Heinäkuun 2011 haaste - uudistunut klassikko mansikkakakku!

Lisää
29.06.2011 11:47 - 29.06.2011 11:47 #19799 : Tanja
Tanja loi aiheen:
Heinäkuun haasteen aiheena on uudistunut mansikkakakku. Tällä kertaa asetimme kakulle muutamia kriteereitä][*]kakun päällä täytyy olla mansikoita[/*]
[*]kakusta täytyy riittää vähintään neljälle syöjälle[/*]
[*]kakku ei saa olla perinteinen "mansikkahillo+kermavaahto sisällä, kermat päällä" vaan ->[/*]
[*]kakun täytyy olla jollain tapaa uudistunut mansikkakakku, joko koristelujen tai täytteiden, pohjan tai minkä tahansa näistä suhteen, kunhan päällä on mansikoita näkyvissä[/*]
[*]lisäksi pohjan täytyy olla uunissa paistettu[/*][/list]
Luomus toteutetaan ajalla (haasteen julkaisemispäivästä)29.6. - 20.7.

Haasteeseen osallistutaan nimettömänä. Haasteleipomusta ei siis saa julkaista blogissa ennen haasteäänestyksen päättymistä! Haasteeseen ja voittajan äänestämiseen voi osallistua kuka tahansa leivontafoorumin aktiivijäsen .

Leivo 29.6.-20.7. välisenä aikana ja ilmoittaudu emolle (Tanja) yksityisviestillä. Kerro ilmoittautuessasi minkä niminen mansikkakakkusi on (kannattaa keksiä hieman persoonallisempi nimi kuin "mansikkakakku", sellainen joka erottuu joukosta koska nimien avulla emo tunnistaa osallistujat).

Varsinainen osallistuminen tapahtuu Haasteosallistuja tai Haasteosallistuja2 -nimimerkeillä.
Osallistumisaika päättyy keskiviikkona 20.7. klo 22](Huomautuksena: tunnuksilla ei saa kirjoitella muita viestejä kuin haasteosallistumisen, myöskään salasanaa tai tunnuksen asetuksia ei saa vaihtaa. Ainoastaan testipalstalla tunnuksella voi halutessaan testailla kuvien näkyvyyttä.)[/b] Kun osallistutte haasteeseen, ette tarvitse erillistä osallistujanumeroa. Äänestysnumeronne määräytyy sen mukaan, kuinka monentena olette ehtineet luomuksenne postaamaan.

Osallistumisviestiin tulee kirjoittaa leipomiseen käytetty resepti sekä lisätä kaksi tai kolme kuvaa leipomuksesta viestiin näkyviin käyttäen Img-tagia. Toisessa kuvassa tulee näkyä koko leipomus, toisen kuvan kuvakulma on vapaavalintainen.
Viestin esikatselu-toimintoa (lähetä -napin vieressä) kannattaa käyttää ennen viestin lähetystä, näin voit tarkistaa tuliko kaikki niin kuin piti.
Kuvien uppaus nettiin ja viestiin lisääminen -tutoriaalista saattaa olla apua, voit myös testata koodien toimivuutta testipalstalla (huomioithan kuitenkin ettet testaile haasteleipomuksen kuvilla ettet paljastu).

Voit tarvittaessa kysyä lisäohjeita yksityisviestillä Tanjalta.

21.7.-.30.7. äänestetään paras leipomus, sekä annetaan palautetta haastetöistä. Voittaja saa leivonta-aiheisen palkinnon sekä mainetta ja kunniaa, palkinnon Leivontafoorumin haasteeseen sponsoroi leivonnan erikoismyymälä Confetti !



Lisäksi jos voittajalla on leivontablogi, laitetaan sen linkki foorumin etusivulle kunnes seuraava haaste ratkeaa.

Voit osallistua yleiseen keskusteluun tai kysyä haasteesta heinäkuun haastehöpinöissä .

Haasteiden aihe-ehdotuksia ja muita ideoita voi antaa Foorumin leivonta-aiheisista haasteista ketjussa

Haasteen säännöistä ja järjestämisestä vastaa ensisijaisesti Tanja, moderaattorit avustavat tarvittaessa). Jos osallistuja ei noudata haasteen sääntöjä, hänet voidaan jättää järjestäjän päätöksestä äänestyksen ulkopuolelle. Haasteen tarkoitus on tuottaa iloa osallistujille, joten pidetään hauskaa ja pilke silmäkulmassa!
Aihe on lukittu.
Lisää
10.07.2011 15:15 - 10.07.2011 15:15 #10093 : Haasteosallistuja
Haasteosallistuja vastasi aiheeseen: Re: Heinäkuun 2011 haaste - uudistunut klassikko mansikkakak
Kolmen kopla: Mansikka, marenki ja mantelikrokantti



Pohja
6 munaa
1,5 dl fariinisokeria
1,5 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Täyte]http://i53.tinypic.com/rkqwz7.jpg[/img]
Aihe on lukittu.
Lisää
13.07.2011 16:48 - 13.07.2011 16:48 #10254 : Haasteosallistuja
Haasteosallistuja vastasi aiheeseen: Heinäkuun 2011 haaste - uudistunut klassikko mansikkakakku!
Mansikat valkosuklaan ja basilikan syleilyssä




Brownie-pohja

130 g tummaa suklaata
100 g voita
2 munaa
1dl sokeria
1tl vaniljasokeria
½ dl maitoa
1½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa

Sulata suklaa ja voi. Vaahdota munat ja sokeri+vaniljasokeri. Lisää hieman jäähtynyt suklaa-voiseos muna-sokerivaahdon sekaan varovasti vatkaten. Lisää lopuksi kylmä maito.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.
Paista leivinpaperilla vuoratussa vuokassa 175 asteisen uunin alatasolla n. 20 minuuttia.

Tämä annos riittää isoon pyöreään vuokaan tai perinteiseen neliskulmaiseen 25x20cm brownie-vuokaan. (Tein itse kahteen pyöreään vuokaan ja pohjat jäivät hieman liian mataliksi.)

Mansikka-valkosuklaa-basilika-täyte

6 liivate-lehteä
4 dl vispikermaa
2 munaa
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
300 g mascarpone-juustoa
200g valkosuklaata
vajaa dl maitoa
7 dl mansikoita kuutioituna
1 dl basilikan lehtiä silputtuna

Laita liivatteet kylmän veteen likoamaan. Sulata valkosuklaa maidon kanssa miedolla lämmöllä ja liota siihen liivatteet, laita sivuun jäähtymään. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa valkuaiset ja osa sokerista vaahdoksi. Vatkaa tuorejuuston sekaan keltuaiset ja loppu sokeri. Lisää tuorejuustoseokseen jäähtynyt suklaaseos ja sen jälkeen kerma- ja valkuaisvaahdot varovasti sekoittaen. Sekoita käännellen joukkoon mansikkakuutiot ja basilikasilppu. Kaada brownie-pohjan päälle ja laita hyytymään jääkaappiin vähintään 4 tunniksi. Koristele mansikoilla ja basilikan lehdillä.




Toimii !
Aihe on lukittu.
Lisää
15.07.2011 07:39 - 15.07.2011 07:39 #10284 : Haasteosallistuja
Haasteosallistuja vastasi aiheeseen: Re: Heinäkuun 2011 haaste - uudistunut klassikko mansikkakak
Mintunraikas mansikkakakku

Pihan ’catwalkille’, korkealle pirttipöydälle soveltuu hyvin seepran raita ja mansikan puna.
Moderni kesäkakku mansikoilla syntyy muutamalle kesävieraalle yllättävän nopeasti!



Pohjaan tarvitaan:
- 2 kananmunaa
- 1 dl sokeria
- 1 dl vehnäjauhoja
- ¼ tl leivinjauhetta
- kostutukseen paiston jälkeen vähän maitoa ( tai laimeaa mansikkamehua )

Täyte itse tehdystä vaniljakiisselistä ( Dr. Oetker on hyvä korvike mökillä) :
- 2 dl maitoa
- 2 keltuaista
- 1 rkl perunajauhoja
- 1 ½ rkl sokeria ( +/- ) riippuen mansikoiden makeudesta !
Lisäksi:
- 1 ½ dl kuohukermaa
- 300 g mansikoita, muista jättää muutama kaunis koristeluun !
- 6 kpl After Eight -suklaata tai jotain muuta minttusuklaata. ( Leikkaa palat neljään osaan suuntaansa ja
laita ne jääkaappiin odottelemaan.)

1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat sokerin kanssa kestäväksi vaahdoksi.
2. Lisää vaahtoon sihdillä keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita vain sen verran, että aineet tasoittuvat.
3. Levitä taikina uunipellille ja paista esilämmitetyssä uunissa, 200°C / 7-10 min.
4. Anna jäähtyä 2-3 min. ja leikkaa kaksi tai kolme saman kokoista palaa.

5. Pohjan paistuessa ehdit hyvin tehdä kiisselin. Sekoita kattilassa kylmään maitoon sokeri ja
perunajauhot. Kuumenna koko ajan sekoittaen kunnes kiisseli hieman sakenee ja kerran pari pulpahtaa.
Mausta sokerilla huomioiden mansikoiden makeus !
ja anna jäähtyä huoneenlämmössä.
6. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi ja sekoita kylmän kiisselin joukkoon. Jätin hieman kermavaahtoa
kakun pintaan !

7. Kokoa kakku suoraan tarjoiluvadille eli ensin yksi leikattu pohja, kostuta ja levitä kiisseliä runsaasti.
Laita kiisselin päälle mansikan kappaleita reilusti, sekä lopuksi pienityt, viileässä olleet suklaapalaset.
Ne on paras laittaa ’sormin’ ripotellen.
8. Laita toinen levy päälle kostuta. Päällystä kuten pohjalevykin, jos leikkasit paistoksesta kolme levyä.
HAASTELEIPOMUKSESSA on vain kaksi kakkulevyä !
9. Levitä pelkkää kermavaahtoa ( tai kiisseliä pinnalle ja laidoille ) kakun päälle ja koristele mansikoilla.
Kakun reunaan soveltuvat pienet suklaarullat ( tai suklaanapit).
Mansikoiden lomaan voi pilkkoa laidan seeprarullia muutaman ( tai raastaa suklaalastuja tai tyhjentää
pikkuputken suklaarakeita ).
- Tarjoile kakku mahdollisimman kylmänä! -

Vinkkausta:
- Isomman kakun päältä voisi jättää kerman/kiisselin pois ja laittaa jäätelölastuja halkaistujen mansikoiden
kera. Kiisseli kyllä toimii jäätelöisenkin kakunkin välissä.
Aihe on lukittu.
Lisää
16.07.2011 19:34 - 16.07.2011 19:34 #10322 : Haasteosallistuja
Haasteosallistuja vastasi aiheeseen: Re: Heinäkuun 2011 haaste - uudistunut klassikko mansikkakak
KESÄPRINSESSAN MANSIKKAKAKKU



Pohja
5 kananmunaa
150 g sokeria
150 g vehnäjauhoja

Kostutus
¾ dl ananasmehua

Lime curd
1 kananmuna
1 dl sokeria
2 limeä
25 g suolatonta voita

Alempi täyteväli, lime-valkosuklaatäyte
3/4 dl lime curdia
200 g mansikoita

125 g maitorahkaa
70 g maitosuklaata
3/4 dl lime curdia
2 dl vispikermaa
1 rkl tomusokeria
2 liivatelehteä
1 rkl vettä

Ylempi täyteväli, minttutäyte
200 g mansikoita

125 g maitorahkaa
70 g ranskanpastilleja
5 tippaa minttuaromia
2 dl vispikermaa
½ dl tomusokeria
2 liivatelehteä
1 rkl vettä

Piparminttukreemi
110 g suolatonta voita
60 ml kevytmaitoa
½ tl piparminttuaromia
500 g tomusokeria
vaaleanpunaista pastaväriä

Kuorrutus ja pursotukset
piparminttukreemi
750 g valkoista sokerimassaa (kakun päälle jää lopulta noin 400 g)

Koristelu
100 g mansikoita
kiille mansikoille]Pohja][/b] Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaaleaksi, paksuksi vaahdoksi. Lisää jauhot siivilän kautta ja kääntele ne varovasti taikinaan. Voitele ja jauhota irtopohjavuoka (24 cm ø) ja kaada taikina siihen. Paista uunin alatasolla 170C°]Lime curd][/b] Purista limesitruunoista mehu. Riko muna paksupohjaiseen kattilaan ja vatkaa se kevyesti. Sekoita joukkoon sokeri ja limemehu. Sekoittele hellalla keskilämmöllä noin 10 minuuttia tai kunnes seos on paksuuntunut. Sekoita joukkoon kuutioitu voi. Anna jäähtyä. Jos käytät lime curdin seuraavana päivänä tai myöhemmin, laita se jääkaappiin.

Alempi täyteväli] Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja sen päällekakkupohjan pohjaosa. Kostuta pohjalevy pullasudin avulla ananasmehulla. Levitä päälle lime curd. Viipaloi mansikat ja asettele ne lime curdin päälle niin, että niitä on keskellä enemmän (pieni reunoilta kohoava keko). Laita vuoka jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Mittaa kulhoon maitorahka ja lime curd. Sulata valkosuklaa ja sekoita se joukkoon. Vatkaa vispikerma napakaksi vaahdoksi ja mausta se tomusokerilla. Kääntele vispivaahto täytteen joukkoon. Kiehauta vesi, purista liivatelehdet ja sulata ne veteen. Kaada liivateliemi ohuena nauhana täytteen joukkoon samalla sekoittaen. Anna täytteen jähmettyä jääkaapissa noin 15 minuuttia. Levitä täyte mansikoiden päälle. Laita täytettä vähän enemmän keskelle kuin reunoille. Anna jähmettyä jääkaapissa noin ½ tuntia.

Ylempi täyteväli] Aseta keskimmäinen kakkulevy ja kostuta se ananasmehulla. Viipaloi mansikat ja asettele ne samalla tavalla kuin ensimmäisessa täytevälissä. Laita vuoka jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Murskaa ranskanpastillit tehosekoittimessa rouheeksi. Sekoita rouhe, maitorahka ja minttuaromi keskenään. Vatkaa vispikerma napakaksi vaahdoksi ja mausta se tomusokerilla. Kääntele vispivaahto mintturahkan joukkoon. Kiehauta vesi, purista liivatelehdet ja sulata ne veteen. Kaada seos ohuena nauhana täytteen joukkoon samalla sekoittaen. Laita täyte noin 10 minuutiksi jääkaappiin jähmettymään. Levitä täyte samalla tavalla kuin ensimmäisessä täytevälissä. Anna jähmettyä jääkaapissa puolisen tuntia ja aseta sitten päällimmäinen kakkulevy. Kostuta levyä hieman ananasmehulla. Anna jähmettyä jääkaapissa muutama tunti tai seuraavaan päivään.

Piparminttukreemi] Siivilöi tomusokeri. Mittaa toiseen kulhoon huoneenlämpöiset voi ja maito sekä piparminttuaromi ja puolet tomusokerista. Vatkaa kunnes seos on tasaista ja vähän paksuuntunut. Lisää loppu tomusokeri vähitellen ja vatkaa, kunnes seos on tasaisen kermaista ja pehmeää. Värjää vaaleanpunaisella pastavärillä.

Kuorruttaminen ja pursottaminen] Leikkaa ohuelti ylimmän kakkupohjan yläreunaa, jotta kakun kupolimainen muoto selkiytyy vielä paremmin. Levitä vähän yli puolet piparminttukreemistä kakun päälle. Laita kreemiä vähän enemmän pinnan keskiosaan. Siirrä kakku vuoasta tarjoilualustalle.
Kaulitse sokerimassa tomusokeroidulla alustalla noin 2,5 cm paksuiseksi ja niin suureksi levyksi, että reunat ulottuvat reilusti yli kakun alareunan. Aseta levy kakun päälle, tasoita pinta ja leikkaa ylimääräiset reunat pois. Putsaa alustan reunat. Anna kakun olla jääkaapissa noin 1 tunti.
Paina hellästi jollakin pyöreällä muotilla noin 10 cm halkaisijaltaan oleva ympyrä kakun päälle. Leikkaa veitsellä ääriviivoja myöten ja poista sokerimassa ympyrän keskeltä. Jos piparminttukreemiä tarttuu poistettuun palaan, levitä ne takaisin aukkokohtaan. Laita jääkaappiin hetkeksi jähmettymään.
Laita loppu piparminttukreemi pursotuspussiin ja anna olla hetki jääkaapissa. Pursota loppu piparminttukreemi tähtityllalla kakun alalaitaan ja päälle ympyrän reunoille. Pursota vielä spiraali aukkokohtaan mansikoiden tueksi. Laita hetkeksi jääkaappiin jähmettymään.

Koristelu] Viipaloi mansikat kolmeen osaan. Muotoile niitä halutessasi enemmän sydämenmuotoisiksi veitsellä tai sydänmuotin yläosalla. Tee mansikoille kiille hyytelösokeripaketin ohjeen mukaan, mutta keitä sitä vain yllämainittu määrä. Kun hyytelöliemi on valmis, kasta pikkulusikan avulla mansikkaviipaleet siihen ja aseta sileälle muovialustalle. Anna olla jääkaapissa puolisen tuntia. Leikkaa ylimääräiset hyytelöhetaleet pois ja irrota viipaleet veitsellä alustasta. Paina mansikat kakun päälle spiraalin väleihin. Kiilteen ansiosta mansikoista ei valu lientä kakun reunoille.



Kesäprinsessan kakkupala.
Aihe on lukittu.
Lisää
17.07.2011 17:11 - 17.07.2011 17:11 #10338 : Haasteosallistuja
Haasteosallistuja vastasi aiheeseen: Re: Heinäkuun 2011 haaste - uudistunut klassikko mansikkakak
Mansikkahetki



POHJA (5 munan)]Mansikkatäyte[/u]
n. 350 g soseutettua mansikkaa
vajaa 2 dl tomusokeria
1 rkl vaniljasokeria
½ l vispikermaa
4 liivatelehtiä
½ dl mansikkalikööriä

1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
2. Lisää tomusokeri + vaniljasokeri soseutettujen mansikoiden joukkoon. Kiehauta mansikkalikööri ja lisää pehmenneet liivatelehdet liköörin joukkoon.
3. Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja lisää mansikkaseos kerman joukkoon varovasti nostellen.

Valkosuklaatäyte
1 muna
0.25 dl sokeria
½ tl vaniljasokeria
1.5 dl vispikermaa
100 g valkosuklaata (Panda)
1½ liivatelehtiä

1. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
2. Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi.
3. Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja lisää vaniljasokeri.
4. Yhdistä muna-sokerivaahto ja vispikerma.
5. Sulata valkosuklaa ja yhdistä hieman jäähtynyt suklaa em. vaahtoseokseen.
6. Sulata liivate pieneen määrään kuumaa vettä ja sekoita täytteeseen.

Lisäksi täytteessä käytin viipaloituja mansikoita n. litran verran ja soseutettua mansikkaa, johon lisäsin ½ sulatettua liivatelehteä.
Kostutukseen käytin n. 2½-3 dl (sitruunan mehua+omenamehua).

KAKUN KOKOAMINEN
Leikkasin kakun 3 osaan ja kasasin kakun siihen vuokaan, jolla tein pohjan. Vuorasin vuoan kelmulla, jonka pohjalle laitoin viipaloidut mansikat ja päälle kaadoin valkosuklaatäytteen. Aloin kasata kakkua nuorinpäin vuokaan eli ensin laitoin valkosuklaatäytteen päälle ylimmän kakkukerroksen, jonka kostutin sitruuna-omenamehulla. Väliin pursotin rengasmaisesti mansikkatäytettä ja soseutettua mansikkaa. Sitten asetin keskikerroksen, jolle tein samat temput kuin ensimmäiselle kerrokselle. Sitten vielä alin kerros päälle ja täytteet samaan tapaan. Kelmua päälle ja jääkaappiin odottamaan seuraavaan päivään päällystämistä.

Kakun reunoille levitin rosa-värillä värjättyä kermaa (kahta eri värisävyä) ja lisäksi valkosuklaasta tehtyjä lehtiä ja koristeita.





Mukavaa kesän jatkoa kaikille
Aihe on lukittu.
Lisää
18.07.2011 19:22 - 18.07.2011 19:22 #10356 : Haasteosallistuja
Haasteosallistuja vastasi aiheeseen: Re: Heinäkuun 2011 haaste - uudistunut klassikko mansikkakak
Shakkiruutuinen mansikka-valkosuklaa täytekakku



Työstä ensimmäiseksi sapluunat shakkiruutuja varten. Tee paperista 5cm, 10cm ja 15cm halkasijalla olevat ympyrät.

Vaalea pohja]
4 luomu kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 dl kakkujauhoja (tai vehnäjauhoja)
1/2 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Punainen pohja]
4 luomu kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 dl kakkujauhoja (tai vehnäjauhoja)
1/2 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl punaista väriainetta (käytin itse Wiltonin pastaväri Red)

Voitele 20 cm uunivuoka ja laita reunoille korppujauhoja. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sihvilöi ne muna-sokeri vaahtoon. Sekoita nostellen. Paista kakkupohjaa 45 minuuttia uunissa. Tarpeen mukaan tarkista kypsyys esimerkiksi coctail-tikulla. Anna pohjan viilentyä hetki vuoassa ja kaada se sen jälkeen leivinpaperin päälle ritilälle. Anna viilentyä.

Tee toinen pohja samanlailla.

Halkaise kummatkin kakkupohjat keskeltä kahtia, että saat neljä kakkupohjaa. Merkitse ensimmäiseen kakkupohjaan coctail-tikulla keskikohta. Laita sapluuna sen avulla keskelle kakkupohjaa ja leikkaa ääriviivoja pitkin kakun uloin reuna irti. Toista työvaihe jokaisen sapluunan avulla ja leikkaa kaikki neljä kakkupohjaa näin.

Kokoa kakku vuokaan. Laita vuokaan lisäreunus leivinpaperista tai sitten ostettuja reunuspapereita. Laita ensimmäiseksi uloin punainen osa. Seuraavaksi valkoinen osa, sitten punainen ja viimeiseksi keskelle valkoinen osa.


Kostutus]
Maitoa ja vaniljasokeria

Täyte]
Mansikkamarmeladia
Valkosuklaata sulatettuna

Kostuta kakku kauttaaltaan maito-sokeri seoksella ja laita väliin mansikkamarmeladia ja valkosuklaata joko todella pienenä rouheena tai sulatettuna.

Kokoa seuraava kerros päinvastaisessa värijärjestyksessä, kuin ensimmäinen. Kostuta kerros ja laita täyte. Toista loppuun asti.

Kun kakku on valmiiksi koottu, laita vielä päälikerrokseenkin maito-vaniljasokeri kostuketta ja mansikkamarmeladia. Laita koko komeuden päälle tasainen paino, jotta kakun epätasaisuudet tasottuisivat. Anna imeytyä kaapissa vähintään 6 tuntia, mieluusti vuorokauden yli.

Koristelu]
n 200g valkosuklaata
(kermaa tarvittaessa)
1 dl kermaa
1/2 tl vaniljasokeria
n 60 mansikkakierrevohvelia
Mansikoita
Koristenauha



Sulata noin 200 grammaa valkosuklaata.
Itse käytin Belgialaista suklaata, johon ei tarvinnut lisätä kermaa.
Katso tilanne oman suklaan mukaan ja tarvittaessa lisää 200 grammaan valkosuklaata 1/2 dl kermaa.

Valuta suklaa kakun päälle niin, että reunuspaperi on tiiviisti paikallaan. Heiluta kakkua suklaan levityksen jälkeen, jotta epätasaisuudet häviäisivät valkosuklaasta.

Laita jääkaappiin noin 30 minuutiksi kovettumaan.

Laita tulevan tarjoilualustan päälle leivinpaperin palasia suojaamaan mahdolliset roiskeet. Nosta kakku leivinpapereiden päälle. Ota vuoka irti ja irrota varovasti reunus.

Reunan koristelua varten vatkaa kermavaahtoa tasaamaan epätasaisuudet ja antamaan kiinnityspinnan kierrevohveleille. Kermaa kuluu desin verran. Laita kerman joukkoon 1/2 tl vaniljasokeria. Levitä kerma tasaisesti reunalle. Vältä kerman joutumista valkosuklaan päälle. Pyyhi tarvittaessa paperilla pois.
Laita kierrevohvelit paikoilleen kakun reunaan. Paina tarvittaessa hellästi, jotta ne tarttuvat kermaan. Laita koristenauha kakun ympärillä. (Ei välttämätöntä.)

Leikkaa mansikasta viistoja kolmiota. Kasta mansikoiden kapeat päät valkosuklaaseen ja laita kovettumaan muutamaksi minuutiksi pakkaseen. Tee sulatetulla valkosuklaalla tähden muotoiset kuviot tulevien mansikka-kukkien alle. Muotoile viidestä mansikan palasesta kukka tähtikuvion päälle. Laita mansikan valkoinen reunus keskustaan päin. Koristele halutessa valkosuklaalla enemmänkin.

Aihe on lukittu.
Lisää
19.07.2011 06:33 - 19.07.2011 06:33 #10361 : Haasteosallistuja
Haasteosallistuja vastasi aiheeseen: Re: Heinäkuun 2011 haaste - uudistunut klassikko mansikkakak
Salmiakki-valkosuklaamousse-mansikka-täytekakku



Pohja]http://i54.tinypic.com/111sdj4.jpg[/img]
Aihe on lukittu.
Lisää
20.07.2011 19:00 - 20.07.2011 19:00 #10396 : Haasteosallistuja
Haasteosallistuja vastasi aiheeseen: Re: Heinäkuun 2011 haaste - uudistunut klassikko mansikkakak
KInuskinen mansikkaherkku




Pohja

3 munaa
2 dl sokeria
1 dl maitoa tai kermaa
3,5 dl vehnäjauhoa
0,5 dl perunajauhoa
4 rkl tummaa kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
100 g sulatettua voita

Täyte

2 dl vispikermaa
pakaste- tai tuoreita mansikoita

Kuorrutus

1 prk kondensoitua maitoa
2 liivatelehteä



Vaahdota munat ja sokeri.
Sekoita kuivat aineet keskenään, ja kääntele vaahtoon vuorotellen jauhoseosta, maitoa ja voita.
Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun (voit käyttää myös tummaa kaakaojauhetta) 20-24 senttiseen irtopohjavuokaan, ja paista 200 asteessa noin 25 minuuttia.
Anna pohjan jäätyä hyvin.

Kokoa kakku]http://www.leivontafoorumi.fi/portaali/images/icon_lol.gif[/img]

Herkullisia hetkiä toivottelee viimeisen minuutin osallistuja




Aihe on lukittu.
Lisää
20.07.2011 21:03 - 20.07.2011 21:03 #10400 : Tanja
Tanja vastasi aiheeseen: Re: Heinäkuun 2011 haaste - uudistunut klassikko mansikkakak
Haasteeseen osallistui kahdeksan uudistunutta mansikkakakkua, ihan kiva saldo kun ottaa huomioon että tämä on kiireisin lomakuu!

Heinäkuun haasteen parhaan leipomuksen äänestys on alkanut. Kaikki aktiivikäyttäjät voivat osallistua äänestämiseen.
Äänestäminen tapahtuu yksityisviestitse haasteen emolle, Tanjalle.

Olisi myös mukavaa jos kommentoisit yhtä tai useampaa leipomusta.
Äänestysaika päättyy lauantaina 30.7. klo 22:00.

Tässä vielä leipomusten nimet:

1. Kolmen kopla: Mansikka, marenki ja mantelikrokantti
2. mansikat valkosuklaan ja basilikan syleilyssä
3. mintunraikas mansikkakakku
4. Kesäprinsessan mansikkakakku
5. Mansikkahetki
6. Shakkiruutuinen mansikka-valkosuklaa täytekakku
7. Salmiakki-valkosuklaamousse-mansikka-täytekakku
8. kinuskinen mansikkaherkku
Aihe on lukittu.
Lisää
31.07.2011 22:46 - 31.07.2011 22:46 #10483 : Tanja
Tanja vastasi aiheeseen: Re: Heinäkuun 2011 haaste - uudistunut klassikko mansikkakak
Noniin. Äänet ja kommentit on tallennettu silmät sikkurassa, ja parhaaksi leipomukseksi selvisi "Mansikkahetki" leipojana Sokeriperho, onnea! Siulle lähtee Confetin sponssaama palkinto tulemaan.

Vaikka moni on varmasti lomalla eikä ehdi foorumilla kesän kiireissä käymään, saatiin kommentteja tälläkin kertaa todella mukavasti! Kiitos kaikille äänestäneille ja kommentoineille! Mukavasti oli äänetkin jakautuneet, jokainen osallistuja sai ainakin yhden äänen vaikka äänestäjiä ei kovin montaa näin kesähelteillä ollutkaan.

Kommentti on kursivoitu jos sen on kirjoittanut kyseistä leipomusta äänestänyt. Äänimäärät ovat osallistujan nimimerkin perässä.

Yleistä arvostelua]5. Mansikkahetki, leipoja: Sokeriperho, 5 ääntä[/b]
- mukavia yksityiskohtia koristelussa
- Maniskkahetki oli mielestäni herkullisimman näköinen.Juuri sellainen mansikkakakku, jota tekisi mieli maistaa. Tuo mansikkalikööri kuulostaa hyvältä lisältä.Vaaleanpunainen reunus antaa hempeän ja herkullisen kontrastin punaisille mansikoille. [/i]
- Hauska, erilainen kokoamistapa. Hieno ulkonäkö ja herkullisen oloinen! Pari eroavuutta kuvassa ja reseptissä]herkullisen kuuloinen sekä ehdottoman tyylikäs.[/i]
- Ulkonäkö saattaa pettää, sillä luulin ensin että kyseessä on hyytelökakku, mutta kivannäköiset reunat ja raita on kiva yläreunassa.
- Ihanan hempeät värit.
- Kakku näyttää ja hyvältä ja täytteet kuulostavat herkullisilta.
- Kakussa on huolella tehty pinta ja yksityiskohtia! Luontuva konservatiivisyys asui tässä kakussa uusitulla tavalla, ehkä juuri siksi vesi herahtikin kielelle, oikein huolellista työtä.
- Hyvä ja toimiva makuyhdistelmä Kakun päällinen on kaunis!
- Mansikkahetki saa mun äänen, kos just ny siittä pala maistuis mulle !

Ja muiden saamat kommentit ja äänimäärät, osallistumisjärjestyksessä]1. Kolmen kopla: Mansikka, marenki ja mantelikrokantti, leipoja: Vispilä, 1 ääni[/b]
- kuvien tummuus haittaa leipomuksen arvostelua. Kakkuun on panostettu ja maku-yhdistelmä on huolella mietitty, mutta ulkoisesti ei niin kesäinen ja raikas.
- Varmasti herkullinen makuyhdistelmä. Hyvä, ettei täytteessä ole pelkkää mansikkahilloa ja kermaa.
- Hyvin maukkaalta vaikuttava ja varmasti kauniskin, vaikka kuvat olivat huonot/tummat.
- Mansikat ja marenki <3
- Kaunis kakku ja mielenkiintoisia yksityiskohtia. Reseptistä pisti silmään, että kakku sisältää paljon sokeria, eli lienee tosi makea? Olisiko vähempi riittänyt, kun päällä on vielä krokanttia ja marenkiakin?

2. mansikat valkosuklaan ja basilikan syleilyssä, leipoja]
- haasteen ainoa varsinainen yllättäjä makunsa puolesta, maistaisin hyvin mielelläni.
- Miellän tämän kakun enemmän hyydyke-/juustokakuksi. Muuten kivannäköinen.
- Todella mielenkiintoinen ja erilainen makuyhdistelmä, hyvässä mielessä. Nami, brownie pohja ja mascarpone täyte mansikoilla ja basilikalla.
- Hauska idea tehdä brownie pohja, pitää muistaa testata.
- Vekkuli, uusi maku kakussa, joka toimii tosiaan.
- Kaunis ja tyylikäs koristelu. Harmi vain, että itse kakussa on liikaa eri osasia. Browniepohja, valkosuklaa, basilika ja mansikka ja lisänä vielä täytteen mascarpone. Hyvin ne sopivat yhteen, mutta pääseekö mikään esiintymään edukseen? Less is more

- Mielestäni mielenkiintoisin heinäkuun haasteeseen osallistuja. Resepti oli vallan loistavan kuuloinen ja ehdottomasti menee kokeilulistalle. Basilikan ystävänä tätä on pakko kokeilla. Lisäksi värimaailma kakussa oli ihanan kesäinen.

3. mintunraikas mansikkakakku, leipoja]
- minttu-mansikka sopii kesään.
- Ihana, kaunis, herkullinen, haluaisin palan!
- Kivan näköinen ja sopivan pieni kakku. Minttusuklaa hyvä lisä makuihin.
- Kauniin näköinen ja varmasti maukas! Tätä tahdon testata

- Oi nami! Ihania makuja tässä kakussa Ja kaunis on koristelukin

4. Kesäprinsessan mansikkakakku, leipoja, Onneli78, 2 ääntä
- tämän tekeminen vaatii taitoa, koristelu haasteen kakuista kaunein, herkkua, ananasmehun olisin vaihtanut sitruunaan tai mansikkaan.
- Kaunis, prinsessakakkua muistuttava kakku. Kuulostaa herkulliselta, plussaa itsetehdystä lime curdista.
- Todella oikea herkku ulkoisesti, tämän kakun haluaisin ruokalautaselleni, jäin miettimään vain sitä paksua päällystä, olikohan päällys oikeasti 25 mm paksu, ehkä 2,5 mm.
- Ihana tyttömäinen kesäkakku!
- Kaunis ja herkkä kakku. Etenkin minttutäyte kuulostaa herkulliselta, menee kokeiltavien listalle

6. Shakkiruutuinen mansikka-valkosuklaa täytekakku, leipoja]
- hyvin suunniteltu kakku, miinusta tulee ympärille laitetusta orkideasta, se oli ehdottomasti liikaa, vaikka leipoja ehkä halusi peittää kakkualustaa, kakun oma mansikkakoristelu olisi riittänyt hyvin, nyt se jäi kukan varjoon.
- Taidokkaasti tehty ja uusi taito, en ole aikaissemmin sellaista nähnyt! Loistavaa!
- Aivan ihanat mansikkakukat! Muutenkin hieno kakku. Täytettä olisin itse kaivannut hieman enemmän, tai olisin korvannut mansikkamarmeladin mansikkasurvoksella.
- Kiva idea tehdä shakkiruutu kakun sisälle. Kaunis koristelu.
- Mikä mainio idea, harmi ettei virtuaalisesti pääse maistelemaan. Hö.
- Todella kaunis kakku ja hauska toteutus, kakku vain saattaisi kaivata hieman enemmän täytettä.
- Hieman mutkikas, mutta paljon ajatusta ja taitoa vaatinut leipomus.
- Todella tyylikäs kakku! Myös kakun sisus on todella upea! Helppotekoinen täyte.

7. Salmiakki-valkosuklaamousse-mansikka-täytekakku, leipoja]
- ihan 'uusi' makututtavuus mansikalla, maistaisin mielelläni.
- Nami, kuulosta todella herkulliselta! Kaunis koristelu.
- Kaikki kakut taas todella ihania.Vaikea valinta, mutta tuo salmiakki-mansikka yhdistelmä vei voiton.Tätä kakkua täytyy joskus kokeilla.
[/i]
- Salmiakin ei-ystävä olisi tosi utelias maistamaan, voisi tulla jopa toisiin ajatuksiin sitä maistettuaan.
- Tyylikäs kakku, jonka värit sopivat todella hienosti yhteen Ja maut kuulostavat ihanilta! Tämä kakku on kaunis esimerkki siitä, että nättiä saa myös ilman pursotuksia Ehdoton lemppari niin maun kuin ulkonäönkin puolesta.[/i]

8. kinuskinen mansikkaherkku, leipoja]
- hyvä ajatus, kinuskin makeus tasoittuu mansikan raikkauteen, maistaisin mielelläni.
- Kaunis yksinkertainen koristelu, kuulostaa herkulliselta.
- Ihanan yksinkertainen ja nopea tehdä. Mansikka ja kinuski sopii aina yhteen kaikissa tilanteissa!
- Näillä aineksilla ei voi epäonnistua.
- Mansikalla on monta hyvää ystävää - yksi on kinuski!
- Tämä on varmasti hyvää
Kakku näyttää ulkonäöllisesti hieman keskeneräiseltä, olisi ollut mukavaa, jos päällistä olisi riittänyt kakun seinämille asti Tosin, makukysymyshän tämäkin on!
Aihe on lukittu.
Sivu luotiin ajassa: 0.222 sekuntia
Toteutus: Kunena foorumi

Sponsorit 2017