Huhtikuu 2015: raakakakku 6.4. - 26.4.

Lisää
06.04.2015 11:27 - 06.04.2015 11:27 #19246 : Tanja
Tanja loi aiheen:
Kypsentämätön raakaruoka kiinnostaa suomalaisia. Vaikkei raakaravinnosta aiokaan elämäntapaa, voi raakaruoan periaatteilla koota kevään juhlapöytään vaihtoehdoksi tai myöhemmin kesällä kesämökin vieraille helpon ja maukkaan raakakakun tarjottavaksi!

Huhtikuun uunittomaan RAAKAKAKKU (Raw Cake) -haasteeseen voi osallistua näin]
  • Haasteeseen voi osallistua kuka tahansa leivontafoorumin aktiivijäsen .
  • Haasteeseen osallistutaan ANONYYMISTI. haasteleipomusta ei saa siis julkaista omassa blogissa tai muualla Internetissä ennen kuin haasteäänestys on päättynyt!
  • Anonyymihaasteen tarvittavat tunnukset löytyy täältä]http://www.leivontafoorumi.org/viewtopi ... 076#p21076[/url]
  • Valmista kakku tai raakaleivokset 6. - 26. huhtikuuta välisenä aikana, deadline klo 24]
  • Postaa se saman ajan kuluessa tämän ketjun jatkoksi resepteineen ja 3 kuvan kera! Kuvista yksi tulee olla normaaliin tapaan kokonaisesta haastetyöstä!
  • Otsikoi haastetyösi lyhyesti/ytimekkäästi postauksesi alkuun! Mielellään yhdenmukaisesti normikoko lihavoituna!
  • Vältä samankaltaisia otsakkeita välttyäksemme sekaannuksilta pisteytystilanteessa!
  • Muista ilmoittaa leipomuksestasi yksityisviestitse nami-hiirelle

Yleisiä ohjeita leivontahaasteiden postauksiin]

  • Viesti kannattaa aina esikatsella ennen lähettämistä. Kuvien uppaus nettiin ja viestiin lisääminen -tutoriaalista saattaa olla apua, voit myös testata koodien toimivuutta testipalstalla . Huomioithan, ettet testaa osallistumiskuvalla (voit paljastua)!
  • Vältä ylisuuria ja vastaavasti turhan pieniä kuvia. Päivänvalo on kuvien paras kaveri!
  • Muista otsikoida osallistumispostauksesi ja käytä siihen ’normaalikokoa lihavoituna', jotta se erottuu hyvin varsinaisesta tekstikoosta pisteyttäjille.
  • Voit kysyä haasteesta huhtikuun höpinöissä.

Ohjeet ÄÄNESTYKSESTÄ ja arvostelusta ]ARVOSTELU tapahtuu YV:llä nami-hiirelle 27.huhtikuuta - 1. toukokuuta välisenä aikana.
Pisteytys] 5-4-3-1 eli parhaalle 5 pistettä, seuraaville 4 pistettä, 3 pistettä sekä 1 piste.
Omia haastetöitä emma tavan mukaan pisteytä.
Koska sponsoreita on neljä, näin saadan tulokset ehkä suoraan.
Mikäli samoja pistemääriä on useammalla kärkipäässä, niin turvaudumme arvontaan, jotta saamme neljä parasta palkintosijaa.[/color]

HUHTIKUU 2015 sponsorimme ovat]




Lf -tiimi toivoo runsasta osallistumista aktiivijäseniltään! Haasteen sponsoripalkintoja on 4 kpl, joten ainakin tämä määrä tulisi tuplata, jotta palkinnoista voidaan mittelöidä.
Huhtikuun haasteen säännöistä ja järjestämisestä vastaa nami-hiiri ja Tanja avustaa tarvittaessa. Mikäli osallistuja ei noudata haasteen sääntöjä, hänet voidaan jättää järjestäjän päätöksestä haasteen/äänestyksen ulkopuolelle.
Leivontahaasteen tarkoituksena on tuottaa iloa osallistujille, joten pidetään hauskaa ja pilke silmäkulmassa!


Yleistä asiaa]
  • Tuotepalkinnot lähetetään, Sponsori & Lf sopimuksia noudattaen, ainoastaan Suomen osoitteisiin!
  • Toivomme, että tuotepalkintojen kuva laitetaan aina esille Lf höpinöihin ko. kuukauden osioon - ja mielellään linkillä omaan blogipostaukseen.
  • Muistathan, jos haluat lahjoittaa saamasi palkinnon, se on täysin oma asiasi, mutta kuvaathan sen ensin ja laitat ko. kuukauden höpinöihin esille, kiitos!
Aihe on lukittu.
Lisää
12.04.2015 12:49 - 12.04.2015 12:49 #18748 : Haasteosallistuja
Haasteosallistuja vastasi aiheeseen: Re: Huhtikuu 2015: raakakakku 6.4. - 26.4.
Aprikoosi-porkkanaraakakakku



Kuorrutus]https://lh6.googleusercontent.com/-ZxgOJq9WrPA/VSpoFMAYScI/AAAAAAAAAGU/_6LYWk_IfdA/w600-h552-no/DSC_7319.JPG[/img]

Kuorrutus]https://lh5.googleusercontent.com/-CWlHTr7tGOE/VSpoFIHHEdI/AAAAAAAAAGc/eujCYoCSVck/w600-h449-no/DSC_7328.JPG[/img]

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Aprikoosi-porkkanaraakakakku]

- Rohkea veto tehdä raakatäytekakku! Tämä vaikuttaa todella tuhdilta. Mielenkiinto heräsi, olisi kiva tietää miltä maistuu raaka porkkanakakku!

- Kaunis kakku! Aprikooseja olisi voinut olla koristelussakin, vaikka paloiteltuna. Näyttää muhkean hyvän makuiselta 

- Kaunis koristelu!

- Terveellisen näköinen kakku. Olisiko koristelussa voinut olla muuta kuin porkkanaraastetta?

- Hienosti ja taitavasti koottu kerrosraakakakku.

- Kerroskakku, hyvä poikkeava idea, makoisa resepti, 5 pistettä

.
Aihe on lukittu.
Lisää
14.04.2015 19:30 - 14.04.2015 19:30 #18751 : Haasteosallistuja
Haasteosallistuja vastasi aiheeseen: Re: Huhtikuu 2015: raakakakku 6.4. - 26.4.
.
Raikas cashew-lime-raakakakku
- muunnos reseptistä Kodin kuvalehti 2015/5



Raakakakku, joka kypsyyy pakastimessa, eikä ehdi sulaa lautasella, kun se on jo syöty.
Täyte sekoitetaan pähkinöistä ja kookos- tai mantelimaidosta.





POHJA]Valmistus:[/b]

MITTAA kaikki pohjan ainekset öljyä lukuunottamatta tehosekoittimeen ja aja, kunnes seos on tahmeaa. Kaada öljy sekaan ja käytä konetta vielä hetki.

VUORAA kelmulla 16 cm halkasijaltaan oleva vuoka. Painele taikina tiiviisti kelmutetulle pohjalle. Nosta vuoka pakastimeen täytteen teon ajaksi.

AJA pähkinät tehosekoittimessa hienoksi pulveriksi. Lisää loput ainekset ohjeen mukaisessa järjestyksessä. Käytä konetta, kunnes seos on kermamaista.

LEVITÄ täyte pakastimessa olleen pohjan päälle, tasoita pintaa ja pakasta leivonnaista noin kolme tuntia tai herkuttelutilanteeseen asti.

NOSTA kakku huoneenlämpöön n. 10 min ennen tarjoilua. Koristele lime siivuila tai viipaleilla ja kookostastuilla.

Vinkkausta]Cashew-lime-raakakakku]

- Koristeluun panostettu ja onkin hienoiten koristeltu kakku tässä haasteensa! Makunsa puolesta vaikuttaa klassiselta raakakakulta! Hienostunut.

- Kauniin värinen kakku ja ihan erityisen kaunis ja aiheeseen sopiva koristelu. Enpä ole tajunnut, kuinka vaniljatanko voikin olla hauska ja nätti koristeluelementti. Limen raikkaus kiehtoo kakussa. 3 pistettä

- Lime ja cashew sopivat varmasti hyvin samaan kakkuun, tätä täytyisi kokeilla 

- Ulkoisesti ihana juustokakun korvike! Limetti maistuu aina ja antaa yleensä tarvittavaa raikkautta.

- Tänne täydet pisteet. Ihanat maut voi tuntea suussa.... 5 pistettä

- Kookosta! nam! Nätit koristelut. 4p.

- Ihanasti koristelttu kakku, 3p[/color]
.
Aihe on lukittu.
Lisää
20.04.2015 11:27 - 20.04.2015 11:27 #17801 : Haasteosallistuja
Haasteosallistuja vastasi aiheeseen: Re: Huhtikuu 2015: raakakakku 6.4. - 26.4.
Mustikan tanssi valkosuklaakakussa



Ensimmäinen raakakakkuni, jee! Mukautin itselleni sopivaksi tämän Karita Tykän reseptin. Itse en nyt lähtenyt omaa ohjetta kehittämään, kun ei ollut kokemusta raakakakun teosta. Ohjeen alla on parit lisävinkit kakulle!

Pohja
2 dl manteleita, luomu
2 dl kookosrouhetta/kookoshiutaletta, luomu
1 pienehkö luomuomena (jos ei ole luomuna, niin kuori omena)
5 taatelia, luomu
1/4 tl vaniljajauhetta, luomu
1/2 maustemittaa ruususuolaa
1 maustemitta kardemummaa, luomu

Liota manteleita vedessä yön yli. Huuhtele sitten mantelit ja valuta ne. Laita mantelit monitoimikoneeseen ja rouhi niitä hieman. Poista omenan siemenkota (ja kuori jos ei luomu). Lisää omena ja loput pohjan ainekset manteleiden joukkoon ja pyöräytä sen verran, että massa on rouheista ja tasaista.

Aseta 24 cm halkaisijaltaan olevan irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja reunoille halutessasi leivinpaperia tai reunakalvoa. Painele pohjamassa vuoan pohjalle tiiviisti.

Täyte
5 dl cashewpähkinöitä, luomu
2 1/2 dl kookosmaitoa, luomu
80 g raakakaakaovoita
1 dl kookosöljyä, luomu
4 rkl hunajaa, luomu
1 tl vaniljauutetta, luomu
1 rkl sitruunan (luomu) puristettua mehua
1/2 maustemittaa ruususuolaa
2 dl kotimaisia mustikoita pakasteena
+
koristeeksi mintunlehtiä

Liota cashewpähkinöitä vedessä ainakin tunnin ajan. Huuhtele ja valuta ne. Ota mustikat sulamaan.

Sulata kaakaovoi ja kookosöljy keskilämmöllä vesihauteessa. Laita pähkinät, kaakaovoi-kookosöljyseos sekä loput täytteen ainekset mustikoita lukuunottamatta tehosekoittimeen. Pyöräytä aineksia, kunnes seos on sileää ja kermaista. Kaada 3/4 täytteestä vuokaan pohjan päälle. Jätä tehosekoittimeen 2 dl täytettä ja lisää sinne sulatetut ja valutetut mustikat. Pyöräytä tasaiseksi.

Laita mustikkakreemi pursotinpussiin, jossa on pienehkö, pyöreäpäinen tylla. Pursota mustikkakreemiä täytteen sekaan ja tee veitsen avulla haluamiasi kuvioita. Laita kakku pakastimeen vähintään kahdeksi tunniksi tai kunnes se on jähmettynyt. Kakun voi laittaa vaikkapa yön ajaksi pakkaseen ja tarjota seuraavana päivänä. Ota kakku huoneenlämpöön 1/2 - 1 h ennen tarjoilua. Koristele kakun pinta halutessasi raikkailla mintunlehdillä. Säilytä kakku jääkaapissa.


Vinkki] Mustikat voi lisätä suoraan valkosuklaatäytteeseen, jolloin koko kakusta tulee violettisävyinen. Mustikkakreemin voi myös vain kaataa valkosuklaakremin päälle, jolloin kakku saa kaksi eriväristä kerrosta.

Vinkki] Marmoroitu pinta ei välttämättä kaipaa sen kummempaa koristelua. Mutta jos kakun pintaväri on tasainen, niin kakun päälle voi laittaa koristeeksi myös tuoreita, kotimaisia mustikoita, kun niitä on saatavilla.

Vinkki] Kakun täytteeseen voi laittaa myös tuoreita mustikoita. Silloin niitä tarvitaan vain 1 1/2 dl.

Mintunlehdet raikastavat mukavasti kakkua.


Mustikoiden tanssi on jättänyt jälkensä kakun sisustaankin


°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Mustikka tanssii valkosuklaakakussa]
(Yksi extra lisättiin palkintojen joukkoon - Onneli on saanut kaikki palkinnot mennen tullen kerran tai pari viimevuosien aikana.)

- Tosi hienosti onnistunut ensimmäinen raakakakku! Kaunis kakku ja maut varmasti kohdallaan. Mielenkiintoisin kakkupohja tässä haasteessa! 1 piste

- Kuohkean näköinen, kaunis suomalainen kakku, 3p.

- Herkulliselta kuulostava yhdistelmä 

- Mustikka tanssii valkosuklaakakussa

5p

- Ihanan näköinen kakku ja mustikat hauskasti todellakin tanssivat kakussa.1 piste

- Piristävän näköinen ja värinen. 3p.

- Ihana marmorointikuvio. Mustikka on aina hyvä!!!! 1p

- Mustikka ja sen siisti toteutus, sekä kakun houkuttavuus saa 4 pistettä.
[/color].
Aihe on lukittu.
Lisää
22.04.2015 18:20 - 22.04.2015 18:20 #18766 : Haasteosallistuja
Haasteosallistuja vastasi aiheeseen: Re: Huhtikuu 2015: raakakakku 6.4. - 26.4.
Persikka-passionraakaleivokset



Raakakakut ovat ihanan makeita ja terveellisiä kakkuja. Ne ovat myös helppoja ja nopeita valmistaa. Isoa palasta ei kakusta tarvitse lohkaista, koska raakakakku on kuitenkin kohtalaisen tuhtia. Siksipä ajattelinkin tehdä tämmöisiä sopivan pieniä raakaleivospaloja. Yksi leivos on noin 4cm halkaisijaltaan. Ohjeella tulee 12 pientä leivosta. Kakkuset voi tehdä myös silikonisiin muffinivuokiin.

Pohja]
    1dl pähkinöitä (esim. cashew, manteli, pekaani tai saksanpähkinä)
    7 pehmeää taatelia
    ripaus merisuolaa

Täyte]
    3dl cashew pähkinöitä
    1dl kookosöljyä
    1tl vaniljajauhetta
    ½-1dl hunajaa
    1 sitruunan mehu

    3 passionhedelmää
    3rkl persikkasosetta (esim. Bonne tai lasten Piltti)
    2rkl mangososetta

Esivalmistelut] Laita pähkinät likoamaan kylmään veteen 6-8tunniksi.

Pohja] Hienonna pähkinät tehosekoittimessa taateleiden kanssa. Painele seos silikonivuoan pohjille.
Kakun voi tehdä myös yhteen isoon 15cm irtopohjavuokaan.



Täyte] Hienonna pähkinät, kookosöljy, sitruunamehu, vaniljajauhe ja hunaja tehosekoittimessa. Nosta 2/3 seoksesta erilleen ja sekoita loppu 1/3 seokseen passionhedelmän sisus ja soseet. Hienonna vielä tehosekoittimessa tasaiseksi. Lusikoi vaaleaa seosta vuokiin. Nosta vartiksi pakkaseen. Lusikoi sitten keltainen hedelmäseos päällimmäiseksi ja anna leivosten hyytyä pakkasessa vähintään tunnin ajan. Koristele esim. ananaskirsikoilla.



°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Persikka-passion raakaleivokset]

- Söpön rustiikkeja pieniä leivoksia! Plussaa raikkaasta mausta ja siitä että on ainoa ei kakun muotoon leivottu! Pitääkin itse myös kokeilla tällaista silikonista vuokaa raakaleivoksiin, kiitos vinkistä! 5 pistettä

- Mukavan kokoiset pikku leivokset. Tykkään passionin mausta ja ne tuovat näille leivoksillekin taatusti herkullisuutta. Persikan ja mangon olisin itse soseuttanut tuoreista hedelmistä. 1 piste

- Ihana makuyhdistelmä, näitä on kokeiltava! 3 p

- Persikka-passion raakaleivokset

3p

- Kauniit leivokset.

- Oikein kivat pienet leivokset. Maistuisi![/color]
.
Aihe on lukittu.
Lisää
23.04.2015 13:18 - 23.04.2015 13:18 #18767 : Haasteosallistuja
Haasteosallistuja vastasi aiheeseen: Re: Huhtikuu 2015: raakakakku 6.4. - 26.4.
Key Lime Pie


Pohja]http://www.leivontafoorumi.fi/portaali/images/icon_razz.gif[/img]



Anna piirakan jähmettyä pakastimessa tai jääkaapissa. Meidän synttärisankari ei malttanut odottaa tarpeeksi pitkään, että saisi puhaltaa kynttilänsä, ja täyte oli vielä vähän turhan pehmeää, kuin moussea. Tunti lisää pakastimessa, ja piirakka olisi ollut enemmän kuin jäädykettä. Mainiota kesällä]
Key Lime Pie]

- Vaikuttaa todella herkulliselta! Harmi ettei täyte ehtinyt jähmettyä kuvia varten. Kolmas kuva puuttuu?

- Piirakan muoto ja koristelu ovat miellyttävät. Täyte on todella herkullisen värinen ja varmasti makuinenkin. Vielä kun olisi ollut sen hetken kauemmin jähmettymässä. Vaikka ymmärtäähän sen, että tällainen herkku houkuttelee!

- Kaunis, raikkaan näköinen kakku, 4 pistettä

- Aivan mieletön idea ja vähintään yhtä upea ulkonäkö!  5 p

- Uulalaa - pirtsakka pommi herättää eloon! 3 pistettä

- Ihanan vihreä väri, 1p

- Ihana avokado houkutelle, en ole vielä koskaan maistanut makeutettuna.

- Avokado makeassa kakussa, hyvä idea. Kolmas kuva puuttuu, mutta toisaalta osuvasti kuvattu 1. kuva on hyvä korvike kahdesta. 3 pist.[/color]
.
Aihe on lukittu.
Lisää
23.04.2015 13:41 - 23.04.2015 13:41 #18768 : Haasteosallistuja
Haasteosallistuja vastasi aiheeseen: Re: Huhtikuu 2015: raakakakku 6.4. - 26.4.
.
Raaka Schwarzwaldin kakku (18 cm vuoka)



Yksi lempikakuistani on Schwarzwaldin kakku. Mahtava yhdistelmä makeaa suklaata ja happamia kirsikoita. Parempaa tämä leipuri ei osaisi keksiä. Yritin kuitenkin. Haastetta varten kehittelin raakaversion lempikakustani. Olen erittäin tyytyväinen tulokseen. Varsinkin, kun tiedän, että tätä kakkua saa syödä ilman syyllisyydentunteita.

Pohja]http://1.bp.blogspot.com/-oQq9TpMfmi4/VTj181IfvtI/AAAAAAAAY3Y/xGq6GWeDOJ4/s1600/foto%2Baparat%2B018.JPG[/img]



°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Raaka Schwarzwaldin kakku]
- Kiva idea tehdä tämä klassikkokakku raakana! En ole aiemmin törmännyt vastaavaan. Vaikuttaa herkulliselta, mutta varmaan tuoreet kirsikat nostaisivat tämän vieläkin korkeammalle! 3 pistettä

- Upeaa, että leipoja on itse kehitellyt kyseisestä lempikakustaan raakakakkuversion. Kirsikat eivät valitettavasti kutkuta omia makuhermojani (paitsi tuoreina), mutta ohje ja itse kakku näyttävät erittäin onnistuneilta!

- Houkutteleva, helpohko ohjeesta päätellen. Testataan. Koristelu ei ihan nappijuttu! 1 piste

- Mahtavaa, että olet uskaltanut kokeilla tehdä perinteisestä herkusta raakaversion! Ihanan näköinen, tekisi mieli maistaa 

- Raaka Schwarzwaldin kakku

1p

- Varmasti herkullinen - ehkä ulkonäköön olisi voinut panostaa vähän enemmän?[/color]
.
Aihe on lukittu.
Lisää
24.04.2015 11:44 - 24.04.2015 11:44 #18769 : Haasteosallistuja
Haasteosallistuja vastasi aiheeseen: Re: Huhtikuu 2015: raakakakku 6.4. - 26.4.
Suklaamarmoroitu appelsiinikakku (n. 12 annosta)



Tämä raikas ja suklainen raakakakku on saanut inspiraationsa lapsuudestani. Isälläni oli tapana leipoa minulle aina syntymäpäiväkseni suklaakakku, jonka täytteenä oli appelsiinikermavaahtoa! Molemmat kakut maistuvat makoisalta, mutta tässä se vähän terveellisempi versio!

Pohja
3,5 dl manteleita (tai esimerkiksi saksapähkinöitä)
ripaus suolaa
1,5 rkl raakakaakaojauhetta
1 rkl agavesiirappia (tai hunajaa)
6-7 taatelia

Appelsiinitäyte
3 appelsiinin hienoksi raastettu kuori
1 rkl tuoretta raastettua inkivääriä
4,5 dl cashewpähkinöitä (liotettuina yli 4 tuntia tai pidempään)
2,5 dl kookosöljyä
2 appelsiinin puristettu mehu (reilu 2 dl mehua)
1,5 dl agavesiirappia (tai hunajaa)

Suklaatäyte
2,5 dl cashewpähkinöitä
3/4 dl kookosöljyä
3/4 dl agavesiirappia (tai hunajaa)
3/4 dl raakakaakaojauhetta
1 vaniljatanko tai ½-1 tl vaniljaa vaniljamyllystä
½ dl vettä
ripaus suolaa



Laita edellisen päivän iltana cashewpähkinät likoamaan.

Leikkaa irtopohjavuoan (noin 22 cm halkaisijaltaan) pohjalle leivinpaperi. Öljyä vuoan reunat kookosöljyllä.

Valmista ensimmäiseksi pohja. Jos taatelit ovat kuivan oloisia, liota niitä vedessä 5-10 minuuttia. Laita mantelit (tai pähkinät) monitoimikoneeseen tai blenderiin ja jauha ne hienoksi jauheeksi. Lisää joukkoon suola, raakakaakaojauhe, agavesiirappi ja taatelit. Anna koneen sekoittaa seosta kunnes se muuttuu tasaiseksi. Painele massa leivinpaperoidun irtopohjavuoan pohjalle. Kostuta sormiasi vedellä jos massa tarttuu sormiisi kiinni. Laita vuoka jääkaappiin odottamaan kunnes olet saanut täytteet valmistettua.

Appelsiinitäytettä varten raasta kolmen pestyn (luomu)appelsiinin kuori hienoksi. Raasta samalla terällä pala tuoretta inkivääriä. Purista kahdesta appelsiinista mehu. Siivilöi liotetuista cashewpähkinöistä vesi pois ja laita ne kookosöljyn, appelsiinimehun ja siirapin kanssa blenderiin tai monitoimikoneeseen. Soseuta seoksesta tasainen ja sileä. Pidä taukoja soseutuksen aikana jos kone käy kuumana. Sekoita lopuksi joukkoon käsin raastettu inkivääri ja appelsiininkuori. Kaada appelsiinitäyte kulhoon odottamaan ja puhdista sillä välin blenderisi/monitoimikoneesi suklaatäytteen valmistusta varten.

Suklaatäytettä varten siivilöi liotetut cashewpähkinät. Soseuta pähkinät yhdessä kookosöljyn, agavesiirapin, kaakaojauheen, vaniljan, veden ja suola ripauken kanssa. Soseuta kunnes seos on aivan sileää.

Ota irtopohjavuoka jääkaapista ja kaada puolet appelsiinitäytteestä vuokaan. Lusikoi appelsiinitäytteen päälle sinne tänne puolet suklaatäytteestä. Kaada päälle loput appelsiinitäytteestä. Lopuksi lusikoi pinnalle jäljelle jäänyt suklaatäyte pieniin kekoihin. Marmoroi pinta vetämällä veitsellä tai tikulla pintaan kuvioita. Peitä kakkuvuoka esimerkiksi kelmulla ja siirrä se jääkaappiin odottamaan jähmettymistä. Kakku on parhaimmillaan aikaisintaan seuraavana päivänä! Nauti!



°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Suklaamarmoroitu appelsiinikakku]

- Tykästyin hirmuisesti kakun appelsiinin tuomaan raikkauteen. Ensin kakku näytti vähän turhan tuhdilta, mutta kun luin ohjeen ja tajusin, kuinka ihanan paljon siinä on appelsiinia, muutin heti mieleni. Rakastan appelsiinin makua. Marmorointi tuo kakulle hauskan säväyksen. 5 pistettä

- Jo pelkkä otsikko oli houkutteleva! Suklaa ja appelsiini toimii aina, herkullisen näköinen kakku. 1p.

- Kaunis, ja suklaasta aina plussaa 1p.

- Kaunis herkullisen oloinen kakku. 4 pistettä

- Ihanan näköinen ja varmasti raikkaan makuinen. 5p.

- Ihanan näköinen ja varmasti ihanan makuinenkin. Täydet pistet 5p

- Extrasti kunniamaininta upeista kuvista !

.
Aihe on lukittu.
Lisää
24.04.2015 16:23 - 24.04.2015 16:23 #18771 : Haasteosallistuja
Haasteosallistuja vastasi aiheeseen: Re: Huhtikuu 2015: raakakakku 6.4. - 26.4.
.
ROCKY ROAD

Koska raakakakkujen valmistaminen oli minulle ihan uutta, en lähtenyt itse kehittelemään ohjetta. Selasin nettisivuja ja törmäsin sitten Soppa365-sivuilla Rocky Road raakakakku ohjeeseen. Ohje on aika pitkä ja raaka-aineita joutuu metsästämään erikoiskaupoista, mutta on kyllä vaivan väärti. Intensiivisen ja monivivahteisen makuinen herkullinen kakku. Maku kuulemma paranee säilytyksessä ja kakku säilyy hyvänä jääkaapissa 5 vuorokautta.



POHJA
2 1/2 dl kuorittuja manteleita
10 pehmeää kivetöntä taatelia
1/4 tl hienoa merisuolaa
2 rkl raakakaakaojauhetta

MOUSSETÄYTE
2 1/2 dl cashewpähkinöitä
2 avokadoa
2 dl kookossosetta
1/2 dl kookosvettä
1 dl agavesiirappia tai hunajaa
1 3/4 dl raakakaakaojauhetta
1/4 tl hienoa merisuolaa
1 rkl vaniljauutetta
1 vaniljatangon siemenet
1/2 dl neitsytkookosöljyä

TÄYTTEEN SATTUMAT
1 dl pähkinävaahtokarkkeja (ohje alempana)
1 dl manteleita
1 dl pekaanipähkinöitä
1 dl pistaasipähkinöitä
1 dl paloiteltua raakasuklaata
LISÄKSI
pähkinävaahtokarkkeja
pähkinöitä
taateleita ja/tai raakasuklaapaloja
1/2 dl agavesiirappia tai hunajaa
sormisuolaa

PÄHKINÄVAAHTOKARKIT
4 dl cashewpähkinöitä
2 dl kookossosetta
1/2 dl kookosvettä
1 rkl agavesiirappia tai hunajaa
1/4 tl hienoa merisuolaa
1 vaniljantangon siemenet
1/2 dl neitsytkookosöljyä
2 tl kookosvoita



VALMISTUSOHJE
1 Aloita valmistelut tarjoamista edeltävänä iltana]http://i58.tinypic.com/2ypgpef.jpg[/img]

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Rocky Road]

- Huh mikä ainesosaluettelo! Plussaa jaksamisesta siis! Tosi kaunis viipalekuva. Vaikuttaa erittäin hyvänmakuiselta! 4 pistettä

- Kakun eteen on nähty paljon vaivaa. Pähkinävaahtokarkit vaikuttavat mielenkiintoisilta. Kakun sattumapalat houkuttelevat haukkaamaan. Pistaasipähkinät tuovat kakulle kivan värisäväyksen. 4 pistettä

- Kiva idea pähkinävaahtokarkit! 5p.

- Vau, tästä suklaan ystävät varmasti pitävät! Herkulliselta näyttää! 4 p

- Rocky Road

4p

- Tosi kiva idea ja hyvä toteutus, 4p

- Tätä kakkua mielelläni maistaisin ensin ja arvostelisin sitten, koska arvelen kakun olevan hieman liian makea omaan makuuni.[/color]
.
Aihe on lukittu.
Lisää
01.05.2015 23:05 - 01.05.2015 23:05 #18782 : nami-hiiri
nami-hiiri vastasi aiheeseen: Re: Huhtikuu 2015: raakakakku 6.4. - 26.4.
.
ONNEA VOITTAJILLE !
SUURET KIITOKSET Lf tiimin puolesta kaikille osallistujille, niin raakakakkujen tekijöille, kuin myös arvostelijoille !

Yleistä palautetta:
° Tämä haste ei jättänyt ketään kylmäksi, kaikille löytyi erilaista makusteltavaa ja uutta kokeiltavaa.
° Kiva kun oli kaikki niin erilaisia.
° Uskomatonta, että kaikki olivat todellakin raakakakkuja.

Pieniä poikkeuksia:
° Yhtään jaettua sijaa ei ollut.
° Onnelille päätettiin antaa erilainen palkinto (selitys pisteiden yhteydessä.)
° Tästä syystä nami-hiiri pääsi pisteillään palkinnoille. Hiiri luovuttaa palkintonsa seuraavalle eli Kakkumonsterille.
° MrsBakerin haastepostauksesta puuttui kolmas kuva, mutta ensimmäinen paikkasi sen, kuvan hauskalla kuvaus kulmalla.
.

Voisin lopettaa suklaan syömisen, jos haluaisin, mutta en ole luovuttajatyyppiä.
Aihe on lukittu.
Sivu luotiin ajassa: 0.100 sekuntia
Toteutus: Kunena foorumi

Sponsorit 2017