua kakun reunoillekin. Nosta kakku jääkaappiin.

Kuorrutteiden jäähdyttyä koristele kakku suklaarouheella.[/color]




.........................................
AMMATTI-IHMISTEN ARVOSTELU:

° Hieno oivallus ns." half & half" kakku. Valuva ganache ja kinuski nyt juuri trendikästä. Esteettisesti valuva koristelu toimii paremmin hieman korkeammassa kakussa.

° Kekseliäs toteutus. Hienosti saatu kaksi eri makua kakkuun.

° Kauniit kuorrutteet. Suklaarouheet stemmaavat hyvin kuorrutteiden värimaailmaan. Kiva kontrasti. Kaulun reunojen timmimpi viimeistely olis tuonut lisää pisteitä. Valuva kuorrute sen sijaan hauska lisä. Yksi tekovaihe kerrallaan helpottaa reseptin seuraamista. Mukavan näköinen ja huoleton kokonaisuus. Mielellään maistaisi.
.

Stop hating and start baking
Viimeksi muokattu: 09.07.2016 12:57 : nami-hiiri. Syy: arvostelu

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
12.06.2016 17:58 - 09.07.2016 13:00 #20426 : Leivontanurkka
Leivontanurkka vastasi aiheeseen: Toukokuun 2016 täytekakkuhaaste, mukana ammattilaisraati!
VANILJAINEN KUNINGATARKAKKU

Nyt on tullut niin paljon kakkuja muille tehtyä, etten niin kovin jaksanut alkaa oman perheen kakkuun panostamaan ;)
Mutta ihanaa kun ehdin vielä osallistua ongelmista huolimatta tähän kisaan!
Joka kesä on pakko tehdä ainakin yksi mansikka-kermakakku, nyt oli oiva hetki tehdä sellainen oman perheen kera nautittavaksi.


Kakkupohjiin olen jo jonkinaikaa käyttänyt osittain sokerina bourbon vaniljasokeria, joka antaa ihanan vaniljaisen maun. Myöskin tästä löytyy sitä

Vaniljainen kakkupohja

( 18 cm vuokaan )

4 kananmunaa

1 dl sokeria

½ dl bourbon vaniljasokeria

1½ dl vehnäjauhoja

½ dl perunajauhoja

½ tl leivinjauhetta

- Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Pingota irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja suihkuta vuokasprayta/ öljyä reunat

- Vatkaa kananmunat ja sokerit kunnon vaaleaksi vaahdoksi

- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon sihvilän läpi ja sekoita varoen sekaisin

- Kaada taikina vuokaan ja paista n. 40 min. Kokeile tikulla, onko kypsä, mutta ÄLÄ avaa ensimmäisen ½ h aikana uunin luukkua. Kakku saattaa lätsähtää

- Ota valmis pohja uunista ja tiputa n. 10 cm korkeudelta pari kertaa ( ei ole pakollinen, mutta itse olen sen todennut hyväksi keinoksi saada tasaisia pohjia )

- Leikkaa jäähtynyt pohja kolmeen osaan



Väliinsä kakku sain myöskin vaniljaisen ja maukkaan kuningatarmoussen, johon sain upotettua viime vuotisia kotimaisia marjoja. Päälle piti tyytyä vielä laittamaan ulkomaisia mansikoita, jotka kyllä olleet koko talven melko maukkaita

Vaniljainen kuningatarmousse

( 18 cm kakun molempaan väliin )

4 dl kermaa

1 prk mascarponea

300 g mansikkaa, vadelmaa ja mustikkaa soseutettuna

3 rkl vaniljasiirappia

4 liivatelehteä

Pari rkl vettä/ mehua

Kostutukseen maito+ vaniljasiirappia vähän

Päälle mansikoita ja mustikoita

Kermareunus

2 dl Flora vispiä

1/3 prk mascarpone

1½ rkl tomusokeria

- Laita liivatelehdet liukenemaan kylmään veteen

- Vatkaa kerma, lisää pehmennetty mascarpone ja marjasose. Sekoita tasaiseksi. Lisää siirappi ja tomusokeri ja sekoita

- Sulata liuenneet liivatelehdet kuumennettuun tilkkaan vettä/ mehua ja lisää liivateneste hieman jäähdyttyä mousseen koko ajan sekoittaen

- Täytä kakku, kostuta pohjat maito+ siirappi seoksella

- Anna jähmettyä mielellään yön yli/ useampi tunti

- Vatkaa kuorrutteen kerma ja lisää mascarpone sekä tomusokeri. Pursottele haluamallasi tavalla. Koristele marjoin

Nauti!
.................................
AMMATTI-IHMISTEN ARVOSTELU:

° Kaunis taidolla tehty koristelu. Huoliteltu ulkonäkö. Herkullinen kesäjuhlien kakku.

° Pidän mascarponen käytöstä tässä kakussa. Ihanan mehevä palakuva! Kauniit pursotukset.

° Täydellisen kaunis ja viimeistelty ulkonäkö, taitavat pursotukset. Hyvä selkeä resepti.Ammattimainen kädenjälki. Reseptiä kirjoittaessa käyttäisin harkiten sanaa kuningatarmousse, sillä perinteisesti se sisältää vain vadelmaa ja mustikkaa. Reseptiä oli ilo seurata, siinä yhdistyi selkeys ja osaaminen mukavalla tavalla. Kaunis klassinen kermakakku. Makumaailman ehdoton suosikki.
.

Heidi / Leivontanurkka
Viimeksi muokattu: 09.07.2016 13:00 : nami-hiiri. Syy: arvostelu

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
12.06.2016 21:41 - 09.07.2016 13:03 #20428 : Onneli78
Onneli78 vastasi aiheeseen: Toukokuun 2016 täytekakkuhaaste, mukana ammattilaisraati!
Rumpalipojan kakku



Tein tämän kakun pojalleni 4-vuotissynttäreille. Hän toivoi rumpukakkua. Kakun täytteet ovat myös pojan toivomusten mukaisia. Tämä on melko helppo kakku toteuttaa ja siitä saa halutessaan vieläkin yksinkertaisemman. Minä mm. halusin kakun reunaan liukuvärjätyn kreemipinnan, mutta siihen voi hyvin levittää myös yksiväristä kreemiä. Myös suklaanumeron voi hyvin jättää laittamatta. Minä laitoin sen sankarin toiveesta :) Kakun voisi hyvin kokonaankin päällystää jollakin massalla, mutta itse en oikein tykkää syödä massakakkuja, joten laitoin sitä vain yksityiskohtiin. Nuo kakun reunaosan pystynauhat voisi hyvin laittaa ennen reunanauhoja, jotta niiden päät jäisivät sekä ylä- että alareunan alle. Minä tein ne nyt kuitenkin näin.

Kakkupohjaan en laittanut mitään ylimääräistä, koska tämä intiaanisokerikakkupohja on itsessään juuri tarpeeksi maukas ja hyvä. Halusin tehdä täytteistä sellaiset, että ne eivät ole liian makeita. Raikastin vadelmatäytteen kokonaisilla vadelmilla. Tein kreemistä kunnon vaniljaisen makuisen. Kreemin pinnassa näkyvät hauskasti vaniljajauhe ja vaniljauutteen siemenet. Kreemiä on aika ohuet kerrokset, jotta kreemi ei tekisi kakusta liian makeaa. Omarkarkeista tehdyt rumpukapulat on helppo tehdä ja ne ovat kovettuessaan sen verran napakat, että meidän sankaripoika rummutti niillä kakkua ennen kakun leikkaamista :D Ääni piti tosin kuvitella.

noin 25 hengelle, hyla

Pohja

(26 cm irtopohjavuokaan)

7 kananmunaa

175 g (4 dl) intiaanisokeria

210 g (vajaa 3 1/2 dl) puolikarkeita spelttijauhoja (ei täysjyvä)


Kostutus

1 3/4 dl maitoa (hyla)

1/2 rkl intiaanisokeria


Suklaatäyte

1/2 dl vadelmahilloa

+

120 g tummaa suklaata

3 dl vispikermaa (hyla)

2 rkl kaakaotomusokeria

1/2 tl vaniljajauhetta

100 g vaniljatuorejuustoa (laktoositon)


Vadelma-vaniljatäyte

1/2 dl vadelmahilloa

+

200 g vadelmia (tuoreena tai sulatettuna pakkasesta)

2 1/2 dl vispikermaa (hyla)

100 g vaniljarahkaa (laktoositon)

1 rkl tomusokeria

2 rkl vaniljakreemijauhetta


Vaniljakreemi

165 g suolatonta voita (vähälaktoosinen)

60 ml (4 rkl) kevytmaitoa (hyla)

½ tl vaniljajauhetta

1 tl vaniljauutetta

500 g tomusokeria

mustaa pastaväriä


Marsipaaniosat

250 g valkoista sokerimassaa

mustaa pastaväriä


Suklaakirjaimet
muutama pala tummaa suklaata


Rumpukapulat

8 kpl Omar-karamellia


- Tee kakkupohja. Siivilöi intiaanisokeria kulhoon tarvittava määrä. Lisää munat joukkoon ja vatkaa seos kunnon paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Vaahdotukseen saattaa mennä vähän enemmän aikaa kuin tavallista sokeria + munia vaahdotettaessa. Siivilöi jauhot varovasti käännellen vaahdon sekaan. Voitele ja jauhota 26 cm halkaisijaltaan oleva irtopohjavuoka. Kaada taikina siihen. Vältä vuoan heiluttamista.

Paista 175-asteisessa uunissa alatasolla noin 35 minuuttia. Vältä uuniluukun availuja paiston aikana, jotta kakkupohja saa rauhassa nousta, eikä se lässähdä. Kumoa valmis kakkupohja ritilälle tai muulle alustalle pian uunista ottamisen jälkeen. Anna kakkupohjan jäähtyä ja leikkaa se sitten kolmeen osaan. Kakkupohjan saa leikattua helposti, jos annat sen ensin jäähtyä jääkaapissa.

- Tee kostutusliemi. Sekoita maito ja intiaanisokeri keskenään. Säilytä liemi jääkaapissa aina kun et tarvitse sitä.

- Aseta joko irtopohjavuoan reunaosa tai säädettävä reunavuoka tarjoilualustalle. Nosta kakkupohjan pohjaosa vuokaan. Kostuta se intiaanisokerimaidolla. Levitä päälle vadelmahillo.

- Tee suklaatäyte. Sulata suklaa vesihauteessa tai miedolla lämmöllä mikrossa välillä sekoitellen. Anna suklaasulan jäähtyä haaleaksi. Vatkaa kerma vaahdoksi lisäten vatkauksen loppuvaiheessa kaakaotomusokeri ja vaniljajauhe. Vatkaa pienellä teholla joukkoon vaniljatuorejuusto (ota tuorejuusto huoneenlämpöön ennen täytteen tekoa, jotta se ei ole ihan jääkaappikylmää. Kylmänä se voisi jähmettää suklaasulaa). Sekoita suklaasula täytteeseen. Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta. Nosta täytteen päälle keskimmäinen pohjalevy, kostuta se ja levitä päälle vadelmahillo. Laita vuoka jääkaappiin vadelma-vaniljatäytteen teon ajaksi.

- Tee vadelma-vaniljatäyte. Soseuta vadelmat (jos käytät pakastevadelmia, anna niiden sulaa ensin ja soseuta sitten liemineen päivineen). Vatkaa kerma vaahdoksi lisäten vaniljakreemijauhe hiljalleen joukkoon vatkauksen lppuvaiheessa. Vatkaa hiljaisella teholla joukkoon vaniljarahka ja tomusokeri. Kääntele vadelmasose täytevaahdon joukkoon.

Levitä vadelma-vaniljatäyte kakkupohjan päälle. Upota jäiset vadelmat täytteeseen melko tiheästi (laita pakastevadelmat suoraan pakkasesta, jotta ne eivät sotke täytettä). Aseta päälle viimeinen kakkupohjalevy ja kostuta se. Laita kakun päälle tuorekelmua tai foliota ja anna hyytyä jääkaapissa noin 4 tuntia tai yön yli.

- Tee vaniljakreemi. Siivilöi tomusokeri valmiiksi erilliseen kulhoon. Mittaa toiseen kulhoon huoneenlämpöiset voi ja maito sekä vaniljajauhe, vaniljauute ja puolet tomusokerista. Vatkaa kunnes seos on tasaista ja vähän paksuuntunut. Lisää loppu tomusokeri vähitellen ja vatkaa, kunnes seos on tasaisen kermaista ja pehmeää.

- Ota kakku jääkaapista. Levitä vaniljakreemiä tasainen ja ohuehko kerros koko kakun pintaan. Tasoita pinta, erityisesti kakun pääliosa, koska se jää näkyviin. Se onnistuu helpoiten palettiveitsellä. Veistä kannattaa lämmittää välillä, jotta se liukuu helposti kreemin pinnalla ja tasoittaa sen sujuvasti. Veitsen kuumennus onnistuu pitämällä sitä hetki kuuman veden alla ja kuivaamalla se. Laita kakku jääkaappiin noin tunnin ajaksi, jotta kreemipinta jähmettyy. Tällöin sen pintaan on helpompi levittää myöhemmin uusi kreemikerros.

Jaa loppu kreemi kahteen kulhoon. Värjää ne mustalla pastavärillä niin, että toinen on tummanharmaata ja toinen vaaleamman harmaata.

Ota kakku jääkaapista. Levitä tummempaa kreemiä kakun reunan alaosaan. Levitä se suhteellisen tasaisesti, mutta sitä ei tarvitse siloittaa. Levitä vaaleampaa kreemiä kakun reunan yläosaan. Vedä (lämmitetyllä) palettiveitsellä kakun reuna tasaiseksi. Värit sulautuvat mukavasti yhteen. Koita saada kreemikerroksesta mahdollisimman ohut, jotta sitä on mukava syödä.

Huom! Kreemiä jää vähän yli. Kaikkea ei siis tarvitse käyttää. Vähän pienempi annos olisi riittänyt.

- Tee kakun yksityiskohdat. Värjää sokerimassa mustalla pastavärillä harmaaksi. Jaa massa kahteen osaan. Muotoile massat, yksi kerrallaan, pötkylöiksi ja kauli pötkylät pitkittäissuunnassa pitkiksi ja kapeiksi, noin 2 mm paksuiksi suikaleiksi. Kakun ympärysmitta kannattaa tarkistaa tätä ennen, jotta osaat kaulia sopivan pituisen suikaleen. Leikkaa suikaleista joko veitsellä tai nauhaleikkurilla tasaiset nauhat. Painele toinen nauha kakun yläreunaan. Leikkaa lopusta nauhasta (jos sitä jäi yli ja jos ei jäänyt, kauli ja leikkaa uusi nauha) neljä lyhyttä pätkää ja paina ne tasaisin välein kakun reunaosaan niin, että ne ulottuvat ylänauhan alareunasta kakun alareunaan. Sipaise pystypätkien alaosaan hieman ylijäänyttä kreemiä tarttumapinnaksi. Paina toinen pitkä nauha kakun alareunaan. Nauha kulkee pystypätkien päältä.

Pursota kreemiä nauhamaisesti kakun yläreunaan tarttumapinnaksi. Pyörittele lopusta massasta ohut pötkö ja paina se kiertämään kakun yläreunaa. Tämä antaa kakulle huolitellumman, rumpumaisen ulkonäön. Laita kakku jääkaappiin tarjoiluun saakka.

- Tee numero suklaasta. Kirjoita numero leivinpaperille/pergamiinille. Sulata suklaa mikrossa puoliteholla välillä sekoitellen tai vesihauteessa. Lusikoi suklaasula pieneen pussiin (käytin minikokoisia Minigrip-pusseja). Leikkaa pieni pala kulmasta ja pursota suklaata numeromallin päälle. Tee ainakin kaksi kerrosta antaen suklaan jähmettyä välissä. Anna jähmettyä jääkaapissa, irrota koriste leivinpaperista ja aseta kakun päälle haluamaasi kohtaan.

- Tee rumpukapulat. Kuori noin kahdeksan Omar-karamellia kääreistään. Aseta puolet niistä lautaselle. Anna niiden olla mikrossa noin 15 sekuntia, käännä palat ympäri ja laita mikroon vielä 15 sekunnin ajaksi. Palojen tulisi olla muotoiltavan pehmeitä, mutta ei liian veteliä. Varo mikrosta tulleita paloja, koska ne ovat aluksi hyvin kuumia. Pyörittele paloista rumpukapulan muotoinen puikko. Tee samoin lopuille karamelleille. Anna kovettua alustalla. Aseta kapulat kakun päälle ennen tarjoilua.

---

Halusin tehdä kakun reunaosaan liukuvärjätyn kreemipinnan, jotta se toisi rumpukakkuun pientä särmää ja rockia :)




.......................................
AMMATTI-IHMISTEN ARVOSTELU:

° Hieno oivallus Omar kakkien käyttö massan sijaan koristeissa, lapsille mieluisa vaihtoehto.

° Intiaanisokerin käyttö oli kiva idea pohjassa. Valitettavasti se ei näytä oikein hyvältä, mutta maku on tärkein. Raikkaat täytteet. Ihana nähdä numero joka on tehty suklaasta eika sokerimassasta!

° Kapulat, kakun pinta ja suklaanumerot ovat kauniin viimeistellyt. Reunat kaipaisivat vielä loppusilausta ja timmimpää työskentelyä. Idea omaperäinen ja kiva. Omar-makeisista tehdyt rumpukapulat ansaitsevat kumarruksen arvoisen erityismaininnan. Reseptiin vaiheittain eteneminen olisi tuonut lisää rentoutta ja etenemisen tunnetta, työmäärä vaikutelma tuntuu silloin vähemmältä jja työmäärältään kevyemmältä, kun asiaa annostellaan pieni vaihe kerrallaan eteenpäin. Respetin käsitteisiin kannattaa kiinnittää tarkempi huomio, pinnan siemenet ovat peräisin vaniljatangon sisältä, niitä on myös runsaasti mukana joissakin vaniljasokereissa. Rumpalipoika tuli varmasti onnelliseksi tästä kakusta. Lastenjuhlien suosikki!
.
Viimeksi muokattu: 09.07.2016 13:03 : nami-hiiri. Syy: arvostelu

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
03.07.2016 19:42 #20449 : Tanja
Tanja vastasi aiheeseen: Toukokuun 2016 täytekakkuhaaste, mukana ammattilaisraati!
Heips!

Vastausten julkistaminen onkin hieman isompi homma kuin luulin, tai sitten en vaan osaa käyttää googlen kyselypalvelua...
Otan kuvankaappaukset kaikista tuomareiden sanallisista palautteista ja laitan ne huomenna esille. Mutta tässä kokonaispisteet nyt ensi hätään! :)

:peukkuy: Vain muutaman pisteen erot kärjessä, ja muutenkin todella tasaisia kakkuja. Maksimipistemäärä olisi ollut 40 pistettä, joten mielestäni kaikki kakut ylsivät korkeille pisteille! (yksi tuomareista ei ehtinyt pisteyttää kakkuja määräaikaan mennessä, siksi maksimi 50p sijaan 40p)



Onnea sijoittuneille! :victory: (3 sponsoripalkintoa jaossa)
Palailen tosiaan huomenna illalla sanallisten arvioiden ja muiden haasteeseen liittyvien asioiden kera. :vilkuti:

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
05.07.2016 10:14 #20452 : Tanja
Tanja vastasi aiheeseen: Toukokuun 2016 täytekakkuhaaste, mukana ammattilaisraati!
Tuomareiden kommentit ovat nimettöminä alla.

Sitruunatahna & timjami täytekakussa
  • Kaunis, luonnollinen ja juuri nyt trendikäs koristelu. Ihana sitruunan ja timjamin yhdistelmä. Kepeä kesäkakku.
  • Kiva, hieman erilainen täytekakku. Timjami täytekakussa on minulle uusi ajatus. Kiva kun pohjassakin on käytetty sitruunaa kuten myös kreemissä. Mielnkiintoinen tuttavuus! Koristelu mukailee hienosti makua.
  • Reseptitekstissä näkyy selkeä leivonta-osaaminen ja asioiden omakohtainen ymmärtäminen. Tämä on sellainen kakku mitä itsekin innostuisi kokeilemaan jo reseptin ja omaperäisyyden vuoksi. Kivannäköinen toteutus, harvemmin näkee tähän tyyliin koristeltuja kakkuja. Olisi mielenkiintoista testata kakkua itse, jo mielenkiintoisten makuyhdistelmien vuoksi.

Ruusutäytekakku
  • Kaunis liukuvärjäys, taidokas toteutus ulkonäöllisesti. Sisällöltä olisin toivonut selkeämpiä, erottuvampia kerroksia. Koristeiden ja langoitettujen sokerikukkien käyttöön tarkoitetun kukkamassan käyttö kakun kuorrutuksessa ja ns.syötävässä osassa ei ole välttämätöntä eikä suositeltavaa. Vaihtoehtoisesti Tilkka cmc jauhetta sokerimassan joukossa ja pieni terälehtien esikuivatus muotoonsa sekä jo valmiiksi jämäkämmän ja ei niin rasvaisen sokerimassan käyttö valmistuksessa toimii myös.
  • Kaunis kakku. Plussaa itsetehty hillo ja muutoinkin herkullisen oloinen täyte. Kahvipöydän ehdoton kaunistus!
  • Ulkonäkö priimaa. Resepti selkeä sanainen ja ytimekäs. Kokonaisuutena kaunis ja ammattitaitoinen. Viimeistellyn ja kauniin näköinen kakku. Toteutus ja kaikki kohdillaan.

Pelimiehen kakku
  • Kauniit taidolla tehdyt pelikortit, herkullinen ja ns. Tavallisesta poikkeava täytevalinta. Kauniit ja selkeät täytekerrokset. Kreemin ja kakun pinnan siloittaminen kaipaa pientä harjoitusta. Toimiva kokonaisuus.
  • Valkosuklaa-kermalikööritäyte kuulostaa todella herkulliselta. Kirsikkamousse täydentää makumaailmaa. Pitsi on kaunis pelikorttien alla. Tätä haluaisin maistaa!
  • Sujuva ja selkeä resepti, uusia maistuvia ainesosia. Kokeilemisen arvoinen makuelämys. Pitsin teon selittäminen oli mallikkaasti hoidettu. Pelikorttien (syötäviä?)ja ruusun teko-ohje olisi ollut hyvä lisä. Kakun päällisen tarkempi viimeistely/tasaisuus olisi nostanut arviointia 1-2 numeron verran. Kiitettävä kokonaisuus ja omaperäinen idea. Koristeiden sommittelu yksinkertainen ja kaunis.

Suklaan ystävän kakku
  • Plussaa vegaanisesta toteutuksesta. Mehevä pohja, herkulliset tuoreet mansikat. Kaunis kokonaisuus.
  • Sisältä kakkupohja näyttää mehevälle, ihana! Kiva saada vähän erilaisia kakkuja kilpailuun. Kauniit macaronit!
  • Kaunis koristelu. Kiitettävä kokonaisuus. Suklaaraaste sopii masikoiden väriin ja muuhun kakun värimaailmaan erinomaisesti. Samoin ratkaisu jättää mansikoiden kauniin vihreät kannat paikoilleen. Selkeä resepti. Macarons ohje oli erinomainen lisä. Vegaaniruokavaliota tuntemattomalle olisi ehkä ollut hyvä selventää hieman erikoisempien ainesten (kuten etikka) merkitys maun ja mahdollisen rakenteen osalta. Kakun pinnan vaahdon raaka-aineiden koostumus näyttää kuvissa aavistuksen sille että massa saattaa olla hieman leikannut kiinni (erottunut, ryyninen). Tämä seikka korjaamalla ulkonäköpisteet olisivat nousseet herkulliseen ja erinomaiseen 5 asti. Toki kyseessä voi olla myös erikoisempien raaka-aineiden normaali koostumuskin. Kokonaisuutena kiitettävä ja kaunis kakku.

Growtopia cake
  • Herkullinen yhdistelmä marjoja curdissa, kauniisti leikkautuvat palat. Kokonaisuus toimii.
  • Kaunis, mutta hieman raskaan oloinen kakku.
  • Siististi kuorrutettu ja kasattu kakku. Upeat kirsikat ja hieno idea pronssinkiilto sopii upeasti. Sininen liukuvärjäys oli kiva lisä. Lukon pienempi koko ja viimeistellympi toteutus olisi ehkä tuonut ulkonäköpisteet nappiinsa asti. Myös kokonaisarvosana olisi noussut. Avaimen kuvan maalaaminen esim. pastavärillä olisi saattanut tuoda tarvittavan viimeistellymmän lookin. Jokatapauksessa, suorareunainen ja värimaailmaltaan kaunis kakku. Maku oli varmasti hyvä. Selkeäsanainen resepti. Pirteä värimaailma.

Kesäinen mansikka-valkosuklaakakku
  • Upea virheetön viimeistely. Kauniit harmoniset toisiinsa sointuvat värit. Taidolla tehty. Jottei kyse olisi vain kauniista pinnasta, myöskin sisältä kakku on taidolla tehty. Makuvalinnat onnistuneet, kauniit tasaiset täytekerrokset. Sokerimassan paksuus ja alla oleva kreemikerros ihanteelliset. Todella kaunis toimiva kokonisuus.
  • Perinteiset maut ja kaunis klassinen ulkonäkö. Kakussa kaunis tasainen pinta. Todella hienot ruusut.
  • Juhlava luksuskakku. Ruusujen kultauksen olisi ehkä voinut jättää poiskin, täydellinen jo ilmankin niitä. Taidolla viimeistelty, värimaailma ja osaaminen kohdillaan. Sointuva, siisti ja selkeä ulkonäkö. Kakun reseptin teossa kannattaa ajatella aina reseptin käyttäjää ja mitoittaa reseptissä ilmoitettu täyte suoraan yhteen kakkuun sopivaksi. Muutama kuva ruusujenteosta ja hortensioista olisi ollut upea ekstra. Ulkonäkö ja kokonaisuus kiitettävä. Hieman lyhyempi johdato saattaisi toimia parhaiten. Kannattaa keskittyä itse toteutuksen auki kuvaamiseen ja reseptin selkeyteen. Kakku itse on ulkonäöltään ja viimeistelyn sekä koristelun puolesta täysin priimaa. Makuvalinnoissa jäin pohtimaan reseptissä ilmoitettua vaniljakreemijauhetta, jota ei kuitenkaan kakussa käytetty. Se olisi kannattanut sieltä sen vuoksi myös poistaa. Maininta helminauhan valmistustavasta olisi ollut hyvä lisä. Kaunis ja täydellisyyttä hipova kakku. Upea kokonaisuus ja siisti viimeistely. Voittaja-ainesta.

Kahden maun täytekakku
  • Hieno oivallus ns." half & half" kakku. Valuva ganache ja kinuski nyt juuri trendikästä. Esteettisesti valuva koristelu toimii paremmin hieman korkeammassa kakussa.
  • Kekseliäs toteutus. Hienosti saatu kaksi eri makua kakkuun.
  • Kauniit kuorrutteet. Suklaarouheet stemmaavat hyvin kuorrutteiden värimaailmaan. Kiva kontrasti. Kaulun reunojen timmimpi viimeistely olis tuonut lisää pisteitä. Valuva kuorrute sen sijaan hauska lisä. Yksi tekovaihe kerrallaan helpottaa reseptin seuraamista. Mukavan näköinen ja huoleton kokonaisuus. Mielellään maistaisi.

Vaniljainen kuningatarkakku
  • Kaunis taidolla tehty koristelu. Huoliteltu ulkonäkö. Herkullinen kesäjuhlien kakku.
  • Pidän mascarponen käytöstä tässä kakussa. Ihanan mehevä palakuva! Kauniit pursotukset.
  • Täydellisen kaunis ja viimeistelty ulkonäkö, taitavat pursotukset. Hyvä selkeä resepti.Ammattimainen kädenjälki. Reseptiä kirjoittaessa käyttäisin harkiten sanaa kuningatarmousse, sillä perinteisesti se sisältää vain vadelmaa ja mustikkaa. Reseptiä oli ilo seurata, siinä yhdistyi selkeys ja osaaminen mukavalla tavalla. Kaunis klassinen kermakakku. Makumaailman ehdoton suosikki.

Rumpalipojan kakku
  • Hieno oivallus Omar kakkien käyttö massan sijaan koristeissa, lapsille mieluisa vaihtoehto.
  • Intiaanisokerin käyttö oli kiva idea pohjassa. Valitettavasti se ei näytä oikein hyvältä, mutta maku on tärkein. Raikkaat täytteet. Ihana nähdä numero joka on tehty suklaasta eika sokerimassasta!
  • Kapulat, kakun pinta ja suklaanumerot ovat kauniin viimeistellyt. Reunat kaipaisivat vielä loppusilausta ja timmimpää työskentelyä. Idea omaperäinen ja kiva. Omar-makeisista tehdyt rumpukapulat ansaitsevat kumarruksen arvoisen erityismaininnan. Reseptiin vaiheittain eteneminen olisi tuonut lisää rentoutta ja etenemisen tunnetta, työmäärä vaikutelma tuntuu silloin vähemmältä jja työmäärältään kevyemmältä, kun asiaa annostellaan pieni vaihe kerrallaan eteenpäin. Respetin käsitteisiin kannattaa kiinnittää tarkempi huomio, pinnan siemenet ovat peräisin vaniljatangon sisältä, niitä on myös runsaasti mukana joissakin vaniljasokereissa. Rumpalipoika tuli varmasti onnelliseksi tästä kakusta. Lastenjuhlien suosikki!

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Sivu luotiin ajassa: 0.143 sekuntia
Toteutus: Kunena foorumi

Sponsorit 2017