Lokakuun 2011 haaste: suklaakuorrutteinen kakku 3.10.-20.10.

Lisää
02.10.2011 22:02 - 02.10.2011 22:02 #19841 : Tanja
Tanja loi aiheen:
Lokakuun haasteen aiheena on leipoa suklaakuorrutteinen kakku.
Kakku voi olla vaalea tai suklainen ja sen pitää olla uunissa paistettu. Haasteena on tehdä kakulle suklaakuorrutus kermasta ja suklaasta (voi lisätä myös voita ja suklaa voi olla tummaa, maitosuklaata tai valkosuklaata). Kakku tulee kuorruttaa kokonaan suklaakuorrutuksella (ei kaulittavalla eikä pursotettavalla, vaan valuttamalla kakun päälle). Kakussa ei saa käyttää muita koristeita kuin suklaisia (ei esim. sokerimassaa tai marsipaania). Suklaiset koristeet voivat olla spritsattuja, pursotettuja tai muotilla tehtyjä.
Kakusta tulee riittää vähintään kuudelle henkilölle.

Haasteeseen osallistutaan nimettömänä. Haasteleipomusta ei siis saa julkaista blogissa ennen haasteäänestyksen päättymistä! Haasteeseen ja voittajan äänestämiseen voi osallistua kuka tahansa leivontafoorumin aktiivijäsen .

Leivo 3.10.-20.10. välisenä aikana ja ilmoittaudu emolle (Tanja) yksityisviestillä. Kerro ilmoittautuessasi minkä niminen leipomuksesi on, nimien avulla emo tunnistaa osallistujat. Koita keksiä jotain persoonallista nimeen (jotan muuta kuin "suklaakakku") jotta emo tunnistaa kakkusi.

Varsinainen osallistuminen tapahtuu Haasteosallistuja tai Haasteosallistuja2 -nimimerkeillä.
Osallistumisaika päättyy torstaina 20.10. klo 22:00. Jokainen osallistuja saa haasteen emolta molempien tunnusten salasanat. Haluamanaan ajankohtana osallistuja kirjautuu jommallakummalla tunnuksella ja postaa luomuksensa. Ideana on, että osallistuja tarkistaa, ettei jompikumpi tunnus jo ole kirjautuneena foorumilla (ja sitten vaan kirjautuu toisella, jos toinen on jo online).
(Huomautuksena]

Osallistumisviestiin tulee kirjoittaa leipomiseen käytetty resepti. Lisää viestiin myös yksi tai kaksi kuvaa leipomuksesta näkyviin käyttäen Img-tagia. Toisessa kuvassa tulee näkyä koko leipomus, toisessa voi olla vaikka yksityiskohta kakusta.
Viestin esikatselu-toimintoa (lähetä -napin vieressä) kannattaa käyttää ennen viestin lähetystä, näin voit tarkistaa tuliko kaikki niin kuin piti.
Kuvien uppaus nettiin ja viestiin lisääminen -tutoriaalista saattaa olla apua, voit myös testata koodien toimivuutta testipalstalla (huomioithan kuitenkin ettet testaile haasteleipomuksen kuvilla ettet paljastu).

Voit tarvittaessa kysyä lisäohjeita yksityisviestillä Tanjalta.

21.10.-.28.10. äänestetään paras leipomus, sekä annetaan palautetta haastetöistä. Voittaja saa leivonta-aiheisen palkinnon sekä mainetta ja kunniaa, palkinnon Leivontafoorumin haasteeseen sponsoroi leivonnan erikoismyymälä Confetti !



Lisäksi jos voittajalla on leivontablogi, laitetaan sen linkki foorumin etusivulle kunnes seuraava haaste ratkeaa.

Voit osallistua yleiseen keskusteluun tai kysyä haasteesta lokakuun haastehöpinöissä .

Haasteiden aihe-ehdotuksia ja muita ideoita voi antaa Foorumin leivonta-aiheisista haasteista ketjussa

Haasteen säännöistä ja järjestämisestä vastaa ensisijaisesti Tanja, ( moderaattorit avustavat tarvittaessa). Jos osallistuja ei noudata haasteen sääntöjä, hänet voidaan jättää järjestäjän päätöksestä äänestyksen ulkopuolelle. Haasteen tarkoitus on tuottaa iloa osallistujille, joten pidetään hauskaa ja pilke silmäkulmassa!
Aihe on lukittu.
Lisää
16.10.2011 11:27 - 16.10.2011 11:27 #10608 : Haasteosallistuja
Haasteosallistuja vastasi aiheeseen: Re: Lokakuun 2011 haaste: suklaakuorrutteinen kakku 3.10.-20


Suklainen Fazerina Juustokakku

Ainekset

Pohja]http://i51.tinypic.com/jkdfo3.jpg[/img]
Aihe on lukittu.
Lisää
16.10.2011 15:00 - 16.10.2011 15:00 #11098 : Haasteosallistuja2
Haasteosallistuja2 vastasi aiheeseen: Re: Lokakuun 2011 haaste: suklaakuorrutteinen kakku 3.10.-20


Puolukalla piristetty tuplasuklaakakku

Pohja]

4 munan kaakaosokerikakkupohja

4 munaa
sokeria
vehnäjauhoja
2rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Riko munat mittaan ja mittaa sokeria yhtä monta desiä. Vaahdota munat ja sokeri vahvaksi vaahdoksi. Mittaa myös jauhoja yhtä suuri määrä. Lisää jauhoihin kaakao ja leivinjauhe. Sihtaa kuivat aineet muna-sokerivaahtoon ja kääntele varovasti taikina tasaiseksi. Kaada voideltuun vuokaan (käytin 18 cm vuokaa) ja paista 175 asteessa n. 45-50 minuuttia.

Anna pohjan jäähtyä ja koverra ontoksi. Säästä sisäosat.

Täyte]

1 flora vispi
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 levy pandan valkosuklaata sulatettuna
n. 2 dl sokeroitua puolukkasurvosta

Vaahdota vispi. Vatkaa joukkoon tuorejuusto. Lisää sula suklaa ja puolukat. Tarkista maku.

Kaada täyte koverrettuun kakkupohjaan. Rakenna yli jääneistä pohjan palasista "kansi" ja vie kylmään hyytymään.

Kumoa hyytynyt kakku ritilälle. Alle kannattaa laittaa kakun kokoinen pahvi. Kuorruta kakku.

Valkosuklaakuorrute]
n. 80 g valkosuklaata
1 rkl öljyä

n. 1dl marmeladia (käytin aprikoosimarmeladia)

Sulata suklaa, sekoita joukkoon öljy. Kaada kakun päälle (ei reunoille) ja tasoita. Sivele marmeladia kakun reunoille. Anna suklaan kovettua jääkaapissa.

Maitosuklaakuorrute]
100g maitosuklaata
25 g voita
0,5 dl kermaa

Mittaa aineet teflonkattilaan. Kuumenna ja sekoita tasaiseksi. Älä keitä. Anna jäähtyä hetken ja kuorruta kakku kokonaan. Nosta jääkaappiin kovettumaan. Siirrä tarjoilualustalle.

Kun kuorrute on kovettunut, voi jollain terävällä kaivertaa kuvioita kakun pintaan jolloin valkosuklaa näkyy maitosuklaakuorrutteen alta.

Reunan lehdet spritsattu valkosuklaasta leivinpaperin paloille ja kiinnitetty kakun pintaan. Kun suklaa kovettuu jääkaapissa on leivinpaperi helppo poistaa.

Aihe on lukittu.
Lisää
17.10.2011 19:48 - 17.10.2011 19:48 #11126 : Haasteosallistuja
Haasteosallistuja vastasi aiheeseen: Re: Lokakuun 2011 haaste: suklaakuorrutteinen kakku 3.10.-20


Suklainen mango-nougatkakku

Suklaakakkupohja
5 kananmunaa
150 g tummaa suklaata
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
200 g voita
2 dl fariinisokeria

Erottele munat keltuaisiin ja valkuaisiin. Paloittele suklaa ja sulata se mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoitellen (tai vesihauteessa). Sekoita keskenään vehnäjauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe. Vatkaa pehmeä voi ja fariinisokeri vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset yksitellen joukkoon. Lisää suklaasula muutamassa erässä samalla kevyesti vatkaten. Vatkaa joukkoon kuivat aineet muutamassa erässä. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää se taikinaan kevyesti vatkaten.

Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun irtopohjavuokaan, jonka halkaisija on 24 cm. Tein taikinan keskelle viillon, jotta se ei kohoaisi keskeltä enemmän kuin reunoilta. Paista pohja 175-asteisen uunin alatasolla 40-50 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä parisen minuuttia ja kumoa se sitten alustalle. Anna pohjan jäähtyä kokonaan. Leikkaa se sitten kolmeen osaan.

Mangotäyte
½ dl mangohilloa (Jam it!)
+
1 ½ dl vispikermaa
1 ½ dl maitorahkaa
1 rkl vaniljakreemijauhetta
¾ dl mangohilloa
135 g (vajaa 2 dl) säilykemangoa pilkottuna

Leikkaa irtopohjavuoan pohjalle kakun kokoinen pyöreä, tukeva muovilevy. Aseta kakkupohjan pohjaosa sen päälle. Levitä päälle ½ dl mangohilloa. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita siihen maitorahka, vaniljakreemijauhe ja mangohillo. Levitä täyte hillon päälle. Pilko mangoviipaleet pieniksi paloiksi ja levitä ne täytteen päälle. Laita kakku jääkaappiin toisen täytteen valmistuksen ajaksi.

Nougattäyte
1 ½ dl vispikermaa
1 ½ dl maitorahkaa
1 rkl vaniljakreemijauhetta
1 rkl tomusokeria
2 kpl (yht. 100 g) Dubbel Nougat-patukkaa
½ dl Wiener nougat crushia

Sulata toinen Dubbel Nougat-patukka mikrossa miedolla lämmöllä tai vesihauteessa. Paloittele toinen patukka pieniksi paloiksi. Vaahdota kerma ja sekoita siihen maitorahka, vaniljakreemijauhe ja tomusokeri. Sekoita joukkoon myös pilkottua ja sulatettu nougat.

Aseta keskimmäinen kakkupohjalevy vuokaan ja levitä sen päälle nougattäyte. Ripottele täytteen päälle Wiener nougat crushia. Nosta päällimmäinen kakkupohjalevy paikoilleen. Vuoraa vuoka tuorekelmulla ja anna sen jähmettyä/maustua jääkaapissa muutama tunti tai seuraavaan päivään. Irrota sitten kelmu ja vuoan reuna kakun ympäriltä.

Marmeladikuorrutus
230 g omenamarmeladia (tai muuta sileää marmeladia)

Laita marmeladi kattilaan ja keitä sitä parisen minuuttia. Levitä se tasaiseksi kerrokseksi kakun päälle (sitä saattaa jäädä vähän yli). Näin suklaakuorrute leviää kakun päälle tasaisesti.

Suklaakuorrutus
200 g tummaa suklaata
1 ½ dl kuohukermaa

Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä tai vesihauteessa. Kuumenna kerma, mutta älä kiehauta sitä. Kaada kerma suklaan joukkoon ja sekoita seos tasaiseksi. Sekoittele seosta hetken aikaa, kunnes se jähmettyy hiukan (ei ole ihan juoksevaa).
Laita pöydälle leivinpaperipala ja sen päälle paistoritilä. Nosta kakku pohjalevyineen lastan avulla ritilän päälle. Kaada kuorrute kakun päälle. Levitä palettiveitsen tai lastan avulla kuorrutetta kakun reunoille aina alareunoille asti. Tasoita pintaa tarvittaessa, ellei kuorrute siliä itsestään. Anna kakun olla jääkaapissa noin kaksi tuntia, tai kunnes kuorrute on jähmettynyt.

Koristelu
noin 50 g valkosuklaata
vaaleanpunaista tomuväriä

Sulata valkosuklaa. Jaa se kahteen osaan ja värjää puolet vaaleanpunaiseksi. Lusikoi kummatkin puolikkaat Minigrip-pusseihin (tai pursotinpusseihin). Spritsaa värjäämättömällä valkosuklaalla kakun pintaan koukerokuvioita. Laita kakku jähmettymään jääkaappiin. Tee vaaleanpunaisella valkosuklaalla ihan pieniä ja vähän suurempia kukkasia. Anna niiden jähmettyä. Tipauta isompiin kukkiin pienet keskustat värjäämättömästä valkosuklaasta. Asettele pienet kukat sekä yksi isompi kukka kakun päälle. Asettele loput isommat kukat kakun reunoille.

Itse en kostuttanut tätä kakkua ollenkaan, koska kakkupohja on itsessään niin mehevä ja täytteet kostuttavat sitä myös. Halutessaan kakkua voi kuitenkin hieman kostuttaa vaniljamaidolla tai säilykemangon liemellä.

Aihe on lukittu.
Lisää
18.10.2011 19:54 - 18.10.2011 19:54 #11141 : Haasteosallistuja
Haasteosallistuja vastasi aiheeseen: Re: Lokakuun 2011 haaste: suklaakuorrutteinen kakku 3.10.-20


HEDELMÄINEN SUKLAAKAKKU

POHJA

225g pehmeää margariinia
2 dl sokeria
5 kananmunaa
n 5 dl vehnäjauhoja
2,5 tl leivinjauhetta
1,5 rkl sokeroimatonta kaakaojauhetta
70g tummaa suklaata sulatettuna

- vaahdota keskenään pehmeä margariini ja sokeri.
- Lisää kuohkeaan vaahtoon reippaasti samalla vatkaten yksi kananmuna kerrallaan. Anna jokaisen munan vaahtoutua rauhassa ennen seuraavan lisäämistä
- Sihtaa ja sekoita keskenään kuivat aineet. Lisää ne taikinavaahtoon varovasti käännelleen ja valuta vielä joukkoon sulatettu suklaa
- Paista pohjaa 180 asteesa kypsäksi, noin 40 minuuttia

TÄYTE 1

4 dl kermaa
200g tummaa suklaata
½ prk maustamatonta tuorejuustoa
½ prk säilöttyä mangoa
3 liivatelehteä
tomusokeria maun mukaan

- Kuumenna kerma ja lisää pilkottu suklaa kerman joukkoon sulamaan. Jäähdytä.
- Vatkaa täysin jäähtynyt ganache vaahdoksi ja lisää tuorejuusto. Puristele käsin säilykemango palasiksi ja lisää joukkoon. Lisää myös maun mukaan tomusokeria, jos tarvitsee. Liota 3 liivatelehteä kylmässä vedessä ja liuota ne tilkkaan mangopurkin säilykelientä. Voit liuottaa ne myös kahvitilkkaan, jolloin suklaa saa tummemman sävyn.
- Valuta liivateseos nauhana suklaaseokseen samalla voimakkaasti vatkaten.

TÄYTE 2

4 dl kermaa
½ prk maustamatonta tuorejuustoa
1,5 dl sokeria
1 prk säilöttyä papaijaa
4 liivatelehteä
½ prk säilöttyä mangoa
½ limen mehu
tomusokeria maun mukaan

- Vaahdota kerma reilusti vaahdoksi. Lisää tuorejuusto ja sokeri sekä pilkotut tai soseutetut hedelmäpalat valutettuna. Lisää myös limen mehu ja tarvittaessa tomusokeria. Liota kylmässä vedessä liivatteet pehmeiksi ja liuota ne tilkkaan kiehuvaa papaijapurkin lientä. Kaada liivateseos ohuena nauhana seokseen sekoittaen samalla reilusti.

KASAAMINEN

Halkaise kakku kolmeen osaan. Aseta alimmainen pohjapala kakkualustalle ja kostuta ruokalusikan avulla vaniljalla maustetulla kermavesiseoksella. Kostuketta ei tarvitse levittää kauttaaltaan, sillä kakku on mehevä. Levitä ensimmäinen täyte, suklainen. Sen päälle keskipohja, jolle taas hieman kostutusta ennen vaalean täytteen levitystä. Laita lopuksi päälle kansi ja kostuta sitäkin hieman. Pyöräytä ympärille tiukasti tuorekelmua ja laita kylmään asettumaan yön yli.

KUORRUTUS
kuorrutuksen alla Saarioisen aprikoosimarmeladi, joka on soseutettu sauvasekoittimella sileäksi

2,5 dl kermaa
300g Pandan tumma suklaa
½ rkl voita

*****

150 g Pandan valkoinen suklaa
10 tippaa piparminttuaromia (tai maun mukaan)

Kuumenna kerma, älä keitä. Poista liedeltä. Lisää pilkottu tumma suklaa kerman joukkoon ja anna rauhassa sulaa. Kääntele varovasti ja rauhassa. Kun seos on tasaista, lisää nokare voita tuomaan suklaaseen kiiltoa.

Aseta kakku ritilälle, jonka alla on leivinpaperia suojaamassa pöytää. Levitä soseutettu aprikoosimarmeladi ohuena pintana kakun päälle kauttaaltaan. Kun sula suklaa on hetken seisahtanut eikä enää ole aivan juoksevaa, kaada kakun päälle. Levitä veitsen avulla kakun reunoille.

Sulata valkosuklaa paloiteltuna. Lisää sulaan suklaaseen piparminttuaromia maun mukaan, noin 8-12 tippaa tai aromiaineesta riippuen maun mukaan. Valuta tumman kuorrutuksen päälle ristikkokuvioita ja valuta loppu piparmintun makuisesta valkosuklaasta kakun reunoille.

Anna kakun asettua vähintään muutama tunti ennen tarjoilua, voit valmistaa kakun myös pari päivää aikaisemmin valmiiksi.



Tarjoa raikkaiden hedelmien kanssa.
Aihe on lukittu.
Lisää
20.10.2011 10:02 - 20.10.2011 10:02 #11149 : Haasteosallistuja
Haasteosallistuja vastasi aiheeseen: Karpalon kaveri -suklaakakku


KARPALON KAVERI -Suklaakakku

Pohja]
2dl riisimaitoa
1tl omenaviinietikkaa
1tl aitoa vaniljaa
1dl rypsiöljyä
2dl sokeria (tässä käytetty intiaanisokeria)
0,5tl suolaa
0,75dl tummaa kaakaojauhetta
4dl Semper Finmix-jauhoseosta
2tl leivinjauhetta

Sekoita riisimaito, omenaviinietikka, vanilja, rypsiöljy ja sokeri yhteen. Annan seistä 5min. Sekoita sillä välin kuivat aineet yhteen. Sekoita mahdollisimman nopeasti mutta huolellisesti kuivat aineet nesteseokseen. Kaavi taikina esim. pofiberilla (=perunakuitu) leivitettyyn kakkuvuokaan ja paista uunissa 175asteessa n.25-30min. Kokeile kypsyys tikun avulla.

Anna kakkupohjan jäähtyä hyvin ja valmista täytteet.


Täyte 1]
1.5dl fariinisokeria
3dl kookoskermaa

Sekoita yhteen kookoskerma ja fariinisokeri. Anna kiehua miedolla lämmöllä, välillä sekoittaen n.30min. Kinuski on valmista kun tippa kylmään veteen tiputettuna pysyy koossa ja painuu lasin pohjalle. Kookosmaidosta keitettäessä valmistumisaika on hiukan pidempi kuin tavallisen kerman kanssa
Anna seoksen jäähtyä rauhassa.

Täyte2 +päällys]

n.4dl karpaloita (puolukatkin käy yhtä hyvin)
reilu 1dl hillosokeria

Soseuta karpalot huolellisesti tehosekoittimessa. (Ota nestettä pois lusikan avulla n. 1rkl mikäli marjoista irtoaa paljon mehua). Laita kattilaan karpalosose ja hillosokeri. Keitä hiljaisella lämmöllä 10min. Anna jäähtyä rauhassa. Hillon tulee olla tasaista.


Kokoaminen]
Jaa kakkupohja kahtia. Levitä ensin kinuski paksuna kerroksena. Sen jälkeen paksu kerros karpalohilloa. Laita toinen kakun puolisko päälle. Levitä loput karpalohillosta tasaisesti kakun pintaan ja reunoille. Anna seistä hetken aikaa ja valmista suklaakuorrute.


Suklaakuorrute]
150g Pirkan maidotonta luomusuklaata
2rkl kermaa (maidottomaan kookoskermaa)
1.5rkl voita (maidottomaan kookosrasvaa)

Sulata suklaa. Sulata (kookos)kerma ja (kookos)rasva. Lisää se huolellisesti suklaan joukkoon. Kaada seos kakun päälle ja reunoille tasaisesti.

Anna kakun seistä jääkaapissa seuraavaan päivään





Aihe on lukittu.
Lisää
20.10.2011 13:54 - 20.10.2011 13:54 #11152 : Haasteosallistuja
Haasteosallistuja vastasi aiheeseen: Re: Lokakuun 2011 haaste: suklaakuorrutteinen kakku 3.10.-20
Suklaasydän



Pohja

Tavallinen sokerikakkupohja
3 munaa
1 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoa

50g tummaa suklaata

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi, ja siivilöi joukkoon jauhot. Sulata suklaa, ja pyöräytä se sekaan raidoiksi, älä sekoita kunnolla Paista 175 asteessa 30-35 minuuttia. Anna jäähtyä.

Täyte

200g omenahilloa
200g vaniljarahkaa
2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
0,5 dl kuohukermaa
4 liivatelehteä (plus vesi)

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa vaniljakastike, ja lirauttele vaahdotuksen aikana kuohukerma vaahdon sekaan. Lisää rahka ja hillo, ja lopuksi kuumaan veteen liotetut liivatteet ohuena nauhana sekoittaen.

Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan, ja leikkaa alimmaiseksi pohjan kokoinen pahvi, se auttaa kakun siirtelyssä. Kostuta alin pohja ja kaada puolet täytteestä päälle. Lisää keskimmäinen osa, kostuta, ja kaada loput täytteet, sama homma viimeiselle "kansi" osalle.
Laita kakku tekeytymään seuraavaan päivään.

Kuorrutus

100g omenamarmeladia (valmiiksi sileää, joten ei tarvitse soseuttaa)

200g tummaa suklaata
1,5 dl kuohukermaa
1 rkl voita


Nosta kakku aluspahveineen ritilän päälle ja laita alle leivinpaperi suojaamaan pöytää.
Levitä kakun reunoille omenamarmeladia sileämmän lopputuloksen saamiseksi.
Sulata suklaa mikrossa ja lämmitä kermaa kattilassa kädenlämpöiseksi. Lisää suklaasula kermaan ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi voinokare ja jäähdyttele sekoitellen hetki. Kippaa sitten kuorrute kakun päälle ja tasoittele tarvittaessa. Nosta kakku kylmään ja koristele vasta kun suklaa on jämähtänyt.

Koristelussa käytetty valkosuklaata.




Harmi ettei yksikään palakuva onnistunu niin, että suklaaraidat kakkupohjassa olisi erottunut vähän paremmin
Aihe on lukittu.
Lisää
20.10.2011 14:44 - 20.10.2011 14:44 #11153 : Haasteosallistuja
Haasteosallistuja vastasi aiheeseen: Re: Lokakuun 2011 haaste: suklaakuorrutteinen kakku 3.10.-20
Suloisen pehmeä suklaakakku



Pohja]http://mediaserver-2.vuodatus.net/g/4/40781/1319121164_img-d41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e.jpg[/img]
Aihe on lukittu.
Lisää
20.10.2011 16:01 - 20.10.2011 16:01 #11154 : Haasteosallistuja2
Haasteosallistuja2 vastasi aiheeseen: Re: Lokakuun 2011 haaste: suklaakuorrutteinen kakku 3.10.-20
Suklaamosaiikkikakku



Kakkupohja]

150 g voita tai margariinia
150 g tummaa suklaata
5 kananmunanvalkuaista
1/2 dl tomusokeria
5 kananmunankeltuaista
1 1/2 dl tomusokeria
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta

1. Voitele ja korppujauhota tasapohjainen kakkuvuoka halkaisijaltaan n.24 cm.

2. Erottele munan valkuaiset keltuaisista. Paloittele suklaa ja voi astiaan ja sulata ne joko mikrossa tai vesihauteessa. Mittaa kuivat aineet kulhoon.

3. Vaahdota valkuaiset ja tomusokeri kovaksi vaahdoksi.

4. Vaahdota keltuaiset ja tomusokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon hieman jäähtynyt suklaa-voiseos. Lisää jauhoseos siivilän läpi taikinaan. Lopuksi lisää valkuaisvaahto varovasti käännellen. Kaada taikina vuokaan ja paista kypsäksi 175 asteessa uunin keskitasolla noin tunnin. Anna jäähtyä hetki, kumoa ja anna jäähtyä kunnolla ennen täyttämistä. Leikkaa kakku kolmeen osaan.

Täyte ja kostutus]

2 dl maitoa+2 tl vaniljasokeria

4 dl vispikermaa
100 g valkosuklaata
(sokeria)

3 dl vadelmasosetta suomalaisista vadelmista
2 dl suomalaisia vadelmia
0,5 dl kinuskikastiketta

1. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää siihen sulatettu valkosuklaa. Lisää sokeria, jos kaipaat lisää makeutta.
2. Kostuta kakkulevyt vaniljamaidolla ja laita kerroksittain vadelmasosetta, kerma-valkosuklaavaahtoa sekä vadelmia, joiden päälle on valutettu kinuskiraitoja.

Kuorrutus]

1 dl vadelmamarmeladia

300 g tummaa suklaata
1 1/2 dl kermaa

1. Kuumenna kerma ja ota pois kattila levyltä lisää siihen rouhittu suklaa. Sekoita kevyesti tasaiseksi. Anna hetki jäähtyä ja sivele sillä välin kakku sileällä vadelmamarmeladilla. Kaada suklaakuorrutus aloittaen kakun keskeltä valuttaen suklaata ympäri ja lopuksi reunoille.

Koristelu]

Valkosuklaata, tummaa suklaata ja näiden sekoitusta tai maitosuklaata.

1. Levitä suklaata leivinpaperin päälle ja anna jähmettyä viileässä. Pilko suklaa paloiksi ja asettele palat mosaiikkikuvioksi kakun reunoille.

2. Levitä muoviliuskakaistaleelle valkosuklaata. Vedä sahalaitakuvioisella koristelukammalla pituussuuntaan. Kiepauta kaistale kierrokselle siten, että teippaat muoviliuskan päät alustaan. Näin muovi pysyy kierteellä. Anna jähmettyä ja irroita muovi varovasti. Kammalla vedetty suklaa irtoaa ohuiksi suklaakierteiksi. Nosta kierteet kauniiksi viuhkaksi kakun päälle tai sitten villiksi kasaksi.

Palakuva.

Aihe on lukittu.
Lisää
01.11.2011 12:54 - 01.11.2011 12:54 #11221 : Paula
Paula vastasi aiheeseen: Re: Lokakuun 2011 haaste: suklaakuorrutteinen kakku 3.10.-20
Tällä kertaa haaste oli ehkä tasaisempi kuin koskaan!

Äänestäjiä oli kaikkiaan 12 ja kommenttejakin tuli mukavasti.

Haasteen voitti täpärästä Kermaruusu Suloisen pehmeällä suklaakakullaan, onneksi olkoon!



Yleisiä kommentteja]

  • Ihania kakkuja olivat kaikki tehneet. Tosi mukava kisa!
  • Hauska huomata, miten ihmiset tulkitsevat sääntöjä aina vähän erilailla. Jossan kakussa oli käytetty väriä ja joidenkin koristelussa on hedelmiä! Käyttäähän sai vaan suklaata. Hyvä, etteivät emot olleet silti turhan tiukkoja.
  • Todella kiva nähdä että kuvien laatuun on panostettu, ihan jokaisessa kakussa! Silmiä hivelee ja kuola valuu suupielistä kun katselee näin uskomattoman kauniita ja kiiltäviä suklaakakkuja, nam!

Kommentit kakuille]

Voittajakakku nro 7: Suloisen pehmeä suklaakakku (Kermaruusu):

- Tämä on ammattilaistasoa. Maistuvilta vaikuttavat täytteet. Suklaakuorrutus kaunis ja suklaakukka upean tyylikäs. Suklaakukan teosta olisi saanut olla jotain vinkkiä.
- Upea koristelu! Hyvin yksinkertainen, mutta todella kaunis. Aitoa suklaata pohjassa. Herkullinen täyte. Täydellinen kuorrutus.
- Näyttävä. Sachermainen.
- Kaunis, vaikkakin turhan kliininen. Ohje vaikuttaa työläältä. Lastuista/sydämistä aseteltu kukka on hyvä idea.
- Huomaa, että tekijänä on kondiittori (jos vahva veikkaukseni osuu oikeaan). Tasainen, upea kuorrutus. - Suklaakoriste kruunaa kakun. Täyte on miellyttävä ja sopii kakkuun mahtavasti! Nam!
- Kaunis ja yksinkertainen koristelu.
Hyvät täytteet. Kiva pohjavaihtoehto.
- Tasainen kuorrutus, erikoinen koriste, siinä on kaikki - kiiltävää pintaa myöten, kakku kuin kymppi.
- Kaunis kakku.
- Aivan valloittava koristelu ja upeasti onnistunut kuorrutus.. täyte kuulosta uskomattoman raskaalta.
- Tässä taitaa näkyä ammattilaisen kädenjälki? Upea kakku ja namnam taas noita täytteitä!
- Melkein epistä, että ammattilaiset (?) voivat osallistua näihin. Täydellinen kuorrutus pieniä kerrosten läpinäkyvyyksiä huomioon ottamatta. Miten koristeet tehtiin? Maku ehkä turhan tanakka omaan makuuni.

Kakku nro 1: Suklainen Fazerina Juustokakku (Bodil):

- Mukavan erilainen kuorrutettu kakku, siis sisältä paistettu juustokakku. Varmasti maistuu hyvälle. Suklaarullat ovat todella siististi tehtyjä, täydellisiä, mutta ikävä kyllä en itse pidä noista. Tulee papiljottirulla liikaa mieleen ja tästä mielleyhtymästä en vaan pääse eroon
- Kaunis, yksinkertainen koristelu. Täydellisesti onnistunut kuorrute. Ulkonäöstä ei uskoisi juustokakuksi.
- Perinteinen appelsiini-suklaa yhdistelmä maistuu varmasti miellyttävältä. Kivat valkosuklaarullat!
- Kuulostaa herkulliselta, keksipohjan paisto minulle uutta. Laitan kokeiluun.
- Kuorrutuspinta melko tasainen. Pinta on vaan jäänyt aika paksuksi, vaikka ei se toisaalta haittaakaan. Koristeet ovat yksinkertaisen tyylikkäät.
- Kaunis ja tasainen suklaapinta sekä kauniit ja mukavan simppelit koristeet Kakku on reseptin perusteella tosi tuhtia tavaraa, huh! Täyte on varmasti hyvää, nam!
- Hieno pinta, tätä haettiin, 'papiljoteista' kakuissa en pidä.
- Kaunis, yksinkertaisesti koristeltu kakku. Juustokakkusisältö kuulostaa herkulliselta, tätä tulee luultavasti kokeiltua itsekin.
- Ihana kun oli kokonaan uunissa tehty ja vähän erilainen. Mutta mahtaako olla liiankin suklainen?
- Onpa herkullisen oloinen "uutuus"! Kauniit suklaarullat!
- Ei uskoisi juustokakuksi. Haasteen kakuista parhaimman makuinen (kai).

Kakku nro 2: Puolukalla piristetty tuplasuklaakakku (Manteli81):

- Kakun kokoaminen tuntuu vähän työläältä. Puolukka antaa varmasti ihanaa pirteyttä kakulle. Kakun koristelu on hauska idea ja tälläistä en ole ennen nähnyt.
- Herkullisen kuuloinen, hieman erikoisempi täyte. Kakkupohjassa vain kaakaojauhetta. Ihanasti keksitty idea kovertaa sisus pois ja täyttää se täytteellä. Kauniin näköinen, kun kuorruttaa kahdella suklaalla ja koristelee.
- Puolukka ja suklaa ovat varmasti maukas yhdistelmä! Kivasti koottu kakku.
- Maku on varmaan herkullinen, mutta monta työvaihetta arveluttavat
- Kiva täyttämistyyli. Puolukka raikastaa muuten makeaa kakkua. Pintakuviointi hauska, mutta itse haaste eli kuorrutus jää pinnan osalta taka-alalle. Lehtikoristeet ovat todella kauniit ja kruunaavat kakun!
- Hauska tapa täyttää kakku! Mihin perustuu yhdistelmä valkosuklaa & öljy? Kauniit koristeet! Raikkaan oloinen täyte. Tämä kakku on mielestäni kaikkein kekseliäin, ja sitä myöten suosikki.
- Hauska koristelu, suklaata raikastaa varmuudella puolukka.
- Hauska idea kaksiväriseen koristeluun.
- Suklaa ja puolukka? Ja täytteessä ja päällä suklaata on aika paljon..
- En niin välitä puolukasta mutta koristelun omaperäisyyden takia pakko tällekin antaa hyvät pisteet!
- Puolukka sopii tosi hyvin suklaakakun täytteeseen. Koristelu on ehkä hieman liian konstikas.

Kakku nro 3: Suklainen mango-nougatkakku (Onneli78):

- Todella kaunis, tasainen kuorrutus. Koristelu ehkä tavanomainen, mutta soma. Mango maistuu aina ihanalta suklaan kera.
- Varmasti ihana suklaakakkupohja. Kaunis koristelu, mutta tomuvärejä ei muistaakseni saanut käyttää? Täydellinen kuorrute.
- Kaunis ja siisti. Ainakin minulle täysin uusi combo; mango ja nougat. Voisin kuvitella olevan herkullista.
- Kaunis kiilto, ohje vaikuttaa hyvältä
- Kauniit koristeet, mutta eikö värien käyttö ollut sääntöjen vastaista? Mietin kakun täytettä, että olisiko hillon voinut pitää ihan hillona ja muista komponenteista tehdä sille kaverin? Eli siis olisi jätetty käyttämättä hilloa kahteen kertaan? Ihanat täytteet joka tapauksessa!
- Kakkupala kertoo kaiken osallistujan taidoista!
- Kakkupohjan teossa on melko paljon vaiheita, kuinkahan kävisi koostumukselle jos laittaisi munat erottelematta?
- Outo makuyhdistelmä. Söpö koristus.
- Nyt alkaa olla jo semmoinen resepti että kuola valuu ja makunystyröitä kutkuttaa armottomasti! Maistipala tänne ja heti!
- Värejähän ei saanut käyttää? Tämä tieto tosin taisi olla vain haastehöpinät-ketjussa. Muuten kyllä kaunis kakku. Täytteessä tapahtumia ehkä omaan makuuni liikaa.

Kakku nro 4: Hedelmäinen suklaakakku (PullaAkka):

- Tämä voisi olla vaikka jouluna tarjottava suklaakakku. Herkulliselta kuulostavat täytteet. Koristelu on yksinkertainen, mutta reunoille valutettu valkosuklaa antaa jotenkin jouluisen, kauniin ilmeen päällä olevalla perusristikkopursotukselle. Minusta piparminttumaku valkosuklaassa on turhaa, mutta siinä lukeekin että maun mukaan
- Todella upea ulkonäkö. Herkullisen kuuloiset täytteet. Huonolaatuinen viimeinen kuva.
- Mukava koristelu. Eksoottisemmat maut.
- Tässäkin kakussa toisaalta tosi kiva kaksoiskuorrutus, mutta se "haastekuorrutus" jää vähän piiloon. Määrältään aika runsaasti täytteitä, mutta maut varmasti sopivat hyvin kakkuun.
- Kakun koristeet johtavat harhaan, olisi ollut kiva että täytteessä käytetyt hedelmät olisi näkyneet koristelussa randomi hedelmien sijaan. Kiva pohjavaihtoehto. Aika mangovoittoinen sisällys+ lisänä paljon (jopa pari liikaa) erilaisia osasia.
- Papaya ja mango tekevät suklaisesta kakusta ylimakean.
- Tämä kakku sopisi hyvin joulupöytään, tulee jouluinen fiilis tuosta koristelusta.
- Ihana koristelu! Täytteet aika kivan raikkaat jollei oteta huomioon hirveää määrää suklaata täytteessäkin mukana.. Olisiko ollut kivempi ilman suklaata oleva eksoottinen täyte?
- Mistä ihmiset keksii näitä toinen toistaan ihanampia reseptejä? Tätäkin tahtoisin maistaa!
- Kivan erilainen ristikkokoristelu, vaikka hedelmät eivät täytteestä kerrokaan. Saattaa olla liian makea omaan makuuni. Plussaa kuitenkin täytteiden erilaisuudesta.

Kakku nro 5: Karpalon kaveri -Suklaakakku (MaxinMami):

- Herkulliselta vaikuttava, vaikka onkin erikoisempi ainesosiltaan. Sopii varmaankin maidottomaan ja gluteenittomaan ruokavalioon (se olisi ollut hyvä vielä erikseen mainita). Kookos antaa tähän oman säväyksen. Koristelu on ehkä liiankin yksinkertainen, vaikka kuorrute on nätisti levitetty ja yksinkertainen on monesti kauneinta. Jotain jäin pinnalle kaipaamaan.
- Erilaisia raaka-aineita, joista saa helposti muunnettua erikoisruokavalioihin. Itsetehty karpalohillo plussaa.
- Kaunis, mukava perinteinen kinuski-karpalo yhdistelmä. Erilaisuutta tuo kookoksen maku.
- Kookoskinuski menee kokeiluun!
- Siisti ja tasainen kuorrutus. Karpalo raikastaa kivasti kakkua ja sopii hyvin kaveriksi kinuskin kanssa. Kokonaiset, raikkaat karpalot kakun reunalla pistävät veden kielelle!
- Kuva, jossa näkyy koko kakku, ei vain kansi, olisi ollut mukava. Plussaa siitä, että kakku sopii myös esim. muna-ja maitoallergisille, vegaaneille ja keliaakikoille. Kookoskinuski menee ehdottomasti kokeiluun!
- Kakkupohjan ainekset kuulostavat mielenkiintoisilta, eipä tulisi ensimmäisenä mieleen käyttää omenaviinietikkaa. Mukavaa, että on ohjeita myös erityisruokavaliota noudattaville.
- Kaipaisi jotain koristusta. Ja karpalo ei kuulosta hyvältä suklaan kanssa mutta makuasioista ei sovi kiistellä.
- Kivaa löytää joukosta myös mahdollisuus erikoisruokavalioon!
- Koristelun ei tarvitse ole monimutkainen, mutta odottaisin tähän jotain enemmän.

Kakku nro 6: Suklaasydän (wadelmatassu):

- Kiva idea nuo suklaaraidat, vaikka eivät palakuvissa näkyneet. Vaikuttaa perusherkulliselta kakulta, nam. Kaunis pitsikoristelu reunalla, romanttinen.
- Ihana ulkonäkö, koristelu tehty taidokkaasti. Pohjassa aitoa suklaata. Raikkaan kuuloinen täyte. Raidat pohjassa kuulostaa kivoilta.
- Sievä kakku.
- Kaunis, pehmeän näköinen kakku
- Siisti ja tasainen kuorrutus. Koristelu on kaunis. Kiva täyte.
- Kaunis päältä! Onpas todella vaniljaista! Mutta miksi käyttää sekä rahkaa, kermaa, että vaahtoutuvaa vaniljakastiketta?
- Sokerikakkupohja (vaikkakin suklaaraidoilla) on yllätyksellinen valinta suklaakuorrutteiseen kakkuun.
- Herttainen koristelu ja maukkaa kuuloinen täyte.
- Voi kun olisin halunnut nähdä niitä suklaaraitoja. Kiva idea, ehkä ensi kerralla näkyvämpi toteutus? Plussaa herkullisen kuuloisesta täytteestä!
- Hyvin onnistunut kuorrutus! Täyte on haastekakkujen top 3:ssa!

Kakku nro 8: Suklaamosaiikkikakku (Ebe):

- Jännän näköinen koristelu, mosaiikki kiva idea reunoille. Pohjassa tummaa suklaata, eikä kaakaojauhetta. Nami, mikä täyte! Mehevän näköinen kakku.
- Hieno koristelu. Kiva makuyhdistelmä; vadelma, kinuski ja suklaa.
- Erilainen koristeluidea. Vadelmamarmeladi kuulostaa liian makealta suklaan ja kinuskin lisänä.
- Kaunis kakku kokonaisuudessaan luoden ihanan Kreikka-tunnelman. Vaikka reunan koristelu onkin tosi kiva ja kekseliäs, niin sen alle jää piiloon koko "haastekuorrutteen" reuna. Pinta on hyvin esillä. Tosin olisin jättänyt pois pinnan suklaakierteet, koska kakku on upea ilman niitäkin. Itsessään ne ovat kyllä hienoja! Maittava, ihana täyte! Vadelmat hyvä lisä.
- Veikeä koristelu! Ihana täyte
- Hauska poikkeus koristeluun.
- Pirteä koristelu, sopisi hyvin vappuun. Suklaa ja vadelma sopivat minun suussani ihanasti yhteen.
- Nätti koristelu ja ihanan kuuloinen täyte!
- Hauskalla tavalla peitetty hieman rösöistä reunaa, kiva vinkki!
- Suikaleet koristelussa mielestäni ylimääräisiä, koska koristelu on muutenkin hieno. Hauska ja erilainen koristelu! Kinuski ja vadelma, nam!!
Aihe on lukittu.
Sivu luotiin ajassa: 0.136 sekuntia
Toteutus: Kunena foorumi

Sponsorit 2017