Tammikuun 2012 haaste: valkoinen kakku pakkaselle

Lisää
01.01.2012 22:52 - 01.01.2012 22:52 #19886 : Tanja
Tanja loi aiheen:
HUOM! Osallistumisaikaa jatkettu viikon loppuun asti!

Tammikuun haasteen aiheena on leipoa valkoinen kakku pakkaselle.
Kakku pitää olla uunissa paistettu. Kakku voi olla sisältä minkä makuinen ja värinen tahansa mutta ulkoisesti kakun pitää olla pääasiassa valkoinen / luonnon- tai kerman valkoinen, lisänä saa olla jään sinistä, turkoosia, vaalean sinistä ja hopean kimallusta. Muita värejä ei saa kakussa esiintyä. Koristelun tyyli on muuten vapaa.
Kakusta tulee riittää vähintään kuudelle henkilölle. Kakku saa olla täytekakku tai kahvikakku.

Sponsoreina toimivat tammikuussa]Haasteleipomusta ei siis saa julkaista blogissa ennen haasteäänestyksen päättymistä! [/b] Haasteeseen ja voittajan äänestämiseen voi osallistua kuka tahansa leivontafoorumin aktiivijäsen . [wrapimg=right]http://leivontafoorumi.org/haastesponsorit/fazerlogo.gif[/wrapimg]

Kakku tulee olla leivottu 30.12.2011 - 22.1.2012 välisenä aikana. Ilmoittaudu emolle (Tanja) yksityisviestillä. Kerro ilmoittautuessasi minkä niminen leipomuksesi on, nimien avulla emo tunnistaa osallistujat. Koita keksiä jotain persoonallista nimeen (jotan muuta kuin "kakku pakkaselle") jotta emo tunnistaa kakkusi.

[wrapimg=right]http://leivontafoorumi.org/haastesponsorit/logo_vanhouten.png[/wrapimg] Varsinainen osallistuminen tapahtuu Haasteosallistuja tai Haasteosallistuja2 -nimimerkeillä.
Osallistumisaika päättyy sunnuntaina 22.1. klo 22] [/url]
Osallistumisviestiin tulee kirjoittaa leipomiseen käytetty resepti. Lisää viestiin myös yksi tai kaksi kuvaa leipomuksesta näkyviin käyttäen Img-tagia. Toisessa kuvassa tulee näkyä koko leipomus, toisessa voi olla vaikka yksityiskohta kakusta.
Viestin kannattaa esikatsella ennen lähettämistä. Kuvien uppaus nettiin ja viestiin lisääminen -tutoriaalista saattaa olla apua, voit myös testata koodien toimivuutta testipalstalla (huomioithan kuitenkin ettet testaile haasteleipomuksen kuvilla ettet paljastu).

Voit tarvittaessa kysyä lisäohjeita yksityisviestillä Tanjalta.

[wrapimg=right]http://leivontafoorumi.org/haastesponsorit/mp_logo_pieni.png[/wrapimg] 23.1. - 30.1. äänestetään paras leipomus, sekä annetaan palautetta haastetöistä. Voittaja saa leivonta-aiheisen palkinnon sekä mainetta ja kunniaa.
Tässä kuussa parhaan leipomuksen lisäksi palkitaan myös kolme muutakin leipojaa, eli yhteensä neljän sponsorin palkinnot on luvassa! Palkinnot jaetaan seuraavasti: sijoitukset 1-3 palkitaan "automaattisesti", neljännen palkinnon saa moderaattoreiden valitsema leipomus.

Tässä yksi jo tiedossa oleva palkinto: silikoninen leivontasetti Myllyn Parhaalta:
[wrapimg=right]http://leivontafoorumi.org/haastesponsorit/Silikonileivontasetti_mp_pieni.JPG[/wrapimg]

Lisäksi jos voittajalla on leivontablogi, laitetaan sen linkki Leivontafoorumin etusivulle kunnes seuraava haaste ratkeaa.

Voit osallistua yleiseen keskusteluun tai kysyä haasteesta tammikuun haastehöpinöissä .

Haasteiden aihe-ehdotuksia ja muita ideoita voi antaa Foorumin leivonta-aiheisista haasteista ketjussa



http://www.myllynparas.fi
Lue myös tarkempi tuotekuvaus .

Haasteen säännöistä ja järjestämisestä vastaa ensisijaisesti Tanja, ( moderaattorit avustavat tarvittaessa). Jos osallistuja ei noudata haasteen sääntöjä, hänet voidaan jättää järjestäjän päätöksestä äänestyksen ulkopuolelle. Haasteen tarkoitus on tuottaa iloa osallistujille, joten pidetään hauskaa ja pilke silmäkulmassa!
Aihe on lukittu.
Lisää
06.01.2012 18:39 - 06.01.2012 18:39 #5373 : Haasteosallistuja
Haasteosallistuja vastasi aiheeseen: Re: Tammikuun 2012 haaste: valkoinen kakku pakkaselle
Jälkiruokakakku pakkaselle

Yksinkertainen sokerikakku on saanut yhden täytekerroksen ja runsaasti tomusokeria pintaan
Leivontahaasteeseen annetun värin vuoksi.
Runsas tomutus ei haitannut syödessä, mutta laittaisin sitä kuitenkin hieman kevyemmin normaalisti. Täytekerros piristää kakkua, joskaan ei ole ihan välttämätön.



Kakun aineosat]http://mediaserver-2.vuodatus.net/g/9/91392/1344933983_img-71d0291010cbd0c1f1002b1c9f3be524.jpg[/img]

Kukat ja lehdet valkoista sokerimassaa, lisäksi sokerihelmiä ja syötävää hopealastua. Osa kukista kiikkuu valkoisen vermisellipätkän varassa.
Aihe on lukittu.
Lisää
09.01.2012 21:00 - 09.01.2012 21:00 #11971 : Haasteosallistuja
Haasteosallistuja vastasi aiheeseen: Re: Tammikuun 2012 haaste: valkoinen kakku pakkaselle
Talvimyrsky-kakku

Alkutalven sääolosuhteiden innostamana syntyi tämä kahvipöydän herkku. Tuulen tuivertama ja jääkiteinen, mutta suussasulava. Sisus tuo kuitenkin muistoja kesän ja syksyn mauista.



Pohja]http://i42.tinypic.com/35n668g.jpg[/img]
Pala myrskyä, olkaa hyvä.
Aihe on lukittu.
Lisää
15.01.2012 19:27 - 15.01.2012 19:27 #12018 : Haasteosallistuja
Haasteosallistuja vastasi aiheeseen: Re: Tammikuun 2012 haaste: valkoinen kakku pakkaselle
Hopean kimallusta -kakku

Tähän kakkuun sain innoituksen monista leivontablogeista sekä tietysti haasteen teemasta. Koristeluun käytin ruusuja ja reilusti helmiäissuihketta.



Sokerikakkupohja]
6 kananmunaa
2 dl sokeria
2½ dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää siivilän läpi vaahdon joukkoon nuolijalla käännellen. Kakkuvuokaa ei tarvitse jauhottaa, mutta leikkaa pohjalle pohjan kokoinen leivinpaperi. Paista 175´C, n. 50-60 min. (Kakkuvuoan halkaisija 24 cm). Ota kakku uunista ja pyöräytä paletilla reunat ja kumoa. Leikkaa kakku jäähtyneenä 3 osaan.

Kostutukseen]

1,5 dl maitoa

Vadelmamousse]

3 liivatelehteä
1 dl kuohukermaa
200 g tuorejuustoa
0,75 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
150-200 g vadelmia
2 rkl vettä

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi. Vaahdota kerma, notkista tuorejuusto ja sekoita hyvin kermavaahdon kanssa sekaisin ja lisää sokerit. Soseuta vadelmat ja paseeraa siivilän läpi ja lisää kermaseokseen. Kuumenna kattilassa 2 rkl vettä kiehuvaksi, ota hellalta ja lisää vedestä puristetut liivatteet sinne, anna hieman jäähtyä ja kaada ohuena nauhana koko ajan sekoittaen vadelmamousseen. Kokoa kakku kakkuvuokaan ja aseta alimmainen kakkupohja, kostuta maidolla ja kaada vadelmamousse päälle.

Valkosuklaamousse]

1 kananmuna
0,25 dl sokeria
1,25 dl kuohukermaa
100 g valkosuklaata
3 liivatetta
2 rkl vettä

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota muna ja sokeri vaahdoksi. Vaahdota kerma eri kulhossa ja yhdistä vaahdot. Sulata valkosuklaa, anna jäähtyä hieman ja sekoita käännellen vaahtojen sekaan. Kuumenna kattilassa 2 rkl vettä kiehuvaksi ja sulata vedestä puristetut liivatteet sinne, anna hieman jäähtyä ja kaada ohuena nauhana mousseen. Aseta toinen kakkupohja päälle, kostuta ja kaada valkosuklaamousse päälle ja aseta ylimmäinenkin kakkupohja. Kostuta ylinkin kakkupohja ja laita jääkaappiin pariksi tunniksi, jotta mousset jähmettyvät.

Voikreemi


120 g voita
250 g tomusokeria

Vatkaa pehmennyt voi ja tomusokeri sekaisin ja tarvittaessa lämmitä mikrossa muutamia sekunteja, jotta kreemiä on helpompi levittää kakun päälle. Levitä tasaisesti paletin avulla kakun päälle.

Koristelu]

500 g valkoista marsipaania
muutama marsipaaniruusu ja lehti
sulatettua valkosuklaata
helmiäissuihketta

Kauli marsipaani suureksi pyöreäksi levyksi, jonka paksuus on pari milliä. Nosta levy kaulimen avulla mahdollisimman keskelle kakkua ja painele marsipaania reunoilta varovasti alaspäin, jotta rypyt oikenevat. Siloita lopuksi kakku vielä kämmenellä. Leikkaa kakun ympäriltä ylimääräiset marsipaanit pois, esim. pizza-leikkurilla. Koristele kakku lopuksi ruusuilla, lehdillä, valkosuklaa spritsauksilla ja helmiäissuihkeella.

Aihe on lukittu.
Lisää
15.01.2012 21:44 - 15.01.2012 21:44 #12027 : Haasteosallistuja
Haasteosallistuja vastasi aiheeseen: Re: Tammikuun 2012 haaste: valkoinen kakku pakkaselle


Talvimetsän siilikakku

Olipa kerran talvinen taikametsä, jossa oli suuri, luminen käpy.....tai oikeastaan, koska sen suomut syntyivät väärään suuntaan, se muuttuikin lumesta pitäväksi siiliksi, joka ei halunnut nukkua talviunta.

Appelsiinimarmeladi
reilu 1 kg appelsiineja (kuorettomina ja kalvottomina noin ½ kg)
1 sitruuna
½ pkt (165 g) hillo-marmeladisokeria

Pese yksi appelsiini ja raasta sen kuoriosa hienoksi raasteeksi. Kuori appelsiinit ja sitruuna veitsen avulla hedelmälihaa myöten. Leikkaa ne kalvottomiksi lohkoiksi. Soseuta lohkot tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella karkeaksi soseeksi. Sekoita hedelmäsose, kuoriraaste ja sokeri kattilassa. Kuumenna seos kiehuvaksi kevyesti sekoittaen. Keitä 10-15 minuuttia välillä sekoittaen. Kaada marmeladi pariin kulhoon ja anna jäähtyä. Laita ne sitten peitettynä jääkaappiin, kunnes marmeladi on kokonaan jäähtynyt ja marmeloitunut. Mittaa kakkua varten 300 g (noin 2 ¾ dl) marmeladia. Lopulle marmeladille voi keksiä muuta käyttöä

Pohja
5 kananmunaa
150 g (reilu 1 ½ dl) sokeria
150 g (2 ½ dl) vehnäjauhoja

Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi. Siivilöi jauhot joukkoon hiljalleen käännellen. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun irtopohjavuokaan (halkaisija 24 cm). Paista uunin alimmalla tasolla 170 asteessa noin puoli tuntia. Anna pohjan jäähtyä kokonaan ja jaa se sitten kolmeen osaan.

Kostutus
¾ dl vastapuristettua appelsiinimehua

Täyte
300 g appelsiinimarmeladia (kaupan valmis marmeladi käy myös hyvin)
+
Voikreemi]
1 ¼ dl sokeria
½ dl vettä
1 kananmunankeltuainen
250 g suolatonta voita
10 tippaa appelsiiniaromia

Mittaa sokeri ja vesi kattilaan ja anna kiehua, kunnes seoksen lämpötila on 117 °C (siihen menee noin 5 minuuttia). Ota kattila liedeltä, lisää keltuainen ja vatkaa seos kylmäksi. Lisää pehmeä voi ja appelsiiniaromi ja vaahdota kuohkeaksi vaahdoksi.

Täytä kakku. Laita alimmainen kakkulevy jollekin alustalle ja kostuta se appelsiinimehulla leivontasudin avulla. Levitä pintaan puolet appelsiinimarmeladista ja sen päälle noin 1/3 voikreemistä. Nosta päälle keskimmäinen kakkulevy ja täytä se samalla tavalla kuin alimmainen väli. Nosta päällimmäinen kakkulevy ja kostuta sen reunoja hieman appelsiinimehulla.

Muotoile veitsen avulla kakusta siilinmuotoinen leikaten viistosti ylhäältä alaspäin. Kakun toinen pää saa olla reilustu suipompi ja matalampi. Nosta leikatut reunapalat kakun päälle, jotta pinta saa pyöreyttä. Pienillä reunapaloilla voi tilkitä pieniä reikiä. Levitä loppu voikreemi tasaisesti kakun pintaan.

Kuorrutus
400 g luonnonvalkoista marsipaania

Kauli marsipaani tomusokeroidulla alustalla 2 - 2 ½ mm paksuiseksi ja niin isoksi levyksi, että reunat ulottuvat reilusti kakun alareunan yli. Nosta se kakun päälle ja siloita pinta kämmensyrjällä. Leikkaa kakun alareunaa myöten ylimääräinen reunaosa pois. Siirrä kakku tarjoilualustalle. Leikkaa terävillä saksilla siilin piikkejä marsipaaniin pitäen sakset noin 45 asteen kulmassa. Terävöitä tarvittaessa piikkien päitä.

Koristelu
pieni pala (noin 50 g) marsipaania
valkoista ja vaaleansinistä tomuväriä
hopean- ja valkoisenhohtoista kimallejauhetta ja koristeglitteriä
tomusokeria

Värjää marsipaani valkoiseksi. Pyöritä siilille pieni nenä ja silmät ja sudi niihin vaaleansinistä väriä ja kimallejauhetta. Kiinnitä ne paikoilleen sokerikuorrutteen avulla (tein silmiin vielä pieniä yksityiskohtia).

Kauli loppu marsipaani levyksi ja paina siitä lumihiutalemuoteilla kuvioita. Sudi lumihiutaleihin kimallejauhetta.
Siivilöi kakun pintaan tomusokeria. Siivilöi tomusokeria reilummin myös tarjoilualustalle lumeksi ja ripottele siihen koristeglitteriä.

Aihe on lukittu.
Lisää
16.01.2012 08:59 - 16.01.2012 08:59 #12031 : Haasteosallistuja
Haasteosallistuja vastasi aiheeseen: Re: Tammikuun 2012 haaste: valkoinen kakku pakkaselle


Sinitiikerin talviuni

Sinintiikeri on tiikerikakku ilman ruskeaa suklaaraitaa.

Ainekset]

Kakku:
200g voita
2 dl sokeria
3 munaa
2 tl vanilliinisokeria
2 tl leivinjauhetta
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tippaa sinistä elintarvikeväriä

Päälinen:
200g valkoinen sokerimassaa
sininen pastaväri
sinertävä kristallipulveri

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita vaahtoon vanilliinisokeri ja vehnäjauho-leivinjauheseos. Sekoita taikina tasaiseksi ja lisää sininen elintarvikeväri. Elä pelästy taikinan vaalean sinistä sävyä. Sellainen taikinan pitää ollakin.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteessa 50-60 minuuttia (riippuen uunin tehosta).

Kumoa kakku lautasselle ja anna jäähtyä. Kun kaukku on jäähtynyt, päällystä kakku valkoisella sokerimassalla. Sokerimassan alle ei tälläkertaa tullut voikreemiä. Jälkikäteen ajateltuna, se olisi voinut olla ihan hyvä olla, niin sokerimassan olisi saanut näppärämmin pysymään paikallaan.. Reunalle tulleeseen siniseen raitaan käytin sinistä pastaväriä. Päällä sinertävät viirut ovat kristallipulveria.



Palanen sinitiikerin talviunta.
Aihe on lukittu.
Lisää
16.01.2012 16:50 - 16.01.2012 16:50 #12035 : Haasteosallistuja
Haasteosallistuja vastasi aiheeseen: Re: Tammikuun 2012 haaste: valkoinen kakku pakkaselle
Jänöjussin mäenlasku...
...Ja niinkuin myrsky konsanaan hän syöksyi alaspäin,ei aavistanut ollenkaan,ett' vois käydä näin:
Kas satakunta volttia hän teki ilman holttia ja vatsalleen hän kinokseen näin lensi suksineen...


Porkkanakakku mikrossa ] [/url]
...ja takaisin mäkeen
Aihe on lukittu.
Lisää
18.01.2012 15:24 - 18.01.2012 15:24 #12073 : Haasteosallistuja
Haasteosallistuja vastasi aiheeseen: Re: Tammikuun 2012 haaste: valkoinen kakku pakkaselle
Talvipuutarha



Talvipuutarha-kerroskakku

Pohjat]http://i40.tinypic.com/21dinh5.jpg[/img]
Aihe on lukittu.
Lisää
18.01.2012 20:11 - 18.01.2012 20:11 #12081 : Haasteosallistuja2
Haasteosallistuja2 vastasi aiheeseen: Re: Tammikuun 2012 haaste: valkoinen kakku pakkaselle


KAHVIPÖYDÄN LUMIENKELI (Gluteeniton)

Pakkasta ja vastikään satanut puuterimainen lumi... Saattaapa helposti tulla mieleen heittäytyä puhtaaseen kinokseen ja tehdä lumienkeli....

Pohja]
4munaa
2dl sokeria
1dl kiehuvan kuumaa piparminttuteetä
3dl Semper Finmix-gluteenitonta jauhoseosta
2tl leivinjauhetta
1/2ps marianne crush-rouhetta (75g)

Voitele ja jauhota esim. pofiber-perunakuidulla 24cm halkaisijaltaan oleva vuoka. Vaahdota munat ja sokeri. Valmista piparminttutee ja kuumenna se kiehuvaksi. Lisää muna-sokerivaahtoon kokoajan hyvin vatkaten kiehuvan kuuma piparminttutee ja jatka vatkaamista yleiskoneella/käsivatkaimella (reilulla teholla) vielä n.7min, kunnes seos on kuohkeaa. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja mariannecrush yhteen ja kääntele vaahtoon varovaisen huolellisesti. Kaada taikina vuokaan ja paista 175asteessa n.30min.


Täyte]
3dl kermaa
120g valkosuklaata
250g rahkaa (naturel)
1/2ps marianne crush-rouhetta (75g)

Sulata valkosuklaa vesihauteessa. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kermaan rahka ja sulatettu valkosuklaa. Sekoita joukkoon marianne crush. Anna seistä jääkaapissa hetki ennen levitystä.

Anna pohjan jäähtyä ennenkuin leikkaat sen kolmeen osaan. Kostutusta ei erikseen tarvita.Jaa täyte kahtia ja levitä toinen puoli pohjakerroksen päälle. Nosta keskimmäinen kerros päälle ja levitä toinen puolikas täytteestä sen päälle. Nosta kansikerros päälle. Anna seistä kylmässä yön yli ennen koristelua, jotta maut saavat rauhassa tasaantua. Mintun maku ja valkosuklaan häivähdys tulevat näin paremmin esiin.

Koristelu]

n.2dl kermavaahtoa (tai voikreemiä)
1 paketti valkoista sokerimassaa (tai valkoista marsipaania)
tomusokeria

Levitä kakun pinnalle tasainen kerros kermavaahtoa tai voikreemiä. Kaulitse sokerimassa tai marsipaani tomusokeroidun alustan päällä tasaiseksi muutaman millin paksuiseksi levyksi. Nosta se varovaisesti kakun päälle, keskelle. Tasoita reunat kevyesti käsin siloittamalla ja leikkaa ylimääräiset pois. Tee jäljelle jääneistä paloista lumihiutaleen muotoisia koristeita ja laita ne kakun reunaa koristamaan. (Nämä hiutaleet on tehty piparimuotilla kevyesti painaen ja sen jälkeen kuvion mukaan terävällä veitsellä leikaten -hiutaletta pienentäen)

Sen jälkeen tehdään kakun pintaan lumienkeliä varten pieni enkelin muotoinen painauma joko marsipaanityövälineillä tai sitten foliosta muotoillun folio-ukkelin avulla. Ripottele painaumaan tomusokeria ja siirtele sitä hiukan enkelikuvion reunoille esim. pullasudin avulla -jolloin saadaan kuin puuterilumeen tehty lumienkeli
Tee vielä lumipalloja kakun reunukseen ja ripottele hiukan tomusokeria pintaan.

Aihe on lukittu.
Lisää
18.01.2012 20:45 - 18.01.2012 20:45 #12082 : Haasteosallistuja
Haasteosallistuja vastasi aiheeseen: Re: Tammikuun 2012 haaste: valkoinen kakku pakkaselle
Repojen talvijuhlat



Pehmoisen tumma suklaakakkupohja]
4,5 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoa
1,75 dl kaakaojauhetta
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 1/2 tl soodaa
1 tl suolaa
2tl vanilijasokeria
2 munaa
2,25 dl maitoa
1 dl öljyä
2,25 dl vahvaa vastakeitettyä kahvia

Mittaa ja sihtaa kaikki kuivat ainekset kulhoon ja sekoita yhteen vispilällä. Lisää maito, öljy ja munat ja sekoita vispilällä pari minuuttiaa. Lisää kahvi ja sekoita varovasti. Valmis tainina on juokseva, suorastaan vetinen mutta se kuuluu asiaan. Kaada taikina kolmeen 20cm vuokaan ja paista uunissa 200'C noin 20 minuuttia.

Tumma suklaamousse]
4 dl vispikermaa
200g tummaa suklaata
2 munan keltuaista
(2 munan valkuaista)
1 dl sokeria
1 dl maitoa

Koristelu:
Kermavaahtoa, sokerimassaa, elintarvikevärejä

Erottele munat ja pistä keltuaiset kattilaan, lisää sokeri ja maito. Lämmitä sekoitellen kunnes seos sakeutuu ja ota kattila pois lämmöltä. Lisää suklaa ja sekoittele kunnes suklaa on täysin sulanut, viilennä noin huoneenlämpöiseksi. Vatkaa kerma. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi (valkuaiset voi myös jättää pois jos niitä tarvitaan muihin leivonnaisiin) ja sekoita vaahto suklaaseokseen, lisää lopuksi kerma.

"Trimmaa" suklaakakkulevyt tarvittaessa suoremmiksi ja kokoa kakku irtopohja- tai reunavuokaa apuna käyttäen. Anna kakun levätä jääkaapissa yön yli ennenkuin irrotat reunavuoan. Levitä päälle kermavaahtoa ja koristele haluamallasi tavalla. Tässä tapauksessa valkoisilla kuusilla (piparimuotti) ja sokerimassalle tomuväreillä tomutetuilla ketuilla.

Aihe on lukittu.
Lisää
19.01.2012 10:02 - 19.01.2012 10:02 #12108 : Haasteosallistuja
Haasteosallistuja vastasi aiheeseen: Re: Tammikuun 2012 haaste: valkoinen kakku pakkaselle
LUMIRUUSUT




Kakkupohja

4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja pyöräytä taikina tasaiseksi. Paista 175 asteessa kypsäksi.


Täyte


1,5 dl pehmeää margariinia
2 dl sokeria
½ prk maitorahkaa
3/4 prk kondensoitua maitoa
1,5 tl vaniljasokeria

2 omenaa karkeana raasteena
Sitruunamehua

Vaahdota keskenään kuohkeaksi pehmyt rasva ja sokeri, lisää vaahdotettavaksi maitorahka. Kun ovat kuohkeasti sekaisin, kaada joukkoon kondensoitu maito sekä vaniljasokeri.
Raasta omenat ja sekoita omenoiden joukkoon happamuutta lisäämään sitruunamehua.

Leikkaa kakku kolmeen osaan. Kostuta seoksella, johon käytät kondensoidun maidon loppuja vedellä ohennettuna.
Laita kumpaankin täyteväliin yksi omena karkeana raasteena ja puolet täytteestä. Laita kansi päälle, kostuta ja päällystä kelmulla . Anna makujen asettua kylmässä yön yli.


Kuorrutus]

5 valkuaista
250g sokeria
0.8 dl vettä

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Kuumenna kasarissa sokerit ja vesi 181-121 asteeseen. Kaada voimakkaasti vatkaten kuuma sokerivesi valkuaisvaahdon joukkoon. Vatkaa voimakkaasti pari minuuttia ja hiljennä sen jälkeen tehoja. Vatkaa rauhallisemmin, kunnes marenkivaahto on kiiltävää ja jäähtynyttä.

Levitä kakulle murupinnaksi ohuelti marenkia ja sen jälkeen levitä marenki pintaan joko veitsen tai lusikan avulla lumikeoiksi tai pursota marengista lumirosetteja.
Tässä kakussa olen viistonnut yhden kakun reunan ennen päällystämistä, jotta sai sopivasti kallistettua viistosti erillisen sokerimassasta tehdyn ruusun.

Aihe on lukittu.
Lisää
19.01.2012 14:30 - 19.01.2012 14:30 #12119 : Haasteosallistuja
Haasteosallistuja vastasi aiheeseen: Re: Tammikuun 2012 haaste: valkoinen kakku pakkaselle
Vuodenaikakakku



Tämän kakun voi koristella neljällä eri tavalla vuodenaikojen mukaan. Huomasin kuitenkin, että mm. punainen ja vihreä väri eivät olleet sallittuja tässä haasteessa, joten jätetään nyt kevät, kesä ja syksy pois. =D Tässä siis talvinen versio. Keväiseen versioon voisi puuhun lisätä esim. omenankukkia, kesään vihreitä lehtiä ja syksyyn omenoita. Pohjana on kookostiikerikakku, joka on paistettu 20cm halkaisijaltaan olevassa vuoassa. Toimi todella hyvin ja kivaa vaihtelua sokerikakulle.

Pohja]
[*]250g voita[/*]
[*]2dl sokeria[/*]
[*]4 munaa[/*]
[*]2tl vaniljasokeria[/*]
[*]2tl leivinjauhetta[/*]
[*]4dl vehnäjauhoja[/*]
[*]3rkl tummaa kaakaojauhetta[/*]
[*]2dl maitoa[/*]
[*]1dl kookoshiutaleita[/*][/list]

Päälle:
  • 500g karkkimassaa
  • 2dl kermaa
  • 25g suklaata
  • nonparelleja

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää kuivat aineet, maito ja sula rasva. Paista 175 asteisessa uunissa noin tunti.
Jäähdytä kakku hyvin. Vuoraa kermavaahdolla ja kauli karkkimassa tomusokerin avulla kakun päälle. Koristele suklaalla ja kermalla. Käytin 0,5mm pyörötyllaa.



Tämä kakku on aina yhtä suosittu.
Aihe on lukittu.
Lisää
20.01.2012 05:34 - 20.01.2012 05:34 #12126 : Haasteosallistuja2
Haasteosallistuja2 vastasi aiheeseen: Re: Tammikuun 2012 haaste: valkoinen kakku pakkaselle
Tässähän on kaksikerroskakkuni pakkaselle.

Jäälinna

Pohja
-12 munaa
-6dl vehnäjauhoja
-4,5dl sokeria
-3tl leivonjauhetta

-Vaahdota munat ja sokeri vaahdoksi käyttäen yleiskonetta.
-Sillä aikaa kun yleiskne tekee munavaahtoa, voitele ja korppujauhota vuoka.
-Sekoita leivonjauhe ja vehnäjauhot jauhoseokseksi.
-Sekoita jauhoseos ja munavaahto isossa astiassa.
-Jaa kahteen erikokoisiin vuokiin, paista 200 asteessa 25-30min jäähdytä kakut.
-Mittaa kakkujen korkeudet ja leikkaa tukitikuista neljä oikeankokoista tikkua kumpaankiin kakkuun.
-Leikkaa yksi kokokakun korkeuden mittainen tukitikku.

Täyte 1
-2,5dl vispikermaa
-100g tuorejuustoa
-130g valkosuklaata
-4 liivatelehteä

-Sulata suklaa ja jäähdytä.
-Laita liivatteet likoamaan
-Vatkaa kerma jämäkäksi vaahdoksi ja lisää tuorejuusto hyvin sekoittaen.
-Lisää kermaseokseen sula suklaa.
-Sulata liivatelehti pieneen määrään vettä.

Täyte 2
-Vadelmamoussea
-4 liivatelehteä

-Toimi pakkauksen mukaan ja liota liivatteita 5.min ja sulata pieneen määrään vettä.

Kourrutus
-Sinisiä kakunkoristeita
-Valkoisia kakunkoristeita
-Lumihiutaleen muotoisia kakukkoristeita
-7,5 dl kermavaahtoa

-Pursota ja koristele kakku mielesi mukaan.

Täyte1 oli otettu jostain leivontablogista (nimeä en muista)

Torni
http://img407.imageshack.us/img407/3056/dsc0980f.jpg
Koko jäälinna.
Aihe on lukittu.
Lisää
20.01.2012 06:49 - 20.01.2012 06:49 #12130 : Haasteosallistuja
Haasteosallistuja vastasi aiheeseen: Re: Tammikuun 2012 haaste: valkoinen kakku pakkaselle
Pakkasella arkinen porkkanakakkukin kätkeytyy hopeaa kimaltavan, juhlavan kuoren alle.



Hopeinen hiutale

200 g margariinia (*150g)
1 dl Fariinisokeria
1 dl sokeria
2 kananmunaa
200 g raastettua porkkanaa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
2 tl inkivääriä
2 tl kanelisokeria
1 dl mantelijauhetta

Täyte:
200 g appelsiini-tuorejuustoa
1 dl ruokotomusokeria
50g voita
2 tl vaniljasokeria

Kostutukseen:
n. 1dl sitruunalla maustettua sokerivettä

Kuumenna uuni 175 asteiseksi. Voitele ja korppujauhota 18 cm kakkuvuoka. Sekoita vehnäjauhot, sooda, leivinjauhe, inkivääri ja kanelisokeri keskenään. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokerit. Lisää munat yksitellen, hyvin sekoittaen joukkoon. Lisää jauhoseos, porkkanaraaste ja mantelijauhe. Kooda seos vuokaan ja kypsennä n. 45 min. Kumoa kypsä kakku ja anna jäähtyä.

Sekoita kuorrutuksen ainekset. Leikkaa kakku kolmeen osaan, kostuta ja täytä kakku. Jätä täytteestä kolmasosa kakun kuorruteeksi. Anna maustua muutama tunti jääkaapissa.

Levitä kakun pintaan loput täytteestä. Kauli massa levyksi ja päällystä kakku kuorrutteella. Koristele.

Naatiskele vilttiin käärittynä soffan nurkassa kuuman kahvikupposen kera!
Aihe on lukittu.
Lisää
21.01.2012 20:59 - 21.01.2012 20:59 #12187 : Haasteosallistuja
Haasteosallistuja vastasi aiheeseen: Re: Tammikuun 2012 haaste: valkoinen kakku pakkaselle
Lumihiutale

Hiljaa leijaa maahan hiutaleet, kimmeltäen matkallaan…



Tämä lumihiutalekakku sopii hyvin talviseen kahvipöytään. Vaniljaisen kuorrutteen alla on samettisen pehmeä ja mehevä kahvikakku, jossa maistuvat suklaa ja sitruuna. Jos haluat miedomman sitruunanmaun, lisää kakkuun vain sitruunan mehu ja jätä kuori raastamatta.

Kuorrute on tehty valkoisista Candy Meltseistä toivoen vaniljaista makua ja vähemmän keltaista väriä kuorrutteeseen. Kuorrutteesta tuli meltseillä hiukan paksua ja tasainen levittäminen oli vaikeaa. Leikkautuvuus oli kuitenkin hyvä ja maku erinomainen. Samoilla ainessuhteilla voi käyttää myös valkosuklaata, tällöin levittyvyys on hyvä.
Kakku kannattaa tehdä viimeistään edellisenä päivänä tarjoilusta, jotta maut saavat tasoittua hetken.

Ainekset]
50 g tummaa suklaata
2 kananmunaa
125 g pehmeää voita
1 dl sokeria
ripaus suolaa
1/4 sitruuna kuorineen
3 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
Rasvaa voiteluun
200 g valkosuklaata tai valkoisia Candy Meltsejä
½ dl kuohukermaa

Rouhi suklaa karkeaksi.
Vatkaa kananmunat, voi, sokeri, suola, raastettu sitruunankuori ja –mehu kuohkeaksi.
Sekoita suklaa, jauhot ja leivinjauhe toisiinsa ja sekoita muihin.
Lisää maito ja sekoita tasaiseksi.
Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan.
Paista 160 asteessa 35-50 minuuttia uunin tehosta riippuen. Anna jäähtyä.
Sulata valkosuklaa tai Candy Meltsit mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoitellen.
Kuumenna kerma kattilassa, älä keitä.
Kaada melts-/suklaasula kerman joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
Valuta kuorrute kakun päälle ja koristele hopeisilla koristerakeilla. Nosta jääkaappiin jähmettymään.

Aihe on lukittu.
Lisää
22.01.2012 17:10 - 22.01.2012 17:10 #12193 : Haasteosallistuja
Haasteosallistuja vastasi aiheeseen: Re: Tammikuun 2012 haaste: valkoinen kakku pakkaselle
Lumikuningattaren kakku



Ulkokuori on jäänviileä, mutta sisällä odottaa lupaus kesästä..

Pohja]

4 munaa
1 1/2dl sokeria
1 1/2dl VH
1/2 dl perunajauhoja
1tl leivinjauhoja

Vatkaa munat ja sokeri paksuksi vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi jauhot vaahtoon. Sekoita varoen tasaiseksi. Paista 180 asteessa n.30 minuuttia.

Täyte]

n. 3dl vaniljasokerilla maustettua kermavaahtoa
n. 1,5dl kuningatarhilloa

Itse tehty kuningatarhillo

500g mustikoita
500g vadelmia
500g hillosokeria
0,5 dl vettä

Kaada vesi ja peratut marjat (pakastemarjat)kattilaan.
Kuumenna kunnes alkaa muodostua vesihöyryä. Lisää hillosokeri joukkoon.

Kuumenna hitaasti kiehuvaksi ja anna hillon kiehua kevyesti noin 10 minuuttia. Sekoita välillä. Kuori mahdollinen vaahto pinnalta.

Jäähdytä parikymmentä minuuttia muutaman kerran sekoittaen, kunnes hillo alkaa hyytyä ja marjat eivät nouse enää pintaan.

Annostele hillo pestyihin, kuumennettuihin lasipurkkeihin. Sulje huolellisesti ja säilytä mieluiten viileässä.

Hillo hyytyy lopullisesti noin vuorokaudessa.
(ohje dansukker)

kuorrutus]
n.500g vaahtokarkin makuista sokerimassaa

Halkaise jäähtynyt kakkupohja kahteen osaan. Kostuta sokerivedellä ja täytä kermalla ja kuningatarhillolla. Sivele kakun pintaan lopuksi ohuelti tarttumapinnaksi kermavaahtoa ja kauli sokerimassa ohuehkoksi levyksi ja kuorruta kakku.

koristeet]

kahvikupillinen isomaltoosia
Sinistä tomuväriä


Sulata isomaltoosi kattilassa ja värjää tomuvärillä. kasta piparimuotti öljyyn ja kaada isomaltoosi muottiin. Anna jäähtyä ja irrota varovasti.

Värjätty valkosuklaa (sininen tomuväri)
Värjätty kookoshiutale (sininen tomuväri)

Aihe on lukittu.
Lisää
22.01.2012 17:53 - 22.01.2012 17:53 #12194 : Haasteosallistuja
Haasteosallistuja vastasi aiheeseen: Re: Tammikuun 2012 haaste: valkoinen kakku pakkaselle
Pakkasillan pieni salaisuus



Pohja]http://mediaserver-2.vuodatus.net/g/1/137268/1326997437_img-d41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e.jpg[/img]
Aihe on lukittu.
Lisää
22.01.2012 19:27 - 22.01.2012 19:27 #12197 : Haasteosallistuja
Haasteosallistuja vastasi aiheeseen: Re: Tammikuun 2012 haaste: valkoinen kakku pakkaselle
Routakakku

Kakussa on kahden tumman kakkupohjan välissä New York Cheesecake (ilman pohjaa). Kuorrute on makeaa kreemiä.



Tumma kakkupohja]
4 rkl kaakaota
3 dl vehnäjauhoja
½ tl soodaa
1 mm suolaa
120 g voita
2,5 dl sokeria
2 kananmunaa
100 g ranskankermaa
½ dl maitoa
1,5 tl vaniljasokeria

1. Sihtaa kaakao, jauhot, sooda ja suola keskenään. Jätä syrjään.
2. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri isossa kulhossa kuohkeaksi. Vatkaa joukkoon kananmunat yksi kerrallaan. Sekoita joukkoon ranskankerma, maito ja vanilja. Vatkaa matalalla teholla sihdin läpi sekaan jauhoseos, kunnes seos on juuri sekoittunut. Älä ylivatkaa. Kaada massa korkeaan voideltuun ja vehnäjauhotettuun 15 cm:n kakkuvuokaan.
3. Paista kiertoilmauunissa 150° 1 h, kunnes kakkutikkuun ei jää taikinaa. Viilennä vuoassa 10 minuuttia, jonka jälkeen siirrä ritilälle jäähtymään loppuun.

New York Cheececake
225 g maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia)
75 g sokeria
½ tl vaniljasokeria
½ dl maitoa
1/4 sitruunan raastettu kuori
½ tl vastapuristettua sitruunamehua
1 kananmuna
50 g ranskankermaa
2 tl vehnäjauhoja

1. Älä ylivatkaa!...Vatkaa tuorejuusto sokerin ja vaniljasokerin kanssa tasaiseksi. Lisää maito, sitruunamehu ja sitruunan kuori. Sekoita tasaiseksi. Lisää kananmuna ja sekoita tasaiseksi. Lisää ranskankerma ja vehnäjauhot ja sekoita tasaiseksi.
2. Kaada massa 15 cm]Kuorrute:

170 g maustamatonta tuorejuustoa
90 g voita
300 g tomusokeria

1. Vatkaa pehmeä voi ja notkistettu juusto kuohkeaksi. Vatkaa sihdattu tomusokeri vähitellen joukkoon, kunnes massa on tasainen.
2. Levitä kuorrutetta toisen tumman kakkupohjan päälle. Siirrä juustokakku päälle. Voitele toinen kakkupohja ja kippaa pohja voideltu puoli alas päin. Siirrä toinen kakkupohja päälle ja levitä loput kuorrutteesta kakun päälle jan reunoilla. Koristele halutessasi.


Kakun sisus esittää maaperää, jossa lymyää routamaa.
Aihe on lukittu.
Lisää
23.01.2012 14:25 - 23.01.2012 14:25 #12205 : Tanja
Tanja vastasi aiheeseen: Äänestä paras leipomus!
Tammikuun valkoinen kakku pakkaselle -haasteeseen saatiin 17 upeaa kakkua!

1. Jälkiruokakakku pakkaselle
2. Talvimyrsky
3. Hopean kimallusta
4. Talvimetsän siilikakku
5. Sinitiikerin talviuni
6. Jänöjussin mäenlasku
7. Talvipuutarha
8. Kahvipöydän lumienkeli
9. Repojen talvijuhlat
10. Lumiruusut
11. Vuodenaikakakku
12. Jäälinna
13. Hopeinen hiutale
14. Lumihiutale
15. Lumikuningattaren kakku
16. Pakkasillan pieni salaisuus
17. Routakakku

Nyt on aika äänestää tammikuun leivontahaasteen parhaita leipomuksia! Kaikki aktiivikäyttäjät voivat äänestää. Anna äänesi yksityisviestillä miulle eli Tanjalle.

Äänestä kolmea parasta seuraavasti: parhaalle leipomukselle 5 pistettä, toiseksi parhaalle 3 pistettä ja kolmannelle 1 piste.

Äänestysaikaa on maanantaihin 30.1.2012 klo 22:00 asti.

Äänet rekisteröidään vasta kun olet äänestänyt kolmea leipomusta pisteyttäen ne. Jos äänestät vain parasta, äänesi hylätään. Tämä tasapuolisuuden vuoksi.

Voit myös mielellään kommentoida leipomuksia.
Aihe on lukittu.
Lisää
01.02.2012 11:31 - 01.02.2012 11:31 #12055 : Tanja
Tanja vastasi aiheeseen: Re: Tammikuun 2012 haaste: valkoinen kakku pakkaselle
Tammikuun haasteeseen osallistui huimat 17 upeaa ja maukasta kakkua! Kommentteja myöskin saatiin mukava määrä, kiitos kaikille pisteyttäjille ja kommentoineille!

Yleistä kommentointia:
  • Äärettömän vaikea valita ja pisteyttää koska oli ihania kakkuja niin ulkoapäin kuin täytteissäkin!Ja tosi erilaisia samasta aiheesta saadaan aikaiseksi! Koska pelkästään ulkoapäin oli vaikea laittaa paremmuusjärjestykseen, annoin painoa myös täytteille ja niiden herkullisuudelle -sekä kakun idealle ja pakkasteeman näkymiselle -Yleisesti vielä- olisi ollut tosi ihana nähdä kaikista kakkupala-kuva, silloin näkisi millainen kakku sisältä on!
  • Tosi kiva, kun näin monta upeaa kakkua tuli haasteeseen! Ja niin erilaisia!!
  • Kaikkiin kriteeriksi yhteisesti se, että näissä kakuissa ei pinta ollut tehty valkoiseksi ja tasaiseksi jollain kuorrutemassalla

Tässä kolme eniten pisteitä saanutta, modejoukko jää vielä miettimään kuka on neljäs joka palkitaan...
Eniten pisteitä sai Talvimetsän siilikakku jonka oli tehnyt Onneli78! Pisteitä yhteensä 40! Onnea!!

4. Talvimetsän siilikakku, Onneli78, 1+3+5+5+1+3+5+3+3+5+1+5 yhteensä 40p
  •  Ihku-ihana oivallus tehdä siilistä valkoinen, lautasen koristelu on piste iin päälle.
  • Suloinen, perheen kahvipöytään sopiva kakku
  • Suloinen siili, raikas appelsiinihillo yhdistettynä makeaan kreemiin. Kauniin ja maukkaan oloinen. Huolellista työtä, Ammattilaisen kenties? Marsipaani maukkaampi kuin sokerimassa vaihteeksi, hyvä!
  •  Loistava idea, söpön näköinen ja täyte vaikutti erinomaiselta. Todella hyvä kokonaisuus!
  • Hauska idea, siististi tehty. Nähty vaivaa tekemällä itse marmeladi. Näyttää sisältäkin kauniilta ja maistuvalta.
  • Syötävän herkullinen siili. Mukavaa vaihtelua normaalille siilikakulle.
  • suloinen siili! <3 Ja mukavaa, että kakun väliin ei vaihteeksi olekaan hillon kaveriksi pujahtanut kermavaahtoa.
  • Aivan mahtava kakku! Albiinosiili! Ei tämmöistä raaskisi syödä. Ihana täytevalinta
  • Kaunis ja hellyttävä. Ei ehkä niin talvinen, mutta todella taidokkaasti tehty!
  • kivan erilainen versio käpykakusta
  • Ihanan herttainen kakku!

Toiseksi eniten pisteitä sai PullaAkan lumiruusut!

10. Lumiruusut, PullaAkka, 1+3+3+3+5+1+3+3+5 yhteensä 27p
  • Kaunis ruusupursotus tekee pinnasta elävän.
  • Ihanan kuuloinen täyte ja marenki maistuu aina 
  • Kiva kun välillä on muutakin kuorrutetta kuin tavallista kermaa tai kaulittavia kuorrutteita. Kuva ei ehkä tee oikeutta kauniille ruusupursotukselle. 
  • Ihana erilainen täyte, omena raikastaa kakun. kiva erilainen kuorrutus. Varmasti herkullista. hmm..mutta Onko kuorrutusta liikaa..
  • pelkistetty valkoinen, kaunis toteutus. Täyte vaikuttaa omenalla raikastettuna todella hyvälle!
  • Todella kaunis kakku Ja täyte kuulostaa mielenkiintoiselta.
  • Ihania lumiruusuja! Hyvin hyödynnetty teemaa. Kivan oloinen kakku vaikka kihlajaisiin! Ihanaa että on käytetty marenkia pursotukseen! Hyvää vaihtelua.
  •  erikoisempi täyte, marenkikuorrutus kivaa vaihtelua ainaisiin sokerimassa- ja marsipaanikuorrutuksiin
  • Ihastuttava, herkkä kakku! Täyte voisi viedä kieleni mennessään, nami! Marenkikuorrutus on kiva!
  • Kakku vaikuttaa erittäin herkulliselta!
  • Tämän kakun nostaisin itse mielelläni kahvipöytään vieraille tarjottavaksi. Yksinkertainen ja kaunis, haastetta vastaava.

Kolmanneksi pisteytettiin Mare78:n Lumikuningattaren kakku!

15. Lumikuningattaren kakku, Mare78, 3+3+5+5+1+1+5+1 yhteensä 24p
  • Ideaan panostettu, toteutus tehty huolella ja harkiten.
  • Kaunis ulkonäkö
  • Jäisen upea kakku. Isomaltoosisydämet ovat kuin jääkuningattaren jalokiviä.
  • kaunis ja kylmän viileä ulkonäkö. Itse tehty hillo plussaa. vaikuttaa herkulliselle.
  • Todella kaunis kakku! Ja hyviä makuja täytteessä, nam!
  • Ihana idea tehdä jäänsinisiä sydämiä. Kuningatarhillo sopii minusta hyvin teemaan! 
  • Herkullisen kuuloinen ja oikea kaunotar tämäkin kakku. Koristeet antaa hiukan vinkkiä mitä sisällä on! 
  • Kauniin nimensä veroinen kakku eli upea! Nimi kertoo hyvin myös täytteen, joka maistuisi minulle! Kekseliäs ja kaunis koristelu. Luminen tausta tuo oikeanlaista tunnelmaa!
  • Tosi nätti kakku!


Tässä muiden osallistujien saamat kommentit ja pisteet:

1. Jälkiruokakakku pakkaselle, nami-hiiri, 1 piste Jälkikäteen korjattu puuttuva piste.
  • Kaunis pikkukakku ja hopeiset kimalteet kruunaavat kukkien koristeleman pinnan.
    Ihanan hentoisen näköinen.Tyksin siitä, että tehtiin koko homma vaaleilla väreillä, vaikka värirajaus ei ollut kuin päälliseen.
  • soma ja kaunis kakku, vei sydämeni! Kakku täytteineen vaikuttaa raikkaalta ja maukkaalta. Kakussa on kiva muoto.


2. Talvimyrsky, Kakuttaako
  • Vitsikäs idea
  • Myrsky taisi olla liian kova, sillä itse kakku jää ainakin kuvassa piiloon.
  • Nimensä mukainen, myrskyn voi oikein aistia. Sisältä näyttää makoisalta.
  • Todellakin myrskyinen kakku! Harmi, että kakku on kuvattu valkoisella taustalla,valkoisella lautasella. Kakun yksityiskohdat ei erotu Omena-vaniljahillo kuulostaa hyvältä, nam!
  • Ihanan herkullisen näköinen palanen. Nimi erittäin kuvaava. 
  • Hauska myrskyinen kakku! Täyte vähän yllätyksetön, vaikkakin taatusti hyvää! Kuorrutus koristeineen vähän liiankin runsas minun makuuni.
  • Vähän liian "sotkuinen" mun makuun mutta varmaan herkullinen!


3. Hopean kimallusta, Emmi, 1+5 yhteensä 6p
  • Siististi toteutettu
  • Tyylikäs peruskakku.
  • Mielettömän kaunis kakku. ei tuollaista raaskisi syödä. taidokkasti tehty. 
  • Sprayta ei ole säästelty! Ihana kimallus! Ruusut on ihan taianomaisen näköiset. Aistin oikein kylmyyden niistä Mousset sopivat hyvin yhteen.. 
  • Sopisi hyvin talviseen hääpöytään! Tyylikäs ulkonäkö taitavasti tehtyine ruusuineen. 
  • Yksinkertainen ja kaunis! Valkosuklaa ja vadelmaa on lyömätön yhdistelmä.


5. Sinitiikerin talviuni, nekkukarkki
  •  Idea kuin sateenkaarikakussa, mutta näillä väreillä kakku jää ehkä jopa pelottavan näköiseksi
  • Tavallaan kakun sininen on kiva idea, mutta olisiko sininen raita vaaleassa kakkupohjassa ollut toimivampi, aivan kuten tiikerikakun ruskea raita?
  • Ihana nimi. Pintaan kun olisi hahmotellut tiikerin naaman! Kuivakakut on lemppareitani!
  • Kiva idea soveltaa näin perinteistä tiikerikakkua! Sisälle olisi myös sopinut se raita. Aito luonto taustalla kiva!
  • Olisin kaivannut joku täyte tai enemmän koristeita. Nyt näyttää vähän että olisi jäännyt kesken. 


6. Jänöjussin mäenlasku, piipak, 3 pistettä
  • Hulvattoman hauska esimerkiksi talvilapsen juhliin, hyvin tehty koriste. 
  • Mikrokakusta plussaa!
  • Hyvän tuulen kakku, hauska idea ja jänö tehty hyvin. Kuorrutetta on kakussa runsaanlaisesti.
  • ehdottomasti mainitsemisen arvoinen on Jänöjussin mäenlasku, todella hauska ulkonäkö. Sai hymyilemään
  • Veikeä kakku Ja resepti oli mielenkiintoinen valmistustapoineen. Helppo ja nopea kakku.
  • Ihana tarina ja jänö! Kokonaisuus vei huomion siitä, että kakun väritys ei aivan täsmää haasteen vaatimuksiin! Ei mustaa, vihreää...
  • Erilainen pohja mikrossa -ja hauska koristus!
  • Tosi hauska kakku! Jänöjussi-parka näpärästi tehty! Porkkanakakku sopii jänöjussi-teemaan ja on varmasti hyvääkin! Lumen olisin toteuttanut varmaan tomusokerilla. Tuo sokerimassamäärä ei niin houkuttele, vaikka ei noita reunoja olekaan tosin pakko syödä..
  • Tosi hauska ja keskelijäs kakku!
  • Hyvin keksitty koristeluidea. Jänöparalle on tosiaan käynyt vähän hassusti.


7. Talvipuutarha, Ebe, 5+5+1+3+1+5+1+ yhteensä 21p
  • Upea!
  • Kaunis kakku, jonka täytteessä on ilmeisesti sopiva sitruunainen "takapotku" [/b]
  • Kaunis ja huolellinen toteutus.
  • Yksinkertaisesti törkeän hieno!
  • Ihana idea. jotain jäin kuitenkin kaipaamaan.
  • Kaunis kakku ja maistuva resepti. Harmi etteivät ihan kaikki yksityiskohdat erotu kuvasta kunnolla
  • Näkisin tämän talvihäiden hääkakkuna. Mahtavan näköinen. Pakkanen oikein hohkaa kakusta. 
  • Kaunis taideteos! Herkkä!
  •  Ihana tunnelma tuossa kuvassa luonnonhelmassa! Taidokkaasti toteutettu kakku kauniine koristeineen!
  • Lumihuurre pinnassa on aidon näköinen. 
  • Erittäin kaunis kakku! Täytekin kuulostaa herkulliselta.
  • Tyylikäs, yksinkertaisen kaunis kakku. Kukat upeaa työtä, arvaus onkin kakun tekijästä.


8. Kahvipöydän lumienkeli, MaxinMamim 1+3+5+5+3+3+1 yhteensä 21p
  • Hyvä ideointi, selkeä tyylikäs toteutus.
  • Hyvä idea!
  • Kiva kuvio idea
  • Yksinkertainen, mutta toimiva idea. En ole ennen nähnyt lumienkeliä tomusokerista (onkohan sokeria pinnalla liikaakin?). Selkeät lumitähdet sopivat hyvin reunaan. Sisältäkin näyttää hyvältä, gluteenittomat leivonnaiset ovat haastavia.
  • Kiinnostava ohje, ei ihan perinteinen makumaailma. Iso plussa pakkaslumeen tehdystä enkelistä, hieno idea! 
  • Ensin huomio kiinnittyy lumienkeliin, joka on kerrassaan upea ja hyvä idea. Myöskin kakku itsessään vaikuttaa todella maukkaalta. 
  • houkuttelevin leikattu kakkupala, gluteenittomuus iso plussa! Koristelussa hauska idea lumienkelistä. kokeilen varmasti!
  • Tyylikäs kakku. Resepti menee ehdottomasti kokeiltavien listalle.
  • Mahtava idea, en ole törmännyt näin mahtavaan tomusokerin hyödyntämiseen! Kakun sisältö vastaa ihanasti haastetta!
  • Tässäkin kakussa hyvä ideointi lumienkelin osalta!! Lumienkeli on saatu aidonnäköiseksi. Makukin kelpaisi mainiosti!!
  • Erikoinen nätti koristelu!


9. Repojen talvijuhlat, Lotta, 5+5+1+5+5+1 yhteensä 22p
  • Tässä kakussa kohtaavat tyyli, taito ja kekseliäisyys!
  • herkullinen
  • Helppo, vaikuttaa maukkaalta ja on yksinkertaisen hieno.
  • Tuhtia tavaraa, selkeä koristelu ja kauniit maalaukset.
  • Makoisaa Ihana pohjan ohje, ja täytekin kelpaa suklaaholistille mainiosti Ketut on tosi taidokkaasti tehty!
  • Ihanat maalaukset ja idea! Hyvin hyödynnetty teemaa. Mahtavan oloinen kakku sisältäkin!
  • Sai pisteet koska resepti oli herkullisimman kuuloinen ja ehdottomasti minun makuun! Ketut on tosi hienosti tehty ja ihana idea! Palasesta otettu kuva oli se ratkaiseva -näytti niin herkulliselta!!
  •  yksinkertainen, tyylikäs, talvinen kakku.
  • Kakusta huokuu aito talvisen metsän tunnelma. Hienosti maalatut eläimet!! Ja tuo kakku itsessään näyttää aikamoisen herkulliselta!!!
  • Tosi kauniisti maalatut koristeet!
  • Yksinkertainen ulkonäkö, kiva, kun koristeet ovat vaihteeksi reunoilla. Sisältö näyttää herkulliselta.


11. Vuodenaikakakku, Kakkumonsteri, 1 piste
  • Kaunis, mutta petyin, kun sisällä ei ollutkaan täytekakkua.
  • Hyvä, toimiva idea ja muunnettavissa todellakin eri vuodenaikoihin. Kakku sopii hyvin tähän aikaan, kun puut notkuvat lumesta. 
  • Kookostiikerikakkua aion kokeilla, kuulostaa namilta! Sievä koristelu
  • Mahtava idea vuodenaika kakuksi! Miinusta mustasta väristä, kun haasteessa rajattiin värejä.
  •  Juhlava versio perus kahvikakusta! Plussaa muunneltavuus!
  • Yksi suosikeistani! Luminen puu on kivasti toteutettu! Uskon, että hyvää on!
  • Erikoinen ja kiva koristelu.


12. Jäälinna, Susamuru
  • Toteutus talvimyrskyn jäljiltä hieman huolimaton, mutta itse linnan idea hyvä.
  •  Idea kiva, mutta nyt jostain syystä näyttää kuin kerma olisi sulanut päälle ja se ei oikein houkuta maistamaan.
  •  Muhkean näköinen kakku ja säihkettä riittää.
  • Nätti jäälinna! Mukava idea! Ideaa olisi voinut vähän työstää niin olisi voinut tulla vieläkin upeampi.
  • Sopisi hyvin talvihenkisiin lasten synttärijuhliin! Harmi kun vadelmamoussea ei ole tehty itse. Kermavaahtoa käytetty aika runsaasti minun makuuni. 


13. Hopeinen hiutale, Pioni, 3+1+1+1+3+ yhteensä 9p
  • Hyvä idea, huolellinen toteutus
  • Herkullinen vaihtelu perinteiselle porkkanakakulle. Ulkoasu olisi tosin voinut olla persoonallisempi
  • Tyylikään simppeli kakku 
  • Kaunis ja yksinkertaisen tyylikäs. Porkkanakakku toimii aina,
  • Sitruuna tuo mukavaa vaihtelua suklaiseen kahvikakkuun. Toki kakku on varmasti taivaallista pelkällä suklaallakin. Kakku on kauniin yksinkertainen koristeluineen
  • Nätti hiutale, sama idea oli itelläni kun mietin osallistumista, mutta jäi tällä kertaa väliin. 
  • Porkkanakakku on aina niin hyvää ja nyt se on loihdittu kauniin hiutaleen alle -minusta vastaa tosi hyvin tehtävän aihetta -tykkään paljon ja tulen kokeileen reseptiä
  • Hieno, tyylikäs kakku. Porkkanakakku pohjana hyvä idea! Mitä ainetta kuorrutus on? 
  • Kaunis koristelu!


14. Lumihiutale, Suklaasammakko, 5 pistettä
  •  Kaunis vuoka tekee tästä kakusta soman. 
  • Teeman mukainen kakku. Hauskaa, että on tehty muotokakku. 
  • Kivan muotoinen kakku. Raikasta ja makeaa yhdistettynä, voisi toimia.


16. Pakkasillan pieni salaisuus, Nat
  •  Kakun pystyraidoitus on aina hauska yllätys, resepti maukas.
  • Hyvä peruskakku.
  • Ihana, että tehty kakku erilailla! Pohja on "väärinpäin"
  • Vaikka kukat ovatkin kauniita, vievät ne pakkasmaisen tunnelman enemmän kesäiseen tunnelmaan. Kokonaan itsetehty täyte olisi ollut kiva. Tykkään spiraalimuodosta!


17. Routakakku, Paula3 3+5+3+1+3+3 yhteensä 18p
  • Kuin Cheesecake Factoryn hyllystä.
  • Mehukas pohja, melenkiintoinen täyte. Hyvä idea. Komean korkea kakku. Houkuttelee maistamaan.olisiko ulkonäköön voitu panostaa enemmän
  • Ihana idea piilottaa juustokakku suklaakakun väliin. Tätä kakkua tulen ehdottomasti kokeilemaan!
  • Leikattu pala näyttää ihanalta ja idea on hyvä. Ehkä vaatimaton koristelu muuten
  • New York Cheesecake, tarvitaanko muita perusteluja? Kuorute kuulostaa tuhdin sisällön lisäksi aika tujulta.
  • Mä pidän niin paljon tästä täyteideasta! Testailen varmasti kunhan vaan löytyy oikea väli! 
  • Yksinkertainen koristus mutta täyte kuulostaa täydelliseltä. Tätä(kin) pitää kokeilla! Ihana idea!
  • Tuhtia, mutta varmasti herkullista. Hauska idea yhdistää kaksi erilaista kakkua eli laittaa toinen täytteeksi.
  • Varmaan tosi herkullinen kun on suklaakakku ja juustokakku samassa paketissa =)
  • Tämä kakku ei ehkä ole se kaunein päältä, mutta sisus näyttää ja kuulostaa uskomattoman herkulliselta. Tätä täytyy päästä maistamaan!
Aihe on lukittu.
Lisää
02.02.2012 12:36 - 02.02.2012 12:36 #12351 : Tanja
Tanja vastasi aiheeseen: Re: Tammikuun 2012 haaste: valkoinen kakku pakkaselle
Koska olin tämän haasteen emo ja pari modeistakin osallistui joten olivat jäävejä päättämään kuka palkitaan "extrana", otin ohjat omiin käsiini.
Haluan antaa extrapalkinnon siitä syystä että olen itse ajatellut tehdä kakun ihan samalla tavalla ja en voinut uskoa silmiäni kun näin kyseisen kakun pompanneen haasteeseen. Ihan kuin olisi ollut ajatusten lukua vaikka en ole kenenkään kanssa puhunut tästä ideastani. No Paula3 sen keksi myös ja toi idean julki haasteessa joten tästä syystä haluan antaa palkinnon hänelle!
Aihe on lukittu.
Sivu luotiin ajassa: 0.158 sekuntia
Toteutus: Kunena foorumi

Sponsorit 2017