2014 TAMMIKUU: Leivotaan herkkuja 'pussinkyljestä'

Lisää
02.01.2014 00:02 - 02.01.2014 00:02 #19167 : nami-hiiri
nami-hiiri loi aiheen:
.
TAMMIKUU 2014
- idea, jota on toivottu !
- osallistuminen anonyymisti !


Tee leipomus reseptillä, jonka löydät jääkaapistasi, jauhokaapista tai vastaavasta eli tuotepussin tai tölkin kyljestä tai vaikkapa rasian kannen alta (usein reseptejä, ideoita haitarilipukkeina ).
Olisi hauskaa, jos haasteleipomuksesi resepti löytyisi jostain sponsoreidemme pakkauksesta ! Ei kuitenkaan este osallistumiselle, eikä sekään, jos tulisi haastetöitä samasta tuotereseptistä.
Kuvaa se tuote, josta löysit mieleisesi reseptin haasteeseen.


Haasteeseen ja voittajan äänestämiseen voi osallistua kuka tahansa Leivontafoorumin aktiivijäsen .

Näin voit osallistua]
  • Leivo tai valmista haasteleipomus 3. - 23. tammikuuta välisenä aikana jonkun tuotteen kyljessä olevan reseptin mukaan.
  • Ota valmiista leipomuksestasi kuva ja sen leikkauspinnasta toinen.
  • Postaa tämän viestin jatkoksi]
  • Tunnukset osallistumiseen löydät aktiivijäsenien palstalta (näkyy vain sisäänkirjautuneena) http://www.leivontafoorumi.org/viewtopi ... 610#p19610
    Kun postaat haasteleipomustasi, et voi olla kirjautuneena omalla nikilläsi, joten katso ensin ne tammikuun tunnukset !
  • Anna lyhyt ja ytimekäs nimi omalle haastetyöllesi, jotta vastuuhenkilö voi myöhemmin selkeyttää äänestyslistan. Ilmoita leipomuksesi nimi YV]
  • NYT osallistutaan anonyymisti ja tästä syystä leipomustasi ei saa julkaista netissä, ei omassa blogissa tai muutenkaan julkistaa ennen haasteen tulosten julkistamista.

Äänestys/arvostelu tapahtuu 24. - 31. tammikuuta välisenä aikana YV/nami-hiiri.
  • Äänestysaika alkaa välittömästi osallistumisajan päätyttyä, kun lista ilmestyy esille - ja tapahtuu yksityisviestillä nami-hiirelle, joko kommentein tai ilman.
  • Kommentit voi halutessaan laittaa suoraan tammikuun höpinöihinkin!
  • Äänestä NELJÄÄ parasta leipomusta pistein 5 - 4 - 2 - 1 eli parhaalle 5 pistettä, seuraavalle 4 jne. Omaa leipomusta ei luonnollisestikaan pisteytetä.
  • Äänestysaika päättyy 31.01.2014 klo 22]

Tammikuussa tuotepaketit lahjoittaa seuraavat sponsorimme]











Sponsoripalkinnoista]

Olisi suotavaa aina laittaa palkinnon kuva esille kuukauden höpinöihin ja/tai omaan blogiin - ja vaikka voitokkaan leipomuksen kuvan kera.
Tammikuun mahdollisten blogittomien voittajien oletetaan myös julkaisevan saaduista tuotepaketeista kuva 'tammikuun höpinöissä'.
Sponsoripalkinnot lähetetään vain kotimaan osoitteisiin.
- Jos haluat lahjoittaa saapuneen palkintosi, se on täysin oma asiasi, mutta kuvaathan sen ensin, kiitos!.

Tammikuun vastuuhenkilö on nami-hiiri ja teami avustaa tarvittaessa.
.

Voisin lopettaa suklaan syömisen, jos haluaisin, mutta en ole luovuttajatyyppiä.
Aihe on lukittu.
Lisää
03.01.2014 17:24 - 03.01.2014 17:24 #17403 : Haasteosallistuja
Haasteosallistuja vastasi aiheeseen: Re: 2014 TAMMIKUU: Leivotaan herkkuja 'pussinkyljestä'
15 minuutin kakut

Tavallisesti en hoksaa tutkia pakkauksien reseptejä, mutta onneksi tällaisia haastetehtäviä tulee. Tämä resepti löytyi alla olevasta purkista ja valitsin sen, koska resepti oli mielestäni erikoinen. Pikkuleipiä tuli noin 70 kpl.



Ja tässä resepti purkista]https://lh3.googleusercontent.com/-P5ubmL1MMWE/Usbmb4ltdqI/AAAAAAAABcM/Rc3T-Dyv5SA/w600-h487-no/DSC_3891.jpg[/img]

Kahvi korostaa pikkuleipien pähkinäistä makua, joten suosittelen kahvin kera nautittuna.



IV palkintosija 15 minuutin kakut / 16 pistettä / HENNA

- Pähkinävoi on itselleni hieman tuntematon elintarvike, mutta nämä maukkaat keksit on kyllä hyvä syy tutustua tähänkin raaka-aineeseen.
- 15 minuutin kakut 4 pistettä
- Erilainen, jauhoton tapa tehdä keksejä. Näitä pitääkin kokeilla!
- 15 minuutin kakut = 4 pistettä
- Suussa sulavan näköiset keksit, joista ei pähkinäistä makua puutu
- 4 pistettä]http://www.leivontafoorumi.fi/portaali/images/icon_smile.gif[/img]
Aihe on lukittu.
Lisää
06.01.2014 20:23 - 06.01.2014 20:23 #17409 : Haasteosallistuja
Haasteosallistuja vastasi aiheeseen: Re: 2014 TAMMIKUU: Leivotaan herkkuja 'pussinkyljestä'
Mystisen hyvät marjapiilot



Tätä ohjetta olen aika monesti tiiraillut jauhopussin kyljestä ja nyt vihdoin leivoin näitä, kiitos haasteen

(12 kpl)

Pohja
200 g leivontamargariinia
1 1/2 dl sokeria
1 kananmuna
4 dl täysjyvävehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vaahdota pehmeä margariini ja sokeri. Lisää muna hyvin vatkaten. Sekoita keskenään jauhot ja leivinjauhe ja lisää taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi, kääri se tuorekelmuun ja laita jääkaappiin tunnin ajaksi jähmettymään.

Ota taikinasta 1/3 erilleen kansia varten. Jaa lopputaikina 12]Täyte[/b]
200 g (4 dl) mustikoita tai muita marjoja pakasteena (laitoin mustikoita)
1/2–1 dl sokeria (laitoin 1/2 dl)
2 rkl perunajauhoja

Sekoita osittain sulaneiden marjojen joukkoon sokeri ja perunajauhot. Lusikoi marjatäyte taikinasyvennyksiin. Kauli erilleen otettu taikina levyksi jauhotetulla alustalla. Ota siitä juomalasin (tai sopivan muotin) avulla 12 pyöreää kantta, halkaisijaltaan 7 cm. Nosta kannet marjapiilojen päälle (kansia voi kevyesti painaa reunoista, jotta ei jää aukkokohtia).

Paista marjapiiloja 200 °C]Koristeluun[/b]
tomusokeria

Siivilöi marjapiilojen päälle tomusokeria.

Paljastunut marjapiilo.


Ohje löytyi tämän pussin sivusta.

I palkintosija Mystisen hyvät marjapiilot / 40 pistettä / ONNELI

- 5 pistettä Tänne täydet pisteet! Ovat kyllä niin ihanan herkullisen näköiset ja hyvin onnistuneet leivonnaiset.
- Mahtavan maukas resepti ja onnistunut toteutus.
- Mystisen hyvät marjapiilot 4 pistettä. Hurrrjan herkullisen näköisiä! Pakko itsekin testata!
- Näyttää herkullisilta. Mustikat on pysyneet leivonnaisissa hienosti piilossaan eikä ole värjännyt taikinaa.
- Mystisen hyvät marjapiilot]
Aihe on lukittu.
Lisää
07.01.2014 20:05 - 07.01.2014 20:05 #17415 : Haasteosallistuja
Haasteosallistuja vastasi aiheeseen: Re: 2014 TAMMIKUU: Leivotaan herkkuja 'pussinkyljestä'
Tätä ohjetta on puuropaketin kyljestä katsellut muutamaan otteeseen, mutta on nuo puuropussit aina huvenneet ennen kuin olen ehtinyt alkaa leipomaan, mutta nyt sitten jäi puurot keittelemättä..

Mureat pikkuleivät



100 g margariinia (voita)
1 dl sokeria
1 muna
4 ps Elovena Hetki Valkosuklaa-Mansikka annospikapuuroa
1 dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta

Vaahdota huoneenlämpöinen margariini ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja vatkaa taikina tasaiseksi.
Muotoile taikinasta jauhoitetuin käsin tanko ja leikkaa se 30 palaan.
Paista uunin keskitasossa 200 asteessa n.10 minuuttia.




-oikeaa herkkupuuroa on normaalistikin, vain olipa myös pikkuleivät herkullisia!
Melkeinhän näitä voi terveellisiksikin sanoa kun puurosta ovat tehdyt...

Mureat pikkuleivät / TAIKATAIKINAT

- Kaurakeksit on yksi parhaita keksejä mitä tiedän ja tällä reseptillä saa kivasti vaihtelua niihin perinteisiin.
- Pikkuleivät, jossa on vähän erilaista twistiä.
- Kiva resepti -helposti vaihtelua makuun verrattuna "tavallisiin" kekseihin.
- Kivasti käyvät puuroannosainekset pikkuleipiin! Ovat varmasti tosi herkullisia!
- Valkosuklaa-mansikkapuuroa, nam. Siitä ei voi tulla kuin herkullisia pikkuleipiä.
- Kätevästi saa valkosuklaan ja mansikan maut kekseihin käyttämällä tätä tiettyä puuroa. Varmasti hyviä!
- Niissä käytetty puurohiutale oli minulle tuntematon. Pitää maistaa sekä puurona että pikkuleipinä
Aihe on lukittu.
Lisää
08.01.2014 16:54 - 08.01.2014 16:54 #17417 : Haasteosallistuja
Haasteosallistuja vastasi aiheeseen: Re: 2014 TAMMIKUU: Leivotaan herkkuja 'pussinkyljestä'
KUITUINEN LEIPÄ

Sokerijuurikaskuituhiutaleet ovat ostettu laihtumiskuurin takia. Kun suunnitelma kaatui, hiutaleet jäivät käyttämättä. Kiitos haasteen, löysin tämän ihanan leipäohjeen]http://i1291.photobucket.com/albums/b556/Sanja_Alisic/66f53f22-e362-4184-b91a-c43c8a596be1_zpse6930f90.jpg[/img]

KUITUINEN LEIPÄ

(2 leipää/n. 25 sämpylää)

25 g hiivaa
3 rkl kasvisöljyä
6 dl vettä
1 ½ tl PanSuolaa
2 ½ dl Fibrexiä
n. 11 dl (650g ) vehnäjauhoja tai n. 12 dl gluteenitonta jauhoseosta (itse käytin vehnäjauhoja)

Murenna hiiva ja liota se pieneen määrään kädenlämpöistä vettä. Lisää loppu vesi, öljy, Pansuola, Fibrex ja suurin osa jauhoista. Vaivaa taikinaksi. Anna kohota peitettynä n. 30 min. Lisää loput jauhot ja vaiva taikina notkeaksi. Muotoile joko kaksi leipää ja aseta ne voideltuihin vuokiin tai muotoile sämpylöitä. Anna kohota peitettynä vielä 30 min. Paista leivät 200 asteisen uunin alaosassa n. 35 min. Paista sämpylät 250 asteisen uunin keskiosassa 10-12 min.





Kuituinen leipä / SOKERIVALTAKUNTA

- Herkullisen oloinen leipä.
- Avattu Fibrex pussi lojuu itsellänikin käyttämättömänä kaapissa. Jospa tämän reseptin innoittamana ottaisin sen uudestaan käyttöön. Pehmoisen ja mehevän näköinen leipä.
- komea lopputulos
- Ihanan terveellinen vaihtoehto. Tätä voisi kokeilla.
- Hyvä kun tuli sitten käytettyä hyödyksi hiutaleet Makoisan oloinen leipä, söisin mielelläni!!
- Haa, täältä löytyy myös samasta syystä samanlainen pussi.. ;D Täytyykin kokeilla leipää!
- Helpon oloinen ohje ja leipä näyttää hyvälle.
- Leipä näytti herkulliselta. En ole koskaan tuota kuitua käyttänyt. Innosti kokeilemaan.
Aihe on lukittu.
Lisää
09.01.2014 17:36 - 09.01.2014 17:36 #17419 : Haasteosallistuja
Haasteosallistuja vastasi aiheeseen: Kookosmuffinsit
.
Kookosmuffinsit 12 kpl

https://lh4.googleusercontent.com/EFjrX_pY9c7ryjZDcHRR6-2gcD67Deeks8AjcZA6XIc=w385-h577-no



Ihana haaste kerrassaan! Nyt laitoin itseni ajan kanssa tutkimaan kaikenlaisia pakkauksia, ja voi, reseptejä löytyi vaikka kuinka! Päädyin lopulta kokeilemaan näitä kookoksisia muffinseja, joiden resepti löytyi Eskimon italian leivosvuoka -pakkauksesta.

Ohje:

4 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1,5 tl vaniljasokeria
0,75 dl kookoshiutaleita
150g margariinia
3 kananmunaa
2dl sokeria
0,75 dl maitoa

Kuorrute:
2dl tomusokeria
50 g maustamatonta tuorejuustoa
puolikkaan limetin mehu

Sekoita kuiva-aineet keskenään. Sulata rasva. Vispaa kananmunat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita muna-sokerivaahtoon rasvasula. Lisää seokseen kuiva-aineet sekä maito, sekoita tasaiseksi.
Jaa taikina 12:een Eskimo Italian leivosvuokaan, vuokia ei tarvitse voidella. Paista uunissa 200'C uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Jäähdytä.
Sekoita kuorrutteen ainekset keskenään. Valuta seosta muffinseille.


Kookosmuffinssit / 10 pistettä / ALIICA

- Kookoksen ystävälle taatusti makoisa leivonnainen. Kauniisti toteutettu.
- rakastan kookosta, joten pitänee kokeilla 5 pistettä
- Kylläpä on muffinssit kohonneet kauniiksi ja korkeiksi, paremman näköiset kuin pakkauksessa.
- Näyttävätpä todella pehmoisilta - ihana olisi haukata.
- 5 pistettä, Rakastan kookoksen makua ja olen varma, että tykkäisin näistä PALJON! Vielä kun on tuollainen herkkukuorrutus Sekin on kiva, kun reseptejä on tutkittu oikein ajan kanssa.
- Nätit muffinssit! Itse kuitenkin ymmärsin haasteen tehtävänannon niin, että oli tarkoitus ottaa ohje jonkin tarveaineen paketin kyljestä, vaikka ehkä tämä on nyt pilkunviilaamista... Tarvittiinhan toki näihin noita vuokia!
- Kiva makumaailma ja nätit vuoat.
Aihe on lukittu.
Lisää
10.01.2014 19:13 - 10.01.2014 19:13 #17421 : Haasteosallistuja
Haasteosallistuja vastasi aiheeseen: Re: 2014 TAMMIKUU: Leivotaan herkkuja 'pussinkyljestä'
Viljaiset sämpylät

Harvoin tulee leivottua valmiista jauhoseoksista, mutta tämä oli varsin maukas, mukavan rouheinen ja silti pehmeä sämpylä. Ja luomuakin vielä Helppoa, kun on kaikki siemenet, rouheet ja hiutaleet valmiiksi jauhoissa.





Myllärin luomu hurjan viljaiset sämpylät

50 g hiivaa tai 1 pussi kuivahiivaa
5 dl vettä
2 tl suolaa
½ dl rypsiöljyä
14 dl Myllärin Luomu Hurjan Viljainen Sämpyläjauhoja

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen ja lisää suola. Lisää puolet jauhoista, sekoita hyvin, lisää öljy ja loput jauhot ja alusta taikinaa kunnes se irtoaa kulhon laidoista. Kohota taikinaa peitettynä lämpimässä 30 minuuttia. Leivo sämpylöiksi (18 kpl) ja kohota pellillä liinan tai muovin alla noin 30 minuuttia.

Voit myös leipoa herkullisia patonkeja. Jaa taikina kahdeksaan osaan, kaulitse palat levyiksi ja rullaa patongeiksi. Halutessasi voit kostuttaa sämpylät vedellä ja ripotella päälle Myllärin Luomu Kaurahiutaleita. Paista 225 °C noin 10 minuuttia.






Viljaiset sämpylät / 15 pistettä / PIKKUMURUNEN

- Mukavasti saa vaihtelua "pulla" -sämpylöihin tai perus sämpyläjauhoista leivottuihin tällä reseptillä.
- Viljaiset sämpylät 5 pistettä. Tekisin mitä vain, jos saisin kyseisiä sämpylöitä lauantai aamulla lämpimänä, kera appelsiinimehu ja kahvi. Todella herkullisen näköisiä!
- Plussaa luomusta. Terveellisiä sämpylöitä helposti. Kauniit kuvat.
- Viljaiset sämpylät]
Aihe on lukittu.
Lisää
11.01.2014 14:04 - 11.01.2014 14:04 #17423 : Haasteosallistuja2
Haasteosallistuja2 vastasi aiheeseen: Re: 2014 TAMMIKUU: Leivotaan herkkuja 'pussinkyljestä'
.
VIIKUNALEIPÄ

Tämän herkullisen leivän ohjeen löysin Pirkka Pehmeät viikunat-pussista. Tein leivät jo jonkin aikaa sitten ja harmikseni tuotepussi katosi enkä ollut älynnyt ottaa siitä kuvaa. Siksi kuva pakkauksesta on otettu netistä.






Ainekset 2 kpl
1 ps (200 g) Pirkka pehmeitä viikunoita
5 dl vettä
2 tl suolaa
1 ps (11 g) kuivahiivaa
n. 11-12 dl hiivaleipävehnäjauhoja
n. 1/2 dl juoksevaa margariinia tai öljyä
Vaihe 1
Poista viikunoista kannat ja leikkaa viikunat pieniksi kuutioiksi.
Vaihe 2
Kuumenna vesi noin 42 asteiseksi. Lisää suola. Sekoita kuivahiiva ja viikunakuutiot pieneen jauhomäärään. Lisää jauhoseos nesteeseen. Alusta taikinaan loput jauhot vähitellen ja alustamisen loppuvaiheessa rasva.
Vaihe 3
Kohota taikinaa noin 30 minuuttia. Leivo kohonneesta taikinasta kaksi pitkulaista leipää ja nosta leivät voideltuihin leipävuokiin. Kohota leipiä vielä noin 20 minuuttia. Paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 25 minuuttia.



Viikunaleipä / 15 pistettä / VISPILÄ

- Viikunaleipä 4 pistettä
- Viikunat on hieman vieras aine, mutta koska hedelmäleivät yleensä on herkullisia, on tämä leipä maistamisen arvoinen.
- Viikunaleipä 5 pistettä
- Kylläpäs on kaunis leivän pinta, houkuttelee maistamaan.
- Viikunaleipä]
Aihe on lukittu.
Lisää
14.01.2014 08:48 - 14.01.2014 08:48 #17425 : Haasteosallistuja
Haasteosallistuja vastasi aiheeseen: Re: 2014 TAMMIKUU: Leivotaan herkkuja 'pussinkyljestä'
JUUSTOSARVET


7½ dl Pirkkka vehnäjauhoja
1 tl suolaa
200 g Pirkka leivontamargariinia
2½ dl maitoa
40g Hiivaa
200 g juusto raastetta

Voiteluun]http://sphotos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn2/1507744_10152111525883830_969700089_n.jpg[/img]

Sekoita Vehnäjauhot ja suola keskenään. Nypi rasva jauhojen kanssa murumaiseksi seokseksi.
Murenna hiiva kädenlämpöisen maidon joukkoon. Lisää jauhoseos maitoon yhdellä kertaa ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja kaaviloi taikinastas n.1cm paksuinen levy ( n. 60cm * 30cm).
Leikkaa taikinapöyrällä taikinasta kolmiota. Jaa juustoraaste kolmiolle ja kkierrä ne rullalle. Muotoile sarviksi.
Anna sarvien kohota liinan alla. Voitele sarvet munalla ja ripottele päälle unikonsiemeniä. Paista 225asteisessa uunissa keskitasolla n.10min



Itse jouduin jättämään unikonsiemenet pois kun kaupoista vissiin loppuneet

Juustosarvet / 1 piste / TILLI

- Perus juustosarvet ei petä koskaan.
- Juustosarvet 1 piste, Sarvia voisinkin tehdä viikon päästä tulossa oleviin juhliin. Herkullisen ja muhevan näköisiä!
- Klassiset juustosarvet näyttävät suussa sulavilta.
- Oioi kun tekisikin mieli maistaa näitä! Herkkuja!
- Perushyvää!
- Helppo sarviohje ja näyttävät herkullisille ja sisältä meheviltä. Ei mikään kevyt herkku
- Oikein juustoisen näköisiä, nam!
Aihe on lukittu.
Lisää
16.01.2014 12:24 - 16.01.2014 12:24 #17430 : Haasteosallistuja
Haasteosallistuja vastasi aiheeseen: Re: 2014 TAMMIKUU: Leivotaan herkkuja 'pussinkyljestä'
Gluteeniton suklaatorttu

Jostain syystä meidän kaapeista löytyi sellaisia paketteja, joissa oli ohjeita kiisseleihin, vaniljakastikkeisiin ja vastaaviin. Yllättäen maissitärkkelyspaketti tuotti täysosuman!

https://lh3.googleusercontent.com/YxIDhiIivHAh6OUwqRi5mwx1ef8upjjjN6zYXnGU_jE=w557-h333-no

200 g margariinia
200 g taloussuklaata
4 kananmunaa
2 dl sokeria
2,5 dl Maizena maissitärkkelystä
1 tl leivinjauhetta

Vuokaan]
2 rkl margariinia
1-2 rkl Maizena maissitärkkelystä

Sulata margariini ja suklaapalat kattilassa miedolla lämmöllä ja siirrä sivuun. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää muna-sokerivaahtoon maissitärkkelys, johon on sekoitettu leivinjauhe . Sekoita joukkoon suklaaseos. Voitele irtopohjavuoka tai korkeareunainen piirakkavuoka (Ø 26 cm) ja ripottele vuokaan maissitärkkelystä. Kaada taikina vuokaan. Paista uunin alatasolla 200 °C uunissa 30 min. Tortun tulee jäädä keskeltä kosteaksi. Anna tortun jäähtyä kunnolla ja tarjoa se mieluiten vasta seuraavana päivänä.





Sen verran täytyy myöntää poikenneeni ohjeesta, että margariinin tilalla käytin voita. Jostain syystä en vain pidä margariinista ollenkaan.
Ja resepti löytyi siis Maizena maissitärkkelys paketin takaa.



Gluteeniton suklaatorttu / 13 pistettä / TAHMATASSU

- Gluteeniton suklaatorttu Herkullisen oloinen torttu. Margariinin olisin itsekin vaihtanut voihin.
- Gluteeniton suklaatorttu 4 pistettä. Haluan itse kokeilla muuntaa oma mutakakun ohjeeni vaihtamalla perunajauhot maizenaan => voisi toimia.
- Ihanan näköinen torttu ja juuri sopivasti paistettu.
- Suklaanystävän unelma! Pieni miinus rasvan vaihtamisesta, mutta muuten oikein kelpo herkku!
- 5 pistettä Gluteeniton suklaatorttu
- Tätä olen kokeillut itsekin joskus, hyvää on!
- Ah, mutakakku on aina herkkua. Hyvin onnistunut, nätti ja sisältä kostea.
Gluteeniton suklaatorttu 2pistettä
- Tällaiset vehnäjauhottomat suklaakakut ovat minunlaiselleni suklaahirmulle heikko paikka. Itsekin olisin vaihtanut margariinin voihin. 2pistettä.
Aihe on lukittu.
Lisää
18.01.2014 19:14 - 18.01.2014 19:14 #17434 : Haasteosallistuja
Haasteosallistuja vastasi aiheeseen: 2014 Tammikuu: Leivotaan herkkuja 'pussinkyljestä'
Helppo piirakka

Nyt löytyi kyllä älyttömän helppo piirakan ohje! Ei tarvitse paljoa aineita, ei vatkausta, pelkästään aineet yhteen ja päälle omenaa, marjoja, hedelmää tai mitä haluaa! Sunspeltti tämän kertoi.



1,5dl kasviöljyä
5dl spelttijauhoja
3dl (täysruoko)sokeria
2tl leivinjauhetta
2dl vettä

Sekoita aineet keskenään taikinaksi. Levitä tasaisesti piirakkavuualle. (Tuplaa annos jos haluat pellillisen) Päälle voit laittaa omenaa, mustikkaa, vadelmaa, hedelmiä, mielikuvitus on rajana. Minä tein omenapiirakan. Uuni 225asteeseen ja piirakka on valmis 30min päästä.





Lämpimänä piirakka oli löysää mutta kunhan jäähtyi niin jämäkkyyskin tuli.

Helppo piirakka / 12 pistettä / SUWA

- Helppo piirakka 1 piste
- Spelttijauhoista leivottu piirakka on varmasti makoisaa.
- Helppo piirakka 2 pistettä
Nopea ohje vaikka yllätysvieraiden varalle. Spelt-jauhoja en ole koskaan kokeillut, mutta tämän ohjeen myötä ostin paketin kaappiin testatakseni. Pisteet siitä.
- Helppo piirakka]
Aihe on lukittu.
Lisää
20.01.2014 19:51 - 20.01.2014 19:51 #17465 : Haasteosallistuja
Haasteosallistuja vastasi aiheeseen: Re: 2014 TAMMIKUU: Leivotaan herkkuja 'pussinkyljestä'
Macaron



Bongasin Dansukkerin Tomusokeripaketista macaron-leivosten reseptin ja päätinkin testata leivoksia heidän tyylillään. Yleensä teen macaronit hieman erillä tavalla ja reseptissä oli myös muutama virhe, joiden takia ensikertalaisella varmasti olisi suuria vaikeuksia saada macaronit onnistumaan. Mutta kokeneelle leipurille paketissa on hyvä muistutus reseptistä.

Macaron kuoret]
    3 valkuaista
    ½dl sokeria
    3dl tomusokeria
    100g mantelijauhetta
    keltaista elintarvikeväriä

Täyte]
    100g tuorejuustoa
    1dl tomusokeria
    1tl vaniljasokeria

Macaron kuorien valmistus
Pakko todeta tähän alkuun, että valmistusohjeet olivat paketissa niin vajaavaiset, että lisään tähän hieman lisää ohjeita valmistusta varten. Ja muutaman kohdan laitan kuten paketissa luki, mutta lisään myös perään mielestäni hieman toimivamman tavan.
Vaahdota huoneenlämpöiset valkuaiset ja sokeri kiinteäksi vaahdoksi. Lisää elintarvikeväri tässä vaiheessa (itse en kyllä käytä keltaista väriä macaroneihin, mutta laitoin kun ohjeessa luki). Hienonna mantelijauhe tomusokerin kanssa monitoimikoneessa ja siivilöi seos. Lisää mantelijauhe-tomusokeriseos 1-3 osassa valkuaisvaahtoon ja sekoita seosta yhteensä noin 50 kertaa. Macaronien onnistuminen riippuu hyvin pitkälti taikinan oikeasta koostumuksesta. Taikinan koostumusta voi testata nostamalla pieni nokare taikinaa lautaselle. Taikinan pitäisi tasoittua 10sekunnin kuluessa. Taikina saa kuitenkin olla melko jämäkkää. Kannattaa varoa sekoittamasta taikinaa liikaa, sillä liian lötkö taikina leviää ja tällöin saa aloittaa kaiken alusta. Paketin kyljessä luki, että sekoita mantelijauhe, tomusokeri ja elintarvikeväri valkuaisvaahdon joukkoon. Tämä antaa ymmärtää, että värin voisi lisätä lopuksikin. Tämä on kuitenkin sula mahdottomuus, sillä kun taikina on oikea koostumukseltaan, niin eihän siihen enää voi mitään väriä lisätä. Toki paketissa on oltava lyhyet ja ytimekkäät ohjeet, mutta siinä olisi voinut vaikka lukea edes tuo, että sekoita taikinaa noin 50 kertaa, jolla pitäisi onnistua melko hyvin. Tosin macaronien kanssa joskus kaksikin sekoitusta voi olla jo liikaa.
Pursota taikinasta (kesto)leivinpaperille reilu 2euron kolikon kokoisia ympyröitä. Napauta peltiä pöytää vasten pari kertaa, jotta taikina tasoittuu. Anna nöttösten levätä huoneenlämmössä noin 15min (itse lisäisin tähän, että joskus menee jopa 45min), kunnes pinnalle muodostuu hento kuori eikä sormeen tartu taikinaa kiinni.
Paista kuoria 150 asteessa uunin alatasolla (itse paistan aina keskitasolla) noin 15min.
Anna kuorien jäähtyä hetki ja irroita ne paperista. Jos kuoret eivät meinaa irrota paperista, paista niitä vielä lisää muutama minuutti.

Täytteen valmistus
Tähänkin on pakko heti alkuun todeta, että tuolla ohjeella ei kyllä saa macaronien täytettä aikaan. Seos oli niin lötköä, että se olisi karannut leivosten välistä, vaikka olisi ollut ihan jääkaappikylmää. Siksipä lisäsinkin sekaan 50g leivontamargariinia, joka kiinteyttää täytettä ja tekee siitä vieläkin paremmanmakuisen. Vaniljasokerin tilalla voi käyttää myös 1tl nestemäistä vanilja-aromia. Eli rasva vaahdotetaan, lisätään tomusokeri, tuorejuusto ja vanilja. Täytettä pursotetaan toiselle macaron kuorelle ja painetaan toinen kuori päälle. Pursotinpussina käy esim. minigrip-pussi, jonka kulmasta on leikattu pieni pala pois.


Tomusokeria on kyllä pakko itsellä olla aina kaapissa.


Tuli hyviä =)

Macaron / - / ?

- Kauniit ja herkullisen näköiset leivokset mutta miinusta ohjeen olennaisesta muuttelemisesta.
- Hienon näköiset macaronsit. Harmi, että ohje ei ollut alunperin toimiva.
- Miinusta siitä, että ohjetta on muuteltu. Alussa lukee, että tekijä haluaa testata reseptiä ohjeen tyylillä, mutta muutoksia kuitenkin tehtiin. Väriä kaipasin vähän enemmän. Muuten oikein kauniit macaronit!
- Kauniit macaronit mutta kuten höpinöissäkin todettiin, reseptin muokkaus oli nyt kielletty (ja alempana kuitenkin samalla reseptillä onnistuttu)
- Kauniit macaronit, mutta harmi että tehty omia lisäyksiä. Haasteen idea menee hukkaan.
- Kauniit macaronit.
Aihe on lukittu.
Lisää
21.01.2014 19:07 - 21.01.2014 19:07 #17482 : Haasteosallistuja
Haasteosallistuja vastasi aiheeseen: Re: 2014 TAMMIKUU: Leivotaan herkkuja 'pussinkyljestä'
Porkkanapiirakka

Huomasin sattumoisin Koskenlaskija-sulatejuustopaketissa ohjeen porkkanapiirakkaan. Olin suunnitellut porkkanapiirakan leipomista jo jonkin aikaa ja samalla muistin tämän haasteen, joten päätin kokeilla reseptiä. Olen aikaisemmin kokeillut vain porkkanakakkua tuorejuustokuorrutteella ja sen perusteella odotukseni olivat korkealla. Piirakkapohjasta tulikin ihanan kosteaa ja makukin miellytti. Kuorruttekin sopi piirakkaan,vaikka ensin en ollut täysin varma, pidänkö siitä. Jotenkin vain miellän Koskenlaskijan suolaisiin ruokiin ja leipomuksiin soveltuvaksi
Noudatin ohjetta, mutta pienensin määriä, sillä syöjiä ei todellakaan olisi riittänyt pellilliselle piirakkaa



Porkkanakakkuruudut
laktoositon, 24 ruutua/pellillinen

3-4 (350g) porkkanaa
4dl vehnäjauhoja
1rkl leivinjauhetta
1tl jauhettua kanelia
200g Valio Eila Laktoositon voita
4 munaa
3dl sokeria
2tl vaniljasokeria

Kuorrutus]http://i41.tinypic.com/11maomf.jpg[/img]



III palkintosija Porkkanapiirakka / 18 pistettä / TOFFEEPALLO

- Porkkanapiirakka 2 pistettä
- Porkkanakakkuruudut voisi olla hauskaa vaihtelua juhliin esim. mokkapalojen tilalle, herkullinen resepti ja kaunis toteutus.
- Porkkanapiirakka 1 piste.
- Porkkanapiirakka 5 pistettä
todella mehevän ja herkullisen näköinen piirakka! Tätä haluan myös testata.
- Porkkanapiirakka Jännältä kuulostava ohje. Ei olisi tullut ollenkaan mieleen yhdistää koskenlaskijaa makeaan piirakkaan. Pitäisiköhän rohkaistua?
- 4 pistettä Porkkanapiirakka
- Porkkanapiirakka 4 pistettä
- Porkkanapiirakka 2 pistettä
- Porkkanapiirakka]
Aihe on lukittu.
Lisää
23.01.2014 12:08 - 23.01.2014 12:08 #17493 : Haasteosallistuja
Haasteosallistuja vastasi aiheeseen: Re: 2014 TAMMIKUU: Leivotaan herkkuja 'pussinkyljestä'
.
Suussa sulavat
Porkkana-valkosuklaa -kakkutikkarit





AINEKSET (18 kakkutikkarille)]Porkkana-valkosuklaa-kakkutikkarit / 5 pistettä / KOTIKOKEILIJA

- Ihanan mausteinen taikina!
- Porkkana-valkosuklaa-kakkutikkarit: Kauniit tikkarit, taidolla tehdyt. Kuorrutekin saatu hyvin tasaisesti ilman valumajälkiä.
- Porkkana-valkosuklaa-kakkutikkarit: herkullisen näköinen ihanuus, joka nostaa veden kielelle.
Porkkana-valkosuklaa kakkutikkarit 2 pistettä, oikein ammattilaisnäköiset ihanat popsit!
- Tosi herkun näköiset tikkarit ja hienot kuvat.
- 1 piste: Popsisin näitä mielelläni suuhun! Kauniita ovat!
- Jäi epäselväksi, oliko resepti otettu tuosta vihkosesta? Silloin ei varmaankaan oikein sovellu haasteeseen kun tarkoitus oli käyttää tuotepakkausten kyljistä otettuja? Muuten tosi kauniit ja ihan varmasti herkulliset tikkarit!
- Söpöt kakkutikkarit. Tekeminen vaikuttaa helpolta muotin avulla.
- Joka tytön synttäriunelmatarjottava. Sisällössäkään ei näytä olevan moittimista.
- Porkkana-valkosuklaatikkarit = 2 pistettä[/color]
Aihe on lukittu.
Lisää
23.01.2014 16:29 - 23.01.2014 16:29 #17494 : Haasteosallistuja
Haasteosallistuja vastasi aiheeseen: Re: 2014 TAMMIKUU: Leivotaan herkkuja 'pussinkyljestä'
Macaron-leivokset 2



100 g manteleita
3 dl tomusokeria
3 valkuaista
0,5 dl taloussokeria
keltaista elintarvikeväriä

Täyte]
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria

Kalttaa*, kuori ja jauha mantelit. Sekoita ne tomusokerin kanssa. Vaahdota valkuaiset kiinteäksi vaahdoksi. Lisää taloussokeri ja vatkaa kovaksi marenkivaahdoksi. Sekoita manteli-tomusokeriseos vaahtoon ja värjää elintarvikevärillä.

Pursota taikinasta noin 40 pikkuleipää leivinpaperoidulle uunipellille. Anna levätä 15 minuuttia. Paista 150-asteisen uunin alaosassa noin 15 minuuttia.

Anna pikkuleipien jäähtyä leivinpaperin päällä ritilällä. Sekoita täyte ja levitä se 20 pikkuleivälle. Pane loput pikkuleivät kansiksi. Säilytä kylmässä.



*mantelien kalttaus (ohje netistä, en muista mistä)]http://www.leivontafoorumi.fi/portaali/images/icon_redface.gif[/img]

Kuvat otin ulkona, kun sisällä ei kännykkäkameraan meinannut valo riittää sisällä sitten millään. Sokeripaketin kuva on netistä, kun ulkonakin oli jo niin hämärää siinä vaiheessa kun olin siitä ottamassa kuvaa.



II palkintosija Macaron -leivokset nro 2 / 21 pistettä / PETRA

- Kauniin värisiä macaroneja saatu. Nämä on aina yhtä herkullisia.
- Macaron -leivokset nro 2 2 pistettä, hyvinhän ne macaron-leivokset onnistui ihan ohjeita noudattamalla. Itse kokeilin myös tuolla ohjeella, ja suht hyviä niistä tuli! Hienoa!
- macaron-leivokset nro 2 , 1 piste, antoi rohkeutta ja potkua kokeilla itse tekemään.
- Tosi hyvin onnistuttu ekakertalaiselta!
- Macaron –leivokset nro2 4 pistettä
- Hienot kuvat ja hienosti onnistuneet leivokset. Eipä uskoisi, että ekaa kertaa näitä oltiin tekemässä.
- 2 pistettä]
Aihe on lukittu.
Lisää
23.01.2014 22:34 - 23.01.2014 22:34 #17495 : nami-hiiri
nami-hiiri vastasi aiheeseen: Re: 2014 TAMMIKUU: Leivotaan herkkuja 'pussinkyljestä'
.
Kiitos mielenkiinnosta ja osallistumisesta vuoden 2014 ensimmäiseen leivontahaasteeseen!
Erilaisten leivontatuotteiden pakkauksista löytyi ihania leipomuksia reseptitoteutuksina.

Toteutuksia tuli mukavasti 14 kpl – tästä on hyvä jatkaa.
[/color]
Haasteleipomukset saapumisjärjestyksessä]
Äänestys/arvostelu tapahtuu 24. - 31. tammikuuta välisenä aikana,
yksityisviestillä nami-hiirelle, joko kommentein tai ilman.
Kommentit voi halutessaan laittaa suoraan tammikuun höpinöihinkin!

Äänestä NELJÄÄ parasta leipomusta pistein 5 - 4 - 2 - 1 eli parhaalle 5 pistettä, seuraavalle 4 jne. Omaa leipomusta ei luonnollisestikaan pisteytetä.

Äänestysaika päättyy 31.01.2014 klo 22]
.

Voisin lopettaa suklaan syömisen, jos haluaisin, mutta en ole luovuttajatyyppiä.
Aihe on lukittu.
Lisää
31.01.2014 22:00 - 31.01.2014 22:00 #17496 : nami-hiiri
nami-hiiri vastasi aiheeseen: Re: 2014 TAMMIKUU: Leivotaan herkkuja 'pussinkyljestä'
.
’Pussinkyljet’ ja niihin verrattavat paukkaukset olivat kiitettävän huolellisesti tutkittu ja tehty sitten niiden löydettyjen reseptien maukkaita toteutuksia. Se oli tammikuun haasteen koko idea eli tarkoitus oli löytää hyviä ja helppojakin reseptejä jaettavaksi, joita ei aina kiireessä tule huomioitua!

- Jatkoa ajatellen margariinin vaihtaminen voihin on makuasia, eikä mikään pahan paha muutos sinällään. Ei silloinkaan, kun tarkoitus on noudattaa reseptejä kirjaimellisesti.
- Ohjeistuksessa oli pieni toive.... ”jos vaikka löytyisi sponsorien pakkauksista”....tulkinnanvarainen ja ympäripyöreä ilmaisu, koska vuoden 2014 palkintojen valmistajat tekevät muutakin kuin ’pussiin pakattavia jauhoja’. Välinepakkauksissa ohjeet ovat yleensä taitetussa haitarissa tai vihkosissa eri kielillä. Se oli huomattu, muttei ’sakotettu’.
- Leipomus numerolla 11 oli/on sinällään pieni mysteeri Ö, haasteen idea ei tässä toteutunut.
- Näin vuoden ensimmäisen leivontahaasteen yhteydessä on hyvä muistuttaa kaikkia aktiivijäseniä siitä, että milloin haasteet käydään anonyymisti, niin toki osallistujien tulee ilmoittautua haasteen vetäjälle annetussa ajassa, ettei tule hylätyksi !


Tammikuun pisteiden yhteydessä saatuja yleisiä kommentteja]

- Kisaan oli tullut taas toinen toistaan inspiroivampia leivonnaisia. Paljon jäi pisteiden ulkopuolelle sellaisia, jotka olisivat myöskin pisteitä ansainneet. Suurimmalta osin oli ohjeita noudatettu hyvin, mikä on hienoa.
- Voi, taas oli ihania leivonnaisia, ja niin vaikea pisteyttää!

TÄSSÄ VOITTAJAT - ONNEKSI OLKOON !

I palkintosija Mystisen hyvät marjapiilot / 40 pistettä / ONNELI
II palkintosija Macaron -leivokset nro 2 / 21 pistettä / PETRA
III palkintosija Porkkanapiirakka / 20 pistettä / TOFFEEPALLO
IV palkintosija 15 minuutin kakut / 16 pistettä / HENNA

n-h
.
Edit. 04.02.14
V palkintosija on nyt arvottu: Viikunaleipä / 15 pistettä / VISPILÄ

Voisin lopettaa suklaan syömisen, jos haluaisin, mutta en ole luovuttajatyyppiä.
Aihe on lukittu.
Sivu luotiin ajassa: 0.227 sekuntia
Toteutus: Kunena foorumi

Sponsorit 2017