Syyskuu 2014: Juurespiirakka

Lisää
03.09.2014 22:15 - 03.09.2014 22:15 #19207 : nami-hiiri
nami-hiiri loi aiheen:
.
Aikaa on 3 viikkoa !

Juurekset tuovat oman lisänsä suolaisiin leipomuksiin. Leivo ihanan muheva juures- tai sipulipiirakka syysiltojen herkuksi!

Paista uunissa juurespiirakka, josta riittää 4-6]

Yleisimmät Suomessa viljeltävät juurekset ovat porkkana, lanttu ja punajuuri. Muita vähemmän viljeltäviä juureksia ovat mukula- eli juuriselleri, palsternakka, nauris, retiisi ja retikka. Sipuli/t ei ole juures…se on sipuli . Koska se on yksin omassa ryhmässään, otetaan sipuli haasteeseen mukaan.

Osallistuaksesi haasteeseen sinun tulee olla Leivontafoorumin aktiivijäsen .

Haasteleipomuksia ei saa julkaista omassa blogissa tai muilla nettisivuilla ennen kuin voittaja ratkeaa!

Näin voit osallistua]
- Tee piirakkasi 4.-24. syyskuuta välisenä aikana ja postaa saman ajanjakson sisällä osallistumisesi tämän ketjun jatkeeksi Haasteosallistuja -nimimerkkejä käyttäen.

- Tunnukset/ohjeet löydät aktiivijäsenien palstalta]http://leivontafoorumi.org/viewtopic.php?f=64&t=1034#p20464[/url]

- Liitä mukaan resepti ja 2 kuvaa leipomuksestasi, josta toinen on leikkauspinta/poikkileikkaus.

- Anna lyhyt ja ytimekäs nimi omalle haastetyöllesi, jotta vastuuhenkilö voi myöhemmin selkeyttää äänestyslistan.

-Muista ilmoittaa YV] nami-hiirelle mikä on sinun haastetyösi !

Äänestyksestä ilmoitetaan myöhemmin.

SYYSKUUN palkinnot lahjoittaa meille]





Yleistä asiaa]
- Parhaan kuvan leipomuksista saa aina päivänvalossa. Kuvien liittämisohjeesta saattaa olla hyötyä jos tarvitset apua osallistumisviestin tekemiseen.
- Toivomme, että palkinnon kuva laitetaan aina esille Lf höpinöihin ko. kuukauden osioon - ja mielellään linkillä omaan blogiin.
- Sponsorien palkinnot lähetetään vain kotimaan osoitteisiin.
- Muistathan, jos haluat lahjoittaa saamasi palkinnon, se on täysin oma asiasi, mutta kuvaathan sen ensin, kiitos!
.

Voisin lopettaa suklaan syömisen, jos haluaisin, mutta en ole luovuttajatyyppiä.
Aihe on lukittu.
Lisää
10.09.2014 18:58 - 10.09.2014 18:58 #18211 : Haasteosallistuja
Haasteosallistuja vastasi aiheeseen: Re: Syyskuu 2014: Juurespiirakka


Juustoinen juurespiirakka - toteutus "suklaapossu"

n. 20 x 30 cm (irtopohja)vuokaan tai n. 28 cm pyöreään vuokaan

Juuressose]
270 g porkkanaa
200 g lanttua (n. 1/2 lanttu)
50 g naurista (1 pieni nauris)
1 iso keltasipuli
1 iso punasipuli

Pohja]
50 g leivinmargariinia sulatettuna
2 dl grahamtäysjyvävehnäjauhoja
0.75 dl pika-kaurahiutaleita
n. 1 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
2 dl juuressosetta

Täyte]
5 dl juuressosetta
0.5 tl valkosipulitahnaa (tai 1 valkosipulin kynttä pieneksi pilkottuna)
n. 1 tl suolaa
0.5 tl kuivattua timjamia
125 g Koskenlaskija sulatejuustoa, makuna sipuli-ruohosipuli
3 kananmunaa

Pinnalle]
75 g Koskenlaskija sulatejuustoa, makuna sipuli-ruohosipuli

Koristeeksi]
timjamin oksia

Ohje]
Aloita piirakka juuressoseen teolla. Pilko porkkana, lanttu, nauris ja sipulit pienemmäksi. Laita lantun ja nauriin palat kattilaan ja vettä päälle sen verran että kuutiot peittyvät. Keitä 5 minuuttia. Lisää porkkanat ja sipulit kattilaan ja lisää vettä päälle sen verran, että aineet peittyvät. Keitä reilusti kypsiksi. Ota osa vedestä talteen ja kaada loput pois. Soseuta esimerkiksi sauvasekoittimella ja lisää vettä sen verran, että saat siitä sileän, paksun soseen. Sosetta pitäisi n tässä vaiheessa olla n. 7 dl. Jäähdytä.

Sulata rasva kulhossa. Lisää juuressoseesta 2 dl joukkoon ja sekoita. Sekoita leivinjauhe, suola, kaurahiutaleet ja grahamjauho keskenään ja lisää sose-rasva-seokseen. Lisää vehnäjauhoja vähitellen, kunnes koostumus on tarpeeksi kiinteä vuoan pohjalle levitettäväksi. Jauhojen tarkka määrä riippuu soseen paksuudesta.

Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille kevyesti jauhotetuin sormin. Nosta jääkaappiin täytteen valmistelun ajaksi.

Lisää loppuun, vielä lämpimään juuressoseeseen (n. 5 dl) valkosipulitahna, suola, timjami ja pienemmäksi pilkottu koskenlaskija. Sekoita esim. sauvasekoittimella sileäksi, kunnes juusto on kunnolla sekoittunut ja sulanut joukkoon. Lisää vielä munat yksitellen joka välissä hyvin sekoittaen, mutta älä vatkaa täytettä enää tässä vaiheessa. Kaada täyte vuokaan. Pilko päälle vielä lisää Koskenlaskija-sulatejuustoa.

Paista 225 astetta alatasolla n. 35 minuuttia, kunnes piirakka on saanut väriä pintaansa eikä keskusta enää hölly vuokaa liikuteltaessa. Piirakka maistuu ihanalta niin kylmänä kuin lämpimänäkin.



°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

JUUSTOINEN JUURESPIIRAKKA    3+1+3+ 3+3+1 = 14

° Tämä piirakka sopii viileään syysiltaan kuin nenä päähän. Juuressoseen käyttö sekä pohjassa että täytteessä hieno juttu.
° Hyvä idea ja toteutus.
° Täyte näyttää samettisen pehmeältä, varmasti todella hyvää!
° Houkuttelee maistamaan. Koskenlaskijan nokareet koristelevat ihanasti.
° Kaunis piirakka hauskoine Koskenlaskija-läikkineen. Lapsille maistuisi varmasti erityisesti tämä soseutettu täyte.
Itse kaipaisin vähän purtavuutta. Maku taatusti loistava. Tykkään siitä, että pohjaankin on laitettu juuressosetta.
.
Aihe on lukittu.
Lisää
14.09.2014 08:47 - 14.09.2014 08:47 #18233 : Haasteosallistuja2
Haasteosallistuja2 vastasi aiheeseen: Re: Syyskuu 2014: Juurespiirakka
Ruusupiirakka - toteutus "Sokerivaltakunta"



Vuoan koko 18cm
Pohja]http://i1291.photobucket.com/albums/b556/Sanja_Alisic/f73866f4-93ea-4fd8-87fa-f89b76bee5b2_zps21fd9ca9.jpg[/img]

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
RUUSUPIIRAKKA  4+5+4+1+5+1 = 20 pist. / III sija


° Kivannäköinen piirakka. Värejä olisi kuitenkin ehkä voinut miettiä vähän toisin. Kunnioitettava saavutus joka
tapauksessa, vaatii aika paljon sorminäppäryyttä. Täytyy myöntää että itseltäni tuskin olisi onnistunut.
° Piiraassa on ihanan tuore lähestymistapa ruusun muotoon aseteltuine juureksineen.
° Mahtava idea koristeluun!
° Kaunis ja erilainen toteutus! Hienon näköinen leikkauspintakin. 
° Hurmaava, näyttävä ja kekseliäs! Tässä jokaisen piirakassa käytettävän juureksen maku tulee hyvin oikeuksiinsa.
Kiva koristeltu reuna piirakkapohjalla.
° Ihana herkku ja kuinka ihana se olisikaan ollut hillitymmällä lautasella !
.
Aihe on lukittu.
Lisää
14.09.2014 11:40 - 14.09.2014 11:40 #18234 : Haasteosallistuja
Haasteosallistuja vastasi aiheeseen: Re: Syyskuu 2014: Juurespiirakka
Syyshehku - toteutus " Onneli"



Piirakasta loistaa pohjaa myöten syysauringon hehku. Koska syksy on muutenkin värikäs, lisäsin koristeluun lisäväriä. Siinä pehmoiset, basilikanlehtien joukossa lentelevät punajuuriperhoset muistuttavat kesästä. Piirakan maku toi mieleen kevätkääryleen. Eli monta vuodenaikaa mieleen tuova piirakka

Porkkanasose
3 isohkoa porkkanaa
1 rkl vettä
1 maustemitta ruususuolaa

Kuori porkkanat ja pilko ne muutamaan osaan. Höyrytä/keitä porkkanapalat kypsiksi. Kippaa porkkanat kulhoon ja lisää vesi ja suola. Soseuta porkkanat sauvasekoittimella sileäksi soseeksi.

Aseta sydämenmallinen reunavuoka leivinpaperoidulle uunipellille. Kiinnitä sen reunoihin leivinpaperisuikaleet käyttäen "liimana" rasvaa. Leikkaa vuoan keskelle sydämenmallinen leivinpaperipala, jotta valmis piirakka on helppo siirtää tarjoilualustalle ("liimaa" myös se, jotta taikinan levittäminen on helpompaa). Piirakan voi valmistaa myös 24-26 cm halkaisijaltaan olevassa pyöreässä piirakkavuoassa.

Pohja
2 dl täysjyvä spelttijauhoja
1 dl puolikarkeita spelttijauhoja
100 g voita
1/2 dl kauraleseitä
2 dl porkkanasosetta

Yhdistä jauhot ja nypi voi joukkoon, kunnes seos on murumaista. Lisää kauraleseet ja porkkanasose ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina jauhotetuin sormin vuoan pohjalle ja reunoille. Anna olla jääkaapissa täytteen teon ajan.

Täyte
1 sipuli
1 rkl kylmäpuristettua kookosöljyä
400 g lanttua
150 g (noin 2 kpl) porkkanaa
150 g palsternakkaa
1/2 tl chilijauhetta
3/4 tl ruususuolaa
1/2 tl kurkumaa
3/4 tl juustokuminaa
1 tl kuivattua basilikaa
-
2 dl kermaviiliä
1 kananmuna
2 tl maissitärkkelystä
1 dl voimakasta juustoraastetta

Kuori ja pilko sipuli ja kuullota se pannulla öljyssä. Kuori ja raasta juurekset ja lisää ne pannulle. Sekoita joukkoon mausteet. Hauduta seosta hetken aikaa kannen alla, kunnes raasteet ovat pehmenneet. Ota pannu pois liedeltä.
Sekoita täytteen joukkoon kermaviili, kananmuna, maissitärkkelys ja juustoraaste. Levitä täyte vuokaan. Paista 200 °C]Koristelu[/b]
basilikan lehtiä
2 punajuurta (+ keitinvettä)

Keitä punajuuret kypsiksi. Kuori ja viipaloi ne. Paina perhosmuotilla (tai jollain muulla muotilla) siivuista punajuuriperhosia. Asettele perhoset ja basilikanlehdet piirakan päälle.



°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
SYYSHEHKU    3+1+4+5+4+5+5+3 = 30 pist. / II sija


° Herkkä ja kaunis ulkonäkö. Kiva juttu että juureksia on sekä pohjassa että täytteessä.
° Todella kaunis piiras koristeluineen
° Hyvät mausteet piirakassa, maistuisi minulle!
° Voisin muuttaa tekijän ruokapöytään ikuiseksi kuokkavieraaksi.
° Ihanan näköinen piirakka ja kuulostaakin hyvältä!
° Herkullisen kaunis, kivat perhot.
.
Aihe on lukittu.
Lisää
14.09.2014 18:35 - 14.09.2014 18:35 #18242 : Haasteosallistuja
Haasteosallistuja vastasi aiheeseen: Re: Syyskuu 2014: Juurespiirakka
Syksyinen sipulipiirakka - toteutus Henna



Pohja ja kansi]https://lh3.googleusercontent.com/-PdZUdwngUco/VBXehjQtUGI/AAAAAAAAAAs/NGSFy9B-uTo/w600-h456-no/DSC_5767.JPG[/img]

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
SYKSYINEN SIPULIPIIRAKKA 3+4+3+4+4 = 18


° Sipulipiirakkaa, nam! Tuhdin näköinen taikina, vähän raskaampi ruoka sopii kyllä hyvin syksyyn. Kuvissa kiva
sommittelu.
° Kaunis piirakka!
° Ihana sipuliluomus! Vesi valuu suusta!
° Muhkea piiras, ehkä liikaakin taikinaa omaan makuuni. Mutta oikein kaunis, ja hyvänoloinen sipulitäyte.
° Kotoisan oloinen piirakka. Mukavan murea rahkavoitaikinapohja ja kaunis pintakoristelu.
.
Aihe on lukittu.
Lisää
18.09.2014 12:04 - 18.09.2014 12:04 #18258 : Haasteosallistuja
Haasteosallistuja vastasi aiheeseen: Re: Syyskuu 2014: Juurespiirakka
Juustoinen porkkanapiirakka - toteutus "puukilainen"



Ainekset]https://lh3.googleusercontent.com/-oUbGp0hxADQ/VBrFBp0KC1I/AAAAAAAADX4/7m1z1j5R0P0/w640-h386-no/DSC_0220%2B%28640x386%29.jpg[/img]
.
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
JUUSTOINEN PORKKANAPIIRAKKA  3+3+3+4 = 13


° Innovatiivinen ajatus, eipä olisi tullut itselle mieleen kokeilla noin. Näyttää kivalta ja raikkaalta.
° Herkullisen kuulloinen ja näköinen. Jäin miettimään, miten hyvin porkkana mahtavat leikkaantua lusikalla
syödessä, vai pitääkö ottaa käyttöön haarukka ja veitsi..
° Todella hauska ja erilainen piirakka, tekee mieli maistaa.
° Ihanan näköinen, rapsakka ja pehmeä... tästä näkee selvästi, minkalaisesta piirakasta on kyse.
° Mahtava ’wienerleipä’ ;D . Hyvä idea!
° Nuo pitkulaiset porkkanasiivut ovat ihan mahtavan ihanat ja houkuttelevat! Pehmoinen voitaikinapohja sopii
varmasti hyvin tälle piirakalle. Itse tehtynä tietysti paras. 
° Erilainen piirakka. Porkkana ja juusto ovat herkkua ja ne yhdessä ovat varmasti superherkkua.
° Houkuttelee jo pelkällä ulkonäöllään maistamaan !
Aihe on lukittu.
Lisää
18.09.2014 18:20 - 18.09.2014 18:20 #18260 : Haasteosallistuja
Haasteosallistuja vastasi aiheeseen: Re: Syyskuu 2014: Juurespiirakka
Karamellisoitu sipuli-punajuuripiirakka - toteutus "taikataikinat"



Pohja]http://i57.tinypic.com/2u5z51h.jpg[/img]

(ohje mukaeltu Valion ohjeesta http://www.valio.fi/reseptit/karamellis ... ipiirakka/ )
.
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Karamellisoitu SIPULI-PUNAJUURIPIIRAKKA  5+4+1 = 10


° Karamellisoitu sipuli kuullostaa aivan ihanalta. Kaurahiutaleet tuovat pohjaan hyvää makua. Tätä piirakkaa tekisi
mieli maistaa heti.
° Ihanasti karamelisoituneet sipulit piirakan päällä. Pohja näyttää herkullisen muhevalta.
° Kivasti yhdistetty sipuli ja punajuuri piirakan eri osiin.
° Erikoispohja !
° Kiva kun pohjassakin on punajuurta. Kauniit sipulirenkaat!
Aihe on lukittu.
Lisää
19.09.2014 17:37 - 19.09.2014 17:37 #18262 : Haasteosallistuja
Haasteosallistuja vastasi aiheeseen: Re: Syyskuu 2014: Juurespiirakka
KARAMELLISOIDUT SIPULIRENKAAT PORKKANAPEDILLÄ - toteutus "VaniljaVilla"



Pohja]http://4.bp.blogspot.com/-ulE4QI9b1nI/VBxpeH0MLDI/AAAAAAAAA7A/kR9FRDSqdxI/s1600/t%C3%A4m%C3%A4%2B%E2%80%93%2Bkopio.JPG[/img]

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Karamellisoituneet SIPULIRENKAAT PORKKANAPEDILLÄ  1+4+3+3+4 = 15

° Raikas ulkonäkö. Porkkanatäyte näyttää herkullisen kostealta. 
° Kauniisti karamellisoidut sipulirenkaat. Simppeli ja helppo vaikka arkipiirakaksi.
° Karamellisoitu sipuli on herkkua! Hyvät maut muutenkin.
° Tosi sievä ja houkutteleva.
° Upean värinen piirakka. Pohja näyttää kauniilta, pehmoiselta ja herkulliselta. Täyte vaikuttaa maukkaalta.
° Tykkään pinnalle ripotellusta porkkanaraasteesta. Nätit sipulirenkaat!
° Makoisan näköinen.
.
Aihe on lukittu.
Lisää
20.09.2014 18:19 - 20.09.2014 18:19 #18263 : Haasteosallistuja
Haasteosallistuja vastasi aiheeseen: Re: Syyskuu 2014: Juurespiirakka
Ranskalainen sipulipiiras - toteutus Petra



Täyte
700 g sipulia siivutettuna
1 pkt (140g) pekonia
2 rkl oliiviöljyä
1 dl kuivaa valkoviiniä
1 tl pippurisekoitusta
0,5 tl suolaa

Pohja
150 g pehmennyttä voita
100g emmentaljuustoa raastettuna
2,5 dl gluteenitonta jauhoseosta (myös vehnäjauho käy)
1 tl leivinjauhetta
0,5 dl kuohukermaa

Lisäksi
200g emmentaljuustoa raastettuna
4 munaa
1 dl kuohukermaa
1,5 dl maitoa (itse käytin tilamaitoa, mutta mikä tahansa maito käy)

Tee ensin täyte. Suikaloi pekoni ja paista se oliiviöljyssä kuumalla pannulla kypsäksi. Lisää joukkoon sipulit. Sekoita koko ajan, laske lämpöä muutaman minuutin päästä. Anna hautua n. puoli tuntia. Lisää viini ja jatka haudutamista, kunnes viini on haihtunut lähes kokonaan. Mausta seos pippurilla ja suolalla. Anna jäähtyä pohjan tekemisen ajan.

Sekoita pohjan ainakset keskenään. Levitä taikina irtopohjavuoan (26 cm) pohjalle ja reunoille.

Levitä sipuliseosta ja juustoraastetta kerroksittain vuokaan. Sekoita kerma, maito ja munat keskenään. Kaada täytteen päälle.

Paista 200 asteessa noin puoli tuntia, kunnes täyte on hyytynyt ja pinta kullanruskea. Tarjoile piirakka lämpimänä. Voit tarjota piirakan kanssa samaa valkoviiniä kuin mitä käytit täytteeseen.



Tarjotessa lisäsin päälle villirucolaa ja hieman oliiviöljyä. Vaikka saatankin olla hieman puolueellinen, piirakka maistui taivaalliselta ja rucola täydensi makua oivallisesti. Tästä tuli meille kestosuosikki. Alkuperäinen ohje on Valiolta , muokkasin ohjetta vähän oman maun mukaisempaan suuntaan.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Ranskalainen SIPULIPIIRAS    5+3+4+5+5+5+5 = 32 pistettä / I sija
                                           

 ° Pekoni ja sipuli sopivat hyvin yhteen. Aika peruspiirakka, mutta taatusti maistuva. 
° Ohjeen perusteella erittäin maistuva piiras.  
° Voi nami, saispas palasen! Tätä on ihan pakko testata!
° Sipulia, pekonia ja emmentalia, ei voi olla kuin mahtavan makuinen piiras. Ihana metsäinen kuva!!
° Ihana klassiko ja vielä ihanampi maisema!
° Muhkean näköinen piirakka! Ihan taatusti tosi hyvää. Pekonin osuutta mietin, koska esim. vihanneksiakin
neuvottiin välttämään. Mutta kaunis piirakka on!
.
Aihe on lukittu.
Lisää
23.09.2014 06:21 - 23.09.2014 06:21 #18272 : Haasteosallistuja
Haasteosallistuja vastasi aiheeseen: Re: Syyskuu 2014: Juurespiirakka
PUNAJUURI-VUOHENJUUSTOPIIRAS - toteutus "Tilli85"

https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xfp1/v/t1.0-9/1604533_10152672778488830_3451570171726598252_n.jpg?oh=d06beac23e11d00cb5f9ca75b6c07c0b&oe=54839E66&__gda__=1418136886_c95fb919baa1a48ba6418ebc800d0539

POHJA

1 Paketti Sunnuntai Mozzarella piirakkataikinaa

TÄYTE

1 kg punajuuria
200g Vuohenjuustoa
2,5 dl Créme Bonjour cuisine Valkosipuli-yrtit
3 kananmunaa
Ripaus suolaa

VALMISTUS

1. Kuori ja keitä punajuuret pehmeiksi.
2. Painele piirakkataikina irtopohjavuoan pohjalle ja osin myös reunoille.
3. Soseuta punajuuret, vuohenjuusto ja cuisine. Lisää lopuksi munat hyvin sekoittaen. Mausta suolalla
4. Kaada sose pohjan päälle ja paista 200asteisessa uunissa n.1h
5. Jäähdytä ja pidä jääkaapissa yön yli.
6. NAUTI!
https://scontent-b-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/v/t1.0-9/10665075_10152672778498830_7213624279197809629_n.jpg?oh=e9aabbf67f889f6d654fbdd3bf4e6122&oe=54831EF1

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Punajuuri-Vuohenjuustopiiras   1+5+4 = 10  
   
                                                           
° Piirakassa ihana väri! Punajuuret on vielä helpompi kuoria keittämisen jälkeen kun ne ovat vähän jäähtyneet,
pääsee vähän helpommalla.
° Upean näköinen täyte! Vuohenjuusto ei omaan suuhun sovi mutta ehkä sen voisi jollain korvata, todella hieno
idea!
° Takuulla hyvää, kävisi varmaan ihan jälkiruoasta.
° Vuohenjuusto ihanan punainen. 
° Harmi, kun pohja ei ole itse valmistettu. Punajuuren ja vuohenjuuston yhdistelmä kuulostaa herkulliselta!
Tähänkin kaipaisin pureskeltavaa, vaikka kaunis piirakka onkin.
Aihe on lukittu.
Lisää
23.09.2014 13:21 - 23.09.2014 13:21 #18277 : Haasteosallistuja
Haasteosallistuja vastasi aiheeseen: Re: Syyskuu 2014: Juurespiirakka
Simppeli gluteeniton punajuuripiirakka - toteutus "MrsBaker"

Olipa näitä punajuuripiiraita täällä jo, mutta laitanpa oman versioni vielä joukon jatkoksi kun tällainen tuli syötyä eilen.


Pohja]http://i61.tinypic.com/34fbokn.jpg[/img]

Herkullista sekä lämpimänä että kylmänä. Meidän lapsille uppoaa paremmin miedompana vuohenjuustoversiona.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
SIMPPELI gluteeniton PUNAJUURIPIIRAKKA  1+4+1+5+1+5+1+1 = 19 pistettä / IV sija


° Hyvältä vaikuttava resepti.          

° Punajuuri ja vuohenjuusto ovat maukas yhdistelmä. Hienoa nähdä myös gluteeniton resepti. Piirakan ulkonäkö
näyttää ensin makealta marjapiirakalta, joten yllätys on suuri kun saakin lautaselleen punajuuripiirakkaa. Maku
kuitenkin kuullostaa herkulliselta, siitä pisteet.
° Täydet pisteet luonnollisten ainesosien käytöstä, maailman parhaasta makuyhdistelmästä (vuohenjuustoversiona)
sekä vähähiilihydraattisuudesta.

° Herkullista ja helppoakin vielä!
° Gluteenittomus aina +++ !
° Tykästyin tähän piirakkaan kovasti! Pohjan mantelijauho tuo mukavaa vaihtelevuutta. Siinä käytetty valkosipulikin
oiva lisä! Yksinkertainen, mutta herkullinen täyte. Itse valitsisin pinnalle vuohenjuuston.
.
Aihe on lukittu.
Lisää
24.09.2014 23:00 - 24.09.2014 23:00 #18280 : nami-hiiri
nami-hiiri vastasi aiheeseen: Re: Syyskuu 2014: Juurespiirakka
.
Haasteeseen saatiin kymmenen juuresherkkua, joita ryhdymme näytöllä nyt makustelemaan !
Pisteytys 5-4-3-1 eli parhaalle 5 pistettä, seuraaville 4 pistettä, 3 pistettä ja 1 piste.

Se tapahtuu YV]

Samalla voit antaa kommentteja, ne kirjataan haastetöiden postauksiin - tai kirjoittaa ne itse suoraan syyskuun höpinöihin.
Arvosteluun aikaa 25.-30. syyskuuta välinen aika , päättyen klo 22]

Edit.]
Pisteitä kertyi kaikkiaa 181pistettä, yksi piste oli eräältä kommentoijalta unohtunut, mutta hyväksyttiin kuitenkin ne muut (5-4-3).


Yleisestä kommentointia]

° Herkullisia aikaansaannoksia taas kerran! Eniten minua ilahdutti se, kuinka paljon erilaisia juureksia oli tähän haasteeseen löydetty.
Ainoa mikä itseäni jäi vähän mietityttämään oli valmiiksi maustettujen kermojen sun muiden melko runsas käyttö. Toisaalta ovathan ne helppokäyttöisiä ja joskus ihan hyviäkin, sitä en mene kieltämään.
° Yritin kuvitella mahdollisimman hyvin miltä piirakat maistuvat. Vaikea tehtävä, mutta siinä mielessä herkullinen, että nälkä tuli!
° Kiitos oikein mielenkiintoisesta tehtävänannosta! Juurespiirakan teko oli hyvin hauskaa.


JA NÄIN SYYSHAASTEESSA KÄVI]

I sija Ranskalainen SIPULIPIIRAS / Petra 32 pist.

II sija SYYSHEHKU / Onneli 30 pist.

III sija RUUSUPIIRAKKA / Sanja 20 pist.

IV sija SIMPPELI gluteeniton PUNAJUURIPIIRAKKA / MrsBaker 19 pist.

PALJON ONNEA ja ILOA PALKINNOISTA!

Kaikki annetut pisteet ja YV]

Voisin lopettaa suklaan syömisen, jos haluaisin, mutta en ole luovuttajatyyppiä.
Aihe on lukittu.
Sivu luotiin ajassa: 0.107 sekuntia
Toteutus: Kunena foorumi

Sponsorit 2017