Helmikuun 2012 haaste: punainen leipomus

Lisää
31.01.2012 23:02 - 31.01.2012 23:02 #19899 : nami-hiiri
nami-hiiri loi aiheen:
NYT KAIKKI AKTIIVIJÄSENET JOUKOLLA LEIPOMAAN !
Helmikuun haasteleipomuksen aiheena on tammikuun tapaan väri, mutta nyt
PUNAINEN LEIPOMUS .

• Leipomuksessa täytyy punaisen olla pääosassa. Punaisen eri vahvuusasteet, tumma tai vaalea,
ovat hyväksyttävissä, kunhan yleisvaikutelma on 'punainen', ei siis ruskea tai joku muu väri.
Leipomuksessa kaikki käytettävä punainen tulee olla aikaansaatu luonnontuotteita käyttäen eli
keinotekoisia elintarvikevärejä ei sallita laisinkaan.

Tämän haasteleipomuksen tulee olla ainakin osin uunissa paistettu makea tai suolainen leipomus.

• Tällä kertaa ei tehdä täytekakkua tai kahvikakkua!
• Leipomuksesta tulee riittää annos vähintään neljälle henkilölle. Leipomus voi olla kokonainen tai
jaettu neljään tai useampaan annospalaan (vertaa esim. muffinssiin ).
Osallistuminen tapahtuu nimettömänä joten muistathan olla julkaisematta leipomusta blogissasi!
ettei leipomuksesi tule hylätyksi suotta.
• Haasteeseen, kuten myös voittajan äänestämiseen voi osallistua kaikki
leivontafoorumin aktiivijäsenet .
• Osallistuva leipomus tulee olla leivottu 1. - 20. helmikuuta 2012 välisenä aikana.
Ilmoittaudu yksityisviestillä, YV nami-hiiri. Varsinainen osallistuminen tapahtuu Haasteosallistuja -
nimimerkeillä. Hiiri antaa tähän tarvittavat tunnukset.
Kerro ilmoittautuessasi minkä niminen leipomuksesi on. Sen avulla tunnistetaan leipomus ja
arvostellaan / kommentoidaan. Eli keksi jotain persoonallista leipomuksesi nimeen.

Osallistumisaika päättyy maanantaina 20.02.-12 klo 22. Lisäaikaa helmikuussa ei ole luvassa !

TÄRKEÄÄ HUOMIOIDA]
Annetuilla tunnuksilla osallistuja voi kirjautua sisään haluamanaan ajankohtana ja postata leipomuksensa.
Kahden tunnuksen ideana on, että osallistuja tarkistaa, ettei jompikumpi tunnus ole jo kirjautuneena
foorumilla - ja kirjautuu sillä toisella, jos toinen on jo online.
Osallistumisviestiin tulee kirjoittaa] leipomuksen nimi, valmistuksessa käytetty resepti, sekä liittää
kaksi kuvaa leipomuksesta näkyviin käyttäen Img-tagia. Toisessa kuvassa tulee näkyä koko leipomus, toisessa haluamasi yksityiskohta leipomuksesta.

Viesti kannattaa esikatsella ennen lähettämistä. Kuvien uppaus nettiin ja viestiin lisääminen -tutoriaalista saattaa olla apua, voit myös testata koodien toimivuutta testipalstalla (huomioithan kuitenkin ettet testaile haasteleipomuksen kuvilla ettet paljastu).
Voit tarvittaessa kysyä lisäohjeita yksityisviestillä, YV nami-hiiri tai YV Tiituska.

'Helmikuun paras' –äänestys tapahtuu 21.-28.02.2012 välisenä aikana]HUOMIO, HUOMIO ![/b]
SPONSOREIDEN palkinnoilla palkitaan VIISI (5) parasta leipomusta suoraan äänestystulosten perusteella.
Jos parhaalla leipomuksella on leivontablogi, laitetaan ao. linkki Leivontafoorumin etusivulle, kunnes seuraava haaste ratkeaa.

Varsinaisina palkintosponsoreina toimivat helmikuussa Leivontafoorumin vuoden 2012 yhteistyökumppaneista seuraavat]



"YSTÄVÄNPÄIVÄ" -kuukauden extra]http://mediaserver-2.vuodatus.net/g/9/91392/1328311048_img-d41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e.jpg[/img]
http://www.orthexgroup.com
Orthex-tuotepaketti sisältää keksipursottimen, non-stick kaulimen, metallisen mittasetin ja muita keittiövälineitä.

- Palkintoja paitsi jääneille 'punaisen leipomuksen' haasteosanottajille jaetaan pienet yllätykset!
- Voit osallistua yleiseen keskusteluun tai kysyä haasteesta osiossa]Leivotaan ja pidetään hauskaa pilke silmäkulmassa![/color]


Punaisen astetta lievennetty ! n-h

Voisin lopettaa suklaan syömisen, jos haluaisin, mutta en ole luovuttajatyyppiä.
Aihe on lukittu.
Lisää
05.02.2012 14:51 - 05.02.2012 14:51 #12421 : Haasteosallistuja
Haasteosallistuja vastasi aiheeseen: Re: Helmikuun 2012 haaste: punainen leipomus
Punaviini-päärynäpiiras

Punaviini-päärynäpiiras on marjapiirakoista poikkeava, erilainen jälkiruoka- tai kahvittelutorttu aikuiseen makuun. Monista vaiheista huolimatta piiras on kohtuullisen helppo tehdä, sillä työvaiheita voi tehdä samaan aikaan. Kun päärynät kypsyvät hiljaa poristen kattilassa kypsäksi, voit työstää pohjataikinan valmiiksi. Maku on aromikas, ei ehkä ihan kaikkien mieleen, mutta maistuu varmasti punaviinin ystäville. Kauniimmin leivonnaisen saat tarjolle käyttämällä irtopohjallista piirakkavuokaa, jolloin voit siirtää sen tarjoiluvadille ilman vuokaa.





Punaviini-päärynäpiiras


Pohja]http://i43.tinypic.com/2uxxxcn.jpg[/img]
Aihe on lukittu.
Lisää
05.02.2012 18:16 - 05.02.2012 18:16 #12434 : Haasteosallistuja
Haasteosallistuja vastasi aiheeseen: Re: Helmikuun 2012 haaste: punainen leipomus
Sundae mansikkamuffinssit



Tuli innostus kokeilla mansikkamuffinsseja ystävänpäivän innoittamana hieman muokatulla reseptillä. Päätin sitten kehitellä tällaisen. Muffinssitkin ovat väritykseltään hempeän vaaleanpunaisia, mutta se ei varmaan kuvissa näy... Tosi ihana idea olla käyttämättä elintarvikevärejä!

12kpl normaalikokoisia tai 20kpl pieniä
    3munaa
    2,5dl sokeria
    1tl vaniljasokeria
    100g voita
    2dl mansikoita survottuna
    3,5dl vehnäjauhoja
    2tl leivinjauhetta
    ripaus suolaa
    1tl sitruunamehua

Vaahdota munat ja sokeri. Sulata voi ja lisää sekaan. Lisää mansikkasurvos. Sekoita kuivat aineet ja kääntele varovasti taikinan sekaan. Lisää sitruunamehu. Paista 175asteessa noin 15min.

Kuorrute
    200g voita
    400g tomusokeria
    3-4rkl mansikoita survottuna

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää mansikkasurvos. Pursota muffinssien päälle. Lisää vielä cocktail kirsikoita ja vohvelirullia päälle.

Aihe on lukittu.
Lisää
07.02.2012 16:31 - 07.02.2012 16:31 #12466 : Haasteosallistuja
Haasteosallistuja vastasi aiheeseen: Re: Helmikuun 2012 haaste: punainen leipomus
Vadelmaunelmat

Vuokien koosta riippuen täyte riittää 8-> Tässä käytetty erittäin suuria vuokia

Pohja
100g margariinia
2,5 dl vehnäjauhoja
pari ruokalusikallista vettä

Sekoita aineet tasaiseksi, levitä pellille ja paista. Joko raa'asta taikinasta leikataan sopivan kokoisella muotilla vuokan pohjalle sopivia ympyröitä tai taikina paistetaan levynä ja pohjat leikataan kypsästä. Raa'asta taikinasta tietysti tulee enemmän ja roskiin menee vähemmän.

Täyte
1 purkki kermaa
1 purkki sunnuntai maustamaton rahkavalmiste
2 pientä levyä valkosuklaata
3 liivatetta

Vatkaa kerma ja sekoita joukkoon rahkavalmiste ja sulatettu valkosuklaa. Lisää lopuksi vesi tilkkaan sulatettu liivate. Lusikoi täyte vuokiin pohjien päälle rivakasti. Hyytyy aika nopeasti. Vuokat jääkaappiin muutamaksi tunniksi. Muffinssipelti helpottaa siirtelyssä.

Kastike päälle
Noin 3 dl vadelmia.
1 liivate
Vettä

Ota koristeluun tarkoitetut vadelmat erilleen, lisää loput kattilaan pienen vesitilkan kanssa ja kiehauta mössöksi. Lisää liotettu liivate ja valuta kastike täytteen päälle. Halutessaan voi vadelmamössöstä siivilöidä kivet pois. Minä en nähnyt sitä tarpeelliseksi. Yhdellä liivatteella kastikkeesta tulee kiiltävä, mutta se ei hyydy. Useampaa liivatetta käyttämällä pinnasta saa juustokakkumaisen kiilteen.

Täyte on vähän kirpsakka ja hyvin valkosuklainen. Onnistuu varmasti ihan tuorejuustostakin ja tilkalla sitruunamehua saanee sopivaa kirpeyttä. Valuva kirpeä kastike sopii täytteen kanssa paremmin kuin hyytelöksi hyydytetty kiiltävä pinta.
.
*Jee, netti toimii taas ja sain ladattua toisenkin kuvan.



Aihe on lukittu.
Lisää
08.02.2012 17:33 - 08.02.2012 17:33 #12481 : Haasteosallistuja
Haasteosallistuja vastasi aiheeseen: Re: Helmikuun 2012 haaste: punainen leipomus
Punaiset ystävänpäivä muffinssit



Taikina]
125 g voita
2 dl sokeria
2 munaa
200g raakaa punajuurta
100g valkosuklaata
2 dl karkeita jauhoja
3/4 dl kaakaojauhetta
1 1/2 tl leivinjauhetta
2 tl pikakahvijauhetta

Raasta punajuuri raastimen hienoimmalla terällä hienoksi. Pilko valkosuklaa veitsellä palasiksi. Sekoita jauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja pikakahvijauhe hyvin keskenee. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sihvilöi jauhot joukkoon ja kaada punajuuriraaste joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Nostele valkosuklaa kaapimen avulla taikinaan. Paista muffinssipellillä 225 asteessa noin 20 minuuttia. Anna muffinssien jäähtyä kuorrutuksen teon ajan.

Kuorrute]
Punajuurta
Tomusokeria
Koristeita

Raasta punajuuri hienoksi ja purista siitä mehu. Lisää mehuun tomusokeria niin paljon, että seos on vielä hieman juoksevaa. Lisää tarvittaessa vettä tilkka kerrallaan. Kuorruta muffinssit heti. Viimeistele koristeilla.



Maistettu muffinssi. On eksoottinen makuista, mutta erittäin opettavaista testata jotain muuta kuin perusvarmoja mansikoita ja vadelmia
Aihe on lukittu.
Lisää
08.02.2012 20:49 - 08.02.2012 20:49 #12483 : Haasteosallistuja
Haasteosallistuja vastasi aiheeseen: Re: Helmikuun 2012 haaste: punainen leipomus
Punajuuripiirakka ja Chevremousse



Ohje

Pohja]http://i42.tinypic.com/22knx3.jpg[/img]
(lautanen on koristeltu paprikajauheen kanssa)
Aihe on lukittu.
Lisää
10.02.2012 19:36 - 10.02.2012 19:36 #12516 : Haasteosallistuja
Haasteosallistuja vastasi aiheeseen: Re: Helmikuun 2012 haaste: punainen leipomus
Ystävänpäivän karpalo-valkosuklaa unelma

Karpaloita ja valkosuklaata aah mikä ihana makuyhdistelmä!


Pohja]http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/421884_10150593508173830_665458829_8837457_1484540068_n.jpg[/img]
Aihe on lukittu.
Lisää
13.02.2012 21:00 - 13.02.2012 21:00 #12546 : Haasteosallistuja
Haasteosallistuja vastasi aiheeseen: Re: Helmikuun 2012 haaste: punainen leipomus
Puolukkamousseleivokset kinuskiyllätyksellä



Pohja]
4 kananmunaa
3 dl sokeria
200 g voita
¾ dl puolukkamehua (Marlin puolukkamehujuomaa)
3 dl vehnäjauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
½ dl puolukkajauhetta (marjatila Raitaniemi)

Sulata voi. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Kaada puolukkamehu voisulaan ja sekoita seos vaahdon joukkoon. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja siivilöi ne vaahtoon käännellen. Kaada taikina leivinpaperoidulle pellille. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 15 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.

Kostutus]
2 rkl-1/2 dl puolukkamehua

Kostuta jäähtynyt pohja kevyesti puolukkamehulla.

Kinuski]
2 dl kuohukermaa
2 dl fariinisokeria
2 tl voita

Mittaa kuohukerma ja fariinisokeri kattilaan. Sekoita kuumalla hellalla, kunnes seos alkaa kiehua. Pienennä lämpötilaa keskilämmölle ja anna seoksen pulpahdella 15-20 minuuttia samalla sekoitellen. Laita pisara kinuskia pohjan päälle. Jos se ei imeydy, on kinuski valmista (tai tipauta tippa vesilasiin ja jos tipan saa ehjänä pois, on se valmista). Sekoita joukkoon voi. Anna hetken aikaa vetäytyä ja valuta kinuski sitten lusikan avulla pohjan päälle (pintaa ei tarvitse tasoittaa). Paina säädettävä reunavuoka pohjan päälle ja leikkaa mahdolliset ylitulevat reunat pois.

Puolukkamousse]
400 g puolukoita (pakaste)
2 dl sokeria
6 dl vispikermaa
5 liivatelehteä
2 rkl puolukkamehua

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sulata puolukat, soseuta ne esim. sauvasekoittimella ja mausta sokerilla. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon. Kiehauta puolukkamehu kattilassa, purista liivatteet sekaan ja sekoita seos tasaiseksi. Kaada liivateseos ohuena norona täytteen joukkoon samalla sekoittaen. Anna täytteen hetken aikaa hyytyä jääkaapissa (kunnes ei ole ihan löysää) ja kaada se sitten reunavuoan sisään kinuskin päälle. Anna hyytyä jääkaapissa noin kaksi tuntia.

Puolukkakiille]
4 dl puolukkamehua
4 liivatelehteä

Liota liivatteita kylmässä vedessä noin 10 minuuttia. Kiehauta puolukkamehu kattilassa, purista liivatteet ja sekoita ne mehuun. Anna jäähtyä vesihauteessa haaleaksi ja kaada se sitten puolukkamoussen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa ainakin kaksi tuntia tai yön yli.
Irrota leivoslevy reunavuoasta veitsen avulla ja laikkaa levy annospaloiksi.

Koristelu]
1 dl vispikermaa
1 rkl vaniljakreemijauhetta
¾ rkl puolukkajauhetta
2 rkl puolukkamehua
pakastepuolukoita

Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää vatkaamisen loppupuolella joukkoon vaniljakreemijauhe, puolukkajauhe ja puolukkamehu. Laita vaahto pursotinpussiin ja anna tarvittaessa hetken aikaa jähmettyä jääkaapissa. Pursota leivosten nurkkaan ruusuke ja laita yksi puolukka jokaiseen ruusukkeeseen.

Aihe on lukittu.
Lisää
16.02.2012 15:37 - 16.02.2012 15:37 #12593 : Haasteosallistuja
Haasteosallistuja vastasi aiheeseen: Re: Helmikuun 2012 haaste: punainen leipomus
SYDÄMELLISET MANSIKKA-TYRNILEIVOKSET

Nämä leivokset ovat sydämellisiä kahdella tapaa, ulkonäöltään sekä sisällön puolesta. Terveellinen tyrni kun tutkitusti ehkäisee mm. sydänsairauksia Ohje ei myöskään sisällä paljoa rasvaa eikä sokeria, kuorrutetta lukuunottamatta. Nämä leivokset ovat, ohjeen pituudesta huolimatta, aika nopeatekoisia ja helppoja.



SYDÄMELLISET MANSIKKA-TYRNILEIVOKSET

4-8 kpl leivoksia, koosta riippuen

Buseepohja]
3 keltuaista
¼ dl vettä
40 g vehnäjauhoja (=reilu ½ dl)
3 valkuaista
50 g sokeria (=2/3 dl)
50 g maissitärkkelystä (= n.1 dl)

Erottele valkuaiset ja keltuaiset eri kulhoihin. Sekoita keltuaisten sekaan vesi ja vehnäjauhot. Vatkaa valkuaiset ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaahtoon varovasti keltuaisseos ja sen jälkeen maissitärkkelys. Nostele massasta lusikalla pyöreitä kiekkoja pellille leivinpaperin päälle. Paista 210 asteessa pinnaltaan kullanruskeiksi. Anna jäähtyä.

Täyte]
40 g tyrnimarjoja (=n.3/4 dl)
100 g mansikoita
20 g sokeria (tai maun mukaan)

125 g maitorahkaa (rasvaton)
100 g vispikermaa (kevyt)
17 g vaniljakreemijauhetta

lisäksi itsetehtyä mansikkahilloa (hillosokeripaketin mukaan tehty)

Sulata marjat, kaada ”sulamismehu” erilliseen astiaan. Paseeraa marjat ja lisää sokeria makusi mukaan. Jätä ¼ dl sosetta kuorrutetta varten. Vatkaa kerma ja lisää rahka, vaniljakreemijauhe ja marjasose. Anna hetken maustua kylmässä.

Kostutus]
täytteiden marjojen sulamismehua vedellä laimennettuna ja sokerilisäyksellä. Kostuta buseepohjien pohjapuolet kevyesti mehulla.

Laita täyte isolla tähtityllalla varustettuun pursotinpussiin ja pursota täytettä renkaaksi leivospohjien reunoille. Lusikoi halutessasi keskelle mansikkahillosydän. Paina kansipuoli päälle.

Päälle]
tomusokeria
tilkka vettä
¼ dl täytteen marjasosetta

Tee tilkasta vettä ja tomusokerista jämäkkä kuorrute. Tee marjasoseesta ja tomusokerista valkoista kuorrutetta ohempi kuorrute. Pursota leivosten päälle valkoisella kuorrutteella sydän, täytä keskusta punaisella kuorrutteella. Anna kuorrutteen jähmettyä ennen tarjoamista.

Aihe on lukittu.
Lisää
18.02.2012 12:33 - 18.02.2012 12:33 #12614 : Haasteosallistuja
Haasteosallistuja vastasi aiheeseen: Re: Helmikuun 2012 haaste: punainen leipomus


Punaiset voileipäleivokset (gluteeniton)

Juuresleipä]

esivalmistelut:

2 isoa punajuurta
2 isoa porkkanaa
5dl vettä

Kuori ja pilko porkkanat ja punajuuret mahdollisimman pieniksi kuutioiksi. Keitä kypsäksi, siivilöi helakan punainen keitinvesi talteen ja soseuta punaiseksi soseeksi

leipätaikina:

4dl juuresten punaista keitinlientä
1rkl psylliumia
1tl suolaa
1rkl siirappia/sokeria
2rkl rypsiöljyä
1ps kuivahiivaa
1dl tattarirouhetta
1dl pofiber-perunakuitua
0,5dl seesaminsiemeniä
1dl perunajauhoja
1dl karkeita riisijauhoja
2dl hienoja riisijauhoja
2dl juuressosetta (punajuuri&porkkana)
50g emmentalraastetta

Sekoita n.+50 asteeseen jäähtynyt keitinliemi, psyllium, suola, siirappi ja öljy yhteen. Anna seistä hetken aikaa, jotta lämpö on kuivahiivan herätyslämpötila +42astetta. Sekoita tattarirouhe, perunakuitu, siemenet, jauhot ja kuivahiiva yhteen ja lisää nesteeseen. Sekoita hyvin 3-4min , joko yleiskoneella tai käsivatkaimella. Sekoita vaivaamisen loppupuolella juuressose ja emmentalraaste mukaan.

Kaada taikina öljyttyyn leipävuokaan tai silikoniseen reilun kokoiseen leipävuokaan. Anna kohota liinan alla n.30min. Paista uunissa 200asteessa n.25-30min -tarvittaessa peitä pinta leivinpaperilla paiston loppupuolella.

Anna leivän jäähtyä ritilän päällä ja valmista täyte

Täyte:
150g creme fraiche
100g maustamatonta tuorejuustoa
200g kinkkua pieninä kuutioina
1/2 punainen paprika pieninä kuutioina
10cm purjosipulia pieninä kuutioina
1rkl ruohosipulia pienenä silppuna
1rkl persiljaa pienenä silppuna
ripaus mustapippuria
ripaus herbamarea

Sekoita täytteen aineet yhteen. Laita jääkaappiin odottamaan.
(Halutessasi täytteestä tasaista, pyöräytä täytteen ainekset tehosekoittimessa sileäksi tahnaksi)

Koristelu ja kokoaminen:

Siivuta leipä ohuiksi siivuiksi ja ota sydänmuotilla leivästä sydämen muotoisia paloja.

Laita alemmalle palalle täytettä reilu 1rkl ja nosta toinen sydänpalanen päälle. Laita päällimmäiseksi vielä täytettä ja paprikasta leikattu sydän.

Laita kuvun alle ja jääkaappiin muutamaksi tunniksi, jotta maut tasaantuvat!



Tässä vielä juuresleivän helakka punainen väri lähikuvassa ennen koristelua!
Aihe on lukittu.
Lisää
18.02.2012 17:06 - 18.02.2012 17:06 #12615 : Haasteosallistuja
Haasteosallistuja vastasi aiheeseen: Re: Helmikuun 2012 haaste: punainen leipomus
HERTTAINEN MANSIKKAPULLA


Pullataikina]http://www.leivontafoorumi.fi/portaali/images/icon_smile.gif[/img]


Mansikkapulla alkoi kadota heti kuvan ottamisen jälkeen
Aihe on lukittu.
Lisää
19.02.2012 11:16 - 19.02.2012 11:16 #12621 : Haasteosallistuja
Haasteosallistuja vastasi aiheeseen: Re: Helmikuun 2012 haaste: punainen leipomus
MANSIKKAPILVI

Jotakin vanhaa, jotakin uutta, jotakin punaista,....
Perinteiset mansikka-kerma tuulihatut saivat pienen makulisän sekä punaisen puku koodin.

Tuulihatut 12 kpl
1 1/2 dl vettä
75 g voita
1 1/2 dl vehnäjauhoja
3 munaa
Kiehauta vesi ja voi kattilassa. Lisää vehnäjauhot. Sekoita puuhaarukalla kunnes taikinasta muodostuu kiinteä "pallo". Jäähdytä seos.
Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten (sähkövatkaimella).
Pursota taikinasta leivinpaperin päälle pitkulaisia pilviä.
Paista 200 asteessa n. 25 min. Älä avaa luukkua ensimmäisen 15 min aikana. Jäähdytä tuulihatut ennen täyttöä.

Täyte
2 dl *appelsiini-vanilija mansikkahilloa
1 kpl liivatelehtiä
2 dl vispikermaa
2 rkl mansikkasosetta
vaniliinisokeria (sokeria)
Soseuta lämmin hillo ja lisää siihen liotettu liivatelehti. Anna jäähtyä , sitten kun seos alkaa hyytyä vatkaa seos ilmavaksi (kuin vispipuuroa).
Vatkaa kerma lisää vaniliinisokeri ja mansikkasose tarvittaessa sokeria mutta muista että hillo on makeaa.

Viimeistely
1 rkl hunajaa
mansikkajauhetta (jauhoin pakastekuivatuista mansikoista)
Lämmitä hunaja ja sivele sitä kevyesti tuulihattujen pintaan ja ripottele tahmeaan pintaan mansikkajauhetta.

*Valmistin mansikkahillon pakaste mansikoista (½k g) hillosokeripussin ohjeen mukaan, lisäsin hilloon keitto vaiheessa ½ appelsiinin mehun, ½ vanilijatanko sekä lopuksi ½ appelsiinin kuorisuikaleita.Voit toki maustaa myös valmiin mansikkahillon.

Makea mansikkapilvi nautitaan hyvän kahvin ja ystävien kera.
Aihe on lukittu.
Lisää
19.02.2012 16:04 - 19.02.2012 16:04 #12623 : Haasteosallistuja
Haasteosallistuja vastasi aiheeseen: Re: Helmikuun 2012 haaste: punainen leipomus
Suklaaviettelys



Pohja
200g Voita
200g Tummaa minttusuklaata
3 Kananmunaa
1dl Sokeria
1dl Fariinisokeria
1tl Vaniljasokeria
3dl Vehnäjauhoja

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija n.22cm) pohjalle ja voitele reunat. Sulata voi ja suklaa erikseen. Anna jäähtyä. Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi. Lisää jauhot. Lopuksi voi ja suklaa. Kaada vuokaan ja paista uunin alatasolla noin 15 minuuttia.

Vadelmakastike
1dl Vadelmia
1,5tl Tomusokeria

Survo vadelmat siivilän läpi ja sekoita tomusokeri joukkoon.

Tryffeli
2dl Kuohukermaa
400g Valkoista suklaata
1,5rkl Sitruunamehua
1 Sitruunan raastettukuori

Kiehauta kattilassa kerma, sitruunanmehu ja -raastettukuori. Lisää valkosuklaa ja anna sen sulaa kermaan. Kaada seos hieman jäähtyneen kakun päälle. Ripotele vadelmakastiketta päälle ja vetele tikulla kuvioiksi. Nosta jääkaappiin hyytymään.

Koristelu
Vispikermaa
Vadelmia

Aihe on lukittu.
Lisää
20.02.2012 16:51 - 20.02.2012 16:51 #12631 : Haasteosallistuja
Haasteosallistuja vastasi aiheeseen: Re: Helmikuun 2012 haaste: punainen leipomus
VADELMAISET JUUSTOKAKKUBROWNIET



Nämä ystävällekin sopivat herkkupalat ovat pehmeita ja maukkaita, ei liian makeita tarjottavia. Suklaabrownien ja juustokerroksen välissä on valkosuklaata pilkottuna ja se tuo mukavaa kosteutta suupaloihin.

SUKLAAPOHJA

125 g margariinia / voita
3 riviä taloussuklaata (noin 75g)
2,5 dl sokeria
2 kananmunaa
1 tl vaniljasokeria
1,7 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
ripaus suolaa
+ 75 g valkosuklaata

juustokerros

250g maustamatonta tuorejuustoa
0,75dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 kananmuna
+ 1 pss pakastevadelmia (Pirkka)

• Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen
• sulata kattilassa rasva ja taloussuklaa. Anna hetki jäähtyä. Vatkaa kulhossa kananmunat, sokeri ja vaniljasokeri. Valuta joukkoon hiukan jäähtynyt suklaa-rasvaseos. Pyöräytä tasaiseksi. Lopuksi lisää keskenään sekoitetut jauhot ja kaakaojauhe, suola ja vaniljasokeri.
• Kaada taikina leivinpaperoituun/voideltuun vuokaan (n 20x20cm)
• Rouhi valkosuklaa palasiksi ja ripottele suklaataikinan päälle.
• Sekoita keskenään tuorejuustokerroksen kaikki aineet. Lusikoi juustoseos suklaakerroksen päälle.
• Sulata pakastevadelmat ja soseuta niitä hiukan haarukalla. Lusikoi vadelmaa juustokerroksen pinnalle. Jos haluat, voit kevyesti levittää marjasosetta vaikka haarukan tai veitsen avulla.
• Paista noin 40 minuuttia uunissa. Anna jäähtyä hyvin ennen leikkaamista ja herkuttelua.

Aihe on lukittu.
Lisää
20.02.2012 18:27 - 20.02.2012 18:27 #12633 : Haasteosallistuja2
Haasteosallistuja2 vastasi aiheeseen: Re: Helmikuun 2012 haaste: punainen leipomus
Piirakat ovat parhaita näin pimeään aikaan teen ja raikkaan salaatin kanssa nautittuna. Oheinen piirakka on helposti muokattavissa moneen makuun: ricotan voisi korvata mascarponella, päälle voisi ripotella mustia oliiveja tai vaikka rucolaa paiston jälkeen ja erilaisia mausteitahan on lukematon määrä.



Punakka jauhelihapiirakka

Pâte Brisée]
175 g vehnäjauhoja
½ tl suolaa
115 g kylmää voita
30 – 60 ml kylmää vettä

1. Sekoita jauhot ja suola monitoimikoneessa. Lisää voi ja sekoita koneella, kunnes massa on muruista. Kaada hitaasti ja tasaisesti 30 ml vettä monitoimikoneen syöttöaukosta ja jatka sekoittamista, kunnes massa alkaa muotoutua taikinaksi. Lisää tarvittaessa vettä. Älä työstä taikinaa yli puolta minuuttia.

2. Kaada taikina jauhotetulle alustalle ja muotoile siitä pallo. Litistä pallo levyksi ja kääri tuorekelmuun. Siirrä jääkaappiin lepäämään vähintään puoleksi tunniksi.

3. Kauli kevyesti jauhotetulla alustalla taikinasta piirakkavuokaa isompi ympyrä ja siirrä kaulimen avulla vuoan päälle. Taputtele jauhotetun taikinapalan avulla reunoille ja töki haarukalla pohjaan reikiä. Esipaista 200-asteessa 10 minuuttia. Jotta taikinapohja pitää muotonsa esikypsennyksen aikana, sen päälle on hyvä painella alumiinifoliota ja laittaa vielä päälle painoksi esim. kuivattuja herneitä.

Täytteet]
400 g naudan paistijauhelihaa
1 punasipuli
1 tuubi (130 g) tomaattisosetta
mustapippuria, suolaa
herbes de provencea
oreganoa
valkosipulijauhetta
1 prk (250 g) ricottajuustoa
n. 4 tomaattia
muutama pepperonimakkaraviipale

1. Paista jauheliha ja kuutioitu sipuli. Mausta seos ja sekoita joukkoon tomaattisose. Nosta levyltä.
2. Levitä esipaistetun piirakkapohjan päälle ricottajuusto. Levitä päälle jauheliha, painele tasaiseksi ja osittain juuston sekaan esim. haarukan avulla. Lado päälle viipaloidut tomaatit ja pepperonimakkaraviipaleet.
3. Paista piirakkaa vielä 20 minuuttia.
4. Anna seistä hetken aikaa ja tarjoa esim. raikkaan salaatin kera.

Aihe on lukittu.
Lisää
20.02.2012 19:44 - 20.02.2012 19:44 #12634 : Haasteosallistuja
Haasteosallistuja vastasi aiheeseen: Karppaajan mansikkatortut
Olen jo pitkään halunnut testata erilaisia karppireseptejä. Tässä ensimmäinen kokeilu, tosin resepti on omasta päästä. Halusin myös testata täysjyvävehnäjauhoja ja uutta luontaista makeutusainetta, sukriinia.



Kääretorttupohja
4 munaa
110g sukriinia
110g täysjyvävehnäjauhoja

Lämmitä munat kädenlämpöisiksi. Vaahdota munat ja sukriini paksuksi vaahdoksi. Lisää täysjyvävehnäjauhot siivilöiden ja levitä pellille, paista 200 asteessa n. 10-15min. Jäähdytä.

Mansikkahilloke
200g mansikkaa
50g sukriinia
20g sitruunamehua
1 liivate

Sulata ja kiehauta mansikat ja sukriini. Mössää haarukalla. Kiehauta sitruunamehu ja laita kylmässä vedessä liotettu liivate mehun joukkoon. Sekoita mansikkamössöön. Jäähdytä.

Tortun täyttäminen
Kostuta torttu esim. maidolla. Levitä puolet mansikkahillokkeesta tortulle. Vatkaa 4dl kermaa jossa pari rkl sukriinia ja levitä puolet kermasta tortulle. Kääri varovasti rullalle. Anna maustua mielellään yön yli jääkaapissa.
Leikkaa torttu viipaleiksi. Sekoita loppu kermavaahto lopun mansikkahillokkeen kanssa ja pursota mansikkakerma torttuviipaleille.



Nam, tuli muuten hyviä! Täysjyvävehnäjauho antoi tortulle hauskan rapsakan suutuntuman ja sukriinia ei edes huomaa (maistuu vain sokerille, tosin ei ihan niin makeaa).
Meinasin ensin nimetä tortut "mansikkapökäleiksi" koska pursotuksista tuli mielestäni lähinnä koomisen näköisiä. No näissä tortuissa ei ole pääasia ulkonäkö vaan maku. VHH-ruokavaliota noudattava voi syödä näitä hyvällä ruokahalulla!

Koska täysjyväjauhot ovat karkeampia kuin normijauhot, käyttäisin ensi kerralla jauhoja hieman vähemmän. No, tässä kuitenkin resepti jolla nämä tortut tein. Ja punainen jäi kyllä todella vaaleaksi, olisi pitänyt laittaa tuplasti enemmän mansikkaa.

Sukriini on hurjan kiva leivonnassa, käyttäytyy sokerin tavoin ja maistuu lähes samalta. Se on vaan kauhean kallista. Joten ihan joka viikko näitä torttuja ei kehtaisi kyllä tehdä.
Aihe on lukittu.
Lisää
20.02.2012 21:24 - 20.02.2012 21:24 #12638 : Haasteosallistuja2
Haasteosallistuja2 vastasi aiheeseen: Re: Helmikuun 2012 haaste: punainen leipomus
Puolukkapolku

LEIVONTAFOORUMI 2012/helmikuu/'Pampula'



Pohja

2 munaa
1,5dl ruokokidesokeria
0,5dl Valio kermaa
75g sulatettua Valion voita
0,5dl ruisjauhoja
0,5dl perunajauhoja
2dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1,5tl vanilijasokeria

Täyte

2dl Valio kuohukermaa
1pss vanilijakastikeaineksia +2dl Valio maitoa
0,5-1dl fariinisokeria
3rkl tomusokeria
n.200g paseerattuja puolukoita
3 liivatelehteä

Päälle

Sipaisu vadelma- tms. hilloa
n.200g puolukoita murskattuna
Hyytelösokeria



Sekoita kulhossa munat ja sokeri. Lisää kerma ja voisula sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Kaada taikina n.20*25cm vuokaan, paista 200 °C /10-15min. Anna jäähtyä ja halkaise pohja.

Valmista täyte: Paseeroi eli painele sulat puolukat siivilän läpi toiseen kulhoon niin tarkoin, että jäljelle jää vain vähän puolukan kuivaa kuorta.
Valmista vanilijakastike sekoittamalla jauhe (Ekströms) 2dl:aan kylmää maitoa, seisota hetki. Laita liivatelehdet likoamaan viideksi minuutiksi. Vaahdota kerma, mausta fariinisokerilla ja tomusokerilla. Lisää vanilijakastike ja paseerattu puolukka, sekoita tasaiseksi. Purista liivatelehdet ja liota tilkkaan kiehuvaa vettä. Kaada tämä ohuena nauhana täytteen joukkoon. Anna jähmettyä hetki.

Pohjia voi kostuttaa hieman vedellä. n.0,5dl/pohja riittänee.

Lusikoi täytettä pikkuhiljaa pohjan päälle, tasoittele reunoiltakin välillä. Levitä kaikki täyte rauhassa pohjalle. Jos hosut, voi täyte valua reunojen yli työpöydälle. Nosta lopuksi toinen halkaistu pohja päälle ja kostuta tarvittaessa. Sipaise vadelmahillolla kauttaaltaan "kanteen", ettei puolukkamurska imeydy siihen.

Murskaa puolukat niin, että osa puolukoista jää kokonaisiksi. Mausta sokerilla jos et pidä puolukoiden ihanasta kirpeydestä sellaisenaan. Levitä murska kannelle joka puolelle. Valmista hyytelösokeri pakkauksen ohjeen mukaan, puolikas annos riittää ja jää ylikin. Lusikoi varoen, pikkuhiljaa, hyytelöä puolukkamurskan päälle ja nosta nyt täytetty ja koristeltu leivospohja kylmään. Paloittele täysin hyytynyt leivos 8-10 palaan, nosta tarjolle ja herkuttele.
Aihe on lukittu.
Lisää
20.02.2012 21:53 - 20.02.2012 21:53 #12639 : nami-hiiri
nami-hiiri vastasi aiheeseen: Re: Helmikuun 2012 haaste: ÄÄNESTYS !
'Helmikuun parhaat' –äänestys on alkanut !

Kaikki aktiivijäsenet tervetuloa mukaan äänestämään!
Aika päättyy tiistaina 28.02.2012 klo 23] 1. Punaviinipäärynä –suklaapiiras
2. Sundae mansikkamuffinssit
3. Vadelmaunelma
4. Punaiset Ystävänpäivän muffinssit
5. Punajuuripiirakka ja Chevremousse
6. Ystävänpäivän karpalo-valkosuklaa unelma
7. Puolukkamousseleivokset kinuskiyllätyksellä
8. Sydämelliset mansikka-tyrnileivokset
9. Punaiset voileipäleivokset
10. Herttainen Mansikkapulla
11. Mansikkapilvi
12. Suklaaviettelys
13. Vadelmaiset valkosuklaabrowniet
14. Punakka jauhelihapiirakka
15. Karppaajan mansikkatortut
16. Puolukkapolku
[/color]
Valitse näistä mieleisesi kolme parasta ja anna niille pisteet seuraavasti]- parhaalle leipomukselle 5 pistettä
- toiseksi parhaalle 3 pistettä
- kolmannelle 1 piste[/b]
- samalla toivotaan, että saadaan myös arvosteluja/palautetta mahdollisimman monesta haastetyöstä.

Kaikki tulokset julkaistaan illalla 29.02.2012

HUOMIOITHAN, että äänesi rekisteröidään vain, kun äänestät kolmea leipomusta pistein.
Mikäli äänestät vain parasta, äänesi hylätään. Tämä tasapuolisuuden vuoksi
Nami-hiiri toivoo erityisesti, ettei haasteosallistujat äänestäisi omia leipomuksiaan !

Mukavaa jatkoa helmikuun päiviin !

nami-hiiri
Leivontafoorumin moderaattori ja
haasteleipomuksen vastuuhenkilö helmikuussa

Voisin lopettaa suklaan syömisen, jos haluaisin, mutta en ole luovuttajatyyppiä.
Aihe on lukittu.
Lisää
29.02.2012 00:58 - 29.02.2012 00:58 #12706 : nami-hiiri
nami-hiiri vastasi aiheeseen: Re: Helmikuun 2012 haaste: punainen leipomus
'Helmikuun parhaat' –äänestystulos !
Erityiskiitokset kaikille haasteosallistujille ja aktiivisille äänestäjille !

° Tämä oli kyllä mukava haaste ja todella erilaisia ja kivoja leipomuksia kyllä.
° Apua, kun saa vain kolmelle leipomukselle antaa pisteet.
° Haaste on ihana ja antanut puhtia kokeilla keittiössä kaikkea punaista
granaattiomenasta tomaattiin...
° Jälleen oli monta erinomaista työtä osallistunut haastekisaan.
° Kiitokset aikarajan pitämisestä, selkeistä ja pitävistä säännöistä.
° EI ollut helppo valinta, koska mukana oli niin monenlaisia herkullisen oloisia
leipomuksia!
° Kiva kun haasteeseen tuli taas monta ihanaa leipomusta (ja reseptiä)!
° Nämä värihaasteet on minusta tosi mukavia. Tein tuohon valkoiseenkin kakun, mutta
sitten tuli niin iso itsekritiikki....

Ääniä jaettiin kaikkiaan 234 pistettä eli 26 aktiivijäsentä oli asialla !
Leivontafoorumin moderyhmä iloitsee myös saamastaan tunnustuksesta, kannustuksesta ja yrittää keksiä uusia mielenkiintoisia leivontahaasteita toteutettavaksi.

Punaisia leipomuksia arvosteltiin kannustavin ruusuin ja muutamin opettavaisin risuin. Sinisellä on merkitty maximipiste ja antajan kommentti, jos se oli erikseen mainittu.

1. EBE / Punaviinipäärynä–suklaapiiras 3+5+1+3+3+5+1+1+5 = 27 pistettä
° Erottuu joukosta, vaikuttaa herkulliselta… vaikea sanoa kokeilematta.
° Punaviini on aina hyvää ja päärynöiden kanssa varmasti herkullista! Ihanan
syvänpunainen väri ja nätisti leikatut päärynät.

° Todella kauniin näköinen ja hyvin keksitty erilainen piiras-vaihtoehto,
suklaa varmasti tuo täyteläisyyttä reseptiin!
° Herkullisen kuuloinen. Punaviini ei vain iske. Tämäkin on kauniin punainen.
° Erilaista punasta
° Suklaata ja päärynää varmasti hyvää, mutta itse en punaviinistä välitä yhtään.
° Hieman erillainen piirakka.
° Nro1 saa 3pistettä, koska se on omaperäisin.
° Hyvällä tavalla omaperäinen ja tyylikäs aikuisten herkku! Kiitosta ansaitsee
myös selkeästi kirjoitettu ohje.

° Erikoinen ja kiinnostava ohje, eksoottinen ulkonäkö.
° Päärynäpiiraan makuyhdistelmät ovat varmasti herkullisia.
° Kaunis piirakka, mutta isot viipaleet ei innosta maistelemaan.
° Erilainen resepti ja toimii varmasti illanistujaisissa hyvin.
° Upean näköinen piirakka, joka sopisi erinomaisesti aikuiselle väelle
juhlapöytään. Puolukkajauhe koristeena näyttää kivalta.
° Punaviini ei varmaan maistu liian ”punaviiniltä”, kun sitä on keitelty. Silti en saa mieleeni
tämän piirakan makumaailmaa. Olisi ollut kiva, jos sitä olisi kuvailtu hieman tarkemmin.
Kauniit värit!
° Ihana idea ja kaunis toteutus. Punaisen värin saa varmasti toteutettua
toisellakin tapaa jos ei ole punaviinin ystävä

° Vetisen näköinen?
° Todella kaunis piirakka. Makuyhdistelmä ei kohtaa omien makumieltymyksien kanssa.
° Kauniin punainen väri piiraassa! Päärynät ja suklaa kuulostaa ihanalta yhdistelmältä

2. KAKKUMONSTERI / Sundae mansikkamuffinssit
° Ihanat mansikkamuffinssit!
° Ihanasti koristeltu! Tosi söpöjä muffinsseja ja varmasti maukkaita!
° Näyttää herkulliselle miinus kirsikasta.
° Ovat varmasti meheviä ja mansikkaisia, kun myös taikinassa on mansikkaa
° Miksei sisuksista kuvaa jos myös punainen?
° Takuuvarma makuyhdistelmä. Söpöjä (coctailkirsikoissa taitaa olla väriaineita)
° Kiva kun pohjaankin on pyritty saamaan punertavaa väritystä. Ilman
coctailkirsikoita maistuisivat hyvin minulle.
° Kiva, että vaaleanpunaisen lisäksi koristelussa on myös tummanpunaista.
° Ei houkuta maistamaan
° Kaunis vaaleanpunainen väri tuossa kuorrutteessa. Leikkauskuva muffinssista olisi ollut
kiva lisä, koska nyt itse muffinssin mansikat/mahdollinen punakkuus ei tule esille.

3. ANNA / Vadelmaunelma 1+5+1 = 7 pistettä
° Olisi kuvauksellisemmat jos olisi tehty bebe leivoksen tapaisesti tms. Vai oliko täyte
niin löysä ettei pysynyt kasassa. Ihanan syvän punainen leipomus!
° Pohjan resepti ehkä hieman epäselvä, mikä on paistolämpötila, aika? Mutta erittäin
herkullisin kuuloisia!
° Ihanan punainen.
° Nämä ovat ihana kirkkaan punaisia ja varmasti herkullisia. Nämä menevät
ihan varmasti omaan kokeiluun heti, kun vain kerkiää.
° Valkosuklaa ja vadelmat kuulostavat ihanalta yhdistelmältä]° Voittaja huolimatta homssuisesta ulkoasusta [/color]
° Kauniin värinen olisi ollut mukava nähdä kuva ilman muffinssi vuokaa.
° Selkeä punainen väri. Varmasti hyvän makuisia. Kastike voisi olla hieman
jämäkämpää, ettei valuisi alas.
° Valuvampi pinta onkin varmasti kiva vaihtelu kiinteälle hyytelömäiselle pinnalle. Kauniin
punainen ensivaikutelma.
° Näyttää hankalalta irroittaa vuoista, onko niin?
° Kaunis punainen väri. Harmi, ettei sisältö tule kuvissa paremmin esille. Ohjeesta sen verran,
että jäi mietityttämään ohjeen epätarkkuus. Minkä kokoinen on pieni valkosuklaalevy tai purkki
kermaa. Näitä kun myydään todella erikokoisissa paketeissa.
° Näistä leivoksista olisi ollut kiva nähdä, miltä näyttää niiden sivuprofiili ilman paperia!
° Punainen on todellakin pääosassa näissä, hyvähyvä!

4. TEKILA / Punaiset Ystävänpäivän muffinssit 5 pistettä
° Mielenkiintoinen resepti ja taatusti erilainen, kuten leipuri itsekin sanoi „on eksoottinen
makuista, mutta erittäin opettavaista testata jotain muuta kuin perusvarmoja mansikoita
ja vadelmia“ on tosiaan kiva, ettei tehty muffinsseista vain vadelman tai mansikan makuisia.
° Loistavaa uskallusta kokeiluun!
° En osaa ajatella miltä valkosuklaa ja punajuuri maistuu yhdessä. Mutta näyttävät
ihanan punaisilta. Täytynee testailla joskus.
° Jännä ajatus käyttää punajuurta makeassa leivonnassa
° Kiva ohje. Punajuuri kuorrutteessa ja "eksoottinen maku" kuulostaa tässä liian
epämääräiseltä. En uskalla kokeilla.
° Mielenkiintoinen makuyhdistelmä.
° Mielenkiintoinen ohje. Hauskan näköisiä.
° Punajuuri muffinissa on kiva kokeilu. Haluaisin maistaa. Massakin on saanut selvästi
hieman punaista sävyä.
° Mukavan näköisiä perusmuffareita.
° Hyvä idea ottaa väri punajuuresta. Tuo kuorrute kaipaisi hieman jonkinlaista ilmavuutta, jotta
herkullisuus tulisi esille.

5. BODIL / Punajuuripiirakka ja Chevremousse 1+3 = 4 pistettä
° Vaikuttaa herkulliselta ja varmasti kokeilen. Ulkonäöstä tuli ristiriitainen tunne, koska
pinjansiemenet näyttävät toukilta piirakan päällä
° Arvostan sitä, että käytetään vähän "tuntemattomimpia" leivonta aineksia. Harvemmin
punajuurta on piirakoissa! Maistuvaa varmasti, koska punajuuren seuraksi sopii juustot!
° Nami, näyttää ja kuulostaa niin herkulliselta!!! Vuohenjuustoa, piirakkaa, salaattia ja
vielä mousseakin.
° Tätä haluaisin maistaa.
° En ole itse kovin kovasti punajuuren perään, mutta tätä tekisi mieli maistaa
° Voisin kokeilla illanistujaisiin
° Mielenkiintoinen. Erikoisuuden vuoksi ois ollu kiva kuulla makuelämyksestäkin!
° Vuohenjuuston ystävän herkkupiirakka! Pinjansiemenet sopii varmasti hyvin!
° Tämäkin herkku nostattaa veden kielelle! Paljon ainesosia joista tykkään.
° Kauraleseet pohjassa tuovat varmaan kivan lisän. Uskon, että punajuuri ja
vuohenjuusto sopivat hyvin yhteen, mutta onko maku liian tasainen? Toisaalta
pinjansiemenet varmaan tuovat lisäksi tarvittavaa tekstuuria.
° Piirakan ohjeesta jää mielikuva että jokin makua tuova elementti puuttuu.
° Mukava suolainen piirakkaidea, ehkä liiankin punainen. Olisiko jollain koristelulla saanut
punaisen kaveriksi jotain muutakin väriä? Esimerkiksi yrtit, herneenversot, juustopalat.
Pinjansiemenistä mukava purutuntuma.

6. TILLI85 / Ystävänpäivän karpalo-valkosuklaa unelma
° Karpalot on ihania marjoja! Nätin hempeän sävyinen!
° Ihana karpalo-valkosuklaahyytelökakku! Koko kakku kuulostaa todella maukkaalta
ja näyttääkin vielä, kauniisti koristeltu.
° Varmasti herkullinen mutta mielestäni tämä on kakku.
° Nam, minkä näköinen unelma, ja karpalo-valkosuklaa-yhdistelmä kuulostaa ihanalta!
° Ison oloinen ohje? Makuvarma.
° Takuuvarma makuyhdistelmä joka toimii aina
° Karpaloita voisi olla enemmänkin lisäväriä tuomassa. Pelkistetty, mutta nätti kakku.
° Hienosti tasainen ja siisti pinta.
° Aina yhtä herkullinen yhdistelmä, mutta tavallisuutensa vuoksi ei pääse tällä kertaa pisteille.
° Ihana yhdistelmä, yhdet lempimauistani! Tätä voisin kokeilla! Koristeluun voisi vielä panostaa
hieman.
° Maku varmasti herkullinen. Hieman keskeneräisen näköinen. Kakku kaipaisi minun mielestäni
hieman enemmän koristusta esim. kermapursotuksia tai punaista karpalokiillettä. Jos tekee
ohjeen mukaan käyttäen puolukoita, niin onko enää nimenmukainen karpalo-valkosuklaa
unelma? 3 munan pohja kuulostaa aika paksulta. Minkä kokoinen on sopivan kokoinen vuoka?
° Ihana makuyhdistelmä Tykkäsin koristelusta, se on tarpeeksi yksinkertainen, mutta kertoo
kakun sisällöstä.

7. ONNELI / Puolukkamousseleivokset kinuskiyllätyksellä
5+1+5+3+3+3+5+5+5+3+3+3+1+1+5+5 = 56 pistettä
° Todella kaunis leivos, herkullisen punainen, kinuski varmasti sopii tähän.
Ehdottomasti to-do listalle

° Tuttu ja turvallinen yhdistelmä. Puolukat ja kinuski! Maistuvan näköisiä leivoksia!
° Lemppari reseptini tässä haasteessa! Nami, mikä makuyhdistelmä, puolukkainen
pohja, itse tehty kinuski (eikä vain purkista! ), puolukkamousse ja vielä nätit
koristelut! Reseptin joka vaiheessa on otettu hyvin huomioon punainen väri.

° Nam kinuski ja puolukat yhdessä mikä ihana makuyhdistelmä. Herkullisen punainen
väri. Tätä tahtoo kokeilla kotonakin.
° Upeat , siistit palat.
° Aivan ammattilaisen tekemän näköisiä. Ja makea kinuski yhdessä happaman puolukan
kanssa ihan loistava yhdistelmä.
° Leivonnaiset ovat nättejä ja huolella tehty.
° Todella tyylikkään näköiset leivokset, joissa puolukka ja kinuski sopivat varmasti hyvin
yhteen
° Loistava, loppuun asti mietitty kokonaisuus, ammattimaisen oloinen ja näköinen.
Varmasti makukin on kohdallaan.

° Kauniit palat, kirkkaat kuvat.
° Kauniita ja taidokkaasti tehtyjä ihanan värisiä! Makuyhdistelmä taattua laatua.
° Todella kauniit leivokset ja täydellinen värisinfonia! Kyllä ammattilaisen(?) ote näkyy.
° Siisti toteutus. Puolukka ja kinuski toimii hyvin.
° Hirveästi puolukkaa! Olisikohan pienempikin määrä riittänyt tuomaan puolukan maun? Kauniit
leivokset jokatapauksessa.
° Todella kauniita, mut ehkä jo liiankin kauniita. Eli tulee hiukan teollisen tarjonnan maku
suuhun, näitä kattoessa !
° Herkullisen kuuloisia ja näköisiä! Kinuski makeuttaa varmasti mukavasti kirpeitä puolukoita.
° Kaunis leivos. Pisteet tälle. Kirkas, kiiltävä kiille tuo kauniisti annettujen ohjeiden
mukaisen punakkuuden hyvin esille. Kinuskista vielä lisäpisteet

° Onpa kauniita leivoksia! Ja maku on oltava loistava, nam!

8. KAKUTTAAKO / Sydämelliset mansikka-tyrnileivokset
1+1+3+3+1+5+5+3 = 22 pistettä
° Ihana yhdistelmä. Mansikka ja tyrni! Testaan näitä varmasti lähitulevaisuudessa!
° "Nämä leivokset ovat sydämellisiä kahdella tapaa, ulkonäöltään sekä sisällön puolesta.
Terveellinen tyrni kun tutkitusti ehkäisee mm. sydänsairauksia " Ihana ‚mainospuhe’
Nättejä, tosiaankin sydämellisiä leivoksia, ulkonäöltäkin Halkaistussa leivoksessa
näkyy kauniisti "hillosydän".
° Tyrni + mansikka tätä yhdistelmää pitää kokeilla.
° Ihania pikku leivoksia.
° Tykkään sydämellisyysideasta ja siitä, että käytetään tyrniä mansikan kaverina
° Kuin pienet makeat hampurilaiset
° Erikoisia....
° Nämä kuulostaa niin herkullisilta, että pitänee laittaa kokeiluun! Söpöjä ovat!
° Herttaiset leivokset. Mansikka ja tyrni yhdessä ovat kyllä kokeilemisen arvoinen juttu!
° Täyte kuulostaa superherkulliselta! Ulkonäkö tosi söpö. Punainen ilmenee
parhaiten leikkauspinnalta, mutta se ei haittaa. Voittaja!

° Kivan näköisiä.
° Aika mun makusen näkönen.
° Yksinkertainen, mutta nätti. Mukava yllätys leivoksen sisällä. Ystävänpäivään sopiva
muistaminen.

9. MAXINMAMI / Punaiset voileipäleivokset 1+3+3+5+5 = 17 pistettä
° Hauska idea! Ei varmaan muilla tullut mieleenkään tehdä leipiä! Aika pitkä ohjeistus,
joka voi pelottaa testaajat pois.
° Tosi kiva idea tehdä voileipäkakusta pieniä leivoksia! Varmasti hyvä ohje myös
keliaakikoille esim. juhliin, jonne ei välttämättä tarvitse kokonaista gluteenitonta kakkua.
° Nättejä leivoksia!
° Loistava leivän väri sekä rakenne
° Hauska idea tehdä punaista leipää. Ja että se on vielä noin punaista. Vaihtoehto
perinteiselle voileipäkakulle juhlapöydässä.
° Näiden tekemisessä on selvästi nähty paljon vaivaa! Pidän siitä, että itse leipäkin on
punaista
° Plussaa gluteenittomasta leipäohjeesta. Rakenne näyttää kuvien mukaan mainiolta.
° Leipätaikina kuulostaa herkulliselta!
° Kauniita, kiva idea! Ohje monimutkainen ja pitkä, sovellan kyllä tavisleipiin!
° Selkeästi erottuva punainen väri. Kauniita ja herkullisen syötävän näköisiä.
Juuresleipä vaikuttaa todella maukkaalta.

° Kiva erilainen leivonnainen! Mausta en voi valitettavasti hahmottaa mitään.
° Päällimmäisen sydämen olisi voinut jättää pois, mutta maku varmasti kohdallaan!
° Kiva idea! Plussaa itse tehty leipä! Harmi, ettei leivän punakkuus tule paremmin esille
ainakaan valokuvissa ja punakkuus jää koristeen punaisuuden varaan.
° Erittäin mainio idea tehdä voileipäleivoksia, näitä haluaisin maistaa, punainen oikein paistaa!

10. VISPILÄ / Herttainen Mansikkapulla 1+1+5+3+3+3+5+1 = 22 pistettä
° Herttainen mansikkapulla on nimensä mukainen! Vähän hankala varmaankin syödä
keskiosuutta, koska ei saa reunasta kiinni. Tosin toinen kuva kyllä kertoo että maistui!
° Todella suloinen mansikkapulla ja ihana idea! Kauniisti letitetty sydämen reunat .
° Mansikkapulla ihanaa mansikkapullaa
° Suloinen ja kodikas - joskus ne yksinkertaisimmat ideat ovat parhaita.
° Tästä tuli heti hyvälle mielelle. Näyttää oikein kotoisalta ja herkulliselta. Aina ei tarvitse
olla niin "erikoista".
° Ihanan perinteinen, tuo mieleen mummon leipomukset.
° Lauantai-illan pullaa.. nam!
° Teeman väri tulee hyvin esiin, yksinkertaisesti pullapohja & marja toimii minulle aina
hyvin.
° Selkeästi erottuva punainen väri. Tämä herttainen pulla on myös varmasti herttaisen
makuista.
° Tulihan se pullakin sieltä! Maun voin tuntea suussani ja ulkonäkö juurikin haasteen
mukainen
° Kiva ja yksinkertainen idea. Helposti toteutettavissa.
° Varmasti hyvää!
° Mehevän oloinen pulla. Kivan erilaista vaihtelua tavallisiin pitkoihin ja kanelipulliin.
° Pulla maistuu aina! Makea mansikka tuo varmasti herkullista makua pullaan. Sydänidea myös
hyvä näin ystävänpäivänaikaan.

11. PIIPAK / Mansikkapilvi 5+1 = 6 pistettä
° Saisinko tästä vihdoinkin innostuksen kokeilla tuulihattuja! Maittavan oloisia!
° Punainen väri mielestäni puuttuu aikalailla leivoksista... mutta muuten hyvännäköisiä.
° Appelsiini-vanilja-mansikkahillo kuulostaa kokeilemisen arvoiselta. Söpöjä pilviä
° Tuulihatut on niin hyviä ja harmiksi harvinaista herkkua!
° Kauniita tuulihattuja ja kerrassaan herkullisen kuuloisia. Tuulihatut ei itsellä onnistu
noin kuohkeina koskaan... eli todella hienoja!
° Uskon, että ovat tosi suussa sulavan makuisia! Mansikkajauhe pinnassa kiva koristus.
° Vähän vähemmän punainen, mutta varmasti herkullinen leivonnainen.
° Perinteiset tuulihatut ovat aina herkkuja juhlapöydässä. Lisäksi helppo varioida niin
suolaiseksi kuin makeaksikin. Tuo hunajalla sively hieman mietityttää. Viekö rapeuden pois
tuulihatusta?

12. SITRUSPERHONEN / Suklaaviettelys 3+1+5+1+1+3+1+1+5 +1 = 22 pistettä
° Mahtava suklaakakku! Ei aivan ehkä nimensä ja olonsa osilta tuo "punaisuutta" esille, vaikka
syvänpunaista väriä pinnassa onkin. Tätä kyllä testaan!
° Voi kuinka kaunis marmoroitu kakku! Kakku on kerta kaikkiaan herkullisen kuuloinen,
minttusuklaata, vadelmaa ja valkosuklaata, nam!
° Suklaan suurkuluttajana aivan herkullisen kuuloinen ja myös makuinen!
Vadelmat kakun päällä antavat muistutuksen tulevasta kesästä.

° Hieno toteutus mutta mielestäni tämä on kakku.
° Kakku näyttää superherkulliselta.
° Suklaata ja vadelmia... tämän on pakko olla ihanaa!
° Suklaata rakastavana tämä leipomus pääsi heti suosikkeihin kisassa. Tämä tulee mitä
luultavimmin testattua. Upea toteutus, herkullisen näköinen ja näyttävä.
° Näyttävä ja herkullisen näköinen leivonnainen niin arkeen kuin juhlaan.
° Suklaapohja ja vaalea tryffeli – herkullinen
° The Sweet!
° Minttua ja vadelmaa ei ole tullutkaan kokeiltua -kaunis kakku.
° Kaunis koristelu. Aika täyttävältä vaikuttaa, mutta suklaa maistuu aina!
° Siisti ja kaunis toteutus. Kiva, kun kuviointi ei ole ”siistin suora” vaan vähänrikkinäinen.
° nam
° Oikeen syötävän hyvän näkönen pinnaltaan ja kuulostaaki hyvälle, mut pohja leikkauskuvassa
näyttää olevan hiukan tantta.
° Kaunis kakun pinta. Pohja vaikuttaa varsinkin herkulliselta.

13. PULLA-AKKA / Vadelmaiset juustokakkubrowniet 5+5+1+3 = 14 pistettä
° Ihania! Brownien suklaa ja vadelma ovat luotuja yhteen!
° Kauniita leivoksia ja nämäkin kuulostavat maukkailta, suklaata ja vadelmia
ja tuorejuustoa, nami!
° Tätä pitää kokeilla.
° Suussa sulavia tekisi mieli päästä heti maistelemaan.
° Tahmaista, suklaista, pehmeää ja vadelman raikkautta... nam!
° Tahmean makea. Kuvien erot hämmästyttää!!
° Tuhdisti suklaiset herkut - nam!
° Ihan varmasti maistuisi minulle! Hyvä idea laittaa juustokerros päälle.
° Tätä ottaisin heti palan! Nami!
° Vähän liikaa kaikenlaista.
° Ihan mielettömän herkullisilta vaikuttaa. Pakko testata reseptiä
° Sopisi varmasti tarjoiltavaksi esimerkiksi kylmän vaniljajäätelön kanssa.
° Ihana ohje, joka menee kokeiluun.
° Namnam, vadelmaa, juustokakkua ja suklaata, voiko enää parempaa olla?

14. PAULA3 / Punakka jauhelihapiirakka 3+1+3 = 7 pistettä
° Mukavaa, että kisoissa on suolaisia herkkujakin. Punaisuus oikein hehkuu
° Piirakka on todella herkullisen kuuloinen, nälkä! Tomaatit ja pepperonit on kauniisti
aseteltu piirakan päälle!
° Tämä maistuisi.
° Epäilemättä herkullinen piirakka, jossa on punaista monellakin tavalla
° Ok, jees piirakka.
° Hyvän näköinen, punainen koristelu!
° Houkuttelevan näköinen, punainen piirakka. Maistaisin mielelläni.
° Vähän tylsä.
° Mukava, hieman tex-mex vaikutteinen piirakka ulkonäöllisesti. Omaan makuun ehkä hieman
liian lihaisa.
° Ihanan ruokaisa piirakka. Hyvin on löytynyt erilaisia punaisia aineksia piirakkaan laitettavaksi.

15. TANJA / Karppaajan mansikkatortut 1 piste
° Hauska idea tuoda karppaajillekin oma herkku mukaan kilpailuun.
° Punainen väri taas jää hieman taka-alalle, mutta tortut näyttävät
herkullisilta!
° Plussat kokeilevasta leipomisesta.
° Mukavasti muokattu tuttua kääretorttuleivosta
° Mukavaa kun on kokeiltu sukriinin kanssa leipoa - tosin omat karppikaverit olisivat ehkä
mielissään vehnäjauhojen sijaan vhh -jauhoseoksista/pähkinäjauhojen käytöstä. Silloin
hekin söisivät hyvällä ruokahalulla.
° Pitöö kokeilla.
° Punainen väri ei niinkään erotu. Näyttää silti makoisilta.
° Mukavaa, että joukossa on näin erityyppisiä vaihtoehtoja! Vastaako sukriini muita
makeutusaineita? Mitä se on? Huvittava ulkonäkö tosiaan! Harmi vaan, että
yleisvaikutelma ei ole punainen.
° Ei jää mieleen punaisena, vaikka kuinka yrittäisi.
° Mukava karppausidea. Perinteinen kääretorttu tuunattuna uudella karppi-idealla. Punakkuus
jää kyllä tosiaan hieman vähäiseksi, mutta löytyy kuitenkin.

16. PAMPULA / Puolukkapolku 5+3+5+5+3+3 = 24 pistettä
° Puolukka on aina hyvä aines, kun punaisuutta haetaan. Harmi että
toinen kuva on vähän epäselvä ja valottunut. Näkisi herkullisuuden
varmasti vielä paremmin!
° Kaunis kuva leivoksesta ja ihanat täytteet siinä, ainut miinus tulee
valmiista vaniljakastikkeesta, mutta muuten aivan nappisuoritus!
° Paras kuva ja maku varmasti hyvä.
° Pohjan ruis ja pinnan puolukka sopivat varmasti hyvin yhteen, ja tämä
tuskin on liian makea. Erittäin kaunis!
° Pitää kokeilla
° Kaunis punainen väri. Ruis antaa varmasti hyvää makua yhdistettynä
puolukkaan. Minä tykkään juuri tällaisesta leivoksesta kovasti!

° Kaunis, punainen puolukkapinta. Muutenkin hempeän herkullisen näköisiä!
° Kaunis punainen väri ja kiva, että väri toistuu myös helakampana täytteessä! Olisin
antanut plussaa itse tehdystä vaniljakastikkeesta. Pohja maistuu varmasti hyvältä ja
kivasti hieman rukiiselta. Toinen kuva äärimmäisen huono, vaikka ensimmäinen on
ihan hyvä.
° Isommat pisteet olisi tullut, jos vaniljakastike olisi tehty itse valmispussin sijaan.
° Kaunis ulkoasu, kivat kuvat ja herkulliset ainekset. Maistaisin heti palan.
° Kaunis leivos ensimmäisessä kuvassa. Reseptistä nousi muutama kysymys esiin. Tarvitaanko
täytteeseen tuo tomusokeri, kun kuitenkin ruokosokeria on noin "epämääräinen" määrä?
Mihin päällisen 3 liivatelehteä käytetään, kun käytössä on kuitenkin hyytelösokeri? Vai onko
sittenkin täytteen liivatteet pudonneet tuonne väärään paikkaan? Liivatenesteet puuttuvat
kokonaan reseptistä, kuten myös hyytelösokerin neste. Kannattaisikohan täytteen liivatteet
sekoittaa ensin vaikka paseeratun puolukan sekaan ja viimeisenä lisätä tuo kermavaahto
joukkoon. Kerman kuohkeus kärsii kuumasta liivatenesteestä. Voisiko leivoslevyn täyttää
suoraan vuokaan, jolloin levyn reunat hyytyisivät suoriksi ja tasaisiksi? Tämä olisi saanut
minun pisteeni kauneudellaan, mutta reseptin epämääräisyys vei ne pisteet.

Palkitut annettujen äänten perusteella - kolmella osallistujalla samat pisteet eli IV sija.

I ONNELI
II EBE
III PAMPULA
IV SITRUSPERHONEN
IV KAKUTTAAKO
IV VISPILÄ


(eli Onneli /Van Houten, Ebe /Dr. Oetker, Pampula / Valio, Sitrusperhonen / Fazer, Kakuttaako / MyllynParas ja Vispilä / Orthex )

Aktiivisesta osallistumisesta palkitaan pienin kirjein]ONNEA KAIKILLE YHDESSÄ JA ERIKSEEN ! ! [/color]

nami-hiiri
Leivontafoorumin moderaattori ja
haasteleipomuksen vastuuhenkilö helmikuussa

Voisin lopettaa suklaan syömisen, jos haluaisin, mutta en ole luovuttajatyyppiä.
Aihe on lukittu.
Sivu luotiin ajassa: 0.198 sekuntia
Toteutus: Kunena foorumi

Sponsorit 2017