Maaliskuu 2016: pääsiäisleipomus: IT, FR, ES 1.-27.3.2016

Lisää
29.02.2016 19:46 - 21.03.2016 20:21 #20227 : Tanja
Tanja loi aiheen: Maaliskuu 2016: pääsiäisleipomus: IT, FR, ES 1.-27.3.2016
Maaliskuun leivontahaasteessa yhdistetään ulkomaat + perinneleipomus seuraavasti:
Pääsiäisleipomus jostakin seuraavasta maasta: Italia, Ranska tai Espanja. Leipomuksen tulee olla makea.

Osallistumisaikaa jatkettu viikon loppuun saakka!

Ohjeet leipomiseen:
  • leivo ja postaa osallistumisesi 1.3.-27.3.2016 klo 24:00 mennessä
  • osallistutaan omalla nimimerkillä
  • resepti ja 1-3 kuvaa postaukseen
  • postaukseen myös linkki sivustoon tai tieto kirjasta, mistä löysit alkuperäisen pääsiäisreseptin

Maaliskuun haastesponsorit ovat:


http://www.valio.fi


http://www.dansukker.fi/


Fazer Suklainen Keittiö

Yleisiä ohjeita leivontahaasteiden postauksiin:
  • Viesti kannattaa aina esikatsella ennen lähettämistä. Voit myös testata koodien toimivuutta ja kuvien lisäämistä Testipalstalla . Vältä ylisuuria ja vastaavasti turhan pieniä kuvia.
  • Päivänvalo on kuvien paras kaveri!
  • Voit keskustella haasteeta höpinäketjussa .

Osallistumisajan päätyttyä jäsenet äänestävät parhaat leipomukset. Pisteytys ja äänestysaika ilmoitetaan myöhemmin.

Yleistä asiaa sponsoripalkinnoista:
  • Tuotepalkinnot lähetetään, Sponsori & Lf -sopimuksia noudattaen, ainoastaan Suomen osoitteisiin.
  • Toivomme, että palkinnon kuva laitetaan aina esille Lf höpinöihin ko. kuukauden osioon - ja mielellään linkillä omaan blogiin.
  • Muistathan, jos haluat lahjoittaa saamasi palkinnon, se on täysin oma asiasi, mutta kuvaathan sen ensin ja laitat ko. kuukauden höpinöihin esille, kiitos!
Viimeksi muokattu: 21.03.2016 20:21 : Tanja. Syy: lisää aikaa
Aihe on lukittu.
Lisää
11.03.2016 13:18 - 04.04.2016 06:28 #20298 : nami-hiiri
nami-hiiri vastasi aiheeseen: Maaliskuu 2016: pääsiäisleipomus: IT, FR, ES 1.-21.3.2016
Makea PARDULAS


Leipomus on kotoisin Italian Sisiliasta, mutta levinnyt sittemmin koko maahan. Tyypillinen makea Pääsiäisherkku.
Valmistuksessa olen käyttänyt pieniä eri kokeiluihin pohjautuvia muutoksia linkistä:
http://www.sardegna.com/en/blog/sardinian-sweets-pardulas-easter Mahdollisesti, mutta ei varmast,i reseptin on kirjoittanut
matkailun expertti, joka ei ole itse perehtynyt leivontaan....

Ainekset 4 hengelle:
Pohjataikina:
250 g vehnäjauhoja ( joissain resepteissä puhutaan mannajauhoista )
50 g voita paloiteltuna ( ennen perinteisesti on käytetty laardia )
ripaus suolaa
2 tl juoksevaa hunajaa
4 rkl vettä

Täyte:
500 g Ricotta -juustoa
70-80 g sokeria
1 kananmunan keltuainen
0,5 g sahramia ( pieni annos lipuke )
 ½ sitruunan raastettu kuori
1/2   appelsiinin raastettu kuori
( rusinoita 1 rkl )
1 valkuainen + hieman suolaa

Koristeluun voi halutessaan käyttää tomusokeria, strösseliä,  hunajaa….


Valmistus: 
1.
Sekoita jauhot, suola, lisää voipalat ja hiero tasaiseksi hieman murenevaksi massaksi. Lisää joukkoon hunaja ja vesi, sekoita kaikki nopeasti tasaiseksi ’tahnaksi’, mutta älä vaivaa! Tee pallo ja peitä se kulhoon ja anna  levätä ainakin tunti mielellään enemmän. 
2.
Sekoita keskenään Ricotta, sokeri, keltuainen, sahrami sekä sitruunan ja appelsiinin kuoriraaste. Sekoita.
Lisää joukkoon lopuksi vielä kovaksi vispattu valkuais-suolavaahto ja sekoita täyte tasaiseksi.
3.
Ota taikina jääkaapista ja jaa se pieniin annoksiin ja kaulaa jokainen ohueksi 1-2 mm paksuisiksi pyörylöiksi TAI ota esim. isolla lasilla isosta kaulatusta taikinasta tarvittava määrä torttujen pohjia, noin 10 cm halkaisijaltaan.  Laita läpyskät tai ’korit' hetkeksi vielä jääkaappiin kylmenemään.
- - jos laitoit läpysköitä jääkaappiin, niin levitä ne leivinpaperoidulle uunipellille (eivät leviä) ja jokaisen keskelle hieman täytettä ja ”nipistä” reunat täytteen ympärille niin, että syntyy ikäänkuin pieni tähtimäinen 6-8 nipukan kori.
- - jos teit korit valmiiksi kuten kuvassa, niin täytä nyt pesät täytteellä ja tarvittaessa tasaa pintaa esim pikkulusikalla.
( Tee kanamuna-maitoseos voitelu, jos haluat, mutta harvemmin näkee Italian alueella. ).  
4.

Paista  180 -asteisen uunin alatasolla noin 20-25 min hieman koosta riippuen, jotta pinta saa hieman väriä.
Anna paistoksien jäähtyä ....
Tarjoillaan mieluusti hieman lämpiminä. 

▪ Nauti aito sisilialainen Pääsiäisen herkku jälkiruokana juoksevan hunajan kanssa tai kahvituokion herkkuna modernisti nonparellein.

Mistään ei ole nami-hiiri löytänyt aikaisemminkaan varsinaista tämän leipomuksen historiikkiä. Ei edes sellaista tarinaa, että tumpelo kokin apulainen olisi tunaroinut jotain....mutta tätä mainostetaan aitona Pääsiäisen leipomuksena italialaisissa blogeissa, sekä lehdissä, samoin Sisilian matkailumainoksissa.

Viime vuosina on ollut pientä muutos, kun herkullisen piiraan kokoa on selvästikin suurennettu, mutta täytteen on syytä silloin olla kiinteänpää, ettei uunissä käy hupsusti….ja täyte valu yli matalan reunan.

P.S. Näit aivan oikein nami-hiiri oli leikannut läpysköjensä reunat....askartelusaksilla :whistle:
Palkintosija III /nami-hiiri /10 pistettä = 1+1+1+2+1+1+3

° 1. Makea Pardulas - nami-hiiri > 1 piste
° 1. Makea Pardulas - nami-hiiri - 1P
° 1. Makea Pardulas - nami-hiiri 1.p Näyttävät porkkanapiiraköilta,
hauskoja! mutta aineksia lukien uskoisin että tykkäisin 
° 1. Makea Pardulas - nami-hiiri - Mielenkiintoinen vaihtoehto
suomalaisille leipomuksille! 2p
° 1. Makea Pardulas - nami-hiiri
Tosi hauska leivos. Muistuttaa hauskasti sitä kertaa, kun joskus
törmäsin jossain blogissa karjalanpiirakoihin porkanasoseella
täytettynä! Nami-hiiri saa pisteen sen takia kun käden jälki on
niin siisti ja kauneus tulee läpi jokaisesta annoksesta. Selvästi
näkee rakkauuden ja kunnioituksen ruokaa kohtaan. 1 p
° 1. Makea Pardulas - nami-hiiri: 1 piste - Näissä kiehtoo hauska
muoto ja herkullisen oloinen täyte. Raikas ja vienon
täyteläinen. Kuin kevään aurinkoja tai kukkasia.
° 1. Makea Pardulas - nami-hiiri 3 pistettä
.

Voisin lopettaa suklaan syömisen, jos haluaisin, mutta en ole luovuttajatyyppiä.
Viimeksi muokattu: 04.04.2016 06:28 : nami-hiiri.
Aihe on lukittu.
Lisää
13.03.2016 15:17 - 04.04.2016 06:41 #20301 : Henna73
Henna73 vastasi aiheeseen: Maaliskuu 2016: pääsiäisleipomus: IT, FR, ES 1.-21.3.2016
Torta di Pasqua

Torta di Pasqua on perinteinen italialainen pääsiäisleivonnainen Abruzzon (Keski-Italian itärannikolla) alueella.



(ohjeesta tulee kaksi kakkua)

Taikina:
200 g sokeria
3 munaa
440 g puolikarkeita vehnäjauhoja
255 g kylmää voita
1 rkl sitruunan kuorta

Täyte:
5 munaa eroteltuna
150 g sokeria
675 g ricottaa hyvin valutettuna
kolmen sitruunan kuori
1 rkl puolikarkeita vehnäjauhoja
2 tl maissitärkkelystä

Päälle:
tomusokeria



Taikina: vispaa isossa kulhossa sokeri ja munat, kunnes seos on vaaleaa. Sekoita toisessa kulhossa puolet jauhoista, sitruunan kuori ja voi keskenään haarukalla, anna voin jäädä pieniksi paloiksi. Lisää jauhoseos muna-sokerivaahtoon. Sekoita taikinaa varovasti ja lisää vähitellen loput jauhot.

Kaada taikina kevyesti jauhotetulle alustalle. Jos taikina on liian tahmeaa, lisää jauhoja vähän kerrallaan. Muotoile taikina varoen palloksi. Kääri taikina muovikelmuun ja pidä jääkaapissa vähintään 1 tunti.

Täyte: vispaa keltuaiset ja sokeri keskenään suuressa kulhossa, kunnes seos on vaaleaa. Sekoita ricotta varovasti joukkoon, kunnes seos on tasainen. Lisää sekaan sitruunan kuoret, jauhot ja maissitärkkelys. Vispaa erillisessä kulhossa munanvalkuaisia kunnes vaahto pitää muotonsa ja lisää vaahto varovasti täyteseokseen.

Lämmitä uuni 150 asteeseen. Rasvaa ja jauhota kaksi kakkuvuokaa. Ota taikina jääkaapista. Jaa taikina kahteen yhtä suureen osaan. Kaulitse molemmista kaulimella ohut levyt. Laita molempiin kakkuvuokiin taikinalevy ja jätä taikinaa roikkumaan reunojen yli.

Täytä vuoat ricottatäytteellä ja kääntele ylimääräinen taikina varovasti täytteen päälle muodostamaan kansi.

Paista noin 1 tunti tai kunnes kakut ovat kullan värisiä. Anna kakkujen jäähtyä täysin ennen kuin irrotat vuoista. Pidä jääkaapissa ainakin 6 tuntia ennen tarjoilua. Ripottele päälle koristeeksi tomusokeria.



Alkuperäinen resepti löytyy täältä: http://www.delallo.com/recipes/sweet-ricotta-cheesecake-torta-di-ricotta
PALKINTOSIJA II / Henna73 / 12 pistettä = 2+3+2+1+2+2

° 2. Torta di Pasqua - Henna73 - 2P
° 2. Torta di Pasqua - Henna73 3 pistettä
° 2. Torta di Pasqua - Henna73 klassiko ja ihana 2 p
° 2. Torta di Pasqua -Henna73 Hyvin onnistunut ! 1 pist.
° 2. Torta di Pasqua - Henna73: 2 pistettä - Ensin kakku näyttää kahvikakulta, mutta kun reseptiin paneutuu, tajuaa sen jujun ja siinä nähdyn vaivan. Kaunis, heleä kakku, jonka täyte anoo maistamaan. Arvostan kakun tekemiseen nähtyä vaivaa. Tosi hyvin on onnistunut!
° 2. Torta di Pasqua - Henna73 ——— 2p
.

Henna73/ruokaunelmia
Viimeksi muokattu: 04.04.2016 06:41 : nami-hiiri.
Aihe on lukittu.
Lisää
13.03.2016 16:14 - 04.04.2016 06:23 #20302 : amanda
amanda vastasi aiheeseen: Maaliskuu 2016: pääsiäisleipomus: IT, FR, ES 1.-21.3.2016
Tämän genovalainen pääsiäisajan herkkuleivän reseptin löysin kirjasta La Dolce Vita - Makeita herkkuja Italiasta. Sahramin ansiosta leipä on kauniin keltainen ja täynnä erilaisia makuja! Kirjassa oli myös toinen pääsiäisajan saksanpähkinöitä sisältävä pandolce, mutta valitsin tämän kauniin ulkonäön takia ja myöskin siksi että pääsin ensimmäistä kertaa elämässäni ostamaan sahramia :cheer:



Sahramilla maustettu pandolce (1 leipä, n. 6 annosta)

1 tl sahramirihmoja
1 rkl kuumaa vettä

15 g tuorehiivaa
160 g kädenlämpöistä maitoa
450 g puolikarkeita vehnäjauhoja
1 tl suolaa
75 g notkistettua voita
25 g sokeria
1 sitruunan raastettu kuori
175 g rusinoita
25 g sokeroituja appelsiininkuoria pieninä kuutioina



Liota sahramia kuumassa vedessä noin tunti.

Liota hiiva lämpimään maitoon. Sekoita voi, suola ja vehnäjauho murumaiseksi seokseksi. Lisää sitten murun joukkoon hiivamaito, sahrami vesineen, sitruunan kuori ja sokeri. Yhdistä seokseen rusinat ja appelsiinikuoret. Sekoita tasaiseksi massaksi. Muotoile taikina kiekoksi ja aseta se kohoamaan esimerkiksi leivinpaperin päälle. Itse laitoin leivän kohoamaan leipäkoriin, koska halusin sen olevan mahdollisimman pyöreä ja terhakka muodoltaan. Anna leivän kohota 1,5 tuntia lämpöisessä paikassa kunnes se on kooltaan kaksinkertainen.

Kuumenna uuni 175 asteeseen ja laita uunin alaosaan uunipelti kuumenemaan. Siirrä leipä leivinpapereineen kuumalle pellille tai kumoa leipä leipäkorista suoraan pellille. Paista leipää tunnin ajan. Jäähdytä leipä ritilällä. Tarjoa ohuiksi viipaleiksi leikattuna.


2+3+1+3 = 9 pistettä

° 3. Sahramilla maustettu pandolce - amanda > 2 pistettä
° 3. Sahramilla maustettu pandolce - amanda > 3P
° 3. Sahramilla maustettu pandolce - amanda > 1 pistettä
° 3. Sahramilla maustettu pandolce - amanda > Muistuttaa pähkinä-hedelmäleipää, ei jälkiruokaa.
° 3. Sahramilla maustettu pandolce - amanda > 3 pistettä - Tämä leipomus vaan yksinkertaisesti oli houkuttelevin ja lisäksi erittäin kaunis. Sahramia en ole itsekään vielä kokeillut, vaikka tosissaan pitäisi. Niin kaunis värin antaja se on ja maunkin tottakai. Näyttää ihanan pehmoiselta ja maukkaalta.
° 3. Sahramilla maustettu pandolce - amanda > Jäin miettimään, miten teit tuon tomusokeripäällyksen ja toisekseen miksi?
.
Viimeksi muokattu: 04.04.2016 06:23 : nami-hiiri.
Aihe on lukittu.
Lisää
17.03.2016 15:37 - 04.04.2016 06:29 #20308 : Milla
Milla vastasi aiheeseen: Maaliskuu 2016: pääsiäisleipomus: IT, FR, ES 1.-21.3.2016
Muutkin täällä olivat löytäneet italialaisen suosikin ricottan, mutta minäkin ajattelin laittaa vielä kisaan mukaan oman ricotta-piirakkani. Meidän suomalaisten tapaan italiaiset tykkäävät suklaamunista, joten tämä piirakka on saanut mausteensa niistä sekä hitusesta appelsiinia. Taivaallinen yhdistelmä! Ricotta-piirakka maistui erittäin hyvin myös aluksi epäluuloiselle raadilleni, koska se muistuttaa meille suomalaisille tuttua juustokakkua.



Italiainen pääsiäispiirakka

Pohja
200g vehnäjauhoja
2tkl sokeria
125g paloiteltua voita
2 munaa
ripaus leivinjauhetta ja suolaa

Täyte
425g ricotta-juustoa
200g sokeria
1rkl vehnäjauhoja
1rkl appelsiinin kuorta
1tl appelsiinin mehua
4 munaa
2-3dl pieniä suklaamunia kahtia leikattuna

Ohje
Sekoita pohjan kaikki aineet sekaisin joko yleiskoneessa tai käsin. Jos teet taikinan käsin, yritä toimia mahdollisimman nopeasti ettei voi kerkiä sulaa käsissäsi. Kun saat taikinasta muotoiltua pallon, laita se pussiin ja jääkaappiin vähintään tunniksi. Jäähdytyksen jälkeen kauli taikina levyksi ja aseta se voideltuun irtopohjavuokaan niin, että taikinaa yltää pari senttiä reunoillekin. Aseta vuoka jääkaappiin siksi aikaa kun teet täytteen.

Sotke yhteen ricotta, sokeri, vehnäjauhot, appelsiinin kuori ja mehu. Lisää munat yksi kerrallaan sekoittaen välissä. Kaada täyte vuokaan ja painele siihen suklaamunien puolikkaat. Paista noin 50 minuuttia 175 asteisen uunin keskitasolla. Täytteen hyydyttyä, sammuta uuni, avaa uunin luukku ja anna piirakan jäähtyä uunissa. Koristele halutessasi tomusokerilla.





Ohje on mukaelma alunperin Taste of Home Baking Cookbook -kirjassa julkaistusta ohjeesta.
PALKINTOSIJA I / MILLA / 18 pistettä = 3+3+3+3+3+2+1

° 4. Italialainen pääsiäispiirakka - Milla > 3 pistettä, kuulostaa herkullisesta!
° 4. Italialainen pääsiäispiirakka - Milla > 3.p. Näyttää niin herkulta!
° 4. Italialainen pääsiäispiirakka - Milla - Suklaa valloittaa aina! Appelsiini täytteessä kiehtoo. 3p
° 4. Italialainen pääsiäispiirakka - Milla Suklaa on pieni paheeni, 3p
° 4. Italialainen pääsiäispiirakka - Milla - Hauskat nuo pikkuiset pääsiäismunat piirakan seassa. Ei olisi itsellä tullut
mieleen, niin kiva kun on tällaisia ohjeita! Varmasti raikas ja herkullinen piirakka!
° 4. Italialainen pääsiäispiirakka - Milla > 3 pist. Yksinkertaisuudessaan houkuttavin!
° 4. Italialainen pääsiäispiirakka - Milla > 2 pistettä
° 4. Italialainen pääsiäispiirakka - Milla ——— 1p
.
Viimeksi muokattu: 04.04.2016 06:29 : nami-hiiri.
Aihe on lukittu.
Lisää
20.03.2016 18:21 - 04.04.2016 06:30 #20309 : Sokerivaltakunta
Sokerivaltakunta vastasi aiheeseen: Maaliskuu 2016: pääsiäisleipomus: IT, FR, ES 1.-21.3.2016
Scarcedda - pääsiäisrinkeli


Tänä vuonna pääsiäispöydälle saapui tuulahdus etelä-Italiasta - Scarcedda, eli pääsiäisrinkeli.
Se näyttää pullakranssilta, mutta taikinassa ei ole hiivaa vaan leivinjauhetta. Oliiviöljy antaa taikinalle erikoisen maun mihin varmasti ihastuvat myös ne ketkä eivät muuten tykkää oliiviöljyn mausta. Rinkelin keskelle laitetaan keitetty kananmuna, mikä voi olla myös värjätty. 
Minä värjäsin kananmunat itse luonnonmukaisella tekniikalla ja sen ohje on tulossa blogille.    
Ohje on poimittu tästä ja en edes yritä nyt kääntää sitä kun en osaa italiaa, mutta kirjoitan sillä tavalla miten itse tein. http://fooditalianblog.blogspot.fi/2012/03/scarcedda.html
[img size=500]http:// vuodatus.net/media/cache/normal/blog_content_image/normal/56eefcb4b596dc73608b456a/SANJA%202%20.jpg

TAIKINA:
500 g vehnäjauhoja 
8 g leivinjauhetta 
100 g sokeria 
100 g hyvälaatuista oliiviöljyä 
4 keltuaista
1 dl maitoa 
4 - 5 kananmunaa (yksi voiteluun)

raesokeria tai strösseleitä


Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää keltuaiset, öljy ja maito. Alusta taikina ja vaivaa se pöydällä oikein sileäksi. Anna seisoa vähän aikaa  (10 minuuttia, sinä aikana voit keittää munat).
Tee taikinasta pienet lettikranssit, voitele ne munalla ja ripottele päälle raesokeria tai strösseleitä. Upota keitetty muna jokaisen rinkelin keskelle ja paista uunissa 220 asteessa noin 20 minuuttia.


1+2 = 3 pistettä

° 5. Scarcedda - Sokerivaltakunta - Mielenkiintoista käyttää
leivinjauhetta ohjeessa - pitää kokeilla!
° 5. Scarcedda - Sokerivaltakunta - Mielenkiintoinen ohje! Kauniin
näköiset rinkelit. Juuri sopivasti väriä. Kananmuniin saatu hieno
ruskea sävy.
° 5. Scardedda - sokerivaltakunta 1 piste
° 5. Scardedda -sokerivaltakunta > 2 pist. - Ihanat kuvat. Nyt tekee
mieli pullaa oikein tosissaan!
.
Viimeksi muokattu: 04.04.2016 06:30 : nami-hiiri.
Aihe on lukittu.
Lisää
21.03.2016 20:15 - 04.04.2016 06:31 #20310 : Tanja
Tanja vastasi aiheeseen: Maaliskuu 2016: pääsiäisleipomus: IT, FR, ES 1.-21.3.2016
Colomba - Italialainen pääsiäiskakku

Tämän kakun leipominen meinasi mennä kerrassaan plörinäksi. Youtubesta löytämäni ohje vaikutti helpolta, mutta videon lopussa olevat raaka-aineiden grammamäärät eivät pitäneetkään ollenkaan paikkaansa (jos kaiken reseptissä ilmoitetun jauhomäärän olisi laittanut taikinaan, olisi siitä tullut kova möntti). Resepti, jonka laitan tähän postaukseen, on siis muokattu videon reseptistä. Jos olisin tajunnut ainemäärien olevan päin prinkkalaa, olisin etsinyt toisen reseptin leivontaan. Mutta kun aineet olivat jo kulhossa kohoamassa toista tuntia, niin en tohtinut jättää hommaa kesken.



Homman juju on piiiitkässä kohotusajassa ja lopputulos muistuttaa mielestäni jotain pullan ja voikakun välimaastosta.
  • vehnäjauho 290 g
  • muna 2 kpl
  • keltuainen 1 kpl (ota valkuainen talteen)
  • voi 140 g
  • sokeri 140 g
  • maito 40 g
  • tuorehiiva 20g
  • suolaa hyppysellinen (jos käytät suolatonta voita)
  • lämmintä vettä 160 g
  1. Laita kulhoon n. 3 rkl vehnäjauhoja ja 1 rkl sokeria. Sekoita kädenlämpöiseen maitoon hiiva ja lisää jauhosokeriseokseen. Sekoita. Peitä kulho liinalla ja odota 20 min.
  2. Lisää taikinaan 65 g jauhoja ja 160 g lämmintä vettä, sekoita. Peitä liinalla ja anna kohota 40 min.
  3. Lisää taikinaan jälleen 65 g jauhoja, 1,5 rkl sokeria ja 1 rkl sulatettua voita, sekoita. Peitä ja kohota 60min.
  4. Lisää taikinaan loput aineet (sokeri, jauho, munat ja keltuainen sekä pehmeä voi), sekoita. Peitä ja kohota 150 min.
Kaada taikina vuokaan (26-28cm), lämmitä uuni 160°C.

Glazing
  • valkuainen 1 kpl
  • sokeri 2 rkl
Vatkaa valkuainen ja sokeri kevyesti vaahdoksi (vaahto saa olla löysää, valuvaa). Sivele vaahto taikinan päälle. Ripottele manteleita koristeeksi (jätin mantelit pois, korvasin raesokerilla perhepiirissä olevan allergian vuoksi, näkyy joissain colomba-ohjeissa olleen raesokeriakin).
Paista n. 40min (voit kokeilla kypsyyttä tikulla).


2+2 = 4 pisettä

° 6. Colomba - Tanja > 2.p Kunnioitettavan pitkään jaksettu
työstää leivonnaista  Ihan jo sen vuoksi haluaisin maistaa!
° 6. Colomba - Tanja > 2 pistettä
° 6. Colomba - Tanja > Itsekin halusin tehdä tämän, mutta kun
(kyyhky)vuokia ei saanut mistään, en uskaltanut muuttaa
muotoa.
° 6. Colomba -Tanja > Hieno suoritus ja eriomaisen perinteinen
ulkoisesti. Pullan perinteistä pahvista kyyhkymuottia
(paistokestävä) ei varmaan saa Suomesta laisinkaan.
° 6. Colomba - Tanja - No onpas ollut epämääräinen ohje. Tekijän
taidoilla onneksi syntyi siltikin hienoa ja onnistunutta jälkeä ja
kaikki suuri vaiva ja miettiminen kannatti! Pullan ja voikakun
tapainen maku ei voi olla kuin hyvää. Todellakin maistaisin
mielelläni!
.
Viimeksi muokattu: 04.04.2016 06:31 : nami-hiiri.
Aihe on lukittu.
Lisää
24.03.2016 21:13 - 04.04.2016 06:32 #20316 : Leivontanurkka
Leivontanurkka vastasi aiheeseen: Maaliskuu 2016: pääsiäisleipomus: IT, FR, ES 1.-27.3.2016
Italialainen Pääsiäisen riisi-ricotta piirakka Torta di Riso.

Ricotta ja Italia on ollut nyt täällä yleinen ;) Myös minulla. Meinasi kyllä kokonaan jäädä tekemättä ja osallistumatta, mutta sitten sain itseäni niskasta kiinni :D
Huomenna maistellaan töissä, mutta ainekset oli aika mainion makuisia niitä maistellessa samalla kun tein piirakkaa.


Ohjeen löysin She loves biscotti -nimisestä blogista, jossa on muitakin ihanalta näyttäviä ohjeita
Täällä ohje englanniksi http://www.shelovesbiscotti.com/rice-ricotta-easter-pie/

Italialainen Riisi -ricotta pääsiäisen piirakka

Riisi

4,8 dl maitoa

2,4 dl arborio riisiä ( kunnon risottoriisiä )

hyppysellinen suolaa

1 vaniljatanko

2-3 sitruunankuori siivua

Pohja

2 kananmunaa

½ tl sokeria

2 rkl öljyä

1 tl raastettua sitruunankuorta

2,4 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

Täyte

6 kananmunaa

1,8 dl sokeria

tehty riisi

n. 450 g ricottaa

2 tl raastettua sitruunankuorta

2 tl raastettua appelsiininkuorta

½ tl kanelia

tomusokeria päälle

Riisin keittäminen

- Mittaa maito ja riisi isoon pannuun. Lisää vaniljatanko halkaistuna ja sisukset raapustettuna sekaan, suola ja sitruunankuori. Kuumenna kiehuvaksi hämmennellen, madalla lämpöä ja keittele kasaan ( n. 20 min )

- Ota sitruunankuoret ja vaniljatangot pois ja laita syrjään jäähtymään

Pohjan tekeminen

- Riko munat kulhoon ja vatkaa rikki. Lisää sokeri, öljy, sitruunankuori ja vispaa kunnes on kuohkeaa ja vaaleata

- Yhdistä jauhot ja leivinjauhe, sihtaa sihdin läpi seokseen. Sekoita tasaiseksi

- Öljyä/ rasvaa 25-26 cm irtopohjavuoka. Levitä taikina vuokaan

Täytteen tekeminen

- Riko munat ja vatkaa vaahtoavaksi ja vaaleaksi. Lisää sokeri ja vatkaa hetki

- Lisää ricotta, sitruunan- ja appelsiininkuoriraasteet ja kaneli. Sekoita

- Lisää varovasti riisi, jotta ilmavuus ei lässähdä

- Kaada taikinan päälle. Paista 175 asteessa n. 1,5 h

- Jäähdytä ja sihtaa tomusokeria päälle ennen tarjoilua




1+3 = 4 pistettä

° 7. Torta di Riso - Leivontanurkka
- Herkullisen näköinen, houkuttaa kokeilemaan 1p
° 7. Torta di Riso - Leivontanurkka
Mielenkiintoinen ohje, kokeilun arvoinen. Tuoreet viikunat
sopivat täydellisesti koristamaan italialaista leivonnaista.
° 7. Torta di Riso - Leivontanurkka - Hieno leikkauspinta. Riisi makeassa leipomuksessa kiehtoo. Paljon kivoja makuja!
° 7. Torta di Riso - Leivontanurkka > Herkullinen ja kauniisti koristeltu. Mutta, mutta perinteisiä Italian herkkuja ei juurikaan koristella, korkeintaan tomusokerilla kevyesti ennen tarjoilua.
° 7. Torta di Riso - Leivontanurkka ——— 3p

Heidi / Leivontanurkka
Viimeksi muokattu: 04.04.2016 06:32 : nami-hiiri.
Aihe on lukittu.
Lisää
28.03.2016 20:22 - 28.03.2016 20:23 #20317 : Tanja
Tanja vastasi aiheeseen: Maaliskuu 2016: pääsiäisleipomus: IT, FR, ES 1.-27.3.2016
Äänestä maaliskuun paras leipomus, äänestysaikaa sunnuntaihin 3.4. klo 24 saakka. Aktiivijäsenet voivat osallistua äänestämiseen (väh. 20 viestiä palstalla).

Äänestys tapahtuu yksityisviestillä nami-hiirelle, äänestä kolmea parasta leipomusta pistein:
parhaalle 3p, toiseksi parhaalle 2p, kolmannelle 1p.

Osallistujat:
1. Makea Pardulas - nami-hiiri
2. Torta di Pasqua - Henna73
3. Sahramilla maustettu pandolce - amanda
4. Italialainen pääsiäispiirakka - Milla
5. Scarcedda - Sokerivaltakunta
6. Colomba - Tanja
7. Torta di Riso - Leivontanurkka

Äänestäminen tapahtuu helpoiten seuraavasti: kopioi ohessa oleva osallistujalista ja liitä se yksityisviestiin. Lisää omat pisteesi leipomusten perään.
Kommentteja leipomuksista voi laittaa yv:llä tai kuukauden höpinöihin.
Viimeksi muokattu: 28.03.2016 20:23 : Tanja.
Aihe on lukittu.
Lisää
03.04.2016 23:09 #20329 : nami-hiiri
nami-hiiri vastasi aiheeseen: Maaliskuu 2016: pääsiäisleipomus: IT, FR, ES 1.-27.3.2016
Lf tiimi kiittää kaikkia haasteeseen osallistuneita, niin kisailijoita kuin pisteiden ja arvostelujen antajia !

YLEISIÄ AJATUKSIA maaliskuun haasteleipomuksista:

Hassua miten kaikki olivatkaan valinneet juuri Italian herkkuja?

Harmi kun itseltä jäi nyt osallistumatta, mutta onneksi on monta herkkuleipomusta mielikuvitussyötäväksi! 

Hieno asia, ettei mittojen epämääräisyys ole lannistanut kisailijoita. Ulkomaisten leipomusten reseptit ovat usein tuskaa tuottavia, kun ei tiedä onko esim. kyse jo kertaalleen muutetuista USAn tai UKn mitoista ja myös eri maissa valmistetuissa perusmitoissa saattaa olla heittoja suuntaa ja toiseen.

Yllätyin leipomuksia etsiessäni, että Italian eri alueilla ihan samaa torttua kutsutaan eri nimellä eli paikkakunnan mukaan.

Maistamaan houkuttelevia, aivan kaikki, ja toki leipomaankin milloin on aikaa !

Italiassa koristellaan yksinkertaisesti tomusokerilla. Perinteitä vaalitaan. Kirjantekijät unohtavat varsinkin kuvissa perinteet, varioiden omia ideoitaan kuvattaviin leivonnaisiin ja siksi tulee vääriä ajatuksia lukijoiden mieleen.

Voisin lopettaa suklaan syömisen, jos haluaisin, mutta en ole luovuttajatyyppiä.
Aihe on lukittu.
Sivu luotiin ajassa: 0.186 sekuntia
Toteutus: Kunena foorumi

Sponsorit 2017