Huhtikuu 2013: oranssi + vapaavalintainen väri!

Lisää
31.03.2013 17:03 - 31.03.2013 17:03 #19118 : Paula
Paula loi aiheen:
Huhtikuun leivontahaasteen aiheena on kaksi väriä: oranssi + oma valintasi. Oleellista on, että väriä tuomassa/väriaineena käytetään luonnollisia tuotteita, ei siis elintarvikevärejä. Leipomus voi olla joko makea tai suolainen. Tuttuun tapaan leipomuksesta tulee riittää vähintään neljälle henkilölle ja jokin osa leipomuksesta tulee olla paistettu uunissa.

Sarjoja on kaksi, joista voit osallistua toiseen]

1. Kakut]Muut
]Osallistuminen:[/b]

Haasteeseen osallistutaan tällä kertaa omalla nimimerkillä. Haasteeseen ja voittajan äänestämiseen voi osallistua kuka tahansa Leivontafoorumin aktiivijäsen .

Leivo 1.-21.4. välisenä aikana ja julkaise luomuksesi tässä ketjussa. Osallistumisaika päättyy sunnuntaina 21.4. klo 23]Äänestäminen:[/b]

Äänestysaika alkaa välittömästi osallistumisajan päätyttyä ja tapahtuu yksityisviestillä Paulalle .
Äänestä kolmea parasta leipomusta pistein 5 - 3 - 1, eli parhaalle 5 jne. Omaa leipomusta ei luonnollisestikaan pisteytetä.

Äänestysaika päättyy 29.4. klo 22]huhtikuun höpinöihin[/url].

Sponsoripalkinnoista]

Olisi suotavaa yleensä aina laittaa palkinnon kuva esille omaan blogiin - ja vaikka leipomuksen kuvan kera.
Huhtikuun mahdollisten blogittomien voittajien oletetaan myös julkaisevan saaduista tuotepaketeista kuva, Huhtikuun höpinöissä .

Palkinnot lähetetään vain kotimaan osoitteisiin. (Jos haluat lahjoittaa palkintosi, se on täysin oma asiasi, mutta kuvaathan sen ensin, kiitos!)

Huhtikuun leivontahaasteesta ja säännöistä vastaa Paula , mutta moderaattorit avustavat tarvittaessa.

Odotettavissa keväisiä pirteitä leipomuksia!


Sponsorimme huhtikuussa]

Aihe on lukittu.
Lisää
06.04.2013 15:46 - 06.04.2013 15:46 #16300 : taikataikinat
taikataikinat vastasi aiheeseen: Re: Huhtikuu 2013: oranssi + vapaavalintainen väri!
Oranssi & vihreä:

Juustoiset lohipiiraat




Oranssi tulee kylmäsavulohesta (joka onneksi jäi uunissa oranssiksi eikä muuttunut vaaleanpunaiseksi kuten pelkäsin, paistoin ensin yhden testipiiraan ja sitten uskalsin paistaa useamman ) ja vihreä tillistä.
Perinteinen yhdistelmä vähän uudistetussa muodossa
Maku oli hyvä, osan maistajista mielestä tuorejuusto oli hieman liian hallitseva, käytin siis itse Philadelphian kevätsipuli & mustapippuri-tuorejuustoa, varsin hyvä tulisi varmasti myös maustamattomalla tai jollain hieman miedommalla maulla, omaan makuun kyllä sopi tämäkin.

6-8 kpl

Vuoraamiseen:
150 g kylmäsavulohta

Pohja:
100 g voita
3½ dl durumvehnäjauhoja
3 rkl vettä

Täyte:
150 g kylmäsavulohta (säästä yksi siivu koristeisiin)
200 g tuorejuustoa (esim. kevätsipuli & mustapippuri, jos haluat lohen maistuvan selvemmin voit käyttää myös maustamatonta!)
1 pieni muna
tilliä
1 pkt Mustapekka yrtti-tuorejuustoa

Koristeeksi
tilliä
lohiruusukkeita

Nypi pohjan ainekset sekaisin.
Voitele muffinipellin kolot voilla ja vuoraa reunat lohisiivuilla.
Painele taikinaa vuokien reunoille ja pohjalle.
Silppua täytteen lohi pieniksi kuutioiksi, sekoita tuorejuusto, muna ja lohikuutiot.
Leikkaa Mustapekka siivuiksi.
Lusikoi täytettä koloihin, lisää tillisilppua sekä kiekko Mustapekkaa.
(Yritin itse tehdä täytteeseen kerrokset, laitoin ensin täytettä, sitten tillisilppua, kiekon Mustapekkaa, vielä tillisilppua sekä päälle vielä täytettä, mutta kuten alempana poikkileikkauskuvasta näkee, ei kerrokset kuitenkaan erottuneet joten voi sitten helpottaa hommiaan ja laittaa Mustapekkakiekon päällimäiseksi )



Paista 225 asteessa noin 15 min.
Anna jäähtyä ja poista varovasti pelliltä.
Koristele runsaalla tillisilpulla ja lohiruusukkeella.

Aihe on lukittu.
Lisää
07.04.2013 15:21 - 07.04.2013 15:21 #16309 : MinttuMaaria
MinttuMaaria vastasi aiheeseen: Re: Huhtikuu 2013: oranssi + vapaavalintainen väri!
PORKKANA - CHARLOTTE



Värinä oranssi ja vihreä.

Oranssi väri tulee porkkanasta ja vihreä viinirypäleistä.

Pohjalla sokerikakkupohja ja reunoilla charlottekeksejä. Täytteenä porkkana-täyte sekä jogurttitäyte. Täytteiden välissä porkkanahillo. Kiille porkkanahilloa sekä porkkana-ananasmehua. Koristeena porkkanaruusukkeet ja viinirypäleitä.

Keitä ensin porkkanahillo ja leivo pohja sekä charlottekeksit.

Porkkanahillo]
0,5kg porkkanoita
1dl vettä
1,5 appelsiinin mehua (mehua noin 1,5dl)
250g hillosokeria
1rkl aitoa vaniljasokeria

Kuori ja pilko porkkanat.
Keitä vedessä pehmeiksi ja soseuta.
Lisää appelsiinimehu ja hillosokeri porkkanasoseen joukkoon. Keitä 10min.
Lisää vaniljasokeri.
Jäähdytä.

Pohja]
1 kananmuna
3rkl sokeria
1/4tl vanilliinisokeria
2rkl vehnäjauhoja
2rkl perunajauhoja
1/3tl leivinjauhetta
1 porkkana hienona raasteena

Vaahdota muna ja sokerit.
Lisää munavaahtoon keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi.
Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan (24cm)
Paista 200 asteessa 8-10min.

Charlottekeksit]
2 kananmunan keltuaista
1/2dl sokeria
1/4tl vaniljasokeria
1dl vehnäjauhoja
2 kananmunan valkuaista
tomusokeria

Vatkaa keltuaiset ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää jauhot ja kovaksi vaahdoksi vatkatut valkuaiset.
Laita taikina pursotinpussiin ja pursota pellille noin 10cm pituisia kakkuja.
Ripottele päälle tomusokeria.
Paista 200 asteessa noin 10min. kunnes ovat kauniin ruskeita.

KAKUN VALMISTUS & KOKOAMINEN]

Laita kakkupohja irtopohjavuoan pohjalle. (käytin Lekuén irtopohjavuokaa jolloin pohjalle ei tarvitse laittaa leivinpaperia. Jos käytät normaalia irtopohjavuokaa, laita pohjalle leivinpaperi niin kakun siirtäminen on helpompaa)
Leikkaa charlottekeksit kahteen osaan ja vuoraa niillä irtopohjavuoan sivut.

Täyte 1]
1,25dl flora vispi
90g maustamaton tuorejuusto
1dl maustamaton jogurtti
1/2dl porkkanahilloa
1rkl sokeria
2 liivatetta
1/4dl porkkana-ananasmehua
0,5rkl sitruunamehua

Laita liivatteet likoamaan.
Vatkaa flora vispi vaahdoksi.
Sekoita tuorejuusto, jogurtti, porkkanahillo ja sokeri.
Kuumenna mehut ja sulata liivatelehdet mehuun. Anna hetki jäähtyä. Sekoita seos tuorejuusto-jogurttiseoksen joukkoon.
Sekoita joukkoon kerma.
Kaada täyte vuokaan.

Laita vuoka jääkaappiin ja anna hyytyä 1-2tuntia.

Täyte 2]
1,25dl flora vispiä
2dl maustamatonta jogurttia
0,5dl sokeria
0,5rkl aitoa vaniljasokeria
3 liivatetta
tilkka vettä

Laita liivatteet likoamaan.
Vatkaa flora vispi vaahdoksi.
Sekoita jogurtti ja sokerit.
Kuumenna tilkka vettä ja sulata liivatteet siihen. Anna hetki jäähtyä ja kaada seos jogurttiseoksen joukkoon.
Sekoita viimeiseksi flora vispi joukkoon.
Ota vuoka jääkaapista. Sivele ensimmäisen täytteen päälle porkkanahilloa.
Kaada jogurttitäyte porkkanahillon päälle ja laita vuoka uudestaan jääkaappiin noin tunniksi.

Kiille]
2dl porkkanahilloa
1dl porkkana-ananasmehua
3 liivatetta

Laita liivatteet likoamaan 5-10minuutiksi.
Kuumenna porkkana-ananasmehu. Sulata liivatteet mehuun.
Lisää porkkanahillo mehu-liivateseokseen. Sekoita tasaiseksi.
Kaada vuokaan täyte 2]Koristeet][/b]
Porkkanakukat
Vihreä viinirypäle

Porkkanakukkien valmistus]
Kuori porkkanat.
Laita porkkana työlaudalle kärki ulospäin.
Viillä terävällä veitsellä porkkanan kärkeä kohti neljä parin sentin pituista "terälehteä", jotka jäävät aivan kärjestä kiinni toisiinsa.
Irrota kukka veitsen terällä viistosti työntäen tai kevyesti sormilla kiertäen.
Keitä kukkia vedessä pari minuuttia värin voimistamiseksi, valuta ja jäähdytä nopeasti kylmällä vedellä huuhtoen.




MinttuMaarian leipomukset :-)
Aihe on lukittu.
Lisää
10.04.2013 11:09 - 10.04.2013 11:09 #16341 : Kuista
Kuista vastasi aiheeseen: Re: Huhtikuu 2013: oranssi + vapaavalintainen väri!
CHEDDAR- PEKONIPIIRAKKA
Väreinä oranssi sekä punainen



Pohja
100 g voita
2,5 dl vehnäjauhoja
0,7 dl kylmää vettä
nokare voita vuoan voiteluun

Täyte
200 g pekonisuikaleita
2 kanamunaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1,5 dl maitoa
0,5 tl suolaa
mustapippuria
valkopippuria
6 - 7 cheddarjuustoviipaletta
4 - 5 kpl kirsikkatomaattia

Valmista piirakkapohja. Nypi voi jauhoihin ja lisää kylmä vesi. Sekoita tasaiseksi ja painele voidellun piirakkavuoan pohjalle sekä reunoille. Painele taikinaan haarukalla reikiä. Esipaista pohjaa uunissa 225 asteessa 10 minuuttia.

Pohjan esipaistuessa valmista täyte. Paista pekonisuikaleet pannulla kypsäksi. Vatkaa tuorejuuston sekaan kananmunat, maito, suola sekä pippurit. Lisää sekaan pekonisuikaleet. Kaada täyte esipaistetun piirakkapohjan päälle ja levitä täytteen päälle cheddarjuustoviipaleet. Viipaloi pinnalle kirsikkatomaattisiivuja. Paista piirakkaa uunissa vielä n. 25 minuuttia kunnes täyte on hyytynyt ja pinta saanut väriä.


Aihe on lukittu.
Lisää
11.04.2013 14:23 - 11.04.2013 14:23 #16347 : pikkumurunen
pikkumurunen vastasi aiheeseen: Re: Huhtikuu 2013: oranssi + vapaavalintainen väri!
TYRNI-APPELSIINIMOUSSELEIVOKSET

Väreinä ovat minulla(kin) oranssi ja vihreä. Oranssi väri tulee tyrnistä ja vihreä matcha-teejauheesta sekä koristelun pistaasipähkinöistä. Leivoksissa on vihreä matcha-teellä maustettu pohja, tyrni-appelsiinimousse, appelsiinitryffelisydän sekä tyrnikiille. Koristeena tyrniä, pistaasia ja suklaata.





12 leivosta (puolipallon muotoinen silikonileivosmuotti)

appelsiinitryffeli
100 g maitosuklaata rouhittuna
10 g voita
- mittaa kulhoon
30 g appelsiinitryffelin makuista Baileys-likööriä
30 g kermaa
~ ½ tl appelsiinin kuorta raastettuna
- mittaa kattilaan ja kiehauta
- kaada suklaan ja voin päälle, sekoita tasaiseksi
- nosta kylmään jähmettymään

pohja
80 g vehnäjauhoja
½ rkl matcha-jauhetta
¾ tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
35 g sokeria
1 ½ tl vaniljasokeria
- yhdistä kuivat aineet
25 g öljyä
20 g keltuaista
40 g kylmää vettä
- vispaa sekaisin ja sekoita kuivien aineiden kanssa sekaisin
60 g valkuaista
- vaahdota valkuaiset
25 g sokeria
- lisää sokeri kahdessa erässä valkuaisvaahtoon ja vaahdota kovaksi vaahdoksi
- nostele varovasti taikinan sekaan
- levitä leivinpaperilla vuorattuun noin 25x37 cm vuokaan ja paista 175 °C noin 10 minuuttia tai kunnes alkaa ruskistumaan
- anna jäähtyä



tyrni-appelsiinimousse
200 g tuorejuustoa
1 ⅓ dl tyrnihilloa
- mittaa kulhoon ja vispaa sekaisin
½ dl appelsiinitäysmehua
- lisää
½ dl tyrnitäysmehua
2 ½ rkl sokeria
- mittaa kattilaan ja kiehauta
3 liivatetta
- lisää liotetut liivatteet kuumaan mehuun ja sekoita, kunnes sulavat
- lisää juustomassaan
2 dl vispikermaa
- vaahdota kerma pehmeäksi vaahdoksi ja lisää massaan
- jaa massa leivosmuotteihin
- ota jähmettynyt tryffelimassa kylmästä ja pyörittele jokaiseen leivokseen tryffelipallo
- käännä pohjalevy ympäri ja irroita paistopaperi
- paina pohjat sopivan kokoisella pyöreällä muotilla ja aseta pohjat leivoksiin
- peitä kelmulla ja nosta pakastimeen jäätymään

tyrnikiille
1 dl tyrnitäysmehua
1 rkl sokeria
- mittaa kattilaan ja kiehauta
3 liivatetta
- lisää liotetut liivatteet kuumaan mehuun ja sekoita, kunnes sulavat
½ dl tyrnihilloa
½ dl vettä
- lisää hillo ja vesi, sekoita tasaiseksi
- kaada kiille esimerkiksi jälkiruokakulhoon
- ota jäiset leivokset pakastimesta ja irroita muoteista
- dippaa mousseosa kiilteeseen, odota muutama sekuntti ja dippaa uudelleen
- toista jokaisen leivoksen kanssa, apuna voi käyttää esimerkiksi pohjaan tökättyä haarukkaa tai dippaukseen tarkoitettua työkalua
- koristele suklaakoristeilla, tyrneillä ja pistaasilla


Aihe on lukittu.
Lisää
12.04.2013 15:00 - 12.04.2013 15:00 #16350 : Mimosa
Mimosa vastasi aiheeseen: Re: Huhtikuu 2013: oranssi + vapaavalintainen väri!
MAKEA MANDARIINI-VADELMAPIIRAS

Väreinä oranssi, mandariineista ja punainen, vadelmista.

Tässä piiraassa yhdistyy kirpeä vadelma, raikas mandariini ja täyte, johon fariinisokeri tuo ihanaa makeutta.
Hyytelösokerista tehty kiille kruunaa tämän herkun!



Piiras on tehty Ø24cm vuokaan. Näitä tarvitaan]Pohja:[/u]
150g voita tai margariinia
1dl sokeria
3dl vehnäjauhoja
1 muna
1tl leivinjauhetta

Pohjan päälle]
Valmista lemon curd-tahnaa
100g vadelmia

Täyte]
2,5dl vispikermaa
200g ranskankermaa
1,5dl fariinisokeria

Täytteen päälle]
1 iso tölkki mandariineja omassa mehussa
50-100g vadelmia

Kiille]
2dl vettä
1dl hyytelösokeria



TYÖVAIHEET]

1.Valmista pohja vaahdottamalla voi ja sokeri, vaahdotusaika on noin kymmenen minuuttia.
2.Sekoita kananmuna varovasti joukkoon ja siirry tässä vaiheessa sekoittamaan taikinaa vaikkapa nuolijan avulla.
3.Lopuksi taikinaan lisätään kuivat aineet, sekoitetaan tasaiseksi ja levitetään voidellun piirakkavuoan pohjalle.
4.Pohjaa paistetaan +200 asteessa n.10 minuuttia. Pohjan ei ole tarkoitus saada väriä uunissa!
*
5.Levitä jäähtyneen pohjan päälle kerros lemoncurdia, eli sitruunatahnaa. Tähän voi käyttää myös itse tehtyä sitruunakiisseliä, mutta kaupan valmiissa lemoncurdissa on mielestäni kivan kirpeä maku ja se sopii tähän tosi hyvin!
6.Ripottele sitruunatahnan päälle 100g vadelmia.
*
7.Valmista täyte vatkaamalla vispikerma vaahdoksi. Sekoita toisessa kulhossa ranskankerma ja fariinisokeri sekaisin. Lisää vaahdotettu kerma ranskankerman joukkoon, sekoita kunnolla ja kaada täyte sitruunatahnalla ja vadelmilla täytetyn pohjan päälle.
8.Anna tekeytyä yön yli jääkaapissa, päälle kannattaa laittaa suojaksi joko kelmua tai kakkukupu.
*
9.Seuraavana päivänä valmistetaan kiille. Kiehauta kattilassa 2dl vettä, sekoita joukkoon 1dl hyytelösokeria ja kuumenna seos. Anna jäähtyä ja asettele sillä aikaa täytteen päälle mandariinilohkoja sekä vadelmia.
10.Kaada kiillettä lusikan avulla mandariinien ja vadelmien päälle.
11.Sitten vielä hetkeksi jääkaappiin jotta kiille hyytyy kunnolla.
12.Vihdoinkin herkullinen piiras on valmis nautittavaksi. NAMS!



Ja tosiaan, tästä pitäisi riittää hyvin neljälle hengelle.. mikäli ei satu asumaan sellaisen herkkusuun kanssa, joka söi lähes yksin koko piiraan!
Aihe on lukittu.
Lisää
13.04.2013 15:24 - 13.04.2013 15:24 #16357 : Onneli78
Onneli78 vastasi aiheeseen: Re: Huhtikuu 2013: oranssi + vapaavalintainen väri!
Persimon-porkkana-suklaahyydykekakku yllätyksellä



Väreinä ovat oranssi ja ruskea (oranssia päälikiilteessä ja hennosti persimon-porkkanakermatäytteessä, ruskeaa pohjassa, suklaatäytteessä ja suklaakoristeissa).

Minulla oli tosi kivaa miettiessäni tätä reseptiä. Erilaisten vaihtoehtojen kautta päätin kokeilla, miten porkkana ja persimoni sopisivat yhteen. Olin iloinen kun kokeilin, koska ne sopivat yhteen täydellisesti. Maku on niissä vähän samankaltainen, mutta persimoni tuo mukanaan samettisen pehmeää, virkistävää makeutta. Tämä tumma kääretorttupohja sopii kakulle hyvin, koska se on tosi pehmoinen ja kuohkea ja sopii kakun makumaailmaan. Kakku tuli tehtyä kaksi kertaa, koska halusin vielä parannella joidenkin ainesosien määrää. Halusin kakulle pehmeän pohjan, täyteläisen suklaatäytteen ja virkistävän, hennonmakean persimon-porkkanatäytteen. Kakun sisään piilotin yllätyskerroksen. Koitin saada oranssia ja ruskeaa suunnillen yhtä paljon kakkuun. Tykkään persimonin sisältä paljastuvasta kauniista kuviosta. Se tuo mieleeni kukan ja auringon. Tästä tuli aurinkoisen kevätmielen kakku.

Pohja
2 kananmunaa
3/4 dl sokeria
3/4 dl ohrakasta (ohratärkkelys)
½ tl leivinjauhetta
1 rkl tummaa kaakaojauhetta

Leikkaa leivinpaperista pala 26 cm halkaisijaltaan olevan irtopohjavuoan pohjalle (vuoan reunallekin voi laittaa suikaleen). Vaahdota munat ja sokeri paksuksi, vaalekaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään ohrakas, leivinjauhe ja kaakaojauhe ja siivilöi ne vaahdon joukkoon varovasti käännellen. Kaada taikina vuokaan. Paista 225-asteisessa uunissa keskitasolla noin 6 minuuttia. Kumoa uunista tullut kääretorttupohja ylösalaisin sokeroidulle leivinpaperille. Irrota kääretorttupohjasta siinä kiinni oleva leivinpaperi. Anna pohjan jäähtyä.
Aseta 24 cm halkaisijaltaan olevan irtopohjavuoan reuna tarjoilualustalle ja nosta jäähtynyt kakkupohja sen sisälle (tai säädä pyöreä reunavuoka sopivankokoiseksi ja käytä sitä kuten itse tein). Pohja vetäytyy ja vähän kutistuu jäähtyessään ja nyt se on juuri sopiva tämänkokoiseen vuokaan. Laita vuoan reunoille kalvosuikaleet. Näin kakku on helpompi irrottaa myöhemmin vuoasta.

Persimon-porkkanasose
300 g porkkanaa kuorittuna (noin 4 isohkoa porkkanaa)
300 g persimon-hedelmää kuorittuna (noin 5 persimonia)
2 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 ½ dl vettä

Kuori porkkanat, pilko niitä vähän ja höyrytä (tai keitä) kypsiksi. Kuori persimonit, leikkaa pois kanta ja pilko lohkoiksi. Laita porkkanat, persimonit, vesi, sokeri ja vaniljasokeri kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella ihan hienoksi soseeksi. Jaa sose kolmeen osaan niin, että piilotäytteeseen ja pinnalle tulevaan kiilteeseen tulee 250 g sosetta ja persimon-porkkanatäytteeseen kaikki loput eli noin 300 g.

Suklaatäyte
200 g tummaa suklaata
3 dl vispikermaa
½ dl kaakaotomusokeria
125 g mascarponejuustoa
2 liivatelehteä
1 rkl vettä

Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Paloittele suklaa ja sulata se vesihauteessa tai mikrossa puoliteholla välillä sekoittaen. Anna jäähtyä. Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon kaakaotomusokeri , mascarponejuusto ja suklaasula. Kiehauta vesitilkka kattilassa ja liuota joukkoon puristetut liivatteet. Kaada ohuena nauhana täytteen joukkoon samalla sekoittaen. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle ja tasoita pinta. Anna hyytyä jääkaapissa noin 1-2 h.

Piilotettu persimon-porkkanatäyte
250 g persimon-porkkanasosetta
2 liivatelehteä
1 rkl vettä

Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Leikkaa leivinpaperista pala 18 cm halkaisijaltaan olevan irtopohja- tai reunavuoan pohjalle. Kiehauta vesi ja liuota siihen puristetut liivatteet. Kaada ohuena nauhana persimon-porkkanasoseen joukkoon. Kaada sose vuokaan ja laita pakkaseen hyytymään noin kahdeksi tunniksi.

Persimon-porkkanakermatäyte
2 ½ dl vispikermaa
3/4 dl tomusokeria
125 g mascarponejuustoa
300 g persimon-porkkanasosetta
4 liivatelehteä
1 rkl vettä

Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Vaahdota kerma ja lisää joukkoon tomusokeri, mascarponejuusto ja persimon-porkkanasose. Kiehauta vesi ja liuota siihen puristetut liivatteet. Kaada ohuena nauhana täytteen joukkoon samalla sekoittaen.
Levitä vajaa puolet täytteestä suklaatäytteen päälle. Ota pakkasesta jäätynyt persimon-porkkanakiekko, irrota se vuoasta ja alusleivinpaperista ja aseta täytteen päälle. Lisää loppu täytteestä ja tasoita pinta. Anna hyytyä jääkaapissa noin 2 h.

Persimon-porkkanakiille
250 g (2 1/2dl) persimon-porkkanasosetta
1 rkl tomusokeria
3 liivatelehteä
2 rkl vettä

Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Sekoita tomusokeri soseen joukkoon. Kiehauta vesi ja liuota joukkoon puristetut liivatteet. Kaada ohuena nauhana soseen joukkoon. Kaada sose vuokaan päällimmäiseksi ja tasoita pinta. Anna hyytyä jääkaapissa noin neljä tuntia tai yön yli.
Irrota vuoan reuna/reunavuoka ja reunakalvo kakusta.

Koristelu
50 g tummaa suklaata
suklaarakeita
sokerikuorrutetta
persimon-hedelmää

Paloittele suklaa ja sulata se vesihauteessa tai mikrossa puoliteholla välillä sekoittaen. Nosta pikkulusikalla pieniä kasoja suklaata leivinpaperille, levitä ne pitkulaisiksi ja levitä lusikanpohjalla kärkiosat. Laita loppusuklaa pieneen pussiin (esim. Minigrip), leikkaa kärjestä pieni pala pois ja pursota leivinpaperille kukkasia (olin piirtänyt leivinpaperin toiselle puolelle malliksi kukkia). Anna koristeiden jähmettyä jääkaapissa. Kiinnitä kukkien keskelle sokerikuorrutteella suklaarakeet. Asettele kukat kakun päälle.
Käännä persimoni kyljelleen ja leikkaa ohuita viipaleita. Paina pyöreällä muotilla keskiosasta pyöreä pala. Asettele viipaleet kakun päälle suklaakukkien väleihin.

Sisältä paljastuu piilotäytekerros.

"Kevätaurinkoja" kakussa.
Aihe on lukittu.
Lisää
14.04.2013 11:25 - 14.04.2013 11:25 #16358 : sitrusperhonen
sitrusperhonen vastasi aiheeseen: Re: Huhtikuu 2013: oranssi + vapaavalintainen väri!
Appelsiini-mandariini leivos



Oranssin kaveriksi valitsin ruskean värin. Oranssi tulee mandariinilohkoista ja ruskea tulee suklaasta ja kaakaolla maustetusta pohjasta. Ja mauksi valitsin appelsiinin, koska sopii mielestäni hyvin oranssiin väriin.

Pohja 5-8kpl

1,5dl Vehnäjauhoja
1,5rkl Sokeria
2rkl Kaakaojauhetta
75g Voita
1 Munankeltuainen

Sekoita kuivat aineet ja huoneenlämpöinen voi. Lisää munankeltuainen joukkoon sekoita nopeasti tasaiseksi. Painele taikina vuokiin ja pistele haarukalla reikiä pohjiin. Nosta jääkaappiin jähmettymään 20 minuutiksi. Leikkaa palat leivinpaperia pohjien päälle ja laita juivia herneitä tai riisiä painoksi. Paista 215 asteessa 6 minuuttia. Ota painot pois ja jatka paistamista n. 5 minuuttia.
Anna jäähtyä ja tee täyte.

Täyte

1dl Vispikermaa
70g Tuorejuustoa
1,5rkl Sokeria
1 Appelsiinin kuori
3-4rkl Appelsiinin mehua
2 Liivatetta
1prk Säilyke mandariinilohkoja

Koristelu
5 Palaa tummaasuklaata

Laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään. Vaahdota kerma ja sokeri. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja raastettu appelsiinin kuori. Kuumenna appelsiininmehu ja sulata liivatteet siihen. Sekoita liivatteet vaahtoon. Täytä jäähtyneet pohjat. Ja asettele mandariinilohkot päälle. Nosta jääkaappiin hyytymään ainakin pariksi tunniksi tai yön yli.
Koristele sulatetulla suklaalla.



Aihe on lukittu.
Lisää
16.04.2013 14:57 - 16.04.2013 14:57 #16362 : Suwa
Suwa vastasi aiheeseen: Mozzarellainen tomaattipiirakka
Väreinä oranssi ja punainen (toimikohan noi värikoodijutut:D)



Pohja]http://i50.tinypic.com/t66whu.jpg[/img]

HUOM! Oma piirakkavuoka oli 32cm halkaisijaltaan, tuolla pohjaohjeella jonka laitoin niin suosittelen tekemään pienemmällä vuualla!
Aihe on lukittu.
Lisää
17.04.2013 16:11 - 17.04.2013 16:11 #16367 : tahmatassu
tahmatassu vastasi aiheeseen: Re: Huhtikuu 2013: oranssi + vapaavalintainen väri!
Makea chili-piirakka

Väreinä minullakin oli oranssi ja sen kaverina punainen .



Makea chili-piirakka

Pohja]http://i4.aijaa.com/b/00693/12100523.jpg[/img]

Aihe on lukittu.
Lisää
19.04.2013 21:23 - 19.04.2013 21:23 #16381 : nami-hiiri
nami-hiiri vastasi aiheeseen: Re: Huhtikuu 2013: oranssi + vapaavalintainen väri!
.
Oranssi & maitosuklaanruskea täytekakku

Hieman eri asteista oranssia löytyy aprikoosihillosta, papaya-, sekä melonikukista.
Maitosuklaa.......on maitosuklaan väristä.



Suklaakakkupohja ( 8-10 henk. )

4 dl sokeria
4,5 dl kakkujauhoja
1 dl tummaa kaakaojauhetta
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 tl ruokasuolaa
2 kananmunaa
2,5 dl maitoa
1 dl öljyä
2 tl amarettoaromia (tai vanilja-aromia)
2 dl - 2,5 dl) keitettyä vettä

varaa 1 prk ( 300g -350g) lisäaineetonta aprikoosihilloa, josta osa lämmitettynä kakun 'laveerausta' varten.

Esilämmitä uuni 180°C.

1. Sekoita kuivat aineet keskenään.
2. Lisää joukkoon munat, maito, öljy ja aromi ja sekoita sähkövatkaimella noin 2 minuutin ajan.
Sekoita joukkoon keitetty vesi.
3. Huom! Taikina on todella ohutta, siksi jaan sen useampaan kakkupohjavuokaan paistumaan, kahteen
tai kolmeen.
4. Paista pohjia noin 35–40 minuuttia, kunnes ovat kypsiä. Kokeile vielä cocktailtikulla, että taikina on kypsä.
Anna kakkupohjien jäähtyä,

5. Kokoa kakku haluamaasi kokoon leikaten paistuneet pohjat kahdeksi kiekoksi tai käyttäen sellaisenaan.
Levitä aprikoosihilloa tasaisesti kuhunkin väliin.
6. Lämmitä hieman loppuhilloa ( nouki suurimmat aprikoosisattumat pois ) ja sivele hillolla koko kakku.

Tummasuklaakuorrutus

100 g taloussuklaata pilkottuna ( tai leivontamaitosuklaata )
1 tl voita
½ dl kermaa

1. Sulata suklaa ja voi kattilassa miedolla lämmöllä.
2. Lisää kerma, sekoita ja jäähdytä hieman.
3. Levitä ohuelti aprikoosihillon päälle kakun pintaan ja reunoille.

Maitosuklaakuorrutus

80 g voita
3,5 dl tomusokeria
2 rkl amaretto-suklaajauhetta (vaalea suklaajuomajauhe USA]Reunan koristelu:[/b] Sirottele maitosuklaaströsseliä reunaan – varovasti kakkua kallistaen. Paperikourulla toiminto on paljon helpompaa. - Halutessasi voit käyttää krokanttia, pistaasimantelia rouheena tai mantelilastuja.



Pinnan koristelu]
Lopulla kreemillä pursotettu ruusukkeita.
Kuivattuja papayatankoja voi litistää kaulimella ja lihasvoimalla voipaperin välissä ja sitten ottaa painettavalla kukkamuotilla kukkia.
Oranssilihaisesta hunajamelonilajikkeesta leikattu pari noin puolensentin siivua ja painettu isommalla kukkamuotilla kukkia.

TIPS]
Lisäkoristetta syntyy helposti tuoreista hedelmistä, mikäli kakku tuntuu ’yksitoikkoiselta’ värinsä puolesta.
Lisäväriä saa Kiwi –lohkoista, mansikoista, mustikoista……
Kakku vie kielen mennessään kreemitäytteelläkin, kun värin ei ole väliä!

Kakun pohja on pettämätön – maukas ja tarvittavan mehevä!

Lisäys: Lahjaksi tehty haastekakku on 25 cm halkaisijaltaan - hiiri käytti pohjan paistamiseen muotoiltavaa, punaista 'taikaformuaan'.

Voisin lopettaa suklaan syömisen, jos haluaisin, mutta en ole luovuttajatyyppiä.
Aihe on lukittu.
Lisää
21.04.2013 13:45 - 21.04.2013 13:45 #16391 : mare78
mare78 vastasi aiheeseen: Re: Huhtikuu 2013: oranssi + vapaavalintainen väri!
Kasvis-kinkkuvoileipäkakku

Väreinä oranssi ja vihreä








Vaalea voileipäkakkuleipä]

50g hiivaa
6 dl maitoa/vettä
3 rkl öljyä
1/2 tl suolaa
ripaus sokeria
n.14 dl vehnäjauhoja

Valmista leipä irtopohjaisen vuokaan jonka halkaisija on n.26cm. Siivuta leipä neljään osaan ja leikkaa pitkämäisiksi paloiksi. Itse käytin neliön muotoista vuokaa.

Juustotäyte]

150g fetaa
1 dl maitorahkaa
1 dl hienonnettuja yrttejä (basilikaa, persiljaa, sitruunatimjamia)
Ripaus mustapippurirouhetta


Kinkkutäyte]Kokoaminen:


Kakkuun tulee kaksi kerrosta. Kakku on helppo koota pitkämäiseen leipävuokaan. Laita siivu vaaleaa leipää vuoan pohjalle. Kostuta kasvisliemellä tai maidolla. Levitä juustotäyte tasaisesti. Paina täytteen päälle siivu tummaa leipää (esim.Real) ja kostuta. Lisää kinkkutäyte. Paina vaalea leipäsiivu viimeiseksi ja kostuta. Anna tekeytyä jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään.

Koristelu]

ruohosipulituorejuustoa
1 porkkana
1 kesäkurpitsa

Lisää tuorejuuston sekaan vähän maitoa niin saat siitä helpommin levittyvää. Kuorruta kakku.

Vuole perunankuorimaveitsellä porkkanaa ja kesäkurpitsaa pituussuunnassa ohuiksi viipaleiksi. Paina viipaleet kakun pintaan niin, että siitä tulee raidallinen.

Aihe on lukittu.
Lisää
30.04.2013 10:41 - 30.04.2013 10:41 #16424 : Paula
Paula vastasi aiheeseen: Re: Huhtikuu 2013: oranssi + vapaavalintainen väri!
Pisteet on nyt laskettu ja voittajia olivat:

Kakut:
1. Persimon-porkkana-suklaahyydykekakku yllätyksellä, Onneli78 (49 p)
2. Porkkana-Charlotte, MinttuMaaria (44 p)

Muut:
1. Tyrni-appelsiinimousseleivokset, pikkumurunen (39 p)
2. Juustoiset lohipiiraat, taikataikinat (31 p)
3. (jaettu sija) Makea mandariini-vadelmapiiras, Mimosa JA Makea chilipiirakka, tahmatassu (22 p)

Muiden osallistujien pisteet:

Kakut:
Oranssi & maitosuklaanruskea täytekakku, nami-hiiri (29 p)
Kasvis-kinkkuvoileipäkakku, mare78 (22 p)

Muut:
Cheddar-pekonipiirakka, Kuista (19 p)
Appelsiini-mandariinileivos, sitrusperhonen (2 p)
Mozzarellainen tomaattipiirakka, Suwa (0 p)

Onnea voittajille ja kiitos kaikille osallistuneille, äänestäneille ja kommentoineille!

Laittakaapa palkintosijoille sijoittuneet yhteystietonne tulemaan minulle.
Aihe on lukittu.
Sivu luotiin ajassa: 0.122 sekuntia
Toteutus: Kunena foorumi

Sponsorit 2017