Elokuun haaste 2012: "Sadonkorjuu"
01.08.2012 07:39 - 01.08.2012 07:39 #19036
: Tekila
Elokuun haaste 2012: "Sadonkorjuu" kirjoittanut Tekila
Elokuun haasteen aiheena on leipoa sadonkorjuun sadon antimista piirakka / juustokakku.
Leipomuksesta osa pitää olla uunissa paistettu ja kakussa pitää olla joko tuorejuustoa tai rahkaa käytettynä yhtenä pääraaka-aineena. Kakusta tulee riittää vähintään kuudelle henkilölle. Kakku saa olla piirakka tai juustokakku (hyydytetty tai tuore). Leipomus voi olla myös suolainen, mutta lihatuotteet on kiellettyjä.
Huomioi, että tuotos on Suomen sadonkorjuun henkinen. Joten ei esimerkiksi banaanikakua tai taatelipiirakkaa.
Sponsoreina toimivat elokuussa]Myllyn Paras, Van Houten, Fazer, Dr.Oetker, Valio ja Euracon
Haasteeseen osallistutaan omalla nimimerkillä. Haasteleipomuksen saa siis julkaista blogissa haasteen aikana! Haasteeseen ja voittajan äänestämiseen voi osallistua kuka tahansa leivontafoorumin aktiivijäsen .
Kakku tulee olla leivottu 1.8.2012 - 22.8.2012 välisenä aikana.
Osallistumisviestiin tulee kirjoittaa leipomiseen käytetty resepti. Lisää viestiin myös kaksi - kolme kuvaa leipomuksesta näkyviin käyttäen Img-tagia. Toisessa kuvassa tulee näkyä koko leipomus, toisessa voi olla vaikka yksityiskohta kakusta. Toivottavasti toisessa kuvassa näemme sponsoriemme tuotteita, jos olette käyttäneet niitä haasteessa!
Viestin kannattaa esikatsella ennen lähettämistä. Kuvien uppaus nettiin ja viestiin lisääminen -tutoriaalista saattaa olla apua, voit myös testata koodien toimivuutta testipalstalla.
Voit tarvittaessa kysyä lisäohjeita yksityisviestillä Tekilalta.
23.8.12-.31.8.12 klo 18. asti äänestetään paras leipomus, sekä annetaan palautetta haastetöistä. Kaikki kuusi palkintoa jaetaan äänestyksen perusteella!
Lisäksi jos voittajalla on leivontablogi, laitetaan sen linkki Leivontafoorumin etusivulle kunnes seuraava haaste ratkeaa.
Voit osallistua yleiseen keskusteluun tai kysyä haasteesta Elokuun haastehöpinöissä .
Haasteen säännöistä ja järjestämisestä vastaa ensisijaisesti Tekila, ( moderaattorit avustavat tarvittaessa). Jos osallistuja ei noudata haasteen sääntöjä, hänet voidaan jättää järjestäjän päätöksestä äänestyksen ulkopuolelle. Haasteen tarkoitus on tuottaa iloa osallistujille, joten pidetään hauskaa ja pilke silmäkulmassa!
Leipomuksesta osa pitää olla uunissa paistettu ja kakussa pitää olla joko tuorejuustoa tai rahkaa käytettynä yhtenä pääraaka-aineena. Kakusta tulee riittää vähintään kuudelle henkilölle. Kakku saa olla piirakka tai juustokakku (hyydytetty tai tuore). Leipomus voi olla myös suolainen, mutta lihatuotteet on kiellettyjä.
Huomioi, että tuotos on Suomen sadonkorjuun henkinen. Joten ei esimerkiksi banaanikakua tai taatelipiirakkaa.
Sponsoreina toimivat elokuussa]Myllyn Paras, Van Houten, Fazer, Dr.Oetker, Valio ja Euracon
Haasteeseen osallistutaan omalla nimimerkillä. Haasteleipomuksen saa siis julkaista blogissa haasteen aikana! Haasteeseen ja voittajan äänestämiseen voi osallistua kuka tahansa leivontafoorumin aktiivijäsen .
Kakku tulee olla leivottu 1.8.2012 - 22.8.2012 välisenä aikana.
Osallistumisviestiin tulee kirjoittaa leipomiseen käytetty resepti. Lisää viestiin myös kaksi - kolme kuvaa leipomuksesta näkyviin käyttäen Img-tagia. Toisessa kuvassa tulee näkyä koko leipomus, toisessa voi olla vaikka yksityiskohta kakusta. Toivottavasti toisessa kuvassa näemme sponsoriemme tuotteita, jos olette käyttäneet niitä haasteessa!
Viestin kannattaa esikatsella ennen lähettämistä. Kuvien uppaus nettiin ja viestiin lisääminen -tutoriaalista saattaa olla apua, voit myös testata koodien toimivuutta testipalstalla.
Voit tarvittaessa kysyä lisäohjeita yksityisviestillä Tekilalta.
23.8.12-.31.8.12 klo 18. asti äänestetään paras leipomus, sekä annetaan palautetta haastetöistä. Kaikki kuusi palkintoa jaetaan äänestyksen perusteella!
Lisäksi jos voittajalla on leivontablogi, laitetaan sen linkki Leivontafoorumin etusivulle kunnes seuraava haaste ratkeaa.
Voit osallistua yleiseen keskusteluun tai kysyä haasteesta Elokuun haastehöpinöissä .
Haasteen säännöistä ja järjestämisestä vastaa ensisijaisesti Tekila, ( moderaattorit avustavat tarvittaessa). Jos osallistuja ei noudata haasteen sääntöjä, hänet voidaan jättää järjestäjän päätöksestä äänestyksen ulkopuolelle. Haasteen tarkoitus on tuottaa iloa osallistujille, joten pidetään hauskaa ja pilke silmäkulmassa!






Aihe on lukittu.
- sitrusperhonen
- Poissa
- Pullanpyörittäjä
-
Vähemmän
Lisää
- Viestejä: 63
- Vastaanotettu kiitos 0
07.08.2012 18:09 - 07.08.2012 18:09 #14447
: sitrusperhonen
Vastaus käyttäjältä sitrusperhonen aiheessa Re: Elokuun haaste 2012: "Sadonkorjuu"
Loppukesän herukkakakku
Tämä haasteen aihe osui niin nappiin. Ajattelinkin leipoa viinimarjoista jotain. Kävin keräilee mustatviinimarjatki ihan omista puskista. Tämä on hieman erillailla "kirpeän" raikas juustokakku.
Keksipohja
200g Minttu Dominoja
60g Voita
Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele halkaisijaltaan 20cm]http://i50.tinypic.com/21jzndk.jpg[/img]
Tämä haasteen aihe osui niin nappiin. Ajattelinkin leipoa viinimarjoista jotain. Kävin keräilee mustatviinimarjatki ihan omista puskista. Tämä on hieman erillailla "kirpeän" raikas juustokakku.
Keksipohja
200g Minttu Dominoja
60g Voita
Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele halkaisijaltaan 20cm]http://i50.tinypic.com/21jzndk.jpg[/img]
Aihe on lukittu.
- pikkumurunen
- Poissa
- Kakkumaakari
-
Vähemmän
Lisää
- Viestejä: 138
- Vastaanotettu kiitos 0
08.08.2012 16:59 - 08.08.2012 16:59 #14462
: pikkumurunen
Vastaus käyttäjältä pikkumurunen aiheessa Re: Elokuun haaste 2012: "Sadonkorjuu"
Juustoinen omena-punaherukkapiirakka
Tämän haasteen leipomuksen valinnassa meinasi tulla valinnan vaikeus, niin paljon vaihtoehtoja. Päätin lähteä liikkeelle siitä, mitä sana "sadonkorjuu" tuo mieleen. Minulle siitä tulee mieleen omenat, marjat & viljat, etenkin kaura, tummat sokerit, mausteet, jossain määrin rustiikkinen ja "krouvi"...siitä se idea sitten syttyi. Piirakassa on monta vaihetta, mutta jokainen on nopea ja helppotekoinen.
18 cm vuoka (6-8 annosta)
pohja
35 g kaurahiutaleita (Myllyn paras)
25 g täysjyvävehnäjauhoja
50 g vehnäjauhoja (Myllyn paras)
30 g fariinisokeria
60 g voita (Valio)
¼ tl suolaa
25 g maitoa (Valio)
- sekoita kaikki aineet nopeasti sekaisin
- painele taikina voidellun vuoan pohjalle ja reunoille
- esipaista 175 °C noin 10 minuuttia
juustomassa
200 g tuorejuustoa
50 g raakasokeria
- vispaa sekaisin tasaiseksi massaksi
1 iso kananmuna
- lisää
2 tl vaniljasokeria (Dr.Oetker)
- lisää
omena-punaherukkatäyte
noin 200 g omenaa
- kuori ja kuutioi
1 dl punaherukoita
1 rkl raakasokeria
¼ tl kanelia
- sekoita kaikki sekaisin
muruseos
45 g fariinisokeria
40 g vehnäjauhoja (Myllyn paras)
25 g kaurahiutaleita (Myllyn paras)
¼ tl kanelia
50 g voita (Valio)
- yhdistä kaikki aineet ja sekoita muruksi
- levitä juustomassa pohjalle
- ripottele omena-herukkatäyte juustomassan päälle
- ripottele muruseos pinnalle
- paista 175 °C noin 45 minuuttia tai kunnes kauniin ruskea ja täyte asettunut
- anna jäähtyä
kinuskikastike
30 g voita (Valio)
70 g fariinisokeria
¾ dl kermaa (Valio)
¼ tl suolaa
- mittaa aineet kattilaan ja keitä hiljalleen sakeaksi välillä sekoittaen, noin 10 minuuttia
1 tl vaniljasokeria (Dr.Oetker)
- mausta vaniljalla
- tarjoa lämpimänä piirakan kanssa
punaherukkahillo
2 dl punaherukoita
- mittaa kattilaan ja survo hieman rikki
50 g hillosokeria
½ rkl maizenaa
- lisää kattilaan ja kiehauta koko ajan sekoitellen
- soseuta sauvasekoittimella
1 tl vaniljasokeria (Dr.Oetker)
- mausta vaniljalla ja anna jäähtyä
- tarjoa piirakan kanssa
Piirakan koristeluun tein jääneistä tuorejuustosta (Philadelphia 300 g family-paketti) ja kermasta vaahdon]http://i958.photobucket.com/albums/ae68/emmamanteliaida/leivonnaiset/131.jpg[/img]
Sponsorien tuotteita en oikein saanut kuviin, koska olen siirtänyt kaikki kuiva-aineet tiiviisiin purkkeihin. Lisäsin kuitenkin raaka-aineiden perään maininnat
Tämän haasteen leipomuksen valinnassa meinasi tulla valinnan vaikeus, niin paljon vaihtoehtoja. Päätin lähteä liikkeelle siitä, mitä sana "sadonkorjuu" tuo mieleen. Minulle siitä tulee mieleen omenat, marjat & viljat, etenkin kaura, tummat sokerit, mausteet, jossain määrin rustiikkinen ja "krouvi"...siitä se idea sitten syttyi. Piirakassa on monta vaihetta, mutta jokainen on nopea ja helppotekoinen.
18 cm vuoka (6-8 annosta)
pohja
35 g kaurahiutaleita (Myllyn paras)
25 g täysjyvävehnäjauhoja
50 g vehnäjauhoja (Myllyn paras)
30 g fariinisokeria
60 g voita (Valio)
¼ tl suolaa
25 g maitoa (Valio)
- sekoita kaikki aineet nopeasti sekaisin
- painele taikina voidellun vuoan pohjalle ja reunoille
- esipaista 175 °C noin 10 minuuttia
juustomassa
200 g tuorejuustoa
50 g raakasokeria
- vispaa sekaisin tasaiseksi massaksi
1 iso kananmuna
- lisää
2 tl vaniljasokeria (Dr.Oetker)
- lisää
omena-punaherukkatäyte
noin 200 g omenaa
- kuori ja kuutioi
1 dl punaherukoita
1 rkl raakasokeria
¼ tl kanelia
- sekoita kaikki sekaisin
muruseos
45 g fariinisokeria
40 g vehnäjauhoja (Myllyn paras)
25 g kaurahiutaleita (Myllyn paras)
¼ tl kanelia
50 g voita (Valio)
- yhdistä kaikki aineet ja sekoita muruksi
- levitä juustomassa pohjalle
- ripottele omena-herukkatäyte juustomassan päälle
- ripottele muruseos pinnalle
- paista 175 °C noin 45 minuuttia tai kunnes kauniin ruskea ja täyte asettunut
- anna jäähtyä
kinuskikastike
30 g voita (Valio)
70 g fariinisokeria
¾ dl kermaa (Valio)
¼ tl suolaa
- mittaa aineet kattilaan ja keitä hiljalleen sakeaksi välillä sekoittaen, noin 10 minuuttia
1 tl vaniljasokeria (Dr.Oetker)
- mausta vaniljalla
- tarjoa lämpimänä piirakan kanssa
punaherukkahillo
2 dl punaherukoita
- mittaa kattilaan ja survo hieman rikki
50 g hillosokeria
½ rkl maizenaa
- lisää kattilaan ja kiehauta koko ajan sekoitellen
- soseuta sauvasekoittimella
1 tl vaniljasokeria (Dr.Oetker)
- mausta vaniljalla ja anna jäähtyä
- tarjoa piirakan kanssa
Piirakan koristeluun tein jääneistä tuorejuustosta (Philadelphia 300 g family-paketti) ja kermasta vaahdon]http://i958.photobucket.com/albums/ae68/emmamanteliaida/leivonnaiset/131.jpg[/img]
Sponsorien tuotteita en oikein saanut kuviin, koska olen siirtänyt kaikki kuiva-aineet tiiviisiin purkkeihin. Lisäsin kuitenkin raaka-aineiden perään maininnat
Aihe on lukittu.
09.08.2012 19:37 - 09.08.2012 19:37 #14474
: mare78
Vastaus käyttäjältä mare78 aiheessa Re: Elokuun haaste 2012: "Sadonkorjuu"
Sadonkorjaajan kasvispiirakka
Täyteläistä ja maukasta piirakkaa johon voi käyttää kasviksia sesongin mukaan.
Pohja]http://mediaserver-2.vuodatus.net/g/5/57024/1344675582_img-9d7ec49885628acfafceb94be6a978da.jpg[/img]
Piirakka löytyy myös blogistani http://lempikakku.blogspot.fi/
Täyteläistä ja maukasta piirakkaa johon voi käyttää kasviksia sesongin mukaan.
Pohja]http://mediaserver-2.vuodatus.net/g/5/57024/1344675582_img-9d7ec49885628acfafceb94be6a978da.jpg[/img]
Piirakka löytyy myös blogistani http://lempikakku.blogspot.fi/
Aihe on lukittu.
09.08.2012 21:09 - 09.08.2012 21:09 #14475
: Redrose82
Vastaus käyttäjältä Redrose82 aiheessa Re: Elokuun haaste 2012: "Sadonkorjuu"
”Erilainen pullapiirakka” viinimarja-kinuski
(hyydytettynä juustokakkuna, pullapohja ja pullakoristeita)
Pullataikina]http://mediaserver-2.vuodatus.net/g/1/129692/1344545280_img-1534a3638251e2e3f5e6b5e3092b43be.jpg[/img]
Täyte]http://mediaserver-2.vuodatus.net/g/1/129692/1344545313_img-e56a1ff2b61153334eac5ba1a493dc52.jpg[/img]
Oma kommentti kakusta]http://www.leivontafoorumi.fi/portaali/images/icon_smile.gif[/img] Marjat vanhempieni puutarhasta
Kakun postaus omassa blogissa täällä]http://redrose82.vuodatus.net/page/Sadonkorjuuhaaste[/url]
(hyydytettynä juustokakkuna, pullapohja ja pullakoristeita)
Pullataikina]http://mediaserver-2.vuodatus.net/g/1/129692/1344545280_img-1534a3638251e2e3f5e6b5e3092b43be.jpg[/img]
Täyte]http://mediaserver-2.vuodatus.net/g/1/129692/1344545313_img-e56a1ff2b61153334eac5ba1a493dc52.jpg[/img]
Oma kommentti kakusta]http://www.leivontafoorumi.fi/portaali/images/icon_smile.gif[/img] Marjat vanhempieni puutarhasta
Kakun postaus omassa blogissa täällä]http://redrose82.vuodatus.net/page/Sadonkorjuuhaaste[/url]
Aihe on lukittu.
- taikataikinat
- Poissa
- Leivänpaistaja
-
Vähemmän
Lisää
- Viestejä: 213
- Vastaanotettu kiitos 1
10.08.2012 12:08 - 10.08.2012 12:08 #14480
: taikataikinat
Vastaus käyttäjältä taikataikinat aiheessa Re: Elokuun haaste 2012: "Sadonkorjuu"
Mustikka-sandwich
Pohja]http://1.bp.blogspot.com/-_6Yuo7oPJts/UCT2tYMxjfI/AAAAAAAAAN8/S_QR-K1dd4k/s320/kuva+031.JPG[/img]
(kuvissa näkyvät liinat ovat Valion viilikampanjasta saatuja )
Kakku löytyy myös blogistani .
Pohja]http://1.bp.blogspot.com/-_6Yuo7oPJts/UCT2tYMxjfI/AAAAAAAAAN8/S_QR-K1dd4k/s320/kuva+031.JPG[/img]
(kuvissa näkyvät liinat ovat Valion viilikampanjasta saatuja )
Kakku löytyy myös blogistani .
Aihe on lukittu.
- Kakkumonsteri
-
- Poissa
- Keksimestari
-
Vähemmän
Lisää
- Viestejä: 42
- Vastaanotettu kiitos 0
11.08.2012 12:32 - 11.08.2012 12:32 #14482
: Kakkumonsteri
Vastaus käyttäjältä Kakkumonsteri aiheessa Re: Elokuun haaste 2012: "Sadonkorjuu"
Omena-kaurahyydykekakku
Tämä kakku on yksi perheemme suosikki. Perinteinen omena-kaurapaistos on yhdistetty vaniljaan juustokakun muodossa. Toimii loistavasti! =) Käytin kakkuun vaniljarahkaa, mutta vaniljatuorejuustokin kävisi aivan yhtä hyvin.
Pohja]
Murskaa keksit ja lisää sula voi. Painele 20cm irtopohjavuoan pohjalle. Paista pohjaa 200asteisessa uunissa 5-10min, jotta pohjasta tulee rapeampi ja tiiviimpi.
Omena-kaurapaistos]
Kuori omenat ja poista kodat. Pieni pieniksi paloiksi ja laita kattilaan voin kanssa. Kiehauta keskilämmöllä kunnes omenat pehmenevät. Lisää kaurahiutaleet ja anna niiden turvota hiukan. Lisää kaneli ja sokeri. Jäähdytä ja lisää seos vuokaan pohjan päälle.
Vaniljatäyte]
Liota liivatteita kylmässä vedessä 10min. Vaahdota kerma ja lisää rahka. Mausta sokerilla. Sulata liivatteet kuumaan vesitilkkaan ja lisää seokseen. Kaada vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4h.
Koristele kakku omenanpaloilla.
Jospa se syksy ei sieltä kuitenkaan vielä tulisi ihan pian.
Tämä kakku on yksi perheemme suosikki. Perinteinen omena-kaurapaistos on yhdistetty vaniljaan juustokakun muodossa. Toimii loistavasti! =) Käytin kakkuun vaniljarahkaa, mutta vaniljatuorejuustokin kävisi aivan yhtä hyvin.
Pohja]
-
200g kaurakeksejä
70g voita
Murskaa keksit ja lisää sula voi. Painele 20cm irtopohjavuoan pohjalle. Paista pohjaa 200asteisessa uunissa 5-10min, jotta pohjasta tulee rapeampi ja tiiviimpi.
Omena-kaurapaistos]
-
2 omenaa
n.1dl kaurahiutaleita
1-2rkl voita
1-2rkl kanelia
1-2rkl sokeria
Kuori omenat ja poista kodat. Pieni pieniksi paloiksi ja laita kattilaan voin kanssa. Kiehauta keskilämmöllä kunnes omenat pehmenevät. Lisää kaurahiutaleet ja anna niiden turvota hiukan. Lisää kaneli ja sokeri. Jäähdytä ja lisää seos vuokaan pohjan päälle.
Vaniljatäyte]
-
200g vaniljarahkaa tai tuorejuustoa
2dl kermaa
1-2tl vaniljasokeria
4liivatelehteä
tilkka vettä
Liota liivatteita kylmässä vedessä 10min. Vaahdota kerma ja lisää rahka. Mausta sokerilla. Sulata liivatteet kuumaan vesitilkkaan ja lisää seokseen. Kaada vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4h.
Koristele kakku omenanpaloilla.
Jospa se syksy ei sieltä kuitenkaan vielä tulisi ihan pian.
Aihe on lukittu.
- marsispossu
- Poissa
- Keksimestari
-
Vähemmän
Lisää
- Viestejä: 40
- Vastaanotettu kiitos 0
11.08.2012 19:20 - 11.08.2012 19:20 #14484
: marsispossu
Vastaus käyttäjältä marsispossu aiheessa Re: Elokuun haaste 2012: "Sadonkorjuu"
Aihe on lukittu.
12.08.2012 21:08 - 12.08.2012 21:08 #14487
: Onneli78
Vastaus käyttäjältä Onneli78 aiheessa Re: Elokuun haaste 2012: "Sadonkorjuu"
Vaniljainen marjaspiraali
Meinasin tehdä piirakan kesäkurpitsasta, mutta päädyin kuitenkin mustikoihin ja punaviinimarjoihin. Vahingossa tämä piirakka sopi väritykseltään hyvin tähän ajankohtaan, koska isäni tuli eilen takaisin U.S.A]http://www.leivontafoorumi.fi/portaali/images/icon_biggrin.gif[/img]
Pohja
150 g margariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl Myllyn Paras puolikarkeita vehnäjauhoja
1 tl Dr.Oetker vaniljasokeria
1 tl Dr.Oetker leivinjauhetta
½ dl kookoshiutaleita
Vaahdota pehmeä margariini ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muutamassa erässä taikinaan. Voitele 26-28 cm piirasvuoka ja painele jauhotetuin käsin taikina pohjaan ja reunoille 3,5-4 cm korkeudelle.
Vaniljatäyte
¾ dl perunajauhoja
4 rkl sokeria
5 dl Valio rasvatonta maitoa
1 kananmunan keltuainen
1 vaniljatanko (tai 3 tl vaniljasokeria)
200 g Valio vaniljarahkaa
1 kananmuna
+
2 dl mustikoita
Sekoita paksupohjaisessa kattilassa perunajauhot ja sokeri. Pidä kattilaa liedellä keskilämmöllä. Vispaa maito sekaan vähitellen. Lisää keltuainen. Halkaise vaniljatanko, raaputa siemenet sekaan ja tipauta myös kuoret seokseen. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen, kunnes se pulpahtaa ja alkaa saostua. Ota kattila liedeltä. Ota vaniljatangon kuoret pois seasta. Sekoita joukkoon vaniljarahka ja kananmuna.
Lusikoi pieni määrä täytettä pussiin(esim. Minigrip) spiraalia varten ja levitä loppu täyte pohjan päälle. Ripottele mustikat pinnalle.
Mantelitäyte
1 kananmuna
1 dl Valio maitorahkaa
1/2 dl Valio crème fraichea
½ dl sokeria
50 g Dr.Oetker mantelimassaa
+
reilu 1 dl punaviinimarjoja + ripaus sokeria ja ripaus perunajauhoja
4 dl mustikoita + 1 rkl perunajauhoja ja 1 rkl sokeria
Vatkaa vispilällä kaikki ainekset sekaisin ja raasta sekaan mantelimassa. Levitä seos mustikoiden päälle. Lisää mustikoihin ja punaherukoihin perunajauhot ja sokerit. Laita punaherukat piirakan keskelle (käytin apuna pyöreätä muottia) ja mustikat niiden ympärille. Pursota vaniljatäytteestä spiraali marjojen päälle.
Paista piirakkaa 200°C]http://i49.tinypic.com/14l1x78.jpg[/img]
Meinasin tehdä piirakan kesäkurpitsasta, mutta päädyin kuitenkin mustikoihin ja punaviinimarjoihin. Vahingossa tämä piirakka sopi väritykseltään hyvin tähän ajankohtaan, koska isäni tuli eilen takaisin U.S.A]http://www.leivontafoorumi.fi/portaali/images/icon_biggrin.gif[/img]
Pohja
150 g margariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl Myllyn Paras puolikarkeita vehnäjauhoja
1 tl Dr.Oetker vaniljasokeria
1 tl Dr.Oetker leivinjauhetta
½ dl kookoshiutaleita
Vaahdota pehmeä margariini ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muutamassa erässä taikinaan. Voitele 26-28 cm piirasvuoka ja painele jauhotetuin käsin taikina pohjaan ja reunoille 3,5-4 cm korkeudelle.
Vaniljatäyte
¾ dl perunajauhoja
4 rkl sokeria
5 dl Valio rasvatonta maitoa
1 kananmunan keltuainen
1 vaniljatanko (tai 3 tl vaniljasokeria)
200 g Valio vaniljarahkaa
1 kananmuna
+
2 dl mustikoita
Sekoita paksupohjaisessa kattilassa perunajauhot ja sokeri. Pidä kattilaa liedellä keskilämmöllä. Vispaa maito sekaan vähitellen. Lisää keltuainen. Halkaise vaniljatanko, raaputa siemenet sekaan ja tipauta myös kuoret seokseen. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen, kunnes se pulpahtaa ja alkaa saostua. Ota kattila liedeltä. Ota vaniljatangon kuoret pois seasta. Sekoita joukkoon vaniljarahka ja kananmuna.
Lusikoi pieni määrä täytettä pussiin(esim. Minigrip) spiraalia varten ja levitä loppu täyte pohjan päälle. Ripottele mustikat pinnalle.
Mantelitäyte
1 kananmuna
1 dl Valio maitorahkaa
1/2 dl Valio crème fraichea
½ dl sokeria
50 g Dr.Oetker mantelimassaa
+
reilu 1 dl punaviinimarjoja + ripaus sokeria ja ripaus perunajauhoja
4 dl mustikoita + 1 rkl perunajauhoja ja 1 rkl sokeria
Vatkaa vispilällä kaikki ainekset sekaisin ja raasta sekaan mantelimassa. Levitä seos mustikoiden päälle. Lisää mustikoihin ja punaherukoihin perunajauhot ja sokerit. Laita punaherukat piirakan keskelle (käytin apuna pyöreätä muottia) ja mustikat niiden ympärille. Pursota vaniljatäytteestä spiraali marjojen päälle.
Paista piirakkaa 200°C]http://i49.tinypic.com/14l1x78.jpg[/img]
Aihe on lukittu.
- nami-hiiri
-
- Poissa
- Foorumin emo
-
17.08.2012 22:15 - 17.08.2012 22:15 #14498
: nami-hiiri
Voisin lopettaa suklaan syömisen, jos haluaisin, mutta en ole luovuttajatyyppiä.
Vastaus käyttäjältä nami-hiiri aiheessa Re: Elokuun haaste 2012: "Sadonkorjuu"
"Mansikkakukat tanssii Mascarponella"
...... se haasteeseen osallistuminen on niin tavattoman hauskaa ja jännittävää. Hölmöhän sitä olisi omassa keittiössään kakkua paistaessaan, ellei unelmoisi......
Eilisen päivälehden vaaleaan reunaan on syntynyt ideapiirros mansikkakakusta ja herukkakakusta. Hiiri piti mansikkakakun koristelun haastavuudesta enemmän.....söisi siinä heti samalla kaikki epäonnistuneet koristeet tai laittaisi myöhemmin jugurttiin. Ei jäisi harmittamaan.
Pohja]
3 kananmunaa
1/2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
3/4 tl leivinjauhetta
Täyte]
4 liivatetta
1 valkuainen
250 g mascarponejuustoa - voit käyttää myös maustamatonta tavallista tuorejuustoa
(1 dl kookoshiutaleita)
1/2 - 1 dl sokeria
3 dl kuohukermaa tai kermamaitoa
(1/2 tl vaniljajauhetta tai 2 tl vaniljasokeria )
½ tl kanelia
1 dl mansikka- tai vadelmasosetta
1,5 - 2 dl karkeaksi pilkottua mansikkaa
koristeeksi tuoreita mansikoita ja mintunlehtiä
pohjan kostutukseen aikuisten kakkuun 3 rkl mansikkalikööriä
tai ilman alkoholia vastaavasti vaniljalla maustettua maitoa.
Esilämmitä uuni 175°C
Valmistusvaiheet]
Käytä irtopohjaista noin 23 cm halkaisijaltaan olevaa (silikoni)vuokaa. - Tavallista vuokaa käytettäessä, vuoraa vuoan pohja ja reunat leivinpaperilla.
Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Sekoita kuivat aineet ja siivilöi ne taikinaan. Sekoita varovasti ja kaada taikina kakkuvuokaan.
Paista 175°C 20 minuuttia. Jäähdytä.
Leikkaa pohja levyksi haluamasi rengasvuoan mitoitukseen painamalla rengasta pohjan päällä.
Aseta rengasvuoka pohjapalan kanssa tarjoiluvadille kakkupaperin päälle.
Kostuta pohja – ennen täytteen lisäämistä.
II TÄYTE]
1. Ota täytteen kaikki ainekset huoneenlämpöön.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa valkuainen kovaksi vaahdoksi.
2. Vaahdota juusto. ( Sekoita joukkoon vatkaimella kookoshiutaleet, jos käytät niitä.)
3. Yhdistä valkuaisvaahto ja juustovaahto.
4. Purista liivatteista ylimääräinen neste. Sulata liivatteet kuumaan kerma- tai (marja)mehutilkkaan. Jäähdytä hetki ja kaada seos ohuena nauhana valkuais-tuorejuustoseoksen joukkoon käsivispilällä sekoittaen.
Lisää marjasose ja sekoita. - Vain kevyesti kääntelemällä saat aikaan 'marmoriseoksen'.
6. Kaada täytettä jäähtyneen ja kostutetun kakkupohjan päälle ohut kerros ja ripottele sen päälle karkeaksi pilkotut mansikkapalat. Kaada loput täytteestä ja tasoita pinta.
Nosta kakkuvuoka jääkaappiin hyytymään mielellään yön yli tai vähintään 6-8 h.
7. Koristele kakku tuoreilla mansikoilla (tai viinimarjoilla, karviaisen puolikkailla..) juuri ennen tarjoilua.
Hiiri siivutti suuria mansikoita (5 mm) jonkin verran ja painoi niistä kukkamuotilla kukkia. Eri kokoiset olisivat olleet hauskoja, mutta mansikoiden kakkossato on melko pientä kooltaan, joten ei onnistunut. Muutama tuore mintunlehti eksyi kakun pinnalle ja samoin punaherukan marjoja. Niistä oli tarkoitus tehdä kakku, mutta toisin kävi.
nami-hiiri
...... se haasteeseen osallistuminen on niin tavattoman hauskaa ja jännittävää. Hölmöhän sitä olisi omassa keittiössään kakkua paistaessaan, ellei unelmoisi......
Eilisen päivälehden vaaleaan reunaan on syntynyt ideapiirros mansikkakakusta ja herukkakakusta. Hiiri piti mansikkakakun koristelun haastavuudesta enemmän.....söisi siinä heti samalla kaikki epäonnistuneet koristeet tai laittaisi myöhemmin jugurttiin. Ei jäisi harmittamaan.
Pohja]
3 kananmunaa
1/2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
3/4 tl leivinjauhetta
Täyte]
4 liivatetta
1 valkuainen
250 g mascarponejuustoa - voit käyttää myös maustamatonta tavallista tuorejuustoa
(1 dl kookoshiutaleita)
1/2 - 1 dl sokeria
3 dl kuohukermaa tai kermamaitoa
(1/2 tl vaniljajauhetta tai 2 tl vaniljasokeria )
½ tl kanelia
1 dl mansikka- tai vadelmasosetta
1,5 - 2 dl karkeaksi pilkottua mansikkaa
koristeeksi tuoreita mansikoita ja mintunlehtiä
pohjan kostutukseen aikuisten kakkuun 3 rkl mansikkalikööriä
tai ilman alkoholia vastaavasti vaniljalla maustettua maitoa.
Esilämmitä uuni 175°C
Valmistusvaiheet]
Käytä irtopohjaista noin 23 cm halkaisijaltaan olevaa (silikoni)vuokaa. - Tavallista vuokaa käytettäessä, vuoraa vuoan pohja ja reunat leivinpaperilla.
Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Sekoita kuivat aineet ja siivilöi ne taikinaan. Sekoita varovasti ja kaada taikina kakkuvuokaan.
Paista 175°C 20 minuuttia. Jäähdytä.
Leikkaa pohja levyksi haluamasi rengasvuoan mitoitukseen painamalla rengasta pohjan päällä.
Aseta rengasvuoka pohjapalan kanssa tarjoiluvadille kakkupaperin päälle.
Kostuta pohja – ennen täytteen lisäämistä.
II TÄYTE]
1. Ota täytteen kaikki ainekset huoneenlämpöön.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa valkuainen kovaksi vaahdoksi.
2. Vaahdota juusto. ( Sekoita joukkoon vatkaimella kookoshiutaleet, jos käytät niitä.)
3. Yhdistä valkuaisvaahto ja juustovaahto.
4. Purista liivatteista ylimääräinen neste. Sulata liivatteet kuumaan kerma- tai (marja)mehutilkkaan. Jäähdytä hetki ja kaada seos ohuena nauhana valkuais-tuorejuustoseoksen joukkoon käsivispilällä sekoittaen.
Lisää marjasose ja sekoita. - Vain kevyesti kääntelemällä saat aikaan 'marmoriseoksen'.
6. Kaada täytettä jäähtyneen ja kostutetun kakkupohjan päälle ohut kerros ja ripottele sen päälle karkeaksi pilkotut mansikkapalat. Kaada loput täytteestä ja tasoita pinta.
Nosta kakkuvuoka jääkaappiin hyytymään mielellään yön yli tai vähintään 6-8 h.
7. Koristele kakku tuoreilla mansikoilla (tai viinimarjoilla, karviaisen puolikkailla..) juuri ennen tarjoilua.
Hiiri siivutti suuria mansikoita (5 mm) jonkin verran ja painoi niistä kukkamuotilla kukkia. Eri kokoiset olisivat olleet hauskoja, mutta mansikoiden kakkossato on melko pientä kooltaan, joten ei onnistunut. Muutama tuore mintunlehti eksyi kakun pinnalle ja samoin punaherukan marjoja. Niistä oli tarkoitus tehdä kakku, mutta toisin kävi.
nami-hiiri
Voisin lopettaa suklaan syömisen, jos haluaisin, mutta en ole luovuttajatyyppiä.
Aihe on lukittu.
19.08.2012 16:37 - 19.08.2012 16:37 #14516
: Kuista
Vastaus käyttäjältä Kuista aiheessa Re: Elokuun haaste 2012: "Sadonkorjuu"
Papin porkkanapiirakka
Pohja
100 g voita tai margariinia
2,5 dl vehnäjauhoja
0,7 dl kylmää vettä
Voita vuoan voiteluun
Täyte
2 tl voita
250 g porkkanaa ohueksi siivuttuna
50 g ryöpättyä hienonnettua pinaattia
300 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl kuohukermaa
2 kananmunaa
1 tl suolaa
ripaus mustapippuria
ripaus valkopippuria
Valmista ensin pohja. Nypi voi tai margariini sekä jauhot ja lisää kylmä vesi. Sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi. Voitele piirakkavuoka kevyesti ja painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Pistele haarukalla taikinaan muutamia reikiä.
Valmista täyte. Paista ohuita porkkanasiivuja paistinpannulla voissa n. 5 minuuttia. Sekoita porkkananpaloihin hienonnettu pinaatti. Sekoita keskenään tuorejuusto, kuohukerma sekä kananmunat ja mausteet. Lisää joukkoon porkkana-pinaattiseos ja sekoita hyvin.
Esipaista pohjaa uunissa 10 minuuttia 225 asteessa. Kaada täyteainekset pohjan päälle ja jatka paistamista vielä n. 25 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja piirakan pinta on kauniin ruskea.
Pohja
100 g voita tai margariinia
2,5 dl vehnäjauhoja
0,7 dl kylmää vettä
Voita vuoan voiteluun
Täyte
2 tl voita
250 g porkkanaa ohueksi siivuttuna
50 g ryöpättyä hienonnettua pinaattia
300 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl kuohukermaa
2 kananmunaa
1 tl suolaa
ripaus mustapippuria
ripaus valkopippuria
Valmista ensin pohja. Nypi voi tai margariini sekä jauhot ja lisää kylmä vesi. Sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi. Voitele piirakkavuoka kevyesti ja painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Pistele haarukalla taikinaan muutamia reikiä.
Valmista täyte. Paista ohuita porkkanasiivuja paistinpannulla voissa n. 5 minuuttia. Sekoita porkkananpaloihin hienonnettu pinaatti. Sekoita keskenään tuorejuusto, kuohukerma sekä kananmunat ja mausteet. Lisää joukkoon porkkana-pinaattiseos ja sekoita hyvin.
Esipaista pohjaa uunissa 10 minuuttia 225 asteessa. Kaada täyteainekset pohjan päälle ja jatka paistamista vielä n. 25 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja piirakan pinta on kauniin ruskea.
Aihe on lukittu.
19.08.2012 19:25 - 19.08.2012 19:25 #14518
: Paula
Vastaus käyttäjältä Paula aiheessa Re: Elokuun haaste 2012: "Sadonkorjuu"
Mansikkapiirakka marenkihipulla
Huh, ehdinpäs ennen kesän loppua tekemään mansikkapiirakan!
Marenki]
1 valkuainen
3/4 dl tomusokeria tai 0,5 dl kidesokeria
Pohja]
100 g huoneenlämpöistä voita
1 dl sokeria
1 muna
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
Täyte]
1 prk vaniljarahkaa (Valio)
1 prk vispikermaa
1 muna
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1,5 tl sitruunamehua
Päälle]
viipaloituja mansikoita
marenkihippuja
Marenki: Vaahdota valkuainen ja lisää vähitellen sokeria sekaan. Jatka vatkaamista vielä muutaman minuutin ajan, jotta sokeri sulaa valkuaisen sekaan ja syntyy ns. sitko. Kypsennä n. 100-asteisessa uunissa n. 2 h tai kunnes marengit kumisevat pohjaa koputellessa. Sirottele kypsennetyn piirakan päälle.
Piirakka: Vaahdota voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Lisää loput pohjan ainekset. Levitä taikina (voideltuun) irtopohjavuokaan, kooltaan n. 24 cm. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada vuokaan. Lado mansikat päälle. Paista 175-asteessa n. 45 minuuttia, tai kunnes täyte ei hylly enää paljon. Anna jäähtyä ja sirottele päälle marenkihiput.
Huh, ehdinpäs ennen kesän loppua tekemään mansikkapiirakan!
Marenki]
1 valkuainen
3/4 dl tomusokeria tai 0,5 dl kidesokeria
Pohja]
100 g huoneenlämpöistä voita
1 dl sokeria
1 muna
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
Täyte]
1 prk vaniljarahkaa (Valio)
1 prk vispikermaa
1 muna
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1,5 tl sitruunamehua
Päälle]
viipaloituja mansikoita
marenkihippuja
Marenki: Vaahdota valkuainen ja lisää vähitellen sokeria sekaan. Jatka vatkaamista vielä muutaman minuutin ajan, jotta sokeri sulaa valkuaisen sekaan ja syntyy ns. sitko. Kypsennä n. 100-asteisessa uunissa n. 2 h tai kunnes marengit kumisevat pohjaa koputellessa. Sirottele kypsennetyn piirakan päälle.
Piirakka: Vaahdota voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Lisää loput pohjan ainekset. Levitä taikina (voideltuun) irtopohjavuokaan, kooltaan n. 24 cm. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada vuokaan. Lado mansikat päälle. Paista 175-asteessa n. 45 minuuttia, tai kunnes täyte ei hylly enää paljon. Anna jäähtyä ja sirottele päälle marenkihiput.
Aihe on lukittu.
20.08.2012 17:01 - 20.08.2012 17:01 #14522
: Piipak
Vastaus käyttäjältä Piipak aiheessa Re: Elokuun haaste 2012: "Sadonkorjuu"
Syksyinen tuorejuustopiirakka
Sadonkorjuu on jo kesää tummempia makuja, pakkaset alkavat jo olla täynnä satoa talveksi joten ei pidä unohtaa että kuivattaminen on varsin mukava tapa säilöä herkkuja.
pohja;
100 g margariinia
2 rkl paahdettua kuivattua sipulia
3 rkl kuivattuja kanttarelleja
2 dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
noin ½ dl kylmää vettä
½ tl kirveliä
ripaus currya
ripaus paprikajauhetta
-hienonna sipuli ja kanttarellit hienommaksi huhmareessa
-nypi rasva ja kuivat aineet keskenään ja lisää vesi
-taputtele taikina piirakka vuokaan ja paista + 200 5-10 min
täyte ;
1 prk Valion kolmen sipulin ruokakermaa
1 prk Valion maustamatonta tuorejuustoa
2 kpl kanamunia
1 rkl vehnäjauhoja
1 dl mozzarella juustoraastetta
mustapippuria
(suolaa)
-sekoita täytteen aineet (puolet juustoraasteesta) keskenään ja kaada esipaistetun pohjan päälle , ripoittele pinnalle loput juustoraasteesta , paista uunissa +175 noin 20 min
koristeet;
-laita hieman jäähtyneen piirakan päälle mieleinen tuoresalaatti esim tomaatti-sipulisalaatti
tomaattia
sipulia
mustapippuria, suolaa, sokeria
persilijaa
Sadonkorjuu on jo kesää tummempia makuja, pakkaset alkavat jo olla täynnä satoa talveksi joten ei pidä unohtaa että kuivattaminen on varsin mukava tapa säilöä herkkuja.

pohja;
100 g margariinia
2 rkl paahdettua kuivattua sipulia
3 rkl kuivattuja kanttarelleja
2 dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
noin ½ dl kylmää vettä
½ tl kirveliä
ripaus currya
ripaus paprikajauhetta
-hienonna sipuli ja kanttarellit hienommaksi huhmareessa
-nypi rasva ja kuivat aineet keskenään ja lisää vesi
-taputtele taikina piirakka vuokaan ja paista + 200 5-10 min
täyte ;
1 prk Valion kolmen sipulin ruokakermaa
1 prk Valion maustamatonta tuorejuustoa
2 kpl kanamunia
1 rkl vehnäjauhoja
1 dl mozzarella juustoraastetta
mustapippuria
(suolaa)
-sekoita täytteen aineet (puolet juustoraasteesta) keskenään ja kaada esipaistetun pohjan päälle , ripoittele pinnalle loput juustoraasteesta , paista uunissa +175 noin 20 min
koristeet;
-laita hieman jäähtyneen piirakan päälle mieleinen tuoresalaatti esim tomaatti-sipulisalaatti
tomaattia
sipulia
mustapippuria, suolaa, sokeria
persilijaa

Aihe on lukittu.
20.08.2012 20:16 - 20.08.2012 20:16 #14526
: Katjuzqa
Tässä kakussa yhdistyvät puutarhasta tutut omenat ja porkkanat. Pehmeän täytteen kruunavat hapokkaat, karamellisoidut omenat ja rouskuva kanelimuroke.
Porkkana-omenajuustokakku
Pohja]http://i1067.photobucket.com/albums/u440/Katjuzqa/porkkana-omenajuustokakku2.jpg[/img]
1. Valmista pohja. Sulata voi. Sekoita kaikki pohjan ainekset yhteen ja painele 22 - 24 cm irtopohjavuoan pohjalle.
2. Valmista täyte. Pehmitä tuorejuusto ja sekoita joukkoon jäähtynyt porkkanasose, sokeri, sitruunamehu, kerma, kananmunat ja kaneli. Vispilällä seoksen saa tasaiseksi. Kaada täyte pohjan päälle ja paista kakkua 170 asteessa 55 minuuttia. Anna jäähtyä useita tunteja, vaikka yön yli jääkaapissa.
3. Valmista pinnalle karamellisoidut omenat. Mittaa paistinpannulle sokeri ja anna sokerin sulaa sekoittamatta lähes kokonaan keskilämmöllä. Sekoita sitten sen verran, että kaikki sokeri sulaa ja sokeri saa hieman väriä. Lisää vesitilkka. Sokeri kovettuu, mutta sulaa veden joukkoon. Lisää voi ja sekoita tasaiseksi. Kuori omenat ja lohko molemmat 12 osaan. Lisää omenat pannulle ja anna kiehua karamelliseoksessa noin kolme minuuttia, käännä lohkot ja kiehuta vielä kolmisen minuuttia.
4. Nosta sitten omenat siivilään tai ritilälle ja ota omenoista valuva karamellikastike talteen. Kun omenat ovat täysin jäähtyneet, nostele ne varoen kakun pintaan. Valuta päälle kastiketta.
5. Valmista kanelimuroke. Mittaa ainekset pannulle ja paista koko ajan sekoitellen, kunnes muroke alkaa saada väriä ja rapeutta ja muuttuu murumaiseksi. Kaada lautaselle jäähtymään. Ripottele jäähtynyt muroke kakun pintaan.
6. Koristele halutessasi valkosuklaalla ja kanelilla.
Vastaus käyttäjältä Katjuzqa aiheessa Porkkana-omenajuustokakku
Tässä kakussa yhdistyvät puutarhasta tutut omenat ja porkkanat. Pehmeän täytteen kruunavat hapokkaat, karamellisoidut omenat ja rouskuva kanelimuroke.
Porkkana-omenajuustokakku
Pohja]http://i1067.photobucket.com/albums/u440/Katjuzqa/porkkana-omenajuustokakku2.jpg[/img]
1. Valmista pohja. Sulata voi. Sekoita kaikki pohjan ainekset yhteen ja painele 22 - 24 cm irtopohjavuoan pohjalle.
2. Valmista täyte. Pehmitä tuorejuusto ja sekoita joukkoon jäähtynyt porkkanasose, sokeri, sitruunamehu, kerma, kananmunat ja kaneli. Vispilällä seoksen saa tasaiseksi. Kaada täyte pohjan päälle ja paista kakkua 170 asteessa 55 minuuttia. Anna jäähtyä useita tunteja, vaikka yön yli jääkaapissa.
3. Valmista pinnalle karamellisoidut omenat. Mittaa paistinpannulle sokeri ja anna sokerin sulaa sekoittamatta lähes kokonaan keskilämmöllä. Sekoita sitten sen verran, että kaikki sokeri sulaa ja sokeri saa hieman väriä. Lisää vesitilkka. Sokeri kovettuu, mutta sulaa veden joukkoon. Lisää voi ja sekoita tasaiseksi. Kuori omenat ja lohko molemmat 12 osaan. Lisää omenat pannulle ja anna kiehua karamelliseoksessa noin kolme minuuttia, käännä lohkot ja kiehuta vielä kolmisen minuuttia.
4. Nosta sitten omenat siivilään tai ritilälle ja ota omenoista valuva karamellikastike talteen. Kun omenat ovat täysin jäähtyneet, nostele ne varoen kakun pintaan. Valuta päälle kastiketta.
5. Valmista kanelimuroke. Mittaa ainekset pannulle ja paista koko ajan sekoitellen, kunnes muroke alkaa saada väriä ja rapeutta ja muuttuu murumaiseksi. Kaada lautaselle jäähtymään. Ripottele jäähtynyt muroke kakun pintaan.
6. Koristele halutessasi valkosuklaalla ja kanelilla.
Aihe on lukittu.
- Pippurinen
- Poissa
- Kakkumaakari
-
Vähemmän
Lisää
- Viestejä: 122
- Vastaanotettu kiitos 0
22.08.2012 10:35 - 22.08.2012 10:35 #14538
: Pippurinen
Vastaus käyttäjältä Pippurinen aiheessa Re: Elokuun haaste 2012: "Sadonkorjuu"
Mustaherukka-vaniljakakku brownie pohjalla
Herukka-Brownie pohja
(ohje on ihanasta Lomelinos tårtor kirjasta, siellä tämä oli vadelma-brownie pohja)
225g voita (Valio)
200g tummaa suklaata
3dl muskavadosokeria
1½dl sokeria
4 munaa
4½dl vehnäjauhoja
1dl kaakaota (Van Houten)
1tl leivinjauhetta
100g tuoreita herukoita
Käytin vain yhtä 18cm vuokaa joten tein vain puolikkaan taikinan pohjaa varten ja siinäkin oli reilusti.
Lämmitä uuni 175 asteeseen. Voitele kaksi 15cm vuokaa. Sulata voi ja suklaa kattilassa. Anna jäähtyä hieman. Vispaa muskavadosokeri, sokeri ja munat niin että syntyy vaahto (n.3min). Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää suklaavoiseos sokerimunaseokseen. Sekoita kunnes seos on tasaista. Siivilöi sekaan kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi. Jaa taikina tasaisesti molempiin vuokiin. Painele taikinaan mustaherukoita. Paista 45-50min (Minun uunissa ei tarvinut olla kuin 35min). Anna pohjan jäähtyä ja leikkaa sopivan paksuiseksi. Ylijäänyttä pohjaa käytetään kakkuun myöhemmin. Laita pohja irtopohja vuokaan ja tee herukkatäyte.
Mustaherukkatäyte]Tekilan ohjeesta[/url])
3dl kuohukermaa (Valio)
vaniljatanko (Dr. Oetker)
tomusokeria maun mukaa
vaniljasokeria maun mukaan
200g tuorejuustoa (Valio)
2 liivatetta (Dr. Oetker)
Laita liivatteet kylmään veteen. Kiehauta 1dl kermaa ja laita sekaan vaniljatangosta siemenet, pilko myös koko tanko kerman sekaan. Ota pois levyltä ja annan vanoljatangon maustaa kermaa n. 15min. Siivilöi sitten kerma ja kiehauta se uudestaan. Liota kuumaan kermaan liivatteet. Vatkaa loppu kerma vaahdoksi ja notkista tuorejuusto. Kaada liivatekerma tuorejuuston sekaan ja nostele kermavaahto seokseen. Lisää tarvittaessa vaniljasokeria ja mausta tomusokerilla maun mukaan. Laita hyytyneen herukkaseoksen päälle brownie pohja paloja ja kaada palojen päälle vaniljatäyte. Anna hyytyä jääkaapissa.
Koristelu:
hieman kermavaahtoa (Valio)
suklaasikareita
mustaherukoita
Ota kakku vois vuoasta ja levitä reunoille ohut kerros kermavaahtoa jotta voit kiinnittää suklaasikarit reunoille. Koristele koko reunus sikareilla ja kiedo niiden ympärille lopuksi rusetti. Kiinitä sikarit kunnolla reunoille, jotta ne pysyvät paikallaan myös kakkua leikatessa. Asettele kakun päälle tuoteita herukoita. Herukoiden kaveriksi lisäsin koristeeksi muutaman karhunvadelman pintaa elävöittämään.
Herukka-Brownie pohja
(ohje on ihanasta Lomelinos tårtor kirjasta, siellä tämä oli vadelma-brownie pohja)
225g voita (Valio)
200g tummaa suklaata
3dl muskavadosokeria
1½dl sokeria
4 munaa
4½dl vehnäjauhoja
1dl kaakaota (Van Houten)
1tl leivinjauhetta
100g tuoreita herukoita
Käytin vain yhtä 18cm vuokaa joten tein vain puolikkaan taikinan pohjaa varten ja siinäkin oli reilusti.
Lämmitä uuni 175 asteeseen. Voitele kaksi 15cm vuokaa. Sulata voi ja suklaa kattilassa. Anna jäähtyä hieman. Vispaa muskavadosokeri, sokeri ja munat niin että syntyy vaahto (n.3min). Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää suklaavoiseos sokerimunaseokseen. Sekoita kunnes seos on tasaista. Siivilöi sekaan kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi. Jaa taikina tasaisesti molempiin vuokiin. Painele taikinaan mustaherukoita. Paista 45-50min (Minun uunissa ei tarvinut olla kuin 35min). Anna pohjan jäähtyä ja leikkaa sopivan paksuiseksi. Ylijäänyttä pohjaa käytetään kakkuun myöhemmin. Laita pohja irtopohja vuokaan ja tee herukkatäyte.
Mustaherukkatäyte]Tekilan ohjeesta[/url])
3dl kuohukermaa (Valio)
vaniljatanko (Dr. Oetker)
tomusokeria maun mukaa
vaniljasokeria maun mukaan
200g tuorejuustoa (Valio)
2 liivatetta (Dr. Oetker)
Laita liivatteet kylmään veteen. Kiehauta 1dl kermaa ja laita sekaan vaniljatangosta siemenet, pilko myös koko tanko kerman sekaan. Ota pois levyltä ja annan vanoljatangon maustaa kermaa n. 15min. Siivilöi sitten kerma ja kiehauta se uudestaan. Liota kuumaan kermaan liivatteet. Vatkaa loppu kerma vaahdoksi ja notkista tuorejuusto. Kaada liivatekerma tuorejuuston sekaan ja nostele kermavaahto seokseen. Lisää tarvittaessa vaniljasokeria ja mausta tomusokerilla maun mukaan. Laita hyytyneen herukkaseoksen päälle brownie pohja paloja ja kaada palojen päälle vaniljatäyte. Anna hyytyä jääkaapissa.
Koristelu:
hieman kermavaahtoa (Valio)
suklaasikareita
mustaherukoita
Ota kakku vois vuoasta ja levitä reunoille ohut kerros kermavaahtoa jotta voit kiinnittää suklaasikarit reunoille. Koristele koko reunus sikareilla ja kiedo niiden ympärille lopuksi rusetti. Kiinitä sikarit kunnolla reunoille, jotta ne pysyvät paikallaan myös kakkua leikatessa. Asettele kakun päälle tuoteita herukoita. Herukoiden kaveriksi lisäsin koristeeksi muutaman karhunvadelman pintaa elävöittämään.
Aihe on lukittu.
31.08.2012 08:20 - 31.08.2012 08:20 #14605
: Tekila
Vastaus käyttäjältä Tekila aiheessa Re: Elokuun haaste 2012: "Sadonkorjuu"
Voittajaksi selviytyivät....
Katjuzka
Pippurinen
kuista
pikkumurunen
taikataikinat
marsispossu
Onnea voittajille! Laitan teille viestiä piakkoin jossa pyydän yhteystietoja!
Vielä lisäksi kommentit ja pisteet]
13. Porkkana-omenajuustokakku – katjuzka
Pisteet]34
* Kivasti yhdistetty porkana täytteeseen ja uskoisin sen hyvin toimivan, hyvä idea.
Ihanan mehävän näköinen kakku.
*Pohjassa käytetyt pähkinät ja kaurahiutaleet kuulostavat hyvältä.
*Täytteessä käytetty soseutettu porkkana on ainakin minulle uusi idea ja karamellisoidut omenat vain *kuulostavat niin hyviltä. Tätä pitää kokeilla.
*Erikoinen mutta varmasti toimiva
*Kivoja makukerroksia
*Ihanan täyteläiseltä vaikuttava kakku!
*Mielenkiintoinen ja erilainen makuyhdistelmä porkkanasta ja omenasta Herkullisen oloinen kakku.
*Tämä kakku toi mukavasti syysillan mieleeni.
*Mehevän oloinen, erilainen yhdistelmä porkkanaa ja omenaa. Houkuttaa kokeilemaan.
*todella herkullisen näköinen ja oloinen kakku
*Vaikuttaa herkulliselta tortulta ja ehdottomasti kokeilisin vaikkapa sadonkorjuujuhliin.
*Sopii loistavasti sadonkorjuun teemaan, kivasti yhdistetty omenat ja porkkanat.
*Tämä piirakka yksinkertaisesti houkuttaa minua eniten maistamaan.
*Tosi mehevän ja maukkaan näköinen. Hyvä makuyhdistelmä ja hyvä resepti.
*************************
14. Mustaherukka-vaniljakakku brownie pohjalla/Pippurinen
Pisteet]31
* KAUNIS; UPEA ja varmasti hyvää mutta ehkä liikaa jotain aiheeseen nähden (suomalainen sadonkorjuu)
*Kaunis kakku niin palana kuin kokonaisenakin.
*kaunis kakku pohja menee kokeiluun
*Todella kaunis kakku, niin ulkoa kuin sisältäkin, eikä makukaan varmastikaan ulkonäölle häviä..
*Kaunis ja herukkainen kakku pohjaa myöden.
*Mustaherukat ja suklaa sopivat kivasti yhteen, vaikkei heti arvaisi. Mahtavat värit ja tämä leikkauspinta on nätti ja herkullisen näköinen. Ei ollut tarvetta peittää reunoja suklaasikareilla.
*Kaunis toteutus! Todellinen mustaherukan ystävän kakku
*hauska idea kakuksi
*Aivan ihastuttava "paketti" Vesi herahtaa kielelle pelkästä katsomisesta
*niin kaunis kakku
*Mahtavan kaunis kokonaisuus! Karhunvatukat näyttävät kauniilta mustikoiden joukossa.
*Kiva kun pohjassakin on marjoja.
*Hyvä resepti!
*********************************
10. Papin porkkanapiirakka - kuista
Pisteet]20
*Piirakassa yhdistyy hyvin syksyn maut, tätä pitää kyllä kokeilla!
*Hienosti toteutettu suolainen piirakka, kiva kun on käytetty pelkästään kasviksia ja täytettä on kerrankin runsaasti.
*Erikoinen ja kiva idea
*Ihanan aurinkoisen näköinen piirakka! Herahtaa vesi kielelle.
*piirakassa kauniit värit
*Kiinnostaisi tietää miksi piirakka on papin? Täyte näyttää hauskalta kerroksineen.
*Kuvaa katsoessa meinaa tulla nälkä, herkullinen. Harvoin törmää suolaiseen porkkanapiirakkaan, kokeilemisen arvoinen ohje.
*Viipalekuvassa piirakka näyttää tosi herkulliselta, pitäisi kokeilla, sillä en saa mieleeni makua. Rohkea piirakka ja mukava, kun on hyödynnetty kasviksia.
*PORKKANA JA PINAATTI OVAT SUOSIKKEJANI YMPÄRI VUODEN, IHANAN RUNSAS PIIRASPALA, KIVASTI LADOTUT PORKKANASIVUT.
*piirakkaa katsoessa tulee nälkä. Ihanan mehevän näköinen.
*Söisin ja ilolla!
*Tykkään yhdistelmästä pinaatti ja porkkana. Piirakka näyttää herkulliselta. Tykkään isoista porkkanasiivuista, näyttävätkin kivoilta.
*********************
2. Juustoinen omena-punaherukkapiirakka – pikkumurunen
Pisteet]19
*kaunis ulkonäkö. Itse inhoan viinimarjoja, joten valitsin pitkälti ulkonäön perusteella
*Herkullisen näköinen piirakka, hienosti yhditetty erillaisia makuja pehmeän juuston, kirpeän punaherukan ja muruseoksen yhdistelmä on varmasti hyvä.
*Kaunis ja hyvän kuuloinen mutta mielestäni liian tyyllitelty/koristeltu sadonkorjuu teemaan.
*Älyttömän kaunis, hyvät kontrastit väreissä ja koristelussa. Ohje aika monimutkainen, vielä kun on tehtävä kinuski ja hillo seuraksi. Punaherukan siemenet ovat leipomuksissa hieman ärtsäköitä, mutta tässä tuo juustomassa saattaisi tehdä tehtävänsä sen suhteen.
*tyylitelty ja juhlava
*Todella kaunis piirakka, ja varmasti herkullinen!
*Hauskan oloinen pikkukakku. Vaivaa on nähty. Joskus vähempi on enempi koristelussa.
*Todella kaunis, mutta liian monivaiheinen.
*suloinen kakku, jonka koristeluun on panostettu
*Herkullisen näköinen ja juuri sellainen sadonkorjuuherkun näköinen. Monta työvaihetta, nopeuksistaan huolimatta, ei välttämättä kuitenkaan houkuttele leipomaan. Pääsisipä syömään valmista
*Ihan taydellisen nakoinen ja kuuloinen piirakka. Kelpaisi mihin tahansa leivontalehteen, upea koristelu!
*Yksi suosikeistani. Kiva makuyhdistelmä omenista ja punaherukoista. Minusta olisi ollut vieläkin söpömpi ilman
suklaakiehkuroita. Varmasti todella hyvää!
******************************
5. Mustikka-sandwich – Taikataikinat
Pisteet]14
*Kakusta tulee ihan mieleen herkulliset jäätelö sandwichit. Mukava tapa tehdä hyydyke kakku niin että saa mukaan vähän reilummin pohjaa.
*Upea, hyvä idea, yksinkerainen mutta silti niin sopiva aiheeseen. Todella hyvää (kokeiltu)
*hauska idea näinhän voisi tehdä jäätelökakun
*Ruis & mustikka, toimii
*Tulee mieleen buffet-jäätelö. Hieno idea, oikeasti makee! Tästähän voisi varioida vaikka mitä. Täytteessä mustikoita ehkä vähän hintsusti.
*Ensin tuli mieleeni jäätelökakku kun näin tämän kakun. Kaunis toteutus ja hyvältä kuulostava täyte.
*Ihan mieletön idea tuo kakkusandwich!! Näyttää veikeältä ja
maistuvalta. Täytteeseen kaipaisin vähän enemmänkin marjaisuutta, vaikka toisaalta marjoja on myös pohjassa ja kannessa.
*************************************
7. Viinimarja-vadelma kakku – marsispossu.
Pisteet]13
*Suklaan sekä viinimarjojen ja vadelma yhdistelmä on takuu varmasti hyvä. Kakku on todella kauniisti tehty.
*Niin herkullisen näköinen ja kuuloinen. Yksinkertaisesti NAM!
*mahtavat värit
*Viinimarjatäytteet vaikuttava todella herkullisilta.
*Huippuherkullisen näköinen, kaunis! Kuorrutus onnistunut hyvin! erilaisia makuja mielstäni liikaa sekoitettu.
* Herkullisen näköinen kakku. Tätä kyllä kokeilen jossain vaiheessa
*NAM!
*Kivat, monipuoliset täytteet, toimisi hyvin vaikka täytekakkunakin kermapursotuksin. Kakku näyttää melko korkealta suhteessa kokoonsa, kävisikö hieman suurempi vuokakin.
*sen verran herkullisen kuuloinen tuo suklaan ja herukoiden yhdistelmä!
*Kaunis toteutus ja herkulliset täytteet! Tässä kakussa on ajateltu kokonaisuutta.
* Kaunis kakku. Sopivan marjaiset täytteet. Suklaakuorrute vie ehkä hieman pois sadonkorjuun raikkautta ja tuoreutta, mutta muuten toki sopii erinomaisesti tähän kakkuun.
********************************
8. Vaniljainen marjaspiraali - onneli78.
Pisteet]7
*spiraali piirakan päällä on hienon näköinen, lisäksi pohjassa käytetty kookos tuo varmasti vähän erillaista makua piirakkaan.
*Ihana idea ja hyvän näköinen, varmasti herkullinen
*Kaunis ja varmasti herkullinen.Tuhdin oloinen.
*hauska ulkonäkö
*Tosi kauniin näköinen piiras, mantelitäyte kuulosta hyvältä, saisipa palan…
*Kaunis ja houkutteleva spiraali! Tätä söin jo silmilläni.
*Ihanan näköinen, täyte vaan tuottaa pettymyksen. Enemmän mustikkaa?
*****************************************
11. Mansikkapiirakka marenkihipulla - paula3.
Pisteet]6
*Kauniin ja makean näköinen piirakka. Täyte mukavan yksinkertainen ja nopeatekoinen, marengit kun tekee etukäteen niin tässä on kiva tarjottava yllätysvieraille.
*Hyvää varmasti.
*Mansikkapiirakka on hyvää. Marenkihiput tuovat hauskan lisän perinteiseen piirakkaan.
*ihanaa marenkia
*Marenki maistuu varmasti piiraan kanssa
*Ihanan näköinen piirakka. Marenki tuo makeutta raikkaan mansikan rinnalle ja kivaa rapeutta.
*Kaunis! Tulee mieleen Italia jostain syystä. Piirakka on niin taidokkaasti toteutettu, näyttää erittäin kauniilta. *Marengitkin valmistettu itse! uunia tosin käytettävä hartaudella noin pienen asian vuoksi, mutta hyvältä näyttää!
*Kuva jo kertoo, että ei voi olla kuin suussa sulavaa
*Marenkihiput tuovat kivan lisäsäväyksen, vaikka olisi ollut ilmankin jo hieno.
****************************
1. Loppukesän herukkakakku - Sitrusperhonen
Pisteet]4
*Selkeät maut ja raikas koristelu viehätti. sitäpaitsi tykkään mustaherukoista
*Kivan raikkaan oloinen kakku. Mukavaa kun viinimarjahillo oli itse tehtyä.
*Yksinkertaisen kaunis ja varmasti hyvää. Kokeilulistallani
*nätti viinimarjakakku
-kaunis raikas kiva mustaherukkaa
*Mustaviinimarjat on hyviä, tosi mukava, kun niitä käytettiin. Marmeladikerros ennen täytettä hyvä idea.
*Kaunis kakku. Minttu ja viinimarjat kuulostaa jännältä yhdistelmältä.
*Uusi vinkki minulle paistaa keksipohja. Marmeladi kiva lisä kakkuun. Tykkään kun viinimarjoja on reilusti täytteessä.
*******************************
9. Mansikkakukat tanssii Mascarponella" – namihiiri.
Pisteet]4
*Hauskalla tavalla käytetty mansikoita koristelussa. Mansikkaseos kakussa näyttää ihanan samettiselta.
*Kaunis, ihanat mansikka-kukat, herkullisen kuuloinen
*nami-hiirimäisen pikkutarkkaa kauneutta
*Ihanat mansikkakukat!
*Ihanat mansikkakukat! Kuohkean ja pehmeän oloinen täyte.
*herkkua! Manskanpalat täytteessä kauniita.
*Kauniit tanssiaskeleet Mascarponea ja mansikoita = nami!
*Viellä on kesää jäljellä tulee heti mieleen tästä leipomuksesta. Pala kesää kakun päällä
*kauniita mansikankukkia
*Voi mikä suloisuus tämä kakku! Kauniit ja näyttävät mansikkaiset kukat. Ja näyttää lisäksi maistuvalta!
***************************
3. Sadonkorjaajan kasvispiirakka - mare78
Pisteet] 3
*Perunan käyttö pohjassa vaikutti mukavalta vaihtelulta tavalliseen piirakkapohjaan. Tässä reseptissä kivaa on muuntelu mahdollisuus, kasviksia voi vaihdella sesongin mukaan.
*Hyvän kuuloinen ja värikäs
*runsassti kasvista kiva perunapohja
*Perunasosejauhe piirakan pohjassa antaa varmaan mukavan pehmeää makua
*Ihana täyte. Kasviksillakin saa aikaisiksi herkullisen piirakan.
*KAUNIS,HERKULLINEN TOTEUTUS, MATALA PIIRAKKA ON NYT SUOSIOSSA JA MONASTI PUOLUSTAAKIN PAIKKAANSA PIZZAN RINNALLA.
*Maistuva pohja. Kiva kun on hyödynnetty monia kasvimaan herkkuja.
********************************
4. ”Erilainen pullapiirakka” viinimarja-kinuski - redrose82 –
Pisteet]2
*Mukavan erillainen pohja, pullan käyttö juustokakun kanssa ei ole kovin yleistä. Kinuski ja punainen viinimarja *on varmasti kiva maku yhdistelmä.
*pullataikinan näppärä käyttö
*Hauska ja erilainen idea!
*pullapitko vähän häiritsee kakun pinnalla, muutoin varmasti ihan maistuva kakk
*Mulle ihan uusi idea tehdä pullataikinaan, miksei! Onko pulla hankala leikattava noin koristeena? Kinuski ja herukat kiva yhdistelmä.
*Pullapohja on kiva idea! Täyte kuulostaa ihanan täyteläiseltä.
*Rohkea kokeilu. Varmasti hyvänmakuinen kakku. koristelussa oli nähty vaivaa
*Hauska idea, pullainen pohja ja pullatahka. Varmasti hyvaa!
*Pullapohja olisi kokeilemisen arvoinen. Itse olisin varmaan laittanut pullaa päälle pienempinä paloina reunoille, mutta hauska se on noinkin.
*********************************
6. Omena-kaurahyydykekakku – kakkumonsteri.
Pisteet]1
*Vasta reseptiä lukiessa huomasin että vänijatäytteen alla on herkullinen omena-kaura kerros. Tämä kakku on varmasti hyvää ja kokeilemisen arvoinen, sitten kun se syksy joskus tulee.
*Herkullisen kuuloinen, jotain esillepanoon oisi voinut väriksi lisätä
*hauska kaurapaistos kerros idea
*Varmat perusmaut, epäilemättä hyvää!
*Hauska idea tehdä kakku paistoksen päälle. Nam!
*Hienoja kotimaisia makuja, taattu yhdistelmä. Olisin halunnut nähdä leikatun palan. Pinnan koristelussa olisi ehkä voinut hyödyntää omena-kaurapaistosta tms., raaka omena tummuu niin helposti.
*Yksinkertainen ja hyvä ohje!
*VARMA HERKKU KAIKESSA YKSINKERTAISUUDESSAAN !
*Tässäkin oiva idea, tuoda omena-kaurapaistos kakkuun.
*Omenat päällä ovat kauniit, vaikkakin olisin tykännyt niistä vielä enemmän esim. hieman karamellisoituna ja pehmeämpänä.
*****************************
12. Syksyinen tuorejuustopiirakka – piipak.
Pisteet] 1
*Mielenkiintoinen resepti kun perinteiset täyte ainekset on upotettu jo pohjaan. Positiivista myöskin kuivattujen ainesten käyttö, tätä voi tehdä muulloinkin kuin sesonki aikana.
*Kuulostaa todella herkulliselta
*Hauska idea käyttää kanttarellit pohjaan eikä täytteeseen!
*erikoisemman kuuloinen pohja -ja tämä menee kokeiluun ystäväporukalle!
*Kuivatut sipulit sekä kanttarellit pohjataikinassa ovat loisto idea!
*Pohja vaikuttaa erittäin hyvältä kanttareineen kaikkineen. Olisin kaivannut täytteeseenkin kasviksia. Tuoresalaattikin kyllä näyttää hyvältä.
***********************
Katjuzka
Pippurinen
kuista
pikkumurunen
taikataikinat
marsispossu
Onnea voittajille! Laitan teille viestiä piakkoin jossa pyydän yhteystietoja!
Vielä lisäksi kommentit ja pisteet]
13. Porkkana-omenajuustokakku – katjuzka
Pisteet]34
* Kivasti yhdistetty porkana täytteeseen ja uskoisin sen hyvin toimivan, hyvä idea.
Ihanan mehävän näköinen kakku.
*Pohjassa käytetyt pähkinät ja kaurahiutaleet kuulostavat hyvältä.
*Täytteessä käytetty soseutettu porkkana on ainakin minulle uusi idea ja karamellisoidut omenat vain *kuulostavat niin hyviltä. Tätä pitää kokeilla.
*Erikoinen mutta varmasti toimiva
*Kivoja makukerroksia
*Ihanan täyteläiseltä vaikuttava kakku!
*Mielenkiintoinen ja erilainen makuyhdistelmä porkkanasta ja omenasta Herkullisen oloinen kakku.
*Tämä kakku toi mukavasti syysillan mieleeni.
*Mehevän oloinen, erilainen yhdistelmä porkkanaa ja omenaa. Houkuttaa kokeilemaan.
*todella herkullisen näköinen ja oloinen kakku
*Vaikuttaa herkulliselta tortulta ja ehdottomasti kokeilisin vaikkapa sadonkorjuujuhliin.
*Sopii loistavasti sadonkorjuun teemaan, kivasti yhdistetty omenat ja porkkanat.
*Tämä piirakka yksinkertaisesti houkuttaa minua eniten maistamaan.
*Tosi mehevän ja maukkaan näköinen. Hyvä makuyhdistelmä ja hyvä resepti.
*************************
14. Mustaherukka-vaniljakakku brownie pohjalla/Pippurinen
Pisteet]31
* KAUNIS; UPEA ja varmasti hyvää mutta ehkä liikaa jotain aiheeseen nähden (suomalainen sadonkorjuu)
*Kaunis kakku niin palana kuin kokonaisenakin.
*kaunis kakku pohja menee kokeiluun
*Todella kaunis kakku, niin ulkoa kuin sisältäkin, eikä makukaan varmastikaan ulkonäölle häviä..
*Kaunis ja herukkainen kakku pohjaa myöden.
*Mustaherukat ja suklaa sopivat kivasti yhteen, vaikkei heti arvaisi. Mahtavat värit ja tämä leikkauspinta on nätti ja herkullisen näköinen. Ei ollut tarvetta peittää reunoja suklaasikareilla.
*Kaunis toteutus! Todellinen mustaherukan ystävän kakku
*hauska idea kakuksi
*Aivan ihastuttava "paketti" Vesi herahtaa kielelle pelkästä katsomisesta
*niin kaunis kakku
*Mahtavan kaunis kokonaisuus! Karhunvatukat näyttävät kauniilta mustikoiden joukossa.
*Kiva kun pohjassakin on marjoja.
*Hyvä resepti!
*********************************
10. Papin porkkanapiirakka - kuista
Pisteet]20
*Piirakassa yhdistyy hyvin syksyn maut, tätä pitää kyllä kokeilla!
*Hienosti toteutettu suolainen piirakka, kiva kun on käytetty pelkästään kasviksia ja täytettä on kerrankin runsaasti.
*Erikoinen ja kiva idea
*Ihanan aurinkoisen näköinen piirakka! Herahtaa vesi kielelle.
*piirakassa kauniit värit
*Kiinnostaisi tietää miksi piirakka on papin? Täyte näyttää hauskalta kerroksineen.
*Kuvaa katsoessa meinaa tulla nälkä, herkullinen. Harvoin törmää suolaiseen porkkanapiirakkaan, kokeilemisen arvoinen ohje.
*Viipalekuvassa piirakka näyttää tosi herkulliselta, pitäisi kokeilla, sillä en saa mieleeni makua. Rohkea piirakka ja mukava, kun on hyödynnetty kasviksia.
*PORKKANA JA PINAATTI OVAT SUOSIKKEJANI YMPÄRI VUODEN, IHANAN RUNSAS PIIRASPALA, KIVASTI LADOTUT PORKKANASIVUT.
*piirakkaa katsoessa tulee nälkä. Ihanan mehevän näköinen.
*Söisin ja ilolla!
*Tykkään yhdistelmästä pinaatti ja porkkana. Piirakka näyttää herkulliselta. Tykkään isoista porkkanasiivuista, näyttävätkin kivoilta.
*********************
2. Juustoinen omena-punaherukkapiirakka – pikkumurunen
Pisteet]19
*kaunis ulkonäkö. Itse inhoan viinimarjoja, joten valitsin pitkälti ulkonäön perusteella
*Herkullisen näköinen piirakka, hienosti yhditetty erillaisia makuja pehmeän juuston, kirpeän punaherukan ja muruseoksen yhdistelmä on varmasti hyvä.
*Kaunis ja hyvän kuuloinen mutta mielestäni liian tyyllitelty/koristeltu sadonkorjuu teemaan.
*Älyttömän kaunis, hyvät kontrastit väreissä ja koristelussa. Ohje aika monimutkainen, vielä kun on tehtävä kinuski ja hillo seuraksi. Punaherukan siemenet ovat leipomuksissa hieman ärtsäköitä, mutta tässä tuo juustomassa saattaisi tehdä tehtävänsä sen suhteen.
*tyylitelty ja juhlava
*Todella kaunis piirakka, ja varmasti herkullinen!
*Hauskan oloinen pikkukakku. Vaivaa on nähty. Joskus vähempi on enempi koristelussa.
*Todella kaunis, mutta liian monivaiheinen.
*suloinen kakku, jonka koristeluun on panostettu
*Herkullisen näköinen ja juuri sellainen sadonkorjuuherkun näköinen. Monta työvaihetta, nopeuksistaan huolimatta, ei välttämättä kuitenkaan houkuttele leipomaan. Pääsisipä syömään valmista
*Ihan taydellisen nakoinen ja kuuloinen piirakka. Kelpaisi mihin tahansa leivontalehteen, upea koristelu!
*Yksi suosikeistani. Kiva makuyhdistelmä omenista ja punaherukoista. Minusta olisi ollut vieläkin söpömpi ilman
suklaakiehkuroita. Varmasti todella hyvää!
******************************
5. Mustikka-sandwich – Taikataikinat
Pisteet]14
*Kakusta tulee ihan mieleen herkulliset jäätelö sandwichit. Mukava tapa tehdä hyydyke kakku niin että saa mukaan vähän reilummin pohjaa.
*Upea, hyvä idea, yksinkerainen mutta silti niin sopiva aiheeseen. Todella hyvää (kokeiltu)
*hauska idea näinhän voisi tehdä jäätelökakun
*Ruis & mustikka, toimii
*Tulee mieleen buffet-jäätelö. Hieno idea, oikeasti makee! Tästähän voisi varioida vaikka mitä. Täytteessä mustikoita ehkä vähän hintsusti.
*Ensin tuli mieleeni jäätelökakku kun näin tämän kakun. Kaunis toteutus ja hyvältä kuulostava täyte.
*Ihan mieletön idea tuo kakkusandwich!! Näyttää veikeältä ja
maistuvalta. Täytteeseen kaipaisin vähän enemmänkin marjaisuutta, vaikka toisaalta marjoja on myös pohjassa ja kannessa.
*************************************
7. Viinimarja-vadelma kakku – marsispossu.
Pisteet]13
*Suklaan sekä viinimarjojen ja vadelma yhdistelmä on takuu varmasti hyvä. Kakku on todella kauniisti tehty.
*Niin herkullisen näköinen ja kuuloinen. Yksinkertaisesti NAM!
*mahtavat värit
*Viinimarjatäytteet vaikuttava todella herkullisilta.
*Huippuherkullisen näköinen, kaunis! Kuorrutus onnistunut hyvin! erilaisia makuja mielstäni liikaa sekoitettu.
* Herkullisen näköinen kakku. Tätä kyllä kokeilen jossain vaiheessa
*NAM!
*Kivat, monipuoliset täytteet, toimisi hyvin vaikka täytekakkunakin kermapursotuksin. Kakku näyttää melko korkealta suhteessa kokoonsa, kävisikö hieman suurempi vuokakin.
*sen verran herkullisen kuuloinen tuo suklaan ja herukoiden yhdistelmä!
*Kaunis toteutus ja herkulliset täytteet! Tässä kakussa on ajateltu kokonaisuutta.
* Kaunis kakku. Sopivan marjaiset täytteet. Suklaakuorrute vie ehkä hieman pois sadonkorjuun raikkautta ja tuoreutta, mutta muuten toki sopii erinomaisesti tähän kakkuun.
********************************
8. Vaniljainen marjaspiraali - onneli78.
Pisteet]7
*spiraali piirakan päällä on hienon näköinen, lisäksi pohjassa käytetty kookos tuo varmasti vähän erillaista makua piirakkaan.
*Ihana idea ja hyvän näköinen, varmasti herkullinen
*Kaunis ja varmasti herkullinen.Tuhdin oloinen.
*hauska ulkonäkö
*Tosi kauniin näköinen piiras, mantelitäyte kuulosta hyvältä, saisipa palan…
*Kaunis ja houkutteleva spiraali! Tätä söin jo silmilläni.
*Ihanan näköinen, täyte vaan tuottaa pettymyksen. Enemmän mustikkaa?
*****************************************
11. Mansikkapiirakka marenkihipulla - paula3.
Pisteet]6
*Kauniin ja makean näköinen piirakka. Täyte mukavan yksinkertainen ja nopeatekoinen, marengit kun tekee etukäteen niin tässä on kiva tarjottava yllätysvieraille.
*Hyvää varmasti.
*Mansikkapiirakka on hyvää. Marenkihiput tuovat hauskan lisän perinteiseen piirakkaan.
*ihanaa marenkia
*Marenki maistuu varmasti piiraan kanssa
*Ihanan näköinen piirakka. Marenki tuo makeutta raikkaan mansikan rinnalle ja kivaa rapeutta.
*Kaunis! Tulee mieleen Italia jostain syystä. Piirakka on niin taidokkaasti toteutettu, näyttää erittäin kauniilta. *Marengitkin valmistettu itse! uunia tosin käytettävä hartaudella noin pienen asian vuoksi, mutta hyvältä näyttää!
*Kuva jo kertoo, että ei voi olla kuin suussa sulavaa
*Marenkihiput tuovat kivan lisäsäväyksen, vaikka olisi ollut ilmankin jo hieno.
****************************
1. Loppukesän herukkakakku - Sitrusperhonen
Pisteet]4
*Selkeät maut ja raikas koristelu viehätti. sitäpaitsi tykkään mustaherukoista
*Kivan raikkaan oloinen kakku. Mukavaa kun viinimarjahillo oli itse tehtyä.
*Yksinkertaisen kaunis ja varmasti hyvää. Kokeilulistallani
*nätti viinimarjakakku
-kaunis raikas kiva mustaherukkaa
*Mustaviinimarjat on hyviä, tosi mukava, kun niitä käytettiin. Marmeladikerros ennen täytettä hyvä idea.
*Kaunis kakku. Minttu ja viinimarjat kuulostaa jännältä yhdistelmältä.
*Uusi vinkki minulle paistaa keksipohja. Marmeladi kiva lisä kakkuun. Tykkään kun viinimarjoja on reilusti täytteessä.
*******************************
9. Mansikkakukat tanssii Mascarponella" – namihiiri.
Pisteet]4
*Hauskalla tavalla käytetty mansikoita koristelussa. Mansikkaseos kakussa näyttää ihanan samettiselta.
*Kaunis, ihanat mansikka-kukat, herkullisen kuuloinen
*nami-hiirimäisen pikkutarkkaa kauneutta
*Ihanat mansikkakukat!
*Ihanat mansikkakukat! Kuohkean ja pehmeän oloinen täyte.
*herkkua! Manskanpalat täytteessä kauniita.
*Kauniit tanssiaskeleet Mascarponea ja mansikoita = nami!
*Viellä on kesää jäljellä tulee heti mieleen tästä leipomuksesta. Pala kesää kakun päällä
*kauniita mansikankukkia
*Voi mikä suloisuus tämä kakku! Kauniit ja näyttävät mansikkaiset kukat. Ja näyttää lisäksi maistuvalta!
***************************
3. Sadonkorjaajan kasvispiirakka - mare78
Pisteet] 3
*Perunan käyttö pohjassa vaikutti mukavalta vaihtelulta tavalliseen piirakkapohjaan. Tässä reseptissä kivaa on muuntelu mahdollisuus, kasviksia voi vaihdella sesongin mukaan.
*Hyvän kuuloinen ja värikäs
*runsassti kasvista kiva perunapohja
*Perunasosejauhe piirakan pohjassa antaa varmaan mukavan pehmeää makua
*Ihana täyte. Kasviksillakin saa aikaisiksi herkullisen piirakan.
*KAUNIS,HERKULLINEN TOTEUTUS, MATALA PIIRAKKA ON NYT SUOSIOSSA JA MONASTI PUOLUSTAAKIN PAIKKAANSA PIZZAN RINNALLA.
*Maistuva pohja. Kiva kun on hyödynnetty monia kasvimaan herkkuja.
********************************
4. ”Erilainen pullapiirakka” viinimarja-kinuski - redrose82 –
Pisteet]2
*Mukavan erillainen pohja, pullan käyttö juustokakun kanssa ei ole kovin yleistä. Kinuski ja punainen viinimarja *on varmasti kiva maku yhdistelmä.
*pullataikinan näppärä käyttö
*Hauska ja erilainen idea!
*pullapitko vähän häiritsee kakun pinnalla, muutoin varmasti ihan maistuva kakk
*Mulle ihan uusi idea tehdä pullataikinaan, miksei! Onko pulla hankala leikattava noin koristeena? Kinuski ja herukat kiva yhdistelmä.
*Pullapohja on kiva idea! Täyte kuulostaa ihanan täyteläiseltä.
*Rohkea kokeilu. Varmasti hyvänmakuinen kakku. koristelussa oli nähty vaivaa
*Hauska idea, pullainen pohja ja pullatahka. Varmasti hyvaa!
*Pullapohja olisi kokeilemisen arvoinen. Itse olisin varmaan laittanut pullaa päälle pienempinä paloina reunoille, mutta hauska se on noinkin.
*********************************
6. Omena-kaurahyydykekakku – kakkumonsteri.
Pisteet]1
*Vasta reseptiä lukiessa huomasin että vänijatäytteen alla on herkullinen omena-kaura kerros. Tämä kakku on varmasti hyvää ja kokeilemisen arvoinen, sitten kun se syksy joskus tulee.
*Herkullisen kuuloinen, jotain esillepanoon oisi voinut väriksi lisätä
*hauska kaurapaistos kerros idea
*Varmat perusmaut, epäilemättä hyvää!
*Hauska idea tehdä kakku paistoksen päälle. Nam!
*Hienoja kotimaisia makuja, taattu yhdistelmä. Olisin halunnut nähdä leikatun palan. Pinnan koristelussa olisi ehkä voinut hyödyntää omena-kaurapaistosta tms., raaka omena tummuu niin helposti.
*Yksinkertainen ja hyvä ohje!
*VARMA HERKKU KAIKESSA YKSINKERTAISUUDESSAAN !
*Tässäkin oiva idea, tuoda omena-kaurapaistos kakkuun.
*Omenat päällä ovat kauniit, vaikkakin olisin tykännyt niistä vielä enemmän esim. hieman karamellisoituna ja pehmeämpänä.
*****************************
12. Syksyinen tuorejuustopiirakka – piipak.
Pisteet] 1
*Mielenkiintoinen resepti kun perinteiset täyte ainekset on upotettu jo pohjaan. Positiivista myöskin kuivattujen ainesten käyttö, tätä voi tehdä muulloinkin kuin sesonki aikana.
*Kuulostaa todella herkulliselta
*Hauska idea käyttää kanttarellit pohjaan eikä täytteeseen!
*erikoisemman kuuloinen pohja -ja tämä menee kokeiluun ystäväporukalle!
*Kuivatut sipulit sekä kanttarellit pohjataikinassa ovat loisto idea!
*Pohja vaikuttaa erittäin hyvältä kanttareineen kaikkineen. Olisin kaivannut täytteeseenkin kasviksia. Tuoresalaattikin kyllä näyttää hyvältä.
***********************
Aihe on lukittu.
Sivu luotiin ajassa: 0.216 sekuntia