Marraskuu 2012: leipomus, jonka aioin tehdä

Lisää
01.11.2012 08:02 - 01.11.2012 08:02 #19060 : Paula
Marraskuun haasteen aiheena on]leipomus, jonka aioin tehdä[/i]

Jokainen haasteita seurannut on tietoinen tästä ilmiöstä]aiotaan kokeilla[/i]. Nyt tähän on mahdollisuus! Valitse siis haasteketjuista jokin mieltäsi lämmittänyt makea tai suolainen leipomus ja tee siitä toisinto. Nyt ei siis niinkään haeta innovatiivisuutta. Tavalliseen tapaan osan leipomuksesta on oltava uunissa paistettu, eli valitse reseptisi sen mukaan. Älä välitä, vaikka joku olisi jo ehtinyt toteuttamaan valitsemasi reseptin, voi olla hyvinkin mielenkiintoista nähdä eri kätten töitä.

Sponsoreina toimivat marraskuussa]Myllyn Paras, Van Houten, Fazer, Dr.Oetker, Valio ja Euracon.

Haasteeseen osallistutaan omalla nimimerkillä. Haasteleipomuksen saa siis julkaista blogissa haasteen aikana! Haasteeseen voi osallistua kuka tahansa leivontafoorumin aktiivijäsen .

Leipomus tulee olla tehtynä 1.11.2012 - 30.11.2012 välisenä aikana. Osallistumisaikaa on koko kuukausi, sillä tällä kertaa haasteen voittajat arvotaan! Arvonnat suoritetaan viimeistään sununtaina 2.12. Arvontaan päädyttiin arvosteluvaikeuden takia ja toisaalta vaihtelu virkistää. Odotan vähintään yhtä suurta osallistumisintoa kuin lokakuun hampparihaasteessa nähtiin!


Osallistumisviestiin tulee linkittää leipomiseen käytetty haasteviesti ja kopioida ko. resepti. Lisää viestiin myös kaksi - kolme kuvaa leipomuksesta näkyviin käyttäen Img-tagia. Toisessa kuvassa tulee näkyä koko leipomus. Toivottavasti toisessa kuvassa näemme sponsoriemme tuotteita, jos olette käyttäneet niitä haasteessa!

Viestin kannattaa esikatsella ennen lähettämistä. Kuvien uppaus nettiin ja viestiin lisääminen -tutoriaalista saattaa olla apua, voit myös testata koodien toimivuutta testipalstalla.

Voit tarvittaessa kysyä lisäohjeita yksityisviestillä Paula3 ]Marraskuun haastehöpinöissä[/url]. Kommentointi haasteleipomuksista tapahtuu samassa ketjussa.

Haasteen säännöistä ja järjestämisestä vastaa ensisijaisesti Paula3, ( moderaattorit avustavat tarvittaessa). Jos osallistuja ei noudata haasteen sääntöjä, hänet voidaan jättää järjestäjän päätöksestä arvonnan ulkopuolelle. Haasteen tarkoitus on tuottaa iloa osallistujille, joten pidetään hauskaa ja pilke silmäkulmassa!

Liitetiedosto:
Liitetiedosto:
Liitetiedosto:
Liitetiedosto:
Liitetiedosto:
Liitetiedosto:
Aihe on lukittu.
Lisää
03.11.2012 13:21 - 03.11.2012 13:21 #12746 : Kuista
Vastaus käyttäjältä Kuista aiheessa Re: Marraskuu 2012: leipomus, jonka aioin tehdä
Cornwallin piirakat

Nämä Vaahteran leipomat piirakat nähdessäni ajattelin, että tuotapa ohjetta kokeilen ja nyt siihen tulikin hyvä syy
Reseptiä noudatin pilkulleen ja punnitsin raaka-aineet tunnollisesti. Voin suositella ohjetta, oikein hyviä piirakoita tuli. Kiitos ohjeesta!

Alkuperäinen postaus löytyy täältä: http://leivontafoorumi.org/viewtopic.php?f=53&t=979#p14952




Ohje suoraan kopioituna:

2 isoa piirakkaa

Kuori:
250g puolikarkeita vehnäjauhoja
75g leivontamargariinia
1/4 tl suolaa
0,9 dl kylmää vettä

Täyte:
225g naudanlihakuutioita (esim. pienemmäksi pilkottuja karjalanpaistilihoja)
225g perunaa (n. kaksi keskikokoista perunaa)
125g lanttua
100g sipulia (n. puolikas)
suolaa ja mustapippuria

Nypi huoneenlämpöinen margariini jauhojen ja suolan sekaan, kunnes seos on murumaista. Lisää vähitellen kylmää vettä ja vaivaa taikinaa, kunnes se on elastista. Jätä taikina asettumaan jääkaappiin n. 3h ajaksi.

Kuori ja pilko vihannekset n. 1cm x 1cm kuutioiksi, pilko tarvittaessa myös lihat pienemmiksi paloiksi. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli molemmista osista noin ruokalautasen kokoiset ympyrät. Asettele vihannekset puolikuunmuotoisesti ympyrän toiselle puoliskolle. Lisää päälle lihat ja mausta reilusti suolalla ja pippurilla. Voit halutessasi lisätä päälle vielä nokareen voita tai lorauksen kermaa, tuomaan lisää mehevyyttä piirakkaan.

Taita ympyrän toinen puolisko täytteiden päälle ja sulje reuna vettä apuna käyttäen. Rypytä reuna perinteiseen tyyliin ja pistele päälle haarukalla höyryreikiä.

Paista 210-asteessa n.50min -1h.

Jos kuori tuntuu paistamisen jälkeen liian rapealta, sivele piirakat voisulalla ja anna pehmetä liinan alla.
Aihe on lukittu.
Lisää
04.11.2012 17:57 - 04.11.2012 17:57 #15199 : Tekila
Vastaus käyttäjältä Tekila aiheessa Re: Marraskuu 2012: leipomus, jonka aioin tehdä
Red Velvet Cake

Perinteinen, hankala oli valita minkä itse tekisi. Valitsin siltä pohjalta, että saan tehtyä sen yhdessä päivässä, koska ensiviikosta eteenpäin on taas kiireistä! Valikoin sitten sateenkaaren värit -haasteesta Kakkumonsterin leipomuksen.

Haaste löytyy alkuperäisesti]http://www.leivontafoorumi.org/viewtopic.php?f=53&t=1002#p15472[/url]

Haasteesta kopioitu ohje, mutta lisäsin vähän omia muokkauksiani. Lähinnä vain helpottamaan tekemistä, en muokannut aineita. Tein pohjan piirunverran isompana, kun minulla ei ole kahta saman kokoista vuokaa.

Pohja]

250g jauhoja
½tl suolaa
2rkl kaakaojauhetta
113g voita
300g sokeria
2munaa (Unohdin munat! Tässä kirjoittaessa tajusin, eipä vaikuttanut sitten lopputulokseen pahemmin, että voipi tehdä myös munattomana....)
1rkl vaniljaa
240ml piimää
2rkl punaista elintarvikeväriä (pastaväriä laitoin 1/4 tl)
1tl viinietikkaa
1tl ruokasoodaa

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
Vuoraa kaksi 20cm kakkuvuokaa leivinpaperilla ja voitele reunat. (Korppujauhotin myös)
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen. Sekoita punainen väri piimän joukkoon. Lisää vuorotelleen kuivien aineiden kanssa seokseen. Sekoita tasaiseksi. Sekoita viinietikka ja sooda keskenään, anna kuplia hetki ja sekoita taikinan sekaan. Kaada taikina välittömästi vuokiin ja paista noin 30min. Anna jäähtyä.

Kuorrute ja täyte]

200g tuorejuustoa (Itse käytin Philadelphiaa)
250g mascarponea
1tl vaniljaa
115g tomusokeria
2dl kermaa (laitoin 2,5 dl)

Sekoita juustot tasaiseksi. Lisää vanilja ja sokeri. Vaahdota kerma ja lisää seokseen.

Kokoaminen]
Leikkaa kakkupohjat kahteen osaan, että on neljä palasta. Laita jokaiseen väliin noin 3 dl täytettä. Muista säästää kuorrutteeksi myös!

Koristeet]
Eri värisiä sokerimassakoristeita. Helmiä keskustana.
Aihe on lukittu.
Lisää
11.11.2012 13:40 - 11.11.2012 13:40 #15235 : Niinan
Vastaus käyttäjältä Niinan aiheessa Re: Marraskuu 2012: leipomus, jonka aioin tehdä
Olipas hauskaa! Foorumin vanhoja haasteita on selattu ja lähes jokaisen leipomuksen kohdalla on ollut sellainen olo, että no tuon voisi leipoa... Tai tuon...! Haasteita on ollut kyllä todella monenlaisia ja haastetyöt todella upeita! Tällä kertaa päädyin nami-hiiren kesäkuun 2011 haastetyöhön, johon ainekset löytyivät sopivasti kaapista. Eli vanha kunnon perinteinen kääretorttu! Nam! Tämä kulkeutuikin eilen illalla anoppilaan isänpäiväkahvipöytään...


Alkuperäinen postaus, eli nami-hiiren Yllätys kesän yllätysvieraalle ! löytyy täältä: viewtopic.php?f=53&t=807


Aprikoosinpalat on piilossa kääretortun sisälle, ja eipä arvaisi ulospäin, että mitä kääretorttuun on piilotettu. Pinnalle sihdattu tomusokeria.


Ohje suoraan kopioituna]

Tuoreella aprikoosilla (marjoilla tai hedelmillä) ja hedelmärahkalla täytetty raikas kääretorttu valmistuu hetkessä, kesän lämpimään, aurinkoiseen päivään tai auringonlaskuun.


Peruskääretorttupohja vehnäjauhoilla

4 kananmunaa
1 dl oranssia sokeria
1 ½ dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta

1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi (4 min.), sekoita varovasti käännellen jauhot joukkoon.
2. Levitä taikina uunipannulle leivinpaperin päälle.
3. Paista esilämmitetyssä uunissa 225°C noin 7-10 min.
(Kisan pieni kääretorttu on vain kahden munan ja paistettu 7 min.)
4. Kumoa paistunut pohja puhtaalle (tai sokeroidulle) leivinpaperille.
5. Anna hieman jäähtyä ja levitä hedelmärahkaa ohuelti koko pohjalle, mutta aprikoosinpaloja vain muutaman
sentin raita, josta muodostuu tortun keskusta.

Koristele torttu hieman ennen tarjoilua.
‚Mökkiretken’ pikakoristelu syntyy esimerkiksi kaakaojauheella ( tai tomusokerilla) haarukan piikkien avulla.
Dr. Oetkerin vohvelikukat(= peruna-, riisi- ja maissitärkkelystä, ei väriaineita, kasvisöljyä) kestävät hellettä ja säilyvät hyvin ‚hätävarana’ kuivassa paikassa. Lisäksi joku pieni 'yrttitarhan' maustelehti, sitruunamelissa tai piparminttu.


Käytettyjä aineksia]http://i206.photobucket.com/albums/bb59/surumieli89/kaumlaumlretorttu3.png[/img]
Kääretorttu on kaunis vieminen, kun sen pakkaa esim. sellofaaniin tai lihanpaistopussiin.
Aihe on lukittu.
Lisää
11.11.2012 20:10 - 11.11.2012 20:10 #15247 : rasse2000
Vanhoissa viesteistä löytyi haaste nimeltä
Huhtikuun suuri leivontahaaste: TÄYTEKAKKU! 1.4.-20.4.
http://leivontafoorumi.org/viewtopic.php?f=53&t=455

Sieltä mieleeni jäi kaihertamaan tämä Super Mario-kakku.
http://farm3.static.flickr.com/2783/4531522246_2d1926a443_o.jpg

Alkuperäinen resepti]http://i49.tinypic.com/1ta1z9.jpg[/img]

Aihe on lukittu.
Lisää
12.11.2012 20:19 - 12.11.2012 20:19 #15289 : nami-hiiri
Melkein "Napoleon"!

Aiemmin haasteissa ollut mieltä askarruttamaan ja makuhermoja kutkuttamaan jäänyt leipomus..... Nami-hiiren ei tarvinnut kahdesti miettiä valintaansa. Se oli Kermaruusun maaliskuun haasteeseen tekemä "Napoleon" -leivos.





Kermaruusun ohjeella tulee 8 leivosta.

6 voitaikina / lehtitaikinalevyä

Vanilja-voikiisseli
3 dl kermaa
3 rkl sokeria
1½ rkl perunajauhoja
½ keltuainen

50g suolatonta voita
2 tl vaniljasokeria
½ rkl sitruunamehua

Kuorrutus
2 dl tomusokeria
n.2 rkl vettä
- kuorrutuksen voi värjätä punaisella elintarvikevärillä ja tehdä päälle raitoja tummalla suklaalla

Valmista voitaikina itse tai käytä valmista. Laita levyt leivinpaperin päälle pellille, pistele pohjat. Paista levyt 200 asteessa 35-40 min.
Valmista kiisseli. Laita kattilaan kerma, sokeri, perunajauho ja keltuainen. Anna kiisselin pari kertaa "pulpahtaa", nosta kattila levyltä ja anna jäähtyä kylmäksi.
Vaahdota pehmeä voi ja lisää siihen kylmä kiisseli. Mausta lopuksi vaniljalla ja sitruunalla.
Levitä kahden jäähtyneen pohjan päälle vanilja-voikreemiä. Laita toinen levy päälle ja täytä samanlailla. Laita lopuksi kansilevy.
Valmista tomusokeri-vesikuorrutus. Kuorruta leivoksen pinta. Laita kylmään, jotta pinta jähmettyy. Leikkaa leivokset sahateräisellä veitsellä. Yhdestä levystä tulee 4 leivosta.



Hiiri laittoi sulatetusta suklaasta pinnan leivoksilleen, se oli virhe, vaikkakin taivaallinen makunautinto !
Kokonainen tarina on täällä:
http://nami-hiiri.com/blog/3469993/albert-vai-sittenkin-napoleon

Voisin lopettaa suklaan syömisen, jos haluaisin, mutta en ole luovuttajatyyppiä.
Aihe on lukittu.
Lisää
15.11.2012 12:56 - 15.11.2012 12:56 #15324 : tahmatassu
Vanhoja haasteita selatessa minut viekotteli PAMPULAN Panforte haasteesta " Leivo Italia, Ranska tai Saksa ". Ajatuskin pähkinöistä ja kuivahedelmistä, siirapista, hunajasta ja suklaasta sekä ihanasta mausteisuudesta samassa paketissa sai veden herahtamaan kielelle.
Ohjetta en seurannut orjallisesti, johtuen osittain sisälukutaidottomuudestani ja osittain taas PAMPULAN huomiosta mantelin korvaamisesta jollakin muulla pähkinällä (pistaasilla).

PANFORTE




Alkuperäinen resepti]http://i9.aijaa.com/b/00347/11285025.jpg[/img]


Minulla ei ole kakkuvuokaa 20 cm halkaisijalla, joten käytin vuokaa, jonka halkaisija on 17 cm. Tortusta tulikin aika paljon paksumpi ja olisi vaatinut pidemmän paistoajan. Otin pois kuitenkin tuossa 30 min kohdalla kun pelkäsin, että pinta palaa. Seuraavalla kerralla tehdessä (kyllä, aion todellakin tehdä tätä herkkua uudemmankin kerran!!) tiedän siis peittää kakkuvuoan puolen tunnin kohdalla leivinpaperilla ja jatkaa paistamista vielä hetken aikaa. Nyt torttu jäi keskeltä aika märäksi ja ihan keskustasta voisi tortun sanoa olevan jopa himpun raakaa. Paistolämpötilana oli 150 astetta.

En myöskään käyttänyt manteleita ollenkaan, vaan laitoin 200 g:n sekaisin kuorittuja hasselpähkinöitä, pistaasipähkinöitä ja cashewpähkinöitä. Hedelminä oli kuivattua papaijaa, mangoa ja kultaisia rusinoita. Appelsiinikuoriraastetta en myöskään laittanut, koska unohdin ostaa appelsiinin kaupasta enkä tohtinut alkaa säveltämään mitään mandariinien kanssa (voiko niiden kuorta edes käyttää raasteena leivonnassa?). Suklaana käytin Fazerin tummaa suklaata (47%).

Kaiken kaikkiaan tätä täytyy testata uudestaan, viimeistään jouluna, ja yrittää saada tuolla pienemmällä vuoalla torttu paistumaan kunnolla sisältä saakka. Tämän kuun aikana uusintaa panfortelle ei kuitenkaan tule.
Aihe on lukittu.
Lisää
15.11.2012 19:31 - 15.11.2012 19:31 #15327 : taikataikinat
Syksyinen tuorejuustopiirakka

Oli kyllä vaikea valita minkä leipomuksen tähän haasteeseen tekisi, ja vielä jäi liuta niitä "tuota täytyy kyllä kokeilla"-leivonnaisia... Mutta nyt tarvitsin jonkun suolaisen piirakan kahvipöytään ja valikoin tämän Piipak]http://www.leivontafoorumi.fi/portaali/images/icon_smile.gif[/img] (niin paitsi että laitoin voita enkä margariinia)



pohja]http://www.leivontafoorumi.fi/portaali/images/icon_wink_5683e144d0652.gif[/img]

täyte]http://i45.tinypic.com/wsj6x.jpg[/img]

Annoskuva salaatilla, salaatissa siis tomaattia, sipulia, persiljaa, sokeria, suolaa ja mustapippuria.
Aihe on lukittu.
Lisää
16.11.2012 13:52 - 16.11.2012 13:52 #15331 : pikkumurunen
Hauska haaste Vanhoja haasteita on tullut selailtua monesti ja kokeiltavia reseptejä on useampikin. Suosikkeihin kuuluu Italialainen ruoka, joten valitsin tähän haasteeseen Katjuzqan päärynätortun. Alkuperäinen haaste ja ohje löytyy täältä viewtopic.php?p=14602#p14602 Ohje on suoraan kopioitu ja oman tortun tein ihan pienillä muutoksilla eli tein tortun hieman pienempään vuokaan, käytin koko purkin (250 g) ricottaa ettei loppu mene hukkaan ja lisäsin 1 tl vaniljasokeria (tungen sitä aina kaikkeen leivonnassa, siitä on tullut jo tapa).



Päärynä-ricottapiiras

Pohja]http://i958.photobucket.com/albums/ae68/emmamanteliaida/leivonnaiset/18-1.jpg[/img]

Sen verran herkkua, että varmasti tulee tehtyä toistekin
Aihe on lukittu.
Lisää
18.11.2012 21:44 - 18.11.2012 21:44 #15343 : Pippurinen
Vadelmaiset juustokakkubrowniet

Valinnan vaikeutta oli täälläkin. Loppujen lopuksi annoin kotiväen päättää mitä monista vaihtoehdoistani haluaisivat maistaa. Valinta osui kyllä nappiin. Helmikuussa 2012 teemana oli "Punainen leipomus" ja Pulla-Akka osallistui tällä supermaukkaalla browniella kisaan. Alkuperäinen löytyy täältä . Käytin samaa ohjetta, mutta en vain malttanut odottaa brownien jäähtymistä



SUKLAAPOHJA

125 g margariinia / voita
3 riviä taloussuklaata (noin 75g)
2,5 dl sokeria
2 kananmunaa
1 tl vaniljasokeria
1,7 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
ripaus suolaa
+ 75 g valkosuklaata

juustokerros

250g maustamatonta tuorejuustoa
0,75dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 kananmuna
+ 1 pss pakastevadelmia (Pirkka)

• Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen
• sulata kattilassa rasva ja taloussuklaa. Anna hetki jäähtyä. Vatkaa kulhossa kananmunat, sokeri ja vaniljasokeri. Valuta joukkoon hiukan jäähtynyt suklaa-rasvaseos. Pyöräytä tasaiseksi. Lopuksi lisää keskenään sekoitetut jauhot ja kaakaojauhe, suola ja vaniljasokeri.
• Kaada taikina leivinpaperoituun/voideltuun vuokaan (n 20x20cm)
• Rouhi valkosuklaa palasiksi ja ripottele suklaataikinan päälle.
• Sekoita keskenään tuorejuustokerroksen kaikki aineet. Lusikoi juustoseos suklaakerroksen päälle.
• Sulata pakastevadelmat ja soseuta niitä hiukan haarukalla. Lusikoi vadelmaa juustokerroksen pinnalle. Jos haluat, voit kevyesti levittää marjasosetta vaikka haarukan tai veitsen avulla.
• Paista noin 40 minuuttia uunissa. Anna jäähtyä hyvin ennen leikkaamista ja herkuttelua.

Aihe on lukittu.
Lisää
19.11.2012 12:45 - 19.11.2012 12:45 #15347 : Petra
Vastaus käyttäjältä Petra aiheessa Re: Marraskuu 2012: leipomus, jonka aioin tehdä
Tuli tuossa alkukuusta vietettyä ilta jos toinenkin vanhoja haasteita selaillessa. Päädyin panforteen ja ostin siihen jo tarpeetkin. Kävi kuitenkin niin hassusti, että eräs lauantai-ilta kaapissa majailleet pähkinät, suklaa ja kuivahedelmät päätyivät napostelunhimoisen perheen (minä mukaanlukien) suihin ennen kuin ehdin kyseistä suklaakakkua tehdä.

Viime viikolla minun alkoi tekemään mieli pavlovaa. Sitä en kuitenkaan tehnyt, sillä muistin nämä toukokuun ekstrahaasteen http://www.leivontafoorumi.org/viewtopic.php?f=53&t=999 marenkileivokset ja päätin, että teen pavlovan sijasta niitä. Leivonnaiset maistuivat ihanilta, ulkonäöstä en valitettavasti kuitenkaan saanut alkuperäisen veroisia. Hasselpähkinärouheen vaidoin mantelirouheeseen, koska olin unohtanut ostaa hasselpähkinärouhetta kaupasta.


Alkuperäinen ohje]Mangomarenkileivokset[/b]

alkuperäinen kuva

Marengit säilyvät kuivassa ja viileässä paikassa pari viikkoa, joten ne voi valmistaa jo hyvissä ajoin.

Marenki]http://i3.aijaa.com/b/00801/11308680.jpg[/img]
minun tekemäni versio
Aihe on lukittu.
Lisää
19.11.2012 18:34 - 19.11.2012 18:34 #15353 : Piipak
Vastaus käyttäjältä Piipak aiheessa Re: Marraskuu 2012: leipomus, jonka aioin tehdä
Tällä kertaa leipomuksen päätti aika koska piti melko pikaisesti , sen piti valmistua vähällä vaivalla niistä aineista mitä juuri silloin kaapista löytyi. Tämä herkku lähti tuliaiseksi paikkaan jossa pidetään marsipaanista ja tämä herkku toivotettiin uudelleen kylään koska se katosi hetkessä kahvipöydästä Pari pientä muutosta tein alkuperäiseen ohjeeseen ; http://leivontafoorumi.org/viewtopic.php?f=53&t=839
Liitetiedosto:


Pähkinäinen Bostonkakku (Nutty Boston Cake)

Pullataikina]käytin mantelia)[/color]
100 g voita
1 dl sokeria
loraus vettä

Hienonna pähkinät ja sekoita ainekset keskenään.

Sokeriliemikiille](voitelin kananmunalla ennen paistoa, ei siis sokerikiilettä)[/color]
Pane vesi ja sokeri paksupohjaiseen kattilaan. Lämmitä lientä keskilämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes sokeri on sulanut ja liemi on kirkas. Kuumenna liemi poreilevaksi ja nosta kattila heti pois liedeltä. Ota liemestä n. puoli desiä erilleen. Älä dippaa sutia koko liemeen, jollet käytä kaikkea kerralla.

Jatkokäyttöä ajatellen]( vuokani taisi olla halkasijaltaan 28 cm)[/color]leivinpaperilla ja voitele. Vaivaa taikina leivinpöydällä ja kauli suorakaiteen muotoiseksi. Levitä täyte, rullaa ja leikkaa 5 cm] [/url]
Pähkinäinen Bostonkakku olisi ollut sievempi paketoituna mutta kiireessä se jäi väliin ja bostoni oli vielä lämmin kun saavuimme perille
Aihe on lukittu.
Lisää
19.11.2012 19:39 - 19.11.2012 19:39 #15325 : sitrusperhonen
MAAPÄHKINÄVOI-KEKSIT

Näitä toukokuun sateenkaari haasteeseen Pulla-Akan keksejä olen haunnut kokeilla jo jonkin aikaa. Ihan silläkin, että maapähkinävoi on ihan uusi tuttavuus. Joten tässäpä sattui hyvä mahollisuus.



125g Voita
100g Maapähkinävoita
2dl Sokeria
0,8dl Fariinisokeria
1 Kananmuna
1tl Vaniljasokeria
1tl Leivinjauhetta
Ripaus Suolaa
n. 4dl Vehäjauhoja

Elintarvikevärejä (Wiltonin geelivärit)

Vatkaa vaahdoksi huoneenlämpöinen voi, maapähkinävoi ja sokerit. Lisää kananmuna ja vaahdota hyvin. Lisää viimeiseksi kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Jaa taikina esimerkiksi kolmeen osaan ja värjää erivärisiksi. Kauli jokainen väri ohueksi levyksi voipaperin päälle ja asettele kaulittuina levyinä pinoksi. Kun kaikki värit ovat päällekkäin, rullaa voipaperin avulla taikinat pötköksi. Nosta jääkaappiin kovettumaan.

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Ota pötkö jääkaapista ja leikkaa 0,5cm kiekkoja. Paista n. 10 minuuttia. Keksit kovettuvat jäähdyttyään.

Aihe on lukittu.
Lisää
19.11.2012 19:50 - 19.11.2012 19:50 #15354 : MaxinMami
Nami-hiiren kokosmakronen vei ajatukseni maaliskuun haasteessa -ja nyt se vei myös kielen mennessään.. Nämä maistuivat vielä paremmilta, kuin miltä ne kuulostavat -kookos ja marenki...mmm..

Alkuperäisen version löydät täältä: viewtopic.php?f=53&t=964

KOKOSMAKRONEN



2 valkuaista
100 g ruskeaa sokeria (käytin osan intiaanisokeria)
125 g kookoshiutaleita
½ hyvin puhdistetun sitruunan kuorta ( ei kuuluu perinteiseen reseptiin )

Esilämmitä uuni 150°C

1. Vatkaa valkuaiset puolikovaksi vaahdoksi. Lisää sokeria vähitellen ja jatka vatkaamista kunnes massa pysyisi vaikka ylösalaisin olevassa kulhossa.
2. Kääntele kookoshiutaleet hiljakseen valkuaisvaahtoon lastalla käännellen.
3. Lisää joukkoon raastettu sitruunan kuori, Kääntele lastalla muutamat kerrat.
4. Pursota leivinpaperin päälle kasoiksi -en saanut massaa läpi tähtityllastani tai muustakaan kuviotyllasta -niinpä normaali pyöreä tylla toimi apuvälineenä
6. Paista ensin 15 min ja avaa sitten uuninluukkua hieman, laita vaikka lusikka väliin ja anna paistua 20-25 min. lisää koosta riippuen – mutta älä kärvennä niitä! Kookosmakronien tulee olla kuitenkin vaaleita ja vain pinnasta hieman ruskettuneita.
7. Nosta pelti uunista ritilän päälle ja anna paistosten jäähtyä rauhassa.



Nautitaan hyvän kahvin kera -näistä ei jäänyt murenaakaan työkavereille vietäväksi...

Ja kyllä -aluperäiset pursotetaan vohvelilevyn päälle -kissojen ja koirien kanssa metsästin niitä gluteenittomana -päätyen johtopäätökseen, että sellaisia ei gluteenittomina valmisteta! Mutta toivottavasti reseptin alkuperäinen toteuttaja ei pahastu tästä pienestä muutoksesta

Postaus löytyy täältä http://rajoitetutherkut.vuodatus.net/bl ... uteeniton/
Aihe on lukittu.
Lisää
20.11.2012 18:48 - 20.11.2012 18:48 #15364 : Katjuzqa
Koska yritän tällä viikolla jättää makeat herkuttelut väliin, niin päädyin tekemään jotain suolaista ja silmiini osui tällainen tomaatti-mozzarellafocaccia. Aluperäinen tekijä Nannannaa ja kyseessä on maaliskuun 2009 haaste: leipä! Linkki haasteeseen.

Olen seurannut tarkasti ohjeen raaka-aineita, mutta taikinan tekemisessä otin pienen vapauden]http://i1067.photobucket.com/albums/u440/Katjuzqa/tomaattimozzarellafocacciafoorumille1.jpg[/img]

Tomaatti-mozzarellafocaccia

7 dl vettä
50 g hiivaa
2 tl suolaa
14 dl vehnäjauhoja
0,5 dl oliiviöljyä

Pinnalle]http://i1067.photobucket.com/albums/u440/Katjuzqa/tomaattimozzarellafocacciafoorumille2.jpg[/img]
Aihe on lukittu.
Lisää
24.11.2012 21:27 - 24.11.2012 21:27 #15381 : Onneli78
Valitsin haasteista sen leipomuksen, joka sai viimeksi minulle TODELLA veden kielelle. Kuvat ja resepti olivat niin houkuttelevat, että olisin tämän joka tapauksessa joskus tehnyt! Kyseessä on Sadonkorjuu-haasteen Porkkana-omenajuustokakku, jonka teki Katjuzqa. Oli juuri niin makoisaa kuin olin kuvitellutkin! Palakuvassa näkyy valkosuklaakoristeluakin, jota lisäsin myöhemmin. Karamellisoin omenaviipaleet kahdessa erässä ja liemi pääsi minulla jähmettymään vähän liikaa. Karamellikastike jähmettyi ensin kakun pinnalle, mutta se "suli" taas pehmeäksi jääkaapissa. Oli kiva karamellisoida ensimmäistä kertaa! Tässä linkki alkuperäiseen leipomukseen http://leivontafoorumi.org/viewtopic.php?f=53&t=1053#p16399

Porkkana-omenajuustokakku



Pohja
100 g voita (Valio)
½ dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
½ dl kaurahiutaleita
½ dl saksanpähkinöitä
½ tl kanelia

Tuorejuustotäyte
400 g tuorejuustoa
200 g porkkanoita keitettynä ja soseutettuna
1½ dl sokeria
3 kananmunaa
1 dl vispi- tai kuohukermaa
2 tl sitruunamehua
½ tl kanelia

Karamellisoidut omenat ja karamellikastike
2 hapanta omenaa (esim. Paula red)
1 dl sokeria
2 rkl vettä
25 g voita (Valio)

Kanelimuroke
25 g voita (Valio)
1 rkl sokeria
1 rkl vehnäjauhoja
½ dl kaurahiutaleita
½ tl kanelia

1. Valmista pohja. Sulata voi. Sekoita kaikki pohjan ainekset yhteen ja painele 22 - 24 cm irtopohjavuoan pohjalle.

2. Valmista täyte. Pehmitä tuorejuusto ja sekoita joukkoon jäähtynyt porkkanasose, sokeri, sitruunamehu, kerma, kananmunat ja kaneli. Vispilällä seoksen saa tasaiseksi. Kaada täyte pohjan päälle ja paista kakkua 170 asteessa 55 minuuttia. Anna jäähtyä useita tunteja, vaikka yön yli jääkaapissa.

3. Valmista pinnalle karamellisoidut omenat. Mittaa paistinpannulle sokeri ja anna sokerin sulaa sekoittamatta lähes kokonaan keskilämmöllä. Sekoita sitten sen verran, että kaikki sokeri sulaa ja sokeri saa hieman väriä. Lisää vesitilkka. Sokeri kovettuu, mutta sulaa veden joukkoon. Lisää voi ja sekoita tasaiseksi. Kuori omenat ja lohko molemmat 12 osaan. Lisää omenat pannulle ja anna kiehua karamelliseoksessa noin kolme minuuttia, käännä lohkot ja kiehuta vielä kolmisen minuuttia.

4. Nosta sitten omenat siivilään tai ritilälle ja ota omenoista valuva karamellikastike talteen. Kun omenat ovat täysin jäähtyneet, nostele ne varoen kakun pintaan. Valuta päälle kastiketta.

5. Valmista kanelimuroke. Mittaa ainekset pannulle ja paista koko ajan sekoitellen, kunnes muroke alkaa saada väriä ja rapeutta ja muuttuu murumaiseksi. Kaada lautaselle jäähtymään. Ripottele jäähtynyt muroke kakun pintaan.

6. Koristele halutessasi valkosuklaalla ja kanelilla.



Aihe on lukittu.
Lisää
26.11.2012 17:01 - 26.11.2012 17:01 #15390 : Henna73
SIENIPEKONIPIIRAKKA

Kun tutkailin vanhoja haasteita, yksi resepti tuli vastaan, joka houkutteli minua kuvansa perusteella. Kuva oli hieman epätarkka ja suttuinen ja päätin kokeilla, saisinko reseptillä aikaan tarkemman, paremman kuvan piirakasta. Alkuperänen postaus löytyy täältä http://leivontafoorumi.org/viewtopic.php?f=53&t=711#p9596 . Tuplasin reseptiä, jotta sain sen toimimaan isommalla vuoalla (minulla ei ollut pientä vuokaa).





Tässä alkuperäinen ohje

Pohja

1 dl perunamuusia
1/3 dl ruisjauhoja
n. 1.5 dl hiivaleipäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
30 g pehmeää voita

Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää muusi. Vaivaa voi taikinaan ja laita jääkaappiin reiluksi puoleksi tunniksi. Tee sillä välin täyte.

Täyte

3dl sieniä sopivasti pienittynä
1 sipuli
3 siivua pekonia
voita tarpeeksi
suolaa ja musta- valkopippuria

Paista pekonit kevyesti ja ota pannulta. Lisää voita ja kuullota sipuli. Lisää sienet. Pilko tällä välin pekoni sopiviksi palasiksi. Valuta ylimääräinen neste (jos sitä kertyy) talteen. Lisää pilkottu pekoni täytteeseen.

Lisäksi

½ prk kermaviiliä
2 munaa
hieman maitoa (tai sienien lientä)

Taputtele pohja 15-20 cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Laita täyte pohjalle, sekoita kunnolla munakermaviili haarukalla ja kaada päälle. Ripsauta vielä myllystä halutessasi mustapippuria päälle.

Paista vielä 15-20 minuuttia niin että täyte hyytyy. Anna jäähtyä.

Henna73/ruokaunelmia
Aihe on lukittu.
Lisää
30.11.2012 19:15 - 30.11.2012 19:15 #15433 : kakkuilija


Valitsin tämän ihanan suklaakakun ja kaakaon kaakaota lasissa ja lautasella haasteesta. Muuten noudatin ohjetta, mutta kakun tein isommassa vuoassa ja konjakin jätin pois. http://www.leivontafoorumi.org/viewtopic.php?f=53&t=1065#p16572


Suklaakakkua Donna Hayn tapaan aikusten kaakaolla

Taikina;

½ cup (125ml) vettä
60 g voita
2 rkl kaakaojauhetta (Van Houten)
1 cup (150g) vehnäjauhoja
1 cup (220g) sirosokeria
¼ cup (60ml) piimää
1 muna
½tl vaniljauutetta
½tl ruokasoodaa

Suklaatuorejuusto kreemi

50 g pehmeää suolatonta voita
250 g tuorejuusto (kermaista)
1cup (160g) tomusokeria
¼ cup (40g) kaakaojauhetta (Van Houten)

Laita uuni lämpenemään 150 asteeseen. Laita kattilaan vesi, voi ja kaakaojauhe ja laita levylle miedolla lämmöllä niin kauan kunnes voi sulaa. siirrä sivuun. Mittaa kuivat aineet ja sihtaa ne hiukan jäähtyneeseen vesikaakao-seokseen. Sekoita tasaiseksi, lisää muna ja piimä sekä vaniljauute.
Kaada kahteen kevyesti voideltuun 15 cm läpimitaltaan olevaan kakkuvuokaan . Kaada taikina (on löysää) tasaisesti suurinpiirtein yhtä paljon molempiin vuokiin.
Paista 35-40 min 150 asteessa, kokeile tikulla noin 10 min ennen paiston loppua jos jää tikkuun kiinni niin jatka paistoa, kakku ei saa tulla kuitenkaan liian kuivaksi.

Tee täyte;
Vatkaa voi ja tuorejuusto vaahdoksi, lisää sihdattu kaakaojauhe ja tomusokeri, vatkaa koneella niin kauan että kreemin väri vaalenee ja se on sileää ja tasaista.
Ota kakut uunista, anna seistä kumoamatta vuoista 5 minuuttia, käännä ritilälle kumoon ja anna jäähtyä kunnolla. Leikkaa kumpikin pohja kahteen osaan.
Täytä kerrokset kreemillä ja laita päälle myös kreemiä. Koristele kaakaojauheella.

Syysillan kaakao yhdelle

2tl kaakaota (Van Houten)
4tl sokeria
2dl maitoa
(2cl Xante-päärynäkonjakkia)
löysäksi vatkattua kermaa
kaakaojauhetta
vaahtokarkkeja

Lämmitä maito ja sekoita sekaan kaakao ja sokeri. Lisää halutessasi Xante-päärynäkonjakki. Koristele kaakao löysäksi vatkatulla kermalla, kaakaojauheella ja vaahtokarkeilla. Nauti
Makea kaakao sopii oikein hyvin hieman "happaman" kakun kanssa. Piimä ja tuorejuusto taittavat makeutta mukavati. Pohja on koostumukseltaan mehukas eikä tarvitse kostutusta.
Aivan täydellistä syysillan pimeyteen



Aihe on lukittu.
Lisää
01.12.2012 10:29 - 01.12.2012 10:29 #15438 : Paula
Vastaus käyttäjältä Paula aiheessa Re: Marraskuu 2012: leipomus, jonka aioin tehdä
Osallistujat järjestyksessä:

1. Kuista, Cornwallin piirakat
2. Tekila, Red Velvet Cake
3. Niinan, Yllätys kesän yllätysvieraalle
4. rasse2000, Super Mario -kakku
5. nami-hiiri, Napolean-leivos
6. tahmatassu, Panforte
7. taikataikinat, Syksyinen tuorejuustopiirakka
8. pikkumurunen, Päärynä-ricottapiiras
9. Pippurinen, Vadelmaiset juustobrowniet
10. nöffis, Mangomarenkileivokset
11. Piipak, Pähkinäinen bostonkakku
12. sitrusperhonen, Maapähkinävoikeksit
13. MaxinMami, Kokosmarkonen
14. Katjuzqa, Tomaatti-mozzarellafocaccia
15. Onneli78, Porkkana-omenajuustokakku
16. Henna73, Sienipekonipiirakka
17. kakkuilija, Suklaakakkua Donna hayn tapaan aikuisten kaakaolla

Arvoin voittajat arvontakoneella . Voittajia ovat numerot]http://www.leivontafoorumi.fi/portaali/images/icon_smile.gif[/img]
Aihe on lukittu.
Sivu luotiin ajassa: 0.255 sekuntia
Toteutus: Kunena foorumi

Sponsorit 2017