Syyskuun haaste 2012: Kaakaota lasissa ja lautasella !

Lisää
31.08.2012 21:45 - 31.08.2012 21:45 #19044 : nami-hiiri
nami-hiiri loi aiheen:
Kaakaota lasissa & lautasella
... on syyskuun tummuvien, viilenevien iltojen kaksiosainen yhteishaaste eli osallistutaan kakulla + juomalla.

Kakulla ei ole muita rajoituksia, kunhan se on valmistettu nyt syyskuussa, jokin osa paistettu uunissa, riittää ainakin neljälle ja se sisältää valmistusaineissa kaakaota.

Juomalla ei myöskään ole muita rajoitteita, kuin se kaakao.
Kerro kuitenkin, miksi valmistamasi kaakaojuoma (lämmin tai kylmä) soveltuu omasta mielestäsi parhaiten juuri tämän kakun kanssa nautittavaksi ?

Kaikki aktiivijäsenet *) tervetulleita joukolla mukaan !

- Aikaa on 1. – 22. syyskuuta välinen aika valmistaa haastekokonaisuus.

- Leivontafoorumin haasteeseen. kuten voittajan äänestämiseen voi osallistua kuka tahansa foorumin aktiivijäsen . Hyvä tarkistaa, mitä tuo tarkoitti *)

Osallistumispostaus]

1. Haasteeseen osallistutaan omalla Lf – tunnuksella/nimimerkillä.
2. Anna haastetyöllesi kuitenkin sitä kuvaava nimike.
3. Kirjoita haastetyöhön käytetyt reseptit. ( tarkista reseptin valmistusvaiheiden loogisuus! )
4. Laita haastepostaukseesi 2-3 kuvaa näkyviin, jotka arvelet auttavan arvostelijoita - käytä siihen Img-tagia,
5. Haasteleipomusta ei saa julkaista omassa blogissa, ennen voittajan ratkeamista! Tarkoitus on keskittää haasteleipomukset yhteen paikkaan foorumille tarkasteltavaksi, vaikka osallistutaankin omilla nimillä/nimimerkeillä.

Vapaehtoinen ajatus - yhdessä kuvassa voisi olla YKSI haasteleipomuksessa/juomassa käytetty sponsoriemme tuote! (= johonkin kuvista, ei siis neljättä kuvaa tai kaikkiin kuviin).

Arvostelu & palaute]
Tapahtuu 23.- 29. syyskuuta välisenä aikana YV]Sponsoripalkinnoista:

Olisi suotavaa yleensä aina laittaa palkinnon kuva esille omaan blogiin - ja vaikka yhden leipomuksen kuvan kera tai leipomuspostaukseen, jos olet sen tehnyt erikseen.

Syyskuun mahdollisten blogittomien voittajien oletetaan myös julkaisevan saaduista tuotepaketeista kuva, 'syyskuun höpinöissä'.

HUOMIO !
*) Kaikki palkinnot lähetetään vain kotimaan osoitteisiin.
Jos haluat lahjoittaa palkintosi, se on täysin oma asiasi, mutta kuvaathan sen ensin, kiitos !

Tehdään syyskuussa maistuvaa, hyvää viileneviin päiviin, hämärtyviin iltoihin !

Syyskuun leivontahaasteesta ja säännöistä vastaa nami-hiiri, Modeteami auttaa tarvittaessa.

Sponsorimme syyskuussa]


Voisin lopettaa suklaan syömisen, jos haluaisin, mutta en ole luovuttajatyyppiä.
Aihe on lukittu.
Lisää
06.09.2012 19:34 - 06.09.2012 19:34 #14662 : pikkumurunen
pikkumurunen vastasi aiheeseen: Re: Syyskuun haaste 2012: Kaakaota lasissa ja lautasella !
Syysillan suklainen sandwich-kakku & kaakaocappuccino

4 annosta



suklaaleipä
225 g haaleaa vettä
20 g tuorehiivaa
40 g raakasokeria
35 g öljyä
330 g vehnäjauhoja (Myllyn paras)
25 g tummaa kaakaojauhetta (Van Houten)
- mittaa aineet yleiskoneen kulhoon ja vaivaa koneella 10 minuuttia
6 g hienoa merisuolaa
- lisää suola ja jatka vaivaamista 5 minuuttia
60 g Fazerin 70% Cocoa nibs -suklaata rouhittuna
- lisää rouhittu suklaa ja vaivaa sen verran, että suklaa on tasaisesti sekaisin
- anna taikinan levätä 20 minuuttia
- leivo taikinasta leipä pitkään leipävuokaan
- kohota hyvin ja paista 180 °C noin 30-35 minuuttia
- poista vuoasta ja anna jäähtyä

rucolatahna
20 g pinjansiemeniä
- paahda paistinpannulla kullanruskeiksi
25 g rucolaa
150 g tuorejuustoa (Valio)
20 g parmesan-raastetta
20 g oliiviöljyä
- mittaa kaikki aineet kulhoon ja hienonna sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa
mustapippuria
-mausta pippurilla

väliin ja koristeluun
1 pkt (8 siivua) ilmakuivattua kinkkua
rapeaa salaattia
rucolaa
pinjansiemeniä
tuore viikuna

Leikkaa jäähtyneestä leivästä pitkittäin kaksi siivua. Kostuta kevyesti maito-tumma kaakaojauhe-seoksella (oman maun mukaan). Levitä toiselle leivälle puolet rucola-tahnasta, asettele päälle rapeaa salaattia ja 4 siivua ilmakuivattua kinkkua. Aseta päälle toinen leipäsiivu ja levitä päälle loput rucola-tahnasta. Koristele rucolalla, rouhituilla pinjansiemenillä, ilmakuivatulla kinkulla ja tuoreella viikunalla.



kaakaocappuccino
8 tl raakasokeria
- mittaa jokaiseen lasiin 2 tl raakasokeria
6 rkl tummaa kaakaojauhetta (Van Houten)
- mittaa jokaiseen lasiin 1 ½ rkl tummaa kaakaojauhetta
2 dl espressoa
- valmista espresso esimerkiksi mutteripannulla
8 dl maitoa (Valio)
- kiehauta samalla maito ja vaahdota kevyesti
- mittaa jokaiseen lasiin ½ dl valmista espressoa ja sekoita sokerin ja kaakaon kanssa
- jaa lopuksi kevyesti vaahdotettu maito laseihin
suklaalastuja
- ripottele juoman pinnalle



Valitsin juomaksi kaakaocappuccinon, koska halusin pitää italialaisen linjan. Leivän täytteet ovat Italia-henkisiä, joten kaveriksi sopii hyvin cappuccino

Leivän voisi varmaan leipoa myös veden sijasta piimään. Ei tullut ajoissa mieleen, että olisin jo tähän kokeillut.

Erikoinen, ehkä liiankin minun makuun. Hieno idea silti.

Loistava kaunis ja suolaisuudellaan joukosta erottuva, 1 piste

Hauska idea! 1 piste

Vau! Kakku näyttää ehdottoman herkulliselta. Vaikea kuvitella, mille maistuu kaakao leivässä suolaisten täytteiden kera. Rucolatahna kuulostaa upealta. Cappuccino hyvä valinta. 3 pistettä.

Hauska, erilainen idea, voikkarikakku näyttää houkuttelevalta! 1 piste.

Yllättävä veto . Varmasti maistuu ja voin jo maistaa suklaan kirpeyden ja kinkun suolaisuuden suussa. 3 pistettä.

Hieno idea menee kokeiluun

Mukavaa, että joukossa on myös suolaisia makuja. Hyvin innovatiivista. 5 pistettä

Tätä voisin syödä usein, 3 pistettä.

5 pistettä ykköselle eli suklainen sandwich-kakku.

Suolainen ja kaakao -pitää kokeilla, kaunis ja syksyinen.

Ihastuttava leipä ja rucolatahna kuulostaa suussasulavalta! Kaakaocappuccino toimii varmasti kyseisen leivän kanssa, 5 pistettä.

Todella juhlallisen ja upean näköinen kakku. Yksi suosikeistani. Viikunat ovat kauniita ja vaihtelua virkistäviä. Kaakaocappuccino oiva pari kakulle.

Kaunis voileipäkakku! Kiva idea tehdä haasteeseen voileipä.
Aihe on lukittu.
Lisää
08.09.2012 12:03 - 08.09.2012 12:03 #14672 : Katjuzqa
Katjuzqa vastasi aiheeseen: Re: Kaakaota lasissa ja lautasella


Puolukka-suklaakakku ja kanelinen kaakao

Yksinkertainen, mutakakkua muistuttava kakku on vahvasti kaakaon makuinen ja saa sopivaa kirpeyttä puolukoista. Puolukoiden kaveriksi sopii hyvin kaakao, joka on maustettu kanelilla ja fariinisokerilla.

Puolukka-suklaakakun idea on ruotsalaiselta Allt om mat-sivustolta, mutta pienin muutoksin.



Puolukka-suklaakakku

175 g voita
3 kananmunaa
2½ dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 dl tummaa kaakojauhetta
1/4 tl suolaa

2 dl puolukoita

Tarjoiluun]http://i1067.photobucket.com/albums/u440/Katjuzqa/kaakaolasissa3s.jpg[/img]

Kanelinen kaakao (4-5] 3 pistettä.[/b]

Puolukka-suklaakakku kuulostaa aivan mielettömän herkulliselta! Tätä täytyy testata. 5 pistettä.

Puolukoiden ansiosta raikkaan oloinen yhdistelmä. Syksyyn sopivat maut, puolukka-aika & mausteinen kaakao.
5 pistettä.

Kirpeät puolukat ja makea suklaakakku sopivat varmasti hyvin yhteen!

Kiva syksyn marjoilla piristetty mutakakku. Puolukka on syksyllä ihan ehdoton, rakastan. 1 piste.

Puolukan happamuus sopii hyvin suklaan makeuteen. Kaunis kakku.

Varma makuyhdistelmä, 1 piste.

Puolukan ja suklaan liitto toimii aina, herkullisen näköinen.

Tykkään erityisesti kakun ja kaakaon makuyhdistelmästä. Kummatkin
näyttävät lisäksi herkullisilta. Plussaa tuo myös kakun helppotekoisuus, 1 piste.

5 pistettä, yksinkertainen kakun resepti ja kaunis toteutus! Juoma myöskin helposti toteutettavissa Jäin kaipaamaan kuvaa koko kakusta.
Aihe on lukittu.
Lisää
08.09.2012 18:34 - 08.09.2012 18:34 #14677 : Rottinkiweileri
Rottinkiweileri vastasi aiheeseen: Re: Syyskuun haaste 2012: Kaakaota lasissa ja lautasella !
Suklaakakkua Donna Hayn tapaan aikusten kaakaolla

Taikina;

½ cup (125ml) vettä
60 g voita
2 rkl kaakaojauhetta (Van Houten)
1 cup (150g) vehnäjauhoja
1 cup (220g) sirosokeria
¼ cup (60ml) piimää
1 muna
½tl vaniljauutetta
½tl ruokasoodaa

Suklaatuorejuusto kreemi

50 g pehmeää suolatonta voita
250 g tuorejuusto (kermaista)
1cup (160g) tomusokeria
¼ cup (40g) kaakaojauhetta (Van Houten)

Laita uuni lämpenemään 150 asteeseen. Laita kattilaan vesi, voi ja kaakaojauhe ja laita levylle miedolla lämmöllä niin kauan kunnes voi sulaa. siirrä sivuun. Mittaa kuivat aineet ja sihtaa ne hiukan jäähtyneeseen vesikaakao-seokseen. Sekoita tasaiseksi, lisää muna ja piimä sekä vaniljauute.
Kaada kahteen kevyesti voideltuun 15 cm läpimitaltaan olevaan kakkuvuokaan . Kaada taikina (on löysää) tasaisesti suurinpiirtein yhtä paljon molempiin vuokiin.
Paista 35-40 min 150 asteessa, kokeile tikulla noin 10 min ennen paiston loppua jos jää tikkuun kiinni niin jatka paistoa, kakku ei saa tulla kuitenkaan liian kuivaksi.

Tee täyte;
Vatkaa voi ja tuorejuusto vaahdoksi, lisää sihdattu kaakaojauhe ja tomusokeri, vatkaa koneella niin kauan että kreemin väri vaalenee ja se on sileää ja tasaista.
Ota kakut uunista, anna seistä kumoamatta vuoista 5 minuuttia, käännä ritilälle kumoon ja anna jäähtyä kunnolla. Leikkaa kumpikin pohja kahteen osaan.
Täytä kerrokset kreemillä ja laita päälle myös kreemiä. Koristele kaakaojauheella.

Syysillan kaakao yhdelle

2tl kaakaota (Van Houten)
4tl sokeria
2dl maitoa
(2cl Xante-päärynäkonjakkia)
löysäksi vatkattua kermaa
kaakaojauhetta
vaahtokarkkeja

Lämmitä maito ja sekoita sekaan kaakao ja sokeri. Lisää halutessasi Xante-päärynäkonjakki. Koristele kaakao löysäksi vatkatulla kermalla, kaakaojauheella ja vaahtokarkeilla. Nauti
Makea kaakao sopii oikein hyvin hieman "happaman" kakun kanssa. Piimä ja tuorejuusto taittavat makeutta mukavati. Pohja on koostumukseltaan mehukas eikä tarvitse kostutusta.
Aivan täydellistä syysillan pimeyteen





Kesken ”leipomisen” yllätti rankkasade ja meinasi valo loppua kokonaan. Piti hakea ”ulkoa” valoa.

Ihanan suklainen NAM!

Yksinkertaisella ulkonäöllään kaunis ja kaakao on lempari versioni.

Makean ja tuhdin oloinen kakku.

Oikein syntisen hyvä yhdistelmä, maistuisi!

Tämä kakku sopii syysillan pimeyteen kuin nenä päähän.

Kakku ja juoma sopivat hyvin yhteen. Kuulostaa ja näyttää täyteläiseltä, 5 pistettä.

Resepti näyttää kokeilemisen arvoiselta ja näkö houkuttelevalta!

Tuhti kakku, vaikka varmasti uppoaisi helpostikin! Jos haluaa
superherkkua, tämä kakku ja kaakao sopisivat mainiosti.

Melko runsaan näköinen täyte. Kaakaojuoma kuulostaa herkulliselta ja päärynä tuonee mukavasti makua.
Aihe on lukittu.
Lisää
10.09.2012 13:37 - 10.09.2012 13:37 #14685 : tahmatassu
tahmatassu vastasi aiheeseen: Re: Syyskuun haaste 2012: Kaakaota lasissa ja lautasella !
Hot and sweet

Tulinen chilisuklaakakku

Pohja]
2 munaa
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
4 rkl tummaa kaakaojauhetta
70g saksanpähkinöitä
2 tl leivinjauhetta
150 g voita
1 dl kiehuvaa vettä
jauhettua cayennea oman maun mukaan

Laita uuni lämpeämään 170 asteeseen. Vaahdota muna ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään. Palasta saksanpähkinöitä pienemmiksi, palat saa olla silti aika rouheita, ja lisää ne kuiviin aineisiin. Lisää kuivat aineet vaahtoon ja sekoita hyvin. Sulata voi ja lisää se taikinaan sekaan. Lisää kiehuva vesi. Voitele halkaisijaltaan 17 cm kakkuvuoka ja jauhoita se. Kaada taikina vuokaan ja paista alimmalla ritilätasolla n. 40 min.
(reilu veitsenkärjellinen cayennea tekee kakusta hyvin miedon)

Täyte/kuorrute]
100g suolatonta voita
1,3 dl tomusokeria
100 g tummaa suklaata
tulista chilitahnaa

Vatkaa huoneen lämpöinen voi ja tomusokeri keskenään vaahdoksi. Lisää chilitahna vähitellen välillä maustaen, ettei täyteestä tule liian tulista. Jaa täyte kahteen osaan. sulata suklaa vesihauteessa. Anna sulan suklaan jäähtyä hieman ja lisää se puolikkaaseen täytteeseen.

Leikkaa kakkupohja puoliksi. Laita suklainen täyte kakun väliin ja vaalea kakun päälle. Koristele suklaalla, appelsiinikoristeilla tms.




Kermainen kaakao

Kuumaa maitoa
tummaa kaakaojauhetta
muscovado sokeria
kermalikööriä

Päälle]
Kermavaahtoa
Suklaarouhetta

Kaada maito lasiin ja lisää kaakaojauhetta oman maun mukaan. Lorauta sekaan hieman kermalikööriä ja mausta muscovado sokerilla. Koristele kermalla ja suklaarouheella.




Kermaliköörillä makeutettu kaakao on makean pehmeää ja se tasapainottaa ihanasti aavistuksen tulista chilisuklaakakkua. Täydellinen yhdistelmä tulista ja makeaa!


Oih kuulostaa herkulliselta mutta voisiko olla liian tulinen kun täytekkin tulinen?

Suklaa ja chili pettämätön yhdistelmä.

Toimiva yhdistelmä, itsekin harkitsin chilin ja suklaan yhdistelmää. Kermainen kaakao rauhoittaa varmasti tulisuutta.
Chili ja suklaa sopii hyvin yhteen! Kermalikööri kaakaossa maistuu varmasti ihanalle! 3 pistettä.

Tosi mielenkiintoinen kakku, tekisi mieli maistaa. Kuorrutteen ulkonäkö voisi olla houkuttelevampi, jos siinäkin olisi suklaata. 1 piste

Suklaa ja chili sopivat mainiosti yhteen, varmasti herkullinen kakku. Ulkonäköön olisi voinut kiinnittää huomiota ehkä vähän enemmän.

Aika uskaliasta sanoa cayennea oman maun mukaan! ;D Kannattanee tietämättömälle kuitenkin mainita, että hyppysellinen riittää. Pidän tulisesta ruoasta, mutta cayenne peittää helposti muut maut alleen. Annan tälle kakulle ja juomalle silti pisteen, sillä kokonaisuus ratkaisee! 1 piste.

Chili ja suklaa toimii hyvin, mutta en ollut ajatellutkaan että sitä voisi yhdistää kakkuun! Hyvä idea

Uih, tällaistakin kakkua voisi mielihyvin joskus maistaa! Kaakao on
houkutteleva. Tykkään kun vaahto on laitettu ihan piripintaan.

3 pistettä - tämä kakku herätti uteliaisuuteni kokeilla chiliä kakkuun. Kermaliköörijuomat kuuluvat herkkulistalleni!
Aihe on lukittu.
Lisää
11.09.2012 18:00 - 11.09.2012 18:00 #14689 : Redrose82
Redrose82 vastasi aiheeseen: Re: Syyskuun haaste 2012: Kaakaota lasissa ja lautasella !
Kaakaota ”kynttilän valossa”
ainakin 6-8hlö]http://mediaserver-2.vuodatus.net/g/1/129692/1347373418_img-cabd3a42488ce7ec38b64120e478f4a5.jpg[/img]

Kääretorttupohja]
4munaa
1,5dl sokeria
1dl perunajauhoja
1tl leivinjauhe
2rkl kaakaota(Van houten)

Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon siivilän läpi. Nostele nuolijalla sekaisin. Kaada pellille leivinpaperin päälle. Paista 200asteessa n.6-8min. Varo ettei pala. Kumoa heti uunista pois otettuna toisen leivinpaperin päälle ja ota päällimmäinen leivinpaperi pois.

Täyte]
2dl vispikermaa
200g tuorejuustoa
0,5dl sokeria
200-250g mustikoita (pakaste)
0,5dl vaniljakreemijauhetta

Vatkaa sokerilla maustettu kerma löysähköksi vaahdoksi. Lisää tuorejuusto ja vatkaa sekaisin. Lisää vaniljakreemijauhe ja vatkaa nopeasti joukkoon. Lisää mustikat ja sekoita nuolijalla sekaisin. Levitä jäähtyneelle kääretorttupohjalle. Rullaa tiukalle rullalle. Laita jääkaappiin odottamaan eristeen ja sulaa "steariinia" varten vatkattavaa kermaa. Leikkaa sopivan kokoisiksi paloiksi ja laita takaisin kylmään. Tässä välissä kaulitse sokerimassa.

Kinuskikissalta ohje täytteeseen. 1,5kertainen olisi ollut riittävämpi

http://www.kinuskikissa.fi/kevyempi-mar ... e=2&ref=16

Vatkasin eristeen ja ”steariinin” samaan aikaan mutta otin ”steariinin” ajoissa eri kulhoon ja laitoin kylmään. Sekä jatkoin eristeen vatkausta.

Eriste]
n.1dl vipikermaa
1tl sokeria

Vatkaa vaahdoksi maustettu kerma.

Kynttilän sulanut steariini]
n.1dl löysää kermavaahtoa
1tl sokeria

Vatkaa löysäksi vaahdoksi sokerilla maustettu kerma.

Kuori]
400-500g sokerimassaa
Tomusokeria avuksi

Kaulitsin ensin 250g pienintä kynttilää varten. Ota kääretortun pala käteen ja levitä kermavaahtoa taitoskohtaa. Aseta sokerimassan päälle. Levitä lopulle tortulle kermavaahtoa. Leikkaa sokerimassaa sopivan pitkäksi ja rullaa tortunpalaa sokerimassan kanssa ympäri. Leikkaa liiat pois. Laita lautaselle pystyyn. Tee kaikille näin vuorotellen. Kaada löysää kermavaahtoa tortun päälle. Lisää katkaistu kakkukynttilä esittämään kakkukynttilän sydäntä ennen tarjoilua ja sytytä viime hetkellä


Lehdet sokerimassasta(punainen, keltainen, oranssi ja vihreä, joista oranssi appelsiinin makuinen). Kynttilän sydän kakkukynttilä ja liekki oikea



Kaakao normaalia kaakaota kermavaahdolla ja marianne rouheella.

1annos
2dl maitoa
n.3tl kaakaojauhetta(sokeroitua)

Löysää kermavaahtoa
Marianne Crushia

Kuumenna maitoa kattilassa kokoajan sekoittaen vispilällä. Lisää kaakoa ja jatka sekoittamista kunnes kaakao kuumaa. Kaada mukiin/lasiin ja kaada kermavaahtoa päälle sekä ripottelin marianne crushia päälle.



Idea putkahti mieleen kynttiläkakusta yks ilta, joka tehty kääretortusta ja netistä sit etin et onko joku jo tehnyt tälläisiä ja sieltä löytyi idea "steariinina" käyttää löysää kermaa, sekä tuo kakkukynttilän käyttö kynttilän sydämmenä.

Kaakao ei mielestäni tarvinnut erityistä kuin vähän mintun makua piristämään sitä

Omat mietteet ensi kertaa varten: Ens kerralla tiedän että en tee liian korkeita ”kynttilöitä” helpompi käsitellä ja pysyy paremman näköisenä.


Ihana muoto jota on aivan pakko matkia 5 pistettä.

Hauskat kynttiläkakut, kiva idea hämäriin syyspäiviin.

Aivan mahtava idea nuo kynttilät! Ja mariannerouhe sopii hyvin kaakaoon! 5 pistettä.

Hieno ja kekseliäs idea, käytännöllisyys vähän mietityttää.

3 pistettä vitoselle eli kaakaota kynttilän valossa.

Ihana idea ja todella piti kaksi kertaa silmää räpäyttää että oliko tuossa kakku vai kynttilä! Hieno ja erilainen,
1 piste.

No eipä ihan heti tulisi mieleen, että kynttilää voisi haukata Samalla tunnelmaa syysiltaan ja kun kynttilät ovat lämmittäneet tarpeeksi, voi niistä haukata palan jos toisenkin, hih. Ihan hauska idea.

Ihastuttavat syysillan kynttiäkakut! Vaivaa on nähty näpertelyssä. Marianne Crush kaakaossa kuulostaa namilta. Jäin kaipaamaan oikeaa kaakaojauhetta juomaan .
Aihe on lukittu.
Lisää
15.09.2012 21:25 - 15.09.2012 21:25 #14707 : taikataikinat
taikataikinat vastasi aiheeseen: Re: Syyskuun haaste 2012: Kaakaota lasissa ja lautasella !
Suklaa-toffee-vaniljakakku & suklaakahvi



Browniepohja]
250 g voita
1 dl kaakaojauhetta
4 munaa
4 dl sokeria
2 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta

vajaa pussillinen Omar-karkkeja

Sulata voi. Sekoita siihen kaakao, sitten munat, sokeri ja lopuksi jauhot joihin on sekoitettu leivinjauhe.
Sekoita tasaiseksi. Pilko Omarit pienemmiksi ja lisää taikinaan.
Kaada taikina leivinpaperoidulle pellille ja paista 175 asteessa noin 30 min -ei läpikypsäksi!
Anna jäähtyä ja leikkaa pohjasta 26(/28) cm irtopohjavuoan pohjalle sopiva pala.
(Loput pohjat saa siis syödä
)

Leikkaa reunakalvosta 3 pätkää, yksi sopimaan vuoan reunalle, ja kaksi muuta palaa että voit jakaa vuoan kolmeen samankokoiseen lieriöön (miten tämän nyt selittäisi, en osannut edes laskea mutta onneksi on insinöörimies ).
Paina lieriöt pohjaan kiinni.

Valmista ensin vaniljatäyte]
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1,33 dl vispikermaa
1,5 dl paksua vaniljakastiketta (tai vaniljavanukasta)
n. ½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 liivatetta + kuumaa vettä

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen viideksi minuutiksi, liuota ne sitten tilkkaan kiehuvaa vettä.
Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää tuorejuusto, sokerit ja vaniljakastike, vatkaa tasaiseksi.
Lisää liivateliuos ohuena nauhana kokoajan sekoittaen.
Kaada seos pursotuspussiin ja pursota uloimpaan lieriöön jonka olet erottanut vuoasta reunakalvoilla.
(Jos et halua leikkiä kalvojen kanssa niin voit heittää ne pois ja tehdä tästä kerroskakun, hyydytät vaan joka kerroksen erikseen ennen kuin teet seuraavan.)

Laita kakku jääkaappiin ja tee suklaatäyte]
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g tummaa suklaata
1,33 dl vispikermaa
2,5 liivatetta + kuumaa vettä

Liota liivatteita kylmässä vedessä ja liuota ne kiehuvaan veteen.
Rouhi n. 50 g suklaasta ja sulata loppu suklaa matalassa lämpötilassa mikrossa.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita tuorejuusto suklaasulaan, vatkaa seos sitten kerman joukkoon.
Lisää liivate ohuena nauhana kokoajan sekoittaen.
(Jos et tee kuten minä teen, lisää myös suklaarouhe seokseen)

Kaada suklaaseos keskimmäiseen lieriöön. Huomaa sitten suklaarouhe leikkuulaudalla ja kaada se täytteen sekaan ja sekoittele varovasti.

Jätä kakku hyytymään jääkaappiin useammaksi tunniksi.
Sitten kun täytteet ovat mukavan hyytyneitä, voit valmistaa toffeetäytteen.
Irroita ensin reunakalvot suklaatäytteen sekä vaniljatäytteen ympäriltä.

Toffeetäyte]
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 prk kondensoitua maitoa (keitetty kinuskiksi joko tehtaassa tai sinä aiemmin)
1,33 dl vispikermaa
4,5 liivatetta + kiehuvaa vettä

Liota liivatteita ja liuota ne kiehuvaan veteen.
Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää tuorejuusto ja kinuski, vatkaa tasaiseksi, lisää sitten liivateliuos.
Kaada seos pursotuspussiin ja pursota tyhjään tilaan vanilja- ja suklaatäytteiden välissä.
Tasoita pinta. Jätä hyytymään taas useammaksi tunniksi.

Tee sitten kaakaokiille (Kinuskikissan ohjeella)]http://i49.tinypic.com/t6dk4o.jpg[/img]

(Tarkemmat vaihekuvat tulossa blogiin haasteen jälkeen)

Tarjoa suklaakahvin kera.

Tee ensin suklaasiirappi]espresso
; 5 rkl espressojauhetta pressopannun pohjalle, lisää 5 dl kiehuvan kuumaa vettä. Anna seistä n. 5 min, paina mäntä pohjaan.
Tee maitovaahto; laita n. 4 dl kevytmaitoa kattilaan. Kuumenna samalla sauvasekoittimella vatkaten ja lämpötilaa mitaten, kun maito on n. 64 asteista, ota kattila pois levyltä.

Rakenna suklaakahvi]
Laita lasin pohjalle 1 rkl suklaasiirappia, kaada päälle reilu puoli kuppia espressoa (tai vahvaa kahvia), täytä lasi maitovaahdolla (& maidolla). Koristele ripottelemalla hieman kaakaojauhetta päälle.

Ihana yhdistelmä makeanystävälle -kahvi on suloisen suklaista olematta kuitenkaan liian makeaa, kakku on toki makeaa mutta niiin hyvää...



(Samoista kakkuaineksista rakennetut leivokset juomalaseihin nautittiin tänään päiväkahvilla)



Hyydytetytkakut niin mun herkkuja ja ihanasti piilotettu suklaatäytteet. NAMIA! Kahvi ei oikein minulle maistu mutta tuo suklaasiirappi siinä kuulostaa hyvälle.

Ihastuin juomalasi versioihin.

Kaunis kakku sinällään ja maut vaikuttavat oikein hyviltä. Tosi rasvainen pohja! Siirappi kiva idea kahviin, sehän säilyy ja voi sitten helposti tehdä suklaisen kahvin seuraavanakin päivänä.

Kaunis ja taidokas toteutus kakussa. Suklaakahvissa kaakaon osa on mielestäni vähän liian pienessä roolissa. (Käsitin että olisi pitänyt olla siinäkin kaakaojauhetta) 3 pistettä

Tulee mieleen dominokeksi Kaunis ja tasainen reuna tässä. Makukin on varmasti kohdallaan!
3 pistettä.

Kakussa on nähty vaivaa ja lopputulos on komea, sekä kakun päältä että sisältä. Maukkaat maut ja kaunis kahvi.

1 piste - ihanan mehevän näköinen kakkuviipale! Ihanat juomat. Suklaasiirappi lasin pohjalla herätti uteliaisuuteni. Pikku plussa lasileivoksista.
Aihe on lukittu.
Lisää
20.09.2012 20:25 - 20.09.2012 20:25 #14744 : Onneli78
Onneli78 vastasi aiheeseen: Re: Syyskuun haaste 2012: Kaakaota lasissa ja lautasella !
Minttu ja kookos kakussa ja kaakaossa



Kokosin ja muokkasin kaakaon ja kakun kuorrutteineen eri resepteistä. Innostuin kookoksen ja mintun yhdistelmästä. Makumaailma on kakussa ja kaakaossa samantapainen ja niinpä ne sopivatkin hyvin yhteen. Kakku sopii sellaiseen syysiltaan nautittavaksi, jolloin kaipaa kosteaa ja mehevää, minttuista vaan ei liian makeaa kakkua. Kaakao lämmittää viilenevää iltaa miedon makealla ja pehmeällä maullaan.

Kakku
3 kananmunaa
2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja (Myllyn Paras)
½ tl leivinjauhetta (Dr.Oetker)
¾ dl tummaa kaakaojauhetta (Van Houten)
2 tl vaniljasokeria (Dr.Oetker)
2 mm (ruusu)suolaa
250 g maitorahkaa (Valio)
2 tl kuivattua minttua

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja kaakaojauhe ja kääntele vaahdon sekaan. Sekoita joukkoon lopuksi vaniljasokeri, suola, maitorahka ja kuivattu minttu.
Leikkaa leivinpaperista sopiva pala 20 cm halkaisijaltaan olevaan irtopohjavuokaan. Voitele vuoan reunat. Kaada taikina vuokaan. Paista 200-asteisessa uunissa keskitasolla 20-25 minuuttia, kunnes sisus on tarpeeksi jähmettynyt (voi tarkistaa puutikulla jääkö siihen kosteaa taikinaa). Anna kakun jäähtyä ja siirrä se tarjoilualustalle.

Kookoskuorrutus
85 g maustamatonta tuorejuustoa (Valio)
½ dl tomusokeria
¾ dl kuohukermaa
1 ½ rkl kookoshiutaleita
+
tummaa kaakaojauhetta (Van Houten)
muutama pala minttusuklaata (70 % kaakaota)

Vatkaa tuorejuusto ja tomusokeri kuohkeaksi. Lisää kerma ja vatkaa, kunnes seos on jämäkkää vaahtoa. Sekoita joukkoon kookoshiutaleet. Levitä jäähtyneen kakun päälle. Siivilöi pinnalle hieman kaakaojauhetta. Rouhi suklaa ja ripottele kakun päälle koristeeksi.



Kaakaolasien reunoihin
minttusuklaata (70 % kaakaota)
kookoshiutaleita

Sulata suklaata pienehkössä kipossa sen verren, että sitä on pohjalla noin ½ cm]Kookos-minttukaakao[/b] (5 hengelle)

7,2 dl rasvatonta maitoa (Valio)
400 g kookosmaitoa
200 g (1/2 tlk) kondensoitua maitoa
2 rkl tummaa kaakaojauhetta (Van Houten)
muutama tippa minttuaromia
koristeeksi minttusuklaarouhetta

Mittaa kattilaan maito, kookosmaito ja kondensoitu maito. Kuumenna keskilämmöllä lähes kiehuvaksi. Vatkaa sekaan siivilöity kaakaojauhe. Ota kattila pois levyltä ja sekoita joukkoon minttuaromia. Laita ensin pari tippaa ja maista. Sitä voi lisätä jos minttu ei tarpeeksi maistu. Koristele minttusuklaarouheella. Kaakaon pintaan voi halutessaan laittaa myös vaahdotettua kermaa/vaahdotettua maitoa ja koristeeksi suklaarouhetta.




Oi minttua ja kookosta, minun herkkuja. Pitää pistää muistiin, jos tekis itsekkin ihanasti kaakaolasi koristeltu.

1 piste( ilman kommenttia)

Kakku kuulostaa mehevältä ja sopii tummeneviin iltoihin.

Mielenkiintoinen kaakaojuoma ja kiva koristelu lasin reunassa.

Kakku näyttää mehevältä, vaikka siihen ei tule lainkaan rasvaa, mutta ilmeisesti se saa kosteutta rahkasta. Onko se hyvä, että molemmissa on sama maku, ettei käy liian yksitoikkoiseksi.

Minttu ja kookos on mun lempimakuja, tänne kelpaisi pala kakkua (tai sanotaanko nyt että koko kakkukin menis..) ja pari kuppia kaakaota!

Yksinkertainen, herkulliselta kuulostava kakku. Kaakaolasin reuna on todella kaunis, kaakaon päälle ei välttämättä tarvitse enää mitään koristeita.

Rakenne hyvin houkutteleva ja minttu suklaan kanssa on niin namia!

Nams minttua, kaakaota ja kookosta. Pohja näyttää mehevältä. Hauskasti koristeltu juomalasi.
Aihe on lukittu.
Lisää
22.09.2012 12:20 - 22.09.2012 12:20 #14761 : Petra
Petra vastasi aiheeseen: Re: Syyskuun haaste 2012: Kaakaota lasissa ja lautasella !
Pihlajanmarjaunelma ja kuusenkerkkäshotti
gluteeniton



Pihlajanmarja-omenasose
Tee ensin puolikas annos pihlajanmarja-omenasosetta Helsingin Sanomien ohjeen mukaan. Itse laitoin sokeria kolmanneksen enemmän ohjeeseen verrattuna.

Unelmatorttupohja
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl perunajauhoa
0,5 dl kaakaojauhetta (Fazer "silmäkaakao")
1,5 tl leivinjauhetta

vähän maitoa

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita keskenään perunajauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe ja siivilöi ne vaahtoon. Sekoita varovasti. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipannulle. Paista 200 asteessa 8 minuuttia. Kumoa levy sokeroidun leivinpaperin päälle.

Vuoraa n. 1,5 litran vetoinen pyöreä vuoka kelmulla (Eskimo). Leikkaa kakkulevystä sopivan kokoisia paloja ja asettele vuokaan niin, että koko kulho peittyy. Jäljelle jää vielä taikinaa tarpeeksi kantta (tai siis pohjaa) varten. Kostuta kakkulevy kevyesti maidolla. Tee seuraavaksi täyte.


Pihlajamousse
3 dl pihlajanmarja-omenasosetta
3 valkuaista
1 dl sokeria
2 dl kuohu- tai vispikermaa (Valio)
6 liivatelehteä + vähän kiehuvaa vettä

Vatkaa valkuaiset 0,75 dl sokeria kovaksi vaahdoksi. Vaahdota kerma ja loput sokerista pehmeäksi vaahdoksi. Sekoita sose ja kermavaahto keskenään.

Liuota liivate vesitilkkaan, anna jäähtyä vähän aikaa ja lisää liivateseos kermavaahto-pihlajanmarjasose-seokseen. Kääntele varovasti joukkoon valkuaisvaahto.

Kumoa täyte kakkupaloilla vuorattuun kulhoon. Asettele päälle lopusta kakkulevystä paloja niin, että täyte peittyy. Kostuta vielä päälle tullut kakkulevy. Levitä päälle kelmua ja laita jääkaappiin hyytymään yön yli.


Seuraavana päivänä kumoa kakku alustalle ja ota kelmut pois kakun päältä (vuoan vuoraaminen kelmulla helpottaa kulhon saamista irti kakusta). Tee sitten kaakaovaahto kerman päälle.

Kaakaovaahto
170 g maustamatonta tuorejuustoa
1,2 dl kuohukermaa
3 rkl kaakaojauhetta (Fazer)
3 rkl sokeria

Sekoita vaahdon ainekset keskenään sähkövatkaimella ja levitä kakun päälle.

Kaakaomarsipaani
1 pötkö väritöntä marsipaania
kaakaojauhetta (Fazer)

Sekoita kaakaojauhe ja marsipaani keskenään, vaivaa massaa niin kauan että kaakaojauhe sekoittuu tasaisesti marsipaaniin.

Kauli kaakaomarsipaanista ohut, pyöreä levy silikonialustan päällä. Siirrä levy varovasti kakun päälle ja painele se kakun päälle niin, ettei reunaan tule ryppyjä. Leikkaa ylimääräiset marsipaanit pois.

Koristele kakku pihlajanmarjoilla ja pihlajanlehdillä. Marjat ovat vain koristeita, niitä ei kannata syödä sillä ne ovat hyvin happamia.

Tarjoa kakku kuusenkerkkäshottien kanssa



Kuusenkerkkäshotti (1 annos)
3 cl kermaa
2 tl kaakaojauhetta (Fazer)
1 tl kuusenkerkkäsiirappia (keväällä itse tehtyä, saattaa löytyä myös markkinoilta tms.)

Kuumenna kerma mikrossa, sekoita joukkoon kaakaojauhe ja kuusenkerkkäsiirappi. Kaada shottilasiin.


Idean kakun täytteeseen sain Koti ja Keittiö -lehden karpalomoussesta. Ajattelin, että karpaloita on melko vaikea löytää, ja mietinkin mikä voisi olla vastaava, mukavan hapan maku. Koska pihassa kasvaa pihlajia, niin se oli luonteva valinta kakkuun. (Lähiruoka rulettaa.) Löysinkin sitten Helsingin Sanomien sivuilta ohjeen pihlaja-omenasoseeseen, johon pystyin hyödyntämään myös kotipihan omenia.

Kakun maussa oli juuri sopivassa suhteessa pikanttia happamuutta ja makeutta, jota kaakao täydentää täydellisesti. Kakku saattaa olla ehkä enemmän aikuisten makuun, mutta kyllä meillä sitä söivät hyvällä ruokahalulla myös lapset. Valitettavasti en ole kovin hyvä valokuvaaja, joten kakun täytteen kaunis, hento vaaleanpunaisuus ei tule esiin.

Kakun päälle tuleva kaakaovaahto ei välttämättä ole ihanteellinen vaihtoehto marsipaanin alle, mutta meillä kakku syötiin heti, joten vaahdon eristävyydellä ei niin ollut merkitystä.

Shotti oli ilmeinen valinta jo alusta asti. Halusin juomasta täyteläisen ja makean, koska ajattelin sen täydentävän kakun täytteen hienoista happamuutta. En halunnut siihen makuaineeksi samaa kuin kakkuun, vaan jotain joka sopisi yhteen kakun maun kanssa. Jääkaapissa on vielä paljon keväällä keittelemääni kuusenkerkkäsiirappia, joten ajattelin kokeilla sitä. Shotti maistui oikein hyvältä sekä kakun kanssa että ihan pelkiltään. Shotin voi nauttia heti kuumana tai jäähdytettynä.


Erikoinen ja hyvältä kuulostavat yhdistelmät kakussa ja juomassa.

Kivasti yhdistetty syksyn ja kevään maku .

Nätti kakku, mutta mausta on vaikea muodostaa mielikuvaa kun pihlajanmarjat ja kuusenkerkät ovat itselle vieraita makuja.

Ihanaa, kun on hyödynnetty lähiraaka-aineita. Kaunis kakku, ja just hyvä idea, että juomaan on haettu kakkua täydentävää makumaailmaa.
Ihana idea käyttää oman pihan antimia molemmissa! Olisi mielenkiintoista maistaa!

Lähiruokaa -Tätäkin haluaisin kyllä palasen maistaa. Pihlajanmarja-omenasose kakun sisällä kuulostaa hyvältä -pitääpä kokeilla! Kaunis ulkoisestikin!

Hienosti keksitty vähän erikoisempia raaka-aineita niin kakkuun kuin kaakaoon. Tekisi kovasti mieli maistaa,
1 piste!

Kaunis kakku ja sopii hyvin syksyyn. Pihlajanmarja-omenasose voisi olla kivan makuista. Kuusenkerkkä on minun mieleeni!

Ihana muhkukakku! Mahtava shotti-idea!
Aihe on lukittu.
Lisää
22.09.2012 16:03 - 22.09.2012 16:03 #14764 : Piipak
Piipak vastasi aiheeseen: Re: Syyskuun haaste 2012: Kaakaota lasissa ja lautasella !
Punajuurikaakaokakkua ja kaakao vaahtokarkeilla

Mistä on syyskuun haaste tehty ?

Fazerin kaakaosta, Valion Viola tuorejuustosta, punajuuresta ja vähän muusta niistä on haaste tehty.

Piirun verranko terveelisempää kun kakusta löytyy oliiviöljyä, pähkinää sekä punajuurta ja viimeistely raakakaakao jauheella, kenties ?

Vaahtokarkin valmistamiseen tarvitaan valkuaista joten 'hukutin' ylimääräiset keltuaiset kakkuun ja lisäsin taikinaan hieman perunajauhoja, Punajuuriraasteesta puristin pari ruokalusikallista mehua vaahtokarkkien värjäämiseen tosin jääkaapissa oli vain raidallisia punajuuri ja näin olle väri jäi hieman haaleaksi.





PUNAJUURI-KAAKAOKAKKU
(20 cm x 20 cm)

Pohja] [/url]

Vaahtokarkit (annoksesta tulee n. 40 kpl)

1 dl vettä
5 dl sokeria
1 dl vettä
2 rkl punajuurenmehua
4 tl liivatejauhetta
ripaus jauhettua vanilijaa
(punaista elintarvikeväriä)
2 kpl kananmunan valkuaista
vaahtokarkkien pinnalle]1 piste[/b]

Punajuurikaakaokakkua ja kaakao vaahtokarkeilla
Ihanaa, kun on yhdistetty punajuuri ja suklaa, kuin tumma porkkanakakku. Houkuttaa maistamaan. Kuorrute tosin näyttää aika juoksevalta. Pisteeni menivät kovasti juuri kakulle, kaakao oli kuitenkin perus. 5 pistettä.

Kakku näyttää mehevältä ja vaahtokarkit toimii aina kaakaossa! Ohjeessa ihmetyttää glögi, lienee suoraan kopioitu alkuperäinen ohje?

Plussaa itse tehdyistä vaahtokarkeista ja mielenkiintoisesta makuyhdistelmästä.

1 piste ysille eli punajuurikaakaokakkua.

Sadonkorjuu ja syksyinen ilta -ihanalta näyttää Maistuuko punajuuri voimakkaasti?

Herkullisen, mehevän näköinen kakku. Etenkin tuo punajuuri vetosi. Vaahtokarkkikaakao, nam,
3 pistettä !

Kekseliäästi koottu kokonaisuus. Mielenkiintoinen ja kokeilemaan
houkutteleva kakku. Tykkään kun vaahtokarkit on tehty itse ja niihinkin on hyödynnetty punajuurta. Punajuuret ja pistaasipähkinät sopivat varmasti hyvin yhteen, 3 pistettä.

Rohkea kokeilu, mutta menee minun kokeiluuni, 3 pistettä!

Punajuurikakkua täytyy kokeilla! Rohkea idea käyttää punajuurta juomassa.
Aihe on lukittu.
Lisää
22.09.2012 18:00 - 22.09.2012 18:00 #14766 : Pippurinen
Pippurinen vastasi aiheeseen: Re: Syyskuun haaste 2012: Kaakaota lasissa ja lautasella !
Suklaata ja Minttua lasissa ja lautasella





Suklaakakkupohja (Tomelinos tårtår kirjasta)
3½dl Vehnäjauhoa
1tl leivinjauhe
½tl soodaa
3rkl kaakaojauhettatta
1½dl kermaviiliä
175g voita (huoneenlämpöistä)
1½dl sokeria
½dl muscavadosokeria
vaniljasokeria
2 munaa

1. Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen ja voitele 2 15cm vuokaa (minä käytin 18cm vuokaa, jossa paistoin pohjat vuorotellen)
2.Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita kaakao kermaviiliin.
3. Vatkaa voi ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen joukkoon, vatkaa kunnolla sekaisin.
4. Lisää jauhoseos ja kermaviili vuorotellen voiseokseen, vähän kerrallaan. Vatkaa vielä hetki.
5. Jaa taikina tasan vuokiin ja paista n.35 min.

Minttusuklaatäyte (ohje Karamelli cakes http://karamelli2.vuodatus.net/page/minttusuklaa )

2,5 dl Flora vispiä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 tl vaniljasokeria
100 g tummaa suklaata
50-100 g minttusuklaata (esim. Pirkka, Pätkis jne. )
(1-2 liivatelehteä)

1.Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen, jos haluat saada täytteestä moussemaista, hyvin leikkautuvaa. 2.Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja lisää sokeri.
3.Sulata suklaa ja sekoita se tuorejuuston sekaan.
4.Yhdistä tuorejuusto-suklaaseos ja vaahto keskenään.
5.Sulata liivatteet pieneen määrään kuumaa vettä ja lisää ohuena nauhana sekoittaen vaahtoseokseen.

Kostutus Frezza minttusuklaajuoma

1.Halkaise pohjat ja kokoa kakku irtopohjavuokaan (käytä tarvittaessa reunakalvoja).
2.Anna täytetyn kakun hyytyä jääkaapissa ainakin muutaman tunnin ajan.

Päällinen
100g Pätkis suklaata
30g maitosuklaata
reilu ½dl kuohukermaa

1. Sulata suklaat vesihauteessa tai mikrossa.
2. Lämmitä kerma, mutta älä anna kiehua.
3. Lisää sula suklaa kuumaan kermaan ja sekoita seos tasaiseksi.
4. Anna jäähtyä hetki ennen kun kaadat suklaan kakun päälle.
5. Koristele kakku haluamallasi tavalla (minä käytin marmorikuviossa vihreäksi värjättyä valkosuklaata, samaa on käytetty reunoilla olevissa "suklaalehdissä).

Kaakaojuoma 2]
4dl maitoa
Pätkis suklaata
2rkl kaakaojauhetta
2rkl muscavado sokeria
kermavaahtoa (hieman vihreäksi sävytettyä)

1.Laita lasien pohjalle lusikalliset kaakota ja sokeria.
2. Pieni Pätkis paloja maun mukaan maidon joukkoon ja kuumenna maito.
3. Kaada maito laseihin, sekoita hyvin niin että suklaa sulaa.
4. Koristele kermavaahdolla



JAM!! Anna palanen 3 pistettä

Siisti ulkonäkö ja herkullinen makupari.

Kaunis toteutus. Minttu tekee kakusta taatusti ihanan raikkaan. 3 pistettä.

Yhdistelmä vaikuttaa hyvälle ja sellaiselle, että ei tule hirveää sokeriähkyä. Ja minttu & suklaa yhdessä on vain niin hyvää. 3 pistettä

Tosi kaunis kakku ja ihan varmasti herkullinen!

Kakkupohja vaikuttaa tosi kuohkealta ja mehevältä. pätkis on aina herkkua. Kaakaon maku olisi voinut olla jokin muukin kuin kakun maku.

Kakun kuorrute konditoriatasoa.

Tätä tekee eniten mieli, 5 pistettä.

Kaunis, tätä kaakaojuomaa pitää kokeilla!

Valkosuklaakoristeet tekevät kakusta näyttävän. Koristelukin on kiva.
Minttu ja suklaa ovat ikisuosikkejani.

Voisi ajatella melkein ammattilaisenkin tekemäksi, herkullinen, houkutteleva, 5 pistettä.

Kaunis kakku! Minttusuklaa toimii aina. Ihana juoma!
Aihe on lukittu.
Lisää
22.09.2012 20:54 - 22.09.2012 20:54 #14770 : Tanja
Tanja vastasi aiheeseen: Monen suklaan juustokakku valkosuklaakaakaolla


Tämän juustokakun sisällä on kaakaovetopohja][*]munia 222g[/*]
[*]sokeria 133g[/*]
[*]vehnäjauhoja 80g[/*]
[*]perunajauhoja 30g[/*]
[*]kaakaojauhetta 20g (olisi kyllä voinut laittaa tuplasti enemmän niin olisi saanut kunnolla makua)[/*][/list]

Lämmitä munat kuumassa vedessä ja vaahdota sokerin kanssa paksuksi vaahdoksi. Siivilöi kaikki jauhot sekä kaakaojauhe ja sekoita massaan muutamalla kiepsautuksella. Levitä pellille ja paista uunin keskitasolla 200 asteessa n. 10min. Jäähdytä.

Leikkaa vetopohjasta kaksi saman kokoista palaa, hieman pienempiä kuin mitä reunavuoka on. Suihkauta vuokaan vuokasprayta niin kakku irtoaa nätimmin.

Vetopohjat kostutettu kevytmaidolla. Vetopohjien päälle sivelty ohuelti valkoisista karviaisista keitettyä hilloa, ohje hillosokeripussin kyljestä. Hilloa menee tähän yhteensä n. 1dl. Päälle toinen mokoma.

Valmista suklaatäyte:
  • vispikermaa 200g
  • tuorejuustoa 100g
  • maitosuklaata 80g
  • tummaa suklaata 40g
  • kaakaojauhetta 10g
  • liivatetta 2 lehteä

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi ja sulata suklaat yhdessä. Lisää kaakaojauhe suklaisiin ja notkista tuorejuusto. Lisää tuorejuusto kermavaahtoon ja lopuksi suklaamössö. Kiehauta pieni tilkka vettä ja sekoita liivatteet noin ruokalusikalliseen kuumaa vettä. Kääntele varovasti massan sekaan. Laita vetopohja vuoan pohjalle niin ettei se kosketa vuoan reunoja. Kostuta maidolla ja sivele pintaan ohut kerros karviaishilloa. Kaada täyte vuokaan ja varmista että vetopohjan ympärille menee täytettä lautaselle asti. Tasoita. Laita toinen vetopohja keskelle vuokaa niin ettei se kosketa vuoan reunoja. Kostuta toinenkin pohja maidolla ja sivele karviaishilloa ohut kerros. Siirrä kakku jääkaappiin.

Valmista valkosuklaatäyte:
  • vispikermaa 200g
  • tuorejuustoa 100g
  • valkosuklaata 80g
  • liivatetta 2 lehteä

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi ja sulata valkosuklaa. Notkista tuorejuusto ja sekoita kermavaahtoon. Lisää sula valkosuklaa ja kiepauta sekaisin. Kiehauta pieni tilkka vettä ja sekoita liivatteet noin ruokalusikalliseen kuumaa vettä. Kääntele varovasti massan sekaan. Kaada täyte vuokaan ja tarkista että se menee tasaisesti joka puolelle, myös pohjan ympärille. Tasoita. Laita kylmään.

Kun kakku on hyytynyt, levitä kakun päälle ohuen ohut kerros hilloa. Tee valkosuklaasta häkkyräkoristeita ja se on siinä.



Valkosuklaakaakao

Kiehauta 2/3 lasillista vettä ja lisää 3 palaa valkosuklaata ja 2 teelusikallista kaakaojauhetta. Sekoita niin kauan kunnes suklaa on sulanut ja kaakao sekoittunut veteen. Kaada joukkoon lämmitettyä vispikermaa lasi lähes täyteen. Sekoita. Vispaa pieni tilkka kermaa löysäksi vaahdoksi ja mausta sokerilla ja vaniljajauheella. Valuta vaahto kaakaon päälle ja nauti heti.



Valkosuklainen kaakao täydentää monen suklaan makuista juustokakkua. Maistuis varmaan sullekin
p.s. pahoittelen pimeitä kuvia, leivoin yöllä. Eikä päivälläkään kyllä aurinko paistanut, pöh.


Todella upea ja niin herkullisen kuuloinen 5 pistettä

Kauniit kerrokset.
Niin kaunis ja selkeä. 5 pistettä.

Tosiaankin maistuis mullekin

Kiva kakku, kaunis leikkauspinnaltaan, ehkä pinnan hillo ei ole kaunein mahdollinen, mutta toisaalta se kertoo jotain lisää kakun täytteistä..

Pohja on piilotettu kakun sisään todella hienosti. Kauniit valkosuklaakoristeet. 1 piste.

Ei tällä yhdistelmällä voi mennä pieleen! 3 pistettä.

Tasainen, herkullinen yhdistelmä - todella kaunis! 5 pistettä.

Sekä kakku että kaakao ovat kauniita ja houkuttelevia. Karviaishillo kakun
päällä näyttää kivalta. Pientä yllätyksellisyyttäkin löytyy, kun sisältä
paljastuu kakkupohjaa. Kakku ja kaakao sopivat makunsakin puolesta
hyvin yhteen, 5 pistettä.

Maku ja kokonaisuus minun mieleen, 1 piste.

Kaunis toteutus. Kivat yksinkertaiset ainekset ja toteutus sekä kakussa, että juomassa.
Aihe on lukittu.
Lisää
22.09.2012 23:38 - 22.09.2012 23:38 #14774 : nami-hiiri
nami-hiiri vastasi aiheeseen: Re: Syyskuun haaste 2012: Kaakaota lasissa ja lautasella !
USKOMATTOMAN IHANAT SYYSKUUN HAASTELEIPOMUKSET ODOTTAVAT NYT PALAUTETTA !

Arvostelu & palaute]
Tapahtuu 23.- 29. syyskuuta välisenä aikana YV]Tässä vielä haasteleipomukset numeroituina:[/b]

1. Syysillan suklainen sandwich-kakku ja kaakaocappuccino

2. Puolukka-suklaakakku ja kanelinen kaakao

3. Suklaakakkua Donna Hayn tapaan aikuisten kaakaolla

4. Hot and sweet

5. Kaakaota 'kynttilän valossa'

6. Suklaa-toffee-vaniljakakku & suklaakahvi

7. Minttu ja kookos kakussa ja kaakaossa

8. Pihlajanmarjaunelma ja kuusenkerkkäshotti

9. Punajuurikaakaokakkua ja kaakao vaahtokarkeilla

10. Suklaata ja Minttua lasissa ja lautasella

11. Monen suklaan juustokakku valkosuklaakaakaolla

Lf/n-h


Voisi sanoa, että vähän, mutta hyviä herkkuja sekä mahtavia ideoita osallistui syyskuun leivontahaasteeseen !
Kiitämme osallistujia, sekä palautten antajia !


Tosi tiukan haasteen voittaja on]
”Syysillan suklainen sandwich-kakku kakaocapuccinolla”
Pikkumurunen /27 pistettä
//sponsoripalkinto Valiolta + leipomuksen kuva resepteineen Lf]

II ”Monen suklaan juustokakku valkosuklaakaakaolla” / Tanja / 25 pistettä // Myllyn Paras
III ”Puolukka-suklaakakku ja kanelinen kaakao” / Katjuzqa / 21 pistettä // Van Houten
IV ”Suklaata ja Minttua lasissa ja lautasella” / Pippurinen / 19 pistettä // Fazer
V ”Punajuurikaakaokakkua ja kaakaota vaahtokarkeilla” / PiipaK / 16 pistettä // Dr. Oetker
VI ”Kaakaota kynttilän valossa” / Redrose / 14 pistettä // Eskimo


Paljon onnea kaikille yhdessä ja erikseen !

Tässä yleistä palautetta]

Voi vitja mitä herkkuja olikaan tehty, tuntuu taas ettei mun leipomus millään pärjää täs porukas Oli 4 välillä vaikeata valita parhaimmat mut juoma vaikutti sitten siihen.

Kisa oli hieno sekä ajankohtainen syksyn hämärissä ja leivonnaiset toinen toistaan hienompia.

Meinasin ensin karsia pois kaikki ne joissa oli suklaata mutta silloin ei jäänyt montaakaan ehdokasta.

Kisassa monta kivaa ajankohtaista herkkua, hyvä. Vaikkei pyydettykkään sesongin herkkua, niin moni oli käyttänyt ajankohtaisia marjoja leivonnassa. Haaste oli ihana ja oikein hyvin vuodenaikaan sopiva.
Palanen kaikkia maistuisi kiitos!

Kuvittelin, että viime haasteessa oli vaikea antaa pisteitä, mutta nyt se vaikeata vast olikin. Muuttelin mieltäni moneen otteeseen ja lopulta päädyin seuraavaan.



P.S.
Nami-hiirellä on kaikkien sponsoripalkinnon saajien osoitetiedot, joten huomenissa lähtee ne viestit eteenpäin.
Yleensä aikaa menee viikko, ellei yhteyshenkilö satu olemaan lomalla tai muuten pois koneeltaan.

Voisin lopettaa suklaan syömisen, jos haluaisin, mutta en ole luovuttajatyyppiä.
Aihe on lukittu.
Sivu luotiin ajassa: 0.137 sekuntia
Toteutus: Kunena foorumi

Sponsorit 2017