Toukokuun 2012 extrahaaste: Valio!

Lisää
29.04.2012 13:49 - 29.04.2012 13:49 #19941 : Tanja
Tähän haasteeseen voivat osallistua ainoastaan etukäteen mukaan ilmoittautuneet.
Osallistujat postaavat omilla nimimerkeillään leipomuksen kuvan, johon ovat käyttäneet Valion uutuustuotteita, toukokuun alussa kauppoihin tulevia tuorejuustoja.

Liitetiedosto:


Osallistujat postaavat leipomuksensa resepteineen kaikkineen Valion reseptipankkiin . Kun kaikki leipomukset ovat esillä kummassakin paikassa, lähettää Valio kiitoksena osallistujille pienet söpöt kylmälaukut.

Lisätkää postaukseenne linkki Valion sivulle postaamaanne reseptiin!

Nyt odotellaan vesi kielellä milloin uutuudet tupsahtavat kauppoihin ja mitä osallistujat niistä keksivät!
Leipomis- ja postausaikaa heillä on koko toukokuun ajan.
Aihe on lukittu.
Lisää
05.05.2012 19:02 - 05.05.2012 19:02 #13510 : Kermaruusu
Vastaus käyttäjältä Kermaruusu aiheessa Re: Toukokuun 2012 extrahaaste: Valio!
Valitsin extrahaasteen kahdesta tuorejuustovaihtoehdosta mangotuorejuuston. Tuorejuustossa maistui kivasti mango ja siinä oli mukana myös mangon paloja eli tuorejuusto ei ollut ihan tasaista massaa. Ohje on monivaiheinen, mutta suht yksinkertainen. Mangomousseen halusin laittaa yksinkertaiset aineet, jotta mangotuorejuusto saisi tulla sieltä hyvin esille kun sitä tässä haasteessa haettiin.


Mangomoussekakku mansikka- ja mangosydämillä



Pohja

1 kpl Kananamuna
1/2 dl Sokeri
4/5 dl Vehnäjauho
1/5 dl Kaakaojauhe

Mango-vaniljamelba

1 kpl Mango, tuore
1/2 dl Vesi
1 rkl sokeri
1 tl vaniljasokeri
2 kpl liivatelehti

Mansikkamelba

200 g Mansikka
1 rkl sokeri
2 rkl vesi
2 kpl liivatelehti

Mangomousse

3 dl kerma
1 prk Mangotuorejuusto
4/5 dl sokeri
12 g liivatelehti
2 tl sitruunamehu

Koristeluun
tuoreita mansikoita

Pohja
Vatkaa kananmuna ja sokeri vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Laita irtopohjavuoan (halk.22cm) pohjalle leivinpaperi ja kaada massa vuokaa. Paista 200 asteessa 6-7 min.

Mango-vaniljamelba
Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. Kuori ja kuutioi mango. Laita kattilaan mangokuutiot, vesi ja sokerit. Keitä n.4 min, jotta mango pehmenee. Soseuta. Laita irtopohjavuoan (halk.18cm) pohjalle leivinpaperi. Sulata liivatelehdet kiehuvaan vesitilkkaan ja kaada seos ohuena nauhana mangososeen sekaan. Kaada seos vuokaan ja anna hyytyä n.1-2h. Vuoan voi laittaa myös pakastimeen, jolloin hyytyminen tapahtuu nopeampaa.

Mansikkamelba
Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. Laita kattilaan pakastemansikat, vesi ja sokeri. Keitä 2-3 min. Soseuta. Sulata liivatelehdet vesitilkkaan ja kaada ohuena nauhana mansikkasoseen sekaan. Laita irtopohjavuoan pohjalle (halk.18 cm) leivinpaperi ja kaada mansikkasose vuokaan. Anna hyytyä 1-2h. Vuoan voi laittaa myös pakastimeen hyytymään.

Mangomousse
Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. Vaahdota kerma. Laita kulhoon mangotuorejuusto, sokeri ja sitruunamehu. Sekoita tasaiseksi. Sulata liivatelehdet kiehuvaan vesitilkkaan ja kaada se ohuena nauhana tuorejuuston sekaan. Lisää lopuksi vaahdotettu kerma.

Kakun kokoaminen
Laita irtopohjavuokaan (halk. 20-22cm) paistettu kakkupohja. Pohjan päälle laitetaan hyydytetty mansikkamelba. Kaada puolet mangomoussesta vuokaan. Tasoita pinta tasaiseksi. Nosta mangomoussen päälle, keskelle vuokaa hyydytetty mango-vaniljamelba. Kaada lopuksi loput mangomoussesta vuokaan ja tasoita pinta. Laita kylmään hyytymään 3-4 tunniksi.

Irrota kakku vuoasta ja koristele tuoreilla mansikoilla.



http://www.valio.fi/reseptit/mangomoussekakku-mansikka--ja-mangosydamilla/
Aihe on lukittu.
Lisää
06.05.2012 21:58 - 06.05.2012 21:58 #13519 : Emma
Vastaus käyttäjältä Emma aiheessa Re: Toukokuun 2012 extrahaaste: Valio!
Postaus poistettu tänään
Aihe on lukittu.
Lisää
07.05.2012 16:21 - 07.05.2012 16:21 #13546 : Vispilä
Vastaus käyttäjältä Vispilä aiheessa Re: Toukokuun 2012 extrahaaste: Valio!
Mangomarenkileivokset



Marengit säilyvät kuivassa ja viileässä paikassa pari viikkoa, joten ne voi valmistaa jo hyvissä ajoin.

Marenki]http://www.valio.fi/reseptit/mangomarenkileivokset/[/url]
Aihe on lukittu.
Lisää
07.05.2012 23:26 - 07.05.2012 23:26 #13555 : Ebe
Vastaus käyttäjältä Ebe aiheessa Re: Toukokuun 2012 extrahaaste: Valio!
Vol-au-vent, sitruunaiset suupalat

Kotona vietettäviin juhliin on hyvä tehdä leivonnaisia, joita on helppo syödä myös seisaaltaan, valmistuaineet ovat edullisia sekä yksinkertaisia ja että suurimman osan työvaiheista voi tehdä etukäteen. Näitä "tuuleen lentäviä" pikkuherkkuja voi täyttää myös suolaisilla vaihtoehdoilla.



Voitaikinakuoret (n. 25 kpl)]Täyte:[/b]
200 g Valion Viola sitruunatuorejuustoa
2 dl Valion vispikermaa
70 g valkosuklaata

Kupin pohjalle]
0,5-1 dl Lemon Curdia tai mansikkamarmeladia

Koristelu]
tuoreita mansikoita
valkosuklaata tai sitruunamelissan lehtiä

Työvaiheet]
1. Sulata taikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan. Kauli ne ohuemmiksi ja ota pyöreällä muotilla paloja (halkaisija n. 5 cm). Tee joka toiseen aukko keskelle (halk. n. 3,5 cm). Siirrä kokonaiset palat leivinpaperin päälle uunipellille.
2. Voitele kokonaiset ympyrät kevyesti kananmunalla ja aseta aukolliset ympyrät päälle ulkoreunat tasan. Voitele myös reunat kananmunalla. Pistele keskelle muutamia reikiä haarukalla. Käytin näissä piparkakkureunaista muottia.
3. Paista voitaikinakuppeja 225 asteessa noin 10 min. tai kunnes ovat kypsiä. Varsinkin valmistaikina kohoaa uunissa reippaanlaisesti ja kupit saattavat kaatua. Voit varovasti muotoilla niitä pystyyn lämpiminä uunista oton jälkeen. Anna jäähtyä.
4. Sulata valkosuklaa ja sekoita se tuorejuuston sekaan. Vatkaa vispikerma ja sekoita tuorejuusto-valkosuklaaseos mukaan. Pursota ensin Lemon Curdia tai mansikkamarmeladia kupin pohjalle vajaan teelusikallisen verran (tai haluamasi määrän) ja täytä loppu kupista sitruunaisella vaahdolla. Koristele mansikoilla ja valkosuklaalla tai vaikkapa sitruunamelissan lehdillä. Humpsaus tomusokeria kruunaa koristelun.

Vinkki: Käyttämällä suurempia muotteja saat tehtyä leivoksia. Vaahdon päälle voi leikata silloin enemmän mansikoita ja tarvittaessa laittaa kiilteen päälle.

Lopuista taikinanrippeistä tein muutamia voitaikinasarvia, nam!



http://www.valio.fi/reseptit/vol-au-ven ... -suupalat/
Aihe on lukittu.
Lisää
08.05.2012 12:55 - 08.05.2012 12:55 #13566 : Katjuzqa
Vastaus käyttäjältä Katjuzqa aiheessa Re: Toukokuun 2012 extrahaaste: Valio!
Sitruuna-kinuskimuffinit

Raikkaan sitruunaiset muffinit, joissa päällä makoisa valkosuklaakinuski.
http://www.valio.fi/reseptit/sitruuna-kinuskimuffinit/

http://www.valio.fi/mediafiles/fa931d0c-b016-4048-b10f-bfc05f452538/610x410

2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
200 g Valio Viola sitruunatuorejuustoa
2 rkl sitruunatahnaa
2 kananmunaa
3/4 dl öljyä

Täyte:
vajaa 1 dl sitruunatahnaa

Kuorrute:
1 dl sokeria
1 dl vispikermaa
50 g valkosuklaata

1. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja sokeri.
2. Sekoita toisessa kulhossa pehmitetty tuorejuusto, sitruunatahna, kananmunat ja öljy.
3. Yhdistä nesteseos kuiviin aineisiin ja sekoita tasaiseksi.
4. Nostele puolet taikinasta muffinivuokien (12 kpl) pohjille. Lisää jokaiseen vuokaan teelusikallinen sitruunatahnaa.
5. Nostele muffinien pintaan loppu taikina ja paista muffineja 200 asteessa 17 - 20 minuuttia.
6. Valmista kuorrute kuten kinuski. Sulata sokeri pannulla ja paahda sitä hetki varoen. Lisää kerma ja sekoittele, kunnes sokeri sulaa kerman joukkoon.
7. Nosta kinuski pois liedeltä ja anna jäähtyä hetki. Paloittele sekaan valkosuklaa ja sekoita tasaiseksi.
8. Kuorruta jäähtyneet muffinit kuorrutteella ja koristele.
Vinkki: Sitruunatahna kannattaa valmistaa itse. Se säilyy jääkaappissa noin viikon. Sekoita kattilassa 2 sitruunan raastettu kuori ja mehu, 2 dl sokeria, 2 kananmunaa ja 2 tl maissitärkkelystä. Kuumenna, kunnes tahna pulpahtaa. Sekoita joukkoon 50 g voita.
Aihe on lukittu.
Lisää
10.05.2012 16:02 - 10.05.2012 16:02 #13596 : Tilli85
Vastaus käyttäjältä Tilli85 aiheessa Re: Toukokuun 2012 extrahaaste: Valio!
Mangomuffinit

valmistusaineet
100 g voita
2 kpl munia
2 dl Sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 rkl perunajauhoja
3 dl Vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 prk säilykemangoa
kuorrute
200 g mangotuorejuustoa
3 rkl Tomusokeria

Valmistus
Sulata rasva
vaahdota munat ja sokeri
Sekoita kuivat aineet keskenään
paloittele säilykemango
lisää munasokeri vaahtoon jauhot ja voi sula vuorotellen
lisää taikinaan mango
jaa taikina muffinivuokiin
paista 200asteisessa uunissa n.20min ja anna jäähtyä
sekoita tomusokeri ja tuorejuusto
koristele

http://www.valio.fi/mediafiles/b18cf708-5ec9-43a2-ab49-7bee3628b570/610x410

http://www.valio.fi/reseptit/mangomuffinit-1/

05/15 syntyneen prissessan leipova äiskä. Kynnen aluset useasti myös mullassa puutarhassa vietetyn ajan takia :)
Aihe on lukittu.
Lisää
11.05.2012 17:40 - 11.05.2012 17:40 #13618 : Piipak
Vastaus käyttäjältä Piipak aiheessa Re: Toukokuun 2012 extrahaaste: Valio!
MANGO-VADELMAPILVI

Sattuma sai minut valitsemaan mangotourejuuston ja yhdistin siihen ihanaa marenkia.
Liitetiedosto:



Valmistusaineet

1 prk mangotuorejuustoa
1 prk säilykemangoa, ilman lientä
400 g murotaikinaa
3 kpl valkuaista
3 1/2 dl sokeria
200 g vadelma
1/2 kpl sitruunan mehua
1 rkl tomusokeria

Valmistusohje

Taputtele murotaikina piirakkavuokaan niin että se ylettyy myös reunoille. Paista pohja kypsäksi noin + 175 astetta ja 10 min uunisi mukaan. Jäähdytä pohja. Levitä jäähtyneen pohjan päälle ensin mangoturejuusto ja sen päälle mangoviipaleet.

Soseuta vadelmat ja sekoita niihin 1,5 dl sokeria niin että se sulaa. Vatkaa puhtaassa ja kuivassa kulhossa valkuaiset, sitruunan mehu ja 1 dl sokeria marengiksi. Lisää vaahtoon vielä 1 dl sokeria hyvin vatkaten. Käänetele , siis älä vatkaa, vadelmasose muutamassa erässä marengin joukkoon. Levitä marenki piirakan päälle ja paista uunissa + 250 astetta noin 5 min kunnes marenki on saanut väriä. Sihtaa valmiin piiraan päälle tomusokeria.

Piirakka on parhaimmillaan samana päivänä, mutta voit tehdä piirakan edellisenä päivänä marenkia vaille valmiiksi.

Kamera tietenkin ryttyili leivontapäivänä ja kuva on otettu vasta seuraavana päivänä , marenki ei tietysti ollut enää kauneimmillaan mutta maku
http://www.valio.fi/reseptit/vadelma-mangopilvi/
Aihe on lukittu.
Lisää
12.05.2012 16:12 - 12.05.2012 16:12 #13575 : Ebe
Vastaus käyttäjältä Ebe aiheessa Re: Toukokuun 2012 extrahaaste: Valio!
Whoopies

Näitä Amerikasta rantautuneita makeita kakkusia on tehnyt mieli leipoa jo pitkään ja nyt sitten innostuin kokeilemaan näitä mangotuorejuuston kera. Ohje on oma versio useammasta reseptistä.



Valmistusaineet]

5 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 dl taloussokeria
80 g Valion voita
1 1/2 dl Valion turkkilaista jogurttia
2 kpl kananmunaa
1 tl vaniljasokeria
1 dl fariinisokeria

Täyte]
400 g Valion mangotuorejuustoa
200 g tummaa suklaata
1 dl tomusokeria

Koristelu]
Valmistusohje


1. Siivilöi kulhoon vehnäjauhot, leivinjauhe ja ruokasooda. Lisää taloussokeri ja sekoita hyvin sekaisin.

2. Sulata voi, anna hetki jäähtyä. Lisää jogurtti, kananmunat, vaniljasokeri ja fariinisokeri. Sekoita hyvin.

3. Yhdistä kuivat aineet kosteisiin aineksiin ja sekoita taikina tasaiseksi. Lusikoi taikina pursotinpussiin.
Pursota leivinpaperin päälle ympyröitä (halkaisijaltaan 2-3 cm). Jätä reilusti väliä toisiinsa, n. 5 cm, koska taikina paisuu uunissa. Anna seistä noin. 5 min ennen paistoa.

4. Paista whoopiet 180 asteessa 10-12 min, kunnes ne ovat kauniin vaaleanruskeita. Anna jäähtyä.

6. Sulata suklaa ja sekoita se tuorejuustoon. Makeuta tomusokerilla makusi mukaan. Lusikoi täyte pursotinpussiin ja pursota kakkusen tasaiselle puoliskolle täytettä. Paina toinen puolisko kiinni ja koristele halutessasi reuna kastamalla se samantien kookoshiutaleisiin, nonparelleihin tai suklaaströsseliin.

Jos täytettä jää yli, käytä se esim. muffinssien koristeluun. Täyte säilyy jääkaapissa muutaman päivän.

Pikkukakkusia.


http://www.valio.fi/reseptit/whoopies/
Aihe on lukittu.
Lisää
12.05.2012 16:39 - 12.05.2012 16:39 #13620 : Kakkumonsteri
Vastaus käyttäjältä Kakkumonsteri aiheessa Re: Toukokuun 2012 extrahaaste: Valio!
Mango ja sitruuna minijuustokakut



Nämä juustokakkuset ovat tämän vuoden äitienpäiväleivoksia. Tällaisia olen jo halunnut kokeilla kauan. Jos leivoksista tekee noin 8cm korkeita, riittää yhdestä leivoksesta kahdellekin. Tällöin saa ehkä 6 leivosta yhteensä. Pienempiä leivoksia tehdessä saa 4 sitruunaleivosta vadelmakuorrutteella ja 4 mangoleivosta mangokuorrutteella. Tosi kivasti passaa yhteen sitruuna ja vadelmat. Tuo mangotuorejuusto on täydellinen juustokakkujen tekoon mangonystäville. Maku on aika mieto, mutta mango maistuu selkeästi.

Tässä linkki Valion sivuille, josta resepti myös löytyy:
http://www.valio.fi/reseptit/mango-ja-s ... ustokakut/

Pohja]
125g voita
2dl sokeria
75g suklaata
2 munaa
1tl vaniljasokeria
2dl jauhoja
ripaus suolaa
[/list]

Sulata voi ja suklaa kattilassa. Jäähdytä hieman. Lisää sokerit ja suola. Lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen. Lisää lopuksi jauhot. Paista 25cm irtopohjavuoassa 175asteisessa uunissa noin 20min. Anna jäähtyä. Leikkaa pohjasta ympyrämuotilla pieniä ympyröitä. Kiedo pohjien ympärille reunakalvot (kakkutarvikeliikkeistä, mielellään 10cm korkeat) tiiviisti ja kiinnitä maalarinteipillä.

Sitruunatäyte:
    Lemon curd tahnaa
    2,5dl kermaa
    1prk Valio sitruuna tuorejuustoa
    30g valkosuklaata
    3liivatelehteä
    ½dl sitruunamehua

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 10min. Vaahdota kerma. Lisää juusto. Sulata suklaa, jäähdytä ja lisää seokseen. Kuumenna mehu kiehuvaksi ja liota liivatteet siihen. Jäähdytä 1-2min ja lisää seokseen.
Sivele 4pohjan päälle lemon curd tahnaa ja kaada täyte pohjien päälle. Anna hyytyä jääkaapissa 4h.

Vadelmapäällys:
    200g vadelmia
    2liivatelehteä
    tilkka kuumaa vettä

Soseuta marjat tehosekoittimessa. Sulata liotetut liivatteet veteen ja lisää joukkoon. Kaada hyytyneiden sitruunaleivosten päälle. Hyydytä jääkaapissa noin 2h.

Mangotäyte:
    2,5dl kermaa
    1prk Valio mango tuorejuustoa
    ½dl sokeria
    3liivatelehtä
    ½dl mangosäilykemehua

Valmista kuten sitruunatäyte.

Mangopäällys:
    1 prk säilykemangoja
    2liivatelehteä
    tilkka kuumaa vettä

Soseuta mangot ja lisää kuumaan veteen liotetut liivatteet joukkoon. Kaada hyytyneiden mangoleivosten päälle. Hyydytä 2h.

Kun kaikki kerrokset ovat hyytyneet, poista reunakalvot. Koristele leivokset sulalla suklaalla ja sokerimassakoristeilla.



Ihanaa äitienpäivää kaikille!
Aihe on lukittu.
Lisää
12.05.2012 18:14 - 12.05.2012 18:14 #13623 : Markka
Vastaus käyttäjältä Markka aiheessa Re: Toukokuun 2012 extrahaaste: Valio!
Sitruuna-aprikoosipiiras

Murotaikina pohjainen tuorejuusto täytteinen piiras. Piiras saa sitruunaisen makunsa
Valion Viola® sitruuna tuorejuustosta. Valion sivulta löytyy myös http://www.valio.fi/reseptit/sitruuna-aprikoosipiiras/

http://i1151.photobucket.com/albums/o624/markka00/IMG_0883.jpg?t=1336846222

Pohja:
150 g voita
1 dl sokeria
1 muna
2,5 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita

Sitruunakiisseli:
1/2 dl sitruunan mehua
1 dl vettä
1 rkl maissitärkkelystä
2 rkl sokeria
1 pieni muna
1/2 dl kermaa

Täyte:
1 annos sitruunakiisseliä
1 rs Valio Viola® sitruuna tuorejuustoa
1/4-1/2 dl sokeria
1 muna
noin 1 prk aprikoosin puolikkaita

Keitä ensin sitruunakiisseli jäähtymään. Laita kattilaan mehut, maissitärkkelys ja sokeri. Kuumenna kiisseli kiehuvaksi ja anna poreilla hetki. Sekoita kerma ja kananmuna sekaisin. Ota kiisseli pois liedeltä ja sekoita kerma-muna-seos kiisseliin ohuena nauhana hyvin kokoajan vatkaten. Laita kiisseli jäähtymään kylmään vesihauteeseen.

Vatkaa pohjaa varten pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi, lisää sitten kanamuna hyvin vatkaten. Lisää joukkoon kuivat aineet ja sekoita nopeasti taikinaksi. Painele taikina voidellun ja korppujauhotetun piirasvuoan pohjalle ja reunoille.
Pehmennä tuorejuusto ja lisää siihen muna, sokeri ja kiisseli. Sekoita tasaiseksi ja kaada pohjan päälle. Asettele valutettuja aprikoosin palasia täytteen päälle. Paista piirasta 200-asteisessa uunissa keskitasolla noin 25-30 minuuttia.

Oikein hyvää äitienpäivää!
Aihe on lukittu.
Lisää
12.05.2012 21:06 - 12.05.2012 21:06 #13627 : Markka
Vastaus käyttäjältä Markka aiheessa Re: Toukokuun 2012 extrahaaste: Valio!
Sydämellinen mango-piiras

Tein vielä Valion haasteeseen mango tuorejuustosta piiraan. Samalla pohjalla, kuin sitruuna-aprikoosi-piiraassa, mutta erityyppisillä täytteillä. Tämä mango-piiras on suhteellisen makea. Piiraaseen on käytetty Valion uutta Viola® mango tuorejuusto laktoositonta. Pohja on yksinkertainen muropohja ja päällä on passionhedelmää ja mangoa. Valion sivuilta löytyy osoitteesta]http://www.valio.fi/reseptit/sydamellinen-mango-piiras/[/url]

http://i1151.photobucket.com/albums/o624/markka00/IMG_0898.jpg?t=1336856579

Pohja:
150 g Valio voi normaalisuolainen
1 dl sokeria
1 kpl muna
2 1/2 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita

Täyte:
1 prk Valio Viola® mango tuorejuusto
1 1/2 dl Valio kuohukerma
2 rkl sokeria
2 kpl passionhedelmää
2 pala säilykemangoa
3 rkl tomusokeria


Pohja:
Vatkaa pohjaa varten pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi, lisää sitten kanamuna hyvin vatkaten.
Lisää joukkoon kuivat aineet ja sekoita nopeasti taikinaksi.
Painele taikina voidellun ja korppujauhotetun piirasvuoan pohjalle ja reunoille.
Paista piiraspohjaa 200-asteisessa uunissa keskitasolla noin 20-25 minuuttia.
Anna pohjan jäähtyä ennen täyttämistä.

Täyte:
Vatkaa täytettä varten kerma vaahdoksi.
Lisää kerman joukkoon tuorejuusto ja sokeri ja sekoita tasaiseksi.
Levitä täyte pohjan päälle.
Paloittele/mursaa mangoa piiraan päälle.
Halkaisen passionhedelmät ja kaavi hedelmäliha lusikalla kuppiin.
Lisää passionhedelmään sokeri ja valuta sitten piiraan päälle.
Aihe on lukittu.
Lisää
13.05.2012 08:29 - 13.05.2012 08:29 #13629 : Tekila
Vastaus käyttäjältä Tekila aiheessa Re: Toukokuun 2012 extrahaaste: Valio!
Mango-valkosuklaajuustokakku

Ihanan hempeä juustokakku, jossa maistuu valkosuklaa ja mango ihanasti!
Linkki Valion Reseptipalveluun]http://www.valio.fi/reseptit/mango-valkosuklaajuustokakku/[/url]



Valmistusaineet
Pohja:
125 g Digestive-keksejä
50 g Valkosuklaata
80 g Valio voi suolaamaton
Kakku:
1/2 dl omena-mehua
5 kpl liivatelehteä
150 g valkosuklaata
2 kpl munaa
200 g Valio mango tuorejuustoa
1 1/4 dl Sokeria
2 dl Valio kuohukerma laktoositon
1 dl mango sosetta
Koristeet:
50 g Valkosuklaata
3 kpl ananaskirsikoita

Pohja:
Murusta keksit ja valkosuklaa tehosekoittimessa. Sekoita joukkoon sulannut voi. Tasoita pohja 22 cm leveään irtopohjavuokaan, jonka pohjalle on pingotettu leivinpaperi.

Kakku:
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai mikrossa. Anna jäähytä hetken aikaa. Yhdistä tuorejuusto, keltuaiset ja sokeri ja vatkaa tasaiseksi massaksi, niin että sokeri on sulannut joukkoon. Kaada kattilaan omenamehu ja laita lämpenemään liedelle. Purista liivatteista vesi pois ja sulata ne mehuun. Anna hetken jäähtyä ja valuta nauhana tuorejuusto-keltuaisseokseen. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Nostele ensiksi kerma tuorejuusto-keltuaisseokseen. Sen jälkeen valkuaiset. Kaada seoksesta puolet vuokaan ja levitä mangososetta väliin. Sekoita lusikalla tasaiseksi. Kaada loput seoksesta vuokaan ja peitä kelmulla. Anna vetäytyä vähintään 2-4h jääkaapissa, mieluusti aamuun.
Koristeet

Sulata valkosuklaata ja kaada lusikallinen suklaata leivinpaperille. Vedä lusikalla ylöspäin niin valkosuklaa leviää "lehdeksi". Laita suklaalehdet hetkeksi pakastimeen, jotta ne jähmettyy. Paina lehdet kakunpinnalle. Avaa ananaskirsikoiden lehtiä leveämmäksi ja paina ne kakun pintaan.
Aihe on lukittu.
Lisää
13.05.2012 18:27 - 13.05.2012 18:27 #13636 : MintChocolate
Vastaus käyttäjältä MintChocolate aiheessa Hedelmäinen marenkikakku


Marenki]http://i47.tinypic.com/vorek0.jpg[/img]
http://www.valio.fi/reseptit/hedelmainen-marenkikakku/
Aihe on lukittu.
Lisää
14.05.2012 07:54 - 14.05.2012 07:54 #13642 : TaikaKokki
Vastaus käyttäjältä TaikaKokki aiheessa Re: Toukokuun 2012 extrahaaste: Valio!
Raikas hedelmäinen piiras kesän juhliin.
https://www.valio.fi/reseptit/mansikka-sitruunapiiras/

Liitetiedosto:

Valmistusaineet
Pohja
175 g voi
400 g jauhettuja digestivekeksejä

Kreemi
1/2 dl sitruunan- ja/tai limenmehua
397 g 1 tlk kondensoitua maitoa
1 dl kookosmaitoa
6 kpl kananmunan keltuaista

Kuorrutus
2 dl Valio HYLA® kuohukerma
200 g Valio Viola® sitruun tuorejuusto
1/2 rkl raastettua limetinkuorta
1/2 rkl raastettua sitruunankuorta
1 tl vanilijasokeri
2 rkl sokeri

Koristeeksi
500 g tuoreita mansikoita
2 kpl kiiviä


Pohja
Tee ensin kakun pohja. Sulata voi, jauha keksit ja yhdistä ne. Painele voideltuun vuokaan ja paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.
Täyte
Sekoita seuraavaksi kaikki kreemin ainekset hyvin keskenään. Kaada kreemi jäähtyneelle pohjalle ja paista 150 asteessa 30 minuuttia. Anna kakun levätä jääkaapissa yön yli.
Kuorrutus
Vatkaa kuorrutuksen kerma ja lisää joukkoon tuorejuusto. Mausta limetin- ja sitruunankuorella, vaniljasokerilla ja sokerilla. Koristele kakku lopuksi lohkotuilla hedelmillä.

Nauti auringonpaisteessa kasvot aurinkoa kohti
Aihe on lukittu.
Lisää
14.05.2012 08:35 - 14.05.2012 08:35 #13643 : Emmi
Vastaus käyttäjältä Emmi aiheessa Re: Toukokuun 2012 extrahaaste: Valio!
Valitsin toukokuun extrahaasteeseen mangotuorejuuston, joka mielestäni maistui juuri sopivasti hyytelökakussa, mutta suuri mangon ystävä voi laittaa kaksikin purkkia tuorejuustoa Kakku oli mielestäni parhaimpia hyytelökakkuja, joita olen maistanut ja maku oli ihanan pehmeä ja raikas!

http://www.valio.fi/reseptit/mangohyyte ... lisatty=ok



Pohja]

200 g kaurakeksejä
75 g Valio voi normaalisuolainen

Täyte]

4 kpl liivatelehteä
200 g Valio mango-tuorejuusto
1 1/2 dl sokeria
3 tl vaniljasokeria
2 rkl sitruunamehua
3 dl Valio kuohukerma

Kiille]

3 dl mangososetta
3 kpl liivatelehteä
2 rkl sitruunamehua

Pohja]

Murenna keksit muruiksi ja sekoita sulanut rasva joukkoon. Taputtele keksipohja 24 cm irtopohjavuoan pohjalle.

Täyte]

Liota liivatteita kylmässä vedessä n. 5-10 minuuttia. Sekoita tuorejuusto ja sokerit keskenään. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää tuorejuustoseokseen. Kiehuta kattilassa sitruunamehu, ota hellalta ja lisää sinne vedestä pois puristetut liivatteet. Anna seoksen jäähtyä hetken aikaa. Lisää liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen. Kaada täyte pohjan päälle ja tasoita pinta. Nosta jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.

Kiille]

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen 5-10 minuutiksi. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi, purista vesi pois liivatteista ja sulata liivatteet veteen. Kaada liivateseos ohuena nauhana mangososeen joukkoon koko ajan sekoittaen. Kaada kiille kakun päälle ja nosta kylmään hyytymään. Pyöräytä varovasti veitsellä kakun ympäri että reuna irtoaa ja irrota vuoka. Koristele kakku halutessasi.

Aihe on lukittu.
Lisää
15.05.2012 06:45 - 15.05.2012 06:45 #13520 : Nekkukarkki
Vastaus käyttäjältä Nekkukarkki aiheessa Re: Toukokuun 2012 extrahaaste: Valio!
Kahden suklaan sitruunajuustokakku



Tässä tekeleeni toukokuun extrahaasteeseen. http://www.valio.fi/reseptit/kahden-suk ... ustokakku/
Ihka ensimmäistä kertaa tein tällaisen juustokakun ja pakko sanoa, että nyt tuli sellainen herkku, että oksat pois! Ulkonäkö ei päätä huimaa, mutta maku sitäkin enemmän.. Kannattaa kokeilla!



Pohja

100 g Voi
2 dl Sokeri
2 kpl Kananmuna
2 1/2 dl Vehnäjauho
1/2 dl Kaakaojauhe
2 tl Leivinjauhe
2 tl Vaniljasokeri
3 rkl Limoncellolikööri

Täyte

400 g Valio Viola sitruunatuorejuusto
300 g Ranskankerma
2 1/2 dl Sokeri
5 kpl Kananmuna
1 dl Limoncellolikööri
70 g Maitosuklaa
70 g Valkosuklaa

Koristelu

2 dl Vispikerma

Vatkaa voi ja sokeri keskenään ja lisää joukkoon kananmunat sekä limoncellolikööri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne joukkoon. Sekoita taikina tasaiseksi. Vuoraa tai voitele 26 cm halkasijalta oleva irttopohjavuoka ja levitä taikina vuoan pohjalle. Paista 175 asteessa noin 15 minuuttin ajan.

Pilko suklaat pieniksi. Mittaa yleiskoneeseen tuorejuusto sekä ranskankerma ja varkaa ne hyvin keskenään. Lisää sokeri ja yksitellen kananmunat sekä limoncellolikööri ja vatkaa täyte tasaiseksi. Levitä suklaat tasaisesti paistetun pohjan päälle ja kaada täyte niiden päälle.

Vuoraa vuoka ulkopuolelta foliolla ja nosta isomman vuoan sisälle. Kaada ennen paistamista isompaan vuokaan kiehuvaa vettä 2/3 kakkuvuoan korkeudesta. Paista 200 asteessa noin 15 minuutin ajan ja lopuksi 1 tunti 15 minuuttia 175 asteessa.

Nosta vuoka pois uunista ja anna hieman jäähtyä. Laita vuoka jääkaappiin ja anna sen vetäytyä yön yli.
Koristele kermavaahdolla. Voit käyttää koristelussa myös marjoja ja hedelmiä.
Aihe on lukittu.
Lisää
18.05.2012 14:53 - 18.05.2012 14:53 #13674 : Ebe
Vastaus käyttäjältä Ebe aiheessa Re: Toukokuun 2012 extrahaaste: Valio!
Gluteeniton ja laktoositon mangotäytekakku

Juhliin tarvitaan usein erikoisruokavaliota noudattaville erillisiä tarjottavia. Tämä kakku käy mainiosti suurimmalle osalle juhlaväkeä, erikseen ei tarvita ainakaan gluteenitonta kakkua. Kakkupohja on erittäin pehmeä, joten kostutuksen kanssa kannattaa olla varovainen.



Kakkupohja]
4 kpl kananmunia
11/2 dl Siro sokeria
1 dl perunajauhoja
1 dl gluteenitonta karkeaa jauhoseosta (Semper)
1 tl leivinjauhetta

Kostutus]
1 dl mango-appelsiini limonadia / mangomehua

Täyte]
200 g Valion mangotuorejuustoa
200 g Valion vaniljarahka
2 dl Valion laktoositonta vispikermaa
425 g säilykemangoa
1/2 dl tomusokeria
1 dl mangohilloa (Jam it)

Kuorrutus]
1 dl Valion laktoositonta vispikermaa
300 g marsipaania
tomusokeria

Valmistusohje

1. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Lisää ne siivilän läpi vaahtoon kevyesti sekoittaen. Jos siivilään jää jauhoseoksen karkeampia osia, ripottele ne lopuksi taikinaan.

2. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (halkaisija noin. 20 cm). Huomioi, että voitelurasva on laktoositonta ja korppujauho gluteenitonta!

3. Paista kakkupohja 200 asteessa noin 30 min tai kunnes kakku on kypsä. Anna jäähtyä ja kumoa leivinliinalle. Jätä kakkuvuoka päälle lopullisen jäähtymisen ajaksi. Kakkupohjan voi tehdä hyvin edellisenä iltana, siten kakkupohja on helpompi leikata kuin aivan tuoreeltaan.

4. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Valuta säilykemango siivilässä ja pilko se pieniksi paloiksi.Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa tuorejuusto ja rahka keskenään ja yhdistä kermavaahto käännellen vaahtoja lastalla/kaapimella mukaan. Sekoita säilykemangon palat vaahtoon ja mausta tomusokerilla maun mukaan.

5. Täytä kakku. Kostuta pohjia kevyesti, sillä gluteeniton kakkupohja on erittäin pehmeä koostumukseltaan. Levitä väleihin mangohilloa sekä täytevaahtoa.

6. Vatkaa kermavaahto vaahdoksi ja levitä se täytetyn kakun päälle. Jos säilytät kakkua pidempään, käytä marsipaanin alla voikreemiä. Kermavaahtoa ei tarvitse sokeroida.

7. Siivilöi leivonta-alustan päälle tomusokeria ja kauli marsipaani 2-3 mm paksuiseksi levyksi. Siirrä levy kakun päälle ja tasoita pinta sekä reunat. Leikkaa ylimääräinen marsipaani pois ja tee siitä halutessasi koristeita kakun pinnalle. Voit värjätä marsipaania elintarvikeväreillä.

Palakuva.



http://www.valio.fi/reseptit/gluteenito ... aytekakku/
Aihe on lukittu.
Lisää
20.05.2012 20:10 - 20.05.2012 20:10 #13697 : Henskis
Vastaus käyttäjältä Henskis aiheessa Re: Toukokuun 2012 extrahaaste: Valio!
Valkosuklaa-mangomuffinit

http://www.valio.fi/mediafiles/d2917cd2-6cad-4c55-a138-47b94db05b5a/610x410

Valmistusaineet

100 g voita
2 kpl kananmunia
1 1/2 dl sokeria
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 rkl perunajauhoja
100 g valkosuklaata
2 dl mangososetta (esim. Piltti)

Kuorrute

200 g Valio Viola® mango tuorejuustoa
1 dl vispikermaa
2 rkl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria

Valmistusohje

Sulata rasva ja anna sen jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Rouhi valkosuklaa ja sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää muna-sokerivaahtoon sula rasva, jauhoseos ja mangosose.
Sekoita taikina varovaisesti tasaiseksi. Jaa taikina muffinivuokiin ja paista 200 asteisessa uunissa n. 20 minuuttia. Jäähdytä muffinit.
Valmista kuorrute vatkaamalla ensin hieman vispikermaa. Vatkaa joukkoon tuorejuusto, tomusokeri ja vaniljasokeri. Pursota jäähtyneiden muffinien päälle.


http://www.valio.fi/reseptit/valkosuklaa-mangomuffinit/
Aihe on lukittu.
Lisää
20.05.2012 20:18 - 20.05.2012 20:18 #13698 : MaxinMami
Vastaus käyttäjältä MaxinMami aiheessa Re: Toukokuun 2012 extrahaaste: Valio!
Mangoleivokset uunissa (Gluteeniton&Laktoositon)

Liitetiedosto:



Pohjat]
100 g laktoositonta voita
1 dl tomusokeria
1 kpl munaa
1 1/2 dl mantelijauhetta
1 dl Semper finmix-jauhoseos
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

Täyte
150 g laktoositonta creme fraichea
125 g Piltti mangososetta
200 g Viola laktoositon mangotuorejuusto
1 1/2 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
3 kpl munaa
2 rkl perunajauhoja

Päälle
125 g Piltti mangososetta
2 rkl hillosokeria



Valmista ensin pohjataikina

* Sekoita huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri yhteen. Sekoita joukkoon muna. Yhdistä toisessa astiassa jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Lisää jauhoseos voi-sokeri-munaseokseen ja sekoita taikina nopeasti, mutta huolellisesti tasaiseksi massaksi. Laita jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Valmista täyte

* Yhdistä ainekset huolellisesti ohjeen mukaisessa järjestyksessä. Sekoita mahdollisimman vähän. Laita kylmään hetkeksi aikaa tasoittumaan.

Laita uuni lämpenemään +175asteeseen. Voitele leivosvuuat ja aloita vuokien täyttäminen.

Jaa pohjataikina 12 leivosvuuan pohjalle (Käytin 10cm halkaisijaltaan olevia vuokia). Taputtele taikina vuuan pohjalle tasaisesti. Jos laitat esim. rypsiöljyä hiukan sormiin, taikina levittyy helpommin.

Kaada täyte pohjan päälle. Huomioi, että täytät vuuan vain puoliksi, sillä täyte kohoaa runsaasti.

Laita vuuat uuniin. Paista n.30min. Peitä tarvittaessa paiston keskivaiheella pinta leivinpaperilla jotta pinta ei ruskistu. Ota leivokset pois uunista ja anna leivosten jäähtyä ennenkuin liikutat niitä.

Valmista päällinen. Kuumenna hillosokeri ja mangosose kattilassa. Sekoita ja anna kuplia miedolla lämmöllä hetki, jotta hillosokeri sulaa. Anna jäähtyä.

Levitä päällinen leivokselle ja anna makujen tasaantua jääkaapissa muutaman tunnin ajan.


Liitetiedosto:


http://www.valio.fi/reseptit/mangoleivo ... uteeniton/
Aihe on lukittu.
Lisää
23.05.2012 18:50 - 23.05.2012 18:50 #13722 : PullaAkka
Vastaus käyttäjältä PullaAkka aiheessa Re: Toukokuun 2012 extrahaaste: Valio!
Raikas sitruunainen raparperimarenkitorttu





Pohja

100g margariinia
3/4 dl sokeria
1 keltuainen
3 dl vehnäjauhoja


* Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri, lisää keltuainen ja viimeiseksi jauhot. Painele tasaiseksi.
* Painele halk. 20cm vuokaan taikinaa pohjalle ja noin 3 cm korkeudelle reunoille. Laita pohja jääkaappiin odottamaan, kunnes uuni on lämmennyt 200 asteeseen
* Paina foliosuikaleet tukemaan reunoja, pistele haarukalla pohja ja esipaista noin 10 -15 minuuttia


Raparperikiisseli

1,5 dl vettä
2 dl sokeria
2 dl raparperikuutioita
2 rkl perunajauhoja
4 keltuaista
2 rkl perunajauhoja
25g voita

* Keitä raparperikuutiot sokerivedessä pehmeiksi noin 7 minuuttia ja poista kattila liedeltä.
* Sekoita keskenäään keltuaiset ja perunajauhot tasaiseksi seokseksi.
* Lisää keltuaisseos hiukan jäähtyneiden raparperipalojen joukkoon, siirrä takaisin liedelle ja kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli sakenee.
Poista kattila liedeltä ja lisää joukkoon 25 g margariinia, sekoita tasaiseksi.
* Levitä kiisseli esipaistetun pohjan päälle.

Sitruunavaahto

1,5dl kermaa
1 pkt Viola sitruunatuorejuustoa
½ sitruunan kuori raastettuna
1 valkuainen kovaksi vaahdotettuna

Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää joukkoon tuorejuusto ja sitruunankuori. Nostele lopuksi kovaksi vatkattu valkuainen joukkoon.
Kun piiraspohja ja sen päällä oleva raparperikiisseli ovat jäähtyneet, levitä sitruunavaahto päälle.

Marenki

4 valkuaista
1,5 dl sokeria

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja valuta sokeri joukkoon hiljalleen ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Marenki on valmis, kun se jää kauniiksi tasaisiksi huipuiksi.
Levitä valmis marenki kauttaaltaan tortun päälle, myös reunoille.
Paista marenkiin kaunis ruskea väri 225 asteessa.

Torttu on parhaimmillaan muutama tunti kypsennyksestä, kun kiisseli ja vaahto ovat asettuneet kylmässä.

http://www.valio.fi/reseptit/sitruunain ... nkitorttu/
Aihe on lukittu.
Lisää
25.05.2012 19:13 - 25.05.2012 19:13 #13738 : mare78
Vastaus käyttäjältä mare78 aiheessa Re: Toukokuun 2012 extrahaaste: Valio!
Tässä kakussa kokeilin kahta makua yhdessä; mangoa ja kookosta. Kakku ei ole kovin makea joten seuraksi sopii vaikka makea mansikkakastike.

Mango kookoshyydykekakku


Pohja]

1 kpl kääretorttupohjapala

Täyte]

2,5 dl kermaa
2 dl kookoskermaa
200g mangotuorejuustoa
4,5 rkl tomusokeria
6 liivatetta
1 tl vanilliinisokeria

Kiille]
1 dl mangososetta
1 dl vettä
3/4 dl sokeria
4 liivatetta

Valmistusohje

Vuoraa halk.20cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Aseta pohjalle hieman vuokaa pienempi kääretorttupala. Vatkaa kerma ja jaa se kahteen osaan .Lisää toiseen kermaan mangotuorejuusto ja mausta 1,5 rkl tomusokeria. Lisää toiseen kermaan 3 rkl tomusokeria, vanilliinisokeri ja kookoskerma. Laita liivatteet kylmään veteen 5 minuutiksi. Kiehauta tilkka vettä ja liuota liivatteet nesteeseen. Kaada puolet ensin mangokerman sekaan. kaada seos vuokaan ja tasoita pinta.Laita hetkeksi pakastimeen. Lisää loput liivatteet kookoskerman sekaan ja kaada varovasti vuokaan mangokerman päälle. Anna hyytyä jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään. Valmista kiille]http://www.valio.fi/reseptit/mango-kookoshyydykekakku/[/url]
Aihe on lukittu.
Lisää
30.05.2012 11:19 - 30.05.2012 11:19 #13772 : wadelmatassu
Vastaus käyttäjältä wadelmatassu aiheessa Re: Toukokuun 2012 extrahaaste: Valio!
Otan oikeuden omiin käsiini, ja kopioin suoraan valiolta koko lystin

Paistettu sitruunajuustokakku

http://www.valio.fi/mediafiles/e4a6e45e-1e54-4960-85a7-be23664d957d/610x410

Pohja

200 g Digestivekeksejä
100 g voita

Täyte

400 g Sitruunatuorejuustoa
200 g maitorahkaa
2 dl sokeria
1 1/2 dl perunajauhoja
3 kpl kananmunaa
2 dl kermaa

Koristeluun

100 g valkosuklaata

Valmistusohje


Sulata voi, murskaa keksit ja sekoita keskenään.
Painele voi-keksiseos irtopohjavuoan (22-24cm) pohjalle.
Sekoita tuorejuusto ja rahka sähkövatkaimella tasaiseksi.
Lisää seokseen sokeri ja perunajauhot ja sekoita.
Lisää kananmunat yksitellen ja lopuksi kerma.
Kaada massa vuokaan keksipohjan päälle ja paista 175 asteessa noin 40 minuuttia.
Anna kakun jäähtyä kunnolla ennen suklaakoristeiden lisäämistä.
Herkuttele jääkaappikylmänä


http://www.valio.fi/reseptit/paistettu- ... lisatty=ok
Aihe on lukittu.
Lisää
30.05.2012 12:45 - 30.05.2012 12:45 #13773 : Nat
Vastaus käyttäjältä Nat aiheessa Re: Toukokuun 2012 extrahaaste: Valio!


Suklaakakkupohja]
190g vehnäjauhoja
100g sokeria
40g kaakaojauhetta
1tl ruokasoodaa
½dl auringonkukkaöljyä
2tl väkiviinaetikkaa
½tl vaniljaaromia
1,25dl vettä


Kuumenna uuni 170 asteiseksi.
Mittaa jauhot, sokeri, kaakaojauhe ja sooda isoon kulhoon ja sekoita keskenään.
Mittaa kannuun öljy, etikka, vanilja-aromi sekä vesi ja vatkaa sekaisin. Kaada seos hitaasti jauhojen joukkoon kokoajan vatkaten. Jatka vatkaamista kunnes ainekset ovat täysin sekoittuneet.
Lusikoi taikina paperivuokiin, niin että kolmannes vuoasta jää tyhjäksi.

Juustokakkutäyte]
1pkt Valion sitruunatuorejuustoa
50g sokeria
1 kananmuna
ripaus suolaa
150g taloussuklaarouhetta


Vatkaa tuorejuusto, sokeri, kananmuna sekä suola tasaiseksi ja kuohkeaksi massaksi. Sekoita suklaarouhe joukkoon kevyesti nostellen.
Laita n ruokalusikallinen täytettä vuokiin suklaapohjan päälle. Paista uunissa n 20minuuttia.

Vaikka ihan ensimmäisenä ei tulisi mieleen laittaa makeaan leipomukseen viinietikkaa, niin voin sanoa että toimii. Nämä on ihan mielettömän hyviä!


http://www.valio.fi/reseptit/suklaa-tuo ... lisatty=ok
Aihe on lukittu.
Lisää
31.05.2012 16:12 - 31.05.2012 16:12 #13817 : PAMPULA
Vastaus käyttäjältä PAMPULA aiheessa Sitruunajuustokakku
Sitruunajuustokakku



Pohja
200g marie-keksejä
50g voita

Täyte
400g Sitruunatuorjuustoa
4rkl perunajauhoja
2tl vanilijasokeria
4munaa
1,5dl sokeria

Jauha keksit monitoimikoneessa hienoksi jauheeksi. Sulata voi ja sekoita keksijauheeseen.
Levitä keksi-voi-seos irtopohjavuoan (halk. n.22cm) pohjalle ja reunoille. Nosta jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita tuorejuusto toisessa kulhossa perunajauhon ja vanilijasokerin kanssa tasaiseksi massaksi. Yhditä nämä seokset keskenään varovasti.
Kaada täyte irtopohjavuokaan,
paista uunin keskiritilätasolla 175 asteessa 45min.

Paiston jälkeen kakun kannattaa antaa vetäytyä muutama tunti viileässä.



Hyvin paistoi uusi uuni

http://www.valio.fi/reseptit/sitruunaju ... lisatty=ok
Aihe on lukittu.
Sivu luotiin ajassa: 1.365 sekuntia
Toteutus: Kunena foorumi

Sponsorit 2017