Toukokuu 2015: täytekakut / b-sarja: ammattilaiset

Lisää
02.05.2015 17:19 - 02.05.2015 17:19 #19250 : Tanja
Tanja loi aiheen:
Tähän ketjuun toukokuun täytekakkuhaasteen b-sarjan osallistujat eli ammattilaiset.
Varsinainen haasteohje löytyy toisesta ketjusta .

Tämä ketju on vain haastepostauksia varten. Luethan ohjeet tarkasti.
Aihe on lukittu.
Lisää
22.05.2015 17:45 - 22.05.2015 17:45 #18832 : Sokerivaltakunta
Sokerivaltakunta vastasi aiheeseen: Re: Toukokuu 2015: täytekakut / b-sarja: ammattilaiset
Ruusu-vadelma mahtavuus



Meidän nuori valmistui esikoulusta. Tarpeeksi hyvä syy juhlia arkipäivänä. Kakku on tehty juhlasankarin toiveen mukaan]http://2.bp.blogspot.com/-VObn4KJwiSw/VV9qf0rKOHI/AAAAAAAAeio/crKoA8V6VGc/s640/foto%2Baparat%2B028.JPG[/img]


°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
"Ruusu-vadelma mahtavuus", pisteet 21,33
Resepti ja maku]Sanallinen palaute:[/color]

Heini Tapanainen] Kaunis, runsas pursotus. Koristeluun olisin kaivannut jotain lisää
Pia Kuivalainen] Maut vaikuttivat tosi kivoilta, olen ruusuveden ystävä itsekin. Pursotukset olivat siistejä, mutta päällisen röyhelöt olivat liikaa. Sileä pinta päällä olisi tuonut reunan pursotukset ansaittuun parrasvaloon ja jättänyt enemmän tilaa sijoittaa kukkakoristeet ilmavasti ja harmonisesti. Jäin kaipaamaan työvaihetta, jossa valmis kakku pidetään kylmässä ennen sen leikkaamista levyihin. Kakkupohja olisi pitänyt myös siistiä, eli hattu leikata pois ja reunat tasoittaa suoriksi. Vaikka kakusta saisikin suoran muodoltaan, leikkauspinta ei näytä hyvältä, jos kakkupohja on kovasti vinonlainen moneen suuntaan. Resepti oli selkeä ja siinä kerrottiin kaikki oleellinen.
Sirkku Aaltonen] Ruusumousse kuulostaa todella houkuttavalta. Kakun olisi huoletta voinut pursottaa pelkällä moussella ja jättää koristeet sivuun. Maut toimivat hyvin yhdessä ja täytettä on runsaasti.
Leipuri-kondiittori -opiskelijat] resepti oli hyvä. Hedelmäsokerin käyttö normaalin sijaan oli hyvä ottaen huomioon muut täytteet. huomaa ammattimaiset otteet pursotustyylistä mutta kuorrutetta voisi olla vähemmän.
nami-hiiri] Aivan mahtava idea 'tilaajan' toiveisiin toteutettuna! Hienot pursottelut. koristelu tosin hukkuu niiden keskellä. Pinnan olisi voinut pursottaa hyvin kokonaan ja siirtää koristeet esim. tarjoiluvadin reunalle tai jopa kakkulautasille
Ihanan paksu täytekerros! Kolme pyydettyä kuvaa !
Tekila] Pursotus niin näyttävä, että koristeet hukkuvat joukkoon. Mukavan sininen väri saatu kermaan. Täytteessä ehkäpä liivate liikaa? Ruusuvesi tuonut kuorrutteeseen varmasti ihanan lisän.
Tanja] Resepti vaikuttaa perustoimivalta, leivinjauheen jättäisin kaappiin.
Päällispursotukset ovat melko reilut, olisin harkinnut hillitympää pursotustyyliä, jolloin koristeet pääsisivät enemmin oikeuksiinsa. Esim. reunoille vain raappareunus ja tasainen päällinen johon reunapursotukset. Täytettä on ihanan paljon, siinä ei pidäkään säästellä! Kakku todellakin on sininen.
Paula] Hyvin ratkottu "väriongelma".
.
Aihe on lukittu.
Lisää
24.05.2015 08:18 - 24.05.2015 08:18 #18838 : Tekila
Tekila vastasi aiheeseen: Re: Toukokuu 2015: täytekakut / b-sarja: ammattilaiset
Juhlakakku vauvan ensimmäiseen juhlaan

Laitan oman kakun tänne kisaan muiden tuomareiden arvosteltavaksi, olen jäävi arvostelemaan omaani. Huomiona tämä vain kaikille muihin kisaan osallistujille!

Osallistun täytekakkukisaan tällä vauvan ensimmäseen juhlaan lähteneellä kakulla. Ihanuus tässä kakussa on sisällä, lue ohje tarkasti!



Porkkanakakku

24 cm vuokaan, tämä kohoaa kolmeksi ohueksi kerrokseksi.

4 munaa
3 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl soodaa
1,5 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
4 kpl porkkanaa
1 dl öljyä

Lämmitä normaali uuni 190 asteeseen. Laita leivinpaperi irtopohjavuokaan ja sivele rasvaa reunoille, tai käytä leivonpaperia.

Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Raasta porkkanat pieneksi raasteeksi, jos raaste on liian raskasta kakkupohja ei kohoa tarpeeksi. Sekoita kuivat aineet yhteen. Kaada munavaahtoon porkkanaraaste, öljy ja jauhot. Sekoita tasaiseksi. Kaada vuokaan ja paista noin 35-45 minuuttia. Laita tarvittaessa leivinpaperi kakun päälle, ettei se tummu liikaa. Testaa pohjan kypsyyttä tikulla. Anna pohjan jäähtyä hetki vuoassa ja kumoa se sitten ritilälle. Anna pohjan jäähtyä rauhassa ennen täyttöä. Pohjan voi tehdä myös etukäteen, esimerkiksi edellisenä päivänä.

Valkosuklaa-passionmousse



200 g valkosuklaata
100 g kuohukermaa
100 g passionmehua
200 g tuorejuustoa
400 g vispikermaa
5 isoa liivatetta (kaupan liivatteita, ehkäpä 7)

Lämmitä kuohukerma vesihauteessa ja lisää joukkoon suklaa, niin että se sulaa sinne. Anna suklaan sulaa rauhassa ja kun se on kokonaan sulanut, nosta se jäähtymään huoneenlämpöiseksi. Kun valkosuklaakerma on huoneenlämpöistä, nosta se jääkaappiin niin saat siitä jääkaappikylmää.
Purista passionista 100 grammaa mehua, tai käytä valmista passionmehua. Vatkaa jäähtynyt valkosuklaakerma vaaleaksi vaahdoksi, älä ylivatkaa. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja passionmehu ja vatkaa tasaiseksi. Vatkaa kermat erillisessä kupissa vaahdoksi.
Liota liivatteet kylmässä vedessä. Sulata lionneet liivatteet tilkassa vettä, mehua tai jotain muuta nestettä. Kaada lionnut liivateseos passion-tuorejuustoon norona, niin ettei se klimppiinny. Kääntele kerma joukkoon.

Täytekakun kokoaminen

Leikkaa porkkanakakkupohja kolmeen osaan. Laita alimman kakkupohjan ympärille reunusvuoka tai kalvo. Kaada puolet täytteestä päälle ja tasoita. Laita toinen kakkupohja päälle ja laita loput täytteet kakkuun. Laita kansi päälle. Kakkua ei siis kostuteta ollenkaan! Peitä kakku kelmulla / pussilla ja nosta vuorokaudeksi jääkaappiin.

Koristeiden valmistus



Kuorruta kakku valkoisella massalla. Käytin itse sokerimassaa, mutta kakun voi kuorruttaa millä vain, mikä vain itselle on mieluinen.

Tee vaaleansinisellä sokerimassalla noin 3 cm korkea suikale kakun alareunaan. Tee rusetti kakun etuosaan ja tue sitä tarvittaessa foliolla ja paperilla, niin että se ehtii kuivahtamaan oikeaan asentoon.

Tossut on tehty usealle tutulla kaavalla, minulla on omassa blogissa siitä video , jos tossujen teko ei ole tuttua niin käy katsomassa. Tossut on hyvä tehdä etukäteen, ainakin muutama päivä ennen jotta ne ovat kuivahtaneet ennen kakun päälle laittoa. Tällä kertaa tossujen kylkiin tein nallet. Nallet on hyvä tehdä tossuihin jo tekovaiheessa, eli kun olet leikannut reunaksi tulevan sokerimassan, tee kuvat siihen. Nalle voidaan tehdä myös jälkikäteen, mutta se on aikamoista nyherrystä, voin kertoa kokemuksesta.

Kakun päälle laitoin valmismuoteilla nimen ja tähtiä.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
"Juhlakakku vauvan ensimmäiseen juhlaan", pisteet 27,5
Resepti ja maku]Sanallinen palaute:[/color]

Heini Tapanainen] Porkkanakakku ja valkosukaa-passiontäyte kuulostaa taivaallisesta! Kaunis, siisti ja taidokkaasti toteutettu kakku.
Pia Kuivalainen] Ohjeet olivat selkeät ja helposti seurattavat. Kakku on ulkonäöltään tyylikäs. Koristeita ei ole laitettu liikaa, vaan pintaan jää paljon tilaa. Reunat olivat suorat ja sokerimassa saatu tasaisesti kakun niskaan. Jäin pohtimaan, tuleeko sokerimassan alle mitään, mihin se tarttuisi kiinni tai mikä suojaisi sitä kakusta imeytyvältä kosteudelta? Massa voi alkaa helposti hikoamaan ja sulamaan yhtään pidemmässä säilytyksessä. Koristeista olisi voinut kertoa vielä vähän lisää.
Sirkku Aaltonen] Makuyhdistelmä on todella houkutteleva. Porkkanainen, mehevä pohja yhdistettynä valkosuklaa-passionmousseen – nam! Plussaa siitä, että kakkupohjan rasva on öljyä. Selkeät ohjeet. Rusetti on ehkä hieman kookas. Tossut ovat erityisen kauniit ja nalle kyljessä... voi ihanuus.
Leipuri-kondiittori -opiskelijat] Vaikuttaa todella hyvältä yhdistelmältä! Mukavaa että on käytetty muutakin kuin perus marjoja. Ulkonäkö on todella onnistunut.
nami-hiiri] Hyvin toteutettu kakku, porkkana antaa eloa tavalliseen pohjaan, samoin täytteen passionmousse. Sokerimassarusetti on turhan kookas - harvoin edes syödään. Olisin vaihtanut sen pieniin erikokoisiin tähtiin tai pikkukukkiin…..Pyydetty kolmas kuva puuttuu ymmärretysti.
Tanja] Haluaisin maistaa, mainiosti yhdistetty erikoispohja hieman erikoiseen täytteeseen! Koristelu on kuvankaunis, vau!
Paula] Porkkanat voisi ilmoittaa grammoina, kun kokoja on niin monia. Vai onko määrä toisaalta niin tarkka?
.
Aihe on lukittu.
Lisää
24.05.2015 19:33 - 24.05.2015 19:33 #18839 : Ebe
Ebe vastasi aiheeseen: Re: Toukokuu 2015: täytekakut / b-sarja: ammattilaiset
Näin Facessa Leivontafoorumin täytekakkuhaasteesta muistutuksen ja näin viime hetkillä päätin osallistua mukaan. En ole pitkään aikaan tehnyt kakkua ihan vain kotiväelle ja tästä sain oivan tilaisuuden molempiin. Olen innostunut syötäviin kukkiin ja ne ovatkin kasvattaneet suosiotaan koko ajan. Tällä hetkellä mustikka kukkii ja halusin saada nämä herkät ja suloiset kukat esille. Ajatuksena oli siis kevätkesäinen kranssi kakun päälle.



Luontoäidin kranssikakku (8-10 hengelle)

Pohja]http://i61.tinypic.com/14ahd8w.jpg[/img]

Tytär kommentoi kakkua, että oli marjaisa ja raikas. Kakkupohjaa tähän kakkuun ei tule kovinkaan paljoa eli on enemmän sellainen hyydykekakun tapainen.



°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
"Luontoäidin kranssikakku", pisteet 28,46
Resepti ja maku]Sanallinen palaute:[/color]

Kati Laszka] Tyylikäs, kaunis ulkonäkö ja kakun sisällä olevassa moussessa hyvä, kuohkea rakenne. Selkeät, raikkaat makuyhdistelmät. Jäin kaipaamaan ohjetta myös vadelmamarmeladille. Leivinjauheen ja liivatteen määrät voisvat myös olla grammoina, näin reseptin suurentaminen on tarkempaa. ​
Heini Tapanainen] Herkullisen näköinen, hieman erikoinen kakku. Todella siisti toteutus ja luonnonkukat ovat todella kauniita suklaaoksien kanssa.
Pia Kuivalainen]Raikkaan oloinen kakku, jossa mukavan erilainen idea. Erityisesti suklaaoksien valmistuksen mekaniikka kiehtoi. Kermapinta on todella siisti ja koristeet hyvin tasapainossa. Krokantin tarpeellisuutta jäin empimään, se on monesti enemmänkin tapa kuin oikeasti tarpeellinen lisä. Lisäksi sitä ei taida olla tarjolla peruskuluttajille. Olisin tykännyt kakusta enemmän ilman krokanttia.
Sirkku Aaltonen]Todella kaunis, herkkä ja viehättävä kakku. Myös leikkauskuvassa kakku näyttää suloiselta. Täytettä on runsaasti ja se vaikuttaa mukavan raikkaalta. Suklaaoksat ovat hieno lisä ja arvostan sitä, ettei kyseessä ole vain tekninen kikkailu vaan maukas ja ulkonäköön ehdottomasti oman viehätyksensä tuova tärkeä osa kakkua. Ohjeet ovat selkeät.
Leipuri-kondiittori -opiskelijat] resepti oli helppo lukuinen. Maut sopivat hyvin toisiinsa, tuoreet marjat täytteessä tuovat hieman erilaista tekstuuria kakun syöjälle. nätti kakku sekä mielenkiintoisia koristeratkaisuja!
nami-hiiri] Kakun ideaan on nähty paljon vaivaa, se on huomion arvoisa seikka. Täyte mielenkiintoisa ja ihanan paksu. Pakastetun alkoholin käyttö koristeiden teossa - kiitos tästä neuvosta! Koristelu aivan omaa luokkaansa, katseen vangitseva, kevyt, kaunis, pienet syötävät kukat tuovat kakkuun eloa ja hauskat suklaiset 'risut' luovat ilmavan 3D pinnan. Kolme pyydettyä kuvaa
- Jos olisi ihan pakko etsiä jotain muutosta upeaakin upeampaan kakkuun, niin olisin ehkä asteen vaalentanut 'pintarisuja' .
( P.S. Älkäämme kuitenkaan maistako alkoholia, jonka lämpötila on pakkasen puolella, sisuskalut paleltuu pahasti! )
Tekila] Ihana lukea resepti joka on harmoninen ja hyvin selkeä. Aineiden mittasuhteet hyvät. Uusi koristeluidea, välillä ihan ihmettelee miten näitä voi vain tulla lisää. Herkkä ja yksinkertainen koristelu. Näyttävä kokonaisuus.
Tanja]Erittäin kaunis luonnonläheinen koristelu, krokantit ovat kuin hiekkaa reunoilla, hauskaa! En mahda tälle mitään, mutta miusta kermapursotukset näyttää lumipalloilta ja sotii kukka-ajatusta vastaan
Mutta se ei ole kuin makukysymys, ruusukkeiksi itse olisin pursottanut. Ihanan paljon täytettä, onkin vähän kuin "valetäyskäri", nam. Suklaaoksien valmistusidea täysin uusi minulle!
.
Aihe on lukittu.
Sivu luotiin ajassa: 0.180 sekuntia
Toteutus: Kunena foorumi

Sponsorit 2017