Helmikuu 2014: kakkupohja ja täyte!

Lisää
02.02.2014 18:43 - 02.02.2014 18:43 #19169 : Tanja
HELMIKUU 2014

Haasteen aiheena ja pääasiana on kakkupohja ja täyte.

Leivo kakku (pohjan tulee olla uunissa paistettu) ja tee siihen makoisa täyte, täytteellä ei ole rajoituksia.
Ota kuva ainoastaan leikatusta palasta. Koko kakkua ei tule kuvata, vaan tässä pääosassa ovat kakkupohja ja täyte. Kirjoita käyttämäsi reseptit ja liitä yksi kuva kakkupalasta siten että kuvassa näkyy vain kakkupohja ja täyte. Kakun pintaa ei ole tarkoitus kuvata, eikä mahdollisia koristeita saa näkyä kuvassa.

Haasteeseen ja voittajan äänestämiseen voi osallistua kuka tahansa Leivontafoorumin aktiivijäsen .

Näin voit osallistua]
  • Leivo 3. - 23. helmikuuta välisenä aikana ylempänä annetuin ohjein.
  • Ota valmiista lautaselle leikatusta kakkupalasta kuva siten että pelkkä kakkupohja ja täyte näkyy (voit tarvittaessa esim. rajata kuvaa)
  • Postaa tämän viestin jatkoksi oma osallistumisesi omalla nimimerkilläsi. Kirjoita resepteiksi kakkupohjan ja täytteen reseptit, mutta älä lisää koristeluohjeita. Vain pelkkä kakkupohja ja täyte.

    Äänestys/arvostelu tapahtuu 24.2. - 1.3. välisenä aikana YV/Tanja.
  • Kommentit voi halutessaan laittaa suoraan tammikuun höpinöihinkin!
  • Äänestä KOLMEA parasta leipomusta pistein 5 - 3 - 1 eli parhaalle 5 pistettä, seuraavalle 3 jne. Omaa leipomusta ei luonnollisestikaan pisteytetä.
  • Äänestysaika päättyy 1.3.2014 klo 20]

Helmikuussa tuotepaketit lahjoittaa seuraavat sponsorimme]

Liitetiedosto:

Liitetiedosto:

Liitetiedosto:

Liitetiedosto:

Liitetiedosto:


Sponsoripalkinnoista]

Olisi suotavaa aina laittaa palkinnon kuva esille sen haastekuukauden höpinöihin ja/tai omaan blogiin - ja vaikka voitokkaan leipomuksen kuvan kera.
Helmikuun mahdollisten blogittomien voittajien oletetaan myös julkaisevan saaduista tuotepaketeista kuva 'helmikuun höpinöissä'.
Sponsoripalkinnot lähetetään vain kotimaan osoitteisiin.
- Jos haluat lahjoittaa saapuneen palkintosi, se on täysin oma asiasi, mutta kuvaathan sen ensin, kiitos!

Helmikuun haasteen vastuuhenkilö on Tanja ja nami-hiiri avustaa tarvittaessa.
.
Aihe on lukittu.
Lisää
08.02.2014 20:23 - 08.02.2014 20:23 #17556 : Sokerivaltakunta
Devil's cake made by me



Tässä minun versioni paholaisenkakusta. Minusta se oli niin sopiva tähän haasteeseen, kun yleensä paholainen ei anna itseään koristeltavaksi vaan se on syötävä heti kun saat sen koottua. Ja sitä vaan syöt ja syöt ja syöt.... paholainen ei anna rauhaa

Pohja:
4 dl vehnäjauhoja
4 dl sokeria
1½ dl kaakaojauhetta
1/4 tl suolaa
100 g tummaa suklaata (rouhittuna)
2 kananmunaa
200 g creme fraichea
1 dl öljyä
1 tl valkoviinietikkaa
2 dl kiehuvaa vettä

½ dl omenamehua

Sekoita suklaa ja kuivat aineet kulhossa. Lisää kananmunat, creme fraiche, öljy ja etikka. Sekoita hyvin. Lisää kuuma vesi ja sekoita. Kaada taikina voideltuun vuokaan (halkaisija 24 cm).
Paista uunissa 175 asteessa noin tunnin verran. Anna kakun jäähtyä foliolla peitettynä vuoassa noin puoli tuntia. Näin kosteus pysyy kakussa. Poista vuoka ja jäähdytä ritilällä kokonaan, koko ajan peitettynä foliolla. Halkaise pohja. Kostuta pohjat omenamehulla.

Suklaakreemi:
200 g smetanaa
50 g pehmeää voita
125 g tummaa suklaata (sulattuna)
1 rkl tomusokeria

Vatkaa smetana, voi ja tomusokeri. Aluksi seos on löysä, mutta älä hätäile. Se sakenee pikku hiljaa. Lisää suklaasula ja vatkaa vaahdoksi.
Levitä puolet kreemistä väliin ja toinen puoli kakun päälle. Koristele, jos maltat... Minä en!
Aihe on lukittu.
Lisää
12.02.2014 17:22 - 12.02.2014 17:22 #17591 : kotikokeilija
Vastaus käyttäjältä kotikokeilija aiheessa Re: Helmikuu 2014: kakkupohja ja täyte!
SUKLAINEN UNELMA

Tämä yhdistelmä on muodostunut yhdeksi suosikeistani sen jälkeen, kun ensimmäisen kerran korvasin mustikan mustaherukalla. Tässä kakussa maistuu suklaa. Makeutta kuitenkin tasapainottaa välissä oleva hapahko mustaherukka, joka ei tee kakusta liian makeaa.





Tein kakkupohjan ohjeesta puolitoistakertaisena ja jaoin tasaisesti 18 cm reunavuokiin. Kokosin kakun voidellussa irtopohjavuoassa, jolloin täytteen saa levitettyä tasaisemmin.

BROWNIES POHJA]http://www.leivontafoorumi.fi/portaali/images/icon_smile.gif[/img]
Aihe on lukittu.
Lisää
12.02.2014 22:41 - 12.02.2014 22:41 #17602 : Onneli78
Vastaus käyttäjältä Onneli78 aiheessa Re: Helmikuu 2014: kakkupohja ja täyte!
Inkkarikakku



Tämä on Inkkarikakku, koska siinä on intiaanisokeria pohjassa, kostutuksessa ja täytteissä. Olen jo pitkään halunnut tehdä tavallisen sokerikakkupohjan intiaanisokerista ja speltistä. Intiaanisokeri tuo pohjaan kivaa lisämakua. Sen maku leivonnaisissa tuo mieleeni usein toffeen ja sen pohjalta lähdin suunnittelemaan täytteitä. Kinuski ja puolukat ovat yksi lempipareistani. Kokonaiset, suussa pirskahtelevat puolukat kinuskitäytteen seassa ovat minusta ihania Tällaiseen lopputulokseen päädyin muutaman kokeilukerran jälkeen.

Pohja
5 kananmunaa
150 g intiaanisokeria
150 g puolikarkeita spelttijauhoja

Voitele 24 cm halkaisijaltaan oleva irtopohjavuoka ja jauhota se. Vatkaa munat ja intiaanisokeri paksuksi vaahdoksi. Siivilöi jauhot varovasti käännellen vaahdon sekaan. Kaada taikina vuokaan. Vältä vuoan heiluttamista. Paista uunin alatasolla 170 C°]Kostutus[/b]
1 1/2 dl maitoa
2 tl intiaanisokeria

Kinuski-puolukkatäyte
2 1/2 dl kuohukermaa
2 1/2 dl intiaanisokeria
+
1 1/2 dl vispikermaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
2 liivatelehteä
1 rkl vettä
80 g/ 1 1/2 dl jäisiä puolukoita

Aseta kakkupohjan pohjaosa samaan vuokaan, jossa paistoit sen. Kostuta levy intiaanisokerimaidolla.

Tee kinuskikastike. Mittaa paksupohjaiseen kattilaan kerma ja intiaanisokeri. Lämmitä seosta keskilämmöllä samalla sekoitellen, kunnes se alkaa pulpahdella. Keitä seosta vielä kahden minuutin ajan ja ota se pois liedeltä. Anna kinuskin jäähtyä ja laita se sitten peitettynä jääkaappiin. Kinuskin pitää olla jääkaappikylmää, jotta se vaahtoutuu kunnolla. Kinuskin voi tehdä vaikka jo edellisenä päivänä.

Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vaahdota kylmä kinuski ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita se kinuskivaahdon joukkoon. Kiehauta vesitilkka. Purista liivatteet ja liuota ne kuumaan veteen. Kaada liivateneste ohuena nauhana täytteen joukkoon samalla sekoittaen. Sekoita täytteeseen lopuksi jäiset puolukat. Kaada täyte vuokaan pohjalevyn päälle ja tasoita pinta. Nosta täytteen päälle keskimmäinen pohjalevy ja kostuta se.

Puolukkatäyte
150 g puolukoita (pakkasesta)
2 dl intiaanisokeria
2 dl vispikermaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
3 liivatelehteä
1 rkl vettä

Sulata jäiset puolukat ja soseuta ne sauvasekoittimella. Lisää joukkoon intiaanisokeri. Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja puolukkasose. Kiehauta vesitilkka. Purista liivatteet ja liuota ne kuumaan veteen. Kaada liivateneste ohuena nauhana täytteen joukkoon samalla sekoittaen. Jos täyte on kovin notkeaa, anna sen jähmettyä jääkaapissa noin 5 minuuttia. Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta. Nosta täytteen päälle päällimmäinen pohjalevy ja kostuta se. Peitä kakku foliolla tai tuorekelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa noin neljä tuntia tai seuraavaan päivään.
Aihe on lukittu.
Lisää
13.02.2014 20:56 - 13.02.2014 20:56 #17613 : MrsBaker
Vastaus käyttäjältä MrsBaker aiheessa Re: Helmikuu 2014: kakkupohja ja täyte!
Paprika-kinkkuvoileipäkakku


Tästä gluteenittomasta voileipäkakusta riittää isollekin porukalle. Ainakin parikymmentä kinkkukakun ystävää saa mahansa tällä täyteen. Kermaviilin voi korvata ranskankermalla, sitä on täältä hankalampaa löytää joten käytin kermaviiliä. Kostutusta tarvitaan tähän kakkupohjaan hieman tavallista enemmän, vuokaleipä on tiiviimpää kuin useimmiten kakuissa käytetty paahtoleipä tms.


Vuokaleipä]
5 dl kurpitsan- ja/tai auringonkukansiemenrouhetta
5 dl tapiokajauhoja
4 dl perunajauhoja
3 dl kookosjauhoja
2 tl kuivahiivaa

Sekoita kuivat aineet keskenään.

7 dl vettä
4 kananmunaa
3,5 dl pellavansiemenrouhetta
2 tl suolaa
4 rkl hunajaa
4 rkl omenaviinietikkaa
1,5 dl oliiviöljyä

Lämmitä ylläolevat ainekset suuressa kattilassa 42 asteiseksi.

Lisää kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi puulastalla. Taikina on tahmaista, eikä sitä tarvitse erityisemmin vaivata, riittää että taikina on hyvin sekaisin. Anna kohota lämpimässä, vedottomassa paikassa tunnin verran. Leivinpaperoi sillä välin 3 leipävuokaa, ja jaa taikina sitten vuokiin ja anna vielä kohota tunnin ajan. Paista leivät uunissa 180 asteessa 55 minuuttia. Anna jäähtyä hyvin ennen leikkaamista pitkittäissuuntaan. Leivät olisi hyvä leipoa päivää tai kahta ennen kakun kokoamista.

Täyte 1]
150 g kermaviiliä
400 g maustamatonta tuorejuustoa
130 g maksamakkaraa (tai kinkkupasteijaa)
350 g ylikypsää kinkkua
60 g meetvurstia/salamia
1 rkl Dijon-sinappia
1/2 kurkku
1 dl majoneesia
pippuria

3 dl kurkkupikkelsiä

Kuutio lihat ja kurkku. Vatkaa tuorejuusto notkeaksi, lisää kermaviili, maksamakkara ja majoneesi. Sekoita kaikki loput ainekset joukkoon, pikkelisiä lukuunottamatta.

Täyte 2]
400 g tuorejuustoa
150 g kermaviiliä
1 suuri punainen paprika silputtuna
ruohosipulisilppua
valko- ja mustapippuria
suolaa
sitruunamehua

Vatkaa kaikki tasaiseksi massaksi.

Kostutukseen]
5-dl lihalientä


Kokoaminen]


Leikkaa leivät pitkittäin, älä käytä tummuneita pohja- ja reunaosia. Kakkuun tulee 4 kerrosta leipää ja 3 kerrosta täytettä]http://www.leivontafoorumi.fi/portaali/images/icon_razz.gif[/img] Ja sain kuin sainkin säästettyä viimeisen kakunpalan seuraavaan päivään, että edes jonkinlaisen kuvan sain otettua.
Aihe on lukittu.
Lisää
14.02.2014 08:30 - 14.02.2014 08:30 #17614 : tahmatassu
Vastaus käyttäjältä tahmatassu aiheessa Re: Helmikuu 2014: kakkupohja ja täyte!
Mausteinen omenamoussekakku

Ensin aloin miettimään omenamoussea. En ole koskaan tehnyt sellaista saatika maistanut, mutta ajatustasolla se kuulosti herkulliselta. Omenamousse houkutti kaverikseen syksyllä valmistunutta raparperihilloa. Mikään tavallinen kakkupohja ei tuntunut sopivalta, vaan täyte-yhdistelmä huusi kaverikseen Makuja. Kakku sopii täydellisesti talveen mausteisuutensa vuoksi, vaikka miksei kakkua voisi tehdä syksylläkin sadonkorjuun kunniaksi!




Mausteinen kakkupohja

100 g voita
2 dl sokeria
2 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1,5 dl maito
2 tl leivinjauhetta
1,5 tl kanelia
1 tl kaardemummaa
1 tl vaniljasokeria

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen sekoittaen sähkövatkaimella. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää noin puolet jauhoseoksesta vaahtoon sekoittaen sähkövatkaimella hiljaisella nopeudella. Lisää huoneenlämpöinen maito ja loput jauhoseoksesta vuorotellen.
Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun Ø 15 cm irtopohjavuokaan. Paista 175 asteessa noin 40 minuuttia. Puolessa välissä paistoa laita tarvittaessa leivinpaperi suojaamaan kakun päällistä palamiselta.


Omenamousse

3-4 dl lohkottuja/kuutioituja omenia
1 dl vettä
1 dl sokeria
1 sitruuna
3 liivatelehteä
2 dl vispikermaa

Pese sitruuna ja raasta sen kuori. Kaada vesi ja sokeri kattilaan ja kuumenna, kunnes sokeri liukenee. Lisää kattilaan sitruunankuoriraaste sekä omenat. Keitä kunnes omenat pehmenee. Hienonna omenat sauvasekoittimella sosemaiseksi massaksi. Anna jäähtyä.
Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa kerma vaahdoksi. Yhdistä jäähtynyt omenasose ja kermavaahto toisiinsa. Purista sitruunasta mehua n. 1-2 rkl verran, kuumenna se ja liuota liivatelehdet mehuun. Kaada se ohuena nauhana omena-kerman joukkoon sekoittaen kokoajan.


Lisäksi tarvitset n. 2 dl raparperihilloa. Hillo valmistetaan hillosokeri pussin ohjeen mukaan.


Kokoa kakku leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan sisälle. Mousse on hyvin juoksevaa ennen jähmettymistään. Kostuta kakkupohjat muscovadosokerista valmistetulla sokerivedellä. Laita täytekerroksiin ensin raparperihilloa ja sen jälkeen moussea. Ohjeen mukainen määrä moussea riittää hyvin tämän kokoisen kakun kahteen väliin. Anna kakun jähmettyä jääkaapissa vähintään 5 tuntia, mieluiten yön ylitse.


Minä käytin omenasoseen valmistamiseen syksyllä pakastettuja kotimaisia omenia, jotka oli maustettu kanelilla.
Aihe on lukittu.
Lisää
14.02.2014 09:04 - 14.02.2014 09:04 #17615 : Suwa
Vastaus käyttäjältä Suwa aiheessa Päärynäomena yllätys


Ystävänpäiväksi lupauduin tekemään töihin kakkusen. Juustokakku tuli heti mieleen ja pohjan halusin pitää simppelinä murutaikinana.

Pohja:

125g voita
1,5dl sokeria
1 muna
3dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta

Sulata voi ja vatkaa sokerin kanssa. Lisää muna ja jatka vatkausta hetki. Yhdistä vehnäjauho ja leivinjauhe ja kaada seoksen joukkoon. Kaada seos voideltuun irtokakkuvuokaan, uuni 200astetta ja anna olla n. 6-8min. Anna pohjan jäähtyä.

Omenapäärynä seos:

1 omena
1 päärynä
0,5dl vettä
1dl hyytelösokeria
4 liivatelehteä

Soseuta omena ja päärynä. Kiehauta vesi ja lisää omenapäärynäseos joukkoon hyytelösokerin kera. Liota liivatteet ja lisää joukkoon. Anna seoksen jäähtyä. Kaada jäähtynyt seos jäähtyneen pohjan päälle ja laita jääkaappiin.

Tuorejuustoseos:

1prk vanilja tuorejuustoa
1prk maustamatonta tuorejuustoa
3dl tomusokeria
4dl kermavaahtoa
4rkl ananas-kookosmehua (gefilus)
4 liivatelehteä

Notkista tuorejuusto. Vatkaa kerma kuohkeaksi. Liota liivatteet ja kiehauta mehu. Lisää liivatteet mehun joukkoon ja anna jäähtyä. Lisää tuorejuustojen joukkoon tomusokeri, tämän jälkeen liivateseos lisätään joukkoon. Kääntele kermavaahto seokseen ja kaada omenapäärynäsoseen päälle. Laita jääkaappiin hyytymään, itse annoin olla koko yön mutta varmaan pari tuntia riittänee..
Aihe on lukittu.
Lisää
16.02.2014 16:28 - 16.02.2014 16:28 #17623 : Henna73
Vastaus käyttäjältä Henna73 aiheessa Re: Helmikuu 2014: kakkupohja ja täyte!
Minttusuklaakakku

Päätin hieman riskillä kokeilla reseptiä, joka oli minulle aivan uusi. Jännitystä lisätäkseni muuntelin alkuperäistä ohjetta, jotta sain kakusta enemmän omanlaiseni. Riskinotto kannatti ja kakusta tuli herkullista



Minttusuklaakakku


2½ dl kiehuvaa vettä
2 dl sokeria
4¼dl vehnäjauhoja
1¾ dl kaakaojauhetta
2 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 tl suolaa
2 munaa
2½ dl kermaviiliä
1¼ dl öljyä
150 g hienonnettuja minttusuklaarakeita

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Vuoraa irtopohjavuoka (ø 26 cm) leivinpaperilla.

Sekoita ja siivilöi kuivat aineet kulhoon. Vatkaa sekaan munat, kermaviili ja öljy, kunnes taikina on tasaista. Lisää kiehuva vesi hitaasti sekaan ja vatkaa lopuksi 1½ minuuttia sekoittimella. Sekoita hienonnettuihin minttusuklaarakeisiin hieman jauhoja ja lisää ne taikinaan. Kaada taikina vuokaan ja paista noin 35 minuuttia kunnes kakku on kypsä.

Minttukreemitäyte


170 g suolatonta voita (huoneenlämpöistä)
10 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1½ tl piparminttuaromia
vihreä elintarvikeväriä
1 dl maitoa (tai vähemmän)

Sekoita kaikki ainekset lukuun ottamatta maitoa pienellä nopeudella sähkövatkaimella. Lisää vähitellen maitoa, kunnes kreemi on sopivan paksua.

Henna73/ruokaunelmia
Aihe on lukittu.
Lisää
16.02.2014 18:47 - 16.02.2014 18:47 #17626 : TOFFEEPALLO
Vastaus käyttäjältä TOFFEEPALLO aiheessa Raikas passion-vadelmatäytekakku
Halusin osallistua tähän haasteeseen raikkaalla kakulla. Vadelmatäytekakku on ollut suunnitelmissa jo jonkin aikaa, mutta halusin perinteisen täytteen rinnalle vielä jonkin toisen täytteen. Päädyin lopulta käyttämään passion-hedelmää, joka on kasvattanut suosiotaan viime aikoina.
Halusin kokeilla tähän kakkuun valkosuklaapohjaa, ja teinkin sen, mutta pohja ei ollut ollenkaan mieleeni. Se oli todella rasvainen, tuhti ja äklö. Pohja joutui valitettavasti roskiin. Päädyin sitten tekemään tavallisen sokerikakkupohjan, johon lisäsin hieman vailjasokeria ja appelsiininkuorta.
Kakku täytti odotukseni, eli se oli raikas ja tietysti hyvänmakuinen. Passionhedelmän siemenet rouskuivat hauskasti hampaissa, mutta ne voi kyllä halutessaan poimia pois



Passion-vadelmatäytekakku
halkaisijaltaan 16 cm vuokaan

Pohja]
3 munaa (riko munat lasiin)
sokeria (kaada toiseen lasiin, niin että samanverran kuin munia)
vehnäjauhoja (kaada lasiin, niin että hieman enemmän kuin munia)
2 tl vaniljasokeria
puolikkaan appelsiinin tai sitruunan kuori

Vadelmatäyte
150g vadelmia
1dl vispikermaa
100g maustamatonta tuorejuustoa
sokeria maun mukaan (2-3rkl)
2 liivatelehteä
n. 2rkl vadelma- tai marjamehua

Passiontäyte
3-4 passionhedelmää
50g passionhilloa (Jam It!)
1dl vispikermaa
1 prk Vitalinea passion-kerrosrahkaa tai 100g tuorejuustoa
(½tl sitruunamehua)
2 liivatelehteä
n. 2rkl hedelmämehua

Kostutukseen
1-2dl hedelmämehua

Tee näin]
Pohjaa varten vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri puhtaassa ja kuivassa kulhossa kuohkeaksi vaahdoksi (n. 10 min). Yhdistä jauhot ja vaniljasokeri. Kääntele muna-sokerivaahtoon appelsiininkuori ja siivilöity jauhoseos. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. Paista pohjaa 175 asteessa n. 40 min. Jäähdytä, kumoa ja leikkaa pohja kolmeen osaan.

Vadelmatäyte. Jos käytät pakastevadelmia, kiehauta niitä 2 minuuttia. Siivilöi vadelmista siemenet pois. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita siihen tuorejuusto ja vadelmat. Lisää sokeria maun mukaan. Liota liivatelehtiä n. 5 minuuttia kylmässä vedessä. Kuumenna kiehuvaksi vadelmamehu ja lisää siihen sekoittaen nyrkissä "kuiviksi" puristellut liivatteet. Lisää liivateseos täytteeseen ja vatkaa huolellisesti.

Passiontäyte. Halkaise passionhedelmät ja kaavi niistä hedelmäliha talteen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita siihen kerrosrahka, hedelmäliha ja passionhillo. Lisää halutessasi sitruunamehua. Liota liivatelehtiä n. 5 minuuttia kylmässä vedessä. Kuumenna kiehuvaksi hedelmämehu ja lisää siihen sekoittaen nyrkissä "kuiviksi" puristellut liivatteet. Lisää liivateseos täytteeseen ja vatkaa huolellisesti.

Kokoa kakku irtopohjavuoan rengasta apuna käyttäen mieluiten tarjoilua edeltävänä päivänä.
Aihe on lukittu.
Lisää
16.02.2014 20:43 - 16.02.2014 20:43 #17627 : taikataikinat
Vastaus käyttäjältä taikataikinat aiheessa Re: Helmikuu 2014: kakkupohja ja täyte!
Cookies & cream

Samaisen kakun tein jo viikko sitten poikani 3v-synttäreille, mutta epäonni (taas kerran, selvästi jokin korkeampi voima yrittää estää mun osallistumisen haasteisiin! Mut enpäs luovuta ) seurasi -uuni hajosi, enkä saanut kakkupohjasta kunnollista. No, tänään juhlittiin puolivuotiasta tytärtä ja siinäpä oli taas syy kakkukahveihin -vaikkakin sankaritar sai vaan katsella vierestä

Rakastan keksinpaloja esim. jäätelössä tai suklaalevyssä, ja halusin kokeilla niitä myös kakun täytteessä.
Pohjan tein jo aiemmin Leivo maa II-haasteeseen tekemälläni Victorias sponge-kakun ohjeella, mutta puolikkaan taikinasta maustoin kaakaolla ja tein pohjasta laikukkaan.

Kuvaaminen oli kyllä haasteellista, en ymmärrä miten te saatte kakkupalan ensinnäkään leikattua noin siististi saati kuvattua sen vielä!



Victorias sponge (with spots )

3 munaa
225 g hienoa sokeria
225 g pehmeää voita

112 + 80 g jauhoja
32 g kaakaojauhetta
1,5 + 1,5 tl leivinjauhetta

Punnitse munat, jotta tiedät paljonko massa painaa ja voit jakaa sen kahtia (toki voit tehdä alusta alkaen myös kaksi taikinaa, vatkaa silloin 1½ munaa, 112,5 g voita ja 112,5 g sokeria per taikina).
Laita voi, sokeri ja munat kulhoon ja vatkaa nopeasti sekaisin. Sekoita kulhossa 112 g jauhoja ja 1,5 tl leivinjauhetta, lisää kulhoon puolet voi-sokeri-muna-seoksesta ja vatkaa tasaiseksi. Lisää jäljelle jääneeseen voi-sokeri-muna-seokseen 80g jauhoja, 32 g kaakaota ja 1,5 tl leivinjauhetta ja vatkaa tasaiseksi.
Lusikoi taikinaa "laikuiksi" voideltuun ja kaakaojauhoilla jauhoitettuun vuokaan, paista 180 asteessa 30-40 min.
Anna jäähtyä.

Täyte:
4 dl vispikermaa
3/4 dl sokeria
1 prk mascarpone-juustoa
½ pötköä domino-keksejä
20 g tummaa suklaata (puolikas Fazerin tumma suklaapatukka)

Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi, lisää juusto ja vatkaa kunnes on kiinteää ja kiiltävää vaahtoa.
Rouhi suklaa pieneksi rouheeksi, leikkaa keksit noin kuuteen osaan.
Ota vaahdosta n. 1/3 erilleen, sekoita loppuun keksit ja suklaa.

Halkaise kakkupohja kolmeen osaan, kostuta maidolla ja levitä täytettä kahteen väliin.
Levitä loppu vaahto päälle.
Aihe on lukittu.
Lisää
19.02.2014 16:36 - 19.02.2014 16:36 #17630 : nami-hiiri
Vastaus käyttäjältä nami-hiiri aiheessa Re: Helmikuu 2014: kakkupohja ja täyte!
.
Mansikkamurut & kaneli



Kakkupohja]
4 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
0,5 dl mansikoista survottua mehua
0,5 dl kuivattua mansikan murusta (joko mansikkatomusokerin palasia tai murskattuja K-Special Red Berries lastuja)
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
ripaus suolaa
1,5 dl maitoa
1 dl öljyä
2 kananmunaa
Täyte]
300 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g maitosuklaata
100 g tummaa suklaata
1 rkl sokeria
1 - 1,5 tl kanelia

    1. Valmista kakkupohja sekoittamalla kuivat aineet kulhossa. Lisää jauhoseokseen maito, öljy, kananmunat, sekä mansikoiden mehu ja sekoita hyvin. Lisää lopuksi joukkoon kuivatut mansikkamurut.
    Taikina jää melko löysäksi, mutta älä huolestu.
    Kaada taikina voidellun 8 cm (kaksi täytekerrosta) korkean kakkuvuoan puoliväliin ja paista 180 °C noin 35-45 min. Tee tikkukoe ! Jäähdytä paistunut pohja.
    - HUOM! Jos käytät suht' matalaa 5 cm vuokaa (yksi täytekerros) paistoajaksi riittää n. 25-30 min.
    - Kuvauksen takia hiiren kakkupohja seisoi jääkaapissa yön yli - erillinen kostutus oli tarpeeton.

    2. Valmista täyte sulattamalla suklaat vesihauteen päällä. Sekoita sula suklaaseos tuorejuuston ja sokeri-kanelin kanssa. Leikkaa mansikkakakkupohja kolmeen osaan ja lusikoi täytettä väliin ja loput kakun päälle.
    Laita kakku hetkeksi kylmään.
    Maistuu arkikakkuna ilman koristeitakin!
Vinkki:
Mikäli haluat kuorruttaa kakun vierastarjoiluun, niin pilko 100 g (tummaa)suklaata pieniksi paloiksi kulhoon. Kiehauta kermaa 0.75 dl ja kaada suklaan päälle. Sekoita tasaiseksi ja valuta/kaada kakun päälle. Koristele haluamallasi tavalla.
.

Voisin lopettaa suklaan syömisen, jos haluaisin, mutta en ole luovuttajatyyppiä.
Aihe on lukittu.
Lisää
20.02.2014 19:05 - 20.02.2014 19:05 #17640 : pikkumurunen
Vastaus käyttäjältä pikkumurunen aiheessa Re: Helmikuu 2014: kakkupohja ja täyte!
Päärynä-suklaakakku kinuskiyllätyksellä

Mehevä suklaapohja kätkee väliinsä suolaisen makeaa kinuskia sekä pehmeää päärynämoussea ja päärynähilloa. Herkullinen yhdistelmä Ohjeesta tulee halkaisijaltaan 18 cm kakku.



suklaapohja
55 g voita
20 g tummaa suklaata
30 g öljyä
90 g vettä
50 g crème fraîchea
55 g kananmunaa
65 g sokeria
35 g fariinisokeria
110 g vehnäjauhoja
15 g tummaa kaakaojauhetta
½ rkl vaniljasokeria
⅔ tl leivinjauhetta
⅓ tl soodaa
ripaus suolaa

Sulata voi ja suklaa. Sekoita joukkoon kosteat aineet ja sokerit. Lisää lopuksi yhdistetyt kuivat aineet. Taikinan voi sekoittaa käsivispilällä. Kaada taikina voideltuun 18 cm vuokaan ja paista 175 asteessa noin 35 minuuttia. Kumoa ja anna jäähtyä.

paahtokinuski
70 g sokeria
5 g glukoosia
30 g vettä
80 g kermaa
~1 maustemitta suolaa
1 tl vaniljasokeria

Kuumenna kerma kiehuvaksi. Mittaa sokeri, glukoosi ja vesi toiseen kattilaan. Kuumenna kuumalla lämmöllä kunnes muuttuu kullankeltaiseksi (noin 2-3 minuuttia kiehumisen alkamisesta). Ota kattila liedeltä ja kaada kerma sekaan ja sekoita. Seos kuohuu tässä vaiheessa, joten kannattaa valita korkea kattila. Lämmitä kinuskia vielä sen verran, että sekoittuu tasaiseksi. Mausta lopuksi suolalla ja vaniljalla.

Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen kerrokseen. Laita yksi pohjakerros 18 cm reunavuokaan ja levitä lämmin kinuski päälle. Laita päälle toinen pohjakerros.

päärynämousse
150 g soseutettua päärynää
150 g mascarponea
1 tl vaniljasokeria
4 rkl tomusokeria
2 ½ liivatetta
100 g kermaa
päärynähilloa

Yhdistä soseutettu päärynä, mascarpone ja sokerit. Sekoita hyvin sekaisin. Sulata liotetut liivatteet tilkkaan kiehuvaa vettä ja lisää ohuena nauhana koko ajan sekoittaen massaan. Vaahdota kerma ja kääntele sekaan.

Pursota päärynähillosta renkaat kakkupohjan päälle tai levitä ohut tasainen kerros. Kaada päälle päärynämousse. Nosta päälle viimeinen pohjakerros ja peitä kelmulla. Nosta kylmään hyytymään muutamaksi tunniksi tai seuraavaan päivään.

Vinkki: Kakun voi kuorruttaa oman maun mukaan suklaakuorrutteella, kermalla tms.
Aihe on lukittu.
Lisää
23.02.2014 02:05 - 23.02.2014 02:05 #17643 : Vispilä
Vastaus käyttäjältä Vispilä aiheessa Re: Helmikuu 2014: kakkupohja ja täyte!
PÄHKINÄSUKLAAJÄÄTELÖKAKKU

(No niin, pienten teknisten ongelmien jälkeen pääsin postaamaan kakkukuvaa tänne, kakku on odottanut jo tovin kiltisti pakastimessa)
Pähkinäsuklaajäätelö viettelee makunystyrät ja vadelma viimeistelee makuelämyksen.



Pähkinäsuklaajäätelö]

5 dl kermaa
4 keltuaista
1,5 dl sirosokeria
1,5 dl glukoosisiirappia
2 dl pähkinöitä
100 g tummaa suklaata
1,5 rkl maapähkinävoita (suolatonta, sokeritonta)

Vatkaa sokeri ja keltuaiset vaahdoksi. Laita kerma ja glukoosisiirappi kattilaan ja anna kiehahtaa. Lisää sokerikeltuaisvaahto vatkaten kerman joukkoon. Murskaa pähkinät (itselläni oli sekoitus erilaisia pähkinöitä) ja lisää seokseen. Rouhi suklaa ja lisää seokseen. Lopuksi vielä laita maapähkinävoi sekaan.
Laita jäätelöseos jäätelökoneeseen tai pakastimeen. Pakastimessa sekoita kerran tai pari.

Pehmoinen kakkupohja]
2 dl sokeria
4 munaa
2 dl perunajauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää siivilän läpi loput aineet, paista n. 200 C.ssa puolisen tuntia.

Vadelmahillo]
2 dl vadelmia
0,75 dl hillosokeria
pieni tilkka vettä

Kiehauta vadelmat ja vesi kattilassa. Soseuta sauvasekoittimella ja lisää hillosokeri. Keitä hetken aikaa. Anna jäähtyä.

Kakun kokoaminen:
Leikkaa kakku kolmeen osaan. Levitä pohjan päälle vadelmahilloa. Levitä päälle pähkinäsuklaajäätelöä. Tee samoin seuraava kerros. Jäätelön lisäämisessä pitää toimia vikkelästi, ettei jäätelö ala sulaa liian paljon. Kun kakku on kasassa, kiikuta se kiireen vilkkaan pakastimeen. Kakku kannattaa ottaa pakastimesta hetki ennen tarjoilua, niin se ehtii hiukan pehmetä.
Aihe on lukittu.
Lisää
23.02.2014 19:42 - 23.02.2014 19:42 #17645 : Petra
Vastaus käyttäjältä Petra aiheessa Re: Helmikuu 2014: kakkupohja ja täyte!
Paleltunut kirsikka-marenkikakku



Marenkikakkupohjat]
4 valkuaista
2 dl sokeria

Erottele munista valkuaiset ja keltuaiset. Laita keltuaiset talteen täytettä varten. Vatkaa valkuaiset kevyeksi vaahdoksi ja lisää sokeri sen jälkeen vähitellen yhä samalla vatkaten. Marenki on valmista kun kaikki sokeri on liennut ja vaahto on kiiltävää.

Piirrä kahdelle leivinpaperille 2 n. 20 cm halkaisijaltaan olevaa ympyrää (yhteensä siis 4 ympyrää). Paista 100 asteessa pari tuntia, siihen asti kunnes levyt ovat täysin rapeita. Jos käytössäsi ei ole kiertoilmauunia, pitää marenkilevyt paistaa kahdessa osassa (kuten minä tein). Anna marenkilevyjen jäähtyä täysin ennen kuin irrotat ne leivinpaperista.

Kirsikkamousse]
350 g kirsikkahilloa (Lidlistä)
1 dl vettä

4 keltuaista
2 rkl maizenaa
0,5 dl maitoa

2 dl kermaa

Kiehauta kattilassa kirsikkahillo ja vesi. Sekoita maizena ja keltuaiset keskenään tasaiseksi tahnaksi, lisää maito. Lisää seos koko ajan sekoitellen kuuman kirsikkahillon joukkoon. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen kunnes se sakenee ja pulpahtaa uudestaan. Anna seoksen jäähtyä.

Vatkaa kerma ja lisää jäähtyneen kirsikkaseoksen joukkoon.

Lisäksi]
100 g kirsikkahilloa

Levitä kolmelle pohjalle kirsikkahilloa sekä päälle kirsikkatäytettä. Lado kerrokset päällekkäin, tyhjä marenkilevy päällimmäiseksi. Laita kakku pakastimeen ja anna sen jäätyä siellä yön yli tai vähintään 4 tuntia. Ota kakku pakastimesta n. 15 minuuttia ennen tarjoilua.
Aihe on lukittu.
Lisää
05.03.2014 23:04 - 05.03.2014 23:04 #17668 : Tanja
Vastaus käyttäjältä Tanja aiheessa Re: Helmikuu 2014: kakkupohja ja täyte!
Hei vaan ja täältä myöhäiset pisteet tulloo!

Kommentteja tuli oikeasti valtava määrä, enkä nyt millään jaksa ottaa niitä yksitellen tänne kun nukkuakin pitäisi ehtiä jossain välissä... Mutta lupaan laittaa ne vielä esille, mutta en ihan lähipäivinä kuitenkaan. Sitä odotellessa tässä pisteet

1. Sokerivaltakunta - Devil's cake made by me 1+1+1+5 = 8p

2. kotikokeilija - Suklainen unelma 3+3 = 6p

3. Onneli78 - Inkkarikakku 1+5+1+3+1+1 = 12p

4. MrsBaker - Paprika-kinkkuvoileipäkakku 5+3+3 = 11p

5. tahmatassu - Mausteinen omenamoussekakku 3+3+5 = 11p

6. Suwa - Päärynäomena yllätys

7. Henna73 - Minttusuklaakakku 3+1 = 4p

8. TOFFEEPALLO - Raikas passion-vadelmatäytekakku 1+1+3+5 = 10p

9. taikataikinat - Cookies & cream 5+3 = 8p

10. nami-hiiri - Mansikkamurut & kaneli 1+5+3+5+3+5 = 22p

11. pikkumurunen - Päärynä-suklaakakku kinuskiyllätyksellä 5+5+1+5+5 = 21p

12. Vispilä - Pähkinäsuklaajäätelökakku 1+3 = 4p

13. Petra - Paleltunut kirsikka-marenkikakku 1+3+5 = 9p


Eli palkinnoille ylsivät: nami-hiiri 22p, pikkumurunen 21p, Onneli78 12p, MrsBaker 11p ja tahmatassu 11p. Päivittäisittekö osoitetietonne suoraan nami-hiirelle niin saadaan palkinnot matkaan!
Aihe on lukittu.
Lisää
27.03.2014 11:59 - 27.03.2014 11:59 #17764 : Tanja
Vastaus käyttäjältä Tanja aiheessa Re: Helmikuu 2014: kakkupohja ja täyte!
Kommentteja tuli siis runsain määrin, sydämellise kiitokset kaikille ketkä niitä jaksoivat naputella!
Tässä vihdoin ne kaikki suoraan copypastella, siksi hymiöitä saattaa puuttua ja nimiä tulla moneen kertaan kommenttien joukossa tms...

Yleistä kommenttia:
Oli aika vaikea homma antaa pisteitä, kun oli niin monta todella ihanaa kakkua... Harmitti, kun ei voinut antaa enemmän pisteitä.
Olipas taas hankalaa, mutta jotenkin pitaa pisteet antaa... Nyt valitsin siten, mikä juuri tällä hetkellä maistuisi parhaiten kahvin kanssa.


Sitten kaikkien omat:


1. Sokerivaltakunta - Devil's cake made by me
mehevännäköinen herkku
Devil's cake: Suklaata suklaalla, ei voi mennä pieleen. Nam!
Aiai kun näyttää makoisalta! Oikea herkkupala!
Suklaata suklaakakussa, tässä ei voi mennä pieleen.
Oi mikä suklaaherkku, näyttää ihanan mehevältä ja suklaiselta.
Syntisen suklainen, smetana antaa varmasti ihanaa makua kreemiin!


2. kotikokeilija - Suklainen unelma
liivatteiden määrä on arvoitus , rakastan valkosuklaata
Suklainen unelma: Kaunis kakku, herkulliset ainekset. Valitettavasti reseptiikassa pieniä puutteita: kuinka paljon liivatetta täytteisiin tarvitaan?
oikein raikas ja ihana täytteen puolesta
Browniespohja ei voi olla muuta kuin hyvää! Mustaherukat sopivat tämän pohjan kanssa erinomaisesti. Valkosuklaatäytekin vaikuttaa hyvältä.
Brownies pohja tuo kakkuun kivaa vaihtelua.
Vaikuttaa todella tuhdilta kakulta, hyvät maut.
Näyttää todella herkulliselta..!


3. Onneli78 - Inkkarikakku mielenkiintoiset ja houkuttelevat täytteet
Inkkarikakku: Astetta terveellisempi vaihtoehto mausta tai ulkonäöstä tinkimättä.
vaikka intiaanisokeri houkuttelee, kinuski-puolukkaliitto ei vaan ole minun juttu. Karpalo sopisi minulle
Spelttiä ja puolukkaa, Tämä kakku menee kokeiluun välittömästi!
Mielenkiintoinen pohja, intiaanisokerin karamellisuus sopii varmasti hyvin puolukoiden kanssa.
Inkkarisokeri tuo varmasti makua kakkuun, ja puolukat sopii kinuskin ja toffeen makuihin täydellisesti!


4. MrsBaker - Paprika-kinkkuvoileipäkakku
4. Paprika-kinkkuvoileipäkakku: suolaisen ystävälle voileipäkakku toimii aina
Paprika-kinkkuvoileipäkakku: Mukavaa, että kakkuhaastetta on uskallettu ajatella "laatikon ulkopuolelta" ja vieläpä gluteenittomana. Jos olisin vielä yhden lisäpisteen voinut antaa niin se olisi mennyt tälle kakulle.
ainoa suolainen kakku kisassa. Mahtava gluteeniton pohja
Kookosjauhot tuovat varmasti leipään kivan maun. Ihanan pehmoisen oloinen leipä. Täytteetkin sopivat makuuni Vaikka minun silmääni tästä uupuu varsinainen KAKKUpohja, niin muuten oikein maistuvan oloinen!
Todella herkullisen kuuloiset täytteet suolaisessa kakussa.
Näyttää hyvälle, mutta omaan makuuni ehkä liikaa makuja mukana.
Hyvä oivallus, eipä olisi voikkarikakku tullut mieleenikään tähän haasteeseen! Kuulostaa tosi hyvältä, rouheinen leipäkin maistuu varmasti hyvälle!


5. tahmatassu - Mausteinen omenamoussekakku
5. Mausteinen omenamoussekakku: mehevää
Mausteinen omenamoussekakku: Ihana idea yhdistää omenamousse maustekakkuun! Vesi herahti kielelle.
omenaleivonnaisille en osaisi sanoa ei. Maustekakuista en tykkää, mutta sekin sopii omenoiden kanssa. Ihanaa
Todella hyvin toteutunut kakkuidea! Kakkupohjan maustaminen hyvä idea. Omena ja raparperi sopivat tosiaankin hyvin yhteen! Omenamoussen ohje voi joskus tulla käyttöön
Hyvä idea maustaa pohja täytteeseen sopivilla mausteilla, kiva lisä siitä.
Ihanat maut -syksy ja sadonkorjuu tulee ensimmäisenä mieleen mutta miksipä ei voisi pakasteesta näistä saada makumuisteloita..


6. Suwa - Päärynäomena yllätys
6. Päärynäomena yllätys: houkutteleva herkku
Päärynäomenayllätys: Jännät makuyhdistelmät. Juustokakkua ei ole tullut vähään aikaan tehtyäkään. Nyt alkoi vähän tekemään mieli...
mielenkiintoinen ohje, mutta minusta enemmän piiras kuin kakku, siksi ei pisteitä
Oikein makoisa kokonaisuus! Minulle tulee murutaikinasta mieleen piirakkapohja, mutta sopiihan se hyvin juustokakullekin
Päärynäinen juustokakku on hyvin raikkaan oloinen.
Miellän tämän enemmän piirakaksi tai tortuksi kuin kakuksi. Maut vaikuttavat kuitenkin hyviltä.
Jotenkin tähän haasteeseen en ihan tätä näkisi osuvan, vaikka kieltämättä kun säännöt lukee läpi niin eihän missään nimenomaan täytekakkua käsketä tekemään.. Oli miten oli, maku on tässä varmasti ollut herkullinen!


7. Henna73 - Minttusuklaakakku
Minttusuklaakakku: Minttusuklaa on herkkua, makuyhdistelmä sopinee erinomaisesti siis kakkuunkin. Omiin silmiini ulkonäkö vähän hurjan näköinen.
Pohja melkein sama kuin Devil's cake-ssa. Tykkään minttu-suklaayhdystelmästä paljon. Täyte on liian tehokkaasti tekovärjätty.
Kauniit värit ja herkullisen näköinen kakku. Itse en ole koskaan tehnyt minttusuklaakakkua, mutta nyt pitää kokeilla!
Tuon minttusuklaapohjan on pakko olla tosi hyvää Ainakin näyttää siltä. Vaikka täyte ei väriltään niin houkuttele, niin maultaan se houkuttelee sitäkin enemmän.
Minttu ja suklaa on kyllä lyömätön yhdistelmä.
Niin ihanan mehevän oloinen pohja ja minttutäyte sopii tähän varmasti hyvin.
Ihanat maut kakussa!


8. TOFFEEPALLO - Raikas passion-vadelmatäytekakku
8. Raikas passion-vadelmatäytekakku: kivat täytteet
Raikas passion-vadelmatäytekakku: Herkän kaunis kakku, maukkaan oloiset makuyhdistelmät.
Oikea nimi annettu kakulle. Todella raikas! Ihastuin. Kokeilulistalle ja pian! Voisi olla minun valinta jos tulisi uusintana "leipomus jonka halusin tehdä"
Tämän kakun täytteet innostivat minua. Erityisesti passiontäyte. Tuo kivaa raikkautta kakkuun.
Vadelma kja passionhedelmä täytteet kuulostaa herkulliselta yhdistelmältä.
Raikkaat maut ja hyvin sopivat yhteen.
Makuyhdistelmä kuulostaa hyvältä ja toimivalta! Täytevälit myös näyttävät kauniilta, passionhedelmän siemenet tuo hauskan lisän ulkonäköön ja toki myös suutuntumaan.
Pienen pieni miinus epätasaisista kakkupohjaväleistä, tosin mitäpä väliä sillä loppujen lopuksi sitten on.. Ei kai mitään!

9. taikataikinat - Cookies & cream
9. Cookies & cream: hauska idea
Cookies & cream: Mukavilla pikkujipoilla saatu aikaan kekseliäs kakku.
Minun lapset ihastuisivat tähän kakkuun! Ehkä teen synttärikakuksi, vaikka Ballerinan keksien kanssa. Hieno idea.
Tässä ohjeessa on paljon hyviä ja hauskoja kikkoja! Tykkään tuosta pohjan läikikkyydestä. Vähän kuin pantterikakku Keksipalaset rouskuvat varmasti kivasti suussa.
Keksinpalat täytteen seassa on hauska ajatus.
Hauska oivallus ja voin melkein maistaa tämän suussani


10. nami-hiiri - Mansikkamurut & kaneli
Mansikkamurut & kaneli: yhdistelmä toimii varmasti
Mansikkamurut & kaneli: Mansikkaa ja suklaata en ole itse koskaan yhdistänyt. Vaikuttaa ihan hyvältä idealta.
Mahtava kakku, mahtavan näköinen! Ihana ratkaisu luonolliseen värjäämiseen kakkupohjasta punaiseksi. Muistuttaa suklaista Red velvet kakkua. Värjäysvinkin voisin hyödyntää kun teen Red velvet kakun, sillä en tykkää elintarvikevärien käytöstä (vaikka itsekin käytän!)
Tuo pohja sai minut innostuksesta mykkyräiseksi Luulin sitä ensisilmäyksellä täytteeksi. Kaunis väri saatu luonnollisilla aineksilla, mikä on aina hyvä asia. Tasaisesti leikatut pohjakerrokset ja maittava täyte vielä kruunuksi!
Mansikkaista kakkupohjaa täytyy testata, ihanan kuuloinen!
Ihanat luonnolliset värit ja herkullinen makuyhdistelmä.
Hauskannäköinen kakkupala, värit tavallaan "nurinperin", olettaisi ensisilmäyksellä että punainen on täytettä ja ruskea kakkua! Plussaa raikkaasta kakkupohjan väristä luonnollisin värein!


11. pikkumurunen - Päärynä-suklaakakku kinuskiyllätyksellä
11. Päärynä-suklaakakku kinuskiyllätyksellä: tätä herkkua jos pääsisi maistamaan
Päärynä-suklaakakku kinuskiyllätyksellä: Ehdoton voittaja minun mielestäni. Tässä kakussa on kaikki mennyt ihan nappiin.
Ihanan näköinen kakku, jossa kuvittelin heti omenoita. En ole päärynän fani, mutta omenalla tulee varmasti kokeiltua! Mahtava!
Niiiiiin herkullisen näköinen, tunsin kuinka pohja suli suuhuni.. Mm.. Ja täyte tuo raikkaan yllätyksen. NAM!
Luulin ensin, että kakussa on yksi täyteväli, kunnes luin reseptin Kinuski toimii samalla kivasti kostuttajana. Päärynämoussea en ole koskaan maistanut. Täytyy olla hyvää. Päärynähillo pilkottaa hauskasti täytteen alta.
Kinuski on piilotettu hauskasti kakkupohjaan.
Todella herkullisen kuuloinen kakku! Paahtokinuskiväli on mielenkiintoinen!


12. Vispilä - Pähkinäsuklaajäätelökakku
12. PÄHKINÄSUKLAAJÄÄTELÖKAKKU: erilainen herkkupala
Pähkinäsuklaajäätelökakku: Hyviä jäätelöohjeita ei koskaan ole liikaa, jäätelötäytettä voisin kokeilla ihan sellaisenaan.
Mielenkiintöinen idea. Harvoin teen jäätelökakua, mutta tämä on kokeillua arvoinen.
Tämä ohje sopisi hyvin aurinkoisiin kevätpäiviin. Pehmoinen pohja sopii hyvin jäätelökakkuun!
Hauska idea täyttää kakku jäätelöllä. Pähkinäsuklaajääteläö on kyllä herkullisen kuuloista.
Jäätelökakku on kivaa vaihtelua perinteisille kakuille. Hyvät maut ja vadelma raikastamassa makuja.
Kiva idea tehdä jäätelökakku!


13. Petra - Paleltunut kirsikka-marenkikakku
13. Paleltunut kirsikka-marenkikakku: sopisi keliaakikollekin
Hyvää kakku marenki rakastajille. Itseleni jäi vähän kysymys merkkillä, sillä reseptissä lukee: "Vatkaa kerma ja lisää jäähtyneen puolukkaseoksen joukkoon." ja kyse on kirsikkakakusta. Jäänyt mietimään kumpi maistuisi paremmalta?
Todella jännittävän näköinen ja kuuloinen kakku!
Tekisi niin mieli nähdä vilaus kakkupalan sivusta Mutta ohje vaikuttaa erinomaisen hyvälle. Tämäkin ohje tuo kesän mieleen.
Hauska idea pakastaa marenkinen kakku ennen tarjoilua.
Hyvänoloinen makea herkku.
Kirsikat ja marenki on herkullinen yhdistelmä!
Aihe on lukittu.
Sivu luotiin ajassa: 0.277 sekuntia
Toteutus: Kunena foorumi

Sponsorit 2017