Maaliskuun 2012 Haaste: Leivo Italia, Ranska tai Saksa

Lisää
29.02.2012 09:07 - 29.02.2012 09:07 #19908 : Anonymous
Matkustan ympäri Eurooppaa, laukussa kakkua ja maitoa vaan...

Maaliskuun haasteleipomus on jokin Italian, Ranskan tai Saksan makea leipomus. [/color]


• Tarkoitus on leipoa valintasi mukaan jokin ko. maan oma leipomus, ei siis kermakakkua Italian lipulla.

• Tämän haasteleipomuksen tulee olla ainakin osin uunissa paistettu.

• Leipomuksesta tulee riittää annos vähintään neljälle henkilölle.

• Osallistuminen tapahtuu tällä kertaa omilla nimimerkeillä.Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että jokainen haasteeseen osallistuja postaa omalla nikillään leipomuksensa suoraan haasteketjuun. Erillistä haaste tunnuksen käyttöä ei tässä haasteessa ole. Ei myöskään tarvitse ilmoittaa etukäteen leipomuksensa nimeä.

• Haasteeseen, kuten myös voittajan äänestämiseen voi osallistua kaikki
leivontafoorumin aktiivijäsenet .

• Osallistuva leipomus tulee olla leivottu 1. - 20. maaliskuuta 2012 välisenä aikana.

Osallistumisaika päättyy tiistaina 20.03.-12 klo 22.

Osallistumisviestiin tulee kirjoittaa] leipomuksen nimi, valmistuksessa käytetty resepti, lyhyt kertomus siitä, miten leipoja on kyseiseen leipomukseen törmännyt/päätynyt, sekä liittää
kaksi kuvaa leipomuksesta näkyviin käyttäen Img-tagia. Toisessa kuvassa tulee näkyä koko leipomus, toisessa haluamasi yksityiskohta leipomuksesta.

Viesti kannattaa esikatsella ennen lähettämistä. Kuvien uppaus nettiin ja viestiin lisääminen -tutoriaalista saattaa olla apua, voit myös testata koodien toimivuutta testipalstalla.
Voit tarvittaessa kysyä lisäohjeita yksityisviestillä haasteen emolta (Tiituska).

'Parhaan leipomuksen äänestys on 21.-31.03.2012 välisenä aikana]Tiituskalle[/b] ja pisteytyksellä]HUOM!
SPONSOREIDEN palkinnoilla palkitaan KUUSI (6) parasta leipomusta suoraan äänestystulosten perusteella.
Jos parhaalla leipomuksella on leivontablogi, laitetaan ao. linkki Leivontafoorumin etusivulle, kunnes seuraava haaste ratkeaa.[/color]

Varsinaisina palkintosponsoreina toimivat helmikuussa Leivontafoorumin vuoden 2012 yhteistyökumppaneista seuraavat]

Liitetiedosto:
Liitetiedosto:
Liitetiedosto:
Liitetiedosto:
Liitetiedosto:

Liitetiedosto:


Voit osallistua yleiseen keskusteluun tai kysyä haasteesta osiossa]"Haastehöpinät / 2012 maaliskuu"[/url]

Haasteen säännöistä ja järjestämisestä vastaa maaliskuussa Tiituska, modejoukko avustaa tarvittaessa.

Jos osallistuja ei noudata haasteen sääntöjä, hänen leipomuksensa voidaan jättää järjestäjän päätöksestä äänestyksen ulkopuolelle. Ohjeiden vastaista leipomusta ei palkita.

KAIKKI JOUKOLLA IDEOIMAAN JA LEIPOMAAN EUROOPPAA MAISTUVIKSI HERKUIKSI!
[/b]
Aihe on lukittu.
Lisää
04.03.2012 00:47 - 04.03.2012 00:47 #12745 : nami-hiiri
KOKOSMAKRONEN



Saksalainen kookosmakronen, "Deutche Kokosmakronen", on perinteinen, yksinkertainen ja maukas usein pienikokoinen kakkunen. Ehkä hieman täyttäväkin, kuten saksalaiset leipomukset yleensä. Se on rapea päältä, sisältä melko valkoinen, sekä aavistuksen sitkeä, mutta se sulaa suussa.



Vaikka se on alkujaan ollut joululeivonnainen, niin se on jo vuosikymmeniä kuulunut arjen herkkuihin ja kahvihetkiin. Alkuperältään se on, kuten niin moni muukin leipomus, vaatimaton ja koruton. Paisto antaa tarvittavaa eloa pintaan. Nykyään niitä näkee ohuin suklaaraidoin koristeltuina.
Juhla-asuisena vohvelikukkien kera niitä tapaa vain hiirenkolossa!

Saksalaiseen perinteeseen kuuluu laittaa ohut vohvelipaperi uunipellille (jopa pipareiden alle ) ja pursottaa kookos-valkuainen sen päälle ja vielä niin, että vohvelin reuna jää hieman näkyviin. Uunissa on tämänkin leipomuksen taipumus hiukan levitä!

Reseptejä löytyy useita, paikkakunnista ja leipojan ikärakenteesta johtuen. Jos kookoksen korvaa hasselpähkinäjauheella, niin ulkonäkö muuttuu lähinnä pikkuleiväksi, jossa on hasselpähkinä keskellä.

Hiiri on käyttänyt seuraavaa saksalaisesta lehdestä 10 vuotta sitten kopioitua reseptiä ja tehnyt vaihtelevasti isoja tai minikokoisia.

Resepti & valmistus ]

2 valkuaista
100 g ruskeaa sokeria
125 g kookoshiutaleita
15-25 kpl leivontavohvelia joko 50 mm tai 70 mm halkaisijaltaan
½ hyvin puhdistetun sitruunan kuorta ( ei kuuluu perinteiseen reseptiin )

Esilämmitä uuni 150°C

1. Laita kulho vesihauteeseen ja vatkaa valkuaiset puolikovaksi vaahdoksi. Lisää sokeria vähitellen ja jatka vatkaamista kunnes massa pysyisi vaikka ylösalaisin olevassa kulhossa.
2. Poista kulho vesihauteesta ja lisää kookoshiutaleita hiljakseen valkuaisvaahtoon varovasti lastalla käännellen.
3. Lisää joukkoon raastettu sitruunan kuori, jos käytät sitä makua raikastamaan. Kääntele lastalla muutamat kerrat.
4. Laita pellille leivontakiekot tai leivinpaperi.
5. Laita kiekoille/leivinpaperille massaa kahdella teelusikalla - jos haluat isompia makroneja niin käytä
ruokalusikkaa.
Voit myös pursottaa ja käyttää kukka- tai tähtikuviota.
6. Paista ensin 15 min ja avaa sitten uuninluukkua hieman, laita vaikka lusikka väliin ja anna paistua 20-25 min. lisää koosta riippuen – mutta älä kärvennä niitä! Kookosmakronien tulee olla kuitenkin vaaleita ja vain pinnasta hieman ruskettuneita.
7. Nosta pelti uunista ritilän päälle ja anna paistosten jäähtyä rauhassa.

Nauti kahvin tai teen kanssa. Maistuu myös löysän marjakastikkeen kanssa jälkiruokana.

Nami-hiiren kakkusia piristää omena JellyBelly Beans.

”Kuljeskelen keskellä Eurooppaa ja kassissa karkkia ja kookosta vaan....”

nami-hiiri

Voisin lopettaa suklaan syömisen, jos haluaisin, mutta en ole luovuttajatyyppiä.
Aihe on lukittu.
Lisää
04.03.2012 18:32 - 04.03.2012 18:32 #12750 : Kakkumonsteri
Torta di mele e amaretti



ITALIA

Kakku, jossa on omenaa ja amaretti-keksejä. Tämä leivonnainen on erittäin suosittu etenkin Venetsiassa. Sain reseptin italialaiselta ystävältäni aikoinaan. Perustana on Amaretti-keksit. Amaretti-keksi on macarons-leivosten "serkku". Ranskalaiset ovat yrittäneet omia macarons leviokset, mutta todellisuudessa niiden alkuperä on Italiassa. Amaretti-keksejä voi olla vaikea löytää Suomesta, joten lisäsinkin niiden reseptin tähän samaan. Yleensä kakku kuitenkin tehdään valmiskekseistä.

Amaretti-kekseihin tulee alunperin karvasmanteliöljyä. Italiassa käytetään paljon marsipaania eri leivonnaisiin. Italiassa on jopa kokonaisia kauppoja, joissa myydään vain erilaisia marsipaaneja. Suomessa kuitenkin kartetaan melko paljon marsipaania sen voimakkaan maun takia. Amaretti-keksien ei toki tarvitse maistua karvasmanteliöljyltä. Siksipä käytinkin makuina sitruunaa ja kanelia, joka on myös sallittua.
    2 munaa
    130g voita
    130g sokeria
    200g vehnäjauhoja
    75g amaretti-keksejä (kts ohje alla)
    1tl sitruunamehua
    1tl leivinjauhetta
    1-2 omenaa (granny smith)

Vaahdota voi. Lisää sokeri. Lisää munat ja vehnäjauho-leivinjauheseos. Lisää sitruunamehu ja murskatut amaretti-keksit. Kuori omenat ja poista kodat. Pilko omenat pieniksi paloiksi ja lisää taikinaan. Kaada taikina voideltuun vuokaan (n.20cm). Päälle voi asetella omenanpaloja ja amaretti-keksejä. Paista 160 asteessa 30-40min. Anna jäähtyä ja sirottele pinnalle tomusokeria.

Amaretti-keksit
    200g mantelirouhetta
    2dl sokeria
    2 valkuaista
    1rkl sitruunamehua, 2tl kanelia (tai 8 tippaa karvasmanteliöljyä)

Sekoita mantelirouhe ja sokeri. Vaahdota valkuaiset. Lisää sitruunamehu ja kaneli. Sekoita manteli-sokeriseokseen. Nostele pieniä nöttösiä pellille ja paista 175 asteessa 10-15min. Keksit kovettuvat jäähtyessään.



Kakku ei ihmeempiä koristeluja kaipaa. =) Toki sen halutessaan voisi vaikka päällystää sokerimassalla, mutta tästä italialaiset saattaisivat hieman suuttua. x) Maku on kerrassaan hurmaava! Rohkeasti kokeilemaan.
Aihe on lukittu.
Lisää
10.03.2012 17:17 - 10.03.2012 17:17 #12774 : PullaAkka
Vastaus käyttäjältä PullaAkka aiheessa Èclair-leivokset Ranskasta
Nämä ranskalaiset tuulihatut ovat minun mielestäni makean keittiön klassikoita ja siksi halusin niiden tekemistä kokeilla ja jakaa kokeilun teidän kanssanne. Eclairit eli pitkulaiset tuulihatut on ilmeisesti kehitellyt ranskalainen kokki Antonin Carême jo joskus 1800-luvulla. Tämä ohje löytyi netistä ja on alunperin ranskalaisesta sokerileivoskirjasta Ladurée - Sucrée. Valmistin sekä suklaa- että vaniljatäytteisiä leivoksia.




Éclair –leivokset Ranskasta (noin 20-25 kpl)

1,3 dl maitoa
1,3 dl vettä
120g voita
¼ tl sokeria
140g vehnäjauhoja
5 kananmunaa

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Kuumenna kattilassa nesteet ja voi niin, että voi sulaa. Sekoita keskenään sokeri ja jauhot (jos käytät suolatonta voita, lisää hiukan myös suolaa). Kun voi on sulanut ja neste on kuumaa, lisää kaikki jauhot kerrallaan ja sekoita puuhaarukalla voimakkaasti, kattila edelleen keskilämmöllä liedellä. Hetken kuluttua seos puuroutuu ja hiljalleen irtoaa kattilan reunoilta ja pohjasta. Siirrä taikina pois levyltä ja kaada se viileämpään astiaan.
Lisää taikinapohjaan kananmunat yksitellen. Sekoita voimakkaasti sähkövatkaimella jokainen kananmuna huolellisesti. Kun olet lisännyt kaikki munat, on taikina valmis käytettäväksi.
Laita taikina pursotinpussiin ja pursota leivinpaperin päälle pitkulaisia pötköjä, noin 15-20 cm. Paksuudeksi riittäisi noin etusormen mitta, nämä on hiukan suurempia. Jos haluat, voit vetää kylmään veteen kastetulla haarukalla uria leivosten pintaan. Paista kypsiksi noin 30-40 minuuttia. Älä turhaan availe uunin luukkua, jotta leivokset eivät lässähtäisi. Paistoin itse kiertoilmauunissa 175 asteessa 40 minuuttia.

Vaniljatäyte
2,5 dl kermamaitoa
½ vaniljatanko
2 keltuaista
40g sokeria
1,5 rkl maissitärkkelystä
15g voita
1 dl kermaa vaahdotettuna

Mittaa paksupohjaiseen kattilaan maito. Halkaise vaniljatanko pituussuunnassa ja pyyhi veitsellä siemet talteen. Laita siemenet sekä ne kuoret maidon joukkoon. Kuumenna maito, ota pois liedeltä ja anna maidon maustua parikymmentä minuuttia kannen alla.
Vatkaa vispilällä kevyesti keltuaiset ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon maissitärkkelys. Ota vaniljatanko pois maidon joukosta ja anna maidon kuumentua kiehumispisteeseen. Lisää kauhalla noin 1/3 maidosta kananmunaseoksen joukkoon ja sekoita. Kaada sitten seos takaisin maidon joukkoon ja keitä seos sakeaksi kiisseliksi koko ajan sekoittaen. Kiisseli on valmis, kun se kuplii parin kuplan verran. Siirrä kiisselipohja viileään astiaan ja jäähdytä hiukan, lisää huoneenlämpöinen voi ja sekoita. Kun kiisseli on jäähtynyt, nostele joukkoon kermavaahto.


Suklaatäyte
2,5 dl kermamaitoa
2 keltuaista
40g sokeria
1,5 rkl maissitärkkelystä
20g voita
100 g tummaa suklaata

Mittaa taas maito kattilaan. Vatkaa keskenään keltuaiset ja sokeri, lisää maissitärkkelys. Kuumenna maito kiehumispisteeseen ja sulata hyvä suklaa esim mikrossa 30 sekuntia kerrallaan. Lisää kuumaa maitoa keltuaisseokseen kauhallinen, sekoitta ja kaada koko massa kuuman maidon joukkoon. Keitä kiisseliksi kuten vaniljakiisseli ja lisää joukkoon sulatettu suklaa. Siirrä toiseen astiaan ja anna jäähtyä hiukan vesihauteessa sekoitellen. Lisää joukkoon vielä huoneenlämpöinen voi pieninä nokareina.

Täyttö]

Paina jokaisen leivoksen pohjaan kolme reikää tyllan avulla]http://i44.tinypic.com/14nlngm.jpg[/img]

Täytteet riittävät juuri yhteensä tähän määrään leivoksia. Jos haluat vain joko vaniljatäytteisiä tai suklaatäytteisiä, valmista silloin täytemäärä kaksinkertaisena.
Aihe on lukittu.
Lisää
11.03.2012 15:21 - 11.03.2012 15:21 #12787 : Piipak
Torta di mirtillo , mustikkakakku Italiasta

Liitetiedosto:


Preparazione 30 minuti Cottura 45/48 Stampo 11x25 cm Per 6/8 persone

Ingredienti,
ja nyt kääntäjä avuksi

260 g jauhoja
40 g maissitärkkelystä ( käytin perunajauhoa)
4 munaa
180g voita
180 g sokeria
1 tl vaniliinisokeria
2 tl leivinjauhetta
hyppysellinen suolaa
1 dl pakastettuja pensasmustikoita (määrän olisi voinut tuplata)
tomusokeria

Ohje on lehdestä piú DOLCI Giugno 2009,jonka sain ystävältä tuliaiseksi, ohje oli Plum cake con albicocche mutta vaihdoin aprikoosit mustikoihin ja luumua en ohjeesta löytänyt, ohjeessa luki myös 3 cucchiaini di lievito joka olisi ollut hiivaa (?) mutta laitoin 2 tl leivinjauhetta . Oli yllättävän vaikeaa tehdä ohjeesta joska kieltä ei osaa.... ja vielä tuo koko luulempa että tätä syö tupla määrä.
Valmistus ohjeisiin luotin itseeni enkä suomentanut sitä, siispä ;

Vatkaa munat ja sokeri lisää joukkoon sulatettu voi sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada taikina jauhoitettuun vuokaan ja laita pinnalle mustikat , paista + 175 astetta 45-48 minuuttia. Jäähdytä kakku, viimeistele tomusokerilla.

Liitetiedosto:


Sitten vain nauttimaan yksinkertaisen hyvää kakkua hyvän espresson kera.
Aihe on lukittu.
Lisää
13.03.2012 21:08 - 13.03.2012 21:08 #12809 : mare78
Tarte au citron eli ranskalainen sitruunatorttu



Ranskalainen Klassikko leivonnainen jota on monta kertaa pitänyt tehdä ja vihdoin sain haasteenkin siivittämänä valmistettua..eikä tarvinnut pettyä! raikas ja maukas, kevääseen sopiva herkku. Ohjetta hakiessani törmäsin netissä useampaan ohjeeseen. Päädyin yhdistämään kaksi ohjetta, josta pohja löytyi makuja sivuilta ja täyte sitruunaruohon blogista. Pohjan ohje on reilu joten käytin halk.28cm piirakkavuokaa.

Pohja:

150 g huoneenlämpöistä voita
140 g tomusokeria
6 kananmunan keltuaista
360 g vehnäjauhoja

Vaahdota notkistettu voi ja tomusokeri yleiskoneessa. Lisää keltuaiset yksitellen koko ajan voimakkaasti vatkaten. Lopputuloksena pitäisi olla täysin tasainen, vaaleankeltainen tahna.

Lisää ⅔ jauhoista nopeasti sekoittaen, varo sitkoa! Lisää loput jauhot nopeasti käsin. Huom! Mitä vähemmän työstät taikinaa, sen parempi, mutta muista, että lopputuloksen on silti oltava täydellisen tasainen.

Kauli taikina valmiiksi kauttaaltaan tasaiseksi ja laita kaulittu levy jääkaappiin 20 minuutiksi odottamaan. Laita taikina vuokaan vasta sen jälkeen ja vielä kerran 20 minuutiksi jääkaappiin jäähtymään ja odottamaan.

Pohja paistetaan ensi valmiiksi, 13–17 minuuttia 160 asteessa


Täyte:

3 sitruunaa
4 munaa
200 g tomusokeria
2-3 tl vaniljasokeria
1,5 dl kermaa

Raasta sitruunoiden kuori ja purista mehut. Vatkaa munat ja tomusokeri vaahdoksi. Sekoita sitruunan kuoriraaste, mehu ja vaniljasokeri munasokerimassaan. Sekoita joukkoon vielä kerma. Kaada täyte vuokaan ja paista 175 asteessa noin 40 min, kunnes täyte on hyytynyt.

Pinnan voi koristella sihtaamalla tomusokeria päälle ja kaasupolttimella paahtaen pintaa.
Aihe on lukittu.
Lisää
16.03.2012 20:51 - 16.03.2012 20:51 #12842 : Katjuzqa
Vastaus käyttäjältä Katjuzqa aiheessa Torta di ricotta e pere


Tämä piirakka yhdistelee italialaista ricotta-tuorejuustoa ja karamellisoitua tuoretta päärynää. Olen piiraiden ystävä ja halusin osallistua tähän haasteeseen jollain italialaisella vaihtoehdolla. Niinpä haeskelin ricottapiiraita ja päädyin sitten tekemään päärynä-ricottapiiraan. Reseptejähän löytyy netistä vaikka kuinka, mutta minähän en italiaa osaa, joten yritin löytää parhaita paloja ja yhdistää niitä tähän reseptiin. Ja toimii! Tämä olikin hyvä kokeilu ja päärynöiden tilalle voisi halutessaan laittaa vaikka tuoreita metsämarjoja.

Päärynä-ricottapiiras

Pohja]http://i1067.photobucket.com/albums/u440/Katjuzqa/foorumillepp.jpg[/img]

1. Sekoita kuivat aineet ja nypi sekaan voi. Sekoita joukkoon vielä maito.
2. Taputtele taikina leivinpaperilla vuorattuun piirakkavuokaan (26 cm) ja nosta kylmään puoleksi tunniksi.
3. Valmista täyte: Pehmitä ricotta notkeaksi ja vatkaa joukkoon yksi kananmuna. Lisää sitten toinen muna, keltuainen, kerma, sokeri ja sitruunamehu. Sekoita tasaiseksi. Nosta täyte jääkaappiin.
4. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Esipaista pohjaa 10 minuuttia. Laita ennen paistoa pohjan päälle leivinpaperi ja keskelle painoksi vaikka kuivattuja herneitä, jotta pohja pysyisi muodossaan.
5. Poista esipaiston jälkeen paperi ja herneet. Lisää piirakkapohjalle täyte ja paista uunissa 30 minuuttia.
6. Kuori päärynät ja lohko ne neljään osaan. Poista siemenet. Sulata pannulla voi ja lisää sokeri. Sulattele sokeri voin kanssa hetki. Lisää ripaus suolaa. Lisää lohkotut päärynät ja anna niiden hautua miedolla lämmöllä noin 30 minuuttia. Käännä päärynöitä välillä varovasti ja valuttele karamellilientä päärynöiden päälle.
7. Kun piirakka on paistunut 30 minuuttia, nosta se ulos uunista. Säädä uunin lämpötila 225 asteeseen. Ripottele piiraan päälle mantelilastut. Lusikoi päälle myös desin verran karamellilientä. Paista piirakkaa hetki, kunnes mantelit saavat väriä.
8. Anna piiraan jäähtyä noin 15 minuuttia ja nosta sitten päärynät piiraan päälle.
Aihe on lukittu.
Lisää
17.03.2012 13:03 - 17.03.2012 13:03 #12850 : Ebe
Pain de Gênes eli mantelikakku



Tähän ranskalaiseen jälkiruokakakkuun päädyin sen vuoksi, että olen tässä leivontaharrastuksen myötä oppinut pitämään todella paljon manteleista. Manteli sopivassa suhteessa antaa ihanan maun kakkuihin ja myös rakenteesta tulee erilainen pelkästä vehnäjauhoista tehtyihin verrattuna. Ohjeita tähän kakkuun löysin montakin erilaista versiota, mutta valitsin valkosuklaamoussella täytetyn kakun. Alkuperäisen ohjeen nappasin opuksesta]Pain de Gênes[/b]

Mantelikakkupohja]http://i41.tinypic.com/2dinmg7.jpg[/img]
Aihe on lukittu.
Lisää
17.03.2012 16:39 - 17.03.2012 16:39 #12852 : Tekila
Tiramisu Bianco

Tähän haasteeseen etsin kovasti reseptiä. Lainasin kirjastosta kymmenkunta kirjaa ja etsin sitä oikeaa reseptiä. Loppujen lopuksi olikin aika hankalaa löydää kiva leivonnainen joka tehdään uunissa. Hyviä jälkkäreitä oli kyllä monen monta...Tämän löysin Euroopan mestarikokkien pöydästä -kirjasta. Resepti oli hauska, koska tiramisu on sen verran tuttu jälkkäri. Tässä versiossa käytetään vain kakkupohjaa keksien tilalla.

Tiramisu Bianco on erittäin kaloripitoinen leivonnainen joka on erittäin suosittu Italian Veronassa.


Tiramisu Kreemi]
7 Keltuaista (150g)
150 g tomusokria
400 g Mascarbone-juustoa
8 valkuaista
250 g sokeria

Savoijilainen kakkupohja]
4 munaa
2 keltuaista
125 g sokeria
90 g vehnäjauhoja

Kahvi-Sokeriliemi
30 g pikakahvia
4 dl vettä
200 g sokeria

Paahdetut mantelilastut]
300 g mantelilastuja
jauhettua vaniljaa
appelsiininkukkavettä
sokerilientä

Kakkupohja]Valmista savojilainen kakkupohja genovolaisen kakkupohjan tapaan, eli mittaa sokeri ja munat kulhoon ja vatkaa vesihauteessa (+37 astetta) munasokerivaahto kuohkeaksi ja niin, että vatkaimista jää hetkeksi jälki vaahtoon. Kaada joukkoon sihvilöity jauho ja nostele se lastan avulla vaahtoon. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun 20cm vuokaan. Paista noin 200 asteessa 30 minuuttia. Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeksi osaksi.

Tiramisu kreemi] Vatkaa keltuaiset ja sokeri sakeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon mascarbone juusto. Vatkaa lopuksi valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Yhdistä aineet lastalla nostaen.

Kahvi-sokeriliemi] Kiehauta sokeri ja vesi. Kaada joukkoon pikakahvi. Anna hetken jäähtyä ennen kakun kokoamista

Pane sokerikakku rengasmuottiin tai laita reunuskalvo tueksi. Kostuta pohja kahvi-sokeriliemellä ja levitä päälle kreemiä. Toista sama toisen kakkulevyn kanssa. Nosta päälimmäiseksi kolmas kakkulevy ja kostuta se. Laita kakku hetkeksi jääkaappiin kohmettumaan. Ota reunuskalvo pois kakun ympäriltä ja kaada loput kreemistä kakun päälle ja reunoille.

Mantelilastut]Levitä lastut pellille ja pirskottele appelsiinikukkavettä ja sokerilientä joka on maustettu vaniljalla päälle. Paahda manteleita grillivastuksen alla.

Koristele kakku manteleilla!
Aihe on lukittu.
Lisää
17.03.2012 20:45 - 17.03.2012 20:45 #12859 : Bodil
Karhunvatukka Macaron-leivokset

Macaron leivokset ovat tällä hetkellä yksi Ranskan tunnetuimpia leivonnaisia. Olen tehnyt niitä jonkun verran ja halusin nyt kokeilla niistä vähän erilainen versio. Inspiraatio tuli Pierre Hermén "Ispahan" Macaron-leivoksesta missä on täytteenä vadelma, litsi ja ruusumaku. Itse en välitä ruusuveden mausta, niin tein hänen leivoksesta oman vesion.



Macaron-kuoret

100 g Munanvalkuaista
110 g Mantelijauhetta
200 g Tomusokeri
25 g Hienoa sokeria

Anna munanvalkuaiset olla peitettynä huoneenlämmössä vuorokauden.
Siivilöi tomusokeri ja mantelujauhot ja sekoita hyvin keskenään. Laita munanvalkuaiset ja hyppysellinen sokeria toiseen kulhoon. Sekoita sähkövatkaimella ja lisää loput sokerista vähitelleen. Laita myös tässä vaiheessa väriaine (näihin leivoksiin käytin sinistä ja punaista väriainetta) ja vatkaa kunnes vaahtossa muodostuu pehmeitä huippuja.
Lisää valkuaisvaahtoon tomusokeri-mantelijauhosekoitus muutamassa erässä ja nostele taikina nuolijan kanssa kunnes se on hyvin sekoittunut. Voit kokeilla taikinan koostumus laittamalla pieni nokare taikinaa lautaselle, ja jos pintaan jää huippu näkyviin niin sekoita taikina vähän lisää ja kokeile uudestaan.

Laita taikina pursotuspussiin ja pursota pellille n. 7 cm kokoisia kiekkoja. Mulle tuli n. 16 kpl kiekkoja, eli 8 kpl leivoksia. Koputa pelti pöytään pari kertaa ja anna levätä n. tunnin. Paista sitten 150 asteessa n. 18 minuuttia.

Jogurttivaahto

2 dl Kreikkalainen jogurtti
1 dl Vispikerma
2 tl Vaniljasokeria
Sokeria maun mukaan

Vatkaa kermaa vaahdoksi ja sekoitaa joukkoon muut ainekset.

Karhunvatukoita

Minulle meni n. 250 g. marjoja. Ne olivat aika isonkokoisia niin leikkasin niistä alaosan pois että niistä tuli tasaisia ja sopivan kokoisia.

Leivoksen kokoaminen

Pursota yhden macaron-kuoreen keskelle jogurttivaahtoa ja asettele 6 kpl marjaa vaahdon ympäri. Pursota vielä vähän vaahtoa marjojen päälle ja laita toinen macaron-kuori päälle. Koristele tomusokerilla. Tarjoile heti.



Nämä olivat tosi herkullisia, ja teen varmasti toistekin!
Aihe on lukittu.
Lisää
18.03.2012 00:49 - 18.03.2012 00:49 #12860 : MrsBaker
Torta Caprese, Italialainen suklaamantelikakku

Taman kakun alkuperasta ei ole varmuutta, mutta eraan legendan mukaan mantelikakku syntyi, kun leipuri taytti turistien tilausta 1920-luvulla ja unohti taikinasta jauhot. Asiakkaat kuitenkin pitivat kakkua herkullisena. Perinteisesti tama tarjotaan paallesihdatun tomusokerin, ja halutessaan myos vatkatun kerman kera. Tama helppo, nopea ja herkullinen kakku sopii myos keliaakikolle.

Etsin internetista gluteenitonta kakkureseptia, jota halusin tarjota vieraille, loysin taman, ja paatin samalla osallistua haasteeseen. Saannot kun sallivat pienia muutoksia koristelussa ja tarjoilussa, niin tein tahan sitten lisaksi viela herkullisen suklaaganachen seka vadelmakastikkeen.



200 g huoneenlampoista luomuvoita
200 g 60% suklaata sulatettuna
200 g mantelijauhoja (mielellaan hieman karkeaksi jauhettua)
200 g luomuruokosokeria
100 g luomukeltuaista
(1/2 vaniljatangon siemenet)
180 g luomuvalkuaista (yhteensa n. 6 munaa)
ripaus suolaa

Sekoita sulatettu suklaa ja voi tasaiseksi. Vispaa valkuainen ja suola vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa keltuainen ja sokeri vaahdoksi, lisaa vanilja ja suklaaseos. Sekoita joukkoon mantelijauhot ja lopuksi kaantele joukkoon valkuaisvaahto. Kaada taikina leivinpaperoidulle, ja reunoista voidellulle ja jauhotetulle (perunajauhoilla, jos haluaa kakun gluteenittomaksi) irtopohjavuoalle. Itse kaytin 24 cm vuokaa.
Paista 180 asteessa 45-50 minuuttia. Kumoa kakku ritilan paalle ja jaahdyta hyvin.

Suklaaganache

230 g tummaa suklaata
180 g kermaa
(2 rkl voita)
Aseta paloiteltu suklaa kulhoon. Kuumenna kerma ja voi kattilassa lahes kiehuvaksi, ja kaada heti suklaan paalle. Ala sekoita pariin minuuttiin, vaan anna kerman sulattaa suklaa. Sitten sekoita varovaisesti nuolijalla varoen ilmakuplien paasyn ganacheen, kunnes seos on tasaista. Ota pikkumaara ganachesta erilleen, ja levita se kakun paalle 'eristeeksi'. Vie kakku pariksi minuutiksi pakastimeen, jotta ganache kovettuu. Sitten aseta kakku ritilan paalle ja kaada loput ganachet kakun paalle.

Vadelmakastike
5 dl tuoreita tai pakastevadelmia
1/2 dl sokeria
5 rkl appelsiinimehua
2 rkl maizenaa
2 dl kylmaa vetta
Laita vadelmat, sokeri ja appelsiinimehu kattilaan, sekoita. Mittaa maizena veteen, sekoita hyvin. Lisaa kattilaan. Keita viitisen minuuttia. Soseuta sauvasekoittimella, ja siiviloi siemenet pois.


Tarjoile kermavaahdon ja tuoreiden vadelmien kera.
Aihe on lukittu.
Lisää
18.03.2012 12:50 - 18.03.2012 12:50 #12862 : Kermaruusu
Napoleon-leivos on rapeakuorinen voitaikinaleivonnainen, jossa on kermainen täyte. Alun perin nimi juontuu leivoksen kotikaupungista, Italian Napolista. Ranskankielinen "napolitain"-sana (napolilainen) oli niin lähellä Napoleonia, että se muuntui pikkuhiljaa muotoon Napoleon.

Ohjeen leivokseen kokosin omista kouluaikojen muistiinpanoista. Näihin leivoksiin löysin netistä useita erilaisia ohjeita.



Ohjeella tulee 8 leivosta.

6 voitaikina / lehtitaikinalevyä

Vanilja-voikiisseli
3 dl kermaa
3 rkl sokeria
1½ rkl perunajauhoja
½ keltuainen

50g suolatonta voita
2 tl vaniljasokeria
½ rkl sitruunamehua

Kuorrutus
2 dl tomusokeria
n.2 rkl vettä
(kuorrutuksen voi värjätä punaisella elintarvikevärillä ja tehdä päälle raitoja tummalla suklaalla)

Valmista voitaikina itse tai käytä valmista. Laita levyt leivinpaperin päälle pellille, pistele pohjat. Paista levyt 200 asteessa 35-40 min.

Valmista kiisseli. Laita kattilaan kerma, sokeri, perunajauho ja keltuainen. Anna kiisselin pari kertaa "pulpahtaa", nosta kattila levyltä ja anna jäähtyä kylmäksi.

Vaahdota pehmeä voi ja lisää siihen kylmä kiisseli. Mausta lopuksi vaniljalla ja sitruunalla.

Levitä kahden jäähtyneen pohjan päälle vanilja-voikreemiä. Laita toinen levy päälle ja täytä samanlailla. Laita lopuksi kansilevy.

Valmista tomusokeri-vesikuorrutus. Kuorruta leivoksen pinta. Laita kylmään, jotta pinta jähmettyy. Leikkaa leivokset sahateräisellä veitsellä. Yhdestä levystä tulee 4 leivosta.
Aihe on lukittu.
Lisää
19.03.2012 15:41 - 19.03.2012 15:41 #12877 : PAMPULA
PANFORTE

Verojen maksuun vaiko pahojen henkien karkotukseen? Näihin tarkoituksiin ainakin on tätä mausteista kakkua leivottu jo 1300-luvun Italiassa, Sienan kakuksikin nimetty.

Liitetiedosto:


Uploaded with ImageShack.us

Kakun historia alkoi siinä määrin kiinnostamaan, että piti alkaa ihan tosissaan etsimään tietoa. Kääntäjän avulla sain käännettyä Panforten synnystä sen, että kakun olisi "synnyttänyt" sisar Berta, joka oli huolissaan silloisen Sienan-kaupungin asukkaiden hyvin voinnista ja terveydestä. Silloin hän valmisti runsaasti energiaa sisältävän jälkiruoan, Panpepaton, Panforten esikuvan. Käsittääkseni Panfortea muutaman asteen tujumpi.

On myös uskottu, että tällä kakulla on seksuaalisia ominaisuuksia, tavalla tai toisella, kuka tietää Ja tämä energinen jälkiruoka piti myös perheet kasassa ja avioparit sopuisina.

Vaikka en suosittelekaan tätä verotoimistoon kiikuttamaan (tai no, miksei, voihan yrittää!) kannattaa tätä kokeilla. Vaikka sitten niitä pahoja henkiä karkottamaan


1dl vehnäjauhoja
2tl kanelia
1tl neilikkaa
0,5tl muskottipähkinää

100g 7%suklaata sulatettuna
1dl tomusokeria
0,5dl vettä
¼ dl siirappia
¼ dl hunajaa

100g kuorittuja manteleita
100g cashewpähkinöitä
100g kuivattuja hedelmiä
½ appelsiinin kuoriraaste

Tomuskoeria päälle

Liitetiedosto:


Uploaded with ImageShack.us

Sekoita kuivat aineet keskenään.
Sekoita veteen siirappi ja hunaja. Lisää seokseen sulatettu suklaa ja tomusokeri.
Kaada pähkinät, mantelit, kuivatut hedelmät ja appelsiiniraaste jauhoihin ja lisää lopuksi suklaaseos.
Sekoita tasaiseksi ja kaada leivinpaperoituun n.20cm halk. irtopohjavuokaan.
Paista uunin keskiritilätasolla 30min.

Jäähdytä kakku ja leikkaa paloiksi. Lämmin kakku ei leikkaudu sievästi!! Sihtaa päälle tomusokeria ja nauti kahvin kera.

Hyvin mahdollista, että tätä voimakas makuista kakkua nähdään meillä toistekkin. Tosin mantelit korvaisin vaikka pistaasipähkinöillä!

Moni nettifoorumi tarjoilee tämän ohjetta erilaisin versioin, mutta lähinnä käyttämääni ohjetta oli Virolaisesta Kodu-lehdestä ohjeen napannut bloggaaja. Alkuperästä ohjetta en enään googlettamalla löytänyt.
Aihe on lukittu.
Lisää
20.03.2012 18:56 - 20.03.2012 18:56 #12897 : Pullahiiricom



DEUTSCHE KÄSEKUCHEN ELI SAKSALAINEN JUUSTOKAKKU

Päädyin leipomaan saksalaisen juustokakun, koska se on jäänyt omaan mieleeni oikein perinteisenä saksalaisena leivonnaisena ja lisäksi nuo juustokakut kuuluvat omiin suosikkeihini. Perinteinen saksalainen juustokakku valmistetaan monen eri lähteen mukaan rahkasta eli Quarkista. Paljon kävin erilaisia reseptejä sekä juustokakkujen historiaa läpi tätä reseptiä varten, joiden pohjalta tein tuon alla olevan reseptin. http://en.wikipedia.org/wiki/Cheesecake

Pohja

100 g voita

1 1/2 dl sokeria

2 dl vehnäjauhoja

Täyte

3 kananmunaa

2 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

500 g maitorahkaa

1 sitruunan mehu (noin 1 dl)

1 sitruunan raastettu kuori

Koristeluun

mansikoita
(mansikkahilloa)

Vatkaa voi ja sokeri hyvin keskenään. Lisää jauhot sekaan. Sekoita hyvin. Painele taikina noin 20 cm irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille noin 3-4 cm korkeuteen. Käytä tarvittaessa hieman vehnäjauhoja apuna.Voit halutessasi pingoittaa vuoan pohjalle leivinpaperin ennen pohjan painelemista vuokaan. Voit myös kevyesti öljytä vuoan reunat, jotta kakku irtoaa vuoasta kauniisti.

Pese sitruuna hyvin. Raasta kuori hienoksi raasteeksi ja purista sitruunasta mehu. Sekoita kaikki täytteen ainekset hyvin keskenään. Kaada hyvin sekoitettu täyte vuokaan pohjan päälle. Laita vuoan päälle folio koko paiston ajaksi, niin kakun pinta ei ota paiston aikana väriä. Paista kakku 175 asteessa reilun tunnin ajan. Käännä uuni pois päältä, kun täyte on vielä kevyesti hyllyvää. Anna kakun olla uunissa vielä noin 15 minuutin ajan. Ota kakku pois uunista ja jäähdytä se ensin huoneenlämpöiseksi ja sen jälkeen jääkaappikylmäksi. Irroita kylmä kakku vuoasta ja siirrä halutessasi tarjoiluastialle. Koristele tuoreilla mansikoilla (ja mansikkahillolla).

Aihe on lukittu.
Lisää
31.03.2012 18:52 - 31.03.2012 18:52 #12996 : Anonymous
”Matkustan ympäri Eurooppaa, laukussa kakkua ja maitoa vaan, jos mua hiukkasen onnistaa, niin uudet ystävät saan.
Kun sanon päivää, he sanoo...

”Buon Giorno!” ”


Hurjan jännittävän Maaliskuun Leivontahaasteen 1. sijalle kiri tällä kertaa Italian herkkuja kaksin kappalein]Tekilan Tiramisu Bianco[/b] sekä Katjuzqan Torta di ricotta e pere. Lämpimät onnittelut molemmille ensimmäiselle sijalle kirineille!

2. Sijalle pääsi nami-hiiren Kokosmakronen. Lämpimät onnittelut!

3. sijan valtasi Mrs. Bakerin Torta Caprese. Paljon onnea!

4. sijan valtasi kokonaista 3 leipomusta]PullaAkan Eclair-leivokset, Mare78n Tarte au Citron[/b] sekä Kermaruusun Napoleon leivos. Paljon onnea teille kaikille!

Koska tasaisesti sijoittuneita oli kaikkiaan 7, lähtee yhdelle voittajalle palkinnoksi Leivontafoorumin sponsoroima leivonta-aiheinen palkinto.
'
Äänestysinnokkuus tämän kuun haasteessa oli erittäin hyvä, mistä haasteen emona kiitän lämpimimmin! Myös kommentteja kertyi todella hyvä määrä, kiitokset kaikille ääniä ja kommentteja antaneille!

Tässä vielä sijoittuneiden leipomusten saamia kommentteja:

Tiramisu Bianco (By Tekila, 24 pistettä)

-Kakkuvadin kaunotar! Paksut Savoijin keksit turpoavat kosteudesta ja usein siksi harhauttavat kakun syöjää arvelemaan kakkupohjan käytöstä. Jos ja kun sitä käytetään, niin se revitään palasiksi ja asetellaan vuokaan keksivaikutelman aikaan saamiseksi.

-ehdoton suosikki ja nähty paljon vaivaa niin reseptin löytämiseen kuin toteutukseen
-hauska idea

-Ahh, tätä kun saisin nyt reilun palan kahvin kera, kaloreista viis! Mehevän näköinen, ei voi olla kuin hyvää!
-Kauniisti kuorrutettu ja koristeltu.

-Näyttää minusta ylikostealta, mutta en tiedä onko tarkoitus?

-Kaunis kakku ja makea

-Herkullista! Tiramisulla ei voi epäonnistua.

-kiva stoori ja kaunis kuva, varma kaloripommi

-Näyttää todellakin syntisen hyvältä ja mehukkaalta.

-Näyttää suussasulavalta ja herkulliselta! Upea ulkonäkö ja mielenkiintoinen sekä alkuperää kunnioittava resepti. Hieno paneutuminen haasteeseen!

-Kaikki lempparimaut yhdessä kakussa. Varsinkin kakkupalan kuva houkuttelee hakemaan lusikan ja maistamaan!!

-Uudenlainen ohje, hyvä kuva.

-Niin herkullisen oloinen kakku. Kiva, yksinkertainen koristelu. uusi tuttavuus.

-Tiramisu on herkkua ja tämä kakku vaikuttaa kokeilemisen arvoiselta


Torta di ricotta e pere( By Katjuzqa, 24 pistettä)

- Ihanan näköinen! Päärynät oikein houkuttelevat maistamaan, vaikken niistä edes pidä!

-Torttukaunotar kaikin osin - Wau ! Tekijä on hyvin huomioinut myös sen, ettei italialainen säästele mantelilastujaan ja milloin hedelmiä käytetään ovat ne vähintäänkin puolikkaita Leikkauspinta saa veden kielelle.

-varmasti hyvää paitsi että päärynät näyttävät tosi isoilta mutta kamera varmaankin valehtelee

-ei oikein näytä esteettisyydeltään hyvältä.

-Mehevännäköistä! Täyte vaikuttaa oikein mukavalta.

-Resepti kuulostaa herkulliselta, etenkin karamellisoidut päärynät kuulostavat namilta. Päärynän palat ovat tosin ehkä vähän turhan isoja, pienemmäksi leikattuina olisi piirakka suurempi ilo silmällekin.

-Pisteitä tänne! Herkullisen näköinen suussasulava piiras.

-Maistuis varmasti ilman päärynöitä.

-Kaunis piiras joka saa veden kielelle.

-Näyttää makoisalta.

-Tämän piirakan kaikki maut houkuttelevat sekä yhdessä että erikseen. Itse olisin tykännyt tästä vieläkin enemmän, jos päärynät olisivat olleet hieman pienempinä siivuina päällä. Toisaalta noin ne tuovat piirakkaan
näyttävyyttä.

-Tämä on yksi niistä resepteistä, joita on pakko kokeilla. Herkullisen näköinen ja hyvin onnistunut kaikin puolin!

-Herkullinen, mutta päärynöiden paksuus on hiukan arveluttava.

-Raikkaan oloinen, kiva tuo ricotta täytteessä. uudenlainen myös.


Kokosmakronen (By nami-hiiri, 21 pistettä)

- Ihania leivonnaisia! Näyttävät hyvältä ja näitä täytyy hyödyntää, kun jää valkuaista ylimääräiseksi

- suloisia

- Kivannäköisiä. En ole oikein kookoksen ystävä, mutta näitä voisi kokeilla!

- Jännän näköisiä, näitä olisi mielenkiintoista päästä maistamaan.

- Ihailen näitä kaikkia pursotettavia, vaivaa on nähty ulkonäön eteen.

- Aika erikoisia - en osaa kuvitella minkä makuisia nämä ovat. Pitää varmaan kokeilla.

- Erikoisia!! Mielenkiintosia!

- Ihania naposteltavia.

- Erikoinen, uusi ohje ainakin minulle. Voin kuvitella ihanan kookoksen tuoksun ja maun.

-tykkään niin kookoksesta, että näitä katsellessa tulee väkisinkin vesi kielelle! Lisäksi nämä ovat nättejä, yksinkertaisen tyylikkäitä ja aivan varmasti hyviä.

-Hyvin kerrottu kokosmakronien alkuperästä.

-Ihana rakenne, kookoksen(kin) ystävänä tämä on varmasti herkkua!

-Kauniita ja sopivasti erilaisia totutusta. Kiva ohje.

-erilainen ,täysin uusi tuttavuus. Haluan kokeilla tätä kotona.


Torta Caprese, Italialainen suklaamantelikakku( By MrsBaker 20 pistettä)

-Ihanan näköinen kakku. Suorastaan huutaa kokeilemaan tätä reseptiä!

-tähän tekisi mieli upottaa lusikkansa

-Hyvin onnistunut kakku, joka on koristeltu tyypillisen niukasti .

-näyttää erittäin hyvältä, mutta miinusta siitä että resepti oli vain pengottu netistä.

-Täydet pisteet! Ihana herkku!

-oikein suklaisen näkönen, nam

-Herkullisen ja mehevän näköinen!

-näyttää ja kuullostaa herkulliselta

-luomista plussaa

-kiva tarina mukana

-Mutakakku on oikea klassikko ja aina maistuvaa. Kiva, että löytyy myös gluteenittomia ohjeita, jotka maistuvat myös muillekin.

-Ehdottomasti maistuisi minulle suurena suklaanystävänä!! Vadelman maku kruunaa kakun.

-Mukava kun on gluteenitonkin leivonnainen mukana. Tämä tulee kokeiluun -vadelman ja suklaan yhdistelmä on takuuvarma!

-Suklaaholistille herahti heti vesi kielelle!

-Vadelma ja suklaa toimii aina!


Èclair-leivokset Ranskasta (By PullaAkka, 17 pistettä)

- Nämä ei mitenkään voi olla pahoja! Nam!

- Italialainen ja aidonoloinen kahvikakku.

-varmasti myös herkullisia

-Suorastaan suussasulavan näköisiä. Nam! Minulle kumpaakin makua, kiitos!

-Kerrassaan suussa sulavan näköisiä!

-Taidokkaita. Hienoa käsityötä.

-Hmm mitä herkkuja. Vievät varmasti kielen mennessään.

-Kokeiluun!!!

-ihanat tuulihatut suklaakuorrutuksella, nam!]http://www.leivontafoorumi.fi/portaali/images/icon_smile.gif[/img]


Tarte au citron eli ranskalainen sitruunatorttu (By Mare78, 17 pistettä)

- Yksi lemppareistani on sitruunapiirakka englantilaisittain, tätä pitää testata

-Maku varmasti kohdallaan, ehkä johtuu pinnasta, koska ’ranskalaisuus’ puuttuu piiraasta.

-sitruunatortun on pakko olla hyvää

-näyttää kivan hempeältä, mutta ei ole kovin yllätyksellinen.

-Keväinen ja raikas torttu. Tätäpä voisi tehdä pääsiäiseksi!

-Sitruunaiset ja raikkaat maut ovat mieleeni. Leivonnainen on yksinkertainen mutta siinä on kaikki tarvittava. Muistuttaa creme bruleeta pinnaltaan ja sopii siis erinomaisesti ranskalaiseksi leivonnaiseksi.
-Ihanaa sitruunaa - varmasti hyvää!

-Kiva, ehkä vähän kuivahkon näköinen?

-sitruunaleivonnaiset uppoaa aina

-Tämä torttu luo kevätmieltä ulkonäöllään

-Ah, varmasti ihanan raikasta, nam.

-Perinteinen piirakka, joka houkuttelee raikkaudellaan. Näyttää hyvältä sekä makunsa että ulkonäkönsä puolesta!

-Tämä on varmasti hyvää, sitruunatorttua tuli aina valikoitua ranskassa aina kun se listalta löytyi!! Raikas ja keväinen.

-Sitruunatortut kuuluu minun suosikkeihin.


Napoleon-leivos( By Kermaruusu, 17 pistettä)

-Ihanan korkea leivos ja kerrokset näkyvät mahtavasti

-Ihana ja erittäin hyvin toteutettu klassikko! Lehtevyys näkyy ja tuntuu. Tekijä on perehtynyt asiaan !

-lehtevä ja kaunis

-Onpas hulppean korkuisia! Onko hankalaa syödä? Hyvännäköisiä!

-Ihanan ilmavan ja rapean näköisiä.

-Lehtevä leivos - aika massiivisen kokoinen!

-Miinusta valmiista taikinasta, kauniita.

-Kaunis toteutus klassisesta leivoksesta.

-kuvankaunis leivos (ja kauniit kuvat)

-Aivan ihanan näköinen herkkuleivos. Tätä suunnittelin myös yhdeksi vaihtoehdoksi tähän leivontakisaan eli hyvä valinta! Itsetehty voitaikina olisi ollut plussaa.

-Hienostunut, nätti leivos. Kepeän ja sopivan makean oloinen.

-Lehtevä ja kuohkea. On joskus pitänyt kokeilla itsetehdystä lehtitaikinasta, mutta en tiiä tulisiko näin hienon näköinen omasta voitaikinasta...

-Aina maukas tuhatlehtinen. Oliskos tässä haasteessa kuitenkin taikinan voinut tehdä itse?


Ja tässä vielä yleisiä kommentteja haasteesta,sekä muiden haastetöiden saamia kommentteja, osallistujajärjestyksessä]

YLEISESTI]

- Kiitos, tämä oli enemmän kuin jännittävä haaste! Mielenkiintoisia ja maiden parhaita paloja oli haasteeseen kertynytkin. Vaikka haasteessa olikin sallittu, ehkä toivottukin, pieniä suomalaistyylisiä muutoksia toteutuksiin, niin minusta oli tosi hienoa, että suurin osa rohkeasti noudatti ja kunnioitti maiden alkuperäisiä ajatuksia ainesosien sallimin keinoin. Historia on teettänyt omat muutoksensa ja aina ei voi tietää onko kyse oikeasti ranskalaisesta vai italialaisesta kakusta. Mutta yksi yhteinen piirre eurooppalaisille löytyy niukasta koristelusta. Helpottaakseni omaa PARAS –valintaani, tukeuduin siihen.

-Kiva haaste! Oli hauska lukea erimaalaisten leipomusten historiaa!

-Todella mielenkiintoinen haaste, koska oppii tuntemaan kyseisten maiden leipomuksia ja vieläpä reseptien alkuperää ja historiaa. Tasapuolinen, upea haaste!

-Painonvartiointi taitaa siirtyä hiukan, sillä jokainen resepti oli kerrassaan herkullinen ja tekee mieli kokeilla yhtä sun toistakin ohjetta!

-Tähän täytyy heti ensin todeta että oli todella mielenkiintoinen haaste ja kiva nähdä paljon erilaisia leipomuksia! Vaivaa on todella nähty!

-Pisteet sai erilaisimmat minulle tuntemattomammat leipomukset.


Torta di mele e amaretti (By Kakkumonsteri, 10 pistettä)

Hauskan oloinen kakku, täytyy pitää resepti mielessä kun teen jotain uutta töihin vietäväksi

-Makoisa amarettinsa vuoksi ja hyvin italialaisen näköinen. Hyvä leipomus!

-vau, keksitikin on itsetehtyjä!


-Keksit kakussa vaikuttaa erittäin mielenkiintoiselta idealta. tuntuuko se syödessä rakenteessa?

-Vaikuttaa mehevältä kakulta. NAM!

-Kivan näkönen!

-Kakku kuin mehevä omenapiirakka!

-Omenat maistuvat kakussa aina, ehkä vähän vaatimaton ulkoasu ja omenaa olisi saanut olla runsaammin (tietysti ohjeessa on tietty määrä jo valmiina, mutta silti )

-mielenkiintoinen ja minulle uudenlainen resepti. Omena tuo varmastikin kivaa raikkautta ja keksit taas hauskaa rapsakkuutta ja hyvää makua. Hyvää kerrontaa kakun alkuperästä.

-Venetsian häämatka tulee tästä mieleen -ja ihanaa että nyt siihen on resepti saatavilla! Voisin hyvin kuvitella kakun sulavan suuhun!

-Tässä kakussa on nähty paljon vaivaa! Kesällä kakun kruunaa kotimaiset omenat, nam!

-Ohje on laitettu muistiin omenapiirakka-aikaa odottamaan


Torta di mirtillo, mustikkakakku Italiasta( By Piipak, 6 pistettä)

- Mustikkapiirakan palanen näyttää herkulliselta!

-peräisin italialaisesta lehdestä, mikä on kiva juttu, mutta kakku ei näytä kovin houkuttelevalta.

-Varmasti hyvää mustikkakakkua! Tomusokerihunnulla muistuttaa lumikinosta

-Kuten tekijä itse kirjoitti, yksinkertaista mutta varmasti hyvää.

-Tämä kakku sai melkein ääneni, mutta kakun pinta näytti vähän tummalta.

-Näyttää tosi hyvältä peruspullalta!

-Jäätelöpallero tämän kakun kaveriksi ja avot!

-ohje kuullostaa herkulliselta mutta ulkonäköön olisi voinut panostaa enemmänkin

-Näyttää kauniilta, mustikoita olisi todellakin voinut olla ohjetta enemmän

-Tämäkin olisi kokeilemisen arvoinen kakku! Mustikat maistuvat aina!

-mustikka toimii kuivakakussa aina -eli maistuisi minullekin

-Tähän voisi vielä etsiä jonkun vaniljakastikkeen ohjeen kys. maasta. Herkullisen näköistä!


Pain de Gênes eli mantelikakku (By Ebe, 10 pistettä)

-Mietin itsekkin tämän tekemistä, kun on samainen kirja lainassa kirjastosta Täytyy testata kun oman testauksen pohjalta itsekkin aloin tykkäämään manteleista

-Herkullinen ja kaunis. Ranskalaisuus häviää turhan runsaalle koristelulle . Vaikka sveitsiläinen marenki on varmasti hyvää, niin ranskalaisesta olisi tullut pisteitä.

-siistiä Ebemaista laatua

-yksinkertaisuudessaan kaunis

-Upea koristelu, tuttua Ebe-laatua Hyvältä näyttää pakastemarjojen ja kiilteenkin kera!

-Tyylikäs, niin kuin Ebellä aina.

-Niin kaunis. Maut simppelit mutta vaativa valmistaa ja näyttää niin kertakaikkisen herkulliselta. Pakko kokeilla. Kaunis!

-Ihanan näköinen herkku!

-Kaunis, herkullinen. Näyttä siltä et hankala leikata.

-Kaunis ulkonäkö ja varmasti maistuvaa!

-kuullostaa herkulliselta, ei varmaan ällönmakeeta kun on raikkaita marjoja mukana

-Upea kakku ja maut ovat hyvät! Kakkupohjaa lukuunottamatta muistuttaa paljon kakkuja, joita kotimaassammekin usein tehdään. Varsinkin tuon kakkupohjan takia voisin mielelläni kokeilla tätä reseptiä!

-Kakkupohja on ihanan kuohkean näköinen, ja kesän tullen kun on tuoreita marjoja niin tämä päätyy kokeiluun! Kaikin puolin kaunis!

-Mantelijauho tuo varmasti pehmeyttä ja maukkuutta.

-Komia kakku! mousse ei vain minusta sovi tähän.


Karhunvatukka Macaron-leivokset( By Bodil, 6 pistettä)

Ihanan näköisiä! Mahtuuko nämä kokonaan suuhun? Uskoisin että jos haukkaisi, olisi karhunvatukat karanneet macaronin välistä.

-todella kauniisti tehdyt macaronit

-kuulostavat hyviltä, mutta keksit eivät ehkä olleet kohonneet tarpeeksi.

-Mahtavia macaroneja! Näitä ei varmaan kärsi ottaa kuin yksi kappale, ovat niin muhkeita

Herkullisenkuuloinen raikas täyte, ja kivasti kevyempi kuin useimmat macarontäytteet.

-Mielenkiintoisia. Mistä löytyy karhunvatukoita?

-Hyvät makuyhdistelmät. Pitäisikö kuorien olla vähän pulleammat?

-Lajissaan onnistuneet

-Hauska idea laittaa kokonaisia marjoja täytteeksi.

-kaunis ja maistuu varmasti

-Herkullisen näköisiä, haastavia tehdä ja lisäksi vielä tykkään karhunvatukoista.

-Yksinkertaisen tyylikkäät leivokset. Karhunvatukat tuovat kivaa särmää!

-Mukava kun on kokeiltu vähän harvinaisempia marjoja -karhunvatukkaa ei olekaan tullut itse vielä kokeiltua mihinkään. Sulavat varmasti suussa!

-Karhunvatukoissa isoja siemeniä, eikö ne haittaa syömistä?

-Herkullinen ja kaunis. Karhunvatukat tuo ihanaa väriä.

-Macaronit on toinen todellinen suosikki ja teen niitä usein itsekin.


PANFORTE (By Pampula, 12 pistettä)

-Tätä voi testata ensikerralla kun flunssa pitkittyy ]http://www.leivontafoorumi.fi/portaali/images/icon_biggrin.gif[/img]

-Näyttää rouhean kauniilta, mutta makumaailma ei valitettavasti oikein nyt kohtaa makunystyröitäni.

-Yksi mielenkiintoisimmista resepteistä. Reseptin historia toi vielä lisää mielenkiintoa ja siihen oli paneuduttu!

-Erityiskiitos tästä kakusta -tulee ensimmäisenä kokeiluun! Tämä käy maidottomaan&munattomaan ruokavalioon ja tykkään yli kaiken pähkinöistä&manteleista

-Taivaallisilta kuulostava makuyhdistelmä.

-Täyte ihana samettisen näköinen.

-Hauska kertomus leipomuksesta! Mielenkiintoinen tuttavuus.


DEUTSCHE KÄSEKUCHEN ELI SAKSALAINEN JUUSTOKAKKU (By Pullahiiricom, 15 pistettä)

Ihana kakku, mä niin rakastan kanssa juustokakkuja!

- Kaunis rahkakakku, hyvin onnistunut, siitä piste. Kakku on ammattimaisesti kuvattu. Koristelun lähinnä New York –tyylisyys vie kakun kauas EU]http://www.leivontafoorumi.fi/portaali/images/icon_smile.gif[/img]

-Ihanan raikkaan ja kevyen oloinen kakku, mansikat kruunaa kokonaisuuden

-Kivan näköinen, mutta kuulostaa liian rahkapitoiselta omaan makuun. Onkohan kovin "tönkköä" tuo täyte?

-Kivoja nämä paistettavat kakut, oikeat juustokakut (kun Suomessa ollaan niin usein sen liivatteen perässä). Hyvä kakku, jota voi varioida erilaisilla tuoreilla marjoilla.

-Mmm... varmasti maistuvaa.

-Ammattilaisen upea työ, jää siksi ilman pisteitäni.

-Kaunis kakku jonka kruunaa yksinkertainen koristelu.

-Mielettömän kaunis ja herkullinen kuva. Maistuvan näköinen.

-Pehmoiselta ja maukkaalta vaikuttava juustokakku, johon mansikat tuovat sopivasti raikkautta. Perinteinen ja tyylikäs juustokakku.

-Voi apua -nyt se dieetti viivästyi.. Taidokas ja herkullinen. Varsinkin tuosta kakkupalan kuvasta näkee kuinka täydellinen rakenne on!

-Kun päälle laitetaan omenalohkoja ja ripaus kanelia, ohje on sama kuin ihan suomalainen omena-rahkatorttu Nätti tämäkin on kyllä.
Aihe on lukittu.
Sivu luotiin ajassa: 0.290 sekuntia
Toteutus: Kunena foorumi

Sponsorit 2017