Lokakuu2013: leivo vientituote! 29.9.-27.10.

Lisää
28.09.2013 19:44 - 28.09.2013 19:44 #19157 : Tanja
Tanja loi aiheen:
Lokakuun leivontahaasteen aiheena on leipoa vientituote/vientituotteen näköinen leipomus.

Tuote voi siis olla joko leivonnainen tai sitten käyttöesine, peli tms. pääasia että Suomi tunnetaan ko. tuotteesta ulkomailla.

Haasteeseen ja voittajan äänestämiseen voi osallistua kuka tahansa Leivontafoorumin aktiivijäsen .
Haasteleipomuksia ei saa julkaista muilla nettisivuilla tai omassa blogissa ennen kuin voittaja ratkeaa!

Huom! Lisäaikaa osallistumiseen! Osallistumisaika päättyy seuraavasti]
Osallistumisaika päättyy su 27. lokakuuta klo 22. Näin voit osallistua]

  • Leivo vientituote/leipomus 29.9. - 27.10. välisenä aikana ja postaa saman ajanjakson sisällä osallistumisesi tämän ketjun jatkeeksi Haasteosallistuja -nimimerkkejä käyttäen.
    Tunnukset/ohjeet löydät aktiivijäsenien palstalta]http://www.leivontafoorumi.org/viewtopi ... 310#p19310[/url]
  • Liitä mukaan leivontaan käytetty resepti sekä 2-3 kuvaa leipomuksesta. (Vältä ylisuuria kuvia, sekä rekvisiittaa kuvissa, jotta leipomus saisi kaiken tarvittavan huomion.)
  • Anna lyhyt ja ytimekäs nimi haastetyöllesi, jotta vastuuhenkilö tunnistaa leipomuksesi - ja myöhemmin selkeyttää äänestyslistan.
  • Laita Tanjalle yksityisviestiä omalla nimimerkilläsi ja kerro mikä leipomus on sinun.

Äänestys]
  • Äänestysaika alkaa välittömästi osallistumisajan päätyttyä ja tapahtuu yksityisviestillä Tanjalle.
    Äänestä KOLMEA parasta leipomusta pistein 5 - 3 - 1 eli parhaalle 5 jne. Omaa leipomusta ei luonnollisestikaan pisteytetä.
  • Äänestysaika alkaa heti su 27.10 klo 22]
  • Mahdollinen palaute/arvostelu voidaan kirjoittaa haastetöistä pisteytyksen yhteydessä Tanjalle yskityisviestillä tai myöhemmin lokakuun höpinöihin .

Lokakuussa sponsorimme ovat]



Sponsoripalkinnoista]
Olisi suotavaa aina laittaa palkinnon kuva esille omaan blogiin - ja vaikka voitokkaan leipomuksen kuvan kera, sekä linkki ko. kuukauden haastehöpinöihin. Se on varmasti paras kiitos sponsorillekin.
Lokakuun mahdollisten blogittomien voittajien oletetaan myös julkaisevan saaduista tuotepaketeista kuva 'lokakuun höpinöissä'.
Sponsoripalkinnot lähetetään vain kotimaan osoitteisiin.
Jos haluat lahjoittaa saapuneen palkintosi, se on täysin oma asiasi, mutta kuvaathan sen ensin, kiitos!

Syyskuun haasteesta ja säännöistä vastaa Tanja, Lf team avustavat tarvittaessa.
Aihe on lukittu.
Lisää
02.10.2013 03:59 - 02.10.2013 03:59 #17128 : Haasteosallistuja
Haasteosallistuja vastasi aiheeseen: Re: Lokakuu2013: leivo vientituote! 29.9.-20.10.
.
Unikko & Alvar maailmalla

Leipomukset koottu eri kokoisilla Aalto -formuilla sekä kahvikakusta että kääretorttupohjasta. Kukat piirretty vapaalla kädellä mallina servetti ja työstetty sokerimassasta kaulimen avulla.



Kahvikakku

3 kananmunaa
2 dl sokeria
5dl kakkujauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 dl sitruunamehua
150 g voisulaa
2-3 tl piparkakkumaustetta, valmis sekoitus

Pinnalle karviaishilloa ja haluamasi koriste.
    Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi.
    Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää jauhoseos vaahtoon vuorotellen sitruunamehun ja rasvan kanssa. Lisää viimeiseksi mausteseos ja sekoita taikina tasaiseksi.
    Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun matalahkoon (neliö)vuokaan ja paista 175 asteisen uunin alimmalla tasolla n. 45 min.
    Anna kakun jäähtyä hetki ennenkuin painelet siitä formuilla leivoksia.





Suklaakääretortun pohja
4 kananmunaa
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
    Vaahdota munat ja sokeri. Siivilöi varovasti sekaan keskenään sekoitetut kuivat aineet. Paista uunissa 225 asteessa n. 8 min. Kumoa levy leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä.

Kuorrutus
25 g pehmeää voita
2rkl vahvaa kahvia
1 rkl kaakaojauhetta, sokeriton
2 dl tomusokeria
    Sekoita aineet keskenään tasaiseksi kiiltäväksi massaksi.
    Levitä isompien leivonnaisten kerrosten väliin, sekä leivosten pintaan tasaiseksi kerrokseksi.
    Koristele.

Maistuvat ohuen vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kera.

.
Aihe on lukittu.
Lisää
17.10.2013 20:45 - 17.10.2013 20:45 #17162 : Haasteosallistuja
Haasteosallistuja vastasi aiheeseen: Re: Lokakuu2013: leivo vientituote! 29.9.-20.10.
Muumi

Muumipeikko edustaa tässä perhettään ja ystäviään. Pienen hetken kävi mielessä, että sileän pinnan saisi muumille helposti jollain massalla. Mutta halusin haastaa itseäni enemmän ja päätin silottaa kermaisen pinnan. Kauan siinä meni, mutta tulipahan harjoiteltua silottamista Täytteen alle kerroksiin oli tarkoitus laittaa sipaisu mustikkamarmeladia, mutta unohdin.



Pikeeri (muumin yksityiskohtiin)
1/2 rkl kananmunan valkuaista
50 g tomusokeria
2 tippaa sitruunamehua
mustaa elintarvikeväriä

Sekoita 3/4 tomusokerista valkuaisen joukkoon. Lisää tomusokeria tarvittaessa lisää, kunnes seos on jäykähköä, mutta silti levittyvää. Lisää lopuksi sitruunamehu. Siirrä pikeeristä pieni osa toiseen kulhoon ja värjää se mustaksi elintarvikevärillä. Lusikoi pikeerit omiin pieniin pursotuspusseihinsa (käytin minikokoisia Minigrip-pusseja).

Leikkaa pusseista pieni kulma pois ja pursota niistä muumille yksityiskohtia. Olin piirtänyt valmiiksi leivinpaperille mallit, joiden päälle pursotin. Pursota valkoisella pikeerillä muumille häntä, kädet ja silmät. Pursota mustalla pikeerillä silmille keskustat sekä kulmakarvat ja suu. Pursotin vielä hennosti mustaa pikeeriä silmien reunoille, jotta silmät erottuisivat paremmin valkoisesta pinnasta. Anna pikeeripalojen kuivua seuraavaan päivään (tai kauemminkin).

Pohja
4 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl ohrakasta (ohratärkkelys)
1 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta

Vaahdota munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään ohrakas, vehnäjauhot jaleivinjauhe ja siivilöi ne munasokerivaahtoon varovasti käännellen.

Kaada taikina leivinpaperoidulle uunipellille. Paista uunin keskiosassa 225 asteessa noin 6 minuuttia. Kumoa levy sokeroidulle leivinpaperille. Irrota pohjassa kiinni oleva leivinpaperi ja anna pohjan jäähtyä.

Piirrä leivinpaperille muumin ääriviivat ja leikkaa se muotoonsa. Aseta pohjalevy vaakatasoon ja puolita se. Leikkaa molemmista paloista leivinpaperimallin avulla muumin muotoinen pala. Yhdistä jäljelle jääneistä paloista kolmas muumipala. Säilytä loputkin palat myöhempää käyttöä varten.

Kostutus
2 dl maitoa
2 tl vaniljasokeria

Sekoita vaniljasokeri maidon sekaan.

Täyte
2 1/2 dl Flora Vispiä
200 g vaniljarahkaa
1 rkl tomusokeria
+
200 g pensasmustikoita

Aseta yksi muumipohjalevyistä tarjoilualustalle. Leikkaa leivinpaperista suikaleita ja sujauta ne kakkulevyn reunojen alle suojaamaan tarjoilualustaa (ellei ole helposti putsattava alusta). Kostuta pohjalevy vaniljamaidolla pullasutia apuna käyttäen. Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon vaniljarahka ja tomusokeri. Ota täytteestä pieni osa talteen (noin 1 dl) myöhempää käyttöä varten. Levitä puolet täytteestä pohjalevyn päälle. Upota puolet pensasmustikoista täytteeseen. Laita keskimmäiseksi kerrokseksi paloista koottu muumilevy ja kostuta se. Levitä päälle loput vaahdot ja pensasmustikat. Aseta viimeinen muumilevy ja kostuta se.

Jotta muumi saa mahaansa ja poskeensa pyöreyttä, laita niihin kohtiin pohjasta jääneitä paloja tarvittava määrä. Laita palojen alle aiemmin talteen ottamaasi täytevaahtoa. Muotoile muumin yläreunoja veitsen avulla, jotta se saa lisää pyöreyttä. Maha- ja poskipaloista voi myös veistää tarvittaessa korkeutta vähän pois ja pehmentää reunoja. Kostuta nekin lopuksi. Anna olla jääkaapissa noin kaksi tuntia tai yön yli.

Kuorrute
3 dl Flora Vispiä
2 tl vaniljasokeria
1/2 rkl vaniljakreemijauhetta

Vaahdota kerma ja lisää loppuvaiheessa joukkoon vaniljasokeri ja vaniljakreemijauhe. Levitä vaahto kakun päälle tasaisesti. Silota pinta palettiveitsellä ja tee halutessasi pieniä korostuksia kuten posken ja mahan ääriviivaa. Anna kakun olla jääkaapissa noin tunnin. Aseta aiemmin tekemäsi pikeeriyksityiskohdat muumille. Tein vielä lopuksi muumin korviin urat coctailtikun avulla. Nyt jälkeenpäin huomasin, että hännäntupsuun olisi voinut laittaa mustia hentoja viivoja, jotta se ei näyttäisi kolmannelta kädeltä



Kakun sisältä löytyy Suomen tutut värit, sininen ja valkoinen.
Aihe on lukittu.
Lisää
19.10.2013 17:09 - 19.10.2013 17:09 #17164 : Haasteosallistuja2
Haasteosallistuja2 vastasi aiheeseen: Re: Lokakuu2013: leivo vientituote! 29.9.-20.10.
JOULUPUKKI PITKO



2,5 dl kädenlämpöistä maitoa
1 kananmuna
1 dl sokeria
½ tl suolaa
1 pussi kuivahiivaa
1 dl juoksevaa margariinia
7-8 dl vehnäjauhoja
2 hässelpähkinää (Joulupukin silmiksi)

voiteluun]http://i1291.photobucket.com/albums/b556/Sanja_Alisic/3807c7c3-1ed4-4972-ad8c-7e037311e6af_zpseee147fd.jpg[/img]
Aihe on lukittu.
Lisää
20.10.2013 09:37 - 20.10.2013 09:37 #17166 : Haasteosallistuja2
Haasteosallistuja2 vastasi aiheeseen: Kastehelmi muffini


Muffini]http://www.leivontafoorumi.fi/portaali/images/icon_smile.gif[/img]


ONNEKSi tein vihreän, eihän sitä muuten erottaisi omasta ruskeasta kastehelmestäni. ;D
Aihe on lukittu.
Lisää
20.10.2013 16:20 - 20.10.2013 16:20 #17168 : Haasteosallistuja2
Haasteosallistuja2 vastasi aiheeseen: Re: Lokakuu2013: leivo vientituote! 29.9.-20.10.
Virvelit

Suomalaisia käsintehtyjä soittimia arvostetaan maailmalla. Vaikka soittimia ei tehdä suurella volyymillä (koska eivät ole massatuotteita), ne tekevät Suomea tunnetuksi maailmalla musiikkiväen keskuudessa. Siksi tein Kumu-virvelileivoksia.



Mutakakku]https://lh6.googleusercontent.com/-zRgJ3oU8UEI/UmQAu80wfTI/AAAAAAAABRY/ViIuhSKRn58/w600-h445-no/3.jpg[/img]

Koristelu]https://lh3.googleusercontent.com/-lgnK7GHJIR4/UmQAu-G4-8I/AAAAAAAABRg/3Ew8K9RPqrg/w600-h402-no/1.jpg[/img]
Aihe on lukittu.
Lisää
20.10.2013 17:51 - 20.10.2013 17:51 #17172 : Haasteosallistuja2
Haasteosallistuja2 vastasi aiheeseen: Re: Lokakuu2013: leivo vientituote! 29.9.-27.10.
Ruisnapit

Mikäpä maistuisi enemmän Suomelle kuin ruisleipä?
Keski-Euroopassa ainakin myös ruisleipä tunnustetaan suomalaiseksi, kaupoista löytyy "pain Finlandais", "Finnenbrot" nimikkeillä ruisleipää.

Nämä pienet "ruisleivät" eivät tosin maistu ruisleivälle ollenkaan...



Suklaapikkuleivät

50 g voita
150 g tummaa suklaata
2 kananmunaa
1,5 dl sokeria
3,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
tomusokeria

Sulata voi kattilassa, lisää suklaa paloina, sekoittele kunnes on sulanut tasaiseksi. Anna jäähtyä.
Vatkaa sokeri ja munat vaahdoksi. Lisää jäähtynyt suklaasula, sitten jauhot joihin on sekoitettu leivinjauhe ja vaniljasokeri.
Laita taikina jääkaappiin noin tunniksi.
Pyörittele taikinasta pieniä palloja, litistä niitä hieman ja laita pellille.
Siivilöi pinnalle tomusokeria.
Paista 175 asteessa 10-15 minuuttia, anna jäähtyä.

Aihe on lukittu.
Lisää
24.10.2013 15:12 - 24.10.2013 15:12 #17188 : Haasteosallistuja2
Haasteosallistuja2 vastasi aiheeseen: Re: Lokakuu2013: leivo vientituote! 29.9.-27.10.
Mausteinen polttopuu

Suomesta viedään puuta monessa eri muodossa ja valitsinkin siitä idean leipomukseeni. Puukorista kurkkii varsin herkullinen polttopuu, jossa on täytteenä omenahilloa ja kinuskirahkaa



Omenahillo]http://i44.tinypic.com/eqpo5c.jpg[/img]

Aihe on lukittu.
Lisää
26.10.2013 11:33 - 26.10.2013 11:33 #17190 : Haasteosallistuja
Haasteosallistuja vastasi aiheeseen: Re: Lokakuu2013: leivo vientituote! 29.9.-27.10.
Hattivatti-leivokset

Muumit ovat yksi tunnetuimpia suomalaisia tuotteita ulkomailla, joten päätin osallistua sympaattisilla hahmoilla, jotka muumeissa esiintyy. Eli hattivateilla.



Pohja

2 kanamunaa
sokeria
perunajauhoja
vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Ota kaksi samankokoista lasia. Riko toiseen kaksi munaa. Mittaa toiseen yhtä paljon sokeria kun munia on. Kaada sokeri kulhoon. Mittaa tyhjään lasiin n. puolet munien määrästä perunajauhoja ja puolet vehnäjauhoja. Lisää leivinjauhe kuivien aineiden joukkoon.
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Siivilöi keskenään sekoitetut kuivat aineet joukkoon varovasti käännellen.
Vuoraa n. 20 cm x 20 cm vuoka leivinpaperilla ja kaada taikina sekaan. Paista 175 asteessa 20-30 minuuttia.


Rahkatäyte

1 dl vispikermaa
200 g sitruunarahkaa
1 liivatelehti

Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja lisää sitruunarahka sekaan. Liuota liivatelehti kuumaan veteen ja kaada kermarahkan sekaan ohuena nauhana kokoajan sekoittaen.

Lisäksi tarvitse mansikkamarmeladia.


Kokoa leivokset lieriön muotoiseen astiaan tai taittele esimerkiksi kalvosta sopivan kokoinen lieriö. Leikkaa pohjasta sopivan kokoisia paloja. Jokaiseen leivokseen tulee kaksi palaa. Leikkaa toinen paloista kahtia ja muotoile toinen puoliympyrän muotoiseksi. Laita ensin toinen pala halkaistusta pohjapalasta muottiin. Kostuta sokerivedellä. Sivele mansikkamarmeladia pintaan ja lisää kerros kermarahkaa. Laita toinen halkaistu pala muottiin ja toimi samoin kuten edellä. Viimeisenä laita puolipallon muotoinen pala ja kostuta. Anna olla jääkaapissa yön yli jotta liivate ehtii jähmettyä.


Voikreemi

60 g voita
2 dl tomusokeria

Vatkaa voi pehmeäksi. Lisää vaniljasokeri ja tomusokeri vähitellen vatkaten samalla.


Kaulitse valkoista sokerimassasta suorakaiteen muotoinen pala. Sivele voikreemiä sokerimassan pintaan ja kääri leivos siihen. Kiinnitä edellisenä päivänä muotoillut silmät kreemillä ja tökkää kädet sokerimassan läpi leivokseen kiinni.

Aihe on lukittu.
Lisää
27.10.2013 19:23 - 27.10.2013 19:23 #17191 : Haasteosallistuja
Haasteosallistuja vastasi aiheeseen: Re: Lokakuu2013: leivo vientituote! 29.9.-27.10.
Vessapaperi
3 rullaa (6]

Ensimmäisenä minulle tuli vientituotteena mieleen paperi, ja kuvastaakseni Suomen viennin tilaa tein vessapaperirullia. Leivokset ovat tein pohjattomina, joten ne ovat gluteenittomia.



200 g smetanaa (20% rasvaa)
200 g vispikermaa
100 g tomusokeria
350 g raparperisosetta (jossa n. 30% sokeria)
liraus sitruunamehua
6 liivatelehteä

Viimeistelyyn kaakaojauhetta ja sokerimassaa

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa smetana ja vispikerma vaahdoksi. Lisää tomusokeri. Ota vaahdosta osa sivuun leivosten viimeistelyä varten. Lisää raparperisose smetana-kermavaahtoon. Lisää sitruunamehu.

Sulata liivatteet tilkkaan kiehuvaa vettä. Jäähdytä liivateneste ja sekoita nauhana täytteen joukkoon. Jaa täyte kolmeen kapeahkoon, lieriön muotoiseen juomalasiin. Laita jääkaappiin hyytymään.

Kun massa on hyytynyt, koputtele leivokset pois juomalaseista. Voit auttaa hieman veitsellä reunasta. Tee omenaporalla hylsynreiät keskelle leivoksia. Taputtele lusikan ja sormen avulla kaakaojauhetta runsaasti reikien sisälle hylsyksi. Voitele lieriöt päältä ja sivuilta jäljelle jääneellä smetana-kermavaahdolla. Kauli sokerimassaa perunajauhoja tai tomusokeria apuna käyttäen vessapaperiksi. Leikkaa sopivan muotoinen suikale. Tee toiseen päähän puukolla repäisykohdan jälkiä. Paina sitten kevyesti piirakkaleikkurilla arkin repäisykohtia sopivin välein. Asettele vessapaperi leivoksen ympärille.
Aihe on lukittu.
Lisää
05.11.2013 21:47 - 05.11.2013 21:47 #17215 : Tanja
Tanja vastasi aiheeseen: Re: Lokakuu2013: leivo vientituote! 29.9.-27.10.
Haasteaikaahan pidennettiin ja myös äänestysaikaa. Onneksi saatiin kunnon haaste tästäkin, ja upeita leipomuksia tulikin mukaan!

Yleistä kommenttia:
Nyt oli haasteena kyllä aikamoinen haaste Itselläni ei ollut aikaa leipomuksen väsäilyyn, mutta ideoita olisi ollut jonkin verran Nämä on niin ihania nämä haasteet, saa laittaa aivonystyrät kunnolla töihin!
Hauskoja leipomuksia oli ilmestynyt, ihanan kuuloisia reseptejä kaikki! Ja niin hirveän vaikea pisteyttää. Tekisi mieli antaa kaikille pisteitä, mutta eihän siitä tulisi mitään

Ja eniten pisteitä keräsi pikkumurunen mausteisella polttopuulla (31p)! Palkintosijoille sijoittuivat myös taikataikinat ruisnapeilla (29p), sokerivaltakunta joulupukkipitkolla (14p) sekä Onneli78 muumilla (12p).
Onnea kaikille sijoittuneille ja suuret kiitokset pisteyttäjille ja kommentoijille!
Tässä kaikkien pisteet ja kommentit:


1. Unikko & Alvar maailmalla / nami-hiiri 1+1+1= 3p
Kauniita ja elegantteja leipomuksia! Näissäkin hyvällä idealla tehty herkkuja, joiden kaksi tunnusmerkkiä todellakin tunnetaan hyvin maailmalla. Näen nämä esillä jossain kivassa pienessä kahvilassa ulkomailla
Niin suloiset ja hyvin yhdistetty 2 asiaa suomesta =)
Hauska idea, ja mahtavia nuo kukat!


2. Muumi / Onneli78 5+3+3+1= 12p
Ihana Muumipeikko! Taidokkaasti siloitettu kermapintakin
Vautsi vau! Siinäpäs vasta aidon näköinen muumi! Tässä kakussa varmana haasteena on ollut tuo pinnan siloittaminen, ja hyvin on onnistunut.
Oi miten suloinen! Todella vakaa käsi ja kärsivallinen mieli tarvitaan etta pinnan sai noin siloiseksi. Maistuukin paljon paremmalle kermalla päällystettynä. Joka muumifanin unelmakakku...
suomalaisuutta paitsi muumin muoto, niin myös makumaailma selkeydessään.


3. Joulupukkipitko / Sokerivaltakunta 5+3+1+1+1+3= 14p
Miten hauska idea! Ja ihanaa, joulu tulee..
hauskasti ja taidokkaasti toteutettu Joulupukki. Parta ja viikset herättävät
erityisesti huomion komeudellaan. Joulupukki tuo todella hyvin Suomen mieleen!
Ihana keksintö pullasta =)
Tykkään ideasta ja siitä miten partakarvat on muotoiltu. Sympaattisen näköinen Pukki!
Ehta kotimainen.


4. Kastehelmi muffini / Suwa 3+1= 4p
Tässä on nähty vaivaa nypyttäessä noita "helmiä" Kivan näköinen!


5. Virvelit / Henna73 3p
Mahtavat pienet rummut! Ihanat värit!
Ihan uusi nimitys minulle tuo virveli. Oppii taas uutta Näissä tykkään erityisesti noista kauniista, värjätyistä reunoista. Varmasti näyttävät ihan aidoilta soittimilta!


6. Ruisnapit / taikataikinat 5+3+5+5+1+5+5= 29p
Olen edelleenkin katkera tälle simppelille idealle, että miksi itse en tajunnut ajatella näin yksinkertaisesti! Hienoa!
Ihastuttavia!Tosi hyvin oivallettu, miten saa tehtyä täysin ruisleipien näköisiä herkkuja! Näitä onkin pitänyt monesti tehdä eli nappaanpa reseptin talteen
Etta ovatkin just ku ruislimput!
Aivan kuin aidot!


7. Mausteinen polttopuu / pikkumurunen 5+1+3+5+5+3+3+3+3= 31p
Herkullinen makumaailma tortussa, ja ulkonäkö vetoaa myös
Todella hieno!
Tämä oli myös yksi suosikeistani. Taidokkaasti tehty ja herkullinen täyte.
Tämä on niin yksinkertaisen kaunis ja täyte kuulostaa taivaalliselta
Ihanan yksinkertainen leivonnainen, josta vientituote tulee selkeästi esille. Resepti kuulostaa myös herkulliselta, jotain uutta ja vähän erilaista. Koristelu on onnistunut loistavasti, elävän pinnan näköinen!
Hieno kääretorttu! Mautkin kuulostavat ihanan syksyisille. Nam!


8. Hattivatti - leivokset / tahmatassu 1+5= 6p
Mahdottoman söpöt leivokset!
Hauska idea! Täyte kuulostaa myös mielenkiintoiselta, en olekaan koskaan smetanaa käyttänyt hyydykekakussa.
Aikamoisen suloiset hattivatit Näissäkin on ollut kovasti näpertämistä Näistä Suomi tunnetaan hyvin.


9. Vessapaperi / Petra 1+5= 6p
Hieman tätä mietin, koska oli vain yksi kuva vaikka vähintään kaksi kuvaa piti olla. Mutta yksi piste tälle.
Hauska ja hieno!
Tämä on hauska! En tiedä miten se maistuu nirsoimmille kahvipöydässä, mutta lapsista varsinkin olisi oikein hauska herkku.
Aihe on lukittu.
Sivu luotiin ajassa: 0.129 sekuntia
Toteutus: Kunena foorumi

Sponsorit 2017