Huhtikuun 2011 haaste: Voileipäkakku 1.-20.4.

Lisää
28.03.2011 15:04 - 28.03.2011 15:04 #19758 : Anonymous
Huhtikuun haasteen aiheena on voileipäkakku. Ainoa rajoitus on, että kakusta on riitettävä vähintään neljälle henkilölle. Luomus toteutetaan ajalla 1.4.-20.4.

Haasteeseen osallistutaan nimettömänä. Haasteleipomusta ei siis saa julkaista blogissa ennen haasteäänestyksen päättymistä! Haasteeseen ja voittajan äänestämiseen voi osallistua kuka tahansa leivontafoorumin aktiivijäsen .

Leivo 1.4.-20.4. välisenä aikana ja ilmoittaudu emolle (Tiituska). Kerro ilmoittautuessasi minkä niminen voileipäkakkusi on (kannattaa keksiä hieman persoonallisempi nimi kuin "kalakakku" tai "kinkkuvoikkari", sellainen joka erottuu joukosta koska nimien avulla emo tunnistaa osallistujat).

Varsinainen osallistuminen tapahtuu Haasteosallistuja tai Haasteosallistuja2 -nimimerkeillä.
Osallistumisaika päättyy keskiviikkona 20.4. klo 22](Huomautuksena: tunnuksilla ei saa kirjoitella muita viestejä kuin haasteosallistumisen, myöskään salasanaa tai tunnuksen asetuksia ei saa vaihtaa. Ainoastaan testipalstalla tunnuksella voi halutessaan testailla kuvien näkyvyyttä.)[/b] Kun osallistutte kisaan, ette tarvitse erillistä osallistujanumeroa. Äänestysnumeronne määräytyy sen mukaan, kuinka monentena olette ehtineet luomuksenne postaamaan.

Osallistumisviestiin tulee kirjoittaa leipomiseen käytetty resepti sekä lisätä yksi kuva leipomuksesta (ihannekoko n. 480 pikseliä leveydeltään, kuitenkin maksimissaan 660 pikseliä) käyttäen Img-tagia.
Viestin esikatselu-toimintoa (lähetä -napin vieressä) kannattaa käyttää ennen viestin lähetystä, näin voit tarkistaa tuliko kaikki niin kuin piti.
BBCode-ohjeesta saattaa olla apua, voit myös testata koodien toimivuutta testipalstalla (huomioithan kuitenkin ettet testaile haasteleipomuksen kuvilla ettet paljastu).

Voit tarvittaessa kysyä lisäohjeita yksityisviestillä Tiituskalta.

21.4.-.29.4. äänestetään paras leipomus, sekä annetaan palautetta haastetöistä. Voittaja saa leivonta-aiheisen palkinnon sekä mainetta ja kunniaa, palkinnon Leivontafoorumin haasteeseen sponsoroi leivonnan erikoismyymälä Confetti !

Liitetiedosto:


Voit osallistua yleiseen keskusteluun tai kysyä haasteesta huhtikuun haastehöpinöissä .

Haasteiden aihe-ehdotuksia ja muita ideoita voi antaa Foorumin leivonta-aiheisista haasteista ketjussa


Haasteen säännöistä ja järjestämisestä vastaa ensisijaisesti Tiituska, moderaattorit avustavat tarvittaessa). Jos osallistuja ei noudata haasteen sääntöjä, hänet voidaan jättää järjestäjän päätöksestä äänestyksen ulkopuolelle. Haasteen tarkoitus on tuottaa iloa osallistujille, joten pidetään hauskaa ja pilke silmäkulmassa!
Aihe on lukittu.
Lisää
12.04.2011 06:02 - 12.04.2011 06:02 #9368 : Haasteosallistuja


Sydämen muotoinen kinkkuvoileipäkakku
(n. 12-15 henkilölle)


1 pkt (700g) Ruis paahtoleipää

Täyte1.
250g kinkkusiivuja
200g maustamatonta tuorejuustoa
200g yrtti tuorejuustoa
150g creme fraishea
1 maustekurkku
ruohosipulia
mustapippuria

Täyte 2.
1 pieni punainen paprika
100g kurkkua
200g maustamatonta tuorejuustoa
200g creme fraishea
mustapippuria
suolaa

Kostutus:
n. 2,5 dl kasvis-/lihalientä tai sitruunalla maustettua vettä

Kuorrutus:
2 dl vispikermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
valkopippuria, suolaa, herneenversoja, kinkkua, tomaattia

Vuoraa 2,5 litran sydän-kahvikakkuvuoka tai tavallinen kakkuvuoka kelmulla. Voit käyttää mitä tahansa vuokaa, joka on 2,5 litraa vetoisuudeltaan, mutta kauneimman ja hieman erilaisemman lopputuloksen saat muotovuoalla tai kahvikakkuvuoalla. Leikkaa paahtoleivistä ohuelti reunat pois. Mittaa monitoimikoneeseen Täytteen 1. tuorejuustot, creme fraishe, maustekurkku, ruohosipuli sekä mausteet. Pyöräytä ainekset sekaisin ja lisää loppuvaiheessa vielä kinkku. Pyöräytä konetta sen verran, että kinkku menee haluamasi kokoiseksi silpuksi. Tyhjennä kulho ja mittaa Täytteen 2. tuorejuusto, creme fraishe monitoimikoneeseen. Pyöräytä aineet hyvin sekaisin. Maista täytettä ja lisää mustapippuria sekä suolaa tarvittava määrä. Lisää lopuksi pesty paprika suurina paloina joukkoon. Pyöräytä konetta vielä sen verran, että paprika menee sopivan kokoiseksi palaksi (värjää samalla tämän täytteen hieman punertavaksi). Raasta pesty kurkku ja valuta siitä hieman painellen ylimääräinen neste pois siivilässä. Lisää kurkkuraaste täytteen joukkoon ja sekoita täyte tasaiseksi.
Leikkaa paahtoleivät puoliksi ja laita niitä vuokaan ensimmäinen kerros. Kostuta valitsemallasi kostutusliemellä ja levitä puolet Täyteestä 1. leipien päälle. Levitä leipiä uusi kerros, kostuta ja levitä päälle puolet Täyteestä 2. Jatka vuorottelemalla täytteitä, kunnes viimeisen täytekerroksen päälle tulee vielä leipäkerros. Kostuta ja käännä ylimääräiset kelmut voileipäkakun päälle tai tarvittaessa lisää hieman kelmua suojaamaan voileipäkakkua. Painele kakku vuokaan tiiviisti. Laita esim. lautanen, leikkuulauta tms. painoksi voileipäkakun päälle. Nosta kylmään vetäytymään yön yli.
Ota kelmut pois voileipäkakun päältä ja kumoa kakku tarjoiluastialle. Vatkaa kerma vaahdoksi ja vatkaa joukkoon tuorejuusto sekä valkopippuri ja suola. Levitä kuorrute voileipäkakun päälle ja halutessasi voit vielä pursottaa kakun alareunaan kauniin koristeen. Koristele kuorrutettu voileipäkakku herneenversoilla sekä kinkku- ja tomaattiruusukkeilla. Kuorrute on muutenkin oikein hyvin pursotettavaa, joten halutessasi voit vaikka pursottaa koko kakun. Tällöin kannattaa tehdä kuorrutetta hieman suurempi määrä.

VINKKI1 Kakkua koristellessa kannattaa herneenversot laittaa lyhyinä palasina, jolloin kakun leikkaaminen paloihin on helpomapaa.

VINKKI2 Täytteet on näppäriä tehdä monitoimikoneessa, eikä tiskiäkään tällöin tule paljon. Voit hyvin myös määritellä kuinka pieneksi silpuksi täytteet haluat. Jos monitoimikonetta ei ole käytössäsi, täytteen voit hyvin tehdä pilkkomalla raaka-aineet käsin pieneksi ja sekoittamaan esimerkiksi sähkövatkaimella tai nuollijalla täyteet sekaisin. Näin voit myös toimia, jos haluat täytteen sekaan hieman suurempia paloja.
Aihe on lukittu.
Lisää
12.04.2011 15:20 - 12.04.2011 15:20 #9377 : Haasteosallistuja


14 viipaletta täysjyväpaahtoleipää
7 viipaletta ruispaahtoleipää

Kostutus
2 1/2 dl vettä
½ kasvisliemikuutio

Täyte
300 g ylikypsää saunapalvikinkkua
100 g kalkkunameetvurstia
2 dl vihreitä, siemenettömiä viinirypäleitä
½ keltainen paprika
200 g ruohosipulituorejuustoa
200 g valkosipulituorejuustoa
200 g ranskankermaa
2 tl sinappia

100 g maksapasteijaa

Kuorrutus
300 g ruohosipulituorejuustoa
100 g ranskankermaa

Koristelu
½ granaattiomena (minun olisi voinut olla vähän kypsempi)
n. 150 g ylikypsää palvikinkkua
n. 30 g kalkkunameetvurstia
jääsalaattia
vihreitä viinirypäleitä
n. 1 ½ dl juustoraastetta
keltaista ja punaista kirsikkatomaattia (ajovaloihin)
kurkkua

Tee ensin kostutusliemi, jotta se ehtii jäähtyä. Keitä vesi ja sekoita siihen kasvisliemikuutiopuolikas.

Kuutioi palvikinkku, kalkkunameetvursti, viinirypäleet ja paprika. Sekoita niiden joukkoon tuorejuustot, ranskankerma ja sinappi.
Leikkaa leivistä reunat pois. Aseta leipälaudan päälle pari kaistaletta tuorekelmua. Lado kelmun päälle parijonoon 7 viipaletta täysjyväpaahtoleipää niin, että toisessa rivissä on yksi enemmän kuin toisessa. Kostuta leivät hyvin. Levitä leiville puolet täytteestä. Lado täytteen päälle 7 viipaletta ruispaahtoleipää ja kostuta ne. Levitä niiden päälle maksapasteija ja sen päälle loput täytteestä. Lado päälle loput viipaleet täysjyväpaahtoleipää ja kostuta ne. Nosta kelmusuikaleet tiiviisti kakun päälle ja laita painoksi toinen leikkuulauta (jotta kääriminen sujuisi helpommin, voi lovikohtaan laittaa kakun korkuisen leipäpinon). Anna voileipäkakun tekeytyä jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään.

Siirrä voileipäkakku tarjoilualustalle. Voit suojata tarjoiluastian leivinpaperisuikaleilla kuorruttamisen ja koristelun ajaksi. Sekoita kuorrutteen tuorejuusto ja ranskankerma sekaisin ja levitä se voileipäkakun reunoille ja päälle. Koristele kakku haluamallasi tavalla. Minä tein muottien avulla kakun alareunaan pieniä ympyrän- ja neliönmuotoisia kurkkupaloja. Tein myös pyörät ja ikkunan kurkusta. Ajovalot (edessä yksi valo ja takana ajovalo ja jarruvalo) leikkasin kirsikkatomaateista. Leikkasin kinkku- ja meetvurstisiivuista taikinapyörällä reunat pois ja rullasin ne. Kuutioin osan kinkusta ja painelin sitä etu- ja takasivulle. Kakun lyhyille sivuille ja päälle laitoin juustoraastetta. Granaattiomenan siemenet toimivat pieninä valoina, jotta rekka näkyy hyvin pimeässä .

Vinkki: Leipien reunat voi hyödyntää. Kuivata ne ja surrauta tehosekoittimessa korppujauhoksi!

Näin Pikku-Laurin reissu taittuu mukavasti täydellä masulla!
Aihe on lukittu.
Lisää
16.04.2011 09:01 - 16.04.2011 09:01 #9401 : Haasteosallistuja2
Keväinen katkarapuvoileipäkakkun. 15 hengelle

VINKKI:Tee kaikki esivalmistelut kuten munien keitto ajoissa. Tee koristeet ensin niin voit hyötykäyttää koristeiden tekemisestä ylijääneet kurkun, katkaravun ja munan osat.

1 vuokaleipä (vaalea)
Leikkaa mieleiseesi muotoon niin että leipiä riittää kolmeen kerrokseen.

Kostutus:
Katkarapujen sulatusvesi ja 1/3 kasvisliemikuutio

Katkarapu täyte:
350 g Kuorittuja katkarapuja sulatettuna (muista säästää koristeluun osa)
1 tl sitruunamehua
1 prk Katkarapu tuorejuustoa
1 prk kermaviiliä valutettuna
(ruohosipulia tai tilliä tai persiljaa oman maun mukaan)

Sulata katkaravut esim hetken huoneenlämmössä ja sitten valuttamalla vähän viileää vettä päälle (nestettä yhteensä noin 1½ dl). Kaada katkaravuista tullut neste mukiin ja lämmitä mikrossa. Lisää kasvisliemikuutio. Anna kostutusliemen jäähtyä huoneenlämmössä.
Lisää sitruunamehua ja pyöräytä katkarapuja mehussa. Lisää tuorejuusto ja suodatinpussissa valutettu kermaviili sekä mausteet

Munatäyte:
4 kovaksi keitettyä munaa (osa koristeeksi)
½ prk maustamatonta tuorejuustoa
150 g majoneesia
n. 1 dl kurkkua silppuna
n. 1 dl jäävuorisalaattia silppuna
ripaus suolaa

Keitä munat. Muussaa ne haarukalla. Lisää majoneesi ja tuorejuusto. Huuhtele ja silppua kurkku ja salaatti. Lisää suola.

Päälle:
flora vispi vaahdotettuna
½ prk maustamatonta tuorejuustoa
ripaus suolaa ja valkopippuria
sitruunanmehua

Koristeeksi:
Sitruunasta tai tomaatista tehty ruusu
kurkusta tehdyt lehdet
katkaravusta ja keitetyn munan valkuaisesta muotilla painettuja kukkia
viinirypäleitä
salaattia

Ota tarjoiluastia. Asettele salaatinlehtiä niin että ne jäävät kakun alta näkyviin. Asettele ensimmäinen leipäkerros ja kostuta se. (Vuokaleipään meni yhteensä reilu ½ dl.) Laita munatäyte ja toinen leipäkerros. Kostuta ja laita katkaraputäyte. Laita viimeinen leipäkerros, kostuta ja laita kakun päälle folio sekä pieni tasainen paino ja anna kakun imeytyä ja tasaantua jääkaapissa jokunen tunti.
Ota kakku kaapista ja poista folio. Laita kakun reunojen alle leivinpaperista suikaleet salaattien suojaksi. Laita Päällinen veitsellä tai palettiveitsellä (voi pursotellakin osan, on aika reilu määrä).
Ota leivinpaperisuikaleet varovasti reunojen alta ja koristele kakku.

Alareunaa kiertää kokonaiset tai puolikkaat viinirypäleet. Katkarapu ja muna kukkaset on ripoteltu ruusun ympärille ja ruusu on aseteltu keskelle.
Aihe on lukittu.
Lisää
16.04.2011 19:28 - 16.04.2011 19:28 #9419 : Haasteosallistuja

Valtojen voileipäkakku
N. 12 hengelle

18 palaa paahtoleipää

Täyte:
300g palvikinkkua
200g kermaviiliä
150g juustoraastetta
200g majoneesia
200g ruohosipuli tuorejuustoa
1,5 suolakurkkua
2rkl sinappia
persilja silppua
ruohosipuli silppua
purjo silppua
pippuria

Kostutus:
Lihalientä

Päälinen:
300g ruohosipuli tuorejuustoa
kinkkurullia
jääsalaattia
Kirsikka tomaatteja

Leikkaa paahtoleivistä reunat pois.
Suikaloi kinkku pieniksi kuutioiksi sekä suolakurkut. Tee persiljasta, purjosta ja ruohosipulista pientä silppua.
Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään tasaiseksi seokseksi.
Valmista lihaliemi, puoleen litraan vettä yksi kuutio lihalientä.
Laita 2x3 leipäpalaa tarjoiluastian pohjalle. Kostuta leivät lihaliemellä. Levitä puolet täytteestä leipien päälle.
Laita seuraava kerros 2x3 leipäpalaa päälle, kostuta ja levitä loput täytteestä leipien päälle.
Laita loput leipäpalat päälle ja kostuta.
Vuoraa kelmulla ja pidä jääkaapissa mielellään yön yli.
Kun voileipäkakku on aikansa mehustunut jääkaapissa voit aloittaa päälisen teon.
Levitä ruohosipulituorejuustoa kauttaalleen leipien päälle.
Tee kinkkuleikkeleestä rullia ja paina voileipäkakun päälle. Revi jääsalaatissa sopivan kokoisia paloja ja paina kinkkurullien rinnalle. Koristele reunat kirsikkatomaateilla.
Reunoille voit laittaa kinkusta suikaloituja paloja koristeeksi.
Aihe on lukittu.
Lisää
17.04.2011 06:33 - 17.04.2011 06:33 #9421 : Haasteosallistuja


Lihaisa mittarimatopariskunta

n.3 pakettia paahtoleipää

Kostutus:
3dl lihalientä

Täyte:
300g palvikinkkua
2 suolakurkkua
1 nippu persiljaa
300g maksamakkaraa
200g maustamatonta tuorejuustoa
2rkl punaista pestoa

Kuorrutus:
1tuubi majoneesia
100g sulatejuustoa
100g meetvurstisulatejuustoa

Koristelu:
1 ruukku ruohosipulia (jalat)
1 pussi juustoraastetta (vartalo)
kinkkuleikkeleitä ("selkä")
mustapippureita (silmät)
paprikaa (suut)
salaattia (alusta)

Leikkaa paahtoleivistä reunat pois ja kostuta leivät lihaliemellä.
Vuoraa vuoat muovikelmulla.
Tee täyte.Pilko palvikinkku ja suolakurkut pieniksi paloiksi.Silppua persilja hienoksi silpuksi.Sekoita kinkkukuutiot,suolakurkut,persilja,tuorejuusto ja pesto sekaisin.
Laita vuoan pohjalle paahtoleipää ja päälle täytettä.Tee niin monta kerrosta kuin vuokaan mahtuu.Jätä päällimmäiseksi paahtoleipäkerros.Käännä kelmun reunat päälle.Laita jääkaappiin ja anna vetäytyä seuraavaan päivään.Vuoan päälle kannattaa laittaa jokin paino, että massa muotoutuu paremmin vuoan muotoon.
Kumoa kakut ja ota ne pois kelmusta.
Kakut kannattaa koristella ennen kuin laittaa ne salaatin päälle.
Valmista kuorrutus.Sekoita majoneesi ja sulatejuustot keskenään.Levitä kuorrutus kakkujen päälle.
Silppua ruohosipuli pieneksi ja painele silppua madon jalkoihin.Leikkaa kinkkuleikkeleistä sopivan kokoisia paloja ja aseta ne madon selkäosiin.Painele lopulle vartalolle juustoraastetta.Leikkaa kinkusta pienet palat silmiin ja paina niiden päälle mustapippurit.Leikkaa paprikasta pieni pala ja aseta se suuksi.Painele juustoraastetta kaikkialle päähän paitsi naaman kohdalle.
Levitä salaatit alustalle ja nosta madon osat salaattien päälle.
Aihe on lukittu.
Lisää
17.04.2011 18:36 - 17.04.2011 18:36 #9427 : Haasteosallistuja
Vastaus käyttäjältä Haasteosallistuja aiheessa Isännän lihavoileipäkakku
Isännän lihavoileipäkakku

Kakun tekemiseen ei tarvita ohjeen mukaista isoa lihapalaa, vaan n. 300 g]http://www.leivontafoorumi.fi/portaali/images/icon_wink_5683e144d0652.gif[/img]Tarvitset]

1,5 (n. 800 g) pkt täysjyväpaahtoleipää
lihalientä lihan haudutuksesta

Liha]
900 g naudan sisäpaistia (jää yli 2/3)
nyrkillinen voita ruskistamiseen
1 olut
n. 1 l vettä (liha peittyy melkein)
2 lihaliemikuutiota (tai vesimäärän mukaan)
2 laakerinlehteä
rouhittua mustapippuria
ripaus cayennepippuria
ripaus valkopippuria
Herbes de Provence -mausteseosta
kuivattua timjamia
muutama oksa tuoretta timjamia
1 porkkana reiluina paloina
1 kokonainen (puna)sipuli
1 iso kokonainen valkosipulinkynsi

Täyte 1]
200 g maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia)
½ prk (100 g) kermaviiliä
1 maustekurkku kuutioituna
tuoretta persiljaa
tuoretta ruohosipulia
rouhittua mustapippuria

Täyte 2]
1 prk (150 g) crème fraîchea
1-2 tl piparjuuritahnaa
rouhittua mustapippuria
¼ salaattisipulia kuutioituna (tai hopeasipulia)
n. 200 g kypsää haudutettua lihaa
100 g kypsää punajuurta kuutioituna

Kuorrute ja koristeet]
400 maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia)
½ prk (100 g) kermaviiliä
reilusti karkeaksi rouhittua mustapippuria
muutama retiisi
muutama sinapin lehti (salaattia)

Lihan valmistus]
Kuivaa liha talouspaperilla taputellen. Ruskista reilussa voissa ja siirrä liha ja voi haudutuspataan tai slow cookeriin. Lisää loput ainekset ja hauduta miedolla lämmöllä vähintään yön yli. Itse haudutin 13 tuntia. Älä nosta haudutuspadan kantta välillä!

Ota liha astiasta ja pieni kuumana. Ota lientä talteen voileipäkakun kostutusta varten. Liemi siivilöidään 1-2 kertaa.

Voileipäkakun valmistus]
Leikkaa leivistä reunat pois.

Vuoraa n. 21 x 25 cm:n kokoinen astia tuorekelmulla niin, että kelmua jää ulkopuolelle reilusti. Asettele leipäpaloja pohjalle. Kostuta lihaliemellä. Sekoita täytteen 1 ainekset keskenään ja levitä leipien päälle.

Asettele täytteen päälle leipiä ja kostuta. Sekoita muut täytteen 2 ainekset keskenään, paitsi liha ja punajuuri. Levitä täyte leipien päälle. Ripottele päälle liha ja sen päälle punajuurikuutiot. Punajuurta ei kannata laittaa ihan reunoille, tai se saattaa imeytyä kuorrutteen läpi pinnalle.

Asettele täytteen päälle leipiä ja kostuta. Käännä tuorekelmut päälle ja siirrä jääkaappiin maustumaan yön yli.

Kumoa tai siirrä kakku alustalle. Vatkaa sähkövatkaimella tuorejuusto, kermaviili ja mustapippuri notkeaksi ja levitä kuorrutteeksi. Koristele retiiseillä ja sinapilla.
Aihe on lukittu.
Lisää
20.04.2011 10:55 - 20.04.2011 10:55 #9439 : HaasteosallistujaFetalla maustettu meetwurstivoileipäkakku

18 viipaletta täysjyväpaahtoleipää
12 viipaletta ruisleipää (käytin maalaislimppuviipaleita)

n. ½ litraa lihalientä kostutukseen

500 g metwurstia hienonnettuna
n. 250g ranskankermaa
kurkkusalaattia maun mukaan (n.1,5- 2 dl)

400 g fetaa
150 g ranskankermaa
American dressing- hampurilaiskastiketta maun mukaan
(n. 1-1,5 dl)

600 g ruohosipulituorejuustoa kuorrutukseen

Koristeeksi kurkkua, kirsikkatomaatteja, meewurtileikkeleitä, viinirypäleitä, basilikaa.

Aloita leikkaamalla leipien reunat pois. Tee lihaliemi ja laita sivuun jäähtymään.
Sekoita täytteiden aineet keskenään. Itse hienonsin meetwurstit tehosekoittimessa ja lisäsin ranskankermaa niin paljon, että tuli sopivan paksu tahna sekoitettavaksi. lopuksi lisäsin kurkkusalaatin.
Samoin tein fetatäytteen.
Voit tietenkin pilkkoa aineet myös käsin.
Kostuta leipäpalat molemmilta puolilta reilusti sutimalla. Aseta leipiä pohjaksi niin, että paloja tulee kaksi rinnakkain ja kolme peräkkäin, yhteensä siis 6 viipaletta per kerros.
Alimman leipäkerroksen päälle levitetään puolet metwurstitäytteestä, tähän päälle kostutettuja ruisleipäviipaleita.
Sitten puolet fetatäytteestä näiden ylle ja taas kostutettuja vaaleita leipiä. Taas meetwurtitäytettä ja sitten toinen kerros ruisleipää. Näin jatketaan, kunnes leivät ja täytteet loppuvat. Viimeiseksi vaalea kerros. Kääri paketti tuorekelmuun ja pane painon (esim. leikkuulauta) alle jääkaapin viileyteeni muutamaksi tunniksi tai vaikka yön yli.
Kuorruta kakkua pehmennetyllä tuorejuustolla ja koristele.
Aihe on lukittu.
Lisää
20.04.2011 14:04 - 20.04.2011 14:04 #9440 : Haasteosallistuja2
Vastaus käyttäjältä Haasteosallistuja2 aiheessa Poropyörylä (gluteeniton)


Porotäytteinen voileipäkakku (gluteeniton)

Aloita leipomalla 2kpl gluteenitonta leipää, 1kpl juustoleipää ja 1kpl tattarirouheleipää , Nämä on paistettu silikonisessa täytekakkuvuuassa halkaisija 25cm]Juustoleipä:[/b]
3dl vettä /maitoa
2rkl öljyä
1tl psylliumia
ripaus suolaa
1ps kuivahiivaa
0,5dl pofiber perunakuitua
1dl tapioca/maissitärkkelysjauhoja
2.5dl täysjyväriisijauhoja
0,5dl tattarijauhoja
1.5dl emmentaljuustoraastetta

Lämmitä neste reippasti yli 60asteiseksi. Laita psyllium turpoamaan 5min ajaksi. Sekoita joukkoon suola, öljy, perunakuitu ja jauhot joihin on sekoitettu kuivahiiva. (Huomioi kuivahiivan herätyslämpötila +42astetta). Sekoita huolellisesti ja lisää juustoraaste. Sekoita seos tasaiseksi ja laita vuokaan kohoamaan lämpimään paikkaan liinan alle. Kun leipä on kohonnut kaksinkertaiseksi paista se uunissa 200asteessa n.25-30min.

Tattarirouheleipä]
3dl vettä
1tl psylliumia
2rkl öljyä
1dl tattarirouhetta
0,5tl suolaa
3rkl siirappia
1ps kuivahiivaa
2dl täysjyväriisijauhoja
0,5dl perunajauhoja
0,5dl tattarijauhoja
1dl raakaa perunaa raasteena

Lämmitä neste reippasti yli 60asteiseksi. Laita psyllium ja tattarirouhe turpoamaan 5min ajaksi. Sekoita joukkoon suola, öljy, siirappi ja jauhot joihin on sekoitettu kuivahiiva. (Huomioi kuivahiivan herätyslämpötila +42astetta). Sekoita huolellisesti ja perunaraaste. Sekoita seos tasaiseksi ja laita vuokaan kohoamaan lämpimään paikkaan liinan alle. Kun leipä on kohonnut kaksinkertaiseksi paista se uunissa 200asteessa n.25-30min.

* Anna leipien jäähtyä muutama tunti. Valmista täytteet:

Täyte 1, porotäyte kahteen väliin]Täyte 2
, ruohosipuli-suolakurkkutäyte yhteen väliin]Kostutus:[/b]
1dl lihalientä

Kuorrute]
100g ruohosipulituorejuustoa
100g cream fraichea

Koristeena]http://www.leivontafoorumi.fi/portaali/images/icon_smile.gif[/img]

(Leivät voi paistaa myös leipävuuassa ja käyttää "paahtoleivän" tavoin!)
Aihe on lukittu.
Lisää
20.04.2011 16:10 - 20.04.2011 16:10 #9442 : Haasteosallistuja
Liitetiedosto:


Ainekset]

1 pkt Grahampaahtoa
1 pkt Sekaleipää
lihalientä kostutukseen

Täytteeseen]

2 pkt Aurinkokuivattu tomaatti -tuorejuustoa
1 prk ananasmurskaa
1 pieni omena pieninä kuutioina
2 pientä maustekurkkua pieninä kuutioina
1 prk Creme Fraichea
n. 350 g kinkkukuutioita

Päälle]

400 g maustamatonta tuorejuustoa
keltaisia ja punaisia kirsikkatomaatteja
vehnän oraita
sinappia (tuo vihreä 'salaatti', oikeasti nimeltään sinappi)
kinkkukuutioita
karambolaa
cheddar sydämiä
tuorekurkkua
kinkkusiivuja

Vuoat]

22 cm, 16 cm ja yksi juomalasi

Kaikki täytteen ainekset sekoitetaan yhteen. Leikataan leivistä reunat pois. Ladotaan kelmulla vuorattuihin vuokiin kerroksittain leipää ja täytettä, kostuttaen leivät lihaliemellä. Viimeiseksi kerrokseksi leipä. Kelmu päälle ja jääkaappiin pariksi tunniksi vetäytymään. Mielellään jokin paino päälle.

Kasataan aloittaen isoimmasta kerroksesta. En käyttänyt tukia tai kakkupahveja kerrosten välissä, on sen verran tiivistä tavaraa että kestää painon kyllä ilman tukiakin. Kuorrutetaan maustamattomalla tuorejuustolla ja koristellaan.
Aihe on lukittu.
Lisää
21.04.2011 08:36 - 21.04.2011 08:36 #9446 : Anonymous
Vastaus käyttäjältä Anonymous aiheessa Äänestä suosikki voileipäkakkusi!
Nyt on aika äänestää suosikki voileipäkakku. haasteeseen saatiin tällä kertaa yhdeksän herkullista luomusta

Suosikki voileipäkakkua äänestetään yksityisviestillä haasteen emolle (Tiituska). Vain aktiivikäyttäjät voivat äänestää. Olisi myös mukavaa jos kommentoisit äänestämääsi voileipäkakkua, tai vaikka useampaakin.
Äänestysaika päättyy 30.4. klo 22:00.

Tässä vielä osallistujat osallistumisjärjestyksessä osallistumisnumeroineen:

1. Sydämen muotoinen kinkkuvoileipäkakku
2. Pikku- Laurin eväsrekka kinkku-meetwurstikuormalla
3. Keväinen katkarapuvoileipäkakku
4. Valtojen voileipäkakku
5. Lihaisa mittarimatopariskunta
6. Isännän lihavoileipäkakku
7. Fetalla maustettu meetwurstikakku
8. Poropyörylä (gluteeniton)
9. Raikas ja keväinen Triple Decker voileipäkakku

Ilmoittakaa äänestäessänne mieluusti osallistujan leipomuksen nimi ettei tule sekaannuksia.
Aihe on lukittu.
Lisää
30.04.2011 19:26 - 30.04.2011 19:26 #9494 : Anonymous
Vastaus käyttäjältä Anonymous aiheessa Äänestyksen tulokset
Huhtikuun kisan äänestys on nyt päättynyt. Voittajaksi selvisi voileipäkakku numerolla 1. Eli sydämenmuotoinen kinkkuvoileipäkakku (3 ääntä), jonka tekijä on Pullahiiricom. Onnea voittajalle! Ohessa kommentteja, joita voittajatyö kirvoitti:

+ ihastuttava muoto
+ hieno idea tehdä voikkari formuun

Hieno idea tässäkin ja kaunis koristelu.

Tykkäsin uudesta ideasta tehdä voileipäkakku rengasvuokaan.

Kaunis kuin kukkanen ja hyvä idea koota sydänvuokaan.

Sopusointusan kaunis kakku ja ehkä kaunein koskaan näkemäni voikkari =)

Ihanan herkkä kakku saatu voileipäkakusta aikaan! Tykkäsin kovasti jo pelkästään kakun ulkonäöstä. Maustahan en voi muuta sanoa, kuin että kuulostaa herkulliselta!

Muoto ratkaisee ja perässä seuraa maku !


Yleisesti kisasta saatiin seuraavanlaisia kommentteja]

Tässä haasteessa ovat kaiki voittajia, niin hienoja voikkareita ovat kaikki. Selvästikin kakkuihin on panostettu ajatuksia. koska vain yhdelle voi antaa äänensä, niin ratkaisin asian kakkujen leikattavuudella. Hyvin usein käy juhlissa niin, että kaunis kakku tärveltyy jo heti ensimmäisen vieraan käydessä sen kimppuun. Ei tietenkään ole tekijän vika, jos koristeet häviävät päältä jo ensimmäisille lautasille!

Kilpailuun on osallistunu täl kertaa melkonen taiturien joukko ja teokset on toinen toistaan idearikkampia ja näyttävämpiä.

Yleisesti yllätyin kuinka suurin osa oli kaupan paahtoleivistä koottu, eli voileipäkakun pohjan leipäreseptejä ei tullut kuin yksi. Mutta ilmeisesti voileipäkakut yleensä kootaan valmiista leivästä -tuleehan niistä siten ilman muuta herkkua helpommalla!

Aika perinteisillä täytteillä on menty. Odotin uusia täyteideoita, kun tuo kinkku on aina niin "varma".


2. Pikku- Laurin eväsrekka kinkku-meetwurstikuormalla. Tekijänä Onneli78

+ mainio idea, erilainen ja upea kokonaisuus
- ensimmäinen lohkaisu mistä kulmasta tahansa, rikkoo hauskan toteutuksen

Hieno idea ja mahtava toteutus. Taatusti lasten mieleen.

Kunniamaininnan annan 2. Pikku- Laurin eväsrekka kinkku-meetwurstikuormalla... ja tämä ihan sen vuoksi, että voin nähdä kakussa sihen kulutetun työtuntimäärän

Pikku-Laurin eväsrekka olisi meidän pikkuväen suosikki ehdottomasti -saisi lastenkutsuilla hyvän vastaanoton! Todella hieno

Huolitellun näköinen kakku. Kaikki koristeet juuri kohdallaan. Ideana todella mukava lastenkutsuille ja maistuu ehkä pienillekin vieraille perinteisesti koristeltua kakkua paremmin. Täytteen viinirypäleet jäivät hieman mietityttämään.

3. keväinen katkarapukakkuvoileipäkakku (1 ääni). Tekijänä Nanun

+ vaatimaton makuelämys

Kuva ei anna oikeutta kakulle, harmi.

Kakku mitä voisi kokeilla.


4. Valtojen voileipäkakku. Tekijänä Verticia

+ kaunis kokonaisuus
- vaikea laikattavuus

Reunan kinkkupalat näyttää siivottomalle. Parempi olisi vaikka sileät suorat reunat.

Raikkaan oloinen kakku. Runsas koristelu aina hieman vaikeuttaa kakun leikkaamista, mutta toisaalta kakkupalan kanssa saa hieman raikasta salaattia mukana, joka sitten taas keventää voileipäkakkua.

5. Lihaisa mittarimatopariskunta (1ääni). Tekijänä Esme

+ hauskin, ryhmän ilopilleri
+ toimisi aamiaissämpylöilläkin toteutettuna

Minun valintani on Lihaisa mittarimatopariskunta eli nro 5. -Huippu idea leikitellä voileipäkakulla, joka yleensä on mitä perinteisimmin koristeltu!

Tätä kaakkua saattais jopa lapset syödä ! Hauskaakin hauskempi, eikä ol mulle ainakaan ennen tullu vastaan

Söpö pariskunta! Raaskiiko heitä katkoa ja syödä, hui!

Omaperäinen ja veikeä, erottui ihanalla idealla! Mihin vuokiin ne on tehty? Varmasti juhlapöydän piristeruiske

Hieman erilainen idea, mutta en oikein ymmärtänyt minkälaiseen vuokaan tuo mittarimato pitäisi kasata. Luin tekstin useaan otteeseen, mutta asia ei selvinnyt.

6 Isännän lihavoileipäkakku (2 ääntä). Tekijänä Paula3

+ paras leikattavuus, koristelu on aina osa kakun kokonaisuutta ja tässä se säilyy pitkään.
+ retiisi-kuviointi hyvä oivallus.
+ tuntuu olevan kohdallaan.

Tyylikäs kokonaisuus. Ohjekin kuulostaa mukavan erilaiselta.

On nähty iso vaiva lihan suhteen ja tuolla reseptillä ei voi tulla kuin tosi herkullista voileipäkakkua! Haasteeseen on panostettu!

Paljon vaivaa vaativa, mutta varmasti on vaivan arvoinen. Kakussa on aika paljon (ehkä liikaa) makuja.


7.Fetalla maustettu meetwurstikakku. Tekijänä Rottinkiweileri

+ mielenkiintoisan maun aistii reseptistä
+ kaunis koristelu, jota ei haluaisi rikkoa

Kaunis ja houkutteleva koristelu.

Kurkkusalaatti sekä hampurilaiskastike eivät ole omia lempitäytteitä voileipäkakussa.

8. Poropyörylä (2 ääntä). Tekijänä MaxinMami

+ juhlava
+ poro on parasta !

Ainoa edes vähän erilainen lihaisa voikkukakku ja oi niin kaunis ja yksinkertainen koristus!

Kiva, että leivät on leivottu itse. Niissä on minulle uusia, mielenkiintoisia aineksia ja leivät ovat varmasti herkullisia. Täytteetkin ovat mieleeni ja ulkonäkö on kaunis.

Hyvä idea, jos juhliin tulee ruokarajoitteisia vieraita. Kaunis yksinkertainen koristelu.


9. Raikas ja keväinen Triple Decker voileipäkakku. Tekijänä NamiNami

+ ehdottomasti haasteen komein toteutus
+ sisältää kaikkia lempimakujani
+ hieno ajatus, jonka toteutukseen on nähty vaivaa
- huono leikattavuus vie pisteet

Sopisi hyvin kesäiseen ja iloiseen juhlaan tarjottavaksi.

Kiva idea, mutta ehkä jopa liian koristeltu. Tähän sopisi sanonta "vähemmän on enemmän". Leikatessa taitaa alimmat kerrokset jäädä aika ruman näköisiksi.
Aihe on lukittu.
Sivu luotiin ajassa: 0.293 sekuntia
Toteutus: Kunena foorumi

Sponsorit 2017