Maaliskuu 2015: erityisruokavalioleivonnainen 1.-29.3.

Lisää
01.03.2015 13:42 - 01.03.2015 13:42 #19243 : Tanja
Aihe on TOIVOTTUJEN listalta]

"ERITYISRUOKAVALIOLEIVONNAINEN"

Maaliskuun haaste sisältää hieman tavallista enemmän huomioitavaa, joten luethan ohjeet huolella!

Maaliskuun haasteeseen osallistutaan jälleen ANONYYMISTI. Haasteleipomusta ei saa siis julkaista omassa blogissa tai muualla Internetissä ennen kuin haasteäänestys on päättynyt! Haasteeseen voi osallistua kuka tahansa leivontafoorumin aktiivijäsen .

Leivo haasteleipomus 1.3. - 29.3. välisenä aikana ja postaa se saman aikavälin sisällä Haasteosallistuja
-tunnuksia käyttäen jatkoksi tähän ketjuun.

Erityisruokavalioleivonnainen saa olla suolainen TAI makea, lisäksi leivonnaisen tulee noudattaa jotakin seuraavista erityisruokavaliopareista][*]gluteeniton JA maidoton[/*]
[*]vehnätön JA munaton[/*]
[*]gluteeniton JA hedelmätön (marjat käyvät mansikkaa lukuunottamatta)[/*]
[*]sokeriton JA maidoton[/*]
[*]gluteeniton JA munaton[/*]
[*]sokeriton JA munaton[/*][/list]

Jottei gluteenittomuus mene liian helpoksi, sovitaan, että kauraakaan ei saa käyttää.
Sokeriton = mikään leipomukseen käytetty ainesosa ei saa sisältää sokeria (esim. maustetut rahkat).
Mainitse selvästi postauksen alussa, mitä erityisruokavalioparia leipomuksesi noudattaa. Laita se mieluiten jo otsikkoon.

Näin osallistut maaliskuussa]
  • ANONYYMI -haaste!
  • leivonta-aika 01.03.15 - 29.03.15 ; sunnuntain deadline on klo 24
  • leipomuksen ei välttämättä tarvitse olla uunissa paistettu
  • saanti vähintään 4]
  • kirjoita postaus Haasteosallistuja- tunnuksia käyttäen (helmikuun tunnukset käyvät maaliskuussakin)
  • anna lyhyt ytimekäs nimi leipomuksellesi, se on aina eduksi ja vähentää sekaannusta pisteytyksen aikana
  • kirjoita resepti postaukseesi, muista mainita reseptin alussa mikä valiopari on kyseessä
  • liitä mukaan 2-3 kuvaa leipomuksestasi näkyviin käyttäen Img-tagia, yhdessä kuvassa tulee näkyä koko leipomus.
  • ilmoita nami-hiirelle mikä leipomus on sinun!


MAALISKUUN 2015 sponsorimme ovat]

Liitetiedosto:
Liitetiedosto:

Liitetiedosto:
Liitetiedosto:



Lf -tiimi toivoo runsasta osallistumista aktiivijäseniltään! Haasteen sponsoripalkintoja on 4 kpl, joten ainakin tämä määrä tulisi tuplata, jotta palkinnoista voidaan mittelöidä.
Maaliskuun haasteen säännöistä ja järjestämisestä vastaa nami-hiiri ja Tanja avustaa tarvittaessa. Jos osallistuja ei noudata haasteen sääntöjä, hänet voidaan jättää järjestäjän päätöksestä pois haasteesta. Haasteen tarkoitus on tuottaa iloa osallistujille, joten pidetään hauskaa ja pilke silmäkulmassa!


Yleisiä ohjeita leivontahaasteiden postauksiin]
  • Anonyymi -haasteeseen osallistutaan Haasteosallistuja -tunnuksilla, jotka löytyvät aktiivijäsenien palstalta . Helmikuun tunnukset käyvät myös maalikuussa.
  • Viesti kannattaa aina esikatsella ennen lähettämistä. Kuvien uppaus nettiin ja viestiin lisääminen -tutoriaalista saattaa olla apua, voit myös testata koodien toimivuutta testipalstalla . (Muistathan testata haasteosallistuja-tunnuksella ettet paljastu!)
  • Vältä ylisuuria ja vastaavasti turhan pieniä kuvia.
  • Päivänvalo on kuvien paras kaveri!
  • Otsikoi osallistumispostauksesi ja käytä siihen ’normaalikokoa lihavoituna’, jotta se erottuu hyvin varsinaisesta tekstikoosta pisteyttäjille. Otsikkoon myös erityisruokavaliot.
  • Muista ilmoittaa itsestäsi nami-hiirelle.

Ohjeet ÄÄNESTYKSESTÄ ja arvostelusta lisätään myöhemmin tähän samaan ohjeistukseen!

Kaikki aktiivijäsenet saavat YV]


Yleistä asiaa sponsoripalkinnoista]
  • Tuotepalkinnot lähetetään, Sponsori & Lf -sopimuksia noudattaen, ainoastaan Suomen osoitteisiin.
  • Parhaan kuvan leipomuksista saa aina päivänvalossa.
  • Toivomme, että palkinnon kuva laitetaan aina esille Lf höpinöihin ko. kuukauden osioon - ja mielellään linkillä omaan blogiin.
  • Muistathan, jos haluat lahjoittaa saamasi palkinnon, se on täysin oma asiasi, mutta kuvaathan sen ensin ja laitat ko. kuukauden höpinöihin esille, kiitos!
Aihe on lukittu.
Lisää
11.03.2015 18:22 - 11.03.2015 18:22 #18675 : Haasteosallistuja2
.
Mansikkainen raakajuustokakku / gluteeniton JA maidoton

Lähdin tekemään gluteenitonta ja maidotonta kakkua, mutta kyseinen ohje sopii myös moneen muuhunkin erityisruokavalioleivonnaiseen. Halusin raikasta ja terveellistä herkkua ja sitä tulikin!



POHJA]http://i57.tinypic.com/b46q15.jpg[/img]



°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Mansikkainen raakajuustokakku /gluteeniton JA maidoton. / leipurina SUWA
PISTEET]

- Kuva ei houkutele(kaipaa valoa), mutta ohje on ihana. Ehdoton suosikki!
- Ihan hirmuisen raikkaan ja herkullisen oloinen kakku! Olen jo pitkään halunnut kokeilla tehdä raakakakkua ja tällä ohjeella voisin hyvinkin aloittaa! Tykkään niin pohjan, täytteen kuin päällyksenkin raaka-aineista! Cashewpähkinät ovat lempparipähkinöitäni 
- Ihanan raikas vaihtoehto kahvipöytään!
- raikkaan näköinen ja taatusti herkullinen kakku! Miinusta päivänvalon puutteesta kuvissa.
- Leivonnainen näyttää mehevältä ja raikkaalta.
- Marjaiset raakajuustokakut on EDELLEEN testaamatta. Tässäpä hyvä resepti ensikokeiluun!
.
Aihe on lukittu.
Lisää
11.03.2015 19:54 - 11.03.2015 19:54 #18694 : Haasteosallistuja2
Suklaakakku kuin Sacher (gluteeniton JA maidoton)

Kakusta ei tullut ulkonäöltään täydellinen, mutta herkullinen maku kompensoi ulkomuotoa.



Kakkupohja]https://lh5.googleusercontent.com/-W36K2FOxW3o/VQCbOb1fy-I/AAAAAAAAAEo/VdjANTihprI/w600-h371-no/1.jpg[/img]

Raasta suklaa. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet. Siivilöi ne vaahtoon ja lisää suklaaraaste. Nostele nuolijalla tasaiseksi taikinaksi. Voitele irtopohjavuoka (halk. 18 cm) ja jauhota. Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista 175-asteisen uunin keskitasossa noin 30 minuuttia.

Nosta liivatelehti likoamaan kylmään veteen. Vaahdota soijakerma ja lisää joukkoon kaakaojauhe. Kuumenna hillo mikrossa ja sekoita joukkoon kuivaksi puristettu liivatelehti. Sekoita liivateseos soijavaahtoon. Leikkaa kakku kahteen osaan. Nosta alin kakkupohja pestyyn ja leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. Kostuta pohja puolella kostutusliemellä. Levitä pohjalle aprikoosihillo. Levitä päälle soijavaahto. Aseta päälle toinen kakkulevy. Kostuta. Nosta kakku tekeytymään jääkaappiin.

Kuumenna soijakerma mikrossa. Lisää paloiteltu suklaa ja sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut. Sekoita joukkoon mikrossa lämmitetty hillo. Irrota täytekakku vuoasta ja nosta varoen tarjoiluvadille. Valuta suklaakuorrute kakun pinnalle.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Suklaakakku kuin Sacher /gluteeniton JA maidoton / leipurina HENNA
PISTEET]
- Ihana suklaakakku, eikä ulkonäkö sen hasumpaa. Kädenjälki saa näkyä,
- Pohja näyttää pehmoiselta ja hyvältä ja kakku on muutenkin täynnä herkkua. Peruskivat raaka-aineet.
- Oi jami! Onpa herkun näköinen kakku.
- hauska huoleton lookki ei ehkä ole kovin tyylikäs, mutta kuvasta kyllä näkee että kakku on maukas!
- herkullisen näköinen!
- Kuorrutteeseen on saatu kaunis kiilto. Hauska ajatus lisätä kakkupohjan joukkoon suklaaraastetta rakenteeksi ja sattumiksi.
- Minusta kakku on upean ja herkullisen näköinen, ei tarvitsekaan olla niin viimeisen päälle! Aijai, palaa tähän suuntaan, kiitos! Tarvitsee varmaan itse tarttua vispilään. Vain kerman vaihtaisin tavalliseen, tai kookoksiseen.

.
Aihe on lukittu.
Lisää
12.03.2015 04:13 - 12.03.2015 04:13 #18695 : Haasteosallistuja
Suussasulavat suklaakuppikakut
Gluteeniton - Sokeriton (Maidoton vaihtoehto)


Useimmin olen tehnyt tätä kakkuversiona, tällä kertaa muffinivuoissa. Helppo ja herkullinen kakku joka maistuu "tavallisillekin ihmisille"! Olen leiponut tällä reseptillä eri tärkkelyksistä, kuten maissi- ja perunatärkkelyksistä/sekoituksista, jos tapiokaa ei löytynytkään kaapista. Kuorrutteesta kun jättää voin pois, kuppikakut ovat maidottomia, ja kuorrute on italialainen marenkikuorrutus. Voin kanssa kuorrutusta voisi kutsua italialaiseksi marenkikreemiksi. Molemmat herkullisia! Kuvissa marenkikreemiversio.

Kuppikakut]http://i61.tinypic.com/2ign500.jpg[/img]

Taikinassa olen joskus käyttänyt neljä kokonaista munaa, joskus viisi, tällä kertaa laitoin neljä ja yhden keltuaisen, niin sain yhden kananmunan jaettua taikinaan ja kuorrutteeseen. Kuorrutus ei ole ollenkaan äklönmakea, ja on kelvannut kuorrutuksia inhoaville vieraillekin.


°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Suussasulavat suklaakuppikakut / gluteeniton JA sokeriton, myös maidoton /leipurina MrsBaker PISTEET]
- Kauniit tuhdit kuppikakut!
- Taikinassa houkuttelevat kokeilemaan etenkin kookosjauhot, hunaja ja omenasose. Noista aineksista syntyy varmasti mehevät kuppikakut! Hauska tapa piilottaa osa kuorrutteesta kuppikakkujen sisään. Kuorrutteen vaahterasiirappi myös uusi tuttavuus tässä käyttöyhteydessä.Ihan taatusti tykkäisin!
- Kauniit kuppikakut ja herkullisen oloiset.
- söpöt ja herkullisen näköiset kuppikakut! Kuorrutuskuva on hieno. Ehkä vähän miinusta siitä että tällä reseptillä osallistuja on kertomansa mukaan leiponut monesti ennenkin, vaikkakin kakkuja.
- Vaahterasiirappi kuorrutteessa kuulostaa tosi hyvältä!

.
Aihe on lukittu.
Lisää
12.03.2015 14:43 - 12.03.2015 14:43 #18697 : Haasteosallistuja
MOKKABEBET / gluteeniton ja munaton



Bebeleivokset ovat klassikko! Päätin valmistaa ne tällä kertaa gluteenittomina ja kananmunattomina.


Mokkabebet -12kpl

Tarvitset]https://lh5.googleusercontent.com/-nbbu-FemNSg/VQGXp_Ea9aI/AAAAAAAAEPA/KwLY7uDufnQ/w389-h584-no/DSC_0161%2B%28426x640%29.jpg[/img]


Aloita valmistamalla mokkakreemi.
Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja kuumenna niitä, kunnes voi on sulanut ja sokeri liuennut täysin kahvin joukkoon. Jätä huoneenlämpöön seisomaan suurinpiirtein muutamaksi tunniksi kunnes rasva on alkanut jo jonkin verran jähmettyä ja seos on huoneenlämpöistä. Vastusta kiusausta laittaa seos jääkaappiin, sillä rasva ei missään nimessä saa kovettua kovaksi.
Kaavi sitten seos yleiskoneen kulhoon ja kiinnitä vatkainosa paikoilleen. Vatkaa seos ylös niin, että se on kuohkeaa vaahtoa. Ylösvatkaukseen voi mennä puolikin tuntia, riippuen siitä, kuinka kauan seos sai jäähtyä ennen ylösvatkausta. Jos sinulla ei ole yleiskonetta, voit vatkata kreemin sähkövatkaimella. Voit nopeuttaa prosessia asettamalla kreemikulhon jäävesihauteeseen,, jolloin kreemissä oleva voi jähmettyy nopsemmin ja kreemi saa kuohkean muotonsa. Ole kuitenkin varovainen, ettei kreemi jäähdy liiaksi. Sen pitäisi koostumukseltaan muistuttaa kermavaahtoa, eikä olla paksua ja kovaa, minkä liiallinen jäähdytys kylmävesihauteessa voi aikaansaada.
Lappaa valmis kreemi pursotinpussiin ja jätä pussi huoneenlämpöön odottamaan.

Valmista sitten tarteletit.
Hiero pehmennyt voi sekaisin sokerin kanssa. Lisää jauhot, joihin on sekoitettu ksantaani ja sekoita murumaiseksi. Lopuksi lisää vesi ja sekoita sen verran, että saat aikaan tasaisen massan.

Kääri murotaikina tuorekelmuun ja nosta jääkaappiin tekeytymään 30-45 minuutiksi.

Kauli murotaikina ohueksi levyksi käyttäen gluteenittomia jauhoja apunasi. Ota pyöreällä, halkaisijaltaan 7-8 senttisellä muotilla ympyröitä ja taputtele ne muffinipellin vuoraamattomiin koloihin varovasti sormella. Rei'itä pohjat veitsenkärjellä tai haarukalla.
Tarteletteja pitäisi tulla 12kpl
Kypsennä pieniä tarteletteja 200C asteessa noin 10-12 min ajan tai kunnes saaneet reunoihin hieman väriä.
Anna jäähtyä täysin ennen täyttämistä.

Levitä jokaisen tarteletin pohjalle hieman hilloa teelusikan avulla.

Pursota sitten mokkakreemiä jokaiseen tartelettiin niin, että kaikki hillo peittyy ja tartelettiin muodostuu kreemistä kumpu.
Tasoita kreemi ruokaveitsellä tai paletilla siistiksi. Bebeissä kreemiä on keskellä enemmän , joten muotoile kreemistä sileäreunainen kupoli.
Aseta kaikki bebet pakastimeen vähintään kolmeksi tunniksi tai jopa yön ajaksi, jotta ne ennättävät jäätyä.

Ota pomadaa noin 1,5-2dl verran ja sulata sitä varovasti lämminvesihauteen yllä. Pomadaa pitäisi kohdella kuin suklaata, eli sen lämpötila ei saa nousta kovin korkeaksi tai sen kiderakenne menee pilalle.
(Pomadan voi valmistaa itse. Linkki reseptiin tässä]http://www.joepastry.com/2008/making_ze_poured_fondant/[/url] Itsetehty pomada ainakin on täysin gluteenitonta ja kananmunatonta. )

Ohenna pomadaa hieman lisäämällä sen joukkoon vahvaa kahvia ruokalusikallinen kerrallaan. Käytin itse noin 3rkl verran kahvia oman pomadani ohentamiseen. Lisäsin myös hieman ruskeaa väriä tehostamaan kahvin antamaa väriä.
Koita varoa ilmakuplien muodostumista.

Ota sitten pomada pois vesihauteen yltä. Nosta pakkasesta neljä bebeleivosta kerrallaan käsittelyyn, etteivät ne ennättäisi lämmetä liikaa.
Kasta bebeleivos noin kädenlämpöiseen pomadaan, valuta ylimääräiset pois, käännä ympäri ja aseta pöydälle. Ripottele heti pieni määrä nonparelleja leivokselle, sillä pomada jähmettyy kylmään pintaan nopeasti.
Toimi näin kaikkien leivosten kanssa. Nosta pakkasesta leivoksia aina nelittäin ja kuorruta ne ennen uusien nostamista pöydälle.

Anna bebeleivosten temperoitua huoneenlämpöisiksi ennen tarjoamista.
Voit säilyttää valmiit leivokset rasiassa jääkaapissa, mutta nosta puolisen tuntia ennen tarjoilua huoneenlämpöön.



°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
palkintosija III

MOKKABEBET / gluteeniton JA munaton./ tekijä PUUKILAINEN
PISTEET]
- Tosi tarkka työ ja ihanat kuvat
- Näpsäkän ja hienon näköiset pikku leivonnaiset! Siistiä jälkeä.
- Tyylikkäät leivokset!
- ihan virheetön suoritus, ei voi muuta kuin ihailla! Vesi nousee kielelle. Jos pomadan olisi vielä valmistanut itse niin olisin fanittanut tätä vielä enemmän, mutta toisaalta silloin leipojalla olisi ollut aika paljon enemmän työtä  todella kaunis esillepano!
- kauniita 
- ihan virheetön suoritus, ei voi muuta kuin ihailla! Vesi nousee kielelle. Jos pomadan olisi vielä valmistanut itse niin olisin fanittanut tätä vielä enemmän, mutta toisaalta silloin leipojalla olisi ollut aika paljon enemmän työtä  todella kaunis esillepano!
- Herkullisen värisiä, muotoisia ja täyte näyttää aivan ihanalta.
- Kaunokaiset, makeat Bebet.
- hieno viimeistelty herkku !

.
Aihe on lukittu.
Lisää
14.03.2015 18:04 - 14.03.2015 18:04 #18699 : Haasteosallistuja
.
Kinuskinen pähkinä-suklaakääretorttu gluteeniton ja hedelmätön

Gluteenittoman leivonnaisen ei todellakaan tarvitse olla tylsä ja mauton! Lähdin kehittelemään jotain sellaista, josta muutkin kuin keliaakikot pitäisivät. Ja niin ajatus lähti rullaamaan... Pohjana on suklainen ja pähkinäinen kääretorttupohja, täytteenä herkullinen kinuskivaahto. Ainakin Pandan suklaat ovat gluteenittomia, muista en ole varma.

Kääretortusta tulee noin 10-12 palaa ja se säilyy ainakin muutaman päivän jääkaapissa.



Kinuskinen pähkinä-suklaakääretorttu

kinuskivaahto]
2 dl kuohukermaa
2 dl fariinisokeri

pohja]
4 kananmunaa
1,75 dl sokeria
50 g = 1 dl maapähkinöitä
20 g = 0,5 dl kaakaojauhetta
70 g = 1 dl perunajauhoja
0,5 tl leivinjauhetta

täyte]
annos kinuskivaahtoa
20 g maapähkinöitä rouhittuna
20 g tummaa suklaata rouhittuna

koristelu]
tomusokeria
pari palaa tummaa suklaata

Aloita kinuskivaahdosta. Kuumenna kuohukermaa ja fariinisokeria kattilassa samalla sekoittaen. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua noin puoli minuuttia. Ota pois levyltä ja anna jäähtyä hetki. Jäähdytä täysin kylmäksi; vähintään pari tuntia jääkaapissa, mielellään yön yli.

Leivo pohja. Paahda pähkinöitä muutama minuutti pannulla. Poista niistä kuoret hieromalla pähkinöitä pyyhkeellä. Laita pähkinät tehosekoittimeen ja jauha hienoksi rouheeksi. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi ja paksuksi. Sekoita pähkinäjauhe, perunajauhot, kaakaojauhe sekä leivinjauhe keskenään. Kääntele ne vaahdon joukkoon. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 225 asteessa noin 10 minuuttia. Kumoa kuumana sokeroidulle leivinpaperille ja irrota peltiä vasten ollut leivinpaperi kääretortusta. Laita leivinliina pohjan päälle ja rullaa pohja tiukaksi rullaksi. Näin kääretorttu ei halkeile täytön jälkeen rullattaessa. Anna jäähtyä rauhassa.

Täytä kääretorttu. Vaahdota jäähtynyt kinuskikastike paksuksi. Avaa rullattu kääretorttupohja ja levitä vaahto sille. Ripottele päälle pähkinä- ja suklaarouhetta. Rullaa tiiviiksi ja anna asettua tunnin verran jääkaapissa.

Viimeistele. Koristele kääretorttu sihdatulla tomusokerilla ja pursottamalla sulasta suklaasta raitoja. Nautiskele.





°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Kinuskinen pähkinä-suklaakääretorttu / gluteeniton JA hedelmätön. / leipurina NeitiLeipuri / PISTEET]

- Ihanasti tehty kääretorttu, täydellinen pyöreä
- Kiva kun on itse mietitty ohjetta ja toteutusta. Onnistunut kokonaisuus! Maapähkinät pohjassa kiva lisäys ja sopii mainiosti kinuskivaahtoon. Täytteen rouhitut pähkinät ja suklaa tuovat vähän rousketta ja makua tottakai! Haukkaisin ison palan!
- Hyvältä kuulostava resepti. Tätä täytyy kokeilla.
- tämän kääretortun täyte kuulostaa todella hyvältä! Kuvat ovat ehkä vähän yksipuolisia, mutta toisaalta kääretortuista on mielestäni todella vaikea ottaa mitään täydellistä kuvaa!
- Siisti kääretorttu, rullaus on onnistunut hyvin. Maut toimivat varmasti hyvin yhdessä.
- Ihanan yksinkertaisen oloinen, mutta niin vastustamaton makuyhdistelmä. Tätä pitäisi tehdä kyllä joskus.

.
Aihe on lukittu.
Lisää
15.03.2015 07:25 - 15.03.2015 07:25 #18700 : Haasteosallistuja
.
MANGOKAKKU /Gluteeniton ja maidoton



Tämä mangokakku on helppo valmistaa maidottomana ja gluteenittomana. Ainoa erikoistuote on
soijajogurtti. Raikas ja herkullinen kakku vie kielen mennessään. Kakun maistelijat ihmettelivät kovasti, että kakku tosiaan oli maidoton.

Pohjaksi tein kääretorttulevyn, josta leikkasin sopivan kokoisen palan kakun pohjaksi.

Pohja]http://i60.tinypic.com/2ed1kj8.jpg[/img]
Koristele ja nauti.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
MANGOKAKKU / Gluteeniton JA maidoton. / leipurina VISPILÄ / PISTEET]

- tosi hana raikas mangokakku. Olisin tehnyt oikeasta hedelmästä,
- Perinteisen näköinen. Jotain jäin kaipaamaan, vaikka hyvää varmasti näinkin on.
- raikkaan näköinen varmasti pääsiäispöytään sopiva kakku! Päivänvalon puute tekee kakusta valitettavasti kuvissa vähän kelmeän näköisen.
- Jäin pohtimaan reseptiä tutkiessani, että eikö olisikin voinut paistaa suoraan vain oikeankokoisen leivospohjalevyn tuohon kakun tekoon käytettyyn kakkuvuokaan ensin ja sitten ei olisi tullut hävikkipaloja siitä pellinkokoisesta? Ihan yhden tai kahden munan kokoinen kääretorttutaikina olisi silloin riittänyt mainiosti ja aineksia säästynyt.
Kakku on hyvän näköinen ja varmasti myös hyvän makuinenkin. Tuo hävikkipuoli minua vain jäi raastaamaan.
- Raikas, kaunis, kuohkea. Kesäpäiville kiva kakku.
- Perinteinen ja aina hyvä hyydykekakku!

.
Aihe on lukittu.
Lisää
19.03.2015 20:57 - 19.03.2015 20:57 #18703 : Haasteosallistuja
.
Supersuklainen raakakakku / gluteeniton ja maidoton







Tämä raakakakku on gluteenittoman ja maidottoman lisäksi myös kananmunaton, sokeriton (vaikkakin hunajaa on rutkasti...) sekä hedelmätön! Inspiraation tähän kakkuun sain amerikkalaisesta supersuklaisesta herkusta, Mississippi mud piirakasta. Kakusta tuli todella suklainen ja tuhti, ja ihan pienikin pala riitti kyllä selättämään makeanhimon!

Pohja
5 dl manteleita (kuorellisia tai kuorettomia)
6 rkl maapähkinävoita
6 rkl hunajaa
6 rkl raakakaakaojauhetta
ripaus merisuolaa

Täyte
2 isoa avokadoa
2 banaania
6 rkl kookosöljyä
8 rkl raakakaakaojauhetta
6 rkl hunajaa tai agavesiirappia
ripaus merisuolaa

Päälle
2 tlk kookoskermaa
½ tl vaniljajauhetta tai 1 tl vaniljasokeria
1 rkl hunajaa
Raakakaakaojauhetta hunnutukseen

Hienonna mantelit monitoimikoneessa tai blenderissä hienoksi jauheeksi. Lisää joukkoon loput ainesosat ja sekoita massasta tasainen. Voitele kookosöljyllä halkaisijaltaan 20 cm irtopohjavuoka ja vuoraa pohja leivinpaperilla. Painele kaakaoinen manteliseos vuoan pohjalle ja korkealle reunoja myöten.
Valmista seuraavaksi suklaatäyte muussaamalla kaikki ainekset blenderissä tai monitoimikoneessa sileäksi seokseksi. Kaada suklaatäyte sitten vuokaan. Siirrä kakku jääkaappiin jähmettymään noin tunniksi tai pidemmäksi aikaa.
Kun kakku on jähmettynyt, valmista kookoskuorrute. Vatkaa kookoskerma notkeaksi vaahdoksi ja vatkaa sitten joukkoon hunaja ja vanilja. Irrota kakku vuoasta varovasti ja siirrä tarjoiluastialle. Lusikoi kookosvaahto kakun pinnalle rennolla otteella ja ripottele pinnalle vielä raakakaakaojauhetta. Nauti!

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
palkintosija I

Supersuklainen raakakakku / gluteeniton JA maidoton. /leipurina AMANDA
PISTEET]

- superhieno ja tuhti suklaakakku
- Tuhtia herkkua! Tykkään erityisesti avokadosta täytteessä.
- Uuh - mikä ihanuus... kokeiluun!
- suussasulavan näköinen, suklaa maistuu aina 
- Tuhdin näköinen! Propsit avokadon käytöstä. Avokado toimii leivonnassakin upeasti.
- Aivan järkyttävän hyvän näköinen kakku! Vesi tipahti kielelle ja suklaata alkoi tehdä mieli.
- Ei auta kuin antaa viisi pistettä tälle kakulle. Olen voimaton suklaan edessä. Just tätä mulle nyt!

.
Aihe on lukittu.
Lisää
21.03.2015 15:05 - 21.03.2015 15:05 #18705 : Haasteosallistuja
.
Suolainen kahvikakku gluteeniton JA hedelmätön (ja sokeriton)


Leivontafoorumin haastetta miettiessäni lähdin tutkimaan ulkomaisia blogeja ja löysin tämän suolaisen kakun. Sitä kutsutaan nimellä Spinach Cornbread, mutta minusta se muistuttaa enemmän kahvikakkua kuin leipää. Se on pehmeä, sopivasti kostea ja hyvin miedon makuinen. Sopii hyvin sellaisenaan kahvin kanssa, mutta esimerkiksi piimän tai maustamattoman jogurtin kanssa tästä saat mahtavan väli- tai iltapalan ja miksei työpaikkaeväät.

Tästä ohjeesta tulee reilun kokoinen 26 cm]http://2.bp.blogspot.com/-aXINpNW40oQ/VQ2Hyng1-eI/AAAAAAAANfI/ehjASe0t1sg/s1600/foto%2Baparat%2B002.JPG[/img]



°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
palkintosija II

Suolainen kahvikakku / gluteeniton JA hedelmätön, sekä sokeriton.
leipurina SOKERIVALTAKUNTA / PISTEET]

- Virkistävä, suolainen leivonnainen makeuden keskellä, nam! Kauniin näköinen. Maku veisi ihan varmasti kieleni mennessään  Ricottajuusto ja pinaatti houkuttelevat.
- Mehevä suolainen vaihtoehto kahvipöytään.
- jännä resepti, tällaiseen en ole itse aiemmin törmännyt! Hyvä lounasidea! Kuulostaa herkulliselta.
- mahtava idea!
- Mukavan erilainen resepti. Hieno leikkauspinta!
- Maissijauhoja en olekaan kokeillut ennen, varmaan hyviä kun tortillachipsitkin ovat  Mukavaa kun oli suolainen piirakkakin mukana haasteessa. Pinaatti ja ricotta kuulostaa kivalta yhdistelmältä.

.
Aihe on lukittu.
Lisää
22.03.2015 12:12 - 22.03.2015 12:12 #18706 : Haasteosallistuja
Voimanaisen reissueväs (gluteeniton ja munaton (myös vehnätön ja maidoton))

Ystävälläni on keliakia ja nyt hänellä on todettu, ettei gluteenittomaksi käsitelty vehnäkään enää sovi. Hän ei leipomisesta niin välitä, mutta joskus olisi mukava syödä jotain muutakin kuin kaupan gluteenittomia leipomuksia. Samat tuotteet alkavat helposti kyllästyttämään. Siksi halusin yllättää hänet lämpimäisillä. Hankalinta on saada gluteenittomat leivät ja pullat onnistumaan, kun jauhoista puuttuu sitko. Testailin tälläisiä helppoja tattari-puolukkasämpylöitä, joita ei tarvitse edes yrittää pyöritellä, vaan taikina annostellaan lusikalla. Tarkoitus oli saada aikaan litteitä "reissumies" leipää, jotka sopisivat vaikka retkieväiksi.



Voimanaisen reissueväs


5 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
2 tl suolaa
2 rkl siirappia
2 tl psylliumjauhetta
2 dl puolukoita
1/2 dl ruokaöljyä
200 g (n. 2,5 dl) tattarijauhoja
300 g karkeaa jauhoseosta (Semper, n. 5 dl)
1 dl auringonkukansiemeniä

1. Sekoita kuivahiiva osaan jauhoista ja lisää lämpimään veteen vispilällä vatkaten.
2. Lisää siirappi, suola, psyllium, auringonkukansiemenet ja suurin osa lopuista jauhoista sekä öljy. Vatkaa yleiskoneella lapavatkaimella (tai käsin puuhaarukalla) ja lisää jauhoja, kunnes taikina on paksuhko, vielä kuitenkin lusikoitava massa. Vatkaaminen saa olla reipasta, silloin leipoutuvuus paranee.
3. Kääntele lopuksi taikinaan puolukat. Jos puolukat ovat jäässä, sulata niitä hiukan ennen lisäämistä.
4. Lusikoi leivinpaperin päälle taikinakekoja. Huomioi, että taikina leviää kohoamisen aikana. Kekojen koko riippuu siitä, kuinka isoja leipäsiä haluat, mutta noin reilu 2 rkl yhteen leipäseen riittää hyvin. Tuollaisia kohtuukokoisia leipiä tuli tästä taikinasta noin 15 kpl.
5. Anna sämpylöiden kohota kymmenisen minuuttia lämpimässä paikassa ja laita sen jälkeen ne KYLMÄÄN uuniin. Laita uuni päälle, säädä 225 asteeseen ja odota, kunnes uuni on saavuttanut halutun paistolämpötilan. Gluteenittomat hiivataikinat romahtavat helposti ja paistossa sitten repeävät sitkon puutteen takia, kun niitä siirretään kohotuksen jälkeen. Kun ne laitetaan pienen esinousun jälkeen kylmään uuniin ja annetaan sämpylöiden kohota loppuun asti uunin lämmetessä, niin siirtoja ei tarvitse tehdä. Ainoa asia on tarkkailla milloin uuni on saavuttanut paistolämpötilan. Paistoaika on tämän jälkeen n. 20-25 min riippuen sämpylöiden koosta.
6. Anna sämpylöiden jäähtyä liinan alla ja siirrä heti muovipussiin, jotteivät sämpylät kuivu. Gluteenittomat tuotteet kuivuvat helposti. Täytä haluamillasi täytteillä.

Pirteät puolukat värittävät reissueväät ja antavat buustia päivään.



°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Voimanaisen reissueväs (gluteeniton JA munaton, sekä vehnätön ja maidoton. / leipurina EBE / PISTEET]

- Hyvänäköiset sämpylät
- Nätit pikku eväät! Puolukka raikastaa sekä ulkonäöllisesti että maullisesti näitä herkkuja. Auringobkukansiemenetkin kiva lisäys. Tattarijauhoja en ole vielä kokeillutkaan, mutta jospa tekisikin joskus näitä 
- Hyvin onnistuneet leivät. Leivän leipominen gluteenittomana ei ole helppoa.
- hyvä vaihtelu makuun!
- hauskasti nimetty söpön näköinen leipä!
- suolaiset leivonnaiset aina plussaa!
- Kiva ajatus lisätä puolukoita joukkoon. Leipien rakenne näytti tosi hyvältä myös.
- Telttaretken eväät, maistan puolukan kivan piristävän maun leivissä jo nyt.
- Kiva, reippaanoloinen reissueväs! Puolukat hauska piristys!

.
Aihe on lukittu.
Lisää
23.03.2015 15:46 - 23.03.2015 15:46 #18707 : Haasteosallistuja
KUNINGATARTÄYTEKAKKU
gluteeniton ja maidoton



Tämän täytekakun tein ystäväni tyttärelle. Täytekakku maistuu taivaalliselta, eikä edes huomaa sen olevan erityisruokavaliollinen. Suklaakirjaimet ja-koristeet tein Brunbergin suklaasta. Suklaan kelpoisuudesta keskustelin ystäväni kanssa. Jos et ole varma, voiko maitojauheen mahdolliset jäämät aiheuttaa allergisen reaktion, kannattaa suklaa jättää kokonaan pois.

Kakkupohja]
Valmista 3 gluteenitonta kääretorttupohjaa:
3x 3 munaa
3x 1,5 dl sokeria
3x 1,75 dl perunajauhoja
1,5 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne vaahtoon varovasti. Kaada taikina leivinpaperoidulle pellille ja paista 200 asteisen uunin keskitasolla 6-8 minuuttia. Tee kaksi muuta taikinaa samoin. Jäähdytä.

Kostutus]
Alpro Soya vaniljajuomaa

Väliin]
Kuningatarhilloa
3-4 liivatelehteä
2dl Alpro soya vatkattavaa soijakermaa
200g Alpro soya maustamatonta soijajogurttia
3dl Alpro Soya vaniljavanukasta
200g mustikkaa
190g kotimaisia vadelmia + muutama täytteen väliin
2rkl Alpro Soya vaniljajuomaa

Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Yhdistä soijajogurtti ja Vaniljavanukas. Soseuta mustikat osittain sauvasekoittimella ja lisää sose ja kokonaiset vadelmat täytteeseen. Kiehauta vaniljajuoma kattilassa ja lisää kuivaksi puristetut liivatteet. Kaada seos täytteeseen ohuena nauhana samalla sekoittaen. Vaahdota kerma ja sekoita varovasti täytteeseen.

Kakun täyttö]
Kostuta pohja vaniljajuomalla. Levitä ohut kerros hilloa päälle. kaada täytettä tasaisesti. Asettele muutama vadelma päälle. laita toinen pohja päälle ja tee samoin. Kostuta vielä kansi ja levitä päälle ohut kerros hilloa.



Päälle]
Alpro soya vatkattavaa soijakermaa
Mustikoita
vadelmia

Asettele mustikoita ja vadelmia kakun päälle. Vatkaa kerma ja levitä osa kakun reunoille. Itse vedin kakkukammalla kuviot reunoihin. Pursota kakun päälle koristeet.



°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
KUNINGATARTÄYTEKAKKU /gluteeniton JA maidoton /leipurina VaniljaVilla/PISTEET]
- raikas ja kaunis kakku
- Huoliteltu ulkonäkö. Juhlava ja kaunis! Runsas marjamäärä tuo mukavasti raikkautta.
- Upea kakku! Ihanan raikas.
- juhlava, hieno kakku. Näyttää klassiselta ja raikkaalta!
- Erittäin siisti toteutus. Suklaakoristeiden ainoa huono puoli oli, etteivät ne oikein erottuneet kakun marjapinnasta. Olisin myös kaivannut reseptiin tarkemmat ohjeet kakun täytöstä. Täyte oli käsittääkseni löysää, kun se hyydytettiin kerta liivatteella. Kuvassa näkyi, että kakku kasattiin muovikalvojen avulla, mutta sanallisista ohjeista uupuivat kaikki vinkit ja neuvot siihen liittyen.
- Kaunis kakku, miinusta runsaasta soijan käytöstä. Plussaa raikkaasta ja runsaasta marjojen käytöstä 

.
Aihe on lukittu.
Lisää
23.03.2015 21:53 - 23.03.2015 21:53 #18710 : Haasteosallistuja
Mustikkainen suklaahyydykekakku / gluteeniton ja maidoton



Tämä kakku on täyteläisen suklainen, johon pensasmustikat tuovat raikkautta. Koostumus on pohjaa myöten samettisen pehmeä. Pohjasta saa helposti myös munattoman tekemällä keksipohjan gluteenittomista ja kaurattomista kekseistä + maidottomasta margariinista (esim. Keiju). Suklaa toimii kakussa hyydyttäjänä. Koska kakussa on paljon suklaata ja kakku on maidoton, on erityisen tärkeää valita suklaa, joka on täysin maidoton niin, että edes tehtaalla ei ole päässyt joukkoon maitojäämiä (paitsi jos allergia ei ole niin tarkka). Ainoa suklaa, jonka löysin näillä ehdoilla, oli Dammenbergin extratumma suklaa. Intiaanisokerin voi korvata tavallisella sokerilla, mutta tällöin sitä tulee täytteeseen vain noin 1-1 ½ dl (oman maun mukaan).

Pohja
2 kananmunaa
1 dl intiaanisokeria
3/4 dl perunatärkkelystä
½ tl leivinjauhetta
1 rkl tummaa kaakaojauhetta

Leikkaa leivinpaperista pala 26 cm halkaisijaltaan olevan irtopohjavuoan pohjalle (vuoan reunallekin voi laittaa suikaleen). Vaahdota munat ja siivilöity intiaanisokeri paksuksi vaahdoksi. Sekoita keskenään perunajauhot, leivinjauhe ja kaakaojauhe ja siivilöi ne vaahdon joukkoon varovasti käännellen. Kaada taikina vuokaan. Paista 225-asteisessa uunissa keskitasolla noin 6 minuuttia. Irrota kääretorttupohjan reunoista mahdolliset leivinpaperi-reunasuikaleet. Siivilöi intiaanisokeria leivinpaperin päälle ja kumoa uunista tullut kääretorttupohja ylösalaisin sen päälle ja irrota kääretorttupohjassa kiinni oleva leivinpaperi. Anna pohjan jäähtyä.

Vuoraa 24 cm halkaisijaltaan olevan irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Reunat voi myös vuorata leivinpaperilla tai reunakalvolla, niin vuoan reuna on myöhemmin helppo irrottaa. Pohja vetäytyy ja vähän kutistuu jäähtyessään ja nyt se on juuri sopiva tämänkokoiseen vuokaan. Aseta pohjalevy irtopohjavuoan pohjalle. Kakun voi myös koota pyöreän reunavuoan sisälle, suoraan tarjoilualustalle.

Kostutus
3/4 dl Alpro Original Soijajuomaa
2 tl intiaanisokeria

Sekoita keskenään soijamaito ja intiaanisokeri. Kostuta pohjalevy tasaisesti vaikkapa pullasutia apuna käyttäen.

Täyte
6 dl Alpro Vispi, vispautuvaa soijavalmistetta
2 dl intiaanisokeria
350 g Dammenberg Tumma Maya Exotic-suklaata (pähkinätön, gluteeniton, kananmunaton, maidoton)
100 g pensasmustikoita (tuoreena tai pakasteena saatavuuden mukaan)

Vatkaa jääkaappikylmä kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon siivilöity intiaanisokeri. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoitellen. Sekoita suklaasula tasaisesti vaahdon joukkoon. Kaada noin reilu puolet täytteestä vuokaan pohjan päälle. Upota täytteeseen vieri viereen pensasmustikoita. Levitä loppu täyte päälle ja tasoita pinta. Anna kakun hyytyä jääkaapissa noin 3 tuntia tai seuraavaan päivään.

Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilualustalle (ellet koonnut kakkua reunavuokaan). Tasoita reuna lastalla tai palettiveitsellä.

Pursotukset
1 1/2 dl Alpro Vispiä
2 tl intiaanisokeria

Vatkaa jääkaappikylmä soijavalmiste kuohkeaksi vaahdoksi ja mausta se intiaanisokerilla. Lusikoi vaahto pursotinpussiin, jossa on tähtitylla (1M). Jos vaahto ei ole tarpeeksi jämäkkää pursottamiseen, anna sen olla hetken aikaa jääkaapissa. Pursota ruusukkeita kakun päälle (vaahtoa jää vähän ylimääräistä).

Koristelu
20 g Dammenberg Tumma Maya Exotic-suklaata
pensasmustikoita (nyt ei ollut tarjolla kuin pakasteena)

Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoitellen. Tipauta suklaasulaa lusikalla (tai pursota pienestä pursotinpussista) reunakalvolle/leivinpaperille pienehköiksi nokareiksi. Vedä pikkulusikalla nokaretta ylöspäin, jolloin suklaasta muodostuu pitkulainen, ohut koriste. Anna koristeiden jähmettyä jääkaapissa ja irrota ne kalvosta/paperista. Paina suklaakoristeet pystyyn kakun reunaosaan. Asettele lopuksi pensasmustikoita kakun päälle koristeeksi.



Täytteen sisältä paljastuu runsas pensasmustikkakerros.


°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
palkintosija IV

Mustikkainen suklaahyydykekakku / gluteeniton JA maidoton. / leipurina ONNELI
PISTEET]

- hienonäköinenkakku, mutta itse en ole hulluna mustikkasuklaa liitostä
- mmm...tuohon kun saisi hampaat upottaa...
- tämä kakku vaikuttaa taivaalliselta! Menee ehdottomasti testiin! Nam! Hienot koristeet myös.
- Teknisesti erittäin onnistunut kakku. Tekstiin taisi kiivetä kömmähdys, sillä gluteenittomuus+kaurattomuus kekseissä ei tee pohjasta kananmunatonta. Luulen kyllä, että kirjoittaja oli aikeissa kirjoittaa kananmunaton, mutta kesken kaiken iski aivopieru. Niitä käy kaikille joskus.
Mustikka ja suklaa on tosi hyvä yhdistelmä. Tykkäsin myös reunojen suklaakoristeluista kovasti.
- Oikein kaunis ja herkullisen oloinen kakku, mutta en mielelläni anna soijatuotteiden vuoksi pisteitä. Liikaa lisäaineita omaan makuuni:(
Aihe on lukittu.
Lisää
29.03.2015 20:41 - 29.03.2015 20:41 #18724 : Haasteosallistuja
Omenapiirakka jäätelön kera ( Maidoton ja sokeriton)
[/size]


Meillä oli paljon yli kypsiä banaaneja, joista mieleeni tuli resepti pelkästään banaaneista tehtyyn jäätelöön ja mikä sopisikaan paremmin jäätelön kanssa, kuin omenapiirakka. Jäätelön rakenna on todella hyvä, parempi kuin millään "oikealla" jätelöllä minkä olen tehnyt. Reseptistä riittää 4 hengelle ja se on tehty pieneen 1.5 litran leipävuokaan.

Jäätelö
3 kypsää banaania
Tilkka makeuttamatonta soija maitoa
Vanilijauutetta
Leikkaa banaanit paloiksi ja laita pakkaseen viideksi tunniksi, soseuta jäätyneet banaanit maito tilkan kera ja lisää Vanilijauutetta oman maun mukaan.

Omenapiirakka
1 kypsä banaani
1 kananmuna
30g vehnäjauhoja
25g kaurahiutaleita
1/2 tl leivinjauhetta
1 omena
Murskaa banaani haarukalla, lisää joukkoon kananmuna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Kaada taikina pieneen vuokaan. Viipaloi omena ohuiksi lohkoiksi ja lado taikinan päällä. Paista piirakkaa 200 asteessa n.35 min. Tarjoa lämpimänä jäätelön kanssa.


°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Omenapiirakka jäätelön kera / maidoton JA sokeriton. / leipurina SITRUUNAHIIRI

- taas kerran ihana omena leivonainen hylatty kisasta, olisi muuten saanut 4-5 pistetta minulta
- Harmi tosiaan, kun ei näe millainen kakku kokonaisuudessaan oli. Aivan ihana, kun kakkuun oli tehty lisäksi helppo jäätelö, joka sopii maultaan hyvin omenaiseen kakkuun.
- Harmi, että kuva koko leipomuksesta jäi uupumaan. Kiva idea tehdä jäätelöä maidottomasti.
- Kiva ajatus valmistaa jätskiä banaaneista. On pitänyt itsekin kokeilla.
-Tätä jätskiä kokeilen pikimmiten, jotain samankaltaista olen banaaneista ennenkin tehnyt, ja hyvää oli!
Aihe on lukittu.
Lisää
05.04.2015 22:56 - 05.04.2015 22:56 #18728 : nami-hiiri
.
PARHAIMMAT ONNITTELUT PALKINNOILLE YLTÄNEILLE !
Jokainen leipomus olisi ollut palkinnon arvoinen ! Tästä on hyvä jatkaa.

Suuret kiitokset aivan kaikille maalishaasteeseen osallistuneille, niin leipojille, kuin pisteitä/kommentteja antaneille!
Tuntui todella mukavalta, kun innostusta ja kiinnostusta löytyi
[/color]

Tässä parit yleiset kommentit]http://www.leivontafoorumi.fi/portaali/images/icon_wave.gif[/img] n-h

Voisin lopettaa suklaan syömisen, jos haluaisin, mutta en ole luovuttajatyyppiä.
Aihe on lukittu.
Sivu luotiin ajassa: 0.250 sekuntia
Toteutus: Kunena foorumi

Sponsorit 2017