Toukokuu 2013 "Kakku & kukka"

Lisää
01.05.2013 12:51 - 01.05.2013 12:51 #19126 : nami-hiiri
nami-hiiri loi aiheen:
.
"Kakku ja kukka" Haasteaika on KE 1. - SU 26. toukokuuta välinen aika!

Toukokuussa juhlitaan kakuilla ja kukilla erilaisia tilaisuuksia - yhdistetään molemmat kakun teemaan

Onko uunissa paistettu kakkupohja kerran halkaistu vai tuleeko täytekakusta monikerroksinen, on osallistujan oma valinta, mutta täytekakusta tulisi riittää ainakin 4-6 henkilölle.

Onko haastetyö kerma-, kinuski-, mokka-, suklaa-, hedelmä-, marja- vai massapäällysteinen kakku, on myös leipojan oma valinta, samoin kakussa käytetty täyte.

KUKKA/kukat voi olla mistä tahansa syötävästä materiaalista itse tehtyjä. Tyyli on kukan teossa vapaa (muotit, veitsi, vapaa käsi...).

OSALLISTUMINEN]

Haasteeseen voi osallistua kuka tahansa Leivontafoorumin aktiivijäsen .
Haasteeseen osallistutaan omalla Lf nimimerkillä - ja voit halutessasi julkaista leipomuksen myös blogissasi.

Leivo ja valmista täytekakkusi 1.-26.5.13 välisenä aikana

+ Korista kakkusi yhdellä tai useammalla itsetehdyllä syötävällä kukalla ja julkaise luomuksesi tässä ketjussa.

+ Kirjoita postaukseesi kakun resepti, sekä liitä (img) kolme (3) kuvaa, niin että
- yhdessä näkyy koko kakku
- toisessa pala kakkua
- kolmannessa kukka, kukkakoristelun osa tms.

+ Anna kakullesi nimi arvostelun helpottamiseksi !

HUOM!
Sponsorien tai muiden valmistajien tuotteita ei saa näkyä kuvissa .

ÄÄNESTÄMISESTÄ]
HUOM!
Toukokuussa kakut pisteyttää poikkeuksellisesti sponsoriemme edustajat tai heidän kokoama ryhmä.
Sponsorit valitsevat oman suosikkinsa, jolle heidän palkintonsa jaetaan - sekä 'perintöprinsessan', välttyäksemme päällekkäisiltä palkinnoilta.

Yleistä asiaa]
- Parhaan kuvan leipomuksista saa aina päivänvalossa.
- Olisi suotavaa aina laittaa palkinnon kuva esille omaan blogiin - ja vaikka leipomuksen kuvan kera.
- Toukokuun mahdollisten blogittomien voittajien oletetaan julkaisevan saaduista tuotepaketeista kuvan 'toukokuun höpinöissä'.
- Sponsorien palkinnot lähetetään vain kotimaan osoitteisiin. ( Muistathan, jos haluat lahjoittaa palkintosi, se on täysin oma asiasi, mutta kuvaathan sen ensin, kiitos! )

Toukokuun leivontahaasteesta ja säännöistä vastaa nami-hiiri , aikaeron vuoksi TEKILA avustaa tarvittaessa.

Koko Lf Team toivoo runsasta osallistumista !
n-h

Sponsorimme toukokuussa ovat:


Voisin lopettaa suklaan syömisen, jos haluaisin, mutta en ole luovuttajatyyppiä.
Aihe on lukittu.
Lisää
06.05.2013 11:23 - 06.05.2013 11:23 #16464 : Onneli78
Onneli78 vastasi aiheeseen: 1. HEMPEÄ suklaa-boysenmarjaKAKKU TANSSIJATTARELLE
.


Tein tämän kakun tyttärelleni, koska hänellä oli ensimmäinen tanssiesitys tanssiryhmänsä kanssa. Kakussa on tyttäreni lempisävyjä ja -makuja. Kakkupaperinkin maalasin vesiväreillä violetiksi. Halusin kokeilla minulle uutta petal-pursotusta. Niin sain kakullekin vähän kukkamaisen pinnan. Suklaakukat pursotin vapaalla kädellä piirtämieni kukkamallien päälle. Kukat tanssivat kakulla tyttäreni lailla

Tumma sokerikakkupohja
5 kananmunaa
150 g (reilu 1 1/2 dl) sokeria
125 g (noin 2 1/4 dl) vehnäjauhoja
25 g (1/2 dl) tummaa kaakaojauhetta

Vatkaa munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vahdoksi. Sekoita kaakaojauhe jauhojen joukkoon ja siivilöi seos varovasti käännellen vaahdon sekaan. Voitele ja jauhota irtopohjavuoka. Kaada taikina siihen. Vältä vuoan heiluttamista.

Paista 170 C°]Kostutus[/b]
reilu 1 dl maitokaakaota (reilu 1 dl maitoa + 1 rkl kaakaojauhetta)

Suklaatäyte
100 g tummaa suklaata
2 1/2 dl vispikermaa
2 rkl kaakaotomusokeria
2 tl vaniljasokeria
125 g mascarponejuustoa

Sulata suklaa vesihauteessa tai miedolla lämmöllä mikrossa välillä sekoitellen. Anna suklaasulan jäähtyä. Vatkaa kerma vaahdoksi ja makeuta se kaakaotomusokerilla ja vaniljasokerilla. Sekoita joukkoon mascarponejuusto ja sulatettu suklaa.

Pese vuoka, jossa paistoit kakun. Leikkaa sopivankokoinen pala leivinpaperia vuoan pohjalle. Aseta kakkupohjan pohjaosa vuokaan. Kostuta se maitokaakaolla. Levitä päälle suklaatäyte. Laita vuoka jääkaappiin boysenmarjatäytteen teon ajaksi.

Boysenmarjatäyte
4 liivatelehteä
2 1/2 dl vispikermaa
2 tl vaniljasokeria
125 g mascarponejuustoa
200 g boysenmarjahilloa
1 rkl vettä

Upota liivatteet kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se vaniljasokerilla. Sekoita joukkoon mascarponejuusto ja boysenmarjahillo. Kiehauta vesitilkka, purista liivatteet ja liuota kiehuvaan veteen. Kaada ohuena nauhana moussen joukkoon samalla sekoittaen.

Aseta keskimmäinen kakkupohjalevy vuokaan ja kostuta se maitokaakaolla. Levitä päälle boysenmarjatäyte. Laita kanneksi päällimmäinen kakkulevy ja kostuta myös se. Peitä kakku foliolla tai kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai mielellään yön yli.

Kermapäällystys
2 dl vispikermaa
1 rkl tomusokeria

Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta tomusokerilla. Levitä vaahto ohueksi kerrokseksi kakun päälle ja reunoille. Tasoita pinta esim. palettiveitsellä.

Pursotukset
7 dl Flora Vispiä
2 rkl tomusokeria
2 rkl vaniljakreemijauhetta
vaaleanpunaista pastaväriä

Vaahdota kerma ja lisää vatkauksen loppuvaiheessa tomusokeri ja vaniljakreemijauhe. Ota vajaa puolet vaahdosta toiseen kulhoon. Lisää coctailtikun avulla vaaleanpunaista pastaväriä vaahtoihin sen verran, että toinen on hieman tummempaa. Laita vaahdot omiin pursotuspusseihinsa. Käytä joko pyöreää tyllaa tai pelkkää liitinosaa (minä käytin pelkkää liitintä).

Aloita pursottaminen kakun reunasta. Pursota palloja päällekkäin niin, että kolme alinta palloa on tummempaa vaaleanpunaista. Vedä pikkulusikalla tai pienellä palettiveitsellä pallon päältä, jotta se litistyy. Pursota uusi pystyrivi palloja hieman edellisen pallon päälle. Jatka näin koko kakun reuna ja pääliosa. Pääliosaan pursotin vain vaaleampaa vaahtoa.

Suklaakukkaset
30 g tummaa suklaata
20 g valkosuklaata
vaaleanpunaista pastaväriä
valkoisia ja ruskeita suklaarakeita
sokerikuorrutetta (tuubista)

Sulata suklaat kulhoissa joko vesihauteessa tai mikrossa keskilämmöllä välillä sekoittaen. Värjää valkosuklaa hennon vaaleanpunaiseksi pastavärillä. Laita suklaat pieniin pusseihin ja leikkaa pieni reikä kulmaan.

Piirsin etukäteen kukat leivinpaperille. Leikkasin suikaleita leivinpaperista ja piirsin muutaman kukan aina yhdelle suikaleelle. Käänsin suikaleet toisinpäin ja pursotin suklaata kukkamallia apuna käyttäen. Pursotin ensin tummalla suklaalla kukat. Terävöitin joitakin paikkoja coctailtikun avulla. Kiinnitin koristeiksi suklaarakeita. Asetin suikaleet pahvisivuisten lastenkirjojen aukeamalle jättäen sivut hieman koholle. Laitoin kukat jääkaappiin jähmettymään (sivuille laitoin purkit, jotta kannet pysyivät paikoillaan.

Sitten pursotin vaaleanpunaisia kukkia ja pursotin isoon kukkaan tehosteet. Kiinnitin suklaarakeet ja liimasin pikkukukat isompien kukkien keskustoihin sokerikuorrutteella. Laita jääkaappiin jähmettymään, kunnes laitat ne kakun päälle.

Kukkaset tanssimassa kakulla.




................................................

1) Hempeä suklaa-boysenmarjakakku tanssijattarelle = 4 pistettä

° Ihastuttava nimi ja tarina reseptin takana! Hauska tekstuuri kakun pinnassa.
° 3 pistettä Hempeä kakku tanssijattarelle - kaunis myös sisältä, sama värimaailma kautta kakun.
° 1 piste Hempeä kakku tanssijattarelle
Aihe on lukittu.
Lisää
09.05.2013 13:43 - 09.05.2013 13:43 #16487 : Paula
Paula vastasi aiheeseen: 2. TEEHUONEEN KAKKU
Kakku syntyi ideoiden summasta. Olin ostanut aasianmatkaltani matchaa, eli jauhemaista vihreää teetä, jota olin halunnut kokeilla leivontaan jo usean vuoden ajan. Matcha maistuu sellaisenaan makeahkolta ja sopii oikein hyvin leivontaan.

Ulkonäkö määräytyi siis pitkälti vihreän teeman mukaan ja yritin saada kauniin värin esille mahdollisimman hyvin. Laitoin kakun väliin mansikkaa, joka on yksinään melko hallitsevan makuinen. Tein sen seuraksi kirpsakkaa sitruuna-passionhedelmätahnaa. Herkullista yhdistelmän kruunasi vielä kerma-tuorejuustotäyte.

12 pientä / 8 normaalia annosta

Kakkupohja]
3 munaa (huoneenlämpöisiä)
sokeria (0,7 x kuorettomien munien painosta)
2,5 tl matchaa
täysjyvävehnäjauhoja (0,7 x munien painosta)

Esilämmitä uuni 180 asteeseen. Voitele korkeareunainen, 15 cm:n kokoinen pyöreä kakkuvuoka ja jauhota vehnäjauhoilla.
Vaahdota munat ja sokeri huolellisesti. Lisää matcha hetken vatkattuasi.
Siivilöi sekaan jauhot ja kääntele sekaan. Sekoita vain tarpeellinen määrä.
Kaada massa vuokaan ja paista uunissa n. ½ h.
Anna kakun jäähtyä hetki ennen kuin otat sen pois vuoasta.
Anna kakun levätä seuraavaan päivään ja leikkaa se sitten kolmeen osaa.



Sitruuna-passionhedelmätahna]
2 munaa
1 dl sokeria
55 g vähäsuolaista voita kuutioina
1,5 luomusitruunan kuori ja mehu
1 passionhedelmän siemenet ja malto

Vatkaa munien rakenne rikki ja siivilöi kuumankestävään kulhoon.
Lisää loput ainekset ja aseta kulho hiljaa poreilevan vesikattilan päälle. Pohja ei saa osua veteen.
Hämmennä seosta jatkuvasti, kunnes koostumus on vanukasmainen. Nosta kulho kylmälä vedellä täytettyyn tiskialtaaseen jäähtymään.
Kaada tahna steriloituihin tölkkeihin, sulje ja siirrä jääkaappiin.
Tahna säilyy jääkaapissa ainakin 1 viikon.

Täyte/murureuna]
2 dl vispikermaa
1 tl vaniljasokeria
100 g maustamatonta tuorejuustoa
tuoreita mansikoita
sitruuna-passionhedelmätahnaa
maitoa kostutukseen

Vatkaa kerma ja vaniljasokeri kuohkeaksi. Notkista juusto ja vatkaa sekaan.
Kostuta kakkupohjat maidolla. Levitä kerros tahnaa, lado päälle mansikkaviipaleita ja levitä päälle 1/3 kermatäytettä. Toista. Kääri tuorekelmuun ja anna maustua jääkaapissa muutama tunti.
Levitä loput kermatäytteet kakun pintaan murureunaksi.

Matcha-murokeksit]
160 g vehnäjauhoja
120 g voita, huoneenlämpöistä
1 rkl Matcha-jauhetta (tai vähemmän)
50 g sokeria

Sihtaa jauhot kulhoon.
Vatkaa voi vatkaimen keskiteholla, kunnes kermaista. Lisää teejauhe ja jatka vatkaamista hetki. Lisää pikkuhiljaa sokeri ja vatkaa täysteholla kunnes kuohkeaa.
Lisää 1/3 jauhoja ja vatkaa alhaisella teholla. Lisää pikkuhiljaa loput jauhot, sekoita vain tarvittava määrä.
Kerää massa palloksi. Kaulitse, tee piparit ja siirrä pellille. Anna levätä jääkaapissa 1 h.
Paista 160-asteisessa uunissa kunnes kypsiä. Värin ei kuulu tummua, joten älä paista liikaa.

Koristelu]
ruusu muotoilusuklaasta: 115 g valkosuklaata + 0,25 dl vaaleaa siirappia
2 dl vispikermaa
12 Matcha-murokeksiä

Ruusu: Sulata valkosuklaa ja sekoita joukkoon siirappi. Siirrä pakastepussiin, muotoile levyksi ja siirrä jääkaappiin pariksi tunniksi. Muotoile valmiista muotoilusuklaasta koriste.
Kuorrute: Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja levitä tasainen kerros kakun päälle. Pursota palluroita reunalle. Koristele kekseillä ja kukalla.




........................................

2) Teehuoneen kakku:
° Mielenkiintoinen ja raikas idea, voimakas ja omaperäinen täytteen väri ehdotonta plus- saa! Kukka upea.
Aihe on lukittu.
Lisää
10.05.2013 14:32 - 10.05.2013 14:32 #16490 : Kuista
Kuista vastasi aiheeseen: 3. TUULENVIRE
.
Olen ihastellut röyhelökakkuja jo pitemmän aikaa ja halunnut sellaisen tekoa itsekin kokeilla. Valmistin siis elämäni ensimmäisen kaulintamassalla koristellun röyhelökakun tähän haasteeseen.





Pohja
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Kostutus
vadelmamehua

Valkosuklaa- kinuskitäyte
2 liivatelehteä
1 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl kinuskikastiketta
100 g sulatettua valkosuklaata
2 rkl kiehuvaa vettä
lisäksi vadelmahilloa

Voi- vaniljakuorrutus
1 keltuainen
1,5 dl maitoa
2 rkl sokeria
1 rkl maissitärkkelystä
1,5 tl vaniljasokeria
100 g voita

Kuorrutus & koristelu
n. 900 g vaahtokarkinmakuista kaulintamassaa
vihreää sekä vaaleanpunaista pastaväriä

Valmista kakkupohja vaahdottamalla kananmunat sekä sokeri paksuksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi vaahtoon. Sekoita kevyesti tasaiseksi ja kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun halk. 16 cm kakkuvuokaan. Paista uunissa 175 asteessa n. 30 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla. Anna pohjan jäähtyä hyvin ennen leikkaamista.

Valmista täyte. Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. Vaahdota kerma. Lisää joukkoon tuorejuusto sekä kinuskikastike. Sulata valkosuklaa ja lisää täytteeseen. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata siihen pehmenneet liivatelehdet. Lisää liivateseos ohuena nauhana täytteeseen ja sekoita hyvin. Leikkaa pohja neljään osaan. Kokoa kakku esim. irtopohjavuoan reunan sisään. Kohota vuoan reunoja tarvittaessa reunakalvolla tai leivinpaperilla. Kostuta pohjapala vadelmamehulla. Sivele pinta kevyesti vadelmahillolla ja levitä päälle kolmasosa täytteestä. Toista sama kunnes kakku on koottu ja kostuta kakun päällipala vadelmahillolla. Peitä kakku kelmulla ja anna olla jääkaapissa yön yli.

Valmista kaulintamassan alle tuleva voi- vaniljakuorrute. Mittaa pieneen kattilaan keltuainen, maito, sokeri sekä maissitärkkelys ja kiehauta seos koko ajan sekoittaen kunnes se sakenee. Ota kattila liedeltä ja anna kiisselin jäähtyä. Sekoita kiisseliin vaniljasokeri. Vaahdota voi sähkövatkaimella vaaleaksi ja pehmeäksi ja lisää joukkoon huoneenlämpöinen vaniljakiisseli. Sekoita hyvin. Kuorruta kakku kauttaaltaan kuorrutteella jättäen pinnan mahdollisimman sileäksi. Anna kakun olla jääkaapissa kunnes kuorrute on kovettunut.

Kuorruta kakku kaulintamassalla. Röyhelöjä varten värjää osa massasta vihreäksi, jätä osa massasta vaaleamman vihreäksi. Kauli massa ohueksi ja leikkaa siitä n. 1,5 cm leveitä pitkiä suikaleita. Ohenna suikaleiden toinen reuna pallopäisellä työkalulla ja kiinnitä röyhelö kakkuun. Aloita kiinnitys kakun yläreunasta. Sivele röyhelön alareuna vedellä ja paina röyhelö kiinni kakun yläreunaan. Aloita seuraavan röyhelön kiinnitys siitä mihin edellinen loppui ja jatka näin röyhelön kiinnitystä koko kakun pinnalle aina edellisen röyhelön alle ja välillä väriä vaihtaen. Aloitin röyhelön valkoisella ja vaihdoin kahteen erisävyiseen vihreään vaaleammasta aloittaen. Näin saa aikaan kauniin liukuväriefektin. Vaaleanpunainen kukkanen on tehty samalla tavalla kuin reunaröyhelö, mutta kiinnitetty ympyräksi ulkoreunasta aloittaen sisäänpäin kierittäen.


................................................

3) Tuulenvire = 36 pistettä
° Näyttävä kokonaisuus, joka näyttää kuin se olisi koottu silkkipaperista. Raikkaan kesäiset värit. Näkee, että reseptiin on panostettu aikaa ja vaivaa. Täytteet kuulostavat todella hyvälle. 1 piste
° 5 pistettä]http://www.leivontafoorumi.fi/portaali/images/icon_smile.gif[/img]

° 6 pistettä Tuulenvire - aivan upea koristelu väreiltään ja malliltaan.
° 6 pistettä – Tuulenvire, nro 3. ”Ihanan erilainen ja eteerisen kaunis. Abstraktinen kukka”
Aihe on lukittu.
Lisää
11.05.2013 20:11 - 11.05.2013 20:11 #16498 : MinttuMaaria
MinttuMaaria vastasi aiheeseen: 4. ÄIDIN gluteeniton LIERIHATTU
.
Aina, kun kuorruttaa kakkua massalla, massa kerääntyy kakun ympärille lierihatun muotoon. Nyt ajattelin varta vasten tehdä lierihatun Päällinen on sokerimassaa, mutta olisi pitänyt sekoittaa myös marsipaania joukkoon, koska sokerimassa kuivuu niin äkkiä ja tulee ikäviä kuivumisen jälkiä.
Molempia täytteitä kokeilin ensimmäistä kertaa tähän kakkuun. Raikas punaherukka ja suklaa sopivat erinomaisesti yhteen.



Kakkupohja]

4 kananmunaa

1,5dl sokeria

1,5dl gluteenitonta jauhoseosta

1dl perunajauhoja

2rkl kaakaojauhetta

1tl leivinjauhetta


Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita varovasti munavaahtoon.

Laita kakkutaikina halkaisijaltaan 24cm vuokaan

Paista uunin ala-osassa 175asteessa 35min.


Anna kakkupohjan jäähtyä. Halkaise kolmeen osaan. Pese kakkuvuoka ja vuoraa tuorekelmulla.


Kostutus]

Laktoositon maito


Valkosuklaa-pätkismousse (1 väliin)]

2dl vispikermaa

200g maustamaton tuorejuusto

100g valkosuklaata sulatettuna

54g pätkis-suklaata

1/2tl vaniljasokeria


Sulata suklaat.

Vaahdota vispikerma.

Sekoita suklaat tuorejuustoon. Sekoita seos kerman joukkoon.

Mausta vaniljasokerilla.



Punaherukkamousse (1 väliin)]

2dl vispikermaa

250g maitorahkaa

200g maustamaton tuorejuusto

2dl punaherukkasosetta siivilöitynä

4 liivatelehteä

2rkl vettä

1dl sokeria

2tl vaniljasokeria


Laita liivatteet likoamaan.

Soseuta punaherukat ja siivilöi ne.

Sekoita maitorahka, tuorejuusto, punaherukkasose ja sokerit.

Vatkaa kerma vaahdoksi.

Kuumenna vesi ja sulata liivatelehdet. Sekoita liivateseos punaherukka-seoksen joukkoon.

Yhdistä kerma ja punaherukkaseos.


Laita kakkupohja vuoan pohjalle. Kostuta maidolla. Laita kakkupohjan päälle punaherukkamousse. Laita toinen kakkupohja väliin. Kostuta maidolla ja laita valkosuklaa-pätkismousse vuokaan. Kostuta viimeinen kakkupohja ja laita vuokaan moussen päälle.

Anna hyytyä seuraavaan päivään.

Kumoa kakku tarjoilulautaselle.


Kuorrutuksen alle]

50g voita

50g appelsiinituorejuustoa

1rkl tomusokeria

125g valkosuklaata sulatettuna


Vatkaa kuorrutuksen alle tulevaa kreemiä varten voi, tuorejuusto ja tomusokeri.

Sulata valkosuklaa ja lisää seokseen, sekoita tasaiseksi. Levitä kakkupohjan päälle. Laita vielä hetkeksi jääkaappiin.


Kuorrutus]

500g sokerimassaa


Kaaviloi sokerimassa levyksi ja laita kakkupohjan päälle.

Koristele kakku.




.........................

4) Äidin gluteeniton lierihattu = 8 pistettä

° Onpa hauska idea! Näyttää aivan oikealta kukkahatulta.
° 8 p. kakku - "Lierihattu" - Tämähän on kerrassa hauska, ihanan kesäinen ja persoonallinen.

MinttuMaarian leipomukset :-)
Aihe on lukittu.
Lisää
12.05.2013 10:33 - 12.05.2013 10:33 #16499 : pikkumurunen
pikkumurunen vastasi aiheeseen: 5. VADELMAINEN VANILJATÄYTEKAKKU
.
Tämän hempeän kakun leivoin äidille ja anopille äitienpäiväksi. Kakku sopi hyvin teemaan, koska olin ajatellut tekeväni kakun päälle suuria massakukkia sekä reunoille embroidery-tekniikalla kukkia. Täytteenä on vaniljamoussea, jossa on pannacotan ihana vaniljan maku ja samettisuus sekä lisäksi raikkautta tuomassa vadelmat.



22 cm kakku (korkeaan reunavuokaan)

pohja
250 g kananmunia huoneenlämpöisenä
175 g sokeria
- vaahdota hyvin
120 g vehnäjauhoja
55 g perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
- yhdistä kuivat aineet ja lisää varovasti munavaahtoon
- kaada taikina voideltuun 22 cm vuokaan ja paista 175 °C noin 40 minuuttia
- anna jäähtyä, kääri kelmuun ja anna olla seuraavaan päivään (helpompi käsitellä)
- leikkaa pohja kolmeen kerrokseen


täyte
300 g maitoa
1 vaniljatanko
- mittaa maito kattilaan ja raaputa halkaistun vaniljatangon siemenet sekaan, laita myös tanko maidon sekaan
- kiehauta ja poista vaniljatanko
3 keltuaista
60 g sokeria
22 g maissitärkkelystä
- yhdistä ja vispaa kevyesti
- kaada ⅓ kuumasta maidosta keltuaisseokseen ja vispaa sekaisin
- kaada keltuaisseos kattilaan lopun maidon sekaan ja kiehauta koko ajan sekoittaen
- anna jäähtyä hieman
20 g voita
- lisää ja sekoita, anna jäähtyä kunnolla
150 g crème fraichea
- vaahdota ja yhdistä vaniljakreemin kanssa
3 liivatetta
- sulata liotetut liivatteet tilkkaan kiehuvaa vettä ja lisää massaan ohuena nauhana koko ajan sekoittaen
2 dl vispikermaa
2 rkl tomusokeria
- vaahdota kerma ja mausta tomusokerilla, lisää massaan
- aseta yksi pohjakerros reunavuokaan
maitoa
vaniljasokeria
- kostuta pohja vaniljalla maustetulla maidolla
vadelmahilloa
- levitä pohjalle ohut kerros vadelmahilloa
- kaada puolet vaniljamoussesta hillon päälle ja tasoita
vadelmia (kotimaisia, jos ovat pakasteesta)
- painele vadelmia moussekerrokseen
- aseta toinen pohja päälle, kostuta, levitä hillo ja loput vaniljamoussesta sekä painele vadelmia päälle
- aseta päälle vielä viimeinen pohja ja kostuta
- peitä kelmulla ja nosta kylmään hyytymään vähintään neljäksi tunniksi


marenkivoikreemi & kuorrutus
190 g sokeria
50 g vettä
- mittaa kattilaan ja kuumenna 122 °C
100 g valkuaisia huoneenlämpöisenä
- vaahdota valkuaiset samalla, kun sokeri kuumenee
- kaada sokeriliemi ohuena nauhana valkuaisvaahtoon koko ajan vispaten
- jatka vispaamista, kunnes vaahto on jäähtynyt haaleaksi
300 g voita huoneenlämpöisenä ja kuutioituna
- lisää voi vähän kerrallaan marenkivaahtoon koko ajan vaahdottaen
- vaahdota lopuksi niin kauan, kunnes kreemi on sileää
- ota kakku kylmästä ja poista reunavuoka
- levitä kreemiä ohut kerros kakun pinnalle ja reunoille
noin 500 g vaaleanpunaista marsipaania
- kauli marsipaani ohueksi levyksi ja nosta kakun päälle
- tasoita ja leikkaa ylimääräinen pois
- koristele reunat emroidery-tekniikalla marenkivoikreemiä käyttäen
- värjää loppu kreemi halutessasi vaaleanpunaiseksi ja koristele kakun alareuna kreemipursotuksin
- isot kukat ovat mukaeltu tästä ohjeesta ja tehty vaahtokarkin makuisesta kaulintamassasta





......................................

5) Vadelmainen vanilijatäytekakku = 29 pistettä

° Yksinkertaisuudessaan kaunis ja houkutteleva. Värimaailma hyvin harmoni- nen ja sointuva. Näyttää ja kuulostaa todella herkulliselta. 6 pistettä
° 3 pistettä]http://www.leivontafoorumi.fi/portaali/images/icon_smile.gif[/img]
° 1 piste Vadelmainen vaniljatäytekakku - hempeän kaunis kakku.
° 15 pistettä – Vadelmainen vaniljatäytekakku, nro 5. ”Yksinkertainen, tyylikäs, herkkä”
Aihe on lukittu.
Lisää
12.05.2013 11:02 - 12.05.2013 11:02 #16500 : marsispossu
marsispossu vastasi aiheeseen: 6. RUUSUINEN LAHJARASIAKAKKU
.
Tein äitienpäiväksi lahjarasiakakun, josta tulvii ruusuja, hortensioita ja pikkuisia puistolemmikkejä. Kakussa on kolmen munan vaalea sokerikakkupohja. Täytteenä suklaa-ja mansikkamousse.



Pohja]http://i40.tinypic.com/5bvj1h.jpg[/img]


......................................

6) Ruusuinen lahjarasiakakku = 7 pistettä

° Koristeet näyttävät aidoilta. Tekee mieli avata ”lahjarasia”. Upeaa käsityötä ja herkullisen kuuloinen täyte. Täytteiden kombinaatio kuulostaa taivaalliselta. 3 pistettä
° 1 p.  "Ruusuinen lahjarasiakakku" -  Hieno idea ja toteutus. Kukat kauniita ja taidokkaasti tehty. Kakun täytteet sointuvat hyvin kakun muihin väreihin.
° 3 pistettä – Ruusuinen lahjarasiakakku, nro 6. ”Mielettömän kauniit ja upeat kukat, kokonaisuutta rokottaa kannen lahjanauha, joka vaikuttaisi jääneen keskeneräiseksi kukkiin nähden. Kukat ehdotonta huippua”.
Aihe on lukittu.
Lisää
12.05.2013 12:40 - 12.05.2013 12:40 #16501 : Vispilä
Vispilä vastasi aiheeseen: 7. OMENANKUKILLA koristeltu SUKLAA-GREIPPIKAKKU
.
Tein äitienpäivän kunniaksi hieman pienemmän kakun. Kohta omenapuut kukkivat ja siitä sitten innostuin ensimmäisen kerran kokeilemaan tehdä omenankukkia. Kakun täytteiden säätäminen oli vähän hankalaa, kun yleensä teen 5-6 munan kakun. Jotakin täytettä saattaakin olla yli tarpeen, vaikka yritin kyllä säätää määrää sopivaksi juuri tälle kakulle. Greippiä halusin myös kokeilla kakun täytteenä, että saisin makean suklaan rinnalle vähän kirpsakkuutta.



Kakkupohja]http://i44.tinypic.com/29amx5.jpg[/img]

Kakkua olkaa hyvät!



Omenankukkien aikaa.
.........................................

7) Omenankukilla koristeltu suklaa-greippikakku:

° Yllättävä makuyhdistelmä. Ulkonäkö ihanan suklainen. Omenankukat sopivat hyvin kevääseen.
Aihe on lukittu.
Lisää
21.05.2013 19:40 - 21.05.2013 19:40 #16579 : mare78
mare78 vastasi aiheeseen: 8. MANSIKKA-BANAANITÄYTEKAKKU
.
Tämän kakun tein miehen syntymäpäivän kunniaksi. Makumaailma valikoitui hänen mieltymyksiensä mukaan. Banaani ja mansikka sopii perinteisesti yhteen ja marjat raikastavat kokonaisuuden.



Vaalea kakkupohja
22cm vuoka

4 munaa
1 1/2dl sokeria
1 1/2dl VH
1/2 dl perunajauhoja
1tl leivinjauhoja

Vatkaa munat sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet ja sihtaa muna-sokerivaahdon joukkoon koko ajan sekoittaen. Piirrä leivinpaperiin vuoan avulla ympyrä, leikkaa se ja laita vuoan pohjalle. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 astetta n.35 minuuttia.

Banaanipyree

500g kypsiä banaaneja
3/4 dl sokeria
0,5 dl sitruunanmehua
jauhettua vanilliinisokeria myllystä (vanilliinisokeria)
50g voita

Kuori banaanit ja paloittele ne uuninkestävään astiaan.Purista banaanien päälle sitruunanmehua, skerit ja paloiteltu voi. Paista 200 asteisessa uunissa kunnes banaanit ovat kauniin kullanruskeita. Soseuta. Jos sose tuntuu liian kiinteältä niin lisää sitruunanmehua. Sitruunanmehu raikastaa banaanipyreen.

Mansikkakermamousse

200g tuoreita mansikoita
3 dl kuohukermaa
0,5 dl tomusokeria
3 liivatetta
2 rkl mehua
1,5 dl mansikanpaloja

Vispaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon mansikkasose ja tomusokeri. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä n.5 minuuttia. Liuta ne kattilassa tilkkaan mehua ja anna jäähtyä hieman. Sekoita ohuena nauhana mansikkakerman joukkoon. Pilko mansikat ja lisää joukkoon.

Kostutus]
n. 2dl omenamehua

Kakun kokoaminen]

Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Helppoa on kasata kakku suoraan vuokaan. Vuoraa vuoka kelmulla. Aseta kakkupohja vuokaan. Kostuta ja levitä puolet banaanipyreestä kakkupohjan päälle. Lisää puolet mansikkakermamoussesta. Laita toinen pohjaviipale päälle, kostuta ja täytä. Laita pohja pariksi tunniksitai seuraan päivään hyytymään.

Kuorrutukseen ja kermaruusuihin n.5 dl vispikermaa.

Vispaa kerma vaahdoksi ja mausta tomusokerilla. Kuorruta kakku kauttaaltaan ohuelti kermalla. Pursota reunat isolla ruusu tyllalla. Lisää kerman sekaan hieman rahkaa ja pursottele kolme isoa kermaruusua. Laita pakkaseen. Värjää loppu kerma punaisella jauhevärillä. Pursota pienellä ruusu tyllalla kolme pientä ruusua ja laita pakkaseen. Viimeistele kakku. Koristele haluamillasi marjoilla (esim. pensasmustikoilla ja boysenmarjoilla). Asettele reunoille kermaruusut.




......................................

8, Mansikka-banaanitäytekakku:
°Perinteisen kaunis kakku, lempeä makuyhdistelmä täytteissä.
Aihe on lukittu.
Lisää
23.05.2013 15:37 - 23.05.2013 15:37 #16594 : Katjuzqa
Katjuzqa vastasi aiheeseen: 9. VADELMASUKLAAKAKKU
.


Runsaan suklainen kakku vadelmatäytteellä. Tällä kertaa leivonnaiseni on gluteeniton, koska ilahdutin kakulla työkavereita. Mantelijauhoista ja voista tulee mehevä pohja ja tumma suklaa ja vadelma ovat oivallinen makupari.

Erityisesti suklaiset koristeet ovat mieleeni, joten suurin osa kukista on tehty maitosuklaasta, mutta kakun kruununa ovat muutamat sokerimassasta tehdyt kukkaset.



Vadelmasuklaakakku (gluteeniton)

Kakkupohja]http://i1067.photobucket.com/albums/u440/Katjuzqa/vadelmasuklaakakku3_foorumille_zps37aedc35.jpg[/img]

Vaaleanpunaiset kukat on tehnty sokerimassasta käsin muotoilemalla. Lehdet ovat samaa vaaleanpunaista massaa, jotka maalasin elintarvikevärillä vihreäksi. Suklaakukat pursotin leivinpaperille ja nostelin kakun pinnalle.
...................................

9) Vadelmasuklaakakku = 5 pistettä

° Mukavaa, että resepti sopii myös gluteenittomaan ruokavalioon! Kakku kuulostaa ja näyttää todella mehukkaalta. Vadelma raikastaa herkullista suklaata.
° 5 pistettä Vadelmasuklaakakku
Aihe on lukittu.
Lisää
24.05.2013 19:39 - 24.05.2013 19:39 #16597 : Sokerivaltakunta
Sokerivaltakunta vastasi aiheeseen: 10. MOSAIIKKIKAKKU
.


Tämä kakku on tehty tyttären musiikkikevätjuhlan kunniaksi. Nuottien tilalle tuli mosaiikkiruusu. Muutamat ystäväni ovat ihastuneet tekemään mosaiikkia. Se ihastus tarttui minuunkin, mutta kun en mitään käsitöytä saa aikaiseksi, keksin tehdä kakku mosaiikkia. Mosaiikin sain valmiiksi, mutta kakun päällystäminen jäi kuitenkin kesken. Haluaisn päällystää koko kakun pastellin oranssilla "saumausaineella", mutta kun otin kakun pois kakkuvuoasta, minusta se oli niin luonnon kaunis ja niin sopivan raidallinen, että päätin jättää sen sellaiseksi. Ja sen maku on erikoinen. Sain monta hienoa palautetta kavereilta, jotka ovat sen maistaneet (minun työkaverit ja aina rehellisen palautteen antajat => suuret kiitokset teille ♥). Paras niistä oli]http://i1291.photobucket.com/albums/b556/Sanja_Alisic/fotoaparat077_zps0a1ccf29.jpg[/img]


.................................................
10) Mosaiikkikakku = 3 pistettä

° Erilainen lähestymistapa kilpailun teemaan: mosaiikki hauska idea koristeluun. Tarkasti eritelty ravintosisältö!
° 3 p. "Mosaiikkikakku" - Erilainen, jännittävä koristelu. Täytteissä nähty vaivaa ja nekin noudattelevat kakun koristeideaa.
° Hyvä asia, että gluteenittomuus on otettu huomioon reseptissä. Koristelun mosaiikki on erilainen mielenkiintoinen idea.
Aihe on lukittu.
Lisää
25.05.2013 17:46 - 25.05.2013 17:46 #16602 : sitrusperhonen
sitrusperhonen vastasi aiheeseen: 11. RUUSUKAKKU
.
Tämän kakun tein äitienpäiväksi omalle äidille. Ja sisälle tuli tuota ihanan raikasta täytettä. Vaihteeksi oli kiva tehdä pursotuksislla päällynen. Ja siihenkin hieman makua tuolla sitruunarahkalla.



Kakkupohja

4 Munaa
Sokeria
Vehnäjauhoja

Riko ja punnitse munat. Kerro munien paino 0,70 ja saat sokerin sekä jauhojen määrän. Vaahdota sokeri ja munat kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Lisää sihdatut jauhot kevyesti sekoittaen. Kaada kakkuvuokaan ja paista 170 asteessa n.40-45 min.

Kostutus 1,5dl Appelsiinimeua

Täyte

2,5dl Vispikermaa
2rkl Sokeria
100g Maustamatontatuorejuustoa
1 Limen mehu
1 Limenkuori
200g Vadelmia
2 Daimpatukkaa (a56g)

Rouhi Daim pieneksi. Sekoita limen raastettukuori, mehu ja maustamatontuorejuusto. Vaahdota kerma ja sokeri. Lisää joukkoon tuorejuusto-limeseos. Ja viimeiseksi daimrouhe. Levitä vaahtoa väleihin ja ripottele vadelmat päälle.



Pursotukset

4dl Vispikermaa
2rkl Sokeria
200g Sitruunarahkaa
Vaaleanpunaista pastaväriä

Vaahdota sokeri ja kerma. Sekoita joukkoon sitruunarahka.
Erota pieni osa kermaa ja värjää se vaaleanpunaiseksi. Laita vaaleanpunainen vaahto pursotuspussiin ja leikkaa päähän reikä. Laita valkoinen vaahto toiseen pursotuspussiin ja leikkaa siihen isompi reikä. Kolmanteen pursotuspussiin ensin tylla päähän jonka jälkeen pursota kaksi viivaa vaaleanpunaistavaahtoa eri kohtiin. Sitten valkoistavaahtoa reilusti niin että saat vielä pursotettua yhden vaaleanpunaisen viirun päälle. Ja sitten pursotellaan ruusuja.


..........................................

11) Ruusukakku = 41 pistettä

° Ihanan ja näyttävän näköinen kakku. Hienoa koristelua pelkän pursotuksen avulla. Hyvin kesäinen kakku, sopisi varmasti hyvin juhannuspöytään.
° 11 p. "Ruusukakku" - Kaunis kuin ruusu! Värit herkät ja toteutus yksinkertaisen taidokas. Raaka-aineet raikkaita ja sopivat kerman kanssa yhteen. Hääkakkunakin oikein sopiva ja kaunis.
° 5 pistettä Ruusukakku - todella ruusuinen kakku!
° 25 pistettä – Ruusukakku, nro 11 " Herkullisen ja kauniin näköinen, taitava pursottimen käyttö."
Aihe on lukittu.
Lisää
25.05.2013 19:15 - 25.05.2013 19:15 #16603 : PullaAkka
PullaAkka vastasi aiheeseen: 12. MANSIKKAINEN HÄÄKAKKU
Minä osallistun tähän haasteeseen hääkakuiksi tekemilläni mansikkakakuilla. Mansikka-aika on oikeastaan vasta alkamassa ja oman puutarhan mansikat vasta aloittelevat nuppujen aukaisemista, joten tein mansikoiden joukkoon kermasta pursottaen mansikankukkia. Ulkoisesti toivottiin siis perinteistä mansikkakakkua, mutta sisällä sai olla muutakin, joten täytteinä on vanilja-mansikkavaahto sekä suklaavaahto, omina kerroksinaan.

Koska kakut eivät jääneet omaan käyttöön, ei niistä valitettavasti ole minulla palakuvia tarjolla.



Kakkupohja
4 munaa
2 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vaniljamansikkavaahto
2 dl vaniljakreemiä (Sallisen vaniljakreemijauheesta vaahdotettu)
2 dl kermavaahtoa
tomusokeria maun mukaan
paloiteltua mansikkaa maun mukaan (jos käytätä pakastemansikkaa, valuta paloitellut mansikat huolellisesti, etteivät ne tuo liikaa kosteutta täytteeseen)

Sekoita keskenään vaahdot, makeuta sopivaksi. Kääntele joukkoon paloitellut mansikat.

Suklaavaahto
3,5 dl kermaa
170-200g tummaa suklaata
2 liivatelehteä
tilkka kahvilikööriä / vettä liivatteen sulatukseen

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Laita suklaa mikroon sulamaan paloiteltuna. Sulata noin 45 sekuntia kerrallaan ja sekoita aina välillä.
Vatkaa kermaa löysäksi, valuvaksi vaahdoksi. Sulata liivatteet nestetilkkaan.
Kaada sula suklaa löysän kerman joukkoon ja valuta heti perään koko ajan vatkaten myös liivateliemi.

Halkaise kakku kolmeen osaan. Kostuta alin kerros kevyesti vaniljalla maustetulla kerma-vesiseoksella ja kumoa päälle suklaatäyte. Laita päälle kakun keskimmäinen kerros, kostuta hiukan ja kumoa sitten päälle vanilja-mansikkatäyte. Laita kakun kansi paikalleen ja kiedo kelmu kakun ympärille. Kakku saa nyt vetäytyä ennen pintakerman laittoa muutaman tunnin ajan.

Vatkaa kermaa pursotettuja mansikankukkia varten. Laita kerma pursotinpussiin ja valitse tyllaksi joko kaareva tai suora ruusutylla/terälehtitylla - minä käytin Wiltonin 101 ja 102 tyllia.
Kiinnitä leivinpaperin pala kukkanaulan päälle tipalla kermaa. Aloita mansikankukan pursotus keskeltä, tyllan leveä pää on kukan keskiosassa. Piirrä tyllalla rannetta liikuttamalla mansikankukkia ja siirrä leivinpaperi alustan päälle odottamaan. Pursota niin monta kukkaa, kuin haluat.
Värjää pieni määrä kermaa keltaiseksi. Pursota ruohotyllalla mansikankukkiin keskiosa. Laita kukat nyt pakkaseen odottamaan lopullista koristelua.

***
Levitä kakun reunoille "murupinta" eli sipaisu kermaa sitomaan kakun murut. Levitä sen jälkeen kermaa reunoille sileäksi reunukseksi. Kakun päälle laita mansikkahilloa siihen kohtaa, johon asettelet tuoreet mansikat. Pursota nyt kakun kannen reunapursotukset ja sen jälkeen laita mansikat siististi kakun päälle. Viimeistele mansikat antamalla niille kiilto Dr.Oetkerin Kakkukiilteellä.



***

Poimi ja pese mansikanlehtiä koristeeksi omasta puutarhastasi. Jos ei mansikanlehtiä löydy, käytä koristeeksi vaikka sitruunamelissan lehtiä. Sijoittele kakkuun kohmeisia mansikankukkia ja mansikanlehtiä koristeeksi.


......................................
12) Mansikkainen hääkakku = 14 pistettä

° Perinteinen suomalainen täytekakku kesän juhliin. Mansikan kukat tuovat kauniin lisän raikkaaseen kakkuun.
° 14 pistettä - Kaunis, perinteisen näköinen, kauniisti sijoitellut oikeat lehdet.
Aihe on lukittu.
Lisää
26.05.2013 11:51 - 26.05.2013 11:51 #16606 : tahmatassu
tahmatassu vastasi aiheeseen: 13. PUOLUKKA-VALKOSUKLAAMOUSSEkakku
.
Tämä kakku minun oli tarkoitus tehdä itselleni äitienpäiväkakuksi, mutta lähdimmekin anoppilaan äitienpäiväksi ja kakku jäi silloin tekemättä. Kakusta tulikin sitten ihan-muuten-vaan-kakku, mutta hyvältä se silti maistui!



Kääretorttupohja

4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl vaniljasokeria

Vatkaa huoneenlämpöiset munat sekä sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Siivilöi toisiinsa sekoitetut kuivat aineet vaahtoon ja kääntele sekaan. Paista uunipellillä 225 asteessa n. 8-10 min.


Puolukka-valkosuklaamousse

1 dl kermaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
0,5 purkkia maitorahkaa
50 g valkosuklaata
100 g puolukoita
0,5 tl vaniljasokeria
1 dl sokeria
2 liivatteen lehteä
tilkka maitoa

Laita liivatteen lehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata suklaa, paseeraa puolukat ja vatkaa kerma. Lisää kerman sekaan maitorahka, tuorejuusto, puolukkasose sekä sula valkosuklaa. Sekoita. Lisää sokerit ja tarkista maku. Kuumenna maitoa ja liuota liivatteen lehdet sekaan. Kaada maito ohuena nauhana vaahtoon kokoajan sekoittaen. Lisää kokonaisia puolukoita sattumiksi sekaan.


Anna kääretorttupohjan jäähtyä. Vuoraa puolipallon muotoinen kulho kelmulla. Leikkaa kääretorttupohjasta sopivankokoisia paloja kakun kerroksiksi ja laita kerroksien väliin moussea. Anna tekeytyä yön ylitse jääkaapissa jotta mousse jähmettyy.

Päällystä kakku 2 dl vispikermaa.




.........................................
13) Puolukka-valkosuklaamoussekakku:
° Raikas täytevalinta. Sopisi juhlatilaisuuksiin ympäri vuoden.
Aihe on lukittu.
Lisää
26.05.2013 15:28 - 26.05.2013 15:28 #16608 : Henna73
Henna73 vastasi aiheeseen: 14. PÄÄRYNÄTARHAN KINUSKIKAKKU
.
Sain inspiraation kakkuun käydessäni eilen puutarhalla ostamassa hedelmäpuita pihalleni. Hedelmäpuut olivat kauniissa kukassa ja tuoksu huumaava ja halusin välittää tätä tunnelmaa muillekin leivontafoorumilaisille.



Pohja]http://2.bp.blogspot.com/-OZ8Jh8t1stA/UaInGVJCQfI/AAAAAAAADc4/-JjAtwFDZfM/s1600/2.jpg[/img]

Päälle]http://1.bp.blogspot.com/-A-43CNPUNYw/UaInGfXXSZI/AAAAAAAADc0/Vseuuh2Ny5U/s1600/3.jpg[/img]
......................................

14) Päärynätarhan kinuskikakku = 9 pistettä

° Suolapähkinät kakun pohjataikinassa kuulostavat todella mielenkiintoiselta makuelämykseltä. Kaunis ja raikas ulkonäkö säestää herkullista reseptiä.
° 5 p. "Päärynätarhan kinuskikakku" -  Raikas, hillityn elegantti.
° 4 pistettä – Päärynätarhan kinuskikakku, nro 14.  ”Ryhdikäs, kauniit värit, hyvä leikkausjälki”

Henna73/ruokaunelmia
Aihe on lukittu.
Lisää
26.05.2013 17:35 - 26.05.2013 17:35 #16610 : fadeout
fadeout vastasi aiheeseen: 15. KAKKU ÄIDILLENI
.


Tummakakkupohja

6 munaa
saman verran siro sokeria
saman verran jauhoja, joista puolet vehnäjauhoja, puolet perunajauhoja sekä kaakao jauhoa 4rkl
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi
Siivilöi vaahtoon keskenään sekoitetut kuivat aineet pienissä erissä.

Voitele ja korppujauhota vuoat, halk 10cm ja 20cm
Jaa taikina vuokiin, paista uunissa alatasolla 175’ n.45min
Varmista kypsyys tikulla.
Halkaise jäähtyneet pohjat kolmeen osaan.

Suklaamousse

200g maustamatonta tuorejuustoa
120g appelsiinikrokantti suklaata
4,5dl vispikermaa
1,2dl tomusokeria

+appelsiinimarmeladia

Vatkaa kerma vaahdoksi ja sulata suklaa.
Notkista tuorejuusto sekoittamalla esim nuolijalla ja lisää siihen tomusokeri.
Yhdistä tuorejuusto seos sekä sula suklaa.
Ja yhdistä vielä tuorejuusto-suklaaa seos kermavaahtoon.

Kokoa kakku tuorekelmulla vuorattuun irtopohjavuokaan, samaan jossa paistoit.
Kostuta kakkupohja maidolla, johon on sekoitettu vaniliinisokeria.
Levitä pohjan päälle appelsiinimarmeladia sekä suklaamoussea.
Toista sama toiseen väliin.
Muista kostuttaa myös päällimmäinen kakkupohja.
Anna kakkujen hyytyä jääkaapissa.

Sokerikreemi
300g suolatonta voita
3dl tomusokeria
2rkl vaniljasokeria
3rkl maitoa

Sekoita pehmeään voihin sokerit ja lisää lopuksi maito.

Kumoa hyytyneet kakut (isompi tarjoilualustalle) päällystä sokerikreemillä.
Laita kakut jääkaappiin, jotta kreemi kovettuu.

Kaulitse valkoinen sokerimassa ja päällystä kakut. Nosta pienenmpi kakku isomman päälle.
Koristele haluamallasi tavalla.




....................................................
15) Kakku äidilleni = 22 pistettä

° Hempeän vaaleanpunaista yhdistettynä rokkaavaan mustaan. Todella kaunis kaksikerroksi- nen kakku! Herkulliset täytteet! 5 pistettä
° 1 piste: KAKKU ÄIDILLENI
° 10 p. "Kakku äidilleni" - Hauska muotokieli sopii väreihin, kauniit kerrokset näkyvät myös kakkupalassa. Suklaamoussessa raikkaan makuiset aineet, jotka sopivat tumman kakkupohjan kanssa.
° 3 pistettä Kakku äidilleni
° 3 pistettä -  Kakku äidilleni, nro 15. ”Graafinen kokonaisuus, joka poikkeaa valtavirrasta”
Aihe on lukittu.
Lisää
26.05.2013 18:01 - 26.05.2013 18:01 #16611 : Pippurinen
Pippurinen vastasi aiheeseen: 16. SUKLAINEN MANSIKKA-MASCARPONEkakku
.




Pohja] [/url]
.......................................................
16) Suklainen mansikka-mascarponekakku = 17 pistettä

° Todella kaunis ja elegantti kakku näyttävine koristeineen. Mahtavat neljä kerrosta, tuoreiden mansikoiden käyttö plussaa.
° 6 pistettä: SUKLAINEN MANSIKKA-MASCARPONEkakku
° 6 pistettä Suklainen mansikka-mascarponekakku
° 5 pistettä  - Suklainen mansikka-mascarponekakku, nro 16. ”Kivat värit, sopisi hyvin ristiäiskakuksi – ruusu ehkä suhteessa vähän liian iso”.
Aihe on lukittu.
Lisää
26.05.2013 20:25 - 26.05.2013 20:25 #16612 : Petra
Petra vastasi aiheeseen: 17. OMENA-INKIVÄÄRIkakku (gluteeniton)
.

koska koristeet oli jo syöty kuvan ottamisen aikaan, lisäsin kuvaan kukkateeman mukaisesti omenankukkia

Tee koristekallat kuivumaan ja kakku hyytymään tarjoilua edeltävänä päivänä.

Kallat (idea Kinuskikissalta )

Sokerimassaa n. 100 g
Keltaista ja vihreää koristelugeeliä
Sydänpiparimuotti
Foliosta muotoiltuja säilytyskuppeja

Muotoile sokerimassasta kolme soikionmallista n. 4 cm pituista pötköä emiksi kukille. Värjää keltaisella koristelugeelillä töpöttäen niin, että emin pinnasta tulee röpelöinen ja se värjäytyy kauttaaltaan keltaiseksi.

Kauli sokerimassa tomusokeroidulla alustalla ohueksi levyksi. Ota sydänmuotilla kolme kuviota. Aseta emit sydämien päälle (varovasti, koristegeeli on melko tahmeaa) ja kierrä sydämen puoliskot emin ympärille. Taivuta kukan kärki taaksepäin. Aseta foliokuppeihin kuivumaan yön yli.



Kakkupohja

4 munaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita perunajauhot ja leivinjauhe keskenään, siivilöi muna-sokerivaahdon joukkoon. Levitä taikina leivinpaperin päälle, tasoita ja paista 200 asteessa n. 10 minuuttia. Kumoa sokeroidulle alustalle.

Kelmuta pyöreäpohjainen, parin litran vetoinen kulho.

Vuoraa kulho kakkupohjapaloilla. Pohja on niin pehmeää ettei sitä tarvitse kostuttaa.


Täyte

3 dl omenasosetta (itse tehtyä, myös kaupan sileä omenasose käy)
pieni pala (maun mukaan n.1-2cm) inkivääriä
2 dl kreikkalaista jugurttia
2 dl kermaa vaahdotettuna
0,5 dl sokeria
10 liivatelehteä
0,5 dl vettä

Raasta inkivääri hienolla terällä, purista inkiväärin mehu raasteesta omenasoseen joukkoon, heitä hedelmäliha pois. Sekoita mukaan myös jogurtti.

Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Vatkaa kerma ja sokeri keskenään vaahdoksi. Kuumenna vesitilkka mikrossa, sulata pehmenneet liivatelevyt siihen ja jäähdytä hetki. Sekoita liivateneste omenasose-jogurttiseokseen.Nostele lopuksi kermavaahto joukkoon.

Kaada täyte kulhoon kakkupohjan päälle. Nosta päälle vielä kakkupohjapaloja niin, että täytemassa peittyy. Nosta kelmujen reunat kakun yli ja nosta jääkaappiin jähmettymään yön yli.


Marenkikookoskreemi
(alkuperäisen marenkivoikreemin olen aikanaan ottanut leivontablogista, mutta valitettavasti en enää muista mistä)

3 M-koon munan valkuaiset
200 g sokeria
250 g kookosrasvaa (sitä palikkaa)

Raasta kookosrasva karkealla terällä tai puukolla, siirrä raaste sivuun odottamaan.

Vatkaa valkuaisia kuumassa vesihauteessa, lisää sokeri vähitellen koko ajan vispaten. Jatka vatkausta kunnes sokeri on liuonnut vaahtoon. Siirrä tässä vaiheessa marenki vatkauskulhoon ja sekoita sähkövatkaimella, kunnes se on jäähtynyt kädenlämpöiseksi. Marenki saa olla lämpimämpää kuin marenkivoikreemissä, koska kookosrasva on niin paljon kovempaa kuin voi. Lisää kookosrasvaraaste joukkoon, vatkaa keskinopeudella kunnes kreemi on täysin sileää. Tähän voi mennä jonkin verran aikaa, mutta kyllä se siitä siloittuu kunhan on vain kärsivällinen. Kreemi on nyt käyttövalmista.

Kumoa kakku tarjoilualustalle, ota kelmu pois kakun päältä. Levitä kreemiä ohut kerros kakun päälle. Kreemiä jää yli, joten pakasta loput kreemit.

Koristelu

2 pkt vihreää marsipaania
Kallat
vihreää koristegeeliä

Kauli vähän yli paketillinen vihreää marsipaania ohueksi levyksi, nosta levy kakun päälle ja tasoita niin ettei tule ryppyjä. Leikkaa ylimääräiset marsipaanit pois. Aseta kallat kakun päälle. Muotoile marsipaanista varret ja kiinnitä ne kukkiin. Lisää liitoskohtaan vihreää koristegeeliä rajan häivyttämiseksi.



Omia huomioita:
Vaikka liivatteen määrä vaikutti aika isolta verrattuna yleensä tekemiini tämän tyyppisiin kakkuihin, se riitti vain juuri ja juuri. Täyte oli melko pehmeää johtuen osittain hyvin lämpimästä ilmasta.
Inkivääri maistui kakusta mukavasti, olematta kuitenkaan ollenkaan karvas.
........................................

17) Omena-inkiväärikakku:
° Mukavaa, että gluteenittomuus on otettu huomioon reseptissä. Innovatiivinen makuyhdistelmä omenoista, kreikkalaisesta jogurtista ja inkivääristä.
Aihe on lukittu.
Lisää
26.05.2013 22:25 - 26.05.2013 22:25 #16616 : nami-hiiri
nami-hiiri vastasi aiheeseen: Re: Toukokuu 2013 "Kakku & kukka"
.
KOKO Lf TIIMI KIITTÄÄ HAASTEOSALLISTUJIA - HERKULLISIA JA KAUNIITA KAKKUJA ON 17 KPL !

SPONSORIMME VALITSEVAT OMAN VOITTAJASUOSIKKINSA + ANTAVAT LISÄKSI PISTEITÄ NELJÄLLE KAKULLE (6-5-3-1).
KATSOTAAN PÄÄSEMMEKÖ NÄIN RATKAISUUN PALKINNON SAAJISTA vai ......

TULOKSET ILMOITETAAN KESÄKUUN ALUSSA !

Kakkujen nimet yhdenmukaistettu ja numeroitu !

n-h

Voisin lopettaa suklaan syömisen, jos haluaisin, mutta en ole luovuttajatyyppiä.
Aihe on lukittu.
Lisää
10.06.2013 17:33 - 10.06.2013 17:33 #16667 : nami-hiiri
nami-hiiri vastasi aiheeseen: Re: Toukokuu 2013 "Kakku & kukka"
.

"KAKKU & KUKKA" - haasteen lopullinen pisteytys ja kommentit !

Pisteytykseen osallistui kaikkiaan 13 eri henkilöä. Kaikilla oli samat pisteet jaettavana eli 6-5-3-1.

Yksi tästä joukosta oli nelihenkinen (4) ryhmä ja toinen viisihenkinen (5) ja kaikilla omat pisteet. Hiiri sai molemmilta valmiiksi yhteenlasketut pisteet.

Kommentit kirjataan erikseen suoraan postauksiin.
Laittaisin palkittujen osoitteet eteenpäin keskiviikkona, joten osoitteet kiitoksella mahdollisimman pian kaikilta! ( YV / nami-hiiri )

I sija RUUSUKAKKU - tekijänä SITRUSPERHONEN - pisteet 41

II sija TUULENVIRE - tekijänä KUISTA - pisteet 36

III sija VADELMAINEN VANILJATÄYTEKAKKU - tekijänä PIKKUMURUNEN - pisteet 29

IV sija KAKKU ÄIDILLENI - tekijänä FADOUT - pisteitä 22

V sija SUKLAINEN MANSIKKA-MASCARPONEKAKKU - tekijänä PIPPURINEN - pisteitä 17

VI sija MANSIKKAINEN HÄÄKAKKU - tekijänä PULLA-AKKA - pisteitä 14

Pienet kannustuspalkinnot on luvannut DanSukker ja Valio]LISÄKSI][/b] LéKUén joukkue (= 5 henkilöä) halusi jakaa pienen lisäpalkinnon omalle 'perintöprinsessalleen' eli heidän pistelistansa kakkoselle = 'Vadelmainen vaniljatäytekakku' nro 5.


PALJON ONNEA VOITOKKAIDEN KAKKUJEN TEKIJÖILLE, SEKÄ SUURKIITOS KAIKILLE OSALLISTUJILLE !

LÄMMIN KIITOS PISTEIDEN, SEKÄ KOMMENTTIEN ANTAJILLE !


LF TEAM

Voisin lopettaa suklaan syömisen, jos haluaisin, mutta en ole luovuttajatyyppiä.
Aihe on lukittu.
Sivu luotiin ajassa: 0.156 sekuntia
Toteutus: Kunena foorumi

Sponsorit 2017