Maaliskuu 2014 - "REVANSSI" - uusi mahdollisuus !

Lisää
05.03.2014 02:04 - 05.03.2014 02:04 #19178 : nami-hiiri
nami-hiiri loi aiheen:
.
MAALISKUU 2014

"REVANSSI" - uusi mahdollisuus !
Idea, syntyi jo vuotta 2013 suunniteltaessa. Se ei vain mahtunut silloin joukkoon.

- Moni ihana leipomus on osallistunut Lf haasteisiin, mutta jäänyt palkinnoitta ( sponsorien paketti, lahjakortti ).
- Maaliskuun haasteessa on kaksi kriteeriä]1. Leipomus on makea
ja
2. Ettet ole aktiivijäsenenä yltänyt koskaan Lf palkinnoille, vaikka pisteitä ehkä on herunutkin!

Lisäys 18.03.-14 ]

Voit olla myös uusi aktiivijäsen, joka on ihka ensimmäistä kertaa osallistumassa haasteeseen.

OSALLISTUMINEN 5. - 25. maaliskuuta 2014 välisenä aikana]
Tee makea leipomus lempireseptilläsi, joka onnistuu, eikä jätä sinua pulaan.
Kirjoita resepti ja mainitse mistä löysit]Ota omasta valmiista leipomuksestasi kaksi (2) kuvaa.
(Parhaimmat saa päivänvalossa. )

Tee postauksesi tämän viestin jatkoksi annettuna aikana.
Tällä kertaa omalla Lf -kirjautumistunnuksella.
Anna lyhyt ja ytimekäs nimi omalle haastetyöllesi !

VOITTAJAN äänestämiseen voi osallistua kuka tahansa Leivontafoorumin aktiivijäsen maaliskuun 26.-31. välisenä aikana Äänestys tapahtuu pisteytyksellä 4-3-2-1 eli parhaalle 4 pistettä, seuraavalle 3 pistettä jne.......! Pisteet YV]Arvostelu kommentein on enemmän, kuin tervetullutta ! [/b]Ne voidaan antaa joko pisteiden yhteydessä (kirjataan myöhemmin ao. leipomuksen kohdalle.) tai julkisesti maaliskuun höpinöissä.

Vastuuhenkilö]http://www.leivontafoorumi.fi/portaali/images/icon_thumbup.gif[/img]

Maliskuussa tuotepaketit lahjoittaa seuraavat sponsorimme]







.............
Sponsoripalkinnoista]

Olisi suotavaa aina laittaa palkinnosta kuva esille sen haastekuukauden höpinöihin ja/tai omaan blogiin - ja vaikka voitokkaan leipomuksen kuvan kera.
Haasteiden mahdolliset blogittomat voittajat oletamme myös julkaisevan saaduista tuotepaketeista kuvat 'kyseisen kuukauden höpinöissä'.
Sponsoripalkinnot lähetetään vain kotimaan osoitteisiin.
- Jos haluat lahjoittaa saapuneen palkintosi, se on täysin oma asiasi, mutta kuvaathan sen ensin, kiitos!
.

Voisin lopettaa suklaan syömisen, jos haluaisin, mutta en ole luovuttajatyyppiä.
Aihe on lukittu.
Lisää
16.03.2014 18:09 - 16.03.2014 18:09 #17696 : kotikokeilija
kotikokeilija vastasi aiheeseen: Re: Maaliskuu 2014 - "REVANSSI" - uusi mahdollisuus !
.
1. Suussa sulavat browniesit pienellä twistillä

Pidän brownieseista. Olen jo kauan halunnut tehdä brownieseihin jonkun päällisen suklaan seuralaiseksi raikastamaan makua. Koitinkin tehdä itse soveltamani tuorejuustopäällisen kanssa, mutta mielestäni siitä puuttui kuitenkin vielä se jokin. Selasin internettiä ja eksyin Suklaapossun blogiin, josta kuin pyynnöstä eteeni eksyi tämä alla oleva ohje, jota oli heti päästävä kokeilemaan. Ihastuin reseptiin ja sen suklaan ja raikkaan marjan makuyhdistelmään jo sellaisenaan ja totesinkin, että sitä on turha sen enempää lähteä muuttamaan. Tätä reseptiä soveltaen olen käyttänyt milloin mitäkin marjoja, joita on viime vuodelta jäänyt pakkaseen; musta- ja punaherukkaa ja lakkaa. Päätin kuitenkin tähän haasteeseen osallistua Suklaapossun alkuperäisen ohjeen mukaan, koska siihen silloin ihastuin ja se vei kielen mennessään.

Kuningatar-tuorejuusto-brownies

n. 20 x 30 cm uunipellille

Aineet]http://i61.tinypic.com/o522y8.jpg[/img]


............................
Pisteet & kommentit]

1. Suussa sulavat browniesit pienellä twistillä — 1p
1.Suussa sulava browniesit 2 p.
1. Suussa sulavat browniesit pienellä twistillä - 4 PISTETTÄ (En ole koskaan tehnyt brownieseja, mutta tuli kova innostus kokeilla!)
1. Suussa sulavat browniesit pienellä twistillä --3 pistettä
1. Suussa sulavat browniesit pienellä twistillä —2p Näyttää herkulliselta ja ihanaa raikkautta varmasti tuo marjat päällä
1. Suussa sulavat browniesit pienellä twistillä --3 pistettä
Todellakin suussa sulavat herkut. Harmi, kun ei voi maistaa heti näitä herkkuja.
1. Suussa sulavat browniesit pienellä twistillä -- 1 piste. Perus kuningatarrahkapiiras on yksi parhaita ja helppoja leivonnaisia. Browniespohjalla takuulla järisyttävän hyvää!
1. Suussa sulavat browniesit pienellä twistillä - houkutteleva suklaa-kuningatar yhdistelmä — 2p.
1. Suussa sulavat browniesit pienellä twistillä, kiva kaksikerroksillisuus, 2 pistettä
1.Suussa sulavat browniesit pienellä twistillä 3 pistettä: Varmasti hyvä lisä tuo kuningatar tuorejuusto tuohon päälle. Muuten niin makeat browniesit kaipaavatkin joskus jotain raikastusta kylkeen, tällä reseptillä sitä varmasti saa.
1. Suussa sulavat browniesit pienellä twistillä 3 pistettä.
Näitä söisin mielelläni, tuorejuusto ja marjat sopivat brownie-leivoksiin kuin nenä päähän.
1. Suussa sulavat browniesit pienellä twistillä 2p, Browniesit näyttävät ihanan tahmeilta.
1. Suussa sulavat browniesit pienellä twistillä Varmasti mahtava makuelämys, näitä on pakko kokeilla! Palakuva tuo veden kielelle…1 p.
1. Suussa sulavat browniesit pienellä twistillä - nämä näyttävät nimensä mukaisesti suussasulavilta! Ihan pakko kyllä tehdä ja nauttia! Vähän vaihtelua tavallisille brownieille. Ja vaihtelua tuo tosiaan marjojenkin vaihtelu. Mieleeni tuli myös mangotuorejuusto ja mangopaloja sekaan. 4 pistettä.

KOTIKOKEILIJA = 33 pistettä
.
Aihe on lukittu.
Lisää
19.03.2014 20:06 - 19.03.2014 20:06 #17717 : Gabrialette
Gabrialette vastasi aiheeseen: Re: Maaliskuu 2014 - "REVANSSI" - uusi mahdollisuus !
.
2. GLUTEENITON KEVÄTKAKKU

Tykkään kokeilla uusia juttuja ja kevään inspiroimana päädyin tekemään kakkua, jossa yhdistyisi kevään lämpö sekä takatalven viileys. Tämä on ensimmäinen osallistumiseni haasteeseen ja tällainen tuli siis lopputuloksesta! Meidän pihalla talvi ja kevät käyvät kovaa kamppailua, joten oli pakko ottaa kuvat pihalla naapurien hämmästellessä.

RESEPTI:

KAKKUPOHJA:
125g Margariinia
2dl sokeria
2 kananmunaa
1 rkl leivinjauhetta
2 tl vaniliinisokeria
1,5 dl gluteenitonta, tummaa jauhoseosta
2 tl punaista elintarvikeväriä

MArgariini sulatetaan ja siihen sekoitetaan kaikki aineet. Taikina kaadetaan irtopohjavuokaan ja levitetään tasaiseksi. Taikina oli ensiksi 225 asteessa 8 minuuttia ja sitten vielä 100 asteessa 7minuuttia. Kakku otetaan uunista ulos ja annetaan jäähtyä ennen muotoilua.

TÄYTE:
Viola Vanilja- tuorejuustopaketti
2 rkl omenahilloa
2 tl saskatoon-hyytelöä
1,5 tl sinistä elintarvikeväriä

Taikinasta tehdään sydänmuotilla sydämiä ja väliin laitetaan aina täytettä. Minulla on useita sydänmuotteja, joten kokosin aina pienemmän sydämen edellisen päälle. Siitä vaan sitten herkuttelemaan!





............................
Pisteet & kommentit]
2. Gluteeniton kevätkakku ...1p. Hauskan näköinen ja värinen! Näytti ensin jäähileeltä sekoitettuna kermavaahtoon.
2. Gluteeniton kevätkakku. Tämä kakku maistui varmastikin hyvälle, mutta ehkä nuo elintarvikevärit tekevät keinotekoisen vaikutelman ja siksi ei pisteitä.
2. Gluteeniton kevätkakku - Ihananmuotoiset, värikkäät leivokset, joita ainakaan lapset eivät voi vastustaa! Täyte kuulostaa hyvältä, omenahilloa ja saskatoonhyytelöä! Mistä tuollaista hyytelöä saa?!
2.Gluteeniton keväzkakku, ideasta kannustusta 1p.
2. Gluteeniton kevätkakku, pirteyttä erikosesta värityksestä 1p
2. Gluteeniton kevätkakku 1 piste. Kakussa oli mielestäni "vähän liikaa", väriaineet olisi ehkä kannattanut jättää kokonaan pois. Tsemppauspiste.
2. Gluteeniton kevätkakku, Saskatoon-hyytelö on ihan tuntematon juttu, täytynee googlettaa! Hauskat kuvat kesäisestä ja talvisesta maisemasta.
2. Gluteeniton kevätkakku - Pirtsakka ensimmäinen haasteleipomus sinulla. Kivasti yhdistetty kesää ja talvea värein ja mauin. Nätin näköinen!

GABRIALETTE = 4 pistettä
.
Aihe on lukittu.
Lisää
19.03.2014 21:19 - 19.03.2014 21:19 #17718 : Henskis
Henskis vastasi aiheeseen: Re: Maaliskuu 2014 - "REVANSSI" - uusi mahdollisuus !
.
3. MUTAKAKKU SUKLAAKUORRUTTEELLA

Kun söin ensimmäisen mutakakkuni muutama vuosi sitten, rakastuin. En ole ikinä syönyt mitään niin hyvää kakkua kuin mutakakku on. Lisäksi se on niin helppo tehdä ja sitä voi helposti tuunata eri suklailla erimakuisiksi! Tämän kakun tein ystäväni juhliin ja se saikin onneksi kehuja osakseen. Sitä kun aina jännittää, että mitä muut ovat omista tekeleistä mieltä. Ohjeen löysin netistä hieman sitä muokaten.

Ainekset]

200 g voita
200 g Fazerin Appelsiinia & Crispejä tummassa suklaassa
4 munaa
2 dl tomusokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

Suklaakuorrutus]
1 dl vispikermaa
100 g tummaa suklaata
1 tl vaniljasokeria

Koristeluun pekaanipähkinöitä ja valkosuklaalastuja

Valmistus]

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele ja jauhota irtopohjavuoka (halkaisijaltaan n. 24 cm). Sulata voi kattilassa miedolla lämmöllä. Murra suklaa paloiksi ja laita suklaa voin joukkoon. Anna sen sulaa samalla sekoittaen. Vatkaa sekä munat että sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita voisuklaaseos munasokerivaahtoon. Sekoita sekä jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään ja sekoita ne varovasti taikinaan. Kaada taikina vuokaan. Paista uunin alaosassa n. 25 minuuttia. Mutakakun tarkoituksena on olla keskeltä löysähkö. Anna kakun jäähtyä ennen kuorrutuksen lisäämistä. Voit myös antaa kakun olla yön yli jääkaapissa, jolloin siitä tulee entistäkin maukkaampi.

Kiehauta kerma kattilassa. Pilko suklaa. Sekoita suklaa ja vaniljasokeri kerman joukkoon. Anna seoksen jäähtyä hetki. Levitä sitten suklaakuorrutus mutakakun päälle ja koristele esim. pekaanipähkinöillä ja valkosuklaalastuilla. Anna kakun olla hetki jääkaapissa ennen tarjoilua.

https://lh6.googleusercontent.com/vE0CJFMmLQjME-9EX1rvW3kTTl-ZoNbgE3GJd2dy7Iw=w311-h207-p-no

https://lh6.googleusercontent.com/r2OlUuRtmkO2d_kbBnomrbHcUN-P4RAarP6EvHu5UNg=w311-h207-p-no
..........................
Pisteet & kommentit

3. Mutakakku suklaakuorrutteella 1p.
3. Mutakakku suklaakuorrutteella 3 PISTETTÄ (Nam! Kova suklaan nälkä. Olisipa minulla tämä kakku edessäni juuri nyt!)
3. Mutakakku suklaakuorrutteella 1 piste
3. Mutakakku suklaakuorrutteella 4p Herkullisen näköinen ja ihana koristelu.
3. Mutakakku suklaakuorrutteella = 4 pistettä Ihana suklaaherkku - kokeilemisen arvoinen.
3. Mutakakku suklaakuorrutteella - Todella kaunis mutakakku. Yleensä mutakakut ovat hieman vaatimattoman näköisiä, vaikka ovatkin niin hyviä. Tämä on hyvännäköinen ja varmasti myös -makuinen! Koristeluidea on mahtava. Suklaavalinta on ihana.
3. Mutakakku suklaakuorrutteella, kiva vinkki mutakakun kuorruttaminen ja 'maku'suklaan käyttö
3.Mutakakku suklaakuorrutteella, perinteisesti yleensä ilman kuooutteita, mutta kiva muunnos, houkutteleva, 4 p.
3.Mutakakku suklaakuorrutteella 1 piste: Mutakakku on täälläkin suurta herkkua, appelsiinisuklaa tuo varmaan kivaa twistiä tähän. Todella herkullisen ja onnistuneen näköinen!
3. Mutakakku suklaakuorrutteella 4 pistettä. Miten onkaan niin yksinkertaisesta leivonnaisesta saatu noin kaunis! Appelsiinisuklaa on hyvää, joten appelsiinisuklaamutakakun on pakko olla herkullista.
3. Mutakakku suklaakuorrutteella 3p, Herkullisen kuuloinen, paranneltu versio mutakakusta.
3. Mutakakku suklaakuorrutteella NAM. Ei ehkä voi muuten kommentoida. NAM. 3p.
3. Mutakakku suklaakuorrutteella - Ai että kun on herkun näköinen kakku!! Mutakakku on jo itsessään niin hyvää ja vielä kun päälle lisää suklaata ja herkkupähkinöitä, niin sehän on oikea suklaaherkkutaivas 3 pistettä

HENSKIS = 31 pistettä
.
Aihe on lukittu.
Lisää
21.03.2014 18:35 - 21.03.2014 18:35 #17738 : MrsBaker
MrsBaker vastasi aiheeseen: Re: Maaliskuu 2014 - "REVANSSI" - uusi mahdollisuus !
.
4. Greippi-kookosleivokset


Olen tällä hetkellä pahasti riippuvainen greipeistä, kun kaupassa myydään nyt juuri sopivan happamia ja niin ihanan mehukkaita greippejä. Eri makuisia curdeja tulee tehtyä turhankin usein, ja kookosmakaronit on aika vakio pikkuherkku meillä. Toki kaikki vielä maistuu ja näyttää paljon paremmalta pienellä kermapursotuksella! Pohjan ohjeen nappasin nami-hiireltä, josta ensi kerran huomasin että kookosmakaroneistahan voi tehdä pieniä leivoksia! Greippicurd on sovellettu sitruunacurdin reseptistä. Pohjassa oli alunperin vaahterasiirappia, mutta huomasin liian myöhään että kaikki oli kulunut lasten pannukakkuaamiaisella...


Kookospohjat]
200 g kookoshiutaleita (sokeroimattomia)
1 valkuainen
80 g hunajaa tai vaahterasiirappia

Sekoita kaikki ainekset hyvin keskenään ja painele leivosvuokiin, käytin itse silikonisia muffinivuokia. Dippaa sormet välillä kylmään veteen, niin onnistuu helpommin. Minulla tuli 12 leivospohjaa ja 4 kookoskeksiä. Paista 180 asteessa 10-12 min. Anna pohjien jäähtyä ennen irrottamista.

Greippitahna]
2,5 dl greippimehua
5 luomukananmunan keltuaista
1 kokonainen kananmuna
1 dl hunajaa
6 rkl voita

Keitä greippimehua pienellä lämmöllä kunnes se on huvennut puoleen. Lämmitä isommassa kattilassa muita aineksi sekoitellen niin kauan että voi on sulanut. Kaada sitten ohuena nauhana kuuma greippimehu kananmunaseokseen, sekoitellen jatkuvasti, levy matalalla lämmöllä. Keitä niin kauan että curd paksuuntuu selvästi. Siivilöi sitten heti toiseen astiaan, peitä kelmulla tai tiiviillä kannella ja anna jäähtyä huoneenlämpöön. Säilyy jääkaapissa ainakin viikon verran.

Koristeluun]
1,5 dl luomukermaa
pieni määrä hunajaa
greipin palasia

Hunajan voi korvata sokerilla ainakin curdin osalta, jos hunajanmaku ei miellytä!


...........................
Pisteet & kommentit

4. Greippi-kookosleivokset --- 2p
4. Greippi-kookosleivokset - 2 PISTETTÄ (Upeat, värikkäät kuvat! Tuli vesi kielelle!)
4. Greippi-kookosleivokset. Jos tykkäisin greipistä nämä olisivat tosi hyviä ja kauniita.
4. Greippi-kookosleivokset. Todella raikkaat! 4p.
4. Greippi-kookosleivokset = 1 piste. Kirpsakkuus suorastaan maistuu suussa pelkästään kun katselee näitä suloisia pikku leivoksia.
4. Greippi-kookosleivokset - ehdoton suosikkini, greippicurd mene kokeilun 4 p.
4. Greippi-kookosleivokset, greipin käytttö leivonaisissa uusi tuulahdus, 4p.
4.Greippi-kookosleivokset 4 pisteettä: Todella kauniit ja herkullisen näköiset leivokset. Voin melkeen maistaa niiden ihanan raikkauden täältä tietokoneen näytön läpi! Menee ehdottomasti kokeiluun!
4. Greippi-kookosleivokset
Greipistä tykkään kovasti, mutta leivonnassa en sitä jostain syystä ole käyttänyt. Maittavan oloiset ja kauniit leivokset.
4. Greippi-kookosleivokset, Herkän kauniit leivokset! Ihanat maut myös!
4. Greippi-kookosleivokset - Onpas hyvä oivallus hyödyntää sitä kookosmakroniohjetta noin, kuppeina! Tosi raikas leivostuulahdus, joka sopii hyvin tähän alkukevääseen. Erittäin kauniin näköisiä! Mihin tuo koristelussa käytetty hunaja tulee? Onko se kerman joukossa vai esim. greippilohkon päälle sipaistuna?

MrsBAKER = 21 pistettä
.
Aihe on lukittu.
Lisää
21.03.2014 21:15 - 21.03.2014 21:15 #17740 : Tita
Tita vastasi aiheeseen: Re: Maaliskuu 2014 - "REVANSSI" - uusi mahdollisuus !
.
5. SUKLAA-BANAANIMUTAKAKKU



Suklaiset leipomukset ovat yksi lempiherkuistani. Suklaan ja banaanin yhdistelmä on erittäin maistuvaa ja kun niistä tekee mehevän mutakakun, niin makunautinto on taattu!
Tässä resepti ]https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/t1.0-9/q77/s320x320/10150722_10201543374209186_801654429_n.jpg[/img]
...............................
Pisteet & kommentit

5. Suklaa-banaanimutakakku. Ihana yhdistää kaksi upeaa raaka-ainetta: suklaa ja banaani mutakakkuun. 4p.
5. Suklaa-banaanimutakakku 2 pistettä
5. Suklaa-banaanimutakakku Ihanan erilaillla tehty mutakakku kun banaania käytetty, varmasti kostea myös banaanin ansiosta.
5. Suklaa-banaanikakku - erilainen, hyvä makupari, 1p.
5. Suklaa-banaanimutakakku. Onpas herkullisen näköinen mutakakku.
5. Suklaa-banaanimutakakku -- 3 pistettä. Tätä on pakko kokeilla. Ehkä jo huomenna. Taidan yrittää muokata sen gluteenittomaksi mantelijauhoilla, toivottavasti onnistuu. Ei siitä voi pahaakaan tulla Kastike on niin hauskan kuuloinen, että sekin on tehtävä!
5. Suklaa-banaanimutakakku, varmasti hyvää ja jukurrtikastikke mutakakun kanssa menee kokeiluun.
5.Suklaa-banaanimutakakku toimii, 1p.
5. Suklaa-banaanimutakakku 2 pistettä. Perinteiseen mutakakkuun saatu uutta makua banaanilla. Banaani ei kuulu suosikkeihini, mutta pidän erilaisista innovaatioista, siitä pisteet. Sokerin määrää olisin ehkä vähän itse vähentänyt, banaanista kun tulee niin paljon makeutta.
5. Suklaa-banaanimutakakku 1p, Suklaa-banaani-yhdistelmä on toimii varmasti!
5. Suklaa-banaanimutakakku, Hyvältä kuulostaa tämäkin! Kardemummajogurtti hauska lisäkeidea!
5. Suklaa-banaanimutakakku - Erityisesti tykkään tuosta kivan raikkaan oloisesta kardemummajogurtista. Etenkin kun sekin on itse tehty. Olen usein tehnyt banaanikakkua, mutta en vielä banaanimutakakkua. 1 piste

TITA = 15 pistettä
.
Aihe on lukittu.
Lisää
23.03.2014 03:05 - 23.03.2014 03:05 #17748 : netch
netch vastasi aiheeseen: Re: Maaliskuu 2014 - "REVANSSI" - uusi mahdollisuus !
.
6. MOKKAPALAT

Mie osallistun perinteistäkin perinteisimmillä mokkapaloilla! Moneen vuoteen en ole näitä syönyt enkä tehnyt, joten pakkohan niitä oli pitkästa aikaa tehdä
Mokkapalat maistuu aina, ja pienenä olivatkin lempileivoksiani. Tuli ihan lapsuus mieleen kun näitä söi.

Mokkapalat on leivottu äitipuoleni reseptillä. Luottoresepti joka ei ole ikinä pettänyt! Vielä kun olisi hetken malttanut odottaa kuorrutteen jähmettymistä






Pohja]
150g voita
1,2 dl sokeria
2 ½ munaa
1,2 dl maitoa
3 dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
1 ½ tl leivinjauhetta

Kuorrutus ja koristeet]
75 g margariinia
4 ½ dl tomusokeria
0,2 dl kahvia
2 ½ rkl kaakaojauhetta

Ensin siis pohja..

1. Vartkaa huoneenlämpöinen voi sekä sokeri keskenään.
2. Lisää munat.
3. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää joukkoon vuorotellen maidon kanssa.
4. Vuoraa irtopohjavuoan (halk. 24cm) pohja leivinpaperilla.
5. Kaada taikina vuokaan ja paista 200 asteessa noin 13 minuuttia.
6. Anna jäähtyä.

Sitten kuorrutteen ja koristeiden valmistus

1. Sulata voi.
2. Sekoita tomusokeri ja kaakaojauhe keskenään.
3. Kaada päälle sula voi ja mausta lopuksi kahvilla.
4. Sekoita tasaiseksi ja kaada jäähtyneen pohjan päälle.
5. Ylijäänyt kuorrute nostetaan jääkaappiin kylmenemään. Kun seos on kylmentynyt riittävästi ja pohjan päällä oleva kuorrute jähmettynyt, vatkaa ylimääräinen kuorrute kuohkeaksi.
Siirrä massa pursotuspussiin ja pursota pieniä koristeita reunoille.
Lopuksi ”luksusta” lisäämään, laita jokaisen pursotuksen päälle pieni kultahelmi.

Mainittakoon vielä että itse ”raotin” vuokaa niin, että kuorrute pääsi valumaan sivuillekin. Olen aina ollut sitä mieltä, että kuorrutetta pitää olla mahdollisimman paljon!

Kaunista ja hyvää!

..............................
Pisteet & kommentit]
6. Mokkapalat. Kiva muoto tuo pyöreä tavallisen uunipellillisen sijaan 3p.
6. Mokkapalat 3p. Ihanan erinlailla tehty ja tuo kuorrutus näytää hyvältä kun valuu kakun reunoilla
6. Mokkapalat = 2 pistettä
Elegantti versio perinteisestä herkusta, NAMI!
6. Mokkapalat 2 pistettä. Hauskasti tuunattu! Tykkään kun mokkapalat on leivottu pyöreään vuokaan. Ei olisi tullut itsellä mieleenkään. Kauniisti koristeltukin. Kelpaa hienompiinkin juhliin!
6.Mokkapalat , hyvä toteutus, 2p.
6. Mokkapalat - oiken nätit pyöreät mokkapalat 1 p.
6. Mokkapalat, kivan näköinen.
6. Mokkapalat, Vanha tuttu saatu juhlallisempaan muotoon. Sopii tarjota vähän hienommissakin tilaisuuksissa.
6. Mokkapalat on vaan niin hyvät, niihin tulee itsekin aina palattua uudestaan ja uudestaan.. Uusi idea minulle vaahdottaa jäähtynyt kuorrute, tätä täytyykin kokeilla!
6. Mokkapalat - Enpä ole hoksannut tehdä mokkapaloja pyöreään vuokaan! Ja tämä on oikea luksusmokkapalakakku. Upea! Luulin ensin, että nuo pursotukset ovat kermaa. Hyvä idea hyödyntää kuorrutetta noin!

NETCH = 13 pistettä
.
Aihe on lukittu.
Lisää
23.03.2014 09:40 - 23.03.2014 09:40 #17749 : Sokerivaltakunta
Sokerivaltakunta vastasi aiheeseen: Re: Maaliskuu 2014 - "REVANSSI" - uusi mahdollisuus !
.
7. Lempi Charlotte



Ilahduin kun sain tietää, että pääsen osallistumaan leivontafoorumin maaliskuun haasteeseen. Aikataulu on kiireinen ja dieettikausi on kesken. APUA! En kuitenkaan halua olla kisoista poissa, varsinkin kun aihe on niin vapaa]http://i1291.photobucket.com/albums/b556/Sanja_Alisic/9705820f-a326-490b-aacf-565614500cf4_zps4ca36153.jpg[/img]
.........................
Pisteet & kommentit]

7. Lempi Charlotte --- 3p
7. Lempi Charlotte-upean näköinen kakku, jota on pakko kokeilla 2p.
7. Lempi Charlotte - 1 PISTE (Suussa sulavannäköinen herkku!)
7. Lempi Charlotte. Charlotte on hyvää, kiinnostava erilainen täyte.
7.Lempi Charlotte - makoisa täyte, 3 p.
7. Lempi Charlotte. Nätit keväiset värit ja varmastikin maistuva. 2p.
7. Lempi Charlotte Oi miten hieno Charlotte. Ihanat värit!
7. Lempi Charlotte - - 4 pistettä. Tämä näyttää NIIN herkulliselta. Vaniljatäyte on yksi lemppareistani, ja charlotessa se on varmasti mielettömän hyvää. Kaunis kakku!
7.Lempi Charlotte, vanha hyvä leipomus, 3 p.
7. Lempi Charlotte, charlotte onkin ihan unohtunut ja tämä on taatusti hyvää.
7. Lempi Charlotte - Ihana, täyteläinen kakku. Kakussa on paljon omia lempimakujani, maistui varmasti todella hyvältä.
7. Lempi Charlotte 4p, Ihanan näköinen täyte!
7. Lempi Charlotte Todella kaunis lotta! Ja varmasti herkkua! 4p
7. Lempi Charlotte - Komea kakku ja herkullisen oloinen kaiken kaikkiaan! Muhkea ja kaunis ja kiva koristelu!

SOKERIVALTAKUNTA = 26 pistettä
.
Aihe on lukittu.
Lisää
23.03.2014 18:09 - 23.03.2014 18:09 #17750 : TOFFEEPALLO
TOFFEEPALLO vastasi aiheeseen: Re: Maaliskuu 2014 - "REVANSSI" - uusi mahdollisuus !
.
8. Vadelma-valkosuklaajuustokakku



Olen tehnyt useat kerrat tätä juustokakkua, sillä tämä on aina yhtä täydellistä. Tämä on parasta juustokakkua, mitä olen koskaan syönyt. Samettisen pehmeää, suussasulavaa ja ihanan makuista.

Resepti on Leila Lindholmin Pala Kakkua -kirjasta, siellä muistaakseni nimellä New York Blueberry Cheesecake. Se löytyy myös blogistani ja onkin blogin katsotuin resepti Alkuperäisessä reseptissä käytetään mustikoita, mutta myös muut marjat sopivat mainiosti. Itse pidän eniten vadelmaisesta versiosta. Reseptistä poiketen paistan kakun vesihauteessa estääkseni repeilyä ja haude toimii todella hyvin. Tällöin kakkuun ei tule myöskään uunijuustokakulle tyypillistä ruskettunutta reunusta (hyvä vai huono asia? ).

Vadelma-valkosuklaajuustokakku
halkaisijaltaan 24-26cm vuokaan

Keksipohja]
300g Digestive-keksejä
150g margariinia

Täyte]
600g Philadelphia-tuorejuustoa
2½ dl kermarahkaa (rasvaa 10%) tai tavallista maitorahkaa
1 dl sokeria
1 dl maissitärkkelystä (Maizena)
2 tl vaniljasokeria
3 kananmunaa
1 dl kuohukermaa
200g valkosuklaata
1½ dl tuoreita tai pakastettuja vadelmia tai muita marjoja

Tee näin]
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Murskaa keksit hienoksi muruksi ja sekoita muruihin sulatettu voi. Painele keksiseos irtopohjavuoan pohjalle. Esipaista pohjaa uunin keskitasolla 10 minuuttia. Jäähdytä.

Tee täyte. Vatkaa tuorejuusto ja rahka kuohkeaksi seokseksi. Sekoita joukkoon sokerit ja maissitärkkelys. Lisää kananmunat tuorejuustoseokseen yksi kerrallaan ja lopuksi kuohukerma (ei esivatkattu).

Sulata valkosuklaa vesihauteessa ja lisää se tuorejuustoseokseen. Kaada juustokakkuseos keksipohjan päälle ja ripottele päälle vadelmat.

Vesihaudetta varten kääri vuoan ympärille foliota (irtopohjavuoka ei ole vesitiivis). Kaada irtopohjavuokaa suurempaan uunivuokaan kuumaa vettä ja nosta kakku vesihauteeseen. Nosta koko hökötys uuniin ja kypsennä kakkua uunin keskiosassa 30-40 minuuttia. Jos pinta tummuu liikaa, voit laittaa kakun päälle palan foliota. Katkaise lämpö uunista ja jätä kakku jälkilämpöön puoleksi tunniksi.

Ota kakku uunista ja anna sen jäähtyä vuoassa. Laita juustokakku jääkappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli. Irrota kakku vuoasta veitsen avulla ja tarjoile kylmänä.

Vinkit]
- Tarjoa kakkua vadelmamelban kera.
- Tein kakun halkaisijaltaan 16cm vuokaan ja puolitin ainesten määrät. Toimii hyvin!


........................
Pisteet & kommentit]

8. Vadelma-valkosuklaajuustokakku --- 4p
8. Vadelma-valkosuklaajuustokakku 4 pistettä
8. Vadelma-valkosuklaajuustokakku 1p. Ihana yhdistelmä, lisää vadelmia
8. Vadelma-valkosuklaajuustokakku. Kaunis, herkullisen näköinen, ihanan muheva. 3p
8. Vadelma-valkosuklaajuustokakku. Kaunis ja herkullisen näköinen juustokakku.
8. Vadelma-valkosuklaajuustokakku - Juustokakut vievät aina kielen mennessään ja niitä aika paljon olen tehnytkin. Valkosuklainen versio on jäänyt kuitenkin kokeilematta. Ehkä joskus tallä reseptillä!
8. Vadelma-valkosuklaajuustokakku - ihanaa, valkosuklaa-vadelmaliitto 3 p.
8. Vadelma-valkosuklaajuustokakku, hyvin onnistunut ja herkullinen, 3p
8.Vadelma-valkosuklaajuustokakku 2 pistettä: Näyttää jo kuvasta ihanan suussa sulavalta. Nätti kakku ja menee kans jonoon ja pääsee pian kokeiluun!
8.Vadelma-valkosuklaajuustokakku, maukasta ja hyvää, toimii aina! 4 p.
8. Vadelma-valkosuklaajuustokakku - Pidän ihan hirmuisesti juustokakuista ja tämä kakku varmasti suorastaan sulaa suuhun.
8. Vadelma-valkosuklaajuustokakku, Ihanaa herkkua, olen näitä makuja kokeillut vain hyydytettävässä juustokakussa joka on myös hyvää, mutta tätähän on pakko kokeilla näinkin! 2p
8. Vadelma-valkosuklaajuustokakku - Itsellänikin on tuo kirja ja olen useaan kertaan ollut aikeissa leipoa tuo kakku. Tämä resepti houkuttelee entisestään leipomaan sitä. Oiva vinkki tuo vesihauteessa paistaminen! 2 pistettä.

TOFFEEPALLO = 28 pistettä
.
Aihe on lukittu.
Lisää
30.03.2014 22:18 - 30.03.2014 22:18 #17770 : nami-hiiri
nami-hiiri vastasi aiheeseen: Re: Maaliskuu 2014 - "REVANSSI" - uusi mahdollisuus !
.
Suuret kiitokset kaikille mielenkiinnosta maalishaasteeseen, niin osallistujille, kuin pisteitä jaelleillekin!

Tässä muutamia yleisiä kommentteja]

- No nyt kyllä tekisi mieleni paistaa ja maistaa heti jotain superhyperepäterveellisen makeaa……
- Annoin pisteeni alkuperäisen ajatuksen mukaan eli niille, jotka eivät ole vielä palkintosijoille haasteissa yltäneet.
- Ei kyllä mitenkään riittänyt pisteet, olisin halunnut useammalle antaa.. (vaikka nyt olikin enemmän pisteitä jaossa kuin välillä mutta..) No nyt meni sen mukaan mitä olisin halunnut syödä just nyt.
- Oli kyllä niin herkullisia ohjeita! En ole varmaan missään aiemmassa haasteessa ajatellut näin monen leipomuksen kohdalla, että 'tuota on ihan pakko tehdä joskus’.

PARHAIMMAT ONNITTELUMME !

KOTIKOKEILIJA = 33 pistettä / 1. palkintosija

HENSKIS = 31 pistettä / 2. palkintosija

TOFFEEPALLO = 28 pistettä / 3. palkintosija

SOKERIVALTAKUNTA = 26 pistettä / 4. palkintosija

MrsBAKER = 21 pistettä / 5. palkintosija

TITA = 15 pistettä / Lf kannustuspalkinto

NETCH = 13 pistettä / Lf kannustuspalkinto

GABRIALETTE = 4 pistettä / Lf kannustuspalkinto


n-h
P.S.
Laittakaapa kaikki osoitetietonne YV:llä hiirelle, joka pitää niistä kortistoa, niin saadaan tiedot eteenpäin ja paketteja matkaan.

Voisin lopettaa suklaan syömisen, jos haluaisin, mutta en ole luovuttajatyyppiä.
Aihe on lukittu.
Sivu luotiin ajassa: 0.141 sekuntia
Toteutus: Kunena foorumi

Sponsorit 2017