Lokakuu 2015: leivotaan kurpitsasta! 3. - 25.10.2015

Lisää
03.10.2015 18:24 - 03.10.2015 18:24 #19266 : Tanja
Tanja loi aiheen:
ANONYYMI osallistuminen! Ajankohtainen aihe. Osallistumisaika päättyy sunnuntaina 25.10. klo 24 Suomen aikaa.

KURPITSA - pumpkin!

Tehdäkö kakku vai pannukakku - siinä hauska pulma tämän kuun haasteeseen. Ja kun olet asian ratkaissut, niin mieti kuorrutteella vaiko ilman? Yhdistätkö kurpitsaan perinteisesti piparkakun mausteita vai jotain aivan muuta?
Halloween-hullutuksesta ei tarvitse pitää, mutta kurpitsa(kakku) on maistamisen arvoinen.

Kurpitsaherkut tässä haasteessa tulee olla ainakin osin uunissa paistetut. Ne voivat olla pieniä suupaloja tai isoja aterimilla nautittavia. Haasteeseen ja myöhemmin voittajan äänestämiseen voivat osallistua leivontafoorumin aktiivijäsenet .

Haasteleipomuksia ei saa julkaista muilla nettisivuilla tai omassa blogissa ennen kuin voittaja on ratkennut! Tunnukset/ohjeet kirjautumiseen löydät aktiivien palstalta .

Näin osallistut][*]Paista kurpitsaherkkusi 4. - 25. lokakuuta välisenä aikana ja postaa osallistumisesi kuvin ja reseptein saman ajanjakson sisällä tämän ketjun jatkeeksi 'Haasteosallistuja' -nimimerkkejä käyttäen.[/*]
[*]Liitä mukaan 2-3 kuvaa, joista yksi on otettu vaihteeksi ennen leipomuksen uuniin menoa ! Vältä ylisuuria kuvia.[/*]
[*]Kirjoita resepti/ohjeet leipomukseen - ja mainitse mistä löydetty, ellei se ole omasi.[/*]
[*]Anna LYHYT YTIMEKÄS nimi haastetyöllesi, jotta vastuuhenkilö tunnistaa leipomuksesi - ja myöhemmin selkeyttää äänestyslistan.[/*]
[*]Muista laittaa nami-hiirelle YV omalla nimimerkilläsi ja kerro mikä herkku on sinun.[/*][/list]

LOKAKUUN 2015 sponsorimme ovat:


http://www.fazer.fi/tuotteet-ja-asiakas ... n-keittio/


http://www.sagacook.com


http://www.valio.fi


http://www.dansukker.fi

Yleisiä ohjeita leivontahaasteiden postauksiin][*]Anonyymi -haasteeseen osallistutaan Haasteosallistuja -tunnuksilla, jotka löytyvät aktiivijäsenien palstalta.[/*]
[*]Viesti kannattaa aina esikatsella ennen lähettämistä. Kuvien uppaus nettiin ja viestiin lisääminen -tutoriaalista saattaa olla apua, voit myös testata koodien toimivuutta testipalstalla. (Muistathan testata haasteosallistuja-tunnuksella ettet paljastu!)[/*]
[*]Vältä ylisuuria ja vastaavasti turhan pieniä kuvia.[/*]
[*]Päivänvalo on kuvien paras kaveri![/*][/list]

Osallistumisajan päätyttyä aktiivijäsenet äänestävät parhaat leipomukset. Pisteytys ja äänestysaika ilmoitetaan myöhemmin.

Yleistä asiaa sponsoripalkinnoista:
  • Tuotepalkinnot lähetetään, Sponsori & Lf -sopimuksia noudattaen, ainoastaan Suomen osoitteisiin.
  • Toivomme, että palkinnon kuva laitetaan aina esille Lf höpinöihin ko. kuukauden osioon - ja mielellään linkillä omaan blogiin.
  • Muistathan, jos haluat lahjoittaa saamasi palkinnon, se on täysin oma asiasi, mutta kuvaathan sen ensin ja laitat ko. kuukauden höpinöihin esille, kiitos!

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
12.10.2015 18:58 - 12.10.2015 18:58 #18965 : Haasteosallistuja
Haasteosallistuja vastasi aiheeseen: Re: Lokakuu 2015: leivotaan kurpitsasta! 3. - 25.10.2015
Syksyn kurpitsamacaronit



Kurpitsa inspiroi minua suuresti, ja heti ensimmäiseksi minun teki mieli testata tätä Francois Payardin kurpitsamacaron-reseptiä, linkki alempana. Tällaista valmistusmetodia en ole aiemmin käyttänyt, jotenka sekin piti päästä testaamaan. Pienensin reseptiä ja muuntelin pikkaisen mittasuhteita valkosuklaatäytteen suhteen. Nämä maistuivat siltä kuin olisi kaapinut piparkakkutaikinaa suoraan kulhosta! Eli aikamoisen nam!
http://www.seriouseats.com/recipes/2012/11/francois-payards-pumpkin-macaron-recipe.html

Syksyn kurpitsamacaronit (2 pellillistä)

Kuoret
108 g kananmunan valkuaista (n. 3 valkuaista) (2 kuivien aineiden joukkoon, 1 vatkattavaksi)
150 g tomusokeria
130 g mantelijauhoa
130 g sokeria (+ 40 g vettä)
1/3 tl maustepippuria jauhettuna
(oranssia elintarvikeväriä)

Täyte
3 rkl kurpitsasosetta
25 g sokeria
60 g kuohukermaa
5 g maissitärkkelystä
30 g voita
40 g valkosuklaata
1/3 tl maustepippuria jauhettuna
1/3 tl kanelia
ripaus neilikkaa
ripaus inkivääriä

Ota valkuaiset huoneenlämpöön tunti ennen leivontaa. Leivinpaperoi kaksi peltiä.

Punnitse ainesosat huolellisesti. Siivilöi mantelijauhe ja tomusokeri niin, että korvaat siivilään jääneet isot mantelipalat hienojakoisemmalla jauheella. Sekoita niiden joukkoon sitten 2 kananmunanvalkuaista ja sekoita tasaiseksi.

Kuumenna sokeri ja vesi kattilassa 105-asteiseksi. Ala sitten vatkata jäljelle jäänyttä kananmunan valkuaista. Kun siirappi on 121-asteista, kaada se ohuena nauhana koko ajan vatkaten valkuaisvaahdon joukkoon. Vatkaa vaahtoa kunnes kulho tuntuu kädellä koskettaessa jäähtyneeltä.

Sekoita nuolijalla marenki varovaisesti mantelijauhe-seokseen ja lisää halutessasi oranssia elintarvikeväriä (ei nestemäisenä!). Sekoita kunnes macaron-massa on sekoittunut hyvin ja koostumus on valuvaa mutta ei liian juoksevaa.

Siirrä massa pursotinpussiin, jossa on pyöreä tylla. Pursota pelleille pieniä n. 2 euron kolikon kokoisia kekoja. Pamauta peltejä pöytää vasten jotta ilmakuplat kuorista puhkeaisivat. Anna kuorien seistä huoneenlämmössä noin 15 minuuttia kunnes ne tuntuvat kiinteiltä sormenpäällä koskettaessa. Lämmitä sillä välin uuni 120 asteeseen.

Paista kuoria noin 10-15 minuuttia. Ota pellit pois uunista ja anna jäähtyä kokonaan.

Valkosuklaatäytettä varten sekoita sokeri ja maissitärkkelys kulhossa. Rouhi valkosuklaa erilliseen kulhoon. Lämmitä kerma kattilassa kiehumispisteeseen ja sekoita sitten pieni määrä kermaa maissitärkkelysseokseen. Kaada seos sitten takaisin kerman joukkoon kattilaan ja kuumenna koko ajan sekoittaen kunnes kiehahtaa. Lisää sitten joukkoon kurpitsasose ja mausteet. Sekoita tasaiseksi ja kaada sitten valkosuklaarouheen päälle. Sekoittele kunnes valkosuklaa on täysin sulanut. Lisää sitten joukkoon kuutioitu voi ja sekoittele kunnes voi sulaa. Anna valkosuklaatäytteen jäähtyä huoneenlämmössä noin 3 tuntia.

Pursota valkosuklaatäyte puolille macaron-kuorista ja paina mahdollisimman yhteensopiva kuori päälle. Ripottele pinnalle kanelia. Anna macaronien mehevöityä seuraavaan päivään jääkaapissa, jos maltat.



Kurpitsan käsittely. Leikkaa kurpitsa lohkoiksi. Itselläni oli pieni hokkaido-kurpitsa, josta poistin ensin kannan ja jonka viipaloin sitten neljään lohkoon. Poistin siemenet ja rimat kurpitsan sisältä. Siirsin kurpitsalohkot pellin päälle ja paahdoin niitä uunissa 175 asteessa noin 30-40 minuuttia kunnes ne tuntuivat pehmeiltä haarukalla tökättäessä. Vedin pehmenneen kuori irti hieman jäähtyneistä kurpitsalohkoista ja soseutin kurpitsalohkot sauvasekoittimella.

Siemeniä ei kannata heittää pois! Niistä tuli mukavaa naposteltavaa. Siisti siemenet ensin rihmoista ja huuhtele veden alla. Keitä siemeniä suolalla maustetussa vedessä (3 dl siemeniä, 3 rkl suolaa ja 1 litra vettä) noin 10 minuuttia poreillen. Kaada vesi pois ja paahda siemeniä sitten kuivalla kuumalla paistinpannulla tai uunissa kunnes ovat väriltään kullanruskeita. Varoitus! Siemenet poksuvat hauskasti kuumalla pannulla, älä pelästy!
..........................................
A. Syksyn kurpitsamacaronit 4 +1+ 2 + 2 + 1 = 10 / amanda / III palkintosija

-Macaroneille minulla on aina heikko paikka. Pohjat ovat onnistuneet täydellisesti ja reunapitsit ovat kauniit. Ohje vaikuttaa erittäin toimivalta ja kurpitsatäytteen resepti menee talteen takataskuun. Maustepippurilisä on myös ihana ajatus! 4 pistettä
- Syksyn kurpitsamacaronsit, 1 pistettä
- Syksyn kurpitsamacaronit 2
- Todella hyvin onnistuneet macaronit, kauniit värit!
- Erikoinen täytte macaronsille. Hieno!
- Rohkea makukokeilu, positiivinen tulos! 2 pistettä
- Hienoja 1 piste
.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
14.10.2015 23:48 - 14.10.2015 23:48 #18966 : Haasteosallistuja2
Haasteosallistuja2 vastasi aiheeseen: Re: Lokakuu 2015: leivotaan kurpitsasta! 3. - 25.10.2015
.
Kurpitsa ja pähkinät


Kurpitsapiirakka on makoisaa ja maistuu jälkiruokana aterian jälkeen.



Pohja]

3 dl vehnäjauhoja, kylmiä
0,5 tl suolaa
113 g voita, kylmää
n. 3-6 rkl jääkylmää vettä



Kurpitsapyre] Esim. (punainen) kurpitsa

Täyte]

450 g kurpitsapyrettä
3 kpl kananmunia
250 g fariinisokeria
1 rkl maizenaa
0,5 tl suolaa
3 tl piparkakkumausteseosta
2,5 dl vispikermaa

Koristeluun]
Kourallinen karkeaksi rouhittua macadamiapähkinä- ja pekaanipähkinämurua

Piirakan pohja]
° Laita kaikki aineet, myös vesi, jääkaappiin/pakastimeen viilenemään vähintäänkin tuntia ennen taikinan valmistamista.
° Nypi voi, vehnäjauho ja suola murumaiseksi seokseks. Lisää muruseokseen kylmää vettä ruokalusikallinen kerrallaan, kunnes taikina on kiinteämpää. Lopeta veden lisääminen, kun taikinasta muodostuu kädellä puristaessa kiinteähkö pallo. Taputtele taikina kevyesti kiinteäksi levyksi ja kääri se huolellisesti tuorekelmuun.
° Anna taikinan levätä jääkaapissa vähintään tunti ennen jatkokäsittelyä. (Voit valmistaa taikinan tähän pisteeseen asti jopa kaksi viikkoa aikaisemmin. Taikina säilyy jääkaapissa huolellisesti tuorekelmuun käärittynä parisen viikkoa. Pakastimessa taikina säilyy noin kuukauden verran. Sulata pakastettua taikinaa n. 45 minuuttia huoneenlämmössä ennen kaulimista.)
° Voitele/jauhota joko 23 cm halkaisijan irtopohjainen piirakkavuoka tai pitkänomainen kevyesti.
° Kauli taikina kevyesti jauhotetulla pöydällä ohueksi, noin 2-3 mm paksuiseksi ja piirakkavuokaa reilusti isommaksi matoksi. Nosta matto varovasti kaulinta apuna käyttäen piirakkavuoan päälle.
° Painele taikina jauhotetuilla sormilla kevyesti vuoan kantteihin ja uriin. Kuljeta kaulinta kevyesti reunan päällä ja poista ylimääräinen taikina tai käännä reunan yli jäänyt taikina vuoan reunalle, taikinan alle, ja vääntele sormin reuna aaltomaiseksi.
° Jäähdytä pohjaa pakkasessa vähintään 30 minuuttia ennen täyttämistä ja paistamista. Pistele pohja haarukalla.

Kurpitsapyre]
° Halkaise pesty kurpitsa ja poista siemenet ja rihmasto. Halkaise lohkot uudelleen ja laita leivinpaperoidulle uunipellille.
° Paista paloja 175 -asteisessa uunissa noin 30-45 min, palojen koosta riippuen. Kokeile haarukalla kypsyys. Anna jäähtyä, jotta voit kuoria palat polttamatta sormiasi.
° Soseuta hienoksi pyreeksi.

Täyte]
° Valmista täyte sekoittamalla kurpitsapyre, kananmunat ja sokeri tasaiseksi.
° Lisää maizena, suola, mausteet ja kerma. Sekoita tasaiseksi. Kaada täyte jäähtyneen pohjan päälle.
° Valmista täyte sekoittamalla kurpitsa, kananmunat ja sokeri tasaiseksi. Lisää maizena, suola, mausteet, ja kerma. Sekoita tasaiseksi. Kaada täyte jäähdytetyn pohjan päälle.
° Paista 190-asteisessa uunissa noin 50-60 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt. Piirakka on valmis, kun täyte hytkyy kevyesti vain piirakan keskeltä. ( Pitkänomaisessa, kapeassa vuoassa tätä ei tapahdu.)



VINKKI]
Perinteiselle piirakalle lusikoidaan maustettua kermavaahtoa, mutta juhlavuutta lisää pannulla paistettu sokeri, johon pähkinärouhe on sekoitettu!
.........................................
B. Kurpitsa ja pähkinät 2 + 1 + 2 = 5 / nami-hiiri

- Perinteisen tuntuinen kurpitsapiiras. Huolellisesti toteutettu ja ohjeet ovat ihanan seikkaperäiset. Arvostan sitä. Piiraan paisto on täydellinen ja leivonnainen on visuaalisesti vetoava. 2 pistettä]
.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
15.10.2015 12:34 - 15.10.2015 12:34 #18967 : Haasteosallistuja
Haasteosallistuja vastasi aiheeseen: Re: Lokakuu 2015: leivotaan kurpitsasta! 3. - 25.10.2015
Kurpitsaboston


..valo ei enää ulkonakaan oikein riitä..

2 kakkua

Taikina]http://i58.tinypic.com/2z3qh3t.jpg[/img]

Paista kakkuja 175 asteessa noin 25 min.

Kuorruta jäähtyneet kakut]Kurpitsasose ja hunajapaahdetut kurpitsansiemenet[/b]

Käytin myskikurpitsaa mutta myös muut kurpitsat käyvät.

Halkaise kurpitsa, koverra siemenet rihmoineen pois.
Paahda kurpitsan puolikkaita leikkauspuoli ylöspäin 200 asteessa noin 45 minuuttia-tunti, kunnes hedelmäliha on pehmeää. Puhdista sillä aikaa siemenet, huuhdo ja kuivaa ne.
Irroita paahdetusta kurpitsasta kuori, ja soseuta hedelmäliha esim. sauvasekoittimella.
Tarvitset hunajapaahdettuihin siemeniin 1 dl kurpitsansiemeniä, 0,5 tl oliiviöljyä ja 1 tl juoksevaa hunajaa.
Paahda siemeniä paistinpannulla tilkassa oliiviöljyä noin 3 minuuttia, kunnes saavat hieman väriä. Lisää pannulle hunaja, sekoita ja paahda 175 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia välillä käännellen (joko paistinpannussa tai mikäli pannusi ei kestä uunia, siirrä siemenet leivinpaperoidulle pellille). Siirrä uunista leivinpaperille jäähtymään, halutessasi mausta ripauksella suolaa.

Reseptit napattu]http://smittenkitchen.com/blog/2012/10/pumpkin-cinnamon-rolls/[/url] & http://www.theclevercarrot.com/2012/10/honey-roasted-pumpkin-seeds/
.......................................
C. Kurpitsaboston 1 + 5 + 1 = 7 / taikataikinat

- Pullataikina ja kurpitsa on oivallinen yhdistelmä! Kuvat ovat valitettavasti tosi huonosti valaistut. Hunajapaahdetut kurpitsansiemenet jännä lisä, niitä voisi syödä sellaisenaankin! 1 piste
- Kurpitsaboston, 5 pistettä
- Houkutelee... 1 p.
.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
16.10.2015 12:59 - 16.10.2015 12:59 #18968 : Haasteosallistuja
Haasteosallistuja vastasi aiheeseen: Re: Lokakuu 2015: leivotaan kurpitsasta! 3. - 25.10.2015
.
KURPITSAKAKKU kaakaolla



(20 cm vuoka)

Pohja]http://4.bp.blogspot.com/-kWA-MWxWjno/ViDy9kYrMDI/AAAAAAAA6EY/Drgo85EwSz4/s1600/KURPITSAKAKKU%2Bkaakaolla.JPG[/img]

Halkaise kurpitsa ja paista uunissa 200 asteessa noin tunti. Jäähdytä.

Sekoita keksimurska, siirappi ja voisula keskenään ja laita rengasvuoan pohjalle. Paista uunissa 180 asteessa 10 minuuttia.

Poista kurpitsasta siemenet ja kuori. Ota talteen 600 g hedelmllihaa ja soseuta. Loput kurpitsasta voit syödä heti pois, se on niin hyvä ja terveellistä.

Vatkaa kananmunat ja sekoita kurpitsasoseseen. Lisää siirappi ja vatkaa hienoksi kreemiksi. Lisää siivilöittu kaakaojauhe ja vatkaa hyvin. Laita seos esipaistetun pohjan päälle ja paista uunissa 180 asteessa noin puoli tuntia.

Vinkkausta]http://3.bp.blogspot.com/-HLGZn8WO80s/ViDy1LPkQsI/AAAAAAAA6EQ/37fcwvL8jnY/s1600/KURPITSAKAKKU%2Bkaakaolla.JPG[/img]
.....................................
D. Kurpitsakakku kaakaolla 2 + 1 + 4 = 7 / Sokerivaltakunta

- Jännittävä kakku, katsoin ensin että oli raakakakku! Suoraviivainen ja rempseä resepti. 2 pistettä
- Rohkean erilainen resepti! Kuvaa katsoessa jäin miettimään, miltä kakku mahtaa maistua. Hyvältä, veikkaan. Agavesiirappia en ole itse vielä kokeillut missään. Täytyy tutustua tuotteeseen. 1 piste:
- Kurpitsakakku kaakaolla 4 pistettä
- Suklaanystävänä varmasti tykkäisin kakusta, mutta tavallaan pisti silmään se että kurpitsa peittyy kaakaon alle kun sen tässä haasteessa soisi olevan näkyvämpi/maistuvampi osa.
.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
17.10.2015 18:57 - 27.01.2016 16:25 #18969 : Haasteosallistuja2
Haasteosallistuja2 vastasi aiheeseen: Re: Lokakuu 2015: leivotaan kurpitsasta! 3. - 25.10.2015
Kurpitsajuustokakku

Alkuperäinen ohje kurpitsajuustokakkuun löytyy sallysbakingaddiction.com –sivustolta. Kakku kaipasi kuitenkin mielestäni pieniä muutoksia ja twistejä, joten muokkailin ohjetta oman maun mukaiseksi.







Juustokakkutaikina

160 g tuorejuustoa, huoneenlämpöistä
80 g sokeria
40 g bulgarian jogurttia
½ rkl vehnäjauhoja
2 munaa
½ dl puolukoita

Kurpitsakakkutaikina

1 dl rypsiöljyä
100 g fariinisokeria
1 muna
150 g kurpitsasosetta
65 g vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhe
1 tl piparkakkumaustetta
ripaus suolaa

Kuorrutus

60 g tuorejuustoa, huoneenlämpöistä
1 rkl voita, huoneenlämpöistä
120 g pölysokeria
ripaus suolaa
1 tl maitoa

pekaanipähkinöitä

TEE NÄIN:
Juustokakkutaikina:
Vatkaa juusto ja sokeri hyvin, kermaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon jogurtti ja jauhot ja vatkaa, kunnes ainekset ovat sekaisen. Lisää munat yksi kerrallaan sekä puolukat, sekoita varoen. Älä ylivatkaa.

Kurpitsakakkutaikina:
Vatkaa öljy, fariinisokeri, kananmuna ja kurpitsasose tasaiseksi massaksi. Sekoita loput ainekset keskenään, lisää ne massaan ja sekoita varovaisesti tasaiseksi.
Öljyä irtopohjavuoka. Päällystä vuoka ulkoseinistä ja –pohjasta foliolla (tämä estää veden pääsyn vuokaan). Levitä kurpitsakakkutaikinaa vuoan pohjalle niin, että pohja peittyy. Kaada juustokakkutaikina vuokaan. Tiputtele kurpitsakakkutaikinan loppu isolla lusikalla vuokaan. Laita irtopohjavuoka uunivuokaan, jonka pohjalle laitetaan 2-3 cm kuumaa vettä. Paista kakkua 180 asteessa 65-75 minuuttia tai kunnes kakku on lähes kiinteä. Jos kakku meinaa paistua päältä liikaa, aseta alumiinifoliota päälle. Kun kakku on valmis, kytke uuni pois päältä ja raota uuninluukkua. Anna juustokakku seistä uunissa 1 tunti. Ota kakku uunista ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Laita kakku jääkaappiin vähintään 6 tunniksi tai anna yön yli. Irrota kakkuvuoka.
   
Kuorrutus:
Vatkaa tuorejuusto ja voi tasaiseksi ja kermaiseksi seokseksi. Lisää sokeri ja suola. Vatkaa ensin pienellä nopeudella 30 sekuntia, sitten suuremmalla nopeudella, kunnes kuorrute on tasainen ja kermainen. Vatkaa joukkoon maitoa. Levitä kuorrute juustokakulle. Koristele pekaanipähkinöillä

Kurpitsasose:
Kaavi kurpitsan sisältä kurpitsan liha esim. jäätelökauhalla. Keitä kurpitsa kypsäksi pienessä määrässä vettä. Kaada vesi pois ja soseuta sauvasekoittimella.

Kurpitsa on erittäin märkä ainesosa. Kurpitsasose on hyvä valuttaa ennen taikinaan laittamista esim. kankaan läpi.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
E. Kurpitsajuustokakku 5 + 5 + 5 + 4 + 5 + 5 + 4 = 33 / Henna / I palkintosija

- Vesi nousee kielelle! Ehdottomasti haluaisin tätä maistaa. Todella kaunis kakku, yllättävät makuyhdistelmät jotka kuitenkin varmasti sopivat yhteen. 5 pistettä
- Ihanan mehevän näköinen juustokakku! Hauskaa, että siinä ei ole lainkaan keksipohjaa, vaan että pohja tehdään kurpitsakakkumassasta. Olen alkuperäistä ohjetta itsekin katsellut sillä silmällä. Tämä antoi kipinän kokeiluun! Teknisellä puolella kun kakkua miettii, niin paisto näyttää olevan täydellinen. Pinta ei ole päässyt tummumaan liikaa. Pekaanipähkinät olisi voinut ehkä kevyesti paahtaa pannulla ennen kakun päälle lisäämistä. Se olisi tuonut varmasti niihin kivaa makua lisää. Herkullisen näköinen ja kaikin puolin erinomaisesti onnistunut juustokakku! 5 pistettä
- 5 pistettä
- Kurpitsajuustokakku, 4 pistettä
- Todella kaunis kakku! Lisäpisteet myös ennen uunia-kuvasta. 5
- Rakastan juustokakkuja ja tämä on tosi hyvä! 5 p.
- Tämä vetoaa, menee kokeiluun 4 pistettä
.
Viimeksi muokattu: 27.01.2016 16:25 : nami-hiiri.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
19.10.2015 11:09 - 19.10.2015 11:09 #18970 : Haasteosallistuja
Haasteosallistuja vastasi aiheeseen: Re: Lokakuu 2015: leivotaan kurpitsasta! 3. - 25.10.2015
.
Kurpitsa Cake Pops

Halusin kokeilla valmistaa kurpitsasta jotain itselleni ihan uutta. En ole ikinä aiemmin tehnyt cake popseja, joten niitä piti saada kurpitsan makuisina ja -näköisinä.
Reseptissä käytin apuna gimme Some Oven-blogin Pumpkin Roll-ohjetta, josta nappasin sekä pohjan että kuorrutteen talteen näihin popseihin]http://www.gimmesomeoven.com/pumpkin-roll-recipe/[/url]
Reseptin käännökset omaa käsialaani.





Kurpitsa Cake Pops

noin. 20 kpl

taikina]
165g kananmunia
225g sokeria
110g puolikarkeita vehnäjauhoja
1/2tl leivinjauhetta
1/2tl ruokasoodaa
1tl kanelia
1/2tl jauhettua inkivääriä
1/4tl neilikkaa
1/4tl suolaa
10g vaniljasokeria
100g kurpitsasosetta

kuorrute]
115g maustamatonta tuorejuustoa
100g tomusokeria
40g pehmeää voita

Lisäksi]
500g valkosuklaata
punaista ja keltaista tomuväriä tai rasvaliukoista väriä
musta elintarvikeväritussi
tumman suklaan siruja varsiksi
tikkaritikkuja
Styroxlevyä tms, mihin tökätä tikut pystyyn

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Kun se on vaaleaa ja voit piirtää vatkaimilla siihen kahdeksikon, joka pysyy hetken, vaahto on valmista.
Sekoita kuivat aineet sekaisin. Lisää muna-sokerivaahdon joukkoon ensin kurpitsasose ja sen jälkeen kuivat aineet sihdin läpi. Kaavi kauniin tasaiseksi varovasti.

Vuoraa syvä uunipelti leivinpaperilla. Kaada taikina leivinpaperille ja tasoita tasaiseksi huolellisesti. Paista 190C asteessa noin 10-13 minuuttia tai kunnes kauniin värinen pinnasta. Testaa tarvittaessa kypsyys tikulla.
Anna jäähtyä ennen kuin kaavit kakkupalat kulhoon.

Kun pohja jäähtyy, valmista kuorrute.
Vatkaa kaikki ainekset tasaiseksi ja kuohkeaksi massaksi ja kuorrute on valmis.

Sekoita murennettu kakkulevy ja kuorrute tasaiseksi massaksi. Ei haittaa, vaikka massan joukossa olisi kakkusattumia. Anna jäähtyä jääkaapissa puoli tuntia ja pyöritä sitten siitä noin 20-25 palloa. Aseta pallot leivinpaperoidulle alustalle. Sulata hieman suklaata ja tökkää ensin tikkaritikku suklaaseen ja sitten kiinni kakkupalloon. Laita kovettumaan jääkaappiin ainakin kahdeksi tunniksi.

Sulata loppu suklaa ja värjää se oranssiksi. Ota tummasuklaasirut valmiiksi vierelle ja varmista, että styroxlevyssä on jo naskalilla tai muulla terävällä piikillä tehdyt apurei'ät tikkareita varten.
Laita sula suklaa mieluiten syvään ja kapeaan astiaan, kuten mikronkestävään juomalasiin tai muuhun. Se helpottaa dippaamista. Upota sitten kakkutikkarit yksitellen sulaan oranssiin suklaaseen ja varovasti valuttele ja naputtele ylimääräiset suklaat tikkarin yltä pois. Kun suklaa on pinnasta hieman kovettunut, aseta tikkari styroxlevyyn pystyyn odottamaan ja paina päälle tummasuklainen siru kannaksi. Kakkutikkari voi irrota tikusta, jos nakuttelet liian kovaa tai jos suklaasi on ennättänyt lähteä jähmettymään liiaksi kupissa.

Kun olet dipannut kaikki kakkutikkarit, laita ne taas jääkaappiin hetkeksi kovettumaan. Sitten piirrä niille mustalla elintarvikeväritussilla pelottavat naamat, kuten kurpitsalyhdyillä.
Nauti herkuistasi.






.....................................
F. Kurpitsa Cake Pops 1 + 5 = 6 / puukilainen

- En todellakaan ole mikään kakkutikkari-asiantuntija, mutta nämä vaikuttavat oikein kivoilta! Hauskat persoonalliset kurpitsat.
- Söpöt tikkarit! Sokerin määrä kuulostaa hurjalta, olisiko kuorrutteen sokerin voinut jättää pois kun kuitenkin tikkarit vielä päälystetään valkosuklaalla?
- Hyvin onnistuneet popsit. Itse aina saan ne valumaan alas tikkua pitkiin
- Ideasta 1 piste
- Hieno onnistuminen ja hyvin lokakuuhun sopiva ajatus! Olisiko kuitenkin hieman ylimakea!? Menee kokeilun, pidän kurpitsasta. 5 pistettä
.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
21.10.2015 10:40 - 21.10.2015 10:40 #18971 : Haasteosallistuja
Haasteosallistuja vastasi aiheeseen: Re: Lokakuu 2015: leivotaan kurpitsasta! 3. - 25.10.2015
Kurpitsajuustokakku kinuskikastikkeella



Kurpitsamausteissa on jotain ihanan jouluista, mutta mm. muskottipähkinän takia ei kuitenkaan liian jouluista.
Kurpitsa itsessään on aika miedonmakuinen, vaikka voimakas tuoksu siinä saattaakin olla.
Tämä juustokakku on paistettu uunissa ja on loppujen lopuksi helppo ja nopea tehdä. Paistuminen vain vie aikaa.
Kakku on tehty 24cm irtopohjavuokaan.

Pohja]
    210g keksejä (esim. bastogne)
    50g voita

Täyte]
    420g kurpitsasosetta
    3dl sokeria
    1tl kanelia
    ½tl inkivääriä
    ½tl muskottipähkinää
    1/4tl neilikkaa
    ½tl suolaa
    2,5dl kermaa
    600g tuorejuustoa
    5 munaa

Kinuski]
    2,5dl sokeria
    2rkl glukoosisiirappia
    ½dl vettä
    1,25dl kermaa
    1rkl voita

Pohja:
Hienonna keksit tehosekoittimessa tai pussissa kaulimen avulla. Lisää sula voi ja sekoita seos tasaiseksi.
Kandisokerikeksit ovat tähän parhaimpia, mutta pohjan voi tehdä mistä kekseistä vain. Perus digestivepohjaan voi lisätä 1-2tl kanealia lisämakua antamaan.
Leikkaa 24cm irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperinpalanen ja paineke keksimuruseos vuoan pohjalle.
Vuoraa vuoka ulkoapäin alumiinifoliolla (kts kuva), sillä vuoka laitetaan myöhemmin vesihauteeseen.
Paista pohjaa 160 asteessa noin 15min. Tee sillä välin täyte.

Täyte:
Kurpitsasose: Kurpitsasosetta voi löytää joistain marketeista jo valmiina tölkeissä, mutta mikäli näitä ei satu löytämään, voi soseen valmistaa myös itse esim. talvikurpitsasta. Kaavi/leikkaa kurpitsaliha irti kuoresta ja keitä kurpitsanpaloja vedessä noin 15min, kunnes ne pehmenevät. Soseuta sauvasekoittimella. Mikäli seosta haluaa varastoida, kannattaa joukkoon lisätä sokeria/hillosokeria säilyvyyden parantemiseksi. Itse valmistettu kurpitsasose on aika nestemäistä, joten sen voi vielä valuttaa esim. harson läpi, jolloin seoksesta tulee paksumpaa. Mutta tähän ohjeeseen passaa tuo löysempikin.
Laita kurpitsaseos, sokeri sekä mausteet kulhoon ja sekoita tehosekoittimella tai yleiskoneella hetken aikaa. Lisää kerma ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kerman ei tarvitse vaahtoutua. Lisää tuorejuusto isoina palasina ja sekoita seos tasaiseksi. Lisää lopuksi munat ja sekoita ainekset juuri ja juuri sekaisin, mutta ei yhtään enempää, sillä ylivatkattu juustokakku repeilee uunissa.
Kaada täyte vuokaan ja nosta vuoka vesihauteeseen. Paista kakkua 160 asteessa vähintään 1,5h.
Tämä kakku on aika kookas, joten paistuminen voi kestää jopa 2,5h. Mikäli täyte hyllyy ihan vallattomasti, ei kakku ole vielä kypsä. Kypsä kakku voi valmiinakin hieman hyllyä, mutta ei paljon.
Anna kakun jäähtyä kokoaan vuoassa ja irrota kakku vasta sitten. Kakku on paras jääkaappikylmänä, jolloin se on saanut kiinteytyä ja makustua tarpeeksi.



Kinuski]http://i61.tinypic.com/33kyvyg.jpg[/img]

Tämä jos mikä tuo iloa ja valo pimeään syksyyn!
Maistelijaraati ihastui tähän suunnattomasti ja kaikki olivat reseptiä vailla. =D
Ihanaa syksyä kaikille!
.............................
G. Kurpitsajuustokakku kinuskikastikkeella 4 + 2 + 4 + 4 = 14 / Kakkumonsteri / II palkintosija

- peukutan viimeistä kuvaa, herkullinen! Kurpitsa+jouluiset mausteet + kinuski on oivallinen ähky-yhdistelmä. Vesi nousee kielelle... 4 pistettä
- Kurpitsajuustokakku kinuskikastikkeella , 2 pistettä
- Kurpitsajuustokakku kinuskikastikkeella 4
Kuulostaa ja näyttää herkulliselta! Plussaa kuvasta ennen uunia.
- Juustokakut ovat vastustamatommia. Tässä kinuski "söi" yksi piste pois, koska itse en tykkä kinuskista. 4 p
.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Sivu luotiin ajassa: 0.101 sekuntia
Toteutus: Kunena foorumi

Sponsorit 2017