Huhtikuu 2014: voitaikina! 1.-25.4.

Lisää
01.04.2014 18:36 - 01.04.2014 18:36 #19183 : Tanja
Tanja loi aiheen:
Huhtikuun haasteen aiheena on itse tehdystä voitaikinasta leivottu leivonnainen.
Koska taikinan teko on jo oma haasteensa, annetaan leivonnaisen täytteelle vapaudet, eli sekä makea että suolainen täyte käy.

Valmista voitaikina seuraavan ohjeen mukaan, ohje lainattu Valiolta:
  • voi 250g
  • vehnäjauho 250g (= n. 4dl)
  • leivinjauhe 1tl
  • vesi 100g

Sekoita voi, vehnäjauhot ja leivinjauhe murumaiseksi seokseksi. Sekoita joukkoon kylmä vesi (niin kylmää kuin hanasta tulee). Jos haluat erityisen lehtevän taikinan, kauli taikina tällöin 3x3. Anna taikinan levätä jääkaapissa vähintään kaksi tuntia. Taikina soveltuu erityisen hyvin erilaisten pasteijoiden ja piirakoiden valmistukseen. Paisto leipomusten koosta riippuen 200 (isommat piirakat) - 225 (pienemmät pasteijat, leivokset) asteessa sopivasti.

Kaulaus:
3 x 3 tarkoittaa sitä, että taikina kaulataan kolme kertaa ja jokaisen aukikaulauksen välillä taitellaan kolmeen osaan. Kaulausvahvuus n. 10mm. Eli:
Kaulaa taikina pitkänomaiseksi levyksi joka on n. 1cm paksu. Taittele taikina kolmeen osaan ja kaulaa uudestaan pitkäksi levyksi. Pyri kääntämään taiteltu taikina aina 90 astetta jolloin "kantit" jäävät seuraavalla taitoksella taikinan sisään.

Koetin etsiä netistä kaulausta selventävää kuvaa, tutoriaalikin on ollut aiheesta työn alla mutta ehkä sen joku päivä saan aikaiseksi. Jättäkää huomioimatta muut kohdat, mutta katselkaa tarkasti kuvia 3. ja 4. Eli kaulaus levyksi, sitten taitellaan kolmeen osaan -> ja tämä toistetaan yhteensä kolme kertaa.

Kuva lainattu Aleksin Viva Ciabatta -blogista. (kuvan ohjeessa voi kaulitaan taikinan sisään, mutta nyt tehdään siis sekoitettu voitaikina).

Näin voit osallistua]aktiivijäsen[/url].
  • Leivo 1. - 25. huhtikuuta välisenä aikana ylempänä annetuin ohjein.
  • Ota valmiista leipomuksesta kuva (voit lisätä viestiin yhteensä kaksi kuvaa, toinen leikatusta leivoksesta).
  • Keksi leipomukselle persoonallinen nimi jotta vastuuhenkilö tunnistaa sinut.
  • Postaa tämän viestin jatkoksi oma osallistumisesi käyttäen Haasteosallistuja-tunnuksia (tunnukset löydät aktiivien palstalta )
  • Kirjoita viestiin täytteen resepti jota käytit. Voitaikinan reseptiä ei tarvitse enää laittaa. Voit myös halutessasi kertoa hieman miksi valitsit juuri sen leivoksen/piirakan/tortun jonka nyt toteutit.
  • Muista laittaa Tanjalle yksityisviestiä mikä leipomus on sinun.
  • NYT osallistutaan anonyymisti ja tästä syystä leipomustasi ei saa julkaista netissä, ei omassa blogissa tai muutenkaan julkistaa ennen haasteen tulosten julkistamista.

Äänestys/arvostelu tapahtuu 25.4. - 30.4. välisenä aikana YV/Tanja.
Kommentit voi halutessaan laittaa suoraan huhtikuun höpinöihinkin!
Äänestä KOLMEA parasta leipomusta pistein 5 - 3 - 1 eli parhaalle 5 pistettä, seuraavalle 3 jne. Omaa leipomusta ei luonnollisestikaan pisteytetä.

Osallistumisaikaa on jatkettu perjantaihin 25.4. asti klo 20]
Äänestysaika päättyy 30.4.2014 klo 20:00 ja tulokset julkaistaan mahdollisimman pian äänestyksen päättymisestä! Pisteet ja YV:llä saapuneet kommentit lisätään ao. postauksiin mahdollisimman pian!

VOITTAJAN äänestämiseen ja osallistumiseen voi osallistua kuka tahansa Leivontafoorumin aktiivijäsen

Arvostelu kommentein on enemmän, kuin tervetullutta ! Ne voidaan antaa joko pisteiden yhteydessä (kirjataan myöhemmin ao. leipomuksen kohdalle.) tai julkisesti huhtikuun höpinöissä.

Vastuuhenkilö]http://www.leivontafoorumi.fi/portaali/images/icon_thumbup.gif[/img]

Huhtikuussa tuotepaketit lahjoittaa seuraavat sponsorimme]







.............
Sponsoripalkinnoista]

Olisi suotavaa aina laittaa palkinnosta kuva esille sen haastekuukauden höpinöihin ja/tai omaan blogiin - ja vaikka voitokkaan leipomuksen kuvan kera.
Haasteiden mahdolliset blogittomat voittajat oletamme myös julkaisevan saaduista tuotepaketeista kuvat 'kyseisen kuukauden höpinöissä'.
Sponsoripalkinnot lähetetään vain kotimaan osoitteisiin.
- Jos haluat lahjoittaa saapuneen palkintosi, se on täysin oma asiasi, mutta kuvaathan sen ensin, kiitos!
Aihe on lukittu.
Lisää
06.04.2014 19:55 - 06.04.2014 19:55 #17798 : Haasteosallistuja
Haasteosallistuja vastasi aiheeseen: Re: Huhtikuu 2014: voitaikina! 1.-22.4.
Mausteinen päärynätorttu

Päädyin tekemään mausteisen päärynätortun, koska se onnistuu aina herkullisuudellaan.



½ voitaikina

Täyte]https://lh5.googleusercontent.com/-s68f-UpcHo0/U0GvEZ4VleI/AAAAAAAABgw/uT14joajuos/w600-h316-no/2.jpg[/img]
Aihe on lukittu.
Lisää
08.04.2014 14:47 - 08.04.2014 14:47 #17800 : Haasteosallistuja
Haasteosallistuja vastasi aiheeseen: Re: Huhtikuu 2014: voitaikina! 1.-22.4.
Vuohenjuustokukonharjat

Voitaikina voittaa minut aina, kaikesta huolellisuudesta huolimatta ei mennyt ihan niin kuin olisi pitänyt.
Maku on maistuva mutta ulkonäkö ei ihan pro.



Annos voitaikinaa
Täyte;
200 g fetajuustoa
150 g leivitettävää vuohenjuustoa
4 kpl mietoja pepperoneja hienonnettuna
ripaus sokeria
1 kpl kananmunan valkuaista
1 rkl vehnäjauhoja

Voiteluun;
1 kpl kananmunan keltuaista
vähän vettä
seesamin- ja chiansiemeniä

Sekoita täytteen aineet keskenään.
Kaaviloi hyvin levännyt voitaikina ohueksi ja ota pyöreällä muotilla kuoria. Laita nokare täytettä keskelle ja sulje hyvin pasteija.
Aseta pasteija pystyyn, voitele ja riputtele harjan päälle siemeniä (tai kasta kärki siemeniin)
Paista + 200 astetta kymmenisen minuuttia pasteijan koon mukaan.



Annoksesta tuli pellillinen pieniä pasteijoita ja vain kolme oli ajatuksen mukaisia (jos olisin voinut laittaa 3 kuvaa niin olisitte nähneet). Tämä 'jerry levis' malli on oikeastaan kaunis ja todistaa sen että täyte ei leviä
Aihe on lukittu.
Lisää
12.04.2014 16:23 - 12.04.2014 16:23 #17808 : Haasteosallistuja2
Haasteosallistuja2 vastasi aiheeseen: Re: Huhtikuu 2014: voitaikina! 1.-22.4.
.
”Kukka"





Leivospohja tehty voitaikinasta annetulla haasteen ohjeella ja kaulattu muutamat kerrat ylimääräisesti ja laitettu paksu taikinalevy kylmään.

1. Kaulaa jääkaappikylmä taikina mahdollisimman ohueksi levyksi,
2. Ota siitä isolla piparimuotilla 'kukkia', sydämiä, tipuja tai ympyröitä......
3. Paina kevyesti joka kolmanteen kukan kokoa pienemmän ympyrän rajat keskelle.
4. Voitele kevyesti vispatulla kananmunalla yksi kuviopala ja aseta toinen sen päälle mahdollisimman tarkasti, penslaa senkin pinta ja lisää sen päällä vielä kolmas, ympyrällä varustettu kuviopala. Penslaa kanamunalla.

5. Tee sama uudelleen - ja tee tämä niin monta kertaa, että saat haluamasi määrän leivospohjia.
6. Laita jääkaappiin mahtuvalle tasolle leivinpaperi ja leivospohjat sille…..pidä kylmässä ainakin 10-15 min ja paista sitten 200 asteessa koon tarvitsema aika.



Leivoksen täyte (6 kpl)

1 dl paksua, kivetöntä vadelmahilloa, johon leipomusta varten lisätty kourallinen tuoreita vadelmia paloina
1/2 dl kermaa
1/2 prk Mascarbonea
1/2 tl murskattua anista
6 kpl aprikoosin puolikkaita omassa liemessä
1 rkl pistaasimantelin murusia tai hasselpähkinän rouhetta
tomusokeria koristeluun

Sekoita kerma, Mascarbone sekä anis kulhossa ja vaahdota.
Irrota paistoksista 'ympyrät' pois ja/tai murskaa tylpällä lusikanvarrella varovasti paistoksen pohjalle. Itse otin ne veitsen avulla pois.
Laita jämäkkää vadelmaseosta lusikallinen paistoksen pohjalle.
Lisää lusikallinen vaahdotettua kermaseosta tai pursota ja nosta hatuksi valutettu aprikoosin puolikas.
Viimeistele manteli/pähkinärouheella aprikoosin päälle tai sen ympärille.
Sirottele tomusokeria kevyesti juuri ennen tarjoilua.

Vink-vink:
- Jos leivokset tarjoillaan heti, voisi aprikoosin sijaan laittaa puolipallon jäätelöä!
- Taikinan tähteistä voi ottaa pienillä formuilla kuvioita ja paistaa koristeiksi.
.
Aihe on lukittu.
Lisää
14.04.2014 10:47 - 14.04.2014 10:47 #16809 : Haasteosallistuja
Haasteosallistuja vastasi aiheeseen: Re: Huhtikuu 2014: voitaikina! 1.-22.4.
Un quiche lorraine minun tapaan



Ensin minun on pakko mainita]http://i1291.photobucket.com/albums/b556/Sanja_Alisic/abb43430-2631-4c91-82ae-d220a03f69fa_zps8b1016d7.jpg[/img]
Aihe on lukittu.
Lisää
17.04.2014 13:43 - 17.04.2014 13:43 #17816 : Haasteosallistuja
Haasteosallistuja vastasi aiheeseen: Re: Huhtikuu 2014: voitaikina! 1.-22.4.
Kevään rahkawienerit

Hedelmäisen raikkaat rahkawienerit sopivat hyvin vaikkapa pääsiäisen kahvipöytään Taikina on valmistettu ohjeen mukaisesti käyttäen myös ohjeen 3x3 kaulintakaavaa lehtevyyden saamiseksi. Taikinasta & täytteistä tulee 10 wieneriä.



mantelimuru]http://i58.tinypic.com/ip09ye.jpg[/img]
Aihe on lukittu.
Lisää
18.04.2014 22:03 - 18.04.2014 22:03 #17817 : Haasteosallistuja
Haasteosallistuja vastasi aiheeseen: Re: Huhtikuu 2014: voitaikina! 1.-22.4.
Tipujen vaniljaiset kevätpesät

Kaulasin taikinan kolmeen kertaan. Näihin wienereihin olisi sopinut paremmin varsinainen wienertaikina, mutta kun päässäni oli ajatus, niin se oli toteutettava wienereissä on mantelinen täyte sekä vaniljakreemitäyte. Pääsiäinen oli antamassa aihetta koristeluun.



1 annos voitaikinaa

Vaniljakreemi (voi tehdä jo edellisenä päivänä)
1/2 vaniljatanko
250 g (2 1/2 dl) täysmaitoa
60 g (3-4 kpl) kananmunan keltuaista
60 g (noin 3/4 dl) sokeria
20 g (vajaa 2 1/2 rkl) maissitärkkelystä
12 g (noin 1 rkl) voita

Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet irti. Laita siemenet ja maito pieneen kattilaan. Kiehauta maito ja ota kattila levyltä. Laita kansi päälle ja anna maidon maustua.

Vatkaa keltuaiset ja sokeri kevyesti sekaisin ja lisää joukkoon maissitärkkelys. Kaada maito joukkoon ja sekoita hyvin. Kaada seos takaisin kattilaan. Kuumenna seos kiehumispisteeseen koko ajan sekoitellen (seos alkaa paksuuntua). Ota kattila pois liedeltä. Lisää voi ja sekoita kunnes se on sulanut joukkoon. Puserra seos siivilän läpi tasaiseksi. Peitä astia kelmulla ja laita kylmään veteen jäähtymään. Säilytä jääkaapissa käyttöön saakka. Vaniljakreemin voi laittaa valmiiksi pursotinpussiin, sulkien pussin suun.

Täyte
50 g manteleita
50 g (reilu 1/2 dl) sokeria
25 g voita
12 g (vajaa 2 rkl) vehnäjauhoja

Kiehauta vesi kattilassa, lisää mantelit ja kiehauta ne. Kaada mantelit siivilään ja huuhdo kylmällä vedellä. Kaada mantelit pöydälle ja poista niistä kuoret.

Laita kuoritut mantelit ja sokeri tehosekoittimeen ja jauha ne hienoksi. Lisää pehmeä voi ja vehnäjauhot ja sekoita tasaiseksi massaksi. Laita massa jämäkkään pussiin (tai pursotinpussiin) ja sulje pussin suu.
-
Nosta kylmä taikina kevyesti jauhotetulle alustalle. Kauli taikinasta noin 4 mm paksu levy. Leikkaa reunat siistiksi. Leikkaa levy kuuteen, 10 × 10 cm kokoiseen palaan. Aseta palat leivinpaperoidulle uunipellille. Ota takinan ylijäämäpalat ja painele niistä pallo. Kääri pallo tuorekelmuun ja laita jääkaappiin wienereiden teon ajaksi.

Leikkaa saksilla mantelitäytepussin kärjestä pala pois. Pursota täytettä jokaiselle neliöpalalle noin 1 rkl. Kostuta vedellä kevyesti jokaisen palan kulmat ja paina kulmat jämäkästi keskustaan täytteen päälle.

Voiteluun
kananmuna
ripaus suolaa

Vatkaa muna kevyesti ja lisää pieni ripaus suolaa. Voitele sudilla taikinalevyt (säästä loppu kananmuna tipujen voiteluun). Ota jääkaapista pursotinpussissa oleva vaniljakreemi ja leikkaa saksilla kärjestä pala pois. Pursota kreemiä jokaisen taikinalevyn keskustaan noin 1 rkl. Paista wienereitä 225 °C]Koristeluun[/b]
tomusokeria
3 kpl pieniä täytesuklaamunia
6 kpl voitaikinasta leivottuja tipuja
suklaarakeet silmiksi tipuille

Kun wienerit ovat jäähtyneet kokonaan, aseta ne tarjoilualustalle ja siivilöi päälle hennosti tomusokeria. Laita taikinasta tehdyille tipuille silmät suklaarakeista. Aseta tiput wienereiden laidoille. Halkaise suklaamunat ja aseta jokaiselle wienerille yksi puolikas.

Aihe on lukittu.
Lisää
24.04.2014 18:18 - 24.04.2014 18:18 #17827 : Haasteosallistuja
Haasteosallistuja vastasi aiheeseen: Re: Huhtikuu 2014: voitaikina! 1.-25.4.
Garys Beef Pies

Tämän ohjeen nappasin Australian MasterChefistä, kirjoitin ohjelman aikana kännykällä talteen, ja tähän haasteeseen tämä sopi just eikä melkein. Alkuperäisessä reseptissä oli tehty hieman erilanen voitaikina, varmasti toimisi sekin mutta todella hyvää oli näinkin.

2 annosta voitaikinaa (24 piirasta)

Täytemuhennos
n. 1,5 kg lihaa (lapaa, etuselkää, poskea, kylkeä, potkaa paloina)
4 sipulia
1 porkkana
4 valkosipulin kynttä
Timjamia
Laakerin lehtiä
4 rkl jauhoja
440 ml Guinnessia
1 l lihalientä
Öljyä paistamiseen
Suolaa ja pippuria

Ruskista uunin ja lieden kestävässä padassa siivutetut sipulit öljyssä. Kun sipulit ovat ruskistuneet, laske lämpötila, lisää sekaan valkosipuli sekä muutama oksa timjamia (tai hieman kuivattua) sekä muutama laakerinlehti.
Ruskista lihat pannulla öljyssä, mausta suolalla ja pippurilla. Kuori ja pilko porkkana, paista se lihojen kanssa.
Lisää sipulien joukkoon 4 rkl jauhoja, sekoita ja kaada päälle 3/4 Guinnessista.
Lisää lihat sipulien joukkoon.
Kaada loppu Guinness lihapannulle, kiehauta ja kaada pataan. Lisää noin 1 l lihalientä, sekä suolaa ja pippuria.
Hauduta 180 asteisessa uunissa 2,5 tuntia.

Kauli voitaikina ohuehkoksi levyksi ja ota siitä pyöreällä muotilla paloja. Asettele palat voidellun muffinssipellin koloihin, täytä muhennoksella ja laita taikinapala kanneksi. Nipistele reunat kiinni ja voitele keltuaisella.
Paista piiraita 180 asteisessa uunissa 20 minuuttia.




(kuvat eivät tee oikeutta piiraille, vaan kun oli nälkä!)
Aihe on lukittu.
Lisää
26.04.2014 07:39 - 26.04.2014 07:39 #17843 : Haasteosallistuja
Haasteosallistuja vastasi aiheeseen: Re: Huhtikuu 2014: voitaikina! 1.-25.4.
PIENET MUSTIKKAPIIRAAT



Tällä ohjeella tulee 12 suloista pientä piirasta.
1 annos voitaikinaa
Täyte:
200 g mustikoita
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1/2 tl kardemummaa
2 rkl perunajauhoja

Valmista taikina ohjeen mukaseksi ja kauli levyksi. Ota muotilla sopivia paloja ja vuoraa nillä voidellun muffinssipellin kolot. Täytettä varten sekoita kaikki täytteen ainekset ja lusikoi piiraisiin. Kauli ylijäänyt taikina ja leikkaa siitä kannet piirakoita varten. Painele kannet kunnilla kiinni ja paista 225 asteessa noin 20 min. Koristele tomusokerilla.
Aihe on lukittu.
Lisää
26.04.2014 07:40 - 26.04.2014 07:40 #17844 : Haasteosallistuja
Haasteosallistuja vastasi aiheeseen: Re: Huhtikuu 2014: voitaikina! 1.-25.4.
Meetvurstikierteet
24 kpl


kuva avautuu isommaksi kuvasta painamalla

Meillä on tapana ystäväni kanssa tapana näperrellä vapputarjottavien kanssa niin kauan, että miehet ja lapset ovat jo ihan helisemässä. Siksi ajattelin tehdä tähän haasteeseen vappupiknikiä ajatellen jotain hyvin nopeaa, mutta samalla tietysti herkullista ja helposti syötävää.

Annos voitaikinaa

200 g maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia)
150 g meetvurstia pilkottuna
2 paprikaa pilkottuna (minulla keltainen ja vihreä)
0,5 dl kapriksia pilkottuna

Sekoita voitaikina ja laita jääkaappiin. Sekoita täytteen ainekset keskenään. Kauli voitaikina 25*50cm levyksi, levitä täyte levyn päälle. Rullaa kääretortun tapaan leveästä päästä alkaen. Laita rulla jääkaappiin tai pakastimeen hetkeksi. Leikkaa rullasta n. 2 cm siivuja. Aseta rullat lappeelleen leivinpaperille. Voita laittaa rullat halutessasi muffinssivuokiin. Paista 225 asteessa n. 20 minuuttia.

Täytteen ainesosia voi vaihdella mielensä mukaan. Kinkkua, aurinkokuivattua tomaattia, fetaa, you name it.
Aihe on lukittu.
Lisää
05.05.2014 15:57 - 05.05.2014 15:57 #17887 : Tanja
Tanja vastasi aiheeseen: Re: Huhtikuu 2014: voitaikina! 1.-25.4.
Namnamnam, maukkaita leipomuksia varmasti kaikki osallistuneet!

Eniten pisteitä sai tipujen vaniljaiset kevätpesät jotka oli leiponut Onneli78 (31p)!
Sijoitukseen asti ylsivät myös ]Un quiche lorraine minun tapaan - Sokerivaltakunta / 21p[/b]
Garys Beef Pies - taikataikinat / 17p
Kukka - nami-hiiri / 10p
Pienet mustikkapiiraat - kakkuilija / 7p

Olkaa yhteydessä minuun jos yhteystietonne ovat lähiaikoina muuttuneet, tai jos ette ole aiemmin kertaakaan sijoittuneet haasteessa!

Tässä kaikkien pisteet ja kommentit]http://www.leivontafoorumi.fi/portaali/images/icon_wink_5683e144d0652.gif[/img]
"Epäonnistuneet" näyttävät minunkin mielestäni aivan yhtä hyviltä kuin alkuperäisen ajatuksen mukaiset. Kaunis ulkonäkö ja varmasti herkullinen maku.
Hihii hauskat Ihanan pehmoinen ja makoisa täyte!
Suloiset juustotaskut. Täyte omaan makuun raskas rasvaiseen taikinaan yhdistettynä.


3. Kukka - nami-hiiri / 3+3+1+3 = 10p
kauniita kahvipöydän herkkuja ja kuulostavat herkullisilta
Ihana lehtevyys, ihan kuin kaupan taikinassa!
selkeä ohje, näyttävä leivos, herkullinen
Oikeita kaunotarleivoksia! Hienosti saatu lisää lehtevyyttä ohkaisilla taikinakerroksilla. Makumaailmakin miellyttää.
Kaunis kukka, mutta ei pisteitä ylimääräisten kaulausten takia.


4. Un quiche lorraine minun tapaan - Sokerivaltakunta / 3+3+5+5+5 = 21p
Näillä täytteillä piirakka ei voi olla kuin kielen mennessään vievä... tämä olisi täydellinen iltapala juuri nyt, slurps.
Maku varmaan onnistunut täydellisesti, taikinan lehtevyys kadonnut uuniin
Herkullisen näköinen ja kuuloinen piirakka. Broilerin keittäminen ja maustamattomuus ehkä vähän mietityttää. Toisaalta jos piirakassa on muuten tarpeeksi makua, broilereiden maustamattomuutta (mauttomuutta?) ei välttämättä huomaa.
Täyte vaikuttaa todella hyvältä ja piirakka kokonaisuudessaankin näyttää tosi herkulta!
Tämän piirakan ainekset ovat täysin minun mieleeni! Olen varma, että tykkäisin tästä ihan hirmuisesti! Tuore pinaatti näyttää ja maistuu kivalta. Voitaikina sopii tähän piirakkaan erinomaisesti.
Herkullisen oloinen piirakka.
ohje varmasti hyvä ja ihana 'kuulla' onnistumisen ilo


5. Kevään rahkawienerit - pikkumurunen / 5+1 = 6p
Konstailematon selkeän kaunis toteutus, taikinan lehtevyys näkyy vielä paistonkin jälkeen, aprikoosi toimii aina, voisi olla herkkua myös kokonaan appelsiinilla toteutettunakin.
Mukavasti saatu lehtevyyttä. Kauniit ja herkullisen näköiset wienerit.
Kauniit wienerit ja herkullinen resepti! Voitaikina näyttää kivan lehtevältä.
Maut jotka toimii yhdessä

6. Tipujen vaniljaiset kevätpesät - Onneli78 / 5+5+3+3+5+5+3+1+1 = 31p
ihastuttavia tipuleivonnaisia! Tuo täytekin kuulostaa hyvältä. Ihan pakko antaa 5 pistettä, ihania!
Aivan ihanasti koristellut. Makeista leivonnaisista ehdottomasti houkuttelevin, niin maun kuin ulkonäönkin puolesta!
Ihana idea, mietitty ensin ja toteutettu sitten, sopi erinomaisesti haasteen ajankohtaan, helposti muuntautumiskykyinen eri vuodenaikoihinkin, kiitos hyvästä ideasta!
Täytyy sanoa että nyt olen vähän kateellinen. Oi jos osaisin itse valmistaa noin hienoja leivonnaisia. Kokemus näkyy selvästi.
Aivan ihastuttavat pikkupesät! Näihin on käytetty aikaa ja vaivaa ja se kyllä näkyy!
ihana täyte ja hienosti tuunattu pääsiäiseksi
Suloiset tipuwienerit ja herkullisen oloiset täytteet.


7. Garys Beef Pies - taikataikinat / 1+1+1+5+3+3+3 = 17p
Maukas täyte!
Lihamuhennos on ihan kuin itse tekemääni. Ihanat, täyteläiset piiraat.
Vähän erikoisempi ohje, joka laittaa veden kielelle!
in love with Gary and Australian Master Chef
Ei osu ihan minun makumieltymyksiini, mutta näyttävät todella meheviltä ja herkullisilta.
Maha kurnien katsoin jo tv:stä näiden tekoa ja nytkin meinaa nälkä tulla.
Ihanaa koko lihaa


8. Pienet mustikkapiiraat - kakkuilija / 1+1+5 = 7p
mukavan helpon oloinen ohje, nopeatekoisia vierasvaraleivonnaisia
Mustikka sopii kaikkeen, vaikuttaa kivan helpolta tässäkin taikinakuoressa, menee kokeiluun !
Kivasti maustettu täyte.
Oi kun söpöjä pikku piiraita! Herkkuja makupaloja! Olisi ollut kiva nähdä vielä mustikoita valuva leikkauspintakuva
Kivat pienet mustikkapiilot, vaikuttavat mehukkailta. Olisi kiva nähdä kuva myös leikatusta piiraasta.


9. Meetvurstikierteet - Petra / 0p
Yksi suosikeistani idean ja toteutuksen suhteen, arvelen maukkaaksi vaikka tulevaan Vappuun, menee kokeiluun; pisteet katosivat haasteeseen oudosti valitun kuvatoteutuksen myötä, toinen (poikki)leikkauspintakin puuttui!
Näihin voitaikina sopiikin hyvin. Varmasti herkullisia!
Kiva idea tehdä kierteitä ja täytteitäkin on helppo valita oman maun mukaan.
Aihe on lukittu.
Sivu luotiin ajassa: 0.115 sekuntia
Toteutus: Kunena foorumi

Sponsorit 2017