Elokuun 2011 haaste: kahdeksan euron leipomus! 1.-20.8.

×

Kysely: Paras kahdeksan euron leipomus?

1. Vaniljainen manteli-omenakranssi
3 14.3%
2. Banaani-Passion Kohokas
5 23.8%
3. Rapea ’kiwi-mustikka’ -marenkikakku
3 14.3%
4. helppo pähkinä-suklaakakku
2 9.5%
5. Vaniljaiset metsämarjapiiraat
3 14.3%
6. Pähkinäinen Bostonkakku "Nutty Boston Cake"
5 23.8%
7. Kesän muisto
Ei ääniä 0%
Äänestäjiä yhteensä: 0
Sinun täytyy olla kirjautuneena, jotta voit osallistua tähän kyselyyn.
Lisää
01.08.2011 18:54 - 01.08.2011 18:54 #19812 : Tanja
Tanja loi aiheen:
Heinäkuun haasteen aiheena on leipoa jotain kahdeksalla eurolla. Jokin osa leipomuksesta tulee olla uunissa paistettu. Leipomuksen täytyy olla makea.

Lompakossasi on vain kahdeksan euroa käyttää leipomukseen. Kotoasi löytyy kuitenkin valmiiksi seuraavia raaka-aineita joita ei tarvitse laskea kahdeksaan euroon mukaan][*]vehnäjauhoja[/*]
[*]maissitärkkelystä tai muuta gluteenitonta jauhoa[/*]
[*]taloussokeria[/*]
[*]kananmunia[/*]
[*]suolaa[/*]
[*]hiivaa[/*]
[*]vaniljasokeria ja kardemummaa[/*]
[*]leivinjauhetta ja ruokasoodaa[/*]
[*]vettä ja maitoa, myös laktoositonta[/*]
[*](vuokaspray tai vastaava voitelumargariini mahdollisen vuoan voiteluun, korppujauhoja vuoan jauhotukseen)[/*][/list]

Näiden lisäksi voit hankkia lisää raaka-aineita leipomukseesi, kuitenkin korkeintaan kahdeksalla eurolla. Jos tarvitset leipomukseesi esim. pienen palan marsipaania koristeita varten, tulee yhteissummaan laskea koko marsipaanipötkön hinta, sillä eihän kaupasta saa vajaita pötköjä edes ostettua...

Jos käytät "ilmaisia" tarvikkeita esim. oman pihan viinimarjoja, metsän mustikoita tai koristeeksi jotain syötäviä luonnon lehtiä, laske tällöin niille hinnaksi 2e per käytetty lajike. Esim. mustikat täytteessä + viinimarjanlehdet koristeina = yht. 4e.

Haasteeseen osallistutaan nimettömänä. Haasteleipomusta ei siis saa julkaista blogissa ennen haasteäänestyksen päättymistä! Haasteeseen ja voittajan äänestämiseen voi osallistua kuka tahansa leivontafoorumin aktiivijäsen .

Leivo 1.8.-20.8. välisenä aikana ja ilmoittaudu emolle (Tanja) yksityisviestillä. Kerro ilmoittautuessasi minkä niminen kahdeksan euron leipomuksesi on, nimien avulla emo tunnistaa osallistujat.

Varsinainen osallistuminen tapahtuu Haasteosallistuja tai Haasteosallistuja2 -nimimerkeillä.
Osallistumisaika päättyy lauantaina 20.8. klo 22](Huomautuksena: tunnuksilla ei saa kirjoitella muita viestejä kuin haasteosallistumisen, myöskään salasanaa tai tunnuksen asetuksia ei saa vaihtaa. Ainoastaan testipalstalla tunnuksella voi halutessaan testailla kuvien näkyvyyttä.)[/b] Äänestysnumerosi määräytyy sen mukaan, kuinka monentena olet ehtinyt luomuksen postaamaan.

Osallistumisviestiin tulee kirjoittaa leipomiseen käytetty resepti ja euromäärä paljonko käytti ylimääräisiin tarvikkeisiin, max. 8 euroa. Osallistumisviestiin tulee myös lisätä kaksi tai kolme kuvaa leipomuksesta näkyviin käyttäen Img-tagia. Yhdessä kuvista tulee näkyä koko leipomus, muiden kuvien kuvakulmat ovat vapaavalintaisia.
Viestin esikatselu-toimintoa (lähetä -napin vieressä) kannattaa käyttää ennen viestin lähetystä, näin voit tarkistaa tuliko kaikki niin kuin piti.
Kuvien uppaus nettiin ja viestiin lisääminen -tutoriaalista saattaa olla apua, voit myös testata koodien toimivuutta testipalstalla (huomioithan kuitenkin ettet testaile haasteleipomuksen kuvilla ettet paljastu).

Voit tarvittaessa kysyä lisäohjeita yksityisviestillä Tanjalta.

21.8.-.30.8. äänestetään paras leipomus, sekä annetaan palautetta haastetöistä. Voittaja saa leivonta-aiheisen palkinnon sekä mainetta ja kunniaa, palkinnon Leivontafoorumin haasteeseen sponsoroi leivonnan erikoismyymälä Confetti !



Lisäksi jos voittajalla on leivontablogi, laitetaan sen linkki foorumin etusivulle kunnes seuraava haaste ratkeaa.

Voit osallistua yleiseen keskusteluun tai kysyä haasteesta elokuun haastehöpinöissä .

Haasteiden aihe-ehdotuksia ja muita ideoita voi antaa Foorumin leivonta-aiheisista haasteista ketjussa

Haasteen säännöistä ja järjestämisestä vastaa ensisijaisesti Tanja, moderaattorit avustavat tarvittaessa). Jos osallistuja ei noudata haasteen sääntöjä, hänet voidaan jättää järjestäjän päätöksestä äänestyksen ulkopuolelle. Haasteen tarkoitus on tuottaa iloa osallistujille, joten pidetään hauskaa ja pilke silmäkulmassa!

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
11.08.2011 20:39 - 11.08.2011 20:39 #10610 : Haasteosallistuja
Haasteosallistuja vastasi aiheeseen: Re: Elokuun 2011 haaste: kahdeksan euron leipomus! 1.-20.8.


Vaniljainen manteli-omenakranssi

Pullataikina
1 ½ dl täysmaitoa
25 g tuorehiivaa
2 tl jauhettua kardemummaa
¾ dl sokeria
¼ tl suolaa
75 g pehmeää margariinia
½ kananmuna
5 dl vehnäjauhoja

Lämmitä maito kattilassa kädenlämpöiseksi (37 asteeseen). Murenna hiiva kulhoon, kaada maito päälle ja liuota hiiva siihen. Lisää sekoittaen joukkoon kardemumma, sokeri, suola ja margariini. Vatkaa muna kevyesti ja kaada puolet siitä kulhoon (säästä loput kranssin voiteluun). Sekoita jauhot vähän kerrallaan joukkoon ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Peitä kulho liinalla tai kannella ja kohota taikinaa 45-60 minuuttia tai kunnes se on kooltaan kaksinkertainen. Tee kohoamisen aikana täytteet.

Vaniljakreemi
1 ¼ dl täysmaitoa
½ vaniljatanko
30 g munankeltuaista (noin 2 munan keltuaiset)
30 g sokeria
10 g maissitärkkelystä
5 g margariinia

Halkaise vaniljatangonpuolikas ja raaputa siemenet. Laita ne maidon kanssa paksupohjaiseen kattilaan. Kiehauta maito. Ota kattila pois levyltä, laita kansi päälle ja anna maidon maustua.
Vatkaa keltuaiset ja sokeri kevyesti sekaisin kulhossa. Lisää joukkoon maissitärkkelys. Kaada vaniljamaito joukkoon ja sekoita hyvin. Kaada seos takaisin kattilaan. Kuumenna seos koko ajan sekoittaen kiehumispisteeseen tai kunnes se vähänkin alkaa paksuuntua. Nosta kattila heti pois levyltä. Lisää margariini ja vatkaa seosta kunnes margariini on sulanut. Siivilöi kreemi kulhoon. Peitä kulho kelmulla ja laita kylmään veteen jäähtymään.

Manteli-omenatäyte
100 g pehmeää margariinia
½ dl sokeria
1/2 rkl kanelia
100 g mantelimassaa
1 omena

Sekoita omenaa lukuun ottamatta kaikki ainekset sekaisin. Kuori omena, poista siemenkodat ja raasta se. Valuta siivilän läpi ylimääräinen neste.

Kumoa kohonnut pullataikina jauhotetulle alustalle. Vaivaa ilmakuplat pois. Kauli taikinasta suorakaiteen mallinen ja ½ cm paksuinen levy. Levitä päälle manteli-omenatäyte. Sirottele pinnalle omenaraaste. Levitä päällimmäiseksi vaniljakreemi.

Kääri levy pitkältä sivulta tiukaksi rullaksi. Siirrä rulla saumapuoli alaspäin pellille leivinpaperin päälle. Asettele se ympyrän muotoon ja nipistä päät yhteen. Tee rullan pintaan noin 1 cm]Pinnalle[/b]
kananmunaa (taikinasta ylijäänyt)
noin ½ dl mantelilastuja

Voitele kohonnut kranssi taikinasta ylijääneellä kananmunalla ja sirottele pinnalle mantelilastuja. Paista kranssi uunin keskiosassa 175 asteessa 20-25 minuuttia (kunnes pinta on saanut kauniin värin).

Koristeluun
2 rkl tomusokeria
¾ tl vettä

Sekoita tomusokeri ja vesi ja laita seos pieneen pussiin. Leikkaa pussin kulmaan pieni reikä ja pursota seosta jäähtyneen kranssin päälle.

Napsase pala ja syö!




Rahaa ylimääräisiin aineksiin kului yhteensä 7,96€ (margariini 0,85€, vaniljatankoputkilo 1,70€, kaneli 0,59€, mantelimassa 1,87€, mantelilastut 1,49€, 1 omena 0,32€, tomusokeri 1,14€).

Pullantuoksuiset terveiset

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
14.08.2011 19:42 - 14.08.2011 19:42 #10621 : Haasteosallistuja
Haasteosallistuja vastasi aiheeseen: Re: Elokuun 2011 haaste: kahdeksan euron leipomus! 1.-20.8.
Passionhedelmä-banaanikohokas



Créme patissiére -seos

1,5 dl maitoa
1 dl kuohukermaa
0,25 dl vehnäjauhoja
1 rkl maissitärkkelystä
3 isoa munankeltuaista
0,6 dl sokeria

Täyte]
4 kypsää passionhedelmää
1 banaani (noin 100g)
sitruunamehua
20g sulatettua voita voitelemiseen
0,6 dl sokeria
2 isoa munanvalkuaista

tomusokeria koristeluun

Sihvilöi jauhot ja tärkkelys samaan astiaan. Sekoita keltuaiset ja sokeri isossa kulhossa. Vatkaa keltuaissokerivaahtoa hetken aikaa käsin, niin että ovat varmasti sekaisin ja väri on kullankeltaista. Lisää joukkoon jauhot ja sekoita tasaiseksi, väri muuttuu vähän vaaleamman keltaiseksi. Kuumenna créme partissiére -seosta varten maito ja kerma kattilassa lähes kiehuvaksi. Lisää loraus (noin 2-3rkl) maito-kerma seosta muna-jauho vaahtoon. Vatkaa tasaiseksi. Vatkaa loput maito-kerma seoksesta hiljalleen mukaan. Kaada seos kattilaan ja vatkaa edelleen matalalla lämmöllä, noin 3-5 minuuttia, kunnes seos on paksua ja tasaista. Kaada seos kulhoon, peitä ja anna jäähtyä huoneenlämpötilaan. Sekoita aika ajoin, ettei seoksen pintaan muodostu kuorta.

Halkaise passionhedelmät ja lusikoi siemenet ja mehu kulhon päällä asetettuun sihvilään. Puserra mehu hedelmälihasta ja kaada tehosekoittimeen. Paloittele banaani ja lisää se myös tehosekoittimeen. Laita joukkoon puristettua sitruunamehua noin 1-2 ruokalusikallista. Sekoita tasaiseksi. Sekoita seos créme patissiére -seokseen.

Kuumenna uuni 190 asteeseen. Jos sinulla on vanhempi hella, kuumenna uuni 200 asteeseen ja laske se kohokkaiden uuniin laiton jälkeen 190 asteeseen. Voitele 4-6 syvää annosvuokaa paksulla kerroksella voisulaa. Sirottele sisäpuolelle hienoa sokeria. Hyvä tapa on kaataa voideltuun kulhoon noin 0,5 dl sokeria ja pyöritellä sitä kulhossa. Kun kulho on sokeroitu, kaataa ylijäävä osuus seuraavaan kulhoon.

Minun kuppini olivat Ikean 360 astetta sarjaa kooltaan 9cm x 6 cm. Kupit olivat liian isoja kohokkaille, koska annos oli aivan liian iso jälkiruoaksi.

Kun créme patissiére -seos on huoneen lämpöistä on aika vatkata valkuaiset. Vatkaa valkuaiset puhtaassa kulhossa kovaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon 0,6 dl sokeria useassa pienessä erässä. Vatkaa (nimenomaan riuskin ottein vatkataan seokseen) kolmannes marengista créme patissiére -seokseen ja kääntele sitten hyvin varovasti loput mukaan isolla kauhalla.

Jaa kohokas seosta annosvuokiin noin 2/3 osa. Taputtele kuppia pöytään vasten, jotta seos tasoittuu kupissa. Täytä kuppi täyteen ja tasoita veitsellä. Ota ylimenevä osa kohokas seosta pois. Vedä peukalolla reunaa pitkin ura kohokkaaseen, jotta se kohoaa paremmin.



Aseta annosvuoat uunipellille ja paista 10-12 minuuttia, kunnes kohokkaat alkavat pullistua ja muuttuvat päältä kullanruskeiksi.

Ikean kupeilla kohokkaat olivat uunissa 17 minuuttia.

Materiaalikustannukset]
Passionhedelmät: 9,25 €/kg käytettiin 330 grammaa eli 3,05€
Banaani: 1,29 €/kg käytettiin 130g eli 0,16€
Kuohukerma: 1,09 €
Sitruuna: 1,95 € / kg käytettiin 0,241g eli 0,47 €
Tomusokeri: 0,99 rasia
Yhteensä]

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
15.08.2011 07:55 - 15.08.2011 07:55 #10622 : Haasteosallistuja
Haasteosallistuja vastasi aiheeseen: Re: Elokuun 2011 haaste: kahdeksan euron leipomus! 1.-20.8.
Rapea ’kiwi-mustikka’ -marenkikakku

Vaatimaton, juhlavan Britan pikkuserkku - talouskukkaron pohja paistaa!



Pohjakerros]http://mediaserver-2.vuodatus.net/g/9/91392/1353458954_img-5a1f71cc8367fa62bca0149e18d97679.jpg[/img]


Miltei 1 € jäi tähteeksi ! Ostoksiin meni 7.01 € ( mustikat, kiwi, mantelilastut, voi, kerma)

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
20.08.2011 15:23 - 20.08.2011 15:23 #10674 : Haasteosallistuja
Haasteosallistuja vastasi aiheeseen: Re: Elokuun 2011 haaste: kahdeksan euron leipomus! 1.-20.8.
Helppo pähkinä-suklaa kakku 6-8 annosta

20-23 cm vuokaan




Pohja


2 kananmunaa
3/4 dl sokeria
1/2 dl vehnäjauhoa
1 rkl maissitärkkelystä
1/2 tl leivinjauhetta
1 rkl maitoa
30g suklaata
50g hasselpähkinärouhetta

Täyte

3 dl vispikermaa
100g (maito-) tai tumma suklaata
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
50g hasselpähkinärouhetta

Valmista pohja](Tai jos muistat rouheen vasta siinä vaiheessa kun taikina on jo vuuassaan [kuten minä], sen voi ripotella myös pohjataikinan päälle.)[/size] Paista 175 asteessa noin 15 minuuttia ja anna jäähtyä.

Kakun kostutukseen käytin noin 1/2 dl maitoa ja 1 tl vaniljasokeria. Kostutus ei kuitenkaan ole välttämätöntä, kakku on melko mehevää ilmankin. Nosta kakku takaisin paistaessa käyttämääsi irtopohjavuokaan ja kostuta halutessasi.

Täyte]http://www.leivontafoorumi.fi/portaali/images/icon_wink_5683e144d0652.gif[/img]



Ostoslista
hasselpähkinärouhe 1,05e
2x rainbow vispikerma 1,82e
tumma suklaa 1,15e
vadelmat 2e (mulla tämäkin jäi pois kun tulivat omasta maasta)
yht.6,02e

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
20.08.2011 15:25 - 20.08.2011 15:25 #10675 : Haasteosallistuja
Haasteosallistuja vastasi aiheeseen: Re: Elokuun 2011 haaste: kahdeksan euron leipomus! 1.-20.8.
Vaniljaiset metsämarjapiirakat



4 kpl

Pohja]
150g kylmää voita
50g sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 keltuainen
(kylmää vettä)

Täyte]
3 dl maitoa
3 keltuaista
2 rkl maissitärkkelystä
0,5 dl sokeria
3 tl vaniljasokeria
1,5 dl vispikermaa

Päälle]
Metsämarjoja (vadelmia, mustikoita)

Mittaa kulhoon voi, sokeri ja vehnäjauhot. Nypi tai sekoita sähkövatkaimella ne murumaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon keltuainen ja sekoita pohjataikinaa kunnes siitä tulee pallomainen. Jos taikina tuntuu kuivalta tässä vaiheessa, niin lisää noin 1 rkl kylmää vettä. Laita taikina noin tunnin ajaksi jääkaappiin. Kauli taikina levyksi ja ota siitä hieman piirakkavuokia suurempia ympyröitä. Asettele ympyrät voideltuihin noin 10 cm piirakkavuokiin tiiviisti. Leikkaa ylimääräiset taikinat pois. Tee näin kaikille piirakkavuoille. Paista 175 asteessa noin 10-15 minuuttia. Tarvittaessa laita piirakkataikinan päälle leivinpaperi ja siihen päälle painoksi esim. kuivia herneitä tai muita sopivia painoja ennen uuniin laittamista. Anna pohjien jäähtyä paiston jälkeen. Jos paistat piirakat irtopohjavuoissa, niin nosta piirakat pois vuoista jäähtyneinä.

Mittaa maito, keltuaiset, maissitärkkelys sekä sokeri kattilaan. Kuumenna seosta niin kauan, että se sakenee kiisseliksi ja nosta sen jälkeen kiisseli pois liedeltä. Sekoita joukkoon vaniljasokeri. Anna jäähtyä jääkaappikylmäksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa kylmää vaniljakiisseliä noin minuutin ajan. Lisää joukkoon hyvin sekoittaen vaahdoksi vatkattu kerma. Täytä piirakkapohjat täytteellä ja asettele marjat päälle.

Vinkki! Voit tehdä ohjeella myös yhden ison piirakan näin halutessasi.



Herkuttele näillä kesäisillä piirakoilla edullisesti!




"Ylimääräisten" ainesten kulut:
Vispikerma 2 dl (0,93 euroa/ S-market)
Metsämustikoita (2 euroa – itse poimittuja)
Metsävadelmia (2 euroa – itse poimittuja)
Voi 500g (1,95 euroa/S-market)
Yht: 6,88 euroa

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
20.08.2011 15:45 - 20.08.2011 15:45 #10676 : Haasteosallistuja
Haasteosallistuja vastasi aiheeseen: Re: Elokuun 2011 haaste: kahdeksan euron leipomus! 1.-20.8.
Pähkinäinen Bostonkakku (Nutty Boston Cake)

Pullataikina]
2,5 dl maitoa
25 g hiivaa
2 mm suolaa
0,5 rkl kardemummaa
1 kananmuna
0,5-1 dl sokeria
n. 7-8 dl vehnäjauhoja
100 g voita

1 kananmuna voiteluun

Täyte]
100 g mantelimassaa
30 g pistaasipähkinän sydämiä (suolattomia)
100 g voita
1 dl sokeria
loraus vettä

Hienonna pähkinät ja sekoita ainekset keskenään.

Sokeriliemikiille]
125 ml vettä
200 g sokeria

Pane vesi ja sokeri paksupohjaiseen kattilaan. Lämmitä lientä keskilämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes sokeri on sulanut ja liemi on kirkas. Kuumenna liemi poreilevaksi ja nosta kattila heti pois liedeltä. Ota liemestä n. puoli desiä erilleen. Älä dippaa sutia koko liemeen, jollet käytä kaikkea kerralla.

Jatkokäyttöä ajatellen: Anna liemen jäähtyä täysin kylmäksi, kaada se hyvin puhdistettuun, mielellään steriloituun lasipurkkiin. Sulje se tiiviisti. Säilytä jääkaapissa: puhtaassa ja tiiviissä purkissa liemi säilyy melkein määrittelemättömän ajan.

Bostonkakku]

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Lisää muna, sokeri, kardemumma ja suola. Lisää jauhot vähitellen ja alustamisen loppuvaiheessa pehmeä rasva. Alusta taikina tasaiseksi, käsistä irtoavaksi. Anna kohota kaksinkertaiseksi.

Vuoraa irtoreunaisen kakkuvuoan pohja (halkaisijaltaan n. 24 cm) leivinpaperilla ja voitele. Vaivaa taikina leivinpöydällä ja kauli suorakaiteen muotoiseksi. Levitä täyte, rullaa ja leikkaa 5 cm]http://i54.tinypic.com/xeicg1.jpg[/img]



Ylimääräiset]
voi 2,29 € (K-Market)
mantelimassa 3,19 € (K-Market)
pistaasipähkinän sydämet 1,05 € (35 €/kg) (Punnitse & säästä)
Yhteensä: 6,53 €


Ei ehkä kauneimman värinen täyte, mutta herkullinen!

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
20.08.2011 18:58 - 20.08.2011 18:58 #10677 : Haasteosallistuja
Haasteosallistuja vastasi aiheeseen: Re: Elokuun 2011 haaste: kahdeksan euron leipomus! 1.-20.8.
Kesän muisto


Pohja]http://i53.tinypic.com/11tqyb6.jpg[/img]

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
22.08.2011 14:06 - 22.08.2011 14:06 #10692 : Tanja
Tanja vastasi aiheeseen: Re: Elokuun 2011 haaste: kahdeksan euron leipomus! 1.-20.8.
Haasteäänestys on nyt käynnissä. Voit antaa aktiivikäyttäjänä äänesi tämän ketjun yläosassa olevassa äänestyksessä.

Äänestys on voimassa 31.8.2011 16:49 asti

Voit kommentoida äänestämääsi leipomusta tai mielellään useampaakin.
Kokeillaan hieman uutta kommentointitaktiikkaa: kun kommentoit, anna leipomuksesta kumpaakin palautetta, kehuja sekä rakentavaa, kenties jotain mitä olisit itse tehnyt toisin. Näin kaikki saavat tasapuolisesti kumpaakin palautetta. Kaikki kommentit julkaistaan äänestyksen päätyttyä nimettöminä.

Lähetä kommenttisi yksityisviestillä haasteen emolle eli miulle (Tanjalle). Ilmoita kommentoidessasi selkeästi mitä leipomusta äänestät ja mille kommenttisi osoitat.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
01.09.2011 16:17 - 01.09.2011 16:17 #10766 : Tanja
Tanja vastasi aiheeseen: Re: Elokuun 2011 haaste: kahdeksan euron leipomus! 1.-20.8.
Äänestys on päättynyt ja tuli tasapeli kahden osallistujan kesken. Onnea numero kakkoselle jonka takana on Tekila ja kuudentena osallistuneelle Paula3:lle! Teille lähtee Confetin sponssaamat palkinnot tulemaan.
Tällä kertaa kokeiltiin kommentointia niin että jokainen pyrkii antamaan palautteen rakentavasti sekä kehuja. Suurkiitos kaikille äänestäneille ja kommentteja lähettäneille!

Tässä eniten ääniä saaneiden kommentit:

2. Tekila - Banaani-Passion Kohokas
  • Kritisoin kohokasta leivontahaasteessa - onhan ennenkin kohokas jätetty pois listalta. Muuten tämä vaikuttaa makunsa puolesta erittäin kokeilemisen arvoiselta.
  • Todella ihanan kuuloinen ja näköinen kohokas, onnistunut mahtavasti ja kohonnut nätisti.
  • Taidokasta työskentelyä ja hyvät ohjeistukset reseptissä. Kohokas olisi minulle uusi makukokemus ja tämä kohokas on houkutteleva ja makuyhdistelmä jännittävä! Voisin kokeilla jotain muitakin makuja, vähän tutumpia makuyhdistelmiä.
  • Aivan mahtavasti onnistunut, ei ole tekijänsä ensimmäinen kohokas. Kiva ajatus koristelussa, siihenkin on nähty vaivaa.

6. Paula3 - Pähkinäinen Bostonkakku "Nutty Boston Cake"
  • Tähän en kyllä keksi mitään rakentavaa. Rakentavaa palautetta voisin antaa kaupalle jossa mantelimassa on noin kallista! Kakku on kuin suoraan jostain leivontalehdestä, herkullinen kuva ja täytteen väri houkuttaa lukemaan reseptin ja kokeilemaan.
  • Kahvipöydän "klassikko" uudistetulla täytteellä, kaunis koristelu ja kuvat
  • Ihana kahvipöydän koriste! Pistaapähkinät <3 Pinnalle ehkä jotain tomusokerikoristetta tms? Vähän tumman oloinen.

Tässä muiden osallistujien saamat kommentit:

Yleisiä kommentteja:
  • Mukavaa nähdä miten paljon erilaista ihmiset ovat ideoineet kahdeksalla eurolla! Saisiko ensi kerralla euromäärän reilusti pienemmäksi niin tulisi kunnon haastetta?

1. Onneli78 - Vaniljainen manteli-omenakranssi
  • Lämmin pulla ja kylmä maito kruunaa kyllä päivän! Vaniljan ja omenan yhdistelmä kuulostaa herkulliselta. En nyt keksi oikein mitään rakentavaa, margariinin vaihtaisin aitoon voihin. Hieno nähdä että vaniljiakreemi on itse keitetty!
  • Plussaa]
  • Vain tuoreen pullan tuoksu puuttuu. Kauniisti onnistunut leipomus kertoo taidosta

3. nami-hiiri - Rapea ’kiwi-mustikka’ -marenkikakku
  • Marengin voisi pursottaa pellille jolloin ulkonäöstä tulisi aavistuksen huolitellumpi. Mustikan ja kiiwin yhdistelmä kuulostaa erittäin mielenkiintoiselta, tätä haluaisin ehdottomasti maistaa, nam!
  • ihana! Rakastan marenki ja brita kakkuja. Palautteena voisi olla vain että ulkonäköön olisi voinut kiinnittää ehkä enemmän huomiota. Itse olisin esim tehnyt irtoreunoilla avitettuna niin että tulisi kauniimmat suorat linjat.
  • Kauniit värit ja muutenkin nätti kakku, mielenkiintoinen ja hauska mustikan ja kiivin yhdistelmä. Melko tavallinen resepti
  • Erikoinen yhdistelmä! Minusta manteli on ehkä liikaa, kolme erilaista ainesosaa pääroolissa. Maininta vähän leipoville, että kiiwistä voi tulla vähän hassun makuinen jos siemeniä hajoaa liikaa leikkaamisprosessissa. (Muistan tälleen ainakin kuulleeni..)
  • Suussasulavan herkullisen näköinen ja raikas täyte. Eurot käytetty hyvin hyödyksi! Vaihtaisin lautasen alusliinan yksiväriseen liinaan.

4. wadelmatassu - helppo pähkinä-suklaakakku
  • Eikö omasta maastakin poimitut marjat ja muut pitänyt ottaa laskuun mukaan? Kakkuvuokaan kannattaa suihkauttaa reunoille vuokasprayta niin reunat saa pysymään siistinä. Vadelman ja suklaan yhdistelmä on taatusti toimiva!
  • Varmasti herkullinen yhdistelmä, suklaata ja hasselpähkinää. Aika tavallinen hyytelökakun ohje, mutta perusohjeita tarvitaan aina!
  • Ihanan yksinketainen hyydykesuklaakakku! Suklaasattumat joukkoon olisivat voineet tuoda kivaa pirteyttä kakun tasapaksuun suklaan väriin
  • Täyteläisen ihana kakku, yksi suosikeistani! Laittaisin kakun ehkä hieman suurempaan vuokaan (24 cm), jolloin täytekerros olisi vähän matalampi. Siirtäisin lautasen pois pöydän reunalta, jottei mahtava herkku vaan tippuisi lattialle

5. Pullahiiricom - Vaniljaiset metsämarjapiiraat
  • Kun käyttää taikinana rasvapohjaista massaa, ei vuokia välttämättä tarvitse voidella (elleivät ole ihan uusia). Näin jää yksi työvaihe pois. Kivasti käytetty syksyn marjoja, vanilja kruunaa kokonaisuuden. Kauniit kuvat!
  • Uskomattoman kauniit kuvat ja niin herkun kuuloista. Itse olisin ehkä tehnyt koristeeksi/seuraksi marenkeja yli jääneistä valkuaisista.. Ei nyt muita risuja tule mieleen!
  • ihanat kuvat!
  • Kaunis ja "raikas" ulkonäkö leivoksilla. Melko paljon bebe-leivoksia muistuttavia leivoksia, mutta kesäisempiä
  • Ihania pieniä jälkkäreitä. Näkisin nämä hyvän kotiruoan jälkkärinä vähän hienommallekkin tilaisuudelle! Sama mikä ensimmäiseen, maininta miten voi oikasta vaniljakreemin teon
  • Kivat pikku piiraat. Hyvin yhteen sopivat maut. Olisin ehkä laittanut täytteeseen jotain mikä jämäköittäisi täytettä hieman enemmän. Pohjan ja täytteen väliin voisi sopia joku pieni yllätys, esim. ohut kerros nougat- tai valkosuklaarouhetta. Mutta piiraat ovat hyviä näinkin
  • Ihana marjainen ja raikas.

7. Nanun - Kesän muisto
  • Minusta on hassua kun kakun ulkonäöstä ei voi päätellä mitä sisältä löytyy. Kenties pari hassua marsipaanimustikkaa ja lehdykät niille olisi antanut viitettä sisällöstä? Toisaalta tässä on jännitysmomentti mukana kun ei tiedä mitä sisältä paljastuu. Vaahtokarkkikuorrutteen alla kannattaa käyttää pieni kerros rasvapohjaista kreemiä, tällöin massan saa tasaisemmin kakun päälle. Mustikat ovat lempimarjojani joten tätä maistaisin mielelläni.
  • Syksyisen ja maukkaan kuuloinen täyte, plussaa itsetehdystä kuorrutteesta. Huonolaatuinen kuva.
  • Erittäin kivasti käytetty lähes koko budjetti! Ei olisi itsellä käynyt pienessä mielessäkään tehdä itse vaahtokarkkimassa! Olisin jotenkin tuonut pinnalle koristeeksi mustikoita, kun ne olivat "kesän muistona"

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Sivu luotiin ajassa: 0.111 sekuntia
Toteutus: Kunena foorumi

Sponsorit 2017