Toukokuun 2011 haaste: tuunattu, raikas kahvikakku! 1.-20.5.

Lisää
27.04.2011 09:58 - 27.04.2011 09:58 #19773 : Tanja
Tanja loi aiheen:
Toukokuun haasteen aiheena on tuunattu, raikas kahvikakku. Tuunauksella haetaan uutta ilmettä peruskahvikakulle. Kaupasta ostettu ja koristeltu kakku ei kelpaa vaan kakku pitää itse valmistaa ja paistaa uunissa.

Haasteeseen osallistutaan tällä kertaa vanhalla tyylillä eli haasteleipomus postataan omalla nimimerkillä haasteketjuun. Haasteeseen voi osallistua kuka tahansa leivontafoorumin aktiivijäsen .

Leivo 1.5.-20.5. välisenä aikana ja postaa leipomuksesi kuvineen ja resepteineen tämän ketjun jatkoksi.
Osallistumisaika päättyy perjantaina 20.5. klo 22]Confetti[/url]!



Lisäksi jos voittajalla on leivontablogi, laitetaan sen linkki foorumin etusivulle kunnes seuraava haaste ratkeaa.

Osallistumisviestiin tulee kirjoittaa leipomiseen käytetty resepti sekä lisätä yksi tai kaksi kuvaa leipomuksesta (isot kuvat kivoja, kuitenkin max. leveys 660 pikseliä) käyttäen Img-tagia. Toisessa kuvassa tulee näkyä koko kakku, toinen kuva on vapaavalintainen esim. kakun halkaisupinnasta.
Viestin esikatselu-toimintoa (lähetä -napin vieressä) kannattaa käyttää ennen viestin lähetystä, näin voit tarkistaa tuliko kaikki niin kuin piti.
BBCode-ohjeesta saattaa olla apua, voit myös testata koodien toimivuutta testipalstalla.

Voit tarvittaessa kysyä lisäohjeita yksityisviestillä Tanjalta.

Voit osallistua yleiseen keskusteluun tai kysyä haasteesta toukokuun haastehöpinöissä .
Haasteiden aihe-ehdotuksia ja muita ideoita voi antaa tuossa ketjussa]viewtopic.php?f=53&t=377[/url]

Haasteen säännöistä ja järjestämisestä vastaa ensisijaisesti Tanja, ( moderaattorit avustavat tarvittaessa). Jos osallistuja ei noudata haasteen sääntöjä, hänet voidaan jättää järjestäjän päätöksestä äänestyksen ulkopuolelle. Haasteen tarkoitus on tuottaa iloa osallistujille, joten pidetään hauskaa ja pilke silmäkulmassa!
Aihe on lukittu.
Lisää
03.05.2011 21:14 - 03.05.2011 21:14 #9509 : Onneli78
Onneli78 vastasi aiheeseen: Re: Toukokuun 2011 haaste: tuunattu, raikas kahvikakku! 1.-20.5.


Hempeä appelsiini-valkosuklaakakku äidille

200 g margariinia
5 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
1 ½ tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
200 g valkosuklaa-lime rahkaa
2 kananmunaa
2 appelsiinin kuoriraaste
½ dl puristettua appelsiinin mehua

Margariinia ja vehnäjauhoja vuoan voiteluun ja jauhottamiseen

Kostutus
Noin ½ dl puristettua appelsiinimehua

Täyte
200 g appelsiinituorejuustoa
100 g valkosuklaata
2 liivatelehteä
1 rkl puristettua appelsiinimehua

Täyte kakun reikäosaan
1 dl Flora Vispiä
100 g appelsiinituorejuustoa
1 tl vaniljasokeria
100 g säilykepersikkaa (valutettuna)
50 g valkosuklaata

Koristeet
Sokerimassaa kukkiin ja sydämiin
Valkosuklaata kukkasiin
Pehmeitä kultahelmiä
Kultaisia ja valkoisia koristerakeita
Keltaista tomuväriä
Hieman kimaltavaa tomujauhetta
Sokerikuorrutetta (tuubi) koristeiden kiinnittämiseen

Pese appelsiinit ja raasta niiden kuori. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon appelsiinien kuoriraaste, rahka, munat ja pehmeä margariini. Sekoita tasaiseksi. Sekoita lopuksi sekaan appelsiinimehu.

Voitele ja jauhota kakkuvuoka (tilavuus 2 l). Kaada taikina vuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa alatasolla noin 45 minuuttia. Anna kakun jäähtyä vuoassa hetki ja kumoa se sitten alustalle. Anna kakun jäähtyä ja halkaise se sitten vaakatasossa keskeltä kahtia.

Valmista kakun täyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata valkosuklaa ja sekoita se appelsiinituorejuuston kanssa. Kiehauta appelsiinimehu ja liuota siihen puristetut liivatelehdet. Kaada se ohuena nauhana täytteen sekaan samalla sekoittaen.

Vuoraa kakkuvuoka kelmulla. Laita pohjalle kakun kansiosa ja kostuta se puristetulla appelsiinimehulla. Levitä täyte tasaisesti ja laita kakun pohjaosa päälle. Kostuta pohjaosa myös appelsiinimehulla. Anna hyytyä jääkaapissa pari tuntia.

Kumoa kakku tarjoilualustalle ja irrota kelmu. Valmista täyte kakun keskikoloon. Vatkaa kerma jäykäksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon vaniljasokeri ja appelsiinituorejuusto. Valuta persikat hyvin ja pilko ne pieneksi. Paloittele valkosuklaa pieniksi paloiksi. Lisää persikka- ja valkosuklaapalat seokseen. Lusikoi täyte kakun keskikoloon (sitä jää vähän yli). Ripottele päälle kultaisia ja valkoisia koristerakeita.

Koristele kakku sokerimassakukilla ja –sydämillä, kultaisilla helmillä ja valkosuklaakukkasilla. Kiinnitä ne sokerikuorrutteella. Sirottele kakun pinnalle vähän kimaltavaa tomujauhetta.

Tein sokerimassakoristeet edellisenä päivänä, jotta ne ehtivät kuivua. Käytin kukkiin apuna kukkamuottia ja muotoilin niistä valkovuokon näköisiä (niistä tuli nyt vain kuusiterälehtisiä). Kiinnitin keskiosiin kultaisia ja valkoisia koristerakeita. Sydämiin käytin sydänmuottia. Sivelin reunoille vähän keltaista tomuväriä. Kuivatin sokerimassakoristeet konvehtimuoteissa. Suklaakukat tein sulattamalla suklaata ja pursottamalla leivinpaperille kukkia. Olin piirtänyt niihin kukkamallit. Koristelin ne ja jähmetin jääkaapissa kaarevalla alustalla.

Tuunausta näkyy sekä kakussa itsessään että koristelussa. Käytin haastetta hyväkseni ja tein tästä äitienpäiväkakun vähän etuajassa, kun oma äitinikin oli sopivasti käymässä Samoin etuajassa voinkin toivottaa kaikille äideille hempeän ihanaa äitienpäivää!

Aihe on lukittu.
Lisää
13.05.2011 14:06 - 13.05.2011 14:06 #9542 : nami-hiiri
nami-hiiri vastasi aiheeseen: Re: Toukokuun 2011 haaste: tuunattu, raikas kahvikakku! 1.-20.5.
Retroilu on toisinaan hauskaa, keittiössäkin
Kahvikakku on aina hyvää tarjottavaa, koristeilla tai ilman. Hiiren kakku on niin pieni, että tarkoituksella
’tuunailinkin’ kakkuvadin, ettei kakku jää kokonaan perhosten alle.




‘Tuunattu pieni kahvikakku’
– raikkaaksi sen tekee perhoset uusissa kevätasuissaan .
Kakku on tehty lasten 15cm vuokaan, vetoisuus piripintaan 0,5 l vettä!

50 g pehmeää voita
50 g sokeria
1 kananmuna
1 tl vettä
80 g kakkujauhoja
1 tl leivinpulveria
0,5 dl rouhittua mansikkasuklaata

- tarvittaessa kostukkeeksi laimennettua sitruunamehua muutamat kahvilusikalliset

Vaahdota voi, sokeri ja kananmuna ja vesi. Sekoita huolella leivinpulveri jauhoihin, sekä suklaamurut
ja lisää vaahdotettuun massaan varovasti.
Paista valitsemassasi vuoassa, joka on voideltu tarvittaessa n 35 min. /175°C

Kuorrutus]
25 g voita
2,5 rkl vahvaa kahvia
1 rkl kaakaojauhetta
2 dl tomusokeria

Sulata rasva ja sekoita muut ainekset, viimeisenä tomusokeri vanilliinisokerin kanssa. Kaada löysä kuorrute kakun päälle hitaasti ja anna valua !

Koristeet on taiteiltu juuri opitun ’uuden’ tekniikan mukaan kahdesta lomittain päällekkäisestä sokerimassalevystä ja leikattu muoteilla, perhosiin lisätty pieniä nonparelleja suklaageelin avulla.

Vinkki:
- Anna kuorrutteen hieman jähmettyä, jolloin saat sen parhaiten levitettyä kakun pinnalle tasaisesti - sekä reunoille niin halutessasi.
- Kakku olisi mehukkaampi huomenna, mutta eipä taida säilyä......

Makoisaa kahvihetkeä!

Voisin lopettaa suklaan syömisen, jos haluaisin, mutta en ole luovuttajatyyppiä.
Aihe on lukittu.
Lisää
13.05.2011 19:11 - 13.05.2011 19:11 #9543 : Paula
Paula vastasi aiheeseen: Re: Toukokuun 2011 haaste: tuunattu, raikas kahvikakku! 1.-20.5.
Sydän se on sokerikakullakin

Mukavia nämä haasteet, joissa melko tavalliset herkut saavat hieman uutta ilmettä.





Hillotut sitruskuoret]
Valmista kuoret pari päivää aiemmin. Voit käyttää hilloamiseen mitä tahansa sitrushedelmiä. Kakkuun käytin vain sitruunankuoria.

1 iso sitruuna
1 lime
100 g sokeria
1 dl vettä
1/4 halkaistu vaniljatanko
ripaus mustapippuria
1 kardemummapalko rikottuna

1. Tee hedelmiin ristikkäiset, hedelmälihaan asti ulottuvat viillot niin, että kuori jakautuu neljään osaan. Kuori hedelmät niin, että mahdollisimman paljon valkoista osaa tulee mukaan. Leikkaa lohkot ohuiksi siivuiksi. Hyödynnä hedelmänlihat vaikka veden maustamiseen.
2. Siirrä kuorisuikaleet kattilaan ja ryöppää kolme kertaa (keitä 5 minuuttia). Vaihda vesi välillä ja valuta kuorisuikaleet lävikössä. Näin kitkeryys lähtee.
3. Laita puhtaaseen kattilaan muut ainekset paitsi kuorisuikaleet ja kuumenna kiehuvaksi. Sekoita välillä, jotta sokeri liukenee. Siirrä kuorisuikaleet sekaan ja keittele 2-3 tuntia. Kuorista tulee pehmeitä ja läpikuultavia.
4. Siirrä kuoret kuivumaan leivinpaperin päälle. Anna kuivua 2-3 päivää.

Kakku]
2 kananmunaa
2 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoa
1 ½ tl leivinjauhetta
muutama hillottu sitruunankuorisuikale (ks. yllä)
50 g voita
1 dl kuohukermaa
100 - 125 g karhunvatukoita
voita ja vehnäjauhoja vuokaan

Kuorrute]
2 - 2,5 dl tomusokeria
2 rkl sitruunamehua
1 tl maitoa
hillottua sitruunankuorta (ks. yllä)

1. Esilämmitä uuni 175 asteeseen (kiertoilma 160). Voitele ja jauhota vuoka. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi. Sekoita keskenään vehnäjauho, leivinjauhe ja hienonnetut kuorisuikaleet.
2. Sulata voi ja kaada kerma kuumaan voisulaan. Kaada kermaseos munaseokseen ja vatkaa jauhoseos taikinaan. Kaada puolet taikinasta vuokaan. Asettele marjat vuokaan ja kaada loput taikinasta päälle.
3. Paista kakkua puolisen tuntia. Anna kakun jäähtyä hetken aikaa ja kumoa jäähtymään ritilälle. Anna jäähtyä läpikotaisin.
4. Valmista kuorrute: Vatkaa tomusokeri, mehu ja maito tasaiseksi. Anna jähmettyä hetken aikaa, jos seos on liian litkua. Lorota jäähtyneen kakun päälle. Ripottele pinnalle hillottua sitruunankuorta.

Mukavia kahvitteluhetkiä!
Aihe on lukittu.
Lisää
17.05.2011 11:29 - 17.05.2011 11:29 #9557 : Anonymous
Anonymous vastasi aiheeseen: Re: Toukokuun 2011 haaste: tuunattu, raikas kahvikakku! 1.-20.5.
Puolukkainen Hiekkakakku

Tässäpä kahvikakku, jonka nimi johtaa valitettavasti harhaan. Vaikka kakkua sanotaan hiekkakakuksi, se on sellaisenaankin kaikkea muuta kuin kuiva. Puolukkaisena se on asteella raikkaampi ja entistä mehevämpi.




Ainekset]

200 g margariiniä
2 dl sokeria
3 munaa
1,5 dl perunajauhoja
1 dl vehnäjauhoja
2tl vanilliinisokeria
2 tl leivinjauhetta
0,5 dl maitoa
1 dl puolukoita

Koristelu: Syötäviä kukkia, esim. Orvokkeja

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota kahvikakkuvuoka.
Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen välillä vatkaten.
Lisää kuivat aineet, maito ja puolukat.
Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun vuokaan. Paista uunin alaosassa noin 50 minuuttia.
Anna kakun seistä hetki vuoassa ennen kuin kumoat sen.
Jäähdytä kakkua vuoan tai leivinliinan alla. Näin kakku säilyy mehevänä.
Aihe on lukittu.
Lisää
18.05.2011 12:32 - 18.05.2011 12:32 #9563 : Ebe
Ebe vastasi aiheeseen: Re: Toukokuun 2011 haaste: tuunattu, raikas kahvikakku! 1.-20.5.
Hääparin kahvikakku

Miksei häihin voisi koristella myös kahvikakutkin teemaan sopiviksi? Kesällä mansikat ovat parhaimmillaan ja maistuvat ihanilta suklaan kera.


http://aijaa.com/v.php?i=007218057246.jpg

Hääparin kahvikakku

125 g voita
2,5 dl sokeria
3 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
1 dl ohrakasta
3 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
200 g turkkilaista jogurttia
60 g hyvää, tummaa suklaata
100 g mansikoita soseutettuna (3/4 dl sosetta)
1/2 sitruunan kuorta ja 2 tl sitruunanmehua
Kuorrute]
200 g appelsiinituorejuustoa
1 dl tomusokeria
tilkka appelsiinimehua
Koristelu]
Mansikoita, tummaa suklaata, valkosuklaata, nonparelleja

1. Voitele ja korppujauhota suorakaiteen muotoinen vuoka (1 1/2l). Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen koko ajan vatkaten. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Lisää taikinaan vuorotellen jogurtin kanssa kevyesti vatkaten.
2. Jaa taikina kolmeen yhtä suureen osaan. Sekoita yhteen sitruunankuoriraaste ja -mehu, toiseen mansikkasose ja halutessasi voimista väriä punaisella elintarvikevärillä sekä kolmanteen sulatettu suklaa.
3. Jaa taikina haluamallasi tavalla vuokaan esim. tiikerikakun tapaan. Paista kakkua 175 asteessa 50 min tai kunnes kakku on kypsä. Kumoa hetken jäähtynyt kakku alustalle ja jätä vuoka päälle. Anna jäähtyä.
4. Vatkaa appelsiintuorejuusto ja tomusokeri. Notkista tarvittaessa kuorrutusta appelsiinimehulla ja levitä kakun päälle. Koristele mansikat hääpariksi. Pilko mansikoita päälle ja ripottele säihkyviä nonparelleja. Sitruunamelissan lehdet olisivat myös kauniita mansikoiden kanssa.

Mansikkasose notkistaa aika paljon taikinaa. Siihen taikinaosaan voisi hiukan lisätä jauhoja tai vain värjätä taikina vaaleanpunaiseksi.


http://aijaa.com/v.php?i=000108057247.jpg

Onnea kaikille kesän hääpareille! T:Ebe Mansikkamäestä
Aihe on lukittu.
Lisää
18.05.2011 13:04 - 18.05.2011 13:04 #9564 : Nanun
Nanun vastasi aiheeseen: Re: Toukokuun 2011 haaste: tuunattu, raikas kahvikakku! 1.-20.5.
Hapankermakakku mandariini twistillä


Hapankermakakku

2 dl hapanta kermaa

3 isoa munaa

1½ dl sokeria

1 rkl vaniljasokeria

n. ½ dl fariinisokeria

2 ½-3 dl gluteenitonta jauhoseosta

½ tl soodaa

½ tl leivinjauhetta



- munat ja sokeri vatkataan vaahdoksi
- lisätään fariinisokeri edelleen vatkaten
- lisätään kerma ja siivilän läpi kuivat ainekset lusikalla sekoittaen

- laita heti paistumaan 150 asteiseen uuniin. Kypsymisaika noin 1 tunti, tarkista kypsyys tikulla. Tämä kakku 18 cm halkaisijaltaan olevassa vuuassa (koitti kovasti tulla yli vuuasta, kannattaa laittaa isompaan/korkeampaan vuokaan. Nostin lämmön 175 asteeseen 40 minuutin jälkeen..)

Päälle]http://www.leivontafoorumi.fi/portaali/images/icon_wink_5683e144d0652.gif[/img]
Aihe on lukittu.
Lisää
18.05.2011 16:41 - 18.05.2011 16:41 #9566 : Vispilä
Vispilä vastasi aiheeseen: Re: Toukokuun 2011 haaste: tuunattu, raikas kahvikakku! 1.-20.5.
TYRNIKAKKU



Tähän vaivattomaan kahvikakkuun tyrnin makua tulee paitsi itse kakkuun, myös kuorrutus saa pirtsakkaa tyrnin makua.

Kakku]http://i54.tinypic.com/vhqkxw.jpg[/img]

Ja eikun kahville

T: Vispilä
Aihe on lukittu.
Lisää
20.05.2011 14:18 - 20.05.2011 14:18 #9584 : Pullahiiricom
Pullahiiricom vastasi aiheeseen: Re: Toukokuun 2011 haaste: tuunattu, raikas kahvikakku! 1.-20.5.



Moderniksi tuunattu sitruunainen kahvikakku


Kakku]http://mediaserver-2.vuodatus.net/g/1/15290/1304682159_img-d41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e.jpg[/img]
Aihe on lukittu.
Lisää
22.05.2011 16:31 - 22.05.2011 16:31 #9598 : Tanja
Tanja vastasi aiheeseen: Re: Toukokuun 2011 haaste: tuunattu, raikas kahvikakku! 1.-20.5.
8 raikasta ja tuunattua kahvikakkua osallistui haasteeseen!

Nyt on aika kaikkien aktiivikäyttäjien äänestää parasta kahvikakkua. Anna äänesi yksityisviestillä haasteen emolle (miulle, Tanjalle). Olisi myös mukavaa jos kommentoisit leipomusta tai vaikka useampaakin.

Äänestysaika päättyy sunnuntaina 29.5. klo 22:00.

Tässä vielä lista kahvikakuista:

1. Onneli78:n Hempeä appelsiini-valkosuklaakakku äidille
2. nami-hiiren tuunattu pieni kahvikakku
3. Paula3:n Sydän se on sokerikakullakin
4. Tiituskan Puolukkainen hiekkakakku
5. Eben Hääparin kahvikakku
6. Nanun'n Hapankermakakku mandariinitwistillä
7. Vispilän tyrnikakku
8. Pullahiiricomin moderniksi tuunattu sitruunainen kahvikakku
Aihe on lukittu.
Lisää
30.05.2011 18:47 - 30.05.2011 18:47 #9711 : Tanja
Tanja vastasi aiheeseen: Toukokuun haasteen äänestyksen tulokset
Toukokuun haasteen voittajakakku on nyt selvillä, kakut kirvoittivat mukavasti kommentteja ja paras kakku sai viisi ääntä! Onnea Ebe joka sai eniten ääniä Hääparin kahvikakulla! Sinulle lähtee Confetin paketti ja laitan blogisi linkin foorumin etusivulle näkyviin.

Tässä Eben saamat kommentit:

5. Eben Hääparin kahvikakku (5 ääntä)
  • Tämä nousi kärkisijoille suklaan ansiosta joka on mun mieleen =)
  • Kauniit koristukset ja kakussa ihana resepti! Koristuksia oli kuitenkin ehkä hieman liikaa. Olisko kakun voinut esim. päällystää vain mansikoilla ja hääparin laittaa siihen päälle,ilman muuta kuorrutetta? Nyt se on hieman liian täyteen ahdetun näköinen.
  • haasteen ehdoton kaunotar !
  • Ehdottomasti kaunein ja omaperäisin toteutus. Tällaisia haluaisin ehdottomasti omiin häihini kahvikakuiksi!
  • Resepti kuulostaa yhtä herkulliselta kuin miltä kakku näyttää. Nam.
  • Taitava mikä taitava. Eli tämä hääparin kakku on mun lemppari.
  • Tuo on niin suloisen näköinen tuo kolmivärinen sisus. ? Pakko kokeilla itsekkin joskus!
  • Ääneni taitaa ihan tuon sisuksensa ansiosta mennä Eben hääparin kahvikakulle. Hääpari-mansikat on kanssa niin söpösiä.
  • Kakku on omintakeinen,erilainen. Hääpari mansikkaidea on tosi ihana. Kakku on herkullisen näköinen ja kävisi todella hienosti juhlapöytään häissä. Ebemäistä herkkyyttä ja kekseliäisyyttä
  • Herkullisen ja korean näköinen hääpari!

Ja myös muiden saamat kommentit osallistumisjärjestyksessä:

1. Onneli78:n Hempeä appelsiini-valkosuklaakakku äidille (1 ääni)
  • näyttää mehevältä ja muistuttaa jo enemmän täytekakkua sisällöltään. Runsas, upea koristelu.
  • Todella herkullisen kuuloiset ja näköiset täytteet. Kivan erilainen toteutus, mitä normikakuissa yleensä on, eli tuunaus hyvin onnistunut.
  • hyvä idea täyttää kolokin
  • Hauska idea täyttää kahvikakuille hyvin tyypillinen keskikolo myös täytteellä. Täyte kuulostaa raikkaalta ja ulkonäkö on kivan keväinen.

2. nami-hiiren tuunattu pieni kahvikakku
  • herkullisen näköinen. Kiva idea perhosissa ja kauniisti koristeltu myös tarjoilualusta.
  • Perhosten tuoma kesäisyys pelasti tämän kakun. Muuten itse reseptissä ei hurjasti ole raikkautta havaittavissa. Toisaalta kuka sanoi että raikkaus täytyy olla maussa?
  • Aivan ihana ja aivan ihanat nuo retroperhoset!
  • Pehmoisen ja suloisen maukkaan näköinen kakku!

3. Paula3:n Sydän se on sokerikakullakin (3 ääntä)
  • Vaikein ja haastavin valmistus
  • paljon nähty vaivaa hillotuissa sitruunankuorissa. Harmi, että ne hiukan häviävät pintaan (ainakin kuvissa).
  • Marjat antavat raikkaan lisän kakkuun ja näyttävät kivoilta palakuvassa.
  • haasteen herkullisin, joskaan ei sovellu yllätysvieraille toteutuksen takia
  • Tässä kakussa on nähty paljon vaivaa. Kahvikakun sisällä oleva sydän houkuttelee maistamaan. Tämä resepti täytyy ehdottomasti ottaa talteen omia karhunvatukoita odotellessa.
  • Kiva ja hauskannäköinen idea nuo karhunvatukat tuonne kakkuun! Kaikinpuolin makoisan ja raikkaan oloinen kakku!

4. Tiituskan Puolukkainen hiekkakakku
  • Kakku näyttää mehevältä, mutta koristelussa ei ehkä mitään uutta. Oikeat kukat ovat aina raikkaan ja kauniin näköisiä, niitä olisi voinut jotenkin hyödyntää eri lailla.
  • elävissä kukissa on tenhoa ja taikaa, sekä yksinkertaisesti 'sitä jotakin'
  • Puolukat kuulostavat hauskalta ja kokeilemisen arvoiselta kahvikakussa. Orvokit ovat tosi isoja tai kakku on pieni? Orvokit tekevät kakun kuitenkin kivan kesäiseksi.
  • Pelkistetty, kaunis koristelu!

6. Nanun'n Hapankermakakku mandariinitwistillä
  • hyvä, että löytyy gluteenittomiakin ohjeita. Koristelu simppeli, mutta sapluunan teossa on käytetty aikaa ja vaivaa. Ajankohtainen aihe.
  • ajankohtainen leijona-koristelu !
  • Olisin kaivannut raikkautta reseptiin, nyt sitä ei tunnu löytyvän? Tietysti voihan maku olla eri kun kakkua saisi maistaa. Leijonakoriste on upea, sabluunat ovat hankalia noin pikkutarkoissa mutta tämä on hyvin onnistunut.

7. Vispilän tyrnikakku (3 ääntä)
  • Kakku on ihanan näköinen ja todella raikkaan oloinen.Ihanat koristelut.
  • Kaunis kakku ja kivasti käytetty sydänteemaa myös kuorrutteessa. Sisältä näyttää jotenkin oudolta, voi olla kyllä hyvääkin
  • Ihanan raikas resepti! Koristeet on tosi sievät ja niiden värit sopii hienosti yhteen keskenään ja myös kakun kanssa
  • puuttuukohan resptistä jotain? tyrni on herkkua, hyvä valinta
  • Siis tämä näyttää aivan unelmakakulta sisältä, siis sellaiselta kunnon mehevältä kahvikakulta. Haluaisin ehdottomasti maistaa!
  • Hauskannäköinen ja silti jotenkin perinteinen tomusokerikuorrutuksineen. Kuulostaa niin hyvänmakuiselta että tarvii varmaan kokeilla tätäkin joskus ite.
  • Tykkään kun tässä on käytetty terveellistä tyrnimehua! Koristelu on ihana!

8. Pullahiiricomin moderniksi tuunattu sitruunainen kahvikakku (2 ääntä)
  • Todella kaunis ja tyylikäs kahvikakku. Hieno idea yhdistää hyydykekakku ja kuivakakku toisiinsa. Yksinkertainen, mutta upea koristelu!
  • Sitruunakakku on kahvikakkujen raikkaimmasta päästä ja mansikat tekee kakusta myös ulkonäöllisesti raikkaan. + pisteitä tulee siitä, että kuorrutetta ei ole älyttömän paksun näköisesti, joten raikkaus ei kärsi. Lisäksi kakun ja koristeiden värimaailma on ihana ja tyylikäs.
  • Tämän kakun haluaisin syödä!
  • Ihanan kesäinen kakku, kruunaisi kyllä kesäillan kahvipöydän mennen tullen.
  • Maun puolesta olisin tykännyt tästä ilman kiillekerrosta, mutta ulkonäön puolesta kiillekerros kruunaa kakun kauneudellaan.


Ja nyt kaikki mietiskelemään kesäkuuksi kääretorttua!
Aihe on lukittu.
Sivu luotiin ajassa: 0.112 sekuntia
Toteutus: Kunena foorumi

Sponsorit 2017