LOKAkuu 2014: Yksi taikina = kolme pikkuleipää

Lisää
30.09.2014 11:07 - 30.09.2014 11:07 #19214 : nami-hiiri
nami-hiiri loi aiheen:
.
Aikaa on reilu 3 viikkoa !
Osallistuaksesi haasteeseen sinun tulee olla Leivontafoorumin aktiivijäsen .

PIKKULEIPÄ on pieni makea leivonnainen, joka ei ole piparkakku, ei ranskalainen macaron, eikä liioin italialaisten riisipaperille leipoma macaroon !

Yksi taikina = kolme erilaista pikkuleipää !
Lokakuun haasteeseen on tarkoitus tehdä yhdestä ja samasta pikkuleipätaikinasta kolme eri makuista pientä herkkuleipää eli käyttämällä mausteita, kaakaota, suklaata, marmelaateja tai pähkinä-/mantelirouheita.... sellaisia, jotka maistuvat esim. kahvin, teen tai maidon kera.....vieraillekin !

Näin voit osallistua]

• Valmista taikina ja paista siitä kolmensortin pikkuleipiä 1. - 25. lokakuuta välisenä aikana ja postaa
pikkuherkut kuvan ja reseptin kera tämän haasteohjeistuksen jatkoksi.

• Ota kolmen pikkuleivän yhteiskuva ( yksi lisäkuva halutessasi ).

• Postaa kuva(t) reseptin kanssa - yllä ilmoitettuna aikana omaa Lf nimimerkiäsi käyttäen.

• Anna lyhyt ja ytimekäs nimi omalle haastetyöllesi, mutta vältä samankaltaisuuksia arvostelun
helpottamiseksi !!


Äänestys/arvostelu tapahtuu 26. - 31. lokakuuta välisenä aikana, YV/nami-hiiri päättyen klo 22.

• Äänestysaika alkaa välittömästi osallistumisajan päätyttyä, kun lista ilmestyy sinulle YV]lokakuun esille nousevat haastekysymykset voi esittää lokakuun höpinöissä tai tarvittaessa YV:llä.[/u]
Koko Lf teami toivoo runsasta osallistumista ja pitää teille !
[/color][/b]
LOKAKUUN palkinnot lahjoittaa meille]





Yleistä asiaa]
- Parhaan kuvan leipomuksista saa aina päivänvalossa. Kuvien liittämisohjeesta saattaa olla hyötyä jos tarvitset apua osallistumisviestin tekemiseen.
- Toivomme, että palkinnon kuva laitetaan aina esille Lf höpinöihin ko. kuukauden osioon - ja mielellään linkillä omaan blogiin.
- Sponsorien palkinnot lähetetään vain kotimaan osoitteisiin.
- Muistathan, jos haluat lahjoittaa saamasi palkinnon, se on täysin oma asiasi, mutta kuvaathan sen ensin, kiitos!
.

Voisin lopettaa suklaan syömisen, jos haluaisin, mutta en ole luovuttajatyyppiä.
Aihe on lukittu.
Lisää
05.10.2014 17:12 - 05.10.2014 17:12 #18317 : VaniljaVilla
VaniljaVilla vastasi aiheeseen: Re: LOKAkuu 2014: Yksi taikina = kolme pikkuleipää
.
APPELSIINISET SUKLAAUNELMAT



Nämä Appelsiini-suklaapikkuleivät maistuvat parhaiten kylmän kaakaon, tai ihan pelkästään maidon kanssa. Yksi perustaikina on jaettu kolmeen osaan eri makuja hakien, mutta samaa teemaa seuraten; eli appelsiinia.

Ohje]Perus pikkuleipätaikina:[/b]
125 g voita
1 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
2 tl Vaniljasokeria
1 muna

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne voi-sokerivaahtoon. Lisää muna voimakkaasti vatkaten. Jaa taikina kolmeen osaan. Kääri kaksi kolmasosaa kelmuun ja siirrä jääkaappiin tunniksi.

Appelsiini-suklaaleipä]
1/3 perustaikinaa
1 appelsiini
raesokeria
kookoshiutaleita

Pese appelsiini hyvin ja raasta siitä kuori. Puolita appelsiini. Lisää appelsiinin kuori ja puolikkaan appelsiinin mehu taikinan joukkoon. Jatka taikinaa tarvittaessa vehnäjauhoilla, jos appelsiinin mehu löysentää sitä liikaa. Kääri taikina kelmuun ja siirrä jääkaappiin puoleksi tunniksi.
Muotoile taikinasta puolen sentin paksuinen pötkö pellille leivinpaperin päälle. Ripottele päälle raesokeria ja kookoshiutaleita. Paista 175 asteisen uunin keskitasolla n. 10 minuuttia. Kokeile tikulla. Leikkaa viipaleiksi, kun pitko on vielä kuuma.

Pikkuleivät appelsiinijäätelöllä]
1/3 perustaikinaa
appelsiinijäätelöä (esin tiikeri-, tai appelsiinimaitojäätelö)

Ota taikina jääkaapista. Nostele pellille leivinpaperille nökäreitä parillinen määrä. Paista 175 asteisen uunin keskitasolla n. 14 minuuuttia. Jäähdytä. Lusikoi pikkuleivän päälle reilusti appelsiinijäätelöä ja laita toinen pikkuleipä päälle.

Appelsiinitäytekeksi]
1/3 perustaikinaa
appelsiinimarmeladia

Ota taikina jääkaapista. Kauli taikina levyksi ja ota muotilla ympyröitä. Puolesta määrästä ympyröitä, ota esim. pienellä tyllalla ympyrät keskeltä pois. Eli puolet ympyröistä on nyt kokonaisia ja puolessa on reijät keskellä. (Itse käytin piparitykkiä, jolla pursotin piparin muodot)Paista kiekkoja 175 asteisen uunin keskitasolla n. 10 minuuttia. Seuraa, etteivät pala. Anna jäähtyä. Lusikoi appelsiinimarmeladia pursotinpussiin ja pursota kokonaisen kiekon reunoille rengas. Laita päälle pipari, jonka keskellä on reikä. Pursota appelsiinimarmeladia niin, että kolo täyttyy.



°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Appelsiiniset suklaaunelmat / VaniljaVilla 1+1+5+1+5+5+5 =23 IV sija
° Hauska idea käyttää appelsiinia kaikissa
° Appelsiini ja suklaa yhdessä toimii aina.
° Maistuvat yhdistelmät appelsiini ja suklaa.
° Kivasti keksitty appelsiinista eri versioita. Appelsiini-suklaaleivät näyttävät ihanan meheviltä ja tykkään koristelusta. Appelsiinitäytekeksit kauniita ja kekseliäitä.
Aihe on lukittu.
Lisää
08.10.2014 10:08 - 08.10.2014 10:08 #18341 : taikataikinat
taikataikinat vastasi aiheeseen: Re: LOKAkuu 2014: Yksi taikina = kolme pikkuleipää
Klassikot kekseinä



Päätin käyttää kekseissä kolmen eri klassikkoleivonnaisen makuja.

Murotaikina]”Porkkanakakku”[/i]
1 pieni porkkana raasteena (n. ½ dl raastetta)
½ dl sokeroitua kuivattua inkivääriä
½ dl valkosuklaata
Koristeluun
valkosuklaata
aurinkoströsseliä

Pilko sokeroitu inkivääri pieneksi silpuksi. Itse käytin valmiita valkosuklaa nappeja (Pirkka), mutta jos käytät levyä, rouhi myös suklaa. Sekoita mausteet taikinaan ja laita jääkaappiin noin puoleksi tunniksi kovettumaan.
Kauli jauhoitetulla alustalla noin ½ cm levyksi ja ota muotilla kuvioita.
Paista 200 asteessa n. 8min.
Koristele sulatetulla suklaalla ja strösseleillä.

” Schwarzwaldin torttu”
1 rkl tummaa kaakaojauhetta
2 riviä tummaa suklaata (Fazer 80%)
kourallinen kuivattuja kirsikoita
1 pkt sokeroituja kirsikoita
Täyte]”Korvapuusti”[/i]
½ tl kardemummaa
50 g voita
2 rkl fariinisokeria
1 tl kanelia

Mausta taikina kardemummalla. Laita jääkaappiin kovettumaan noin puoleksi tunniksi.
Sekoita huoneenlämpöiseen voihin sokeri ja kaneli.
Kauli taikina noin ½-1 cm paksuiseksi kapeaksi levyksi. Levitä voi-sokeriseos levylle ja kääri rullaksi.
Leikkaa rullasta ohuita siivuja ja paista 200 asteessa n. 6min.



°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Klassikot kekseiksi / taikataikinat 5+2+2+2+5+5 =21
° Hauskat korvapuustipiparit.
° Hauska idea tehdä keksejä klassikkoleivonnaisista.
° Aivan ihanat ja kekseliäät! Korvapuustikeksit näyttävät tosi veikeiltä. Jokaisessa pikkuleivässä hyvät maut ja ulkonäkö on raikas ja kaunis.
° Kiva ajatus. Schwartzwaldin kakku kekseiksi oli oikein kunnianhimoinen yritys! Tekisi mieli maistaa.

.
Aihe on lukittu.
Lisää
09.10.2014 18:11 - 09.10.2014 18:11 #18349 : Katjuzqa
Katjuzqa vastasi aiheeseen: Re: LOKAkuu 2014: Yksi taikina = kolme pikkuleipää
.
Piirakoista kekseiksi



Ajatus näihin kekseihin lähti klassisista piirakoista]°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Piirakoista kekseiksi / Katjuzqa 2+5+5+5+5+2+2 = 26 III sija

° Maut eivät toimi minulle edes kyseisinä piirakoina, joten ei myöskään kekseinä.
° Mahtava idea jalostaa piirakat keksien muotoon! Piirakat ja keksit keskenään täysin erilaisia, hyvä!
° Näistä herahti vesi kielelle.
° Hauskoja pikkuleipiä ja varmasti tosi hyviä ainakin ainesten perusteella![/color]
Aihe on lukittu.
Lisää
10.10.2014 16:37 - 10.10.2014 16:37 #18352 : NeitiLeipuri
NeitiLeipuri vastasi aiheeseen: Re: LOKAkuu 2014: Yksi taikina = kolme pikkuleipää
.
PIKKULEIVÄT IHANILLA MAKUPAREILLA



Päätin osallistua haasteeseen tällaisella reseptillä, sillä itse rakastan keksejä, joissa on sitkeän pehmeä sisus ja rapea reuna. Ne maistuvat hyviltä lämpiminä mutta myös jääkaappikylminä. Maut kuvassa vasemmalta]Perustaikina[/b]
170 g voita tai margariinia
150 g = 2 dl fariinisokeria
50 g = 0,5 dl sokeria
1 kananmuna
250 g = 4 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa

Vaahdota rasva ja sokerit. Lisää kananmuna hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon vatkaimen tai yleiskoneen hitaimmalla teholla sekoittaen. Jaa taikina kolmeen osaan ja mausta taikinaosat seuraavasti]1. sitruuna-valkosuklaa[/b]
yhden sitruunan kuori raastettuna
60 g valkosuklaata rouhittuna

2. konjakki-kahvisuklaa
2 tl konjakkia
60 g kahvisuklaata rouhittuna (esim. Maraboun 70% cocoa coffee)

3. pähkinä-kaneli
60 g (maa)pähkinöitä rouhittuna
0,5 tl kanelia

Laita taikinat jääkaappiin puoleksi tunniksi.

Kuumenna uuni 175 asteeseen. (Keksit kannattaa paistaa maku kerrallaan, sillä ne leviävät paljon.) Muotoile sitruuna-valkosuklaataikinasta korkeita (1-2cm) sydämen muotoisia keksejä leivinpaperille pellille ja paista niitä 8-10 minuuttia, kunnes reunat ovat kypsyneet mutta keskus on vielä pehmeän taikinainen. Muotoile konjakki-kahvisuklaataikinasta paksuja tankoja ja paista niitä myös 8-10 minuuttia. Pähkinä-kanelitaikinan voi muotoilla palloiksi (älä litistä!), ja paistoaika on sama. Nautiskele heti tai säilytä rasiassa jääkaapissa.



°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Pikkuleivät ihanilla makupareilla / NeitiLeipuri 4+5+2+1 =12

° Maut varmaan herkulliset, ulkonäköön olisi voinut panostaa.
° Hyvältä ja maistuvilta kuulostavat makuparit.
° Simppeli idea, joka on kätevä toteuttaa ja onnistuu varmasti monelta kotikokilta, pisteitä siitä.
° Mehevän ja maukkaan näköisiä. Hyvät makuparit keksitty!


Stop hating and start baking
Aihe on lukittu.
Lisää
11.10.2014 13:01 - 11.10.2014 13:01 #18353 : tahmatassu
tahmatassu vastasi aiheeseen: Re: LOKAkuu 2014: Yksi taikina = kolme pikkuleipää
HERKKUPIKKULEIVÄT

En ole koskaan oikeastaan ollut suuri pikkuleipäfani, joten lähdin haasteeseen perusasioista. Eli etsimällä sen ihan tavallisen pikkuleipäreseptin. Pikkuleipien maut sen sijaan oli heti selvillä]https://lh4.googleusercontent.com/aWBhNeBGlO7lBS0b6Hg5GPQyhEcYG-07a0WfWfI04cM=w603-h375-no[/img]

Perus pikkuleipätaikina

100 g suolatonta voita
1 dl kidesokeria
0,5 dl muscovadosokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
3 dl vehnäjauhoja
1 muna

Vaahdota pehmeä voi, kidesokeri ja muscovadosokeri keskenään kunnes vaahto on vaaleanruskeaa. Sekoita vaniljasokeri ja leivinjauhe 2 dl]Karpalopikkuleivät[/b]

1/3 perus pikkuleipätaikinaa
20 g karpaloita
muscovadosokeria

Sekoita karpalot huolellisesti taikinan sekaan Jaa taikina kahdeksaan osaan. Pyörittele taikinapaloista ohuita pitkulaisia tankoja ja muotoile ne ympyrän muotoisiksi. Ripottele päälle muscovadosokeria. Paista 175 °C n. 10 min.

Suklaapikkuleivät

1/3 perus pikkuleipätaikinaa
1 tl kaakaojauhetta
15 g pieniä tummia suklaanappeja tai rouhittua tummaa suklaata
lisäksi hieman suklaata koristeluun

Sekoita kaakaojauhe taikinaan niin, että taikinasta tulee tasaisen väristä. Lisää suklaanapit ja sekoita. Jaa taikina kahdeksaan osaan. Pyörittele taikinapaloista pitkulaisia pötköjä. Paista 175 °C n. 10 min.
Kun keksit on jäähtyneet sulata suklaata ja koristele keksitikkujen toinen pää suklaalla.


Hunajapähkinäpikkuleivät

1/3 perus pikkuleipätaikinaa
20 g hunajapaahdettuja hasselpähkinöitä
8 kpl hunajapaahdettuja hasselpähkinöitä koristeluun

Rouhi 20 g hunajapaahdettuja hasselpähkinöitä ja sekoita taikinan sekaan. Jaa taikina kahdeksaan osaan. Muotoile taikinapaloista palloja ja litistä niitä hieman. Paina jokaisen litistetyn pallon keskelle yksi hunajapaahdettu
hasselpähkinä niin, että pähkinä jää hieman näkyviin. Paista 175 °C n. 10 min.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Herkkupikkuleivät / tahmatassu 1+2+4+1= 8

° Kivoja makuyhdistelmiä.
° Todellakin herkkupikkuleivät. Pähkinää ja suklaata mmm....
° Mehevän ja maukkaan näköisiä. Hyvät makuparit keksitty!
° Hienosti on oivallettu pikkuleipien maailmaa ja saatu aikaiseksi tosi näpsäkät ja nätit herkkupalat! Ihania makuja. ° Hunajapaahdetut pähkinät kuulostavat hyviltä ja koristavat kivasti. Erityisesti tykkään Karpalopikkuleivistä. Niiden muoto on hauska ja karpalot tuovat mukavaa pilkettä mukanaan.
.
Aihe on lukittu.
Lisää
12.10.2014 14:36 - 12.10.2014 14:36 #18356 : Onneli78
Onneli78 vastasi aiheeseen: Re: LOKAkuu 2014: Yksi taikina = kolme pikkuleipää
Toffeinen hipaisu pikkuleivissä



Yhteistä pikkuleivissä on se, että intiaanisokeri antaa niille hivenen toffeemaista makua. Muuten pikkuleivät ovat aika erilaisia. Suklaa-cashewpähkinäpikkuleivät ovat mehevän rouskuvia, mansikkaiset maistuvat mansikkaiselta ja marmoroiduissa pikkuleivissä jokainen mäyräkoira on saanut omanlaisen ulkonäön.

(yhteensä noin 60 kpl pikkuleipiä)

Pikkuleipätaikina
5 1/2 dl puolikarkeita spelttijauhoja
1 dl perunajauhoja
2 dl intiaanisokeria (siivilöitynä)
300 g kylmää voita
1/2 rkl kylmää vettä

Siivilöi intiaanisokeri ja mittaa siitä kulhoon 2 tiivistä dl-mitallista (mittakuppia voi välillä kopauttaa, jotta intiaanisokeri tiivistyy). Sekoita joukkoon spelttijauhot ja perunajauhot. Leikkaa voi pieniksi kuutioiksi ja nypi ne sormin jauhoseokseen. Lisää vesi ja sekoita seos nopeasti taikinaksi. Jaa taikina kolmeen osaan omiin kulhoihinsa.

Mansikkaiset perhoset
(noin 20 kpl)
1/3 pikkuleipätaikinaa
3 rkl pakastekuivattuja mansikkasiivuja murustettuna/jauhettuna (varaa siivuja noin 1-2 dl)
1 1/2 rkl intiaanisokeria siivilöitynä
1 1/2 rkl paistonkestävää mansikkamarmeladia

Mittaa pakastekuivattuja mansikkasiivuja tehosekoittimeen kukkurainen 1 dl ja pyöräytä ne pieneksi muruksi (menee osin jauheeksi). Sekoita mansikkamuru taikinan joukkoon. Lisää intiaanisokeri siivilöitynä. Anna taikinan levätä jääkaapissa noin 1 tunti.

Kauli taikina hyvin jauhotetulla alustalla noin 3 mm paksuksi levyksi. Paina levystä perhosmuotilla pikkuleipiä. Kasta muotti joka välissä jauhoihin, ettei se tartu taikinaan. Nosta perhoset lastan avulla leivinpaperoidulle uunipellille. Paina pyöreäpäisellä marsipaanityökalulla (tai vaikka pikkurillillä) painaumat perhosen ylä- ja alasiipiin. Tee yläsiipiin hieman isommat montut. Paina hellästi vaot perhosten vartalokohtiin. Pursota mansikkamarmeladia monttuihin ja vartaloihin. Paista 175-asteisessa uunissa keskitasolla 9-10 minuuttia. Anna jäähtyä.

Suklaa-cashewpähkinäpikkuleivät
(noin 20 pikkuleipää)
1/3 pikkuleipätaikinaa
30 g tummaa suklaata
40 g cashewpähkinöitä

Leikkaa suklaa rouheeksi. Ota cashewpähkinöistä talteen 10 kpl ja puolita ne veitsellä pituussuunnassa, valmiiksi koristelua varten. Leikkaa loput pähkinät rouheeksi. Sekoita suklaa- ja pähkinärouhe taikinan sekaan. Anna taikinan levätä jääkaapissa noin 1 tunti.

Jaa taikina puoliksi ja pyörittele molemmista paloista jauhotetulla alustalla noin peukalon paksuiset tangot. Leikkaa tangot kymmeneen osaan (eli yhteensä 20 osaan). Nosta pötköt leivinpaperoidulle uunipellille. Paina jokaisen pötkön päälle kevyesti yksi cashewpähkinän puolikas. Paista 175-asteisessa uunissa noin 11 minuuttia. Anna pikkuleipien jäähtyä.

Marmoroidut mäyräkoirapikkuleivät
(noin 20 kpl)
1/3 pikkuleipätaikinaa
1 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 1/2 rkl intiaanisokeria siivilöitynä

Jaa taikina puoliksi. Värjää ja mausta toinen taikinapuolikas kaakaojauheella ja siivilöidyllä intiaanisokerilla. Anna taikinan levätä jääkaapissa noin 1 tunti.

Pyörittele ensin vaaleasta taikinasta jauhotetulla alustalla pitkähkö pötkö. Pyörittele tummasta taikinasta samanpituinen pötkö. Aseta pötköt vierekkäin ja kierrä pötköt yhteen. Taita pötkö kahtia ja kierrä pötkö taas yhteen. Taputtele taikina tasaiseksi alustaa vasten. Varmista, että taikinan alla on tarpeeksi jauhoja, jotta taikina ei tartu. Jauhota myös kaulin hyvin. Kauli taikinasta noin 3 mm paksu levy. Ota mäyräkoiramuotilla kuvioita. Kasta muotti joka välissä jauhoihin, ettei se tartu taikinaan. Nosta pikkuleivät lastan avulla leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 175-asteisessa uunissa keskitasolla noin 9-10 minuuttia. Anna pikkuleipien jäähtyä.

Koristelu
(suklaa-cashewpähkinäpikkuleipiin ja marmoroituihin mäyräkoirapikkuleipiin)
20 kpl suklaarakeita
valkoista sokerikuorrutetta (tuubista tai itse tehtynä)
40 g tummaa suklaata

Kiinnitä jokaiselle koiralle suklaarakeet silmiksi sokerikuorrutteen avulla. Sulata suklaa ja valuta se pieneen, napakkaan pussiin (käytin minikokoista Minigrip-pussia). Leikkaa pussin kärjestä pieni pala pois. Pursota ensin suklaa-cashewpähkinäpikkuleipiin päälle suklaaraidoitusta. Pursota sitten mäyräkoirapikkuleipiin korvat. Itse pursotin ensin korvien ääriviivat ja levitin sitten coctailtikun avulla suklaata korvien keskiosaan. Anna suklaan jähmettyä kekseihin.


.
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Toffeinen hipaisu pikkuleivissä / Onneli 2+1+1+1+1+2 = 8

° Pikkuleivissä on ihana muoto.
° Sopisi lasten kutsuille.
° Varmasti makeaa ja hyvää. Hauskat marmorikuviot.
° Ihanat pikkuleivät. Nuo koirapikkuleivät ovat erityisen hauskat!
° Erityisen herkullinen idea oli marmoroitu mäyräkoira!
.
Aihe on lukittu.
Lisää
18.10.2014 10:25 - 18.10.2014 10:25 #18373 : puukilainen
puukilainen vastasi aiheeseen: Puukilaisen pikkuleivät Kuvassa Manteliset maustepikkuleivät, suklaalla
Puukilaisen pikkuleivät



Kuvassa Manteliset maustepikkuleivät, suklaalla silatut muroleivät sekä suklaiset täytekeksit.


Perustaikina]

160g huoneenlämpöistä voita
200g kidesokeria
60g kananmunaa
240g puolikarkeita vehnäjauhoja
10g vaniljasokeria

Hiero sekaisin voi ja sokeri. Lisää muna ja sekoita kuohkeaksi. Lisää lopuksi kuivat aineet ja sekoita vain sen verran, että massasta tulee tasaista.

Jaa taikina sitten kolmeen tasakokoiseen palaan. Jätä yksi pala perusmakuiseksi ja mausta kaksi muuta seuraavasti:


Suklaiset täytekeksit]

noin 200g perustaikinaa
10g vahvaa kahvia
20g tummaa kaakaojauhetta

Sekoita kahvi ja kaakao perustaikinaan, kunnes massa on tasaista. Nosta kylmään tekeytymään.

Täyte:
40g suolatonta voita
70g tomusokeria
10g vaniljasokeria
rippunen suolaa


Mausteiset mantelipikkuleivät]

n. 200g perustaikinaa
35g mantelijauhetta
1/3 tl muskottipähkinää jauheena
1/2 tl kanelia jauheena
1/2tl inkivääriä jauheena
20g juoksevaa hunajaa

Sekoita makuaineet perustaikinan joukkoon. Nosta hetkeksi kylmään tekeytymään.


Pikkuleipien valmistus]

Kauli perusmakuinen pikkuleipätaikina tomusokerin avulla noin 3mm paksuuteen ja ota siitä muotilla ympyröitä. Nostele ympyrät lastalla leivinpaperoidulle pellille. Muovaa roippeet palloksi ja kauli uudestaan, kunnes sinulla on 16 ympyrää pellillä.
Paista 200C asteessa noin 8 minuutin ajan ja anna jäähtyä ennen siirtämistä.
Sulata tummaa suklaata ja dippaa pikkuleivät toisesta reunastaan suklaaseen. Pyyhkäise pohjasta ylimääräinen suklaa kulhon reunaan. Aseta jähmettymään leivinpaperille.

Kauli kaakaolla maustettu taikina myös 3mm paksuuteen käyttäen apuna tummaa kaakaojauhetta. Ota samalla muotilla ympyröitä, kunnes niitäkin on 16 kappaletta. Paista 200C asteessa 8 minuutin ajan ja anna jäähtyä hyvin ennen siirtämistä.
Valmista kekseille täyte vatkaamalla huoneenlämpöistä voita muiden ainesten kanssa, kunnes se on valkoista ja kuohkeaa vaahtoa. Lappaa kreemi pusotinpussiin ja pursota sitä hyvänkokoinen pallo puolelle kekseistä. Paina sitten varovasti jokaiselle keksille kansi päälle ja nosta täytetyt suklaakeksit jääkaappiin jähmettymään ennen tarjoilua.

Lopuksi valmista manteliset maustepikkuleivät. Ota taikina kylmästä ja pyöritä se tangoksi. Jaa tanko 16 palaan ja pyöritä palat palloiksi. Nostele pallot leivinpaperoidulle pellille ja paista 200C asteessa noin 8min ajan. Anna jäähtyä ennen siirtämistä.


.
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Puukilaisen pikkuleivät / puukilainen 1+2 =3


° Peruskeksejä, jotka varmaan toimii.
° Siistin näköiset pikkuleivät, mutta ehkä jotain piristystä olisin kaivannut.
° Erittäin tarkasti ja huolella leivotut pikkuleivät! Tasaista ja nättiä jälkeä. Maut kohdillaan ja jokainen näyttää yhtä houkuttelevalta.

.
Aihe on lukittu.
Lisää
19.10.2014 16:38 - 19.10.2014 16:38 #18376 : Tita
Tita vastasi aiheeseen: Re: LOKAkuu 2014: Yksi taikina = kolme pikkuleipää
Kolmen sortin muropikkuleivät



Nämä pikkuleivät on helppo ja nopea valmistaa ja siksi suosikkejani , kun pikkuleipien valmistamisesta on kyse.
Murotaikina pikkuleiville]http://i62.tinypic.com/j0dt2h.jpg[/img]
.
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Kolmen sortin muropikkuleivät / Tita 4


Kookoskeksit varmaan ihania.
Ihan mukavasti oli keksitty erilaiset keksit samasta taikinasta - ehkä vähän "tavalliset" kuitenkin.
Murean näköiset, perinteikkäät pikkuleivät. Maistuisivat varmasti superihanilta!

.
Aihe on lukittu.
Lisää
20.10.2014 09:43 - 20.10.2014 09:43 #18380 : Sokerivaltakunta
Sokerivaltakunta vastasi aiheeseen: Re: LOKAkuu 2014: Yksi taikina = kolme pikkuleipää
Uuden inspiraation pikkuleivät



Teen tosi harvoin pikkuleipiä, mutta siitä huolimatta, minulla on lempipikkuleipien ohje ja tuleminen haasteeseen ei ollut hetkeäkään harkinnassa. Ideat vaan muuttuivat monesti, sillä minulla oli kiire, mutta aikaa oli kuitenkin riittävästi ajatteluun ja suunnitteluun.
Just kun tuli päätös mitä teen, postilaatikkoon saapui paketti maailmalta. Paketin sisältö toi uusia ideoita ja sieltä nyt tulivat nama pikkuleivät]Suklaakolot[/u]

Pyöritä taikinasta pieniä palloja ja paina sormella keskelle. Paista uunissa 175 asteessa noin 15 minuuttia.
Kun pikkuleivät ovat jäähtyneet, täytä ne ganachesuklaalla.
Ganachesuklaa]Mantelisydämet[/u]

50 g mantelirouhetta
2 rkl sokeria
Sulata sokeri paistinpannulla kullanruskeaksi ja lisää mantelirouhe. Sekoita ja kaada voidellulle leivinpaperille. Jäähdytä ja murskaa lihanuijalla. Sekoita taikinaan, taputtele ohueeksi ja leikkaa muotilla pieniä sydämiä. Paista uunissa 175 asteessa noin 15 minuuttia.

"Oreopikkuleivät"

2 rkl tummaa kaakaojauhetta
1/2 tl mustaa pastaväriä
50 g vaniljan makuista tuorejuustoa
Sekoita taikinaan 2 rkl tummaa kaakaojauhetta ja 1/2 tl mustaa pastaväriä.
Kauli taikina ja leikkaa muotilla pieniä ympyröitä. Paista uunissa 175 asteessa noin 10 minuttia.
Jäähdytä ja täytä tuorejuustolla.
Tuorejuustolla täytetyt pikkuleivät eivät säily pitkään. Ajattelin täyttää ne voikreemillä, mutta tuorejuusto on niin hyvä tämän murotaikinan kanssa, että tiesin, ettei niitä tarvitsekaan säilyttää ollenkaan. Hyvä kun ehdin ottaa edes kuvia.


.
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Uuden inspiraation pikkuleivät / Sokerivaltakunta 4+4+1+1+1 =11


° Herkullisen näköisiä!
° Kauniita ja varmasti herkullisia.
° Perunajauhot taikinassa tekevät kekseistä mureampia. Kivat, toisistaan poikkeavat pikkuleivät.
° Oreo-pikkuleivät ovat mielenkiintoiset ja niitä voisi joskus kokeillakin.
° Kauniit ja houkuttelevat pikkuleivät! En tiedä miksi vierastan pikkuleivässä pastaväriä, mutta muuten ovat oikein herkullisen näköisiä!
Aihe on lukittu.
Lisää
21.10.2014 11:42 - 21.10.2014 11:42 #18386 : Vispilä
Vispilä vastasi aiheeseen: Re: LOKAkuu 2014: Yksi taikina = kolme pikkuleipää
LOKAKUUN LOHDUTUSPIKKULEIVÄT

Perustaikinaan ohjeen nappasin Martha Stewartin sivuilta (Dark-Chocolate Cookies). Muokkasin ohjetta hieman ja tein sitten Tummien suklaatäytekeksien lisäksi Pilkullisia pinkkisydämiä ja Toffeesuklaakeksejä.



Perustaikina]http://i57.tinypic.com/345hmc5.jpg[/img]
.
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Lokakuun lohdutuspikkuleivät / Vispilä 4+2+4+4+2+2+1+4+2+4+4 =33 I sija


° Herkullisen näköisiä luomuksia.
° Huolitellut pikkuleivät.
° Ihana kolmikko erilaisia pikkuleipiä, tekisi mieli maistaa jokaista.
° Ihastuttavia herkkupikkuleipiä! Kaunista koristelua!
° Sydämet ovat tosi herkullisen väriset! Kiiltävä ja kaunis täyte suklaakekseissä. Erikoista, että toffeekeksit leikataan jäähtyneinä.

.
Aihe on lukittu.
Lisää
26.10.2014 11:00 - 26.10.2014 11:00 #18391 : Kakkumonsteri
Kakkumonsteri vastasi aiheeseen: Re: LOKAkuu 2014: Yksi taikina = kolme pikkuleipää
Halloween piparit



Teen fantasiapiparit aina tällä ihanalla vaniljakeksireseptillä. Suosittelen käyttämään jotain kunnon vaniljaa näitä valmistettaessa, sillä vaniljasokerissa ei ole oikein tarpeeksi potkua.
Näin halloweenin lähestyessä päätin taiteilla halloween teemaisia keksejä. =) Tein kurpitsa piñata keksejä, nutella-luutäytekeksejä sekä lakritsikeksejä.

Vaaleat piparit
n.20kpl

125g voita
1,5dl sokeria
1 muna
1tl vanilja-aromia tai vanilla bean paste
4dl vehnäjauhoja

Sekoita voi ja sokeri. Älä vaahdota, sillä tällöin keksit leviävät uunissa rumasti. Sekoittaminen keskinopeudella riittää. Lisää muna ja vanilja. Lisää lopuksi jauhot pienissä erissä varovasti sekoittaen. Vaivaa lopuksi kädellä tasaiseksi.

Kääri puolet taikinasta kelmuun ja laita jääkaappiin. Värjää lopputaikinasta pieni palanen vihreällä pastavärillä ja loput oranssilla pastavärillä. Taikinaa voi värjätä samaan tyyliin kuin sokerimassaa. Laita taikinat jääkaappiin ainakin 30minuutiksi.

Taikina on helpoin kaulia kahden leivinpaperin välissä, mutta kunnolla jauhotetulla pöydälläkin pitäisi onnistua. Taikinaa ei kannata kaulia liian ohueksi (<2mm), sillä tällöin palasten käsittely vaikeutuu.

Kurpitsa piñata keksit
Kauli oranssi taikina levyksi. Ota siitä erikokoisilla ympyrämuoteilla palasia. Itse käytin tuommoisia muotteja, joiden reuna on aalotoileva. Kurpitsan ensimmäinen ja viimeinen palanen saa olla kokonainen, mutta muista palasista leikkaa pieni pala keskeltä pois, jotta kurpitsan sisälle jää karkkien mentävä kolo.
Kauli vihreä taikina ja ota siitä pieniä ympyröitä. Muotoile vielä käsin pieniä nokareita kurpitsan kannaksi.
Paista palasia 180 asteessa noin 5min. Anna jäähtyä.
Kokoa palaset palloksi ja laita sisälle pieniä smarties karkkeja. Liimaa osaset pikeerillä tai sokerikuorrutteella.
Laitan vaihekuvia vielä kakkumonsteri blogiin.

Pikeeri
1 valkuainen
2-3dl tomusokeria
pari tippaa sitruunamehua

Sekoita valkuainen ja 1dl tomusokeria tehosekoittimella. Lisää sitruunamehu ja loppu tomusokeri, kunnes pikeeri on pursotettavaa. Löysempää pikeeriä tehdessä tomusokeria tarvitaan tietty vähemmän.

Nutella-luukeksit
Kauli taikinasta levy ja ota luun muotoisella muotilla palasia. Paista 180 asteessa noin 7min.

Nutellakreemi
1dl nutellaa
100g tuorejuustoa

Sekoita ainekset kulhossa ja laita minigrip pussiin. Leikkaa pussin kulmasta pala pois ja pursota luukeksille. Nosta sitten toinen luukeksi päälle, jolloin tulee täytekeksi.
Kuorruta päällimmäinen keksi valkoisella pikeerillä (kts yllä).

Hämähäkinseittikeksit
Kauli taikinasta levy ja ota ympyrämuotilla siitä palasia. Paista 180asteessa noin 7min. Anna jäähtyä

Kick-kuorrute (15]http://i59.tinypic.com/208te1y.jpg[/img]

Happy halloween!
.
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Halloween piparit /Kakkumonsteri 5+5+4+4+5+4+4 =31 II sija


° Upeasti keksitty!
° Juhlakeksejä. Perustaikinaa piti sekoittaa vielä esim. kaakaojauheen lisäämisen jälkeen paljonkin. Tuliko kekseistä silloin enää rapeita, vai muuttuivatko ne hieman kumimaisiksi?
° Nuo piñata keksit varsinkin tosi kekseliäitä. Ajankohtaan sopivia. Näissä on käytetty sekä aivoja, että aikaa.
° Kekseliäs karkkiruukku ihastutti samantein. Keksin erilainen muotoilu ja makumaailma kiinnitti huomion. °Vaniljatahnan käyttö taikinassa tuo rutkasti ihanaa vaniljanmakua, joten ovat taatusti todella herkullisiakin.
° Tosi hauska kurpitsapipari. Ja ihanalta kuulostava täyte luupipareissa.
° Ovatpa hauskat! Nuo piñata-keksit ovat superhauskat ja hyvin toteutetut! Oiva idea.
° Aivan huikeita keskintöjä, siis mudoiltaan. Mutta niin upea kuin toteutus olikin, se lähti ehkä hieman kauas haastetehtävästä. Taikinaa ei ilmeisesti varioitu lainkaan.

.
Aihe on lukittu.
Lisää
01.11.2014 00:55 - 01.11.2014 00:55 #18412 : nami-hiiri
nami-hiiri vastasi aiheeseen: Re: LOKAkuu 2014: Yksi taikina = kolme pikkuleipää
.
Maistuvia hienosti ideoituja pikkuleipiä saatiin kokoon kaikkiaan 33 erilaista ! Kiitos kaikille osallistujille !

Pisteytys oli leivontaa vilkkaampaa, osa kirjoitti pikkuleivistä kirjallista palautetta - siitä kiitos, ehkä arvostelu jatkuu vielä lokakuun höpinöissäkin, kun aamu valkenee [/color] sillä sen pohjalta on hyvä jatkaa...

YLEISTÄ PALAUTETTA haasteeseen osallistujille:
Keksien erilaiset toteutustavat kiinnittivät huomion. Yhdestä taikinasta todellakin sai hienoja kolmikkoja. Joidenkin ohjeiden kohdalla hieman huolestutti se, että vehnäjauhopohjaista perustaikinaa piti sekoittaa vielä esim. kaakaojauheen lisäämisen jälkeen paljonkin. Tuliko kekseistä silloin enää rapeita, vai muuttuivatko ne hieman kumimaisiksi?

Ensi kuussa uudet kujeet!
n-h

Voisin lopettaa suklaan syömisen, jos haluaisin, mutta en ole luovuttajatyyppiä.
Aihe on lukittu.
Sivu luotiin ajassa: 0.123 sekuntia
Toteutus: Kunena foorumi

Sponsorit 2017